Tekoäly ja minä -kirja on tänään julkistettu ja saatavissa kirjakaupoista tai netistä esimerkiksi suoraan kustantajan verkkokaupasta tilaamalla (ISBN 9789520457570). Kirjan linkkilista, valokuvat ja mahdolliset korjaukset ovat sivullani https://www.petterijarvinen.fi/kirjat/tekoaly-ja-mina/. Olen kertonut kirjan sisällöstä kevään päivityksessä.
Äänikirja on ISBN 9789520457594 (10 tuntia 42 minuuttia) ja e-kirja ISBN 9789520457587.
Tekoäly ja minä kansikuva. |
Käyn kirjassa läpi tekniikan ja tekoälyn kehitystä. Prosessoritekniikan ansiosta digilaitteista tulee yhä kehittyneempiä, jolloin digitalisaatio ja sen tuoma tekoäly alkavat vaikuttaa työhön, vapaa-aikaan, arkeen ja koko yhteiskuntaan.
CPU, GPU ja TPU osaavat käsitellä vain bittejä. Tekoäly on loppujen lopuksi vain matematiikkaa – eikä edes kovin vaikeaa sellaista. Tekoäly saa ”älynsä” siitä, että yksinkertaisia operaatioita toistetaan miljardeja kertoja. Riittävä toisto saa koneen matkimaan ihmisen aivoja ja suoriutumaan tehtävistä, joita aiemmin pidettiin inhimillisyyden merkkeinä: kielen kääntäminen, kuvien tunnistaminen, shakin pelaaminen tai kysymyksiin vastaaminen ja keskusteleminen.
Näennäisestä älystä huolimatta tietokone tavallaan huijaa. Se ei ”ymmärrä” kieltä tai kuvia samalla tavalla kuin ihminen. Juuri tässä on avain ihmisen kilpailukykyyn. Vaikka koneet kehittyvät, ne eivät (ainakaan nykyisillä tekniikoilla) pysty aidosti kilpailemaan ihmisten kanssa muissa kuin yksinkertaisissa, määrämuotoisissa tehtävissä. Ihmisen kilpailuvaltteja ovat joustavuus, inhimillisyys, intuitio, hiljainen tieto ja aito luovuus, joka eroaa tekoälyn tekoluovuudesta.
Tekoälyä on myös yllättävän helppo huijata, kuten kirjan esimerkit osoittavat. Huijauksen mahdollisuus ja tekoälyn kyvyttömyys perustella antamiaan vastauksia rajoittavat sen käyttökohteita. Kirja osoittaa, että monet ihmiselle helpot asiat ovat koneelle liki mahdottomia (ns. Moravecin periaate).
Haluan antaa kirjassa ihmisille toivoa. Moni on kuunnellut huolestuneena tekoälyyn liittyvää hypetystä. Tuntuu siltä kuin kaikki ammatit olisivat vaarassa ja kohta tekoäly hoitaisi ne meidän puolestamme. Miltä tällaiset ajatukset vaikuttavat vaikkapa nuorten korvissa, jotka miettivät tulevaisuuden uraansa? Ei, tekoäly ei tee töitä puolestamme. Se on työkalu siinä missä taskulaskin tai Photoshop, mutta vaikka tekniikka hoitaa jatkossa joitakin työtehtäviä, se luo samalla uusia, ihmiselle sopivia tehtäviä.
Ei silti kannata kuvitella, että ihmiset pääsisivät helpolla. Niin kauan kuin insinöörit pystyvät kasvattamaan prosessoritehoa ja keksimään uusia algoritmeja, tekoäly tulee nakertamaan yhä uusia paloja arjestamme ja joudumme sopeutumaan työn muuttumiseen.
Tekoälyllä tarkoitetaan yleensä koneoppimista. Neuroverkkojen ansiosta kone ”oppii” tehokkaasti asioiden yhteyksiä sille annetusta opetusaineistosta. Siksi tekoäly pakottaa ihmiset kiinnittämään huomiota omaan oppimiseensa. Miten pystymme pitämään huolta omasta oppimiskyvystämme ja välttämään haitallisia, vanhentuneita rutiineja? Siinä on keskeisiä kysymyksiä tulevaisuuden työelämän kannalta.
Kahdessa viimeisessä luvussa käsittelen työn muutosta ja tekoälyn kehitysnäkymiä. Alalla vallitsee juuri nyt Oppenheimer-elokuvan ilmapiiri: tutkijat kehittävät jotain, mitä he eivät itsekään täysin ymmärrä – saati, että ymmärtäisivät sen käytön ja väärinkäytön seurauksia. Taloudelliset houkuttimet ovat niin suuria, että kaikki ovat valmiita ottamaan riskejä eikä kukaan halua vapaaehtoisesti rajoittaa kehitystä.
Niin kauan kuin emme tiedä, mitä tarkoittaa tietoisuus ja mitä on olla ihminen, tekoälyn kehittäminen saattaa johtaa pelottavaan maailmaan. Eksponentiaalisen kehityksen käyrän mukaan koneen laskentateho ylittää ihmisaivot vuosien 2040-2045 tienoilla. Pystymmekö silloin toisintamaan ihmisen koneelle? Mikä on se ratkaiseva ero ihmisen ja tekoälyn välillä?
Mitä lopulta on olla ihminen? Mitä on ajattelu ja tietoisuus? Ovatko kaikki ihmisen sisäiset prosessit mallinnettavissa ja toistettavissa koneellisesti?
Vielä nyt kukaan ei tiedä. Kun joskus saamme vastauksia, ihmiskunta astuu todellakin uuteen aikaan.
59 kommenttia:
Erittäin ajankohtainen kirja, hienoa kuulla aiheesta mielipiteesi. Kirja löytyy ekirjana sekä äänikirjana ainakin Nextorystä. Pitää kuunnella heti nyt kuuntelussa olevan kirjan (Dyyni) jälkeen.
Tekoälyn ulkopuolelta havainto julkaisutoiminnasta: Onko tämä ensimmäinen Petterin kirja jossa kansikuvassa on kirjoittaja itse?-)
Julkkisstatus selvästikin saavuttanut jonkinlaisen välietapin jos kustantaja ajattelee että tällä naamalla myydään kirjaa enemmän. Aiemmissa tekniikkakirjoissa on yleensä ollut jotain abstraktimpaa (miksi ihmeessä vanhaan DOS6-oppaaseen laitettiin kansikuvaan huuhkaja?). Esko Valtaoja kaiketi saavutti saman vuonna 2018 "Maailmanloppu peruttu"-kirjalla.
Ei, mutta on ensimmäinen kirjani, jossa kovien kansien ympärillä on vanhanaikaisesti kansipaperit.
Kannen kasvokuva on tehty Midjourney-tekoälyllä, kuten takakannen sisäpuolella kerrotaan.
Eilen ilmestynyt kirja löytyy myös Storytel-äänikirjapalvelusta. Vaimo ja minä tallensimme kirjan Storytellin Kirjahyllyyn. Lukeminen alkaa heti tänään, iltapäivällä. Itse en ikinä kuuntele kirjoja - paitsi jos se on ainoa mahdollisuus. Eli on vain äänikirja. Kuunteluaika 10t 41min.
Luin Jippii! -kirjan, oli aika kova ponnistus. Aika lailla avasi silmiä Suomen oikeuslaitoksesta. Ajattelin uuvuttavaan vuosien oikeusprosessiin osallistuvien pinnaa. Kai minä sitten jaksan yhden kirjan lukea...
Joku kysyi kansikuvasta ("oliko ensimmäinen muotokuva").
Yhteen aikaan 2000-luvun alussa Järvisen kuva oli kannessa tyypillisesti samanlaisessa asennossa kuin Peter Norton konsanaan, kädet puuhkassa seisten tai rennosti polvella istuen.
Ainakin Tietoturva & yksityisyys ja Salausmenetelmät oli tällainen kansi.
Ne oli minusta hienoja kansia, ja viittaus Nortoniin oli sopivan kuivaa nörttihuumoria.
Saatan ostaa kirjasi, mutta oletko seurannut Onpassiven mekastusta suomi24.fi verkostomarkkinointi sivuilla. Onpassive väittää olevansa suuri tekoäly-yritys, jonka tekoäly mahdollustaa automaattisen tienaamisen tekemättä itse mitään.
Jaa, enpä ole. GNG pingviinitokeneita olen sivusilmällä seurannut. Pitääpä käydä lukemassa Suomi24:stä.
Suomi24:n verkostomarkkinointipalstalla elämöi yritys nimeltään Automaattinen Tienaaminen Oy jonka taustalta löytyy yritysrekisterin mukaan turkulainen Jyri Samuli Suominen. Hän väittää että amerikkalaisen sarjahuijarin Ash Mufarehin vuonna 2018 perustama yritys "Onpassive" käy tekoälyn ohjaamana kauppaa automaattisesti ja jäsenet tienaavat tästä. Mainittakoon että yritys ei ole saanut kuudessa vuodessa aikaan ensimmäistäkään myytävää tuotetta
Petteri "tietoturva" experttinä päästää kommentin läpi joka rikkoo yksityisyydensuojaa ja kunnianloukkaamista kun kommentoija jakaa henkilötietoja (henkilötunnisteita) tietovälineitä käyttämällä vihjaamalla yrityksen liittyvän huijauksiin, meinaako Petteri olla jatkamassa rikosta, näinkö? Petteri ottaa lusikan kauniiseen käteen ja poistaa lakia rikkovan kommentin. Itse tulen poistamaan sen jälkeen kommentin.
Saadaan ainakin julkisuutta lisää kun pääsee Twitteriin kertomaan esitutkintapyynnöstä johon Petteri liittyy mukaan. Itselle käy kumpi vain jos ehdoitettu jätetään silleensä kun laiton kommentti on poistettu.
Onpassiven agenda on ennätyksellinen, koska se on niin typerä mutta kyllä siihenkin uskotaan:"liity mukaan niin tienaat kun
onpassiven tekoäly myy onpassiven tuotteita automaattisesti ja sinä saat provikat". Youtube videoiden katsontakertojen perusteella jäseniä voi olla jopa satojatuhansia, mutta suomalaisia lienee vain kourallinen.
Viime vuoteen asti kusetuksen perustaja (since 2018) Ash Mufareh rahasti liittyjiltä satasen per käyttäjätili ja tietenkin
suositeltiin liittymistä moneen kertaan jotta "tienaamismahdollisuus paranee". Mutta sen jälkeen hän lopetti rahastamisen tuntemattomasta syystä, ehkä rahanpesuvaikeudet ja nyt onpassiveen pääsee liittymään ilmaiseksi. Käykää katsomassa "Onpassive OES" niin näette itse. Rekisteröitymisessä kysytään nimi ja sähköpostilaatikko (todella, jonkin toisen providerin postilaatikko!) mutta siihenkin voi syöttää puutaheinää kunhan domain on jokin tunnettu kuten gmail.com.
Onpassiven "ekosysteemissä" on sähköposticlientti ja facebookista matkittu sosiaalisen median alusta sekä pari muuta heikosti toimivaa viritystä. Suuri osa painonapeista on jätetty toteuttamatta ja selaimen konsoli on punaisena erroreista. Selvästi fasadi IT alaa ymmärtämättömille.
Nyttemmin Ash Mufareh on siirtynyt Youtube streameriksi ja hänen kanavallaan on 0,5 miljoonaa tilaajaa ja videoilla
kymmeniätuhansia katsontakertoja. Sillä tienaa jo kohtuullisen tilin. Ashilla on selvästi painetta "maksullisten tuotteiden" julkaisemiseen sillä se on ennakkoehto "tienaamiselle": jäsenten on ostettava tämä tuote (LOL) ja sen jälkeen alkaa "tienaaminen". Ja Ashin "jumalanpalveluksissa" eli Youtube videoissa on entistä enemmän keskusteltu maksullisista tuotteista ja hinnoista yms. "Tienaaminen" toteutuu onpassiven omalla valuutalla "krediteillä", jonka arvo on 1 USD.
Sitten jos/kun Ash julkaisee maksullisen tuotteen niin alkaa tietenkin paine milloin kredittejä voi vaihtaa rahaksi. On selvää että julkaiseminen on loppulaskennan ja loppurahastuksen alku ja sitä Ash lykännee viime tippaan ja kerää Youtube tuloja. Youtube tulotkin saattavat olla pienenemässä, sillä hiljattain Onpassive käynnisti "kilpailun": tilaa onpassiven youtube kanava, katso tietty video, tykkää siitä ja laita kommenttiteksti jossa on onpassive tunnuksesi. Osalistujien kesken kerrotaan arvotun 10.000 USD palkinto. Jos Youtube kanava on kuihtumassa, on hyvin mahdollista että Ash käynnistää rahastuksen uudelleen. Mutta edelliselläkin kierroksella - joka siis päättyi viime vuonna - oli vaikeuksia varojen kanavoinnin osalta joten saapas nähdä.
Edellisestä rahastuskierroksesta: on syytä uskoa että rahat oli kierrätettu dubailaisen pankkiiriliikkeen kautta joka sittemmin sanoi sopimuksen irti eikä hän pysty uskottavasti siirtämään varoja kotiin USAan. Näin voisi päätellä siitä että Ash on haaskannut rahaa Dubaihin järjettömiä määriä järjettömiin kohteisiin: hän on mm. tarttunut Dubain metrolaitoksen tarjouksen "vuokraa metroasema haluamallasi nimellä 10 vuodeksi hintaan 10 milj. USD" yms. järjetöntä ja ennen kaikkea kallista.
Suomessa on turkulainen Jyri Samuli Suominen ryhtynyt oma-aloitteisesti Onpassiven "maajohtajaksi". Käykää katsomassa automaattinentienaaminen.fi niin näette, paras kun en lausu tässä siitä mitään (LOL). Hän on perustanut jopa yrityksenkin tätä varten: Automaattinen Tienaaminen Oy, mutta mistään ei käy ilmi mikä tämän "yrityksen" liikeidea on ja mistä sen liikevaihto syntyisi. Idioottimaisuudessaan siis täysin samaa luokkaa Onpassiven kanssa.
Siitä Suominen on erikoinen, että hän poistattaa Suomi24:ssä kaikki viestit joissa hänen nimensä mainitaan. Jostain syystä hän ei halua nimeään lainkaan lausuttavan Onpassiven yhteydessä, eikä ilmeisesti missään muussakaan yhteydessä. Mutta se ei ole erikoista, että hän ottaa pultin jos hänen Onpassiveaan kutsutaan huijaukseksi, soittaa varmasti kelloja (LOL).
Petteri ottaa lusikan kauniiseen käteen ja poistaa lakia rikkovan kommentin.
Mitä lakia on rikottu?
Kommentoija ei taida muistaa paljonko Jippii oikeudenkäynti maksoi yhteiskunnalle jossa Petteri lopulta todettiin syyttömäksi hänen liittyvässä oikeusjutussa. Tämä ei taas tarkoita, että asioita voidaan levitellä rikollisella tavalla ja ilman mahdollisesti tulevaa tuomiota ja/tai vahingonkorvauskannetta. Suomessa oikeudenkäyminen on kallista. Joten toimiminen laillisesti oikein kannattaa jotta välttää turhat kulut. Ilmeisesti kommentoija ei ole koskaan kuullut viranomaisen suusta palautetta ei kannata taistella tuulimyllyjä vastaan tai älä sohi muurahaispesää.
Minäkin, "kommentoija", kysyn mitä lakia tässä on rikottu? Ja mitä tähän uutuuskirjaan tulee niin aion tilata sen ja suosittelen samaa ONPASSIVEResellerille (eli Jyri Samuli Suomiselle, jonka tiedot siis löytyvät yritysrekisteristä kun hakee sieltä Automaattinen Tienaaminen Oy). Ja mitä Automaattinen Tienaaminen Oy:stä olen kertonut, niin se todellakin VALEHTELEE ihmisille lupaamalla täysin PERUSTEETTOMIA ja SAAVUTTAMATTOMIA etuuksia, jotka mukaa saadaan kun liitytään Onpassiveen, ja nimenomaan Jyri Samuli Suomisen kutsulinkin kautta, jotta hän saisi lisää kredittejä Onpassive tililleen.
älä sohi muurahaispesää
Ei myöskään kannata lähteä uhkailemaan julkisesti.
Miksi yrityksen omistajatietoa ei saisi kertoa julkisesti? Jos väitteet yrityksen toiminnasta sisälsivät virheitä, oikaise vapaasti ja kerro lisätietoja uhkailujen sijaan.
Onpassive on kieltämättä yksi tökeröimmistä verkostomarkkinointihömpötyksistä ikinä. Surkean asiasta tekee se, että Onpassive ratsastaa vähävaraisten ahdingolla ja käyttää tätä keppihevosena automaattisen tienaamisen evankeliumin julistamiseen.
Kun tähän yhdistetään taikasana "tekoäly", on selvää, että karismaattisen johtajan julistama evankeliumi uppoaa ihmisiin, joilla ei ole pienintäkään ymmärrystä tekoälystä – tai itse asiassa tekoälyttömyydestä. Aivan niin kuin Petteri Järvinen kirjoitti "[tekoäly] ei ”ymmärrä” kieltä tai kuvia samalla tavalla kuin ihminen.", mutta tätä taasen nämä onpassivelaiset eivät ymmärrä samalla tavalla kuin hieman asiasta perillä olevat ihmiset.
Siitä huolimatta, että Onpassivea on "rakennettu" puoli vuosikymmentä, Onpassivessa mukana olevat ihmiset sokeutuvat sitä enemmän, mitä enemmän Onpassiven keulahahmo kertoo "tulevaisuudessa", "lähitulevaisuudessa" tai "ihan pian" julkaistavista palveluista. Tosiasiassa mitään palveluita Onpassivelta ei ole tulossa.
Edes se ei riitä onpassivelaisia ymmärtämään systeemin matriisia, kun Onpassivelta on voinut ostaa 97 taalalla niin monta perustajapaikkaa kuin 97 taalan seteleitä löytyy taskusta. Tätä on luonnollisesti perusteltu automaattisen tienaamisen moninkertaistamisella. Toisin sanoen nämä samat henkilöt täyttävät samalla logiikalla varmasti useamman lottokupongin päävoiton toivossa. Pahat pojat -leffassa tosin nähtiin, millaisen vaihtokurssiin useamman lottokupongin tai Pitkäveto-lapun täyttäminen antaa.
Onpassivessa mukana olevat toistavat jopa sitä, että ne, jotka ovat hävinneet rahansa Onecoinissa tai Wincapitassa, voivat paikata tappionsa lähtemällä mukaan Onpassiveen. Toisin sanoen onpassivelaiset eivät näe metsää puilta, tai vielä tarkemmin samaa vedätystä oman hiirensä hiirimaton alla. Onko vedätysliian lähellä heidän omia silmiään vai mikä on, mutta asian ilmiselvää pyramidirakennetta he eivät kuitenkaan hahmota.
Kyseessä on surullinen tarina siitä, kuinka uskonlahkon jäsenet eivät kykene kyseenalaistamaan mitään, mitä ylemmältä taholta kerrotaan. Sillä ei ole mitään merkitystä, että vaikka onpassivelaisille näyttäisi omenan putoavan puusta aina alas, he olisivat sitä mieltä, että omenaväitteen esittäjä valehtelee ja esittää negatiivisia näkemyksiä. "Totuus" on heidän mielestään täysin päinvastainen – omenat putoavat ylöspäin, sillä tekoäly hoitaa tämänkin asian.
Itseään puolustavan henkilön pitää kertoa muille mitä lakia on rikottu, laki lähtee siitä että jokainen tietää lait. Joten henkilötietoja ovat kaikki tiedot, jotka liittyvät tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan henkilöön.
Yksityisyyden suojaan kuluu muun muassa *henkilötietojen*, kunnian, kotirauhan ja luottamuksellisen viestin suoja.
Yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä tuomitaan sakkoa tai vankeutta enintään kaksi vuotta. Yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisessä olennaista on, että tietoa, vihjausta tai kuvaa levitetään lukuisten ihmisten saataville. Tyypillisesti tällainen rikos tehdään joukkotiedotusvälinettä käyttämällä.
Valheellisen tiedon tai vihjauksen esittäminen on rangaistavaa huolimatta siitä, miten sen esittäminen tapahtuu.
Pseudonymisoidut ja anonymisoidut tiedot
Tietosuoja-asetus: artiklat 2, 4(1), 4(5); johdanto-osan kappaleet 14, 15, 26, 27, 29, 30 (EUR-Lex:n verkkosivu)Linkki toiselle sivustolle
Tietosuojatyöryhmän lausunto 4/2007 henkilötietojen käsitteestä (pdf)
Rikoslaki 24 luku 8 §
Suomen perustuslaki 11.6.1999/731 10§
Yrityksen tiedot eivät kuulu mihinkään henkilötietoihin. Eikä kenenkään nimi. Eihän muuten missään uutisessa saisi mainita kenenkään nimiä. Sinulla tuntuu olevan nyt käsitteet hieman hakusessa. Joten sinuna en lähtisi julkisesti uhkailemaan ketään.
Valheellisen tiedon ja henkilötietojen välittäminen on rikos, josta joudut vastuuseen, sinun kohdalla nostetaan asiasta rikosilmoitus ja tutkintapyyntö siitä ketkä muut kuuluu liittää samaan rikosilmoituksen tutkinnan kuluessa. "Kommentoija" ei ole ymmärtänyt lukuisista henkilötietoja sisältävien kommenttien poistamisen (suomi24 ylläpidon) johdosta vieläkään, että hän rikkoo lakeja Kiitos kaikille muille jotka osaavat noudattaa lakeja.
Saat kertoa oman näkemyksiesi poliisille. Kuten tiedetään kun poliisi aloittaa sinuun liittyvän rikosilmoituksen tutkimisen et voi sen jälkeen kommentoida tähän liittyviä asioita koska esitutkinta on salassa pidettävää tietoa. Sinuna en jatkaisi rikoksien tekemistä esitutkinnan aikana.
Älä lähde nolaamaan itseäsi tekemällä rikosilmoitusta asiasta missä ei ole tapahtunut mitään rikosta. Yrityksen tiedot eivät edelleenkään kuulu henkilötietoihin.
ONPASSIVEreselleriä vastaan kyllä voisi nostaa syytteen laittomasta uhkailusta näiden viestien perusteella.
Minä "kommentoijana" odotan mielelläni viranomaisten yhteydenottoa. Nähdään oikeudessa! En kyllä vieläkään ymmärrä mitä lakia olen rikkonut tai mitä valheellista tietoa olisin levittänyt. Mutta oikeudessahan se sitten nähdään.
Oletko muuten jo tilannut tämän tekoälykirjan? Sisältö vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta ja tilasin sen hetki sitten.
Niin missä kohtaa on tapahtunut laitoin uhkaus ja ole tällä kertaa tarkka, näytä lause tarkasti ja viittaus rikoslakiin oikeaan pykälään. Jos et niin sulje suusi.
Tällaista ONPASSIVEreseller eli Jyri Samuli Suominen on kirjoittanut Suomi24:ssä:
"Ehkä joku on sen verran viisas ja hankkii tämän suunsoittajan tiedot ensin Reinikaiselta jonka jälkeen joku voi vahingossa antaa korvatillikan tai viedä suunsoittajan suostuttelun jälkeen saunan taakse.
Joten suunsoittaja on se joka vilkuilee olkansa taakse"
Kyllähän tässä on selvä uhkaus
Nimemerkki "kommentoija"; muistutan, olet suomi24 keskusteluissa väittänyt olevasi poliisi ja monen muun alan asiantuntija (lääkäri, asianajaja, professori jne) ja esiintyminen poliisina näistä on myös rikos. Mutta sinä et vain tajua lopettaa ennekuin sinusta tehdään esimerkki. Käytät nimimerkkejä Helmanni Karbassonen, Avotampio, Jari-JyriSuominen ja vielä pari muutam noitakin nimimerkkejä olet kehittänyt yhdistellen loukkaamistarkoituksessa oikeiden ihmisten nimiä, koska luulet sen olevan hauskaa.
Nyt tulet itkemään Petteri Järvisen hallinoimaan blogiin jotta saisit lisää huomiota.
Sinun kohdalla psyykkinen hyvinvointisi ei todellakaan ole hyvällä mallilla ja se kannattaisi tarkistaa.
Yrityksen tietoja voi välittää kuten tietoja yrityksen rekisteritunnus, yleinen sähköpostiosoite, kuten info@yritys.com ja anonymisoidut tiedot joita sinä pelkurina käytät.
Joten edellisten lisäksi se liität yrityksen nimen yksityishenkilön nimeen ja väität sekä vihjaat näiden asioiden liittyvään huijaamiseen jne. on rikollista toimintaa. Jokainen voi itse käydä julkisista rekistereistä katsomassa tietoja, mutta niiden tietojen ja yksityiselämää loukkaavan tietojen levittäminen tietovälineitä käyttämällä ei ole laillista. Sivuseikka on ymmärtääkö "kommentoija" tämän vai ei ja taas tietokirjailijan pitäisi tietää yksityisyyden suojasta ja tietosuojasta enemmän kuin tavallisen henkilön ja huolehtimisvelvoite on tällöin korkeampi puuttua asiaan ja estää loukkavien tietojen ja henkilötietojen välittäminen.
Tämähän muuttuu mielenkiintoiseksi joten sanon Jyri Samuli Suominen. Jään myös odottamaan poliisin yhteydenottoa. Anonyymisti toki.
Muistatteko sen Monty Pythonin mainion "Knights who say ni" LOL
Laillisen yrityksen edustaja saa puolustaa yhtiönsä mainetta, yksityishenkilöt voivat puolustaa omaa mainettaan. Kannattaisi ajatella seurauksia etukäteen. Jälkiviisaus ei ole suotavaa. Tämän tenpauksesi johdosta ainakin Petteri saa lisää liikennettä ja se on ehkä myös Petterin tarkoitus tarjota mukana olevana sivullisena "kommentoijalle" palstatilaa. Lopussa katsotaan ketä on hyötynyt eniten.
Vai onko tämä vain Petterin oma markkinointikampanja tekoälyä käsittelevästä kirjasta kun mukaan on liitetty tekoälyä markkinoivia yhtiöitä jotka ovat pian tulossa markkinoille? Mene ja tiedä.
"Laillisen yrityksen edustaja saa puolustaa yhtiönsä mainetta"
Tuo on täysin totta ja kun mainitsee myös sanat Jyri Samuli Suominen niin hakupalvelut ohjaavat myös tälle sivulle tarkistamaan miten laillisen yrityksen edustaja kirjoittaa.
Eli kaikki voittavat ja huomio on taattu myös Jyri Samuli Suomisen yritykselle.
Onnea myös Petterille uuden kirjan julkaisusta ja erilaisten asioiden esille tuomisesta. Eläköön sananvapaus.
Kyllä, täältäkin löytyy Jyri Samuli Suominen:
https://www.proff.fi/rooli/suominen-jyri-samuli/-/VdDJ_uBjPKsGdoTD4jORlQ
Eli onko proff.fi myös oikeuteen haastettavien listalla?
Jos palataan takaisin tekoälyyn, niin Automaattinen Tienaaminen Oy (Jyri Samuli Suominen) valehtelee väittäessään että tekoäly pystyisi tekemään kauppaa autonomisesti, vaikka tuotteet olisivat kuinka hyviä ja niillä olisi kysyntää. Ja Suominen väittää että koko prosessi on automatisoitu siten että Onpassiven jäsenet keräävät tuotot kuin omenapuusta pudonneet omenat, täysin vastikkeettomasti. Tällaisen väittäminen on huijausta, sillä tietokone ei kykene sellaiseen.
Se on köyhien ja tietämättömien kusettamista siksi, että päästäkseen mukaan "tienaamiseen" on ensin ostettava itse Onpassiven tuotteita.
Ja lopuksi Suomisen oma etu on se että hän itse hyötyy houkuttelemalla jäseniä huijaukseen.
Järvisen kirja tuleekin hyvään väliin ja toivottavasti Suominenkin perehtyy siihen.
Niin annatko lähdetiedon tähän kohtaan missä on väittämäsi kirjoitus ja sen on juuri kirjoittanut nimeämäsi ja väittämäsi henkilö.
Vaikuttaa taas valehtelulta ja rikolliselta toiminnalta jos olet taas kerran levittämässä perätöntä tietoa. Faktoja kiitos.
"Tällaisen väittäminen on huijausta, sillä tietokone ei kykene sellaiseen."
Tietokone ei itsenäisesti pysty tuohon, mutta kun liität tietokoneen verkkoon, teet tilin meidän kautta ilmaiseksi, alat jälleenmyyjäksi, ostat tuotteen ja alat tienaaminen automaattisesti. Teknologialla asioita ratkaistaan.
Liity mukaan ilmaiseksi ja lue lisätietoa https://automaattinentienaaminen.fi/menestyminen/liity-heti-mukaan-ilmaiseksi/?amp=1
Its easiassaa taas väärin. Esitutkinta aineisto on julkista tietoa. Ja siitä tulee selviämään esimerkiksi sinun osoite.
Esitutkinta-aineisto tulee julkiseksi oikeudenkäynnin alkaessa. Nykyään henkilötiedot kuten HETU ja kotiosoite peitetään julkisesta versiosta.
Tuolta 5 tähteä O-Connect muihin verrattuna https://collaborationsky.com/zoom-vs-teams-vs-webex-vs-o-connect-an-in-depth-comparison/
Muitakin lehdistötiedotteita löytyy netistä. Kuten New AI Video Collaboration Tool: O-CONNECT BY ONPASSIVE Exits Beta This Month
Published August 22, 2023
Read more: https://www.digitaljournal.com/pr/news/ampifire/new-ai-video-collaboration-tool-o-connect-by-onpassive-exits-beta-this-month?fbclid=IwAR2jy__7xHttWvthjDpnrGAn82gXGoNmEmBQfu6oCvHDxEHcvehmCO8Fd4c#ixzz8BPALznSR
Äh, ei kai Petterin blogin kommentointi sentään ole tarkoitettu Onpassiven mainostamiseen?
Kaikki blogin lukijat tietää nyt yrityksen ja tuotteiden olevan totta vaikka he eivät uskaltaisi liittyä ilmaiseksi mukaan ja kokeilla itse. Niin loppuu ainakin nuo perättömät väitteet yrityksen laillisuudesta ja sen tarkoitusperistä.
Jyri Samuli Suominen, osa tätä blogia lukevista uskoo (minä ainakin) että sinun yrityksessä sekä tuotteissa on kysymys ihmisten huijaamisesta. On myös moraalisesti erittäin "ikävää" jos yritetään lypsää rahaa ihmisiltä joilta on mennyt jo kaikki.
Jyri Samuli Suominen, toivottavasti osaat hävetä tekojasi. Tämä siis henkilökohtainen tulkinta. (poliisille tiedoksi kun kutsuu kuulusteluihin Jyri Samuli Suomisen loukkaamisesta)
ONPASSIVE AI IT yhtiön toimitusjohtaja Ash Mufareh puhuu numeroista ja suuresta yllätyksestä 26/8/2023
https://automaattinentienaaminen.fi/onpassive/onpassive-toimitusjohtaja-ash-mufareh-puhuu-numeroista-ja-yllatyksesta-26-8-2023/?amp=1
Sisältää videon ja tiivistelmän
Nyt ollaan täälläkin ajantasalla.
Ensin tästä tekoälykirjasta: sain sen postista perjantaina ja aloin lukea. Suosittelen!
Onpassiven johtaja on haastettu oikeuteen, olisi vain lopettanut touhut silloin kun kukaan ei vielä ollut kiinnostunut.
https://www.sec.gov/files/litigation/complaints/2023/comp25809.pdf
Varmaan joku sisäpiiriläinen pettynyt lahkon johtajaan ja perästä kuuluu. Syytekirjelmän mukaan Mufareh oli tienannut $108 miljoonaa ja jäseniä 800.000. Kärpässarjaa Onecoiniin verrattuna mutta samaa luokkaa Wincapitan kanssa.
Väitteet perustuu vääriin ja vanhoihin asioihin ja Ash palauttaa noin $140 miljoonaa (enemmän kuin mainittu $108 miljoonaa) perustajille joilla voidaan ostaa tuotteita, ensimmäinen tuote julkaistaan todennäköisesti vielä kuluvan elokuun aikana.
ONPASSIVE:lla on tuotteita jotka on ihmisten käytettävissä tälläkin hetkellä ilmaiseksi ja yhtiö maksaa kaikki nämäkin kulut.
Jo näillä ylläolevilla tiedoilla SEC juttu kuivuu kokoon, eikä ole pitkä aika siitä kun SEC viimeksi hävisi oikeudessa nostamansa jutun.
Joten unohtakaa kateellisten ja negatiivisten tuomat perättömät väitteet ja keskittykää automaattisen tienaamisen alkamiseen.
Ottamatta kantaa sen enempää erinäisiin kryptokusetuksiin, vaan itse kirjaan.
Tekoäly ja Minä on ehdottomasti parasta mitä tänä vuonna olen lukenut. Se on riittävän kattava ja ajantasainen yleiskuvaus tekoälystä unohtamatta silti ihmistä. Tämä jälkimmäinen puolisko kun tuntuu olevan monen muun tekoälykirjan ongelma. Erityisesti kirjassa on hyvää se, että siinä tekoälyihin ja sen mahdollisuuksiin suhtaudutaan kriittisesti ja tuodaan esille paljon sitä mihin ihminen pystyy ja mitkä tämän mahdollisuudet tulevaisuudessa ovat. Loistava kirja kaikkineen, mutta mitä muuta kirjoittajalta olisikaan odottanut.
Sitä varten on juuri ONPASSIVE ja Automaattinen Tienaaminen Oy joka auttaa ihmisiä tienaamaan automaattisesti ja turvallisesti tekoälyn avulla jota "asiantuntijat" eivät vieläkään ymmärrä. Tekoäly hoitaa tienaamisen tehokkaasti ja ihmiselle ja yrityksille jää enemmän aikaa tärkeimpiin asioihin.
Kerrohan nyt sitten, paljonko Automaattinen Tienaaminen tuottaa tekoälyllä ja mihin tekoälyn tuotto perustuu?
Virallinen kanta löytyy tuolta https://www.onpassive.com/about-us/
Rekisteröityminen on ilmaista jolla pääsee mukaan ekosysteemiin, joten rahasta se ei ole kiinni.
IMO: Yksinkertaistettuna tekoäly hankkii asiakkaita jälleenmyyjille, jotka tienaa komissioita. Tuottavuus lisääntyy, ihmisen ei tarvitse hankkia asiakkaita itse, lisäksi ihmiset ovat huonoja asioiden myymisessä, parempi kun tekoäly hoitaa myymisen ja hankkii asiakkaita 24/7/365 ilman taukoja. Potentiaalisia asiakkaita rekisteröityy ekosysteemiin kokoajan lisää ja kiihtyvällä tahdilla.
Yksi lyhyt artikkeli aiheesta löytyy tuolta https://automaattinentienaaminen.fi/menestyminen/miten-saat-taloutesi-kuntoon/
"Our extensive array of AI products and solutions is geared towards ushering in a digital transformation for businesses worldwide. At ONPASSIVE, we specialize in developing innovative products and digital transformation strategies that enable businesses to reimagine their operating models, enhance operational efficiency, and provide exceptional customer experiences."
Sanahelinää, joka ei tarkoita varsinaisesti mitään. Voisi olla tekoälyn kirjoittamaa.
Kun sinulla joskus tulee tarpeeksi tuottoa sijoituksista irtorahaa niin osta O-Connect itse, niin vaikutut tuloksista ja tekoälyn ohjauksesta.
Miksi sinulla on SSL tietosuoja niin heikolla tasolla kuin b-taso omalla sivustollasi, josta olet maksanut hirveitä summia ylläpitämällä sitä vuosia. Niin miksi tietoturva on näin heikolla tasolla kuuluisalla atk "asiantuntijalla"?
Vai oliko tämä ilmaissivusto? Sitten joskus kun Teillä on rahaa kasoittain, niin voit alkaa tekemään HMTL nettisivua itse ja alkaa ylläpitämään ihan omia sivuja.
Jari-Pekka Raitamaa
Toinen henkilö esiintyy täällä sinuna.
https://keskustelu.suomi24.fi/t/18044856/miten-saat-taloutesi-kuntoon
Keskustelussa aika alussa.
Oletko tietoinen tästä, tämä henkilö on paatunut taparikollinen joka hyökkää vain kahden yrityksen kimppuun, tekee kunnianloukkausrikoksia päivittäin säännöllisesti ja levittelee henkilötietoja, valehtelee patologisesti ja muuntelee totuutta. On sekoittanut jo Petteri Järvisen mukaan sinun lisäksesi.
Jos joku kirjoittaa "Petteristä" hän ei varmaankaan tarkoita minua, eikä minulla tietenkään ole mitään tekemistä kirjoituksissa mainitun passiivisen ansaitsemisen kanss.
Sinun kustantajan kautta selviää ketkä sinun kirjasi on ostanut?
Viittaan tähän osoitteeseen https://kirja.fi/products/tekoaly-ja-mina-9789520457570
Ja viranomainen saa sieltä tarvittaessa tiedot ketkä ovat ostaneet kirjat ja mihin ne on toimitettu, eikö niin?
Voitko vahvistaa asian olevan näin.
En ihan ymmärrä, miksi viranomainen haluaisi tietää kirjojeni ostajat? Täytyisi olla taustalla jokin rikosepäily, ei tietoja muuten voi kysyä. Kustantajan kaupassa on varmaankin ostajien tilaustiedot, mutta kirjoja myydään myös kaupoissa ja niitä voi ostaa vaikka käteisellä.
Se liittynee henkilötietojen välittämiseen, jota sinäkin sivustollasi sallit tehtävän laittomasti itse ollessasi ylläpitäjän ominaisuudessa, (näiden tietojen poistamisesta on sinulle erikseen mainittu, halusit pitää ne siitä huolimatta esillä ja motivaatio tähän on tuntematon) ilmeisesti tietoturva ja henkilötietojen jakaminen tietovälineitä käyttämällä ei ole sinulle tuttu aihe, vaikka olet seurannut tiiviisti mm. vastaamo juttua ja siihen johtanutta tuomiota. Suosittelen sinulle tutustumista tietosuojavaltuutetun ohjeisiin, mikä on henkilötieto sekä henkilötunniste ja lisäksi mikä on laillista tietojen välittämistä lehdistön tai yksityisen henkilön toimesta ja millä tavalla yksityisen henkilön jakamien tietojen tai tietojen jatko jakamiseen liittyvä anonyymiteetti säilytetään.
ONPASSIVE tilanne Syyskuu 2024
ONPASSIVE September 2024 Status
https://automaattinentienaaminen.fi/menestyminen/onpassive-september-2024-status/
Ja vielä erikseen video toimitusjohtajan antamista tiedoista https://youtu.be/_LGTUyyFhNk
Eteenpäin mennään.
Eteenpäinkö mennään? "The SEC alleges Mufareh and his wife defrauded consumers out of $108 million. Mufareh and his wife deny all of the SEC’s claims."
Suomen viranomaiset ovat yksi juttu, USA:n SEC vähän toinen.
Lähetä kommentti