torstai 16. tammikuuta 2020

Onecoin

Tälle sivulle tulee Onecoin-kirjaan liittyviä linkkejä ja lähdeviittauksia. Verkkolinkit ovat tarpeen, sillä Youtube-videoilla on taipumus poistua ja ilmestyä uudelleen toisiin osoitteisiin.

Onecoin-aiheisia Youtube-videoita (aikajärjestyksessä):
Muita kirjassa mainittuja, aiheeseen liittyviä videoita:
Uutisia Ruja ja Plamen Ignatovan talouspetoksesta saksalaisessa terästehtaassa
Voit ehdottaa uusia linkkejä listalle, mutta ei muita asioita kommentteihin.

Kirjassa olevia viittauksia:

2015

2016

2017

2018

2019

Muita linkkejä

Arvosteluja ja kommentteja kirjasta

 • Kirjasta kirjaan
 • Talouselämä: Liian hyvää ollakseen totta – Onecoinin tarina toimii varoittavana esimerkkinä pikarikastumisesta haaveileville (€)

Päivityksiä ja korjauksia

 • Petteri Jussilan GOD-1 oli BWM, ei mersu kuten kirjassa mainitaan.
 • Ylen toimittaja seurasi Fitline-verkostomarkkinointia, menetelmät samoja kuin Onecoinissa
 • Ylen juttu Bulgarian korruptiosta 14.7.2020, ei ihme että rikolliset saavat puuhailla aivan viranomaisten silmien alla. 
 • Onecoin nimellisarvo nostettiin 1.4.2020 42,43 euroon. Käypä arvo edelleen nolla pilkku nolla euroa.
 • Vanha järjestelmä suljettiin elokuun 2020 lopussa. Yksinkertainen virhe mahdollisti koko Onelife-jäsenrekisterin imuroinnin uudesta palvelusta syyskuun alussa. Tällainen moka on GDPR-rikkomus ja johtaa vähintään sakkoihin. Lisäksi jäsenten henkilötiedot voivat levitä ympäri nettiä. Vuodon ansiosta poliisilla olisi nyt mahdollisuus kerätä koko suomalainen jäsenkunta kuulusteluihin.
 • Onecoinista tehdään Hollywood-elokuva ("Fake!"), kuten arvelinkin. Vankilasta, jossa Konstantinia pidätyksen jälkeen säilytettiin, on vain 10-20 km matka Hollywoodin studioille
 • Tommi Vuorinen esiintyi 9.2.2021 Ylen alue-tv:n uutisissa jääputousten bongarina ja eräoppaana. Videojuttua ei enää ole netissä, mutta tekstiversio on. Harmi, ettei toimittaja huomannut kysyä Onecoin-kuulumisia.
 • Tommi Vuorinen julkaisi 26.3.2021 pitkästä aikaa uuden videon, jolla hän todistelee ettei Onelife ole pyramidihuijaus, vaikka suosittelumarkkinointi sellaiselta näyttääkin. Kalvoilla sekä Onelife että pyramidihuijaus onkin piirretty sopivasti pyramidin muotoon. On pakko ihailla Tommin sinnikkyyttä: ainoana alkuperäisistä koijareista hän jatkaa yhä, aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut ja "business as usual". 
 • Tommi Vuorisen yhteenvetovideo Onelife-verkostosta 25.3.2021. Nyt jo 250 miljardia "kolikkoa".
 • Juha Parhiala (1958-2021) on kuollut. Hän asui pitkään Thaimaassa ja oli mukana käynnistämässä Onecoinia (lempinimi "Papa Onecoin"), kävi myös Suomessa rekrytoimassa väkeä verkostoon sittemmin (ja jo silloin) perättömäksi osoittautuneilla lupauksilla. (12.5.2021)
 • Kiinnostavia tietoja Ruja Ignatovasta ja Sharjahin arabiemiraatista. Ruja sai 230 000 bitcoinia, joita väitetään käytetyn terrorismin rahoitukseen Afganistanissa, Pakistanissa ja Jemenissä. Tämän perusteella Ruja saattaa olla emiirin suojeluksessa ja piilossa Arabiemiraateista (UAE). Selittää myös, miksei Dubain poliisi pidättänyt häntä rahanpesusta ja talousrikoksista. Terrorismin rahoituksen kytkeytyminen Onecoiniin kiinnostaa varmasti myös Yhdysvaltojen viranomaisia, ehkä Suomen Supoakin. (18.5.2021)
 • Yle Tampereen toimittaja Mari Lukkari on tehnyt tänä vuonna jo toisen jutun, jossa Tommi Vuorinen esiintyy nyt "kotkaharrastajana" (tekstiversio Vuorisen poseerauskuvilla). Vinkki Marille: tee seuraavaksi juttu Vuorisesta "Onecoin-harrastajana" ja pyramidihuijauksen Suomen promoottorina. Ihmettelen miksi Yle antaa näkyvyyttä Vuoriselle, joka edelleen Youtubessa levittää Onelife-verkostoa. Vaikka Vuorista ei ole vielä tuomittu mistään, Pirkanmaan piirit ovat sen verran pienet, että toimittajan täytyy tuntea Vuorisen tausta.
 • Etäisesti Ruja Ignatovalta näyttävä nainen kertoo videolla käynnistävänsä Onecoinin uudelleen ("relaunch") ja pyytää rahoitusta. Huijausta tietenkin -- maistiaisia siitä, mitä deep fake -tekniikalla voidaan jatkossa tehdä. (28.7.2021)
 • Onecoin-huijaukseen osallistunut Carl Danhammer on kuollut (2.9.2021).
 • Saksassa alkaa mammuttioikeudenkäynti Onecoin-huijauksesta syytettyjä vastaan. Uutisen mukaan Onecoin käynnistyi Saksasta, vaikka todellisuudessa ensimmäiset tilaisuudet pidettiin Suomessa. Yksi vastaajista on müncheniläinen asianajaja Martin Breidenbach, jonka "legal opinion" -lausuntoa Tommi Vuorinen ja muu verkosto käyttivät todisteena Onecoinin laillisuudesta. Ehkä tämä oikeudenkäynti saa vauhtia Suomenkin viranomaisiin. (27.9.2021)
 • Englanninkielinen videoelämäkerta Kari Wahlroosista ja kyseenalaisista MLM-jutuista, joissa hän on ollut mukana (Wellstar, Onecoin, Dagcoin, Geton, Grossus Blockchain etc).
 • Uusi video (vanha 28.7.2021 on poistettu), jolla muka Ruja Ignatova lupaa Onecoin-projektille uutta aloitusta (Relaunch). Onecoinista tulisi välittäjä muille lohkoketjuille. 
 • Bulgariassa puhaltavat uudet tuulet. Vaalit voitti korruption vastainen puolue, joten ehkäpä se vihdoin selvittää maan vaikuttajien osuuden Onecoin-huijauksessa. Olen aina ihmetellyt, miten Onecoin voi edelleen toimia pääkaupungin keskeisellä liikepaikalla, aivan ministeriöiden naapurissa (ja Hesburger talon nurkalla!). Sitä näköjään ihmettelevät nyt muutkin. Asianajaja on tehnyt valituksen Bulgarian perustuslakiasiamiehelle. Se loppuu kuvaavasti: "Petitioner has no logical explanation as to why or how OneCoin and its principal parties are still headquartered, operating, and sheltered on the territory of Bulgaria despite being exposed as a violent criminal organization involved with funding of terrorism and organized crime." - Indeed! (17.11.2021)
 • Tommi Vuorinen näyttää vetävän jälleen Onecoin-värväystilaisuuksia Helsingissä. Tällä lyhyellä Youtube-videolla hän mainitsee 50-60 osallistujaa. Entiseen tapaan lähinnä 60+ miehiä, mutta myös muutama nuorempi ja nainen mukana. Vaikea ymmärtää, miksi joku vieläkin uskoisi Tommin lupauksia. (17.11.2021)
 • Ruja Ignatovasta kansainvälinen etsintäkuulutus Saksan viranomaisten pyynnöstä. Ilta-Sanomien uutinen ja linkki Bulgarian sisäministeriön tiedotteeseen (bulgariaksi, mutta kääntyy Google Translatella).
 • Ruja Ignatova Interpolin (https://twitter.com/INTERPOL_HQ/status/1524320458765656068) ja Europolin etsintäkuulutus. Europolin Most wanted -listalla luvataan 5000 euron palkkio Ignatovan löytämiseen johtavista tiedoista. Ignatovaa epäillään petoksesta ja rahanpesusta.  Vihdoinkin. Tommin selityksiä odotellaan - luultavasti turhaan. (11.5.2022)
 • Ruja Ignatova nyt myös FBI:n etsintäkuulutettujen listalle. Pidätykseen johtavista tiedoista luvataan jopa 100 000 dollarin palkkio. Ruja on vasta 11. nainen, joka on lisätty etsityimpien listalle FBI:n 72-vuotisen historian aikana. Melkoinen saavutus, eivät menneet akateemiset tutkinnot hukkaan. (30.6.2022)

9 kommenttia:

deckfromacard kirjoitti...

Nähdäkseni tästä puuttuu Vuorisen esitys OneCoinista:

(Tommi Vuorinen Onecoin esitys 29.2.2016)

Parhaat palat:

21 minuuttia 35 sekuntia eteenpäin:
"Meillä aukeaa nyt jo 2.3.[2016] ensimmäiset kaupat - meille tulee ulkopuoliset kauppapaikat. Tarkoittaa sitä että meille tulee oma kauppapaikka-alusta. Sieltä te voitte ostaa suoraan OneCoineilla mitä tahansa tuotteita ja palveluita. Sinne tule 50 000 kauppapaikkaa nytten ihan ensimmäisten joukossa.​"

Kohdasta 22 minuuttia 33 sekuntia:
"...meidän OneCoin-MasterCard..."​
(ottaa massen lompakosta)
"...tää on vähän käytetty mut se on tän näköinen."​
(pajatusta verkostoista)
"...voi käyttää missä tahansa päin maailmaa - 36 miljoonaa kauppapaikkaa missä MasterCard käy. Ja tähän tulee konvertaatio[sic] varmaan jo tän vuoden aikana."

Parhialan "value of my coins will be 1.7 BILLION EUROS!" tuuletus vuodelta 2016 on kanssa komea:
https://www.youtube.com/watch?v=ztAgdH7fS20

Petteri Järvinen kirjoitti...

Vuorisen esitys on mukana, se on listassa ja pidetty 23.2.2016 (laitettu Youtubeen 29.2.2016).

deckfromacard kirjoitti...

Aivan. Meni ohi kun ei mainita Vuorista nimeltä ja tosiaan päivä oli eri kuin YouTube-lataus.
Pahoitteluni.

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa näytetään käsiteltävän Wincapitaa ja paria muuta tapausta eräänlaisena historiallisena taustana. Miten olisi vielä vanhempi tapaus, joka on ensimmäinen muistamani suomalainen nettihuijaus, eli ns. Finalta-farssi? Itsekin osallistuin aikoinaan pienellä osuudella nyysseissä sen vastaiseen toimintaan. Tässä J. Pöyryn tätäkin aihetta käsittelevä sivu, jolta saa myös mainiot ysärifiilikset - sivun modernisointi olisi kulttuuriskandaali.

http://www.saunalahti.fi/~jpoyry/huijarit/farssi.html

Ari Widell kirjoitti...

Ei nyt ehkä maailman tärkein video OneCoiniin liittyen, mutta huumoriarvo on kuitenkin katossa, kun Parhiala rehvastelee olleensa mukana Bitcoinissa jo vuonna 2009 ja tietävänsä paljon kryptovaluutoista:
https://www.youtube.com/watch?v=dmmxHGW8aNU&feature=emb_title
- Videolla Parhiala siis kusettaa OneCoiniin mukaan otettuja Conligus-jäseniä vuonna 2015. Myöhemminhän Parhiala toisteli aina eventeissä, että ei tiennyt kryptovaluutoista hölkäsen pöläystä liittyessään mukaan OneCoiniin.

Anonyymi kirjoitti...

Toi Parhiala ansaitsisi mun mielestä enemmän huomiota. Kaikki tuntuvat puhuvan Tommi Vuorisesta ja Kari Wahlroosista, mutta harvempi puhuu tästä isosta kihosta, Juha Parhialasta, joka eräässä Facebook-kuvassaan hieroo käsiään yhteen. Hänhän taisi tienata 4 miljoonaa viikossa tällä parhaimmillaan.

Anonyymi kirjoitti...

OneCoin CEO Pierre "Pitt" Arens julistaa haluavansa OneCoinin olevan Tokion 2020 Olympialaisten krytpovaluutta numero 1.

Kohdassa 7:45:
https://www.youtube.com/watch?v=qa-t1azwCM0&t=465

Petteri Järvinen kirjoitti...

Kaikki tuntuvat puhuvan Tommi Vuorisesta ja Kari Wahlroosista, mutta harvempi puhuu tästä isosta kihosta

Totta, Parhiala on jäänyt vähälle huomiolle, vaikka 1.10.2016 rujautuksen jälkeen hän lauloi lavalla "We are the champions" ja kaulaili Greenwoodin sekä Ignatovan kanssa. Parhiala on yksi avainhenkilöistä, Greenwoodin kaveri aiemmista kuvioista, jota Thaimaan poliisin ja FBI:n pitäisi kuulustella. Parhiala ei ole tainnut enää muutamaan vuoteen käydä Suomessa?

Anonyymi kirjoitti...

Intelnews kertoo OneCoiniin liittyvästä tuoreesta sivujuonteesta:

https://intelnews.org/2021/06/14/01-3020/