tiistai 21. maaliskuuta 2023

Saksalainen Onecoin-dokumentti Yle Areenassa paljastaa koko huijauksen

Yle on hankkinut Areenaan viime syksynä ilmestyneen kaksituntisen Onecoin-dokumentin, jonka katsottuaan paatuneinkin fani ymmärtää tulleensa huijatuksi. Vahva katselusuositus siis tälle: Cryptoqueen

Dokumentti kertaa Onecoin-huijauksen vaiheet, joissa ei sinänsä ole mitään uutta, mutta on kiinnostavaa nähdä Rujan hulppea merenrantahuvila, huvijahti, saksalainen terästehdas jota hän isänsä kanssa huijasi sekä kuulla mm. Rujan opettajan kommentoivan oppilastaan näin vuosien jälkeen. Kiinnostava on myös dokumentin päähenkilöksi nostettu Rujan ystävätär, joka muistelee huikeita menestyksen ja juhlien vuosia. 

Vähemmän ylentävää on kuulla yhden huijatun saksalaismiehen kohtalosta. Vastaavia tapauksia on Suomessakin lukuisia.

Sijoitin Onecoiniin ja toivoin sen toimivan.

Jälkikäteen Vuorinen on yrittänyt selittää, ettei hän myynyt sijoituksia mutta juuri sitä uhrit luulivat ostavansa. Sijoittamisen ja rikastumisen lupauksilla uhrit saatiin mukaan. Englanninkielinen, vaikeaselkoinen ja kirjoista kopioitu "talouskoulutus" ei ketään kiinnostanut.

Yksi kiinnostava kohta dokumentissa on video Konstantinista, joka käy ensin ugandalaisessa lastentarhassa ja poseeraa kameroille lasten keskellä. Sen jälkeen hän myy huijausta lasten vanhemmille. Härskiä toimintaa. Vuorinen ja muutama muu suomalainen kiersivät myös Afrikassa Onecoin-sanomaa levittämässä, eivätkä ole koskaan joutuneet vastuuseen tekemisistään.

Dokumentissa vilahtaa myös Kari Wahlroos, joka piti myyntitilaisuuksissa aurinkolaseja, koska tulevaisuus näytti niin häikäisevältä.

"En näe mitään, koska tulevaisuus on niin loistava!"

Onecoinin jälkeen Wahlroos markkinoi virolaista Dagcoinia, joka todettiin huijaukseksi jokin aika sitten. Coinien jälkeen Wahlroos on ollut mukana lukuisissa hankkeissa, joista ei ilmeisesti ole tullut mitään, tuoreimpina Tuohivaara ja Freedom Republic.

"Saksalaiset viranomaiset alkoivat tutkia Onecoinia aika varhain."

Koska Onecoinin avainhenkilöt Parhiala ja Vuorinen olivat suomalaisia, KRP:llä olisi ollut mainio tilaisuus puuttua toimintaan heti alkuvaiheessa. Marraskuussa 2015 se kuitenkin lopetti tutkimukset ja jäi odottamaan lähdekoodin julkaisua. Sitä odotellaan kai vieläkin. Onneksi saksalaiset eivät odotelleet, eivätkä amerikkalaiset. 

Ruja Ignatova FBI:n etsintäkuuluttamana.

Viimeistään Ruja Ignatovan lisääminen FBI:n etsityimpien naisten listalle olisi pitänyt havahduttaa loputkin suomalaiset, jotka vielä uskovat, että kyseessä oli oikea kryptovaluutta. 

Ignatova katosi lokakuussa 2017, eikä hänestä ole nähty sen jälkeen merkkiäkään. Edes dokumentin tekijät eivät pystyneet selvittämään Rujan kohtaloa. Ystävätär arvelee, että hän voisi piileskellä Dubaissa sikäläisen hallitsijan suojeluksessa. Jos niin on, kyse on kultaisesta häkistä. Toinen vaihtoehto on vielä ankeampi: äskettäin liikkui tietoja, että Bulgarian kokaiinimarkkinoita hallinnut rikollispomo olisi tappanut Rujan jahdillaan jälkien peittämiseksi. 

Dokumentin kiinnostavin osa tulee lopussa, kun ääneen pääsee lähettiläämme maailman kryptohuijauksessa, Tommi Vuorinen.

"Nimeni on Tommi Vuorinen, olen Suomesta."

Indiana Jones -hattu on miehen tavaramerkki, eikä hän ole siitä luopunut. Vuorinen nimitettiin viime vuonna uudistuneen Onecoinin Euroopan aluejohtajaksi ja viime viikolla hänestä tuli yhtiön maailmanlaajuisen johtoryhmän jäsen. Vuorinen on siis nyt käytännössä Onecoinin huipulla, ylempänä ei ole ketään, koska kapteenin virka lopetettiin. 

Sopiva paikka miehelle, joka on ainoana ollut alusta lähtien mukana, ja muista johtajista poiketen välttänyt pidätykset. Se ei tosin ole meriitti Suomen viranomaisten maineelle.

"Ketä on huijattu ja miten?"

Dokumentissa Vuorinen tulistuu haastattelijalle, aivan kuten on tehnyt jo kahdeksan vuoden ajan. "Mehän myytiin vain koulutusta neljällä miljardilla".

Median vika.

Vuorisen mielestä kyse on vain valheista, joita media on koko ajan levittänyt maailmalle. Median vika, aivan kuten persut sanovat Suomessa ja Trumpin kannattajat jenkeissä.

Onecoinin Suomen tilaisuus viime joulukuussa oli vaisu ja väsähtänyt, osallistujatkin lähinnä eläkeläisiä. Kenties rakkaudesta isänmaataan kohtaan Tommi jaksaa kuitenkin edelleen käydä puhaltamassa henkeä verkoston suomalaisiin jäseniin. Hän oli viimeksi viikonloppuna Suomessa hehkuttamassa uusia One-palveluita jäsenistölle.

Tämän vuoden alusta lähtien Onecoinilla on vihdoin oikea lohkoketju. Ei tosin oma vaan Polygon, jossa on monta oikeampaa kolikkoa (tässä pelkät ERC-20-kolikot), mutta kuitenkin. Onecoin-siirtoja voi seurata Polygonin omalla lohkoketjuselaimella osoitteessa https://polygonscan.com/token/0xb85cfa8fe6801dd77a2004836727eb58c8e883a7. Siis vihdoin, kahdeksan vuoden valehtelun ja huijaamisen jälkeen Onecoinilla on oikea lohkoketju!

Ketjusta huolimatta kyse ei edelleenkään ole oikeasta kryptovaluutasta, sillä kolikkojen avaimet ovat yhtiöllä itsellään. Jäsenet eivät voi siirtää kolikkoja vapaasti ja yhtiö voi käsitellä kolikkoja miten haluaa. Lohkoketju ei siis ole muuttanut oikeastaan mitään.

Onecoineilla ei edelleenkään ole mitään arvoa eikä niitä voi vaihtaa oikeaksi rahaksi. Sen sijaan yhtiö keksii toistuvasti uusia maksuja, joita jäseniltä veloitetaan, eikä niitä voi maksaa Oneilla. Vain oikea raha kelpaa. Ja koska kolikkoja syntyy järjettömät 250 miljardia kappaletta, niillä ei koskaan voi ollakaan todellista arvoa.

Ensi vuoden syyskuussa Onecoin-huijaus täyttää 10 vuotta, minkä jälkeen ensimmäiset petokset alkavat jo Suomen lain mukaan vanhentua. Saapa nähdä, ovatko Suomen viranomaiset vielä silloinkaan puuttuneet toimintaan. En pidättäisi hengitystäni. Elleivät sitten ulkomailla annettavat tuomiot muille päätekijöille saa suomalaisia vihdoin toimimaan.

34 kommenttia:

Juha L kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Juha L kirjoitti...

Aika jäätävää Tommilta tosiaan väittää että "median vika", kun mustaa valkoisella ONE -huijauksesta on kirjaimellisesti kymmeniä tuhansia sivuja oikeudellista materiaalia, päätekijöiden tunnustuksia, päätekijän valatodistuksia, sekä päätekijöiden ja muiden vankeustuomioita huijauksen takia joita on tulossa yhä lisää.

Kirjoittelin juuri pari päivää sitten toisessa blogin ketjussa tästä hieman tarkemmin:
https://pjarvinen.blogspot.com/2022/10/onecoin-kiertue-suomessa-ensi-viikolla.html?showComment=1678804559989#c5694174062021705886

Juha L kirjoitti...

ONEnin julkinen Polygon -ketju paljastaa kiistattomasti tiettyjä asioita mitä on vuosien varrella ONEsta kerrottu.

Ensinnäkin Polygonscanin ONE-kolikon sivulta näkee heti mustaa valkoisella että ONE on todellisuudessa täysin arvoton: $0.00.

https://polygonscan.com/token/0xb85cfa8fe6801dd77a2004836727eb58c8e883a7#balances

Toiseksi Polygonscanin "Holders" -välilehdessä tarkasteltaessa ONEnin top 1000 lompakoita, voi nähdä että mitään jäsenistön "kolikkolouhintaa" mitä yhtiö väittää Back Office -portaalissaan tehtävän ei ole (eikä ole koskaan ollutkaan). Yhtiö on ONE Polygon ketjun startatessaan luonut kaikki 250 miljardia ONEia kolmelle yhtiön jakelulompakolle valmiiksi, joista kolikoita jaetaan jäsenistön lompakoille. Eli mitään kolikoita ei louhita.

Eli kolikkolouhinta yhtiön portaalissa on puhdas valhe. Kun jäsen portaalissa pistää "koulutuspaketista" saamiaan promootiotokeneita "louhintaan", kyseessä on puhtaasti kolikoiden jakamisesta jäsenille promootiotokenien määrän ja "vaikeusaste" -kokonaisluvun suhteen mukaan, jota yhtiö on koko olemassaoloaikansa harhaanjohtavasti kutsunut louhinnaksi.

Miksi? Koska näin yhtiö voi väittää että ei myy itse kolikoita. Ja saattaa se näyttää myös uskottavammalta tietämättömälle uhrille, kun hänelle kerrotaan että tänään kun ostat paketin, saat 50 kertaisesti promootiotokeneita jotka voit sitten "louhia" kolikoiksi!

Yhtiön kolme jakelulompakkoa Polygon-ketjussa

Tällä hetkellä ONEin julkisessa Polygon -ketjussa reilu 32 miljardia kolikkoa on jaeltu jäsenille lähinnä ensimmäisestä yhtiön jakelulompakosta. Tosin kryptovaluutta -mielessä jäsenistö ei omista yhtäkään lompakkoa eikä yhtäkään kolikkoa, koska kaikkien lompakoiden kryptoavaimet ovat yhtiön hallinnassa.

Eli aivan samoin kuin aina ennenkin, kun yhtiö katoaa, kaikki kolikot katoavat savuna ilmaan yhtiön mukana julkisesta ketjusta huolimatta.

Juha L kirjoitti...

Tommi kusettaa saksalaisessa dokumentissa taas huolella sanoessaan että taustalla on nyt täysin uusi yhtiö pyörittämässä toimintaa.

Ei ole.

Se että yksi huijauksen verkostohuijari loi Sveitsin kaupparekisteriin pöytälaatikkofirman jolla ei ole työntekijöitä eikä käytännössä mitään toimintaa ei muuta sitä että yhtiön kaikki toiminta tapahtuu edelleen Bulgariasta samasta toimistosta saman pääfirman One Network Services EOODD alla mitä Rujan aikanakin ja jonka manageri on ollut vuodesta 2019 Veska Ignatovan jälkeen Bulgarian kaupparekisterissä sama toimiston turvamies Angel Rumenov Boyadzhiyski kutsumanimeltään "Foxi".

Tarkemmin tästä näissä aikaisemmissa viesteissä:

https://pjarvinen.blogspot.com/2022/12/one-ecosystem-haluaa-olla-onecoin-20.html?showComment=1670789179274#c5704998017969394014

https://pjarvinen.blogspot.com/2022/10/onecoin-kiertue-suomessa-ensi-viikolla.html?showComment=1667316236759#c4360991551258786560

Petteri Järvinen kirjoitti...

Hauskasti dokumentissa toimitusjohtaja Ventsislav Zlatkov kieltäytyy paljastamasta, ketkä yhtiön omistavat. On kuulemma "useita henkilöitä, osa tunnettuja, osa ei." Mitä ihmeen salaamista on omistuspohjassa?

Muuten ansiokas dokumentti ohittaa kokonaan Rujan äidin roolin. Hänen jos kenen luulisi tietävän, missä tytär on. Eikä äiti kantaisi tuhansien eurojen käsilaukkua tai olisi mukana tilaisuuksissa, ellei olisi tekemisissä yhtiön kanssa.

Petteri Järvinen kirjoitti...

mitään jäsenistön "kolikkolouhintaa" mitä yhtiö väittää Back Office -portaalissaan tehtävän ei ole (eikä ole koskaan ollutkaan)

Tämä on hyvä pointti. Jos lohkoketju on jo "talon puolesta" valmiina (kuten Polygon on), louhintaa ei periaatteessa tarvita. Miksi yhtiö siis valehtelee tästäkin asiasta? Ja tietenkin se, että kaikki 250 miljardia kolikkoa ovat jo olemassa, vaikuttaa tietenkin arvoon (tai no, nolla mikä nolla, alemmaksi ei pääse).

Juha L kirjoitti...

Ja taas tapahtuu! Tänään tuli USAn oikeusministeriöltä ilmoitus että entinen OneCoinin lakiasiainjohtaja Irina Dilkinska on karkotettu Bulgariasta Yhdysvaltoihin, ja saanut syytteet OneCoin huijauksesta (wire fraud) ja rahanpesusta. Maksimit 20+20 vuotta vankeutta.

Irina taisi Petteriäkin huijauksen alkuaikoina uhkailla kirjeellä. No nyt kävi vähän hassummin kuitenkin Irinalle..

https://www.justice.gov/usao-sdny/pr/bulgarian-woman-charged-role-multi-billion-dollar-cryptocurrency-pyramid-scheme-onecoin

Petteri Järvinen kirjoitti...

Irina Dilkinska ("Head of the Legal and Compliance Department") oli henkilö, joka matkusti Suomeen ja kävi Tommin kanssa poliisin luona selittämässä, että Onecoin on oikea valuutta. KRP uskoi selitykset.

Sain Irinalta useammankin sähköpostin Onecoinin alkuvuosina ja selvittelin hänen taustaansa. Hän on syntynyt lokakuussa 1981, opiskellut Anglia Ruskin -yliopistossa Cambridgessa Englannissa, erikoistunut EU:n ja Bulgarian kilpailu-, sopimus- ja yritysoikeuteen sekä öljy- ja kaasuteollisuuden säännöksiin. Hän puhuu sujuvaa englantia ja venäjää.

Ennen Onecoinia hän myi palveluitaan freelancerina PeoplePerHour-palvelussa. Kuvassa hän poseerasi pienen tyttärensä kanssa.

En koskaan voinut ymmärtää, miksi hän lähti mukaan Onecoin-huijaukseen, vaikka aivan varmasti tiesi asioiden taustat. Onecoinin jälkeen hän muutti Arabiemiraatteihin, mutta näköjään USA:n pitkä koura on ulottunut sinnekin.

Tässä on nyt sellainenkin mahdollisuus, että kun Suomen viranomaiset eivät saaneet tutkintaa aikaiseksi, USA:n viranomaiset saattavat olla kiinnostuneita myös Tommista, vaikka hänellä ei vielä tuolloin ollutkaan muodollista asemaa organisaatiossa. Hänen nimensä ja kuvansa näkyy kuitenkin kaikkialla, ja nykyään hän jopa ylpeilee haastatteluissa olleensa mukana alusta lähtien.

Juha L kirjoitti...

Voin kuvitella että Tommilla on taas kova kielto päällä lahkossaan että One Ecosystem ei olisi OneCoin.

Katsotaanpas mitä USAn oikeusministeriö sanoo asiasta virallisesti:

[2] OneCoin has operated using several corporate entities and d/b/a names, including “OneCoin Ltd.,” “OnePayments Ltd.,” “OneNetwork Services Ltd.,” “OneAcademy,” and “OneLife.” These entities and d/b/a names are referred to collectively here as “OneCoin.”

https://www.justice.gov/usao-sdny/pr/bulgarian-woman-charged-role-multi-billion-dollar-cryptocurrency-pyramid-scheme-onecoin

One Network Services Ltd on siis listattu joukossa nimiä joita kollektiivisesti käsitellään USAn oikeudessa nimellä "OneCoin".

No missäs se One Ecosystemin Sofian toimisto sijaitseekaan ja mikä yhtiö sitä pyörittää?
Bulgarian kaupparekisteristä nähdään että One Network Services Ltd toimii osoitteessa Petko Rachov Slaveikov square, No. 6A (Петко Рачов Славейков" № 6А), eli juurikin samassa osoitteessa joka on vuodesta 2016 ollut OneCoinin toimisto ja jossa nykyään on One Ecosystem brändinimen tarrat...

One Network Services Ltd on tunnetusti se huijauksen "main servicing company", pääyhtiö jonka listoilla Sofian toimiston väki työskentelee, hyvin todennäköisesti mukaan lukien CEO Zlatkov. Tätä yhtiötä USAn oikeus siis käsittelee myös OneCoinina.

Ei auta hämäämään jotku Sveitsin pöytälaatikkofirma jolla ei ole mitään toimintaa.

Eli sori nyt Tommi, mutta te olette kusessa. Vähän viiveellähän oikeuden rattaat pyörii, mutta pyörii kuitenkin.

Tommikin pääsi juuri huijauksen "International Council:iin" osallistumaan yhtiön toimintaan ja asioiden päätöksiin, joten saattaapi olla että muutaman vuoden päästä Tommi raahataan väkisin New Yorkiin oikeuden eteen. Toivottavasti.

Juha L kirjoitti...

One Ecosystemin uusin mainos: "Osta paketti nyt! Saat jopa 50 kertaisesti tokeneita [ja kolikoita] promootioaikana!"

One Ecosystem promootio
https://us9.campaign-archive.com/?u=cf9659fd672fe664d487e7e1b&id=e0ca496a2f

Parhaimmillaan tuosta saa 27500 euron promopaketista ONEeja hintaan 0.57 euroa kappale, kun yhtiö väittää portaalissaan kolikon arvoksi 42.50 euroa, ja todellinen arvo Polygon ketjussa osoittaa 0.

Yhtiö: " Valitettavasti maksuja ei voi maksaa ONEilla sen luonteen vuoksi. "

Tommi: "Myymme vain koulutusta! Missä tässä on se huijaus? Kaikki on median valheita ja väärinkäsitystä!"

Juha L kirjoitti...

^ Tuosta 27500 euron promopaketista saa yli 2 miljoona euroa yhtiön arvotonta "ONE-arvoa" kolikoina. Jostain kumman syystä edes yhtiö itse ei kuitenkaan hyväksy omaa rahaansa maksuihin. Mistäköhän voisi johtua?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Katsos, kun ONE kelpaa vain *ekosysteemin* sisällä ja One Ecosystem on itsessään infrastruktuuri. Kyllähän tuon jokainen uhri ymmärtää, eivät he muutoin olisi huijatuiksi tulleetkaan.

Juha L kirjoitti...

Tulee muuten mielenkiintoista ensi vuonna kun tuo kryptovaluuttojen MiCa-regulaatiokehys EU:ssa tulee voimaan. EU:ssa toimivan krypto-palveluntarjoajan on rekisteröidyttävä EU-maahan ja täytettävä tietyt vaatimukset.

Toki OneCoin käyttää takuuvarmasti koko muistaakseni 18 kuukauden siirtymäajan lain voimaan tulosta, mutta viimeistään sitten ollaankin kusessa kun pitäisi rekisteröityä finanssivalvonnalle. Se ei tule onnistumaan edes Bulgariassa, sen voin luvata.

Bulgarian One Network Services Ltd on ollut jo vuodesta 2017 Saksan finanssivalvonnan bännilistalla.. Ja kaikkien EU maiden finanssivalvonnat tullaan informoimaan kaikista OneCoinin yrityksistä kikkailla. Tommille ja sitä kautta Bulgarian huijareille terveisiä. Huijauksen loppu on jo näköpiirissä Euroopassa.

https://www.bafin.de/SharedDocs/Veroeffentlichungen/EN/Verbrauchermitteilung/unerlaubte/2017/vm_170427_Onecoin_Ltd_en.html

KohtoKohto kirjoitti...

Vahvasti uskoa ihmisiä on hyvin vaikea estää tekemästä itselleen epäedullisia päätöksia. OneCoinin ja muiden huijausten suhteen olisi mielenkiintoista tietää, menevätkö tälläiset vedätykset helpommin läpi Suomessa kuin muissa verrokkimaissa. Meillä Suomessa raha-asioista ei ole ollut tapana puhua ja rahojen "sijoittamista" on pidetty jotenkin hämärätouhuna tai ainakin hirveän vaikeana pukumiesten hommana. Taloustaitoja ei myös liiemmin koulussa opetettu.

Itse esimerkiksi en koulussa oppinut mikä on osake. Sijoittamista aina harrastanut isäni sen minulle opetti. Opittuani asian selvisi aika pian, että moni opettajakaan ei tuntunut ymmärtävän lainkaan osakkeen käsitettä tai vaikkapa pörssiä.

Suomessa ehkä tarvittaisiin lisää taloustiedon opetusta kouluihin.

Markus kirjoitti...

En minä usko, että asia suomessa olisi erityisen yleistä. Suomalaiset on tietysti länsimaailmaan nähden aika prsaukista kansaa.

Mutta onhan siihen syynsä, miksi OneCoin on rikossytteissä useassa eri maassa. Eikä todellakaan yllätä syytteiden laajuus siinä suuressa jenkkilässä, jossa uskotaan yksisarvisiin ja muihinkin taruolentoihin.

Jos vahingot ei olisi muualla maailmassa valtavia, tuskin rikostutkintakaan olisi tätä laajuutta mitä se nyt on.

Tietysti kaikkialla muualla paitsi Suomessa, jossa poliisia ei ole enää aikoihin kiinnostanut rikosten selvittäminen ja rikollisten kiinniottaminen. Kaikki aika menee nastarenkaita vahtiessa.

Eiköhän nämä rikokset perustu jonkinlaiseen hyvin yleismaailmalliseen matemaattisen peruspsykologiaan. Jokaisessa maassa on tietty määrä ihmisiä, suhteessa tietysti väkimäärään joka on helposti manipuloitavissa kaiken maailman kommelluksiin. Nämä ihmiset voivat olla hyvinkin korkeissa viroissa ja hyvinkin älykkäitä asiantuntijoita. Mutta heissä vain on jokin psykologinen kytkin, jonka tällaiset helppoheikit osaavat sitten puhua "aktiiviseksi". Ei kyse ole kuin eräänlaisesta karismasta. Samaa asiaa käyttää valtioiden diktatuurien johdot, uskonnolliset lahkot. Kaiken maailman eheytysleirit. Sekä nämä kryptohuijarit, muutkin kuin onecoin. Onhan nyt jäänyt kiinni jopa "Logan Paul" tyylisiä isoja massoja harhauttaneita tubettajiakin, jotka on jääneet kryptohuijauksesta kiinni. Miljoonia huijattu ihmisiltä rahaa, ei tarkoitustakaan toimittaa tuotetta, ja sitten esiinnytään vielä siten, kuin mitään erikoista ei olisi tapahtunut.

Sitten kun mennään oikein isoihin kuvioihin, ollaan jo FTX-huijauksen kaltaisissa miljardikoplauksissa.

Näitä huijauksia tubettaja "Coffeezilla" käy läpi. Eräänlainen internet-salapoliisi. Mielenkiintoista katsottavaa englannintaitoisille ja toisekseen kertoo sen karun tosiasian, internetissä OneCoin on todella pieni kala meressä. Se on vain yksi pikkunen huijari valtavan massan keskellä.

Järvinenkin on nähnyt valtavan vaivan ja pitkäaikaisen selvittelyn OneCoinin ympärillä, mutta jotenkin tuntuu että on jäänyt huomaamatta se kaikki muu. OneCoin oikeasti on vain pikkutekijä. Ympäristössä on paljon pahempi huijareita ollut OneCoinin ohella. Toimijoiden menetykset on ihan murusia vrt vaikka ihan tavalliset talokauppahuijarit.

Petteri Järvinen kirjoitti...

En ole poliisi, eikä huijausten paljastaminen kuulu toimenkuvaani. Onecoin on toiminut aktiivisesti Suomessa, eikä sen jälkeen mikään toinen huijaus ole Suomessa lähtenyt lähellekään samalla tavalla lentoon, vaikka yrittäjistä ei ole ollut pulaa. Onecoin on poikkeuksellinen myös sen vuoksi, että vaikka kansainvälisen miljardihuijauksen avainpaikoilla on ollut suomalaisia, poliisi on jättänyt käytännössä tutkimatta koko asian.

Toivottavasti joku toinen penkoo seuraavaa huijausta.

Anonyymi kirjoitti...

Wahlroosin uusin juttuhan ei ole Tuohivirta-louhos vaan Pingviini-token... (Luitte oikein: PINGVIINI TOKEN!) MLM-forumeilla noita pingviinitokeneita ei pidetä oikein uskottavina... Viikonlopun aikana Suomessakin ollut nimeltä mainitsemattomilla paikkakunnilla pöhinää päällä kun on pyydetty avaamaan lompakoita Pingviini-tokeneita saadakseen... :D Asian kimpussa ollaan jo kattavasti Behind MLM sivustolla:

https://behindmlm.com/mlm-reviews/global-nft-group-review-kari-wahlroos-latest-ponzi-2023/

Juha L kirjoitti...

Markus sanoi...Sitten kun mennään oikein isoihin kuvioihin, ollaan jo FTX-huijauksen kaltaisissa miljardikoplauksissa. internetissä OneCoin on todella pieni kala meressä. Se on vain yksi pikkunen huijari valtavan massan keskellä.

Todennäköisesti OneCoinissa on menetetty suoraan sijoitettuja rahoja selkeästi enemmän kuin vaikkapa FTX:ssä.

FTX:ssä asiakkaiden arvioidaan menettäneen noin $8 miljardia. OneCoinissa arvioit liikkuvat jopa lähempänä $20 miljardia.

https://fortune.com/crypto/2019/11/06/is-onecoin-the-biggest-financial-fraud-in-history/

Anonyymi kirjoitti...

ONEcoinin ylläpitäjät keksii koko ajan lisää konsteja, joilla lypsää näitä uskovaisia. Nyt kelpaa enää oikeat kryptovaluutat maksuksi, joten veikkaan lopun olevan lähellä.

Tässä viimeisin tiedote, jonka pitäisi kyllä avata silmät. https://file.io/42G87dZd1PYN

ONEcoin on niin arvoton, että sillä ei voi maksaa edes yrityksen sisäisiä maksuja.

Anonyymi kirjoitti...

Wahlroos on taas etsiytynyt yhteen kovan luokan huijareitten kanssa. PNGVN-tokeneita ja erilaisia Gold-, Silver- ja Bronze Packageja kaupusteleva GNGIM on tyhjästä putkahtanut yhtiö, jonka "johtoporras" on tunnettuja pitkän linjan koijareita Hollannista ja sopivasti Curacaosta. Yritys esiintyy "sijoitusyrityksenä", jonka aikaisemmista versioista kukaan ei ole saanut mitään ulos. Toimintaa sävyttävät tutut kliseet: toimi nopeasti, vain sinulle, vain kerran elämässä, jne. Porukka vaikuttaa sellaiselta, että betonimonovaara on ilmeinen.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Mihin koira karvoistaan pääsisi. Näyttää olevan toimintaa myös Suomessa, vaikka sivuilla ei sitä mainitakaan. Sivut www.gngim.com juuri nyt alhaalla.

Anonyymi kirjoitti...


Piipahdin pitkästä aikaa. Eihän täällä räksytä enään, kuin Juha L. ja Petteri kahdestaan.Koirat hakkuu ja karavaani kulkee ja mitään ette voi.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Kun Sebastian Greenwood saa tuomionsa, Onecoin-aihe voi taas kiinnostaa mediaakin. Vuorisen hyvistä yrityksistä huolimatta Onecoin on Suomessa käytännössä kuollut, loput "sijoittajat" nuolevat haavansa kaikessa hiljaisuudessa. Mitä Vuorinen itse sanoikaan? "Sijoita vain sen verran minkä voit hymyillen hävitä."

Nyt on aika hymyillä.

William Gallop kirjoitti...

Huumoripläjäys 6 vuoden takaa: Onecoin-private jet https://youtu.be/HWJFsUyxw_c

Lentsikan viime lennot
NOLINK://Https://flightaware.com/live/flight/XASOR

Anonyymi kirjoitti...

Nobody can save idiots, not even You.

noppa kirjoitti...

Anonyymin karavaani on vaan ilman vettä :)

Anonyymi kirjoitti...

OneCoin muistuttaa skientologiaa kun siihen myydään jotain kalliita koulutuksia.

Anonyymi kirjoitti...

Oli kyllä hyvä dokumentti. Kiitos vinkistä, Petteri. Kuten kirjassasi Onecoin - Suuri bittirahahuijaus kysyt, miksi nähdä niin paljon vaivaa näin suuren laittoman virityksen rakentamiseen, kun samalla vaivalla ja panostuksella olisi taatusti saanut perustettua laillisesti toimivan yrityksen, joka tarjoaa asiakkaille jotain todellista ja laillista? Aivan varmasti sellaisellakin olisi päässyt hyville ansioille huijaamatta ihmisiä.

Kryptovaluutat selvästikin kiinnostivat Ruja Ignatovaa jo lähes vuosikymmen sitten. Miksi hän ei perustanut rahastoyhtiötä, joka olisi tarjonnut sijoitusrahaston muodossa mahdollisuuden sijoittaa kryptovaluuttoihin tai yrityksiin, joilla on kontaktipintaa niihin? Samaan tapaan kuin vaikkapa AIFM Capital AB, joka tarjoaa sijoitusrahastoa Go Blockchain Fund, jonka kautta kuka tahansa voi sijoittaa rahojaan teknologiaan ja yhtiöihin, joiden toivoo tuottavan voittoa tulevaisuudessa lohkoketjuteknologian kehittymisen vanavedessä.

Juha L kirjoitti...

Nyt lähti pitkäaikainen verkoston johtohahmo Cordel James aka KingJayms vetämään.
Kauan se kestikin. Vieläköhän Tommi jaksaa epätoivoisesti roikkua mukana.

Huijauksen virallinen ilmoitus:
KING JAYMS – STEP DOWN

Juha L kirjoitti...

KingJayms ilmoittaa synkällä videolla jättävänsä huijauksen ja siirtyvänsä muihin "mahdollisuuksiin".

"I am taking my talents and my capabilities to another opportunity."

https://youtu.be/fFBIHPu9sIU

Juha L kirjoitti...

KingJayms selittää uudella videolla miksi lähti tästä huijauksesta: koska Sofia management tuhosi OneEcosystemin, kun taas kuulemma Ruja ja Konstantin olivat aidosti oikean vision asialla.

Täysin naurettavaa, koska mitkään fundamentaalit huijauksessa eivät ole muuttuneet Rujan ja Konstantinin ajoista, paitsi se, että verkostomyynnillä ei enää tee rahaa kun kukaan ei osta huijausfirman paketteja.

https://youtu.be/uEyOpV5ROwM

Juha L kirjoitti...

OneEcosystemin juuri lanseeraama One Voyage matkustusportaali meni sekin metsään ja lopetettiin eilen. Portaalista jäsenten piti saada halvempia matkoja ja lentoja kuin muualta ONEilla ostettujen matkapisteiden avulla, ensin piti toki ostaa One Voyage tilauspaketti oikealla rahalla. No arvaahan sen miten siinä kävi. Noin kuukausi sitten avattu vahvasti hypetetty palvelu ehti olla vain hetken toiminnassa kunnes se pistettiin huoltotilaan. Nyt koko roska lopetettiin "toistaiseksi" eli käytännössä lopullisesti, ilmiselvistä syistä; ONElla ei ole oikeaa arvoa. Portaalin tuottanut partneri ei pystynytkään "yllättäen" toimittamaan halvempia matkahintoja mitä oli luvattu.

https://t.me/oneecosystemofficial/132

Anonyymi kirjoitti...

Jahas, King Jayms ja Emil Blumer saivat tarpeekseen. Ei auttanut Polygon ketju, kun yhtiö hallinoi kaikkia tilejä, lompakoita ja kolikoita. Lukkoon meni One Ecosystem tilit ja lompakot.

Mahtava "kryptovaluutta" ONE. :D

https://youtu.be/b-ZHGbpwWmA

Anonyymi kirjoitti...

Katsoin Areenasta tuon dokumentin. Parasta dokkarissa mielestäni oli haastateltu islantilaismalli Asdis Ran.