torstai 1. syyskuuta 2011

Videojalusta matkapuhelimelle

Tuttu kysyi neuvoa, mistä hän saisi matkapuhelimelle sopivan jalustan. Jos puhelimella välitetään videokuvaa suoraan nettiin, jalusta pitää kameran tukevasti paikallaan eikä käsi väsy. Tällainen käyttö ei ole tainnut tulla puhelinvalmistajille mieleenkään, eikä kameroista tuttu jalustakierre puhelimeen mahtuisikaan.

Muistin erään aamun Helsingin Kauppatorilla. Mies oli ruuvannut nokialaisen ns. clampin leukojen väliin, kytkenyt siihen tangon toista kättä varten ja näin rakentanut tukevan videointikahvan:


Mainio idea! Clampia käytetään studioissa sateenvarjojen, heijastimien ym. apuvälineiden pidikkeenä. Olin joskus hankkinut itsekin sellaisen ja pengottuani hetken aikaa laatikoita löysin sen.

Clampin leuka riitti juuri ja juuri iPhonen leveydelle. Pehmeä suojakuori on tarpeen, koska se estää puhelinta naarmuuntumasta leukojen otteessa.


Toiselta puolelta laite näyttää tältä:


Clamp itsessään ei käänny, joten se vaatii alleen kääntyvällä päällä varustetun jalustan. Manfrotton vanha videopää sopii hyvin, koska siinä on kahva kääntämistä varten.


Lopputulos on kieltämättä hieman koominen -- mutta hei, se toimii!

2 kommenttia:

Hannu Tanskanen kirjoitti...

Tulee kyllä povitaskuun aikalailla tavaraa vaikka jalusta kasaan menevä onkin?

Povitaskusta tuli mieleen se suomalainen daami, joka tanssi venäläisen kavaljeerin kanssa paikallisessa ravintolassa ja ihmetteli, että jokin Sergein povitaskusta pisteli yhtämittaa leukaan. No, siellä oli Sergein auton tuulilasinpyyhkimet, jotka oli pakko ottaa mukaan, koska kadulla ne varastettiin kun selkänsä käänsi.

Ja Sergeistä tämä tuttu laulu, "Moskovan valot": "Kiipes Sergei pylvääseen,kiersi lampun paikalleen, jälleen loisti valot Moskovan!"

(Vähän off-topicia, anteeksi, pääsi Pegasos karkuun)

Anonyymi kirjoitti...

iPhonelle saa mm. tällaisen: http://www.youbiq.com/site/gymbl/

Website Security Test