Aamun Demari kertoo, että Vihreästä Liitosta eronneiden radikaalien joukko aikoo perustaa Suomeen uuden puolueen. Sen tavoitteena on toteuttaa vihreä vallankumous: kieltää yksityisautoilu ja pudottaa Suomen energiankulutusta vielä enemmän kuin virallinen 80 % tavoite.
Milloin saamme vastavoiman? Milloin joku perustaa puolueen, joka vastustaa ilmastonmuutoksen vastustamista? Valtion 80 % vähennystavoite voi osoittautua idealistiseksi, elleivät kansalaiset itse halua alentaa elintasoaan. Asiaton pelottelu, joka mm. rinnastaa hiilen ja radioaktiivisuuden haitallisuuden, luo takuulla kysyntää vastustamisen vastustamiselle. Jos kerran vapaa kopiointi on puolueen arvoinen asia, tulevaisuuden ympäristökysymykset ovat sitä varmasti.
Päivän Hesarissa kerrotaan miten Pekka Himanen kiertää ympäri maailmaa lähettämässä videoblogijuttuja Yleen. Kansanedustajat kiertävät tilaisuuksissa ja seminaareissa ympäri maailmaa. Heidän on helppo vaatia meitä laskemaan elintasoamme ja vähentämään turhaa matkustelua, koska ovat itse rajoitusten ulkopuolella.
Näissä ristiriidoissa on enemmän kuin tarpeeksi rakennuspuita uutta puoluetta varten.
Lisäys klo 16:40 Radikaalipuolueen perustaminen näyttää menevän hyvin läpi medioissa. Klo 16 radiouutisissa oli pitkä juttu haastattelujen kera. Saisiko mikään toinen ryhmä, jossa on huimat "parikymmentä jäsentä", hankkeelleen tällaista julkisuutta? Miksi vihreä vallankumous ja kapitalismin kaataminen ovat niin merkittäviä asioita?
6 kommenttia:
Onhan noita jo. Rallimies Ari Vatanen ei usko ilmastonmuutokseen.
Yksittäisiä henkilöitä on, puoluetta ei.
Veikkaanpa, että överiksi menneen ilmastomuutostiedottamisen vastustuspuolue saisi helposti kasaan tarvittavat 5000 kannattajaa. Silti asia tuskin saisi samaa julkisuutta parinkymmenen vihreän radikaalin hanke.
Suomessa on aina mielellään lähdetty milloin mitäkin vastaan, ja herrojen vastustaminen ihan vaan periaatteesta on ollut aina kansan rakas harrastus, samassa määrin kuin herroille kansansa väheksyminen. Sikäli ideoimallesi puolueelle voisi olla ainakin jonkin aikaa kannatusta, samoin kuin uusi viherpuolue tulee epäilemättä viemään jonkin verran äänestäjiä Vihreältä Liitolta.
Yhden aatteen puolueiden ongelma on aina niiden perustamisen kapea näkökulma. Jos nyt synnytetään puolue, joka vastustaa ilmastonmuutoksen vastustusta, niin entä sitten muut asiat? Miten voi odottaa ko. vastustuspuolueen toimivan esim. terveyden- ja vanhustenhoidon tai tuloverotuksen kysymyksistä päätettäessä? Puolueen linjasta näissä pitäisi olla jokin käsitys äänestyspäätöstä tehdessä.
Näkisin mielummin, että olisi edes joku puolue, jossa tavoitteena olisi yhteiskunnallinen vaikuttaminen ajattelun ja järjen pohjalta ilman turhia dogmeja ja ismejä. Pelkkä jonkin yksittäisen ilmiön vastustaminen tai kannattaminen ei oikein minusta riitä aatteeksi tai puolueen pohjaksi.
Erityisesti ilmastonmuutoksen vastustamisessa sekä 'vastustamisen vastustamisessa' on minusta sekin ongelma, että on kyse luonnontieteellisten tutkimustulosten tulkinnasta, ja kun tutkimustuloksia tulee koko ajan lisää, niin tilanne muuttuu. Pitäisi olla kykyä ja valmiutta arvioida tilannetta ja vaikutuksia uudestaan koko ajan juuttumatta ampumahautoihin.
Perussuomalaisten Soini muistaakseni vastustaa ruuhkamaksuja eikä usko ilmastonmuutokseen.
En minäkään osaa sanoa, onko ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos totta. Mutta vaikuttaa se sangen todennäköiseltä. Jos ilmastonmuutoksen todennäköisuus on edes 20%, siihen kannattaa ilman muuta varautua. Automiehet tietävät, että kaatosateessa lasketaan tilannenopeutta, vaikkei olekaan varmaa että korkea tilannenopeus johtaisi onnettomuuteen.
Ehdotan nimeksi lahokaalivihreät.
Vain paha ihminen haluaa tuhota maailman, ja se merkityshän ilmastonmuutoksen vastustamisen vastustamiselle on onnistuttu muokkaamaan. Ainahan yhteiskunnassa on jonkunniminen hyvän ihmisen poliittinen lahko - ennen sen nimi oli kommunismi, jonka papit väittivät olevansa köyhän asialla.
Lukekaapas muuten foorumilta Tuottava maa, turvattu luonto ketjunaloitus Vihreille nostalgikoille! Siinä kait olisi maailmamme taas, jos energiankulutus saisi olla vain 20% nykyisestä.
http://tuottavamaa.org/forum/index.php?PHPSESSID=0c7c940058f3cdb154709d7cbeb88244&topic=28.0
Terv. Anna-Liisa
Lähetä kommentti