tiistai 12. syyskuuta 2023

Onecoin-tuomio - vihdoin! Sebastian Greenwood vankilaan 20 vuodeksi.

Vihdoin se on tapahtunut: oikeuslaitos on tuominnut toisen Onecoin-huijauksen päätekijöistä 20 vuodeksi vankeuteen. Tuomittu on Karl Sebastian Greenwood, jolla on äidin puolelta Ruotsin kansalaisuus. Hänen aisaparinsa ja koko huijauksen äiti Ruja Ignatova on edelleen kateissa ja luultavasti surmattu jo ajat sitten. FBI on etsintäkuuluttanut Rujan ja lupaa pidätykseen johtavista tiedoista 250 000 dollarin palkkion.

Yhdysvaltojen oikeusministeriön tiedote Greenwood-tuomiosta.

Helmikuussa 2015 lähtien olen yrittänyt osoittaa Onecoinin huijaukseksi ja saada viranomaiset kiinnostumaan asiasta. Tein kymmeniä blogitekstejä ja vinkkasin aiheesta monille toimittajille. Blogissa palaute oli välillä raivokasta, kun verkostossa mukana olleet halusivat levittää huijausta ja ansaita sillä itse lisää. Kirjani aiheesta ilmestyi juuri koronaepidemian puhjetessa helmikuussa 2020.

Alusta lähtien Tommi Vuorisen tärkein perustelu on ollut yksinkertainen: Onecoin ei ole huijaus, koska sitä ei ole tuomittu missään. Nyt on. Tommi on ainoa alusta lähtien mukana ollut, ja hän jatkaa One Ecosystem -nimelle vaihtaneessa järjestelmässä edelleen. Nykyinen titteli on Euroopan ja Afrikan aluejohtaja. Tommi on omin silmin nähnyt ja kokenut kaiken. Myyntimiehenä toiminut Kari Wahlroos nosti kytkintä jo ajat sitten ja vei omat miljoonat mukanaan.

Vuorinen saattaa väittää, että nykyisellä One Ecosystemin kryptovaluutalla on oikea lohkoketju ja ettei sillä ole mitään tekemistä sen Onecoinin kanssa, jota hän itse vuosina 2014-2018 kiersi mainostamassa ympäri Suomea ja aina Afrikkaan asti. Lohkoketju voi olla, mutta Onecoin ei edelleenkään ole oikea kryptovaluutta, eikä niillä ole julkisesti noteerattua kurssia. Kaikilla normaaleilla mittareilla Onecoin on edelleen puhdasta ilmaa.

Sitä paitsi: jos nykyinen Onecoin on eri asia kuin alkuperäinen, sittenhän Vuorisen markkinointi ja lupaukset osoittautuivat valheeksi. Onecoinin lähdekoodia ei koskaan avattu, Mastercard-korttia ei ikinä tullut, lohkoketjua tai louhintaa ei ollut, arvo ei noussut... kaikki valhetta. Todisteina ovat lukuisat haastattelut, Youtubesta löytyvät esitykset ja muu markkinointimateriaali.

On ihme, elleivät Suomen viranomaiset vihdoin puutu tähän huijaukseen. 

Oikeudenkäyntiaineistossa oli grafiikka, joka kertoo Onecoin-jäsenten määrän maittain heti huijauksen alussa. Suomalaisia oli silloin mukana enemmän kuin kiinalaisia, joista myöhemmin tuli suuret määrät uhreja. Greenwood, Parhiala, Vuorinen ja pari muuta kaveria Suomesta ja Ruotsista laittoivat tämän miljardihuijauksen käyntiin. Sillä pitäisi irrota paikka suomalaisessa rikoshistoriassa.

Suomalaiset olivat Onecoinin ensimmäisiä levittäjiä - ja uhreja.

Suomalais-ruotsalaisesta alusta johtuen Suomen KRP:llä olisi ollut tilaisuus torpata koko huijaus alkuunsa. Se mahdollisuus menetettiin, kun KRP marraskuussa 2015 päätti asiaa tutkittuaan jäädä odottamaan lähdekoodin julkistusta. Sitä ei koskaan tullut, eivätkä viranomaiset palanneet asiaan. Toisaalta myöskään Britannian poliisi ei jatkanut tutkimuksia uhrien tekemistä rikosilmoituksista huolimatta. "Ei todisteita", se totesi ja siirsi vastuun USA:n poliisille - vaikka USA oli ainoa maa, jossa Onecoin ei virallisesti koskaan toiminut (juuri siksi, että huijarit pelkäsivät sen viranomaisten tehokkuutta).

Kun Onecoin on nyt virallisesti todettu huijaukseksi, suomalaiset uhrit voivat tehdä rikosilmoituksia. Osa heistä on kuitenkin itse rekrytoinut mukaan uusia uhreja, joten he nielevät tappionsa mieluummin kaikessa hiljaisuudessa.

Poliisia tämän ei pitäisi estää. Vuorisen toiminnasta on runsaasti muuta aineistoa. Oikeusministeriön tiedote toteaa sen, mitä olen itse sanonut alusta lähtien: 

  • unlike legitimate cryptocurrencies, OneCoin had no actual value and was conceived of by GREENWOOD and IGNATOVA as a fraud from day one
  • OneCoin lied to its members about how its cryptocurrency was valued, claiming that the price of OneCoin was based on market supply and demand, when in fact OneCoin itself arbitrarily set the value of the coin without regard to market forces
  • GREENWOOD also lied to investors about the utility of the tokens included in trader packages, claiming that they could be used to secure positions in OneCoin’s “mining pools,” depicted in promotional materials as computer hardware used to “mine” OneCoins. 
  • there were no mining pools and no computers to mine OneCoin either.

Kaikki, mitä tiedote sanoo Greenwoodista, pätee myös Tommi Vuoriseen ja muutamaan muuhun suomalaiseen avainhenkilöön, jotka levittivät näitä valheita. Vuorinen ei voi vedota siihen, ettei hän tiennyt. Hän itse mainosti tuntevansa yrityksen toiminnan hyvin ja kehui Greenwoodia hyvin aikaansaavaksi herraksi. Kysymysteni olisi pitänyt havahduttaa hänet siihen, ettei yhtiön kertoma voinut pitää paikkaansa. Viimeistään silloin hänellä olisi ollut selonottovelvollisuus.

Vaikka Onecoin myöhemmin alkoi muka myydä koulutusta, alussa Ruja Ignatova vastasi Iltalehdelle sähköpostilla, että kyse on sijoitustoiminnasta, jossa voitot kulkevat käsi kädessä riskien kanssa (kirjani s. 55). Koulutusmyynti keksittiin myöhemmin kun yhtiö huomasi, ettei kuka tahansa voi markkinoida sijoitustoimintaa.

"Parin vuoden kuluttua olen joko narri tai sankari", Vuorinen sanoi Ilta-Sanomien haastattelussa (kirjani s. 62). Nyt on aika toimia, ennen kuin narrin rikokset vanhenevat.

Tekstiä muokattu 13.9.2023

45 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Muuten hyvä tarina, mutta tämä pilasi koko kirjoituksen:

"Ruja Ignatova on edelleen kateissa ja luultavasti surmattu jo ajat sitten"

Mene ihmeessä noiden tietojesi kanssa FBI:n juttusille niin ne poistaa sen löytäpalkkion.

Anonyymi kirjoitti...

Luultavasti hyvä nyymi. Luultavasti. Ja hyvä näin.

Makela kirjoitti...

Ei suomen poliisi juurikaan tutki enään noin vanhaa tapausta kun suurin osa kerätystä rahasta tuli yli 5 vuotta sitten, sama tapahtui jo Ikaros Groupin osalta ja poliisi lopetti tutkinnan vaikka tiesi tarkalleen missä päätekijä "majailee" ja koska hän ei ollut suomessa niin tutkinta lopettiin vaikka todisteet kertoivat huijauksesta.

Eli jos tekee rikosilmoituksen Onecoinista niin todennäköisesti poliisi sanoo että rikos niin vanha että turha enään tutkia ja koska olinpaikat ei tiedossa missä huijarit niin ei varmasti johda mihinkään.

William G. kirjoitti...

Historian havinaa: Greenwood ja "Onecoin-suihkari" ( joka vaihtaa moottorien sijaintia kesken lennon).
https://youtu.be/HWJFsUyxw_c?si=pHUq7eniawJyLK1o

Juha L kirjoitti...

Vuorinen saattaa väittää, että nykyisellä One Ecosystemin kryptovaluutalla on oikea lohkoketju ja ettei sillä ole mitään tekemistä sen Onecoinin kanssa, jota hän itse vuosina 2014-2018 kiersi mainostamassa ympäri Suomea ja aina Afrikkaan asti.

Tommilla voi olla vähän vaikeaa väittää uskottavasti ettei Onecoinilla ole mitään tekemistä One Ecosystemin kanssa, kun CEO Zlatkov itse toteaa että kyseessä on uudelleen brändäys samalla kolikolla: https://twitter.com/CryptoXpose/status/1701890953663959387

Sama bulgarialainen yhtiö One Network Services Ltd pyörittää aivan samaa ja samalla tavalla toimivaa huijausta samasta toimistosta kuin Rujan ja Sebastianin aikana, nyt uudella brändi-nimellä.

Se on sikäli ihan sama onko pääkirja SQL-tietokanta vai lohkoketju jos kolikon "arvo" määrätään itse eikä se ole vaihdettava valuutta. Ja edelleen kun yhtiö pitää kaikki krypto-avaimet itsellään, niin kaikki kolikot ovat yhtiön hallinnassa oli sitten SQL-tietokanta, lohkoketju tai jokun muun tyyppinen pääkirja.

Aivan samaan tapaan kuin Rujan ja Sebastianin aikaan käyttäjä menettää kolikkonsa jos yhtiö niin päättää. One Ecosystemin julkinen lohkoketju ei tähän tuonut mitään muutosta koska yhtiö ei anna krypto-avaimia käyttäjille oman kryptolompakon hallintaan. Ja näinhän on käynyt monelle huijauksesta lähteneelle "liidereille".

Huijaus shitcoin ei muuksi muutu oli se sitten missä pääkirjassa tahansa.

Juha L kirjoitti...

Greenwoodin anteeksipyyntö tuomionluvussa:

- "Olen pahoillani. Hyväksikäytin ihmisten kryptovaluutta-unelmia. Tämän ei tarvinnut olla minun elämäni."

"I am sorry. I exploited their cryptocurrency dreams. This did not have to be my life."
https://twitter.com/innercitypress/status/1701626651971395791

Toki Greenwood on pitkän ajanjakson sarjahuijari, jolla on paljon muitakin huijauksia plakkarissaan OneCoinin lisäksi. Nyt Greenwood haukkasi liian ison palasen.

Saa nähdä joutuuko Tommi Vuorinen koskaan minkäänlaiseen vastuuseen teoistaan. Sitä ennen on anteeksipyyntöä turha odottaa Tommilta.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Greenwood saa olla tyytyväinen, että on hengissä. Todennäköisesti Onecoinilla oli kytkentöjä Venäjän mafiaan. Kun pyramidi alkoi kaatua, se ei halunnut jättää todistajia. Siksi Rujan oli kadottava. Greenwoodilla olisi ollut sama kohtalo.

Ilmeisesti edes Greenwood tai veli Konstantin eivät ole tienneet, mitä Rujalle on tapahtunut. Muutoin asia olisi varmasti selvinnyt poliisitutkinnassa.

Juha L kirjoitti...

Venäjän mafiasta on arveluja, mutta Bulgarian mafiasta on varmuus. Asiahan on tullut mainituksi OneCoin keissin oikeudellisissa dokumenteissa, joissa todettiin Konstantinin puhelimesta löytyneen yhteyksiä vaikutusvaltaiseen itä-Eurooppalaiseen huumemafiosoon.

Ja varsin hupaisaa oli se, että One Ecosystemin Plovdiv 2021 eventin lipputulot lähetettiin pankkitilille jonka omisti Ventsislav Gerov:in yhtiö, yksi tunnetuimmista mafia nimistä Bulgariassa, lempinimeltään Ventsi the fox. Tunnettu jo 90-luvulta erikoistumisista varkauksiin ja petoksiin josta juontaa tyypin epävirallinen mafiatitteli: "boss of thiefs" - varkaiden pomo.

Itsekin varmistin tuolloin asian Plovdiv eventin lipunmyyntisivulta ja Bulgarian yhtiörekisteristä. Rahat eventti-lipuista tosiaan piti lähettää hyvin tunnetun bulgarialaisen mafioson yhtiön bulgarialaiselle tilille. Kohtuu absurdia. Kukaan huijauksesta ei ole ikinä tietenkään kommentoinut asiaa.

Samassa kuuluisassa Vis-2 rikollisryhmässä Gerovin kanssa 90-luvulta 2000 luvun alkuun toiminut kokaiinikuningas Hristoforos Amanatidis 'Taki' on myös yhdistetty Rujaan, ja hänen on väitetty jopa järjestäneen Rujan tappamisen, jos tappo on todella tapahtunut eikä ole vain hämäystä.
https://bird.bg/en/moi-documents-ruja-ignatova-was-killed-on-takis-orders-the-head-of-the-police-killings-department-worked-for-him/

Petteri Järvinen kirjoitti...

Ja ihan varmasti Tommi Vuorinen on tietoinen näistä mafiakuvioista, rahanpesusta, peiteyhtiöistä ja kaikesta kähminnästä - silti hän on roikkunut mukana alusta lähtien ja kiertänyt ympäri maailman vakuuttamassa, että kaikki on laillista.

Juha L kirjoitti...

Kaikki nuo asiat kuitataan huijauksessa "meluna" johon ei pidä kiinnittää huomiota. En usko että Tommia edes kiinnostaa juurikaan mitä kulisseissa tapahtuu. On helpompaa selittää itselleen ja uhreille paskaa, kun keskittyy vain "yhtiön viralliseen informaatioon".

One Ecosystemin laillisuutta yritetään selittää mm. siten että yhtiö on rekisteröity Sveitsiin, joka ei pidä edes paikkaansa. One Ecosystemillä ei koskaan ole ollut mitään toimintaa Sveitsissä.

Sveitsissä oli entisen vara-kapteeni Emil Blumerin rekisteröimä pöytälaatikkofirma EcoSystemOne AG, jolla ei Blumerin mukaan ollut mitään toimintaa One Ecosystemissä. Ja Blumerhan heitettiin huijauksesta pois ja hän menetti myös kaikki kolikkonsa.

Kun Blumer sai lähtöpassit, One Ecosystemin pääsivulla ollut Terms & Conditions​ -linkki lakkasi toimimasta jossa mainittiin EcoSystemOne AG. Blumer itsekin totesi että Terms & Conditions jossa EcoSystemOne AG mainittiin ei ollut validi, tämän jälkeen linkki katosi. Yhä edelleen huijarit kyllä kertovat puheissaan että One Ecosystem on rekisteröity Sveitsiin että onhan meidän siksi oltava laillinen!

https://i.imgur.com/p9i7cUj.jpg

https://youtu.be/YjlvPQwwm_A?t=387

Jaakko 3nen kirjoitti...

>Wahlroosia ei epäilty rikoksesta OneCoiniin liittyen.

Eli vaikka tiedostaa, että bisnes on 100% pelkkää huijausta, niin sen mainostaminen ja siihen ihmisten mukaan rekryäminen ei ole laitonta Suomessa?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Kieltämättä Suomen viranomaisten passiivisuus lähettää viestin, että tällainen toiminta on jatkossakin hyväksyttävää eikä siitä joudu vastuuseen.

Toisten tietoinen huijaaminen on kriminalisoitu. Wahlroos oli kuitenkin "vain" palkattu myyntimies. Vain kansainvälinen tutkinta voisi todistaa hänen toimineen tietoisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Luulen että poliiseja on onecoin "sijoittajina" joten sitä ei tutkita koska häpeällistähän se olisi suuressa määrin asianosaisille varsinkin jos joku poliisi on jopa "leaderina" tai mainostajan puuhaillut.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Kari Wahlrooskin kuuluisi mielestäni linnaan, eikä mihinkään Ferrarin ratin taakse.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Ruja on suurella todennäköisyydellä kuollut ja todennäköisesti mädäntynytkin jo aikaa sitten.

Anonyymi kirjoitti...

Se huumekauppias Taki piilottelee Rujaa dubain tiluksilla tai on tappanut tämän. Dubaissa on helppo piilotella.

Anonyymi kirjoitti...

Uskotko Tommi Vuorisen saaneen tästä kaikesta rahaa vai onko vain ollut todella syvällä huijauksessa itse ja uskoo tämän mielikuvituksen muuttuvan vielä todeksi? Ei ainakaan vaikuta kovin hyvin toimeentulevalta toisin kuin Wahlroos

Anonyymi kirjoitti...

Ai että Rujan piti kadota koska "mafia etsii"? Ja tietysti hän katosi "sattumalta" heti sen jälkeen kun sai tietää Europolissa olevan operaatio suunnitteilla, sillä ei ollut mitään tekemistä katoamisen kanssa.. ei... koska... mafia. Jep jep. Ja Rujan kuolema on selvää, koska hänestä ei ole havaintoja? Havaintojen puuttuminen ei johdu siis siitä, että Ruja asuu Dubaissa sen sheikkinsä kanssa ja käyttää nykyisin hijabia. Ei tietenkään, koska Ruja on kuollut aikapäiviä sitten. FBI ei sitä tiedä, mutta Petteri Järvisen blogissa se tiedetään.

Eiköhän oteta drinkit Rujan kuolemalle. :)

Anonyymi kirjoitti...

Onhan tuo hurjaa, että tälläkin hetkellä huijaus jatkuu ja nyt pyydellään 50€ "migraatiomaksuja". Keskuluista päätellen moni on edelleen maksamassa.
Ei ole kynittyjen kynimisessä kyllä mitään armoa...

Anonyymi kirjoitti...


Ei vaikuta millään lailla nykyiseen toimintaan. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee.

Anonyymi kirjoitti...

Nämä verkostoveivaajat ovat ihan oma rotunsa. Tuskin kukaan noista veivaajista on mukana vain yhdessä verkostossa, vaan hyppivät heinäsirkkojen lailla uusiin verkostoihin sen ison onnistumisen toivossa.

Anonyymi kirjoitti...OES löytyy nyt coinmarketcap.comista, sillä Polygon on sen sinne listannut. Tämä ei tarkoita vielä julkista pörssikauppaa. Listaus tapahtuu myöhemmin yhtiön toimesta, kun ekosysteemi on täysin toiminnassa ja riittävän vahva. https://coinmarketcap.com/dexscan/polygon/0x41a9e59b4e757d00e17bda0250c1a81bdcfb8ade/?fbclid=IwAR1J5q9AneKk6FYnMH-yfDzBNmtS0Db4VgZL7T0T4YBy_SWmib2dEH_3k2U

Anonyymi kirjoitti...

Ihmiset eivät koskaan opi, aina tulee uusia wincapitoja ja onecoineja joihin hölmöt lankeavat. Suurin osa onecoineihin sijoittaneista uskoo edelleen, ettei kyse ole huijauksesta ja kaikki muuta väittävät ovat valeuutisia :)

Juha L kirjoitti...

Anonyymi sanoi
"OES löytyy nyt coinmarketcap.comista, sillä Polygon on sen sinne listannut. "

OES:aa ei ole listattu CoinMarketCap:ssa.

Not verified

Apply for listing

OES is currently not verified by CoinMarketCap. Info on this page is provided by DEX. If you're the owner of this project, you may submit an application for listing on CoinMarketCap.


Kyseessä on automaattinen data jonka CoinMarketCap hakee Uniswapista, eikä varsinainen listaus siellä.

Skämmi ostaa nyt kolikoita itse väitetysti 400k eurolla. Sillä ei nyt vielä pitkälle pötkitä vaikka hypeä saadaankin tietämättömien joukossa aikaan. Varmaa on ettei yhtiö voi tulevaisuudessa jatkuvasti rahoittaa itse kolikoiden ostoa.

Jatkossahan tarkoitus on että ulkopuoliset ostajat tuovat Fiat rahaa Dealshaker pooliin ostamalla diilejä Dealshakeristä 100% Fiat:lla joista myyjät saavat sitten Fiat rahaa.

Vaikea nähdä että tuosta kovinkaan suurta rahavirtaa kertyy, koska se on täysin riippuvainen ulkopuolisten ostajien halukkuudesta ostaa diili 100% Fiat:lla. Jos diili myydään käyttäen esim. 50% ONEja, myyjä ottaa takkiin rankasti.

Tavallisten jäsenten on turha kuvitella että nyt rikastutaan.

Kyseessä ei ole muu kuin jälleen uusi varsin nerokas hype.

Juha L kirjoitti...

Jäsenet eivät pysty myöskään itse vaihtamaan kolikoitaan Uniswapissa USDT:ksi tai mihinkään muuhunkaan, koska yhtiö ei anna lompakoiden kryptoavaimia jäsenille (käytännössä yhtiöllä on kaikkien kolikoiden hallinta).

Onhan se omalla tavallaan hupaisaa nähdä jäseniä taas innoissaan, kun yhtiö ostaa omia kolikoitaan muutamalla sadalla tuhannella eurolla sisäisessä kaupassa itse määrittämäänsä hintaan josta kukaan ei voi sanoa paljonko siitä menee Dealshaker myyjille. Vietnamilainen suurhuijari Mai Loan on hehkutusten mukaan saanut 4500 euroa.

oneecosystem.eu/first-historic-conversion-of-ones/

Petteri Järvinen kirjoitti...

"Fully diluted value: $11.19T" - siis Onecoineissa on kiinni 11 190 miljardia dollaria. Jokainen voi miettiä tämän luvun järjettömyyttä.

Coinmarketcap: "This page has been created automatically using onchain data and contains unverified information. Please DYOR."

"Listaus tapahtuu myöhemmin yhtiön toimesta, kun ekosysteemi on täysin toiminnassa ja riittävän vahva." - Ei Tommi tällaisesta aikanaan puhunut. Hänen esityksissään merkkipaalut oli sidottu kolikkojen "louhinnan" etenemiseen. Lähdekoodi piti avata ja vaihdettavuuden tulla jo 2018. Tommi siis VALEHTELI.

Miksi yhtiö puhuisi totta nyt, kun ei ole ennenkään puhunut?

Juha L kirjoitti...

Eihän CoinMarketCap tuota edes teoriassa listaa ennen kuin se on vapaasti vaihdettava jolloin arvo putoaa nollan desimaaleihin.

Mitä tällä saavutettiin on se että huijaus voi tällä hetkellä kertoa että CoinMarketCap sivulla näkyy arvo joka on mukamas se mitä yhtiö sisäisillä kaupoilla suorittaa, josta tehtiin uutinen. En edelleenkään usko että yhtiöllä on edes aikomusta viedä kolikkoa vapaasti vaihdettavasti muussa kuin ns. exit scam strategiassa.

Voi voi, arvo putosi nollaan, ei ole ostajia, mutta myyjiä lähes miljoona useiden biljoonien eurojen supplyllä. Yritimme kyllä kaikkemme. :D

ONE – MARKET PRICE VISIBLE AT INTERNATIONAL TRADING PLATFORMS
oneecosystem.eu/one-market-price-visible-at-international-trading-platforms/

Tuohan on ihan täyttä skeidaa koska yhtiö käy sisäistä kauppaa oman kolikkonsa kanssa itse määräämällänsä arvolla.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt voi lukea mikä tämä mies on https://www.facebook.com/kari.wahlroos

Anonyymi kirjoitti...https://tinyurl.com/rvdz77vx


ENSIMMÄISET ONET KONVERTOITU EUROIKSI SUOMESSA.
DealShaker-kauppias Vantaa Gym kuntosali on konvertoinut DealShaker Conversion Poolin kautta ensimmäiset ONE:t euroiksi. Asiat siis etenee, kuten on kerrottu.

https://tinyurl.com/3smy9j6b

https://tinyurl.com/yzp6rxh8

Juha L kirjoitti...

Kieltämättä nerokas veto huijaukselta käyttää osa niistä reilusta parista kymmenestä miljoonasta eurosta jotka se sai jäsenten Polygon maksuista rahoittamaan oman kolikon ostoa osalta Dealshaker myyjiltä, ja luomaan taas hypeä ja uskoa tunkeille seuraavaksi vuodeksi, varsinkin nyt kun OneCoin tuomioita alkaa tippua.

Yhtiölle Polygon lompakon luonti maksaa noin 5 senttiä per lompakko (Polygon siirtomaksu), kun taas tunkit maksoivat 25 eurosta ylöspäin. Eli tunkit maksoivat yhtiölle vähintään 500 kertaisesti sen mitä Polygon oikeasti veloittaa. Reilu 936k Polygon lompakkoa on luotu, joten 1/3 tai 1/4 jäsenistä on tuohon vielä mennyt ja maksanut yhtiölle taas lisää miljoonia.

Ulkoapäinhän tuo rahoitus ei tullut, joten omien kolikoiden ostaminen yhtiön toimesta niissä määrissä mitä yhtiö nyt ilmoitti (400k euroa), tulee varmuudella loppumaan.

Anonyymi kirjoitti...

Muistaahan Vantaa Gym kuntosali maksaa 30% verot kotiutetuista euroista? Muistaahan?

Anonyymi kirjoitti...Siviilioikeuden ryhmäkanne Onecoin ltd:tä ja muita osallisia vastaan on kaatunut USA:ssa.

https://tinyurl.com/563u2k8h

https://tinyurl.com/yjw4ur2f

Petteri Järvinen kirjoitti...

Olisiko jotain muuta linkkiä kuin Facebookista poistetut sivut?

Juha L kirjoitti...

Tuo siviilikanne kaatui 3 vuotta sitten jo siihen ettei Ruja Ignatovaa tavoitettu.

https://cointelegraph.com/news/onecoin-co-founder-escapes-90-year-jail-term-following-court-settlement

Konstantin Ignatov tullaan yhä tuomitsemaan OneCoin huijauksesta liittovaltion tuomioistuimessa.

Juha L kirjoitti...

Seuraava käsittelypäivä Konstantin Ignatovin tuomiosta on 25. marraskuuta.
Itse veikkaan että silloin ilmoitetaan Ignatovin tuomionluku päivä, mikäli Frank Schneideria ei ole tavoitettu siihen mennessä. Ei kuitenkaan varmuudella koska OneCoinin Irina Dilkinska on myöskin pidätettynä USAssa MDC Brooklynyssä, ja riippuu siitä miten Dilkiskan käsittely etenee.

https://www.bop.gov/inmateloc/

Konstantin Ignatov addressed to Judge Edgardo Ramos from AUSAs Nicholas Folly / Juliana N. Murray / Kevin Mead dated August 25, 2023 re: the Government respectfully requests that the sentencing control date be adjourned for approximately 60 days. ENDORSEMENT: The sentencing control date is adjourned to November 2, 2023 at 11 a.m. SO ORDERED.

https://www.courtlistener.com/docket/15688339/united-states-v-scott/?order_by=desc

Varmaa on kuitenkin se, että Konstantin Ignatov ja Irina Dilkinska tullaan tuomitsemaan OneCoin huijauksesta.

Anonyymi kirjoitti...


Ei tule vaikuttamaan mitenkään nykyiseen toimintaan. Mätämunat vaan poistuu toiminnasta. Niitä tuppaa olemaan vähän jokaisessa yhtiössö ja yrityksessä. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee.

Juha L kirjoitti...

Konstantin Ignatov tunnusti jo vuonna 2019 huijauksen ja ryhtyi liittovaltion todistajaksi.

Ignatov todisti Mark Scottin oikeuden käynnissä jo 2019 että hän tiesi työskentelevänsä huijaukselle ja että kolikko on arvoton.
https://imgur.com/8L03Tdh

Tästä huolimatta ponzi on vuosien kuluessa yhä paisunut. Jäsenillä on biljoonien eli useiden tuhansien miljardien "arvosta" kolikota joita kukaan ulkopuolinen ei osta millään hinnalla, paitsi yhtiö nyt pari viikkoa sitten käytti noin 400k euroa huijaamiansa rahoja ostaakseen kolikoita Dealshaker myyjiltä ja siten valoi taas uskoa perusteetonta uskoa tunkkeihin.

Juha L kirjoitti...

Ei tule vaikuttamaan mitenkään nykyiseen toimintaan. Mätämunat vaan poistuu toiminnasta. Niitä tuppaa olemaan vähän jokaisessa yhtiössö ja yrityksessä. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee.

Se on tosiaan aivan sama mitä tuomiota tulee. Suurin osa jäsenistä ei koskaan tule olemaan plussalla tästä huijauksesta, uskoi tai ei.

Jäsenten biljoonien eli tuhansien miljardien eurojen supply, ja ulkopuolinen nolla kysyntä kolikolle takaa sen.

Siitä kyllä täytyy antaa huijaukselle meriittiä, että aina keksitään jotain uutta jolla tunkkien uskoa saadaan venytettyä.

Petteri Järvinen kirjoitti...

"Mätämunat vaan poistuu toiminnasta..."

Keitä sinne toimintaan sitten jää? Keitä Suomessa on yhä mukana? Luulisi loppujenkin suomalaisten nyt ymmärtävän, että heitä on huijattu. Ihan kuten olen helmikuusta 2015 lähtien sanonut.

Juha L kirjoitti...

Ja seuraava OneCoin huijari tunnusti.

Irina Dilkinska, entinen "OneCoin Head Of Legal And Compliance" on tunnustanut osallisuutensa huijaukseen.

Tuomionluku helmikuun 14, 2024.

https://www.justice.gov/usao-sdny/pr/head-legal-and-compliance-multibillion-dollar-cryptocurrency-pyramid-scheme-onecoin

Anonyymi kirjoitti...

Rujalle pitäs myöntää Nobelin palkinto, kun todisti Albertin dilemman:
Vain kaksi asiaa ovat äärettömiä - universumi ja ihmisten typeryys, enkä ole ensimmäisestä aivan varma.

Juha L kirjoitti...

Helmikuussa näyttäisi tulevan sekä Irina Dilkinskan että Konstantin Ignatovin tuomiot.

Irina Dilkinskan tuomionlukupäivä on helmikuun 14.

Konstantin Ignatovin todistajayhteistyö on vihdoin ja viimein päättynyt, ja virallinen tuomionlukupäivä asetettu 28. helmikuuta.

https://www.justice.gov/usao-sdny/pr/head-legal-and-compliance-multibillion-dollar-cryptocurrency-pyramid-scheme-onecoin

https://www.courtlistener.com/docket/15688339/595/united-states-v-scott/

Petteri Järvinen kirjoitti...

Tärkeitä päivämääriä. Toivottavasti julkaisevat myös jotain tutkinta-aineistoa, kuten sisäistä sähköpostivaihtoa. Sieltä voisi käydä ilmi kiinnostavia tietoja myös suomalaisiin avainhenkilöihin liittyen. Kuka tiesi mitä?

Anonyymi kirjoitti...Ei tule vaikuttamaan mitenkään nykyiseen toimintaan. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee.

Juha L kirjoitti...

Konstantin Ignatovin tuomio voi nostattaa kulmakarvoja vielä uskovissa erityisesti Aasiassa.

Mutta se on totta, että huijaus jatkuu niin kauan kunnes Bulgaria tai EU:n MiCa direktiivi laittaa hommalle stopin. Uskovat uskovat hamaan hautaan saakka, vaikka mitään toivoa ei ole. Eli sikäli karavaani kulkee, koska ihmiset ovat aivan helvetin tyhmiä.

Yhtiö toimii tällä hetkellä Ponzi-periaatteella ja palauttelee pikkusummia joillekin Dealshaker kauppiaille kuukausittain, jotta usko pysyy yllä. Sekin toki jossain vaiheessa taas loppuu.