sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Facebookin piilotetut sähköpostit

Milloin viimeksi tarkistit Facebook-tilisi sähköpostin? Ei sitä tavallista vaan Muut (Other) -kansion? Se jää monelta huomaamatta, sillä kansio pitää erikseen avata eikä kansion perässä näy edes viestien lukumäärää:


Yksi Facebookin raivostuttavista piirteistä on sen tapa muuttaa palvelua melkeinpä päivittäin. Käyttäjien on mahdotonta pysyä ajan tasalla muuttuvien ominaisuuksien perässä. Sähköposti on tästä hyvä esimerkki.

Kavereilta ja heidän kavereiltaan tulevat viestit näkyvät Facebookin sähköpostikansiossa, mutta muilta tulevat viestit siirtyvät automaattisesti Muut-kansioon. Eräänlainen roskapostifiltteri siis.

Muut-kansioon päätyvät viestit eivät näy ilmoituksissa, joten kansion sisältö on syytä tarkistaa ajoittain. Tuore Slaten kirjoitus kertoo esimerkin, miksi: kaiken roskapostin keskellä voi olla tärkeitäkin viestejä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minusta koko facebook sivu/liitymä

niin sekava ja paljon täynnä

kaikkea, että huh,huh. En lähtisi

mitään tärkeää asiaa tuonne laittamaan, sillä siellä ei ole mitään tietoturvaa, kaikki näkyy julkisesti, vaikka muka jotkut käyttäjät eivät jaa kaikkea, tai
ainakin niin ilmoittaa, mutta se ei ole totuus, totuus on ,että kaikki näkyy. Onhan siellä tämä hieno ssl suojaus, mutta eihän se näytä mitään suojaavan. Jos kuka haluaa todisteet huonosta tietoturvasta,sen puutteesta tutkikaapa tarkasti, niin huomaatte.

Anonyymi kirjoitti...

Enpä ole moisia edes huomannut. Taas oppi jotain uutta, kiitos tämän blogin.

Tosiaan, sekava tuo Facebook ja jatkuvat muutokset ovat ärsyttäviä. Saas nähdä mitä timeline tuo tullessan.