tiistai 12. syyskuuta 2023

Onecoin-tuomio - vihdoin! Sebastian Greenwood vankilaan 20 vuodeksi.

Vihdoin se on tapahtunut: oikeuslaitos on tuominnut toisen Onecoin-huijauksen päätekijöistä 20 vuodeksi vankeuteen. Tuomittu on Karl Sebastian Greenwood, jolla on äidin puolelta Ruotsin kansalaisuus. Hänen aisaparinsa ja koko huijauksen äiti Ruja Ignatova on edelleen kateissa ja luultavasti surmattu jo ajat sitten. FBI on etsintäkuuluttanut Rujan ja lupaa pidätykseen johtavista tiedoista 250 000 dollarin palkkion.

Yhdysvaltojen oikeusministeriön tiedote Greenwood-tuomiosta.

Helmikuussa 2015 lähtien olen yrittänyt osoittaa Onecoinin huijaukseksi ja saada viranomaiset kiinnostumaan asiasta. Tein kymmeniä blogitekstejä ja vinkkasin aiheesta monille toimittajille. Blogissa palaute oli välillä raivokasta, kun verkostossa mukana olleet halusivat levittää huijausta ja ansaita sillä itse lisää. Kirjani aiheesta ilmestyi juuri koronaepidemian puhjetessa helmikuussa 2020.

Alusta lähtien Tommi Vuorisen tärkein perustelu on ollut yksinkertainen: Onecoin ei ole huijaus, koska sitä ei ole tuomittu missään. Nyt on. Tommi on ainoa alusta lähtien mukana ollut, ja hän jatkaa One Ecosystem -nimelle vaihtaneessa järjestelmässä edelleen. Nykyinen titteli on Euroopan ja Afrikan aluejohtaja. Tommi on omin silmin nähnyt ja kokenut kaiken. Myyntimiehenä toiminut Kari Wahlroos nosti kytkintä jo ajat sitten ja vei omat miljoonat mukanaan.

Vuorinen saattaa väittää, että nykyisellä One Ecosystemin kryptovaluutalla on oikea lohkoketju ja ettei sillä ole mitään tekemistä sen Onecoinin kanssa, jota hän itse vuosina 2014-2018 kiersi mainostamassa ympäri Suomea ja aina Afrikkaan asti. Lohkoketju voi olla, mutta Onecoin ei edelleenkään ole oikea kryptovaluutta, eikä niillä ole julkisesti noteerattua kurssia. Kaikilla normaaleilla mittareilla Onecoin on edelleen puhdasta ilmaa.

Sitä paitsi: jos nykyinen Onecoin on eri asia kuin alkuperäinen, sittenhän Vuorisen markkinointi ja lupaukset osoittautuivat valheeksi. Onecoinin lähdekoodia ei koskaan avattu, Mastercard-korttia ei ikinä tullut, lohkoketjua tai louhintaa ei ollut, arvo ei noussut... kaikki valhetta. Todisteina ovat lukuisat haastattelut, Youtubesta löytyvät esitykset ja muu markkinointimateriaali.

On ihme, elleivät Suomen viranomaiset vihdoin puutu tähän huijaukseen. 

Oikeudenkäyntiaineistossa oli grafiikka, joka kertoo Onecoin-jäsenten määrän maittain heti huijauksen alussa. Suomalaisia oli silloin mukana enemmän kuin kiinalaisia, joista myöhemmin tuli suuret määrät uhreja. Greenwood, Parhiala, Vuorinen ja pari muuta kaveria Suomesta ja Ruotsista laittoivat tämän miljardihuijauksen käyntiin. Sillä pitäisi irrota paikka suomalaisessa rikoshistoriassa.

Suomalaiset olivat Onecoinin ensimmäisiä levittäjiä - ja uhreja.

Suomalais-ruotsalaisesta alusta johtuen Suomen KRP:llä olisi ollut tilaisuus torpata koko huijaus alkuunsa. Se mahdollisuus menetettiin, kun KRP marraskuussa 2015 päätti asiaa tutkittuaan jäädä odottamaan lähdekoodin julkistusta. Sitä ei koskaan tullut, eivätkä viranomaiset palanneet asiaan. Toisaalta myöskään Britannian poliisi ei jatkanut tutkimuksia uhrien tekemistä rikosilmoituksista huolimatta. "Ei todisteita", se totesi ja siirsi vastuun USA:n poliisille - vaikka USA oli ainoa maa, jossa Onecoin ei virallisesti koskaan toiminut (juuri siksi, että huijarit pelkäsivät sen viranomaisten tehokkuutta).

Kun Onecoin on nyt virallisesti todettu huijaukseksi, suomalaiset uhrit voivat tehdä rikosilmoituksia. Osa heistä on kuitenkin itse rekrytoinut mukaan uusia uhreja, joten he nielevät tappionsa mieluummin kaikessa hiljaisuudessa.

Poliisia tämän ei pitäisi estää. Vuorisen toiminnasta on runsaasti muuta aineistoa. Oikeusministeriön tiedote toteaa sen, mitä olen itse sanonut alusta lähtien: 

  • unlike legitimate cryptocurrencies, OneCoin had no actual value and was conceived of by GREENWOOD and IGNATOVA as a fraud from day one
  • OneCoin lied to its members about how its cryptocurrency was valued, claiming that the price of OneCoin was based on market supply and demand, when in fact OneCoin itself arbitrarily set the value of the coin without regard to market forces
  • GREENWOOD also lied to investors about the utility of the tokens included in trader packages, claiming that they could be used to secure positions in OneCoin’s “mining pools,” depicted in promotional materials as computer hardware used to “mine” OneCoins. 
  • there were no mining pools and no computers to mine OneCoin either.

Kaikki, mitä tiedote sanoo Greenwoodista, pätee myös Tommi Vuoriseen ja muutamaan muuhun suomalaiseen avainhenkilöön, jotka levittivät näitä valheita. Vuorinen ei voi vedota siihen, ettei hän tiennyt. Hän itse mainosti tuntevansa yrityksen toiminnan hyvin ja kehui Greenwoodia hyvin aikaansaavaksi herraksi. Kysymysteni olisi pitänyt havahduttaa hänet siihen, ettei yhtiön kertoma voinut pitää paikkaansa. Viimeistään silloin hänellä olisi ollut selonottovelvollisuus.

Vaikka Onecoin myöhemmin alkoi muka myydä koulutusta, alussa Ruja Ignatova vastasi Iltalehdelle sähköpostilla, että kyse on sijoitustoiminnasta, jossa voitot kulkevat käsi kädessä riskien kanssa (kirjani s. 55). Koulutusmyynti keksittiin myöhemmin kun yhtiö huomasi, ettei kuka tahansa voi markkinoida sijoitustoimintaa.

"Parin vuoden kuluttua olen joko narri tai sankari", Vuorinen sanoi Ilta-Sanomien haastattelussa (kirjani s. 62). Nyt on aika toimia, ennen kuin narrin rikokset vanhenevat.

Tekstiä muokattu 13.9.2023

74 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Muuten hyvä tarina, mutta tämä pilasi koko kirjoituksen:

"Ruja Ignatova on edelleen kateissa ja luultavasti surmattu jo ajat sitten"

Mene ihmeessä noiden tietojesi kanssa FBI:n juttusille niin ne poistaa sen löytäpalkkion.

Anonyymi kirjoitti...

Luultavasti hyvä nyymi. Luultavasti. Ja hyvä näin.

Makela kirjoitti...

Ei suomen poliisi juurikaan tutki enään noin vanhaa tapausta kun suurin osa kerätystä rahasta tuli yli 5 vuotta sitten, sama tapahtui jo Ikaros Groupin osalta ja poliisi lopetti tutkinnan vaikka tiesi tarkalleen missä päätekijä "majailee" ja koska hän ei ollut suomessa niin tutkinta lopettiin vaikka todisteet kertoivat huijauksesta.

Eli jos tekee rikosilmoituksen Onecoinista niin todennäköisesti poliisi sanoo että rikos niin vanha että turha enään tutkia ja koska olinpaikat ei tiedossa missä huijarit niin ei varmasti johda mihinkään.

William G. kirjoitti...

Historian havinaa: Greenwood ja "Onecoin-suihkari" ( joka vaihtaa moottorien sijaintia kesken lennon).
https://youtu.be/HWJFsUyxw_c?si=pHUq7eniawJyLK1o

Juha L kirjoitti...

Vuorinen saattaa väittää, että nykyisellä One Ecosystemin kryptovaluutalla on oikea lohkoketju ja ettei sillä ole mitään tekemistä sen Onecoinin kanssa, jota hän itse vuosina 2014-2018 kiersi mainostamassa ympäri Suomea ja aina Afrikkaan asti.

Tommilla voi olla vähän vaikeaa väittää uskottavasti ettei Onecoinilla ole mitään tekemistä One Ecosystemin kanssa, kun CEO Zlatkov itse toteaa että kyseessä on uudelleen brändäys samalla kolikolla: https://twitter.com/CryptoXpose/status/1701890953663959387

Sama bulgarialainen yhtiö One Network Services Ltd pyörittää aivan samaa ja samalla tavalla toimivaa huijausta samasta toimistosta kuin Rujan ja Sebastianin aikana, nyt uudella brändi-nimellä.

Se on sikäli ihan sama onko pääkirja SQL-tietokanta vai lohkoketju jos kolikon "arvo" määrätään itse eikä se ole vaihdettava valuutta. Ja edelleen kun yhtiö pitää kaikki krypto-avaimet itsellään, niin kaikki kolikot ovat yhtiön hallinnassa oli sitten SQL-tietokanta, lohkoketju tai jokun muun tyyppinen pääkirja.

Aivan samaan tapaan kuin Rujan ja Sebastianin aikaan käyttäjä menettää kolikkonsa jos yhtiö niin päättää. One Ecosystemin julkinen lohkoketju ei tähän tuonut mitään muutosta koska yhtiö ei anna krypto-avaimia käyttäjille oman kryptolompakon hallintaan. Ja näinhän on käynyt monelle huijauksesta lähteneelle "liidereille".

Huijaus shitcoin ei muuksi muutu oli se sitten missä pääkirjassa tahansa.

Juha L kirjoitti...

Greenwoodin anteeksipyyntö tuomionluvussa:

- "Olen pahoillani. Hyväksikäytin ihmisten kryptovaluutta-unelmia. Tämän ei tarvinnut olla minun elämäni."

"I am sorry. I exploited their cryptocurrency dreams. This did not have to be my life."
https://twitter.com/innercitypress/status/1701626651971395791

Toki Greenwood on pitkän ajanjakson sarjahuijari, jolla on paljon muitakin huijauksia plakkarissaan OneCoinin lisäksi. Nyt Greenwood haukkasi liian ison palasen.

Saa nähdä joutuuko Tommi Vuorinen koskaan minkäänlaiseen vastuuseen teoistaan. Sitä ennen on anteeksipyyntöä turha odottaa Tommilta.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Greenwood saa olla tyytyväinen, että on hengissä. Todennäköisesti Onecoinilla oli kytkentöjä Venäjän mafiaan. Kun pyramidi alkoi kaatua, se ei halunnut jättää todistajia. Siksi Rujan oli kadottava. Greenwoodilla olisi ollut sama kohtalo.

Ilmeisesti edes Greenwood tai veli Konstantin eivät ole tienneet, mitä Rujalle on tapahtunut. Muutoin asia olisi varmasti selvinnyt poliisitutkinnassa.

Juha L kirjoitti...

Venäjän mafiasta on arveluja, mutta Bulgarian mafiasta on varmuus. Asiahan on tullut mainituksi OneCoin keissin oikeudellisissa dokumenteissa, joissa todettiin Konstantinin puhelimesta löytyneen yhteyksiä vaikutusvaltaiseen itä-Eurooppalaiseen huumemafiosoon.

Ja varsin hupaisaa oli se, että One Ecosystemin Plovdiv 2021 eventin lipputulot lähetettiin pankkitilille jonka omisti Ventsislav Gerov:in yhtiö, yksi tunnetuimmista mafia nimistä Bulgariassa, lempinimeltään Ventsi the fox. Tunnettu jo 90-luvulta erikoistumisista varkauksiin ja petoksiin josta juontaa tyypin epävirallinen mafiatitteli: "boss of thiefs" - varkaiden pomo.

Itsekin varmistin tuolloin asian Plovdiv eventin lipunmyyntisivulta ja Bulgarian yhtiörekisteristä. Rahat eventti-lipuista tosiaan piti lähettää hyvin tunnetun bulgarialaisen mafioson yhtiön bulgarialaiselle tilille. Kohtuu absurdia. Kukaan huijauksesta ei ole ikinä tietenkään kommentoinut asiaa.

Samassa kuuluisassa Vis-2 rikollisryhmässä Gerovin kanssa 90-luvulta 2000 luvun alkuun toiminut kokaiinikuningas Hristoforos Amanatidis 'Taki' on myös yhdistetty Rujaan, ja hänen on väitetty jopa järjestäneen Rujan tappamisen, jos tappo on todella tapahtunut eikä ole vain hämäystä.
https://bird.bg/en/moi-documents-ruja-ignatova-was-killed-on-takis-orders-the-head-of-the-police-killings-department-worked-for-him/

Petteri Järvinen kirjoitti...

Ja ihan varmasti Tommi Vuorinen on tietoinen näistä mafiakuvioista, rahanpesusta, peiteyhtiöistä ja kaikesta kähminnästä - silti hän on roikkunut mukana alusta lähtien ja kiertänyt ympäri maailman vakuuttamassa, että kaikki on laillista.

Juha L kirjoitti...

Kaikki nuo asiat kuitataan huijauksessa "meluna" johon ei pidä kiinnittää huomiota. En usko että Tommia edes kiinnostaa juurikaan mitä kulisseissa tapahtuu. On helpompaa selittää itselleen ja uhreille paskaa, kun keskittyy vain "yhtiön viralliseen informaatioon".

One Ecosystemin laillisuutta yritetään selittää mm. siten että yhtiö on rekisteröity Sveitsiin, joka ei pidä edes paikkaansa. One Ecosystemillä ei koskaan ole ollut mitään toimintaa Sveitsissä.

Sveitsissä oli entisen vara-kapteeni Emil Blumerin rekisteröimä pöytälaatikkofirma EcoSystemOne AG, jolla ei Blumerin mukaan ollut mitään toimintaa One Ecosystemissä. Ja Blumerhan heitettiin huijauksesta pois ja hän menetti myös kaikki kolikkonsa.

Kun Blumer sai lähtöpassit, One Ecosystemin pääsivulla ollut Terms & Conditions​ -linkki lakkasi toimimasta jossa mainittiin EcoSystemOne AG. Blumer itsekin totesi että Terms & Conditions jossa EcoSystemOne AG mainittiin ei ollut validi, tämän jälkeen linkki katosi. Yhä edelleen huijarit kyllä kertovat puheissaan että One Ecosystem on rekisteröity Sveitsiin että onhan meidän siksi oltava laillinen!

https://i.imgur.com/p9i7cUj.jpg

https://youtu.be/YjlvPQwwm_A?t=387

Jaakko 3nen kirjoitti...

>Wahlroosia ei epäilty rikoksesta OneCoiniin liittyen.

Eli vaikka tiedostaa, että bisnes on 100% pelkkää huijausta, niin sen mainostaminen ja siihen ihmisten mukaan rekryäminen ei ole laitonta Suomessa?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Kieltämättä Suomen viranomaisten passiivisuus lähettää viestin, että tällainen toiminta on jatkossakin hyväksyttävää eikä siitä joudu vastuuseen.

Toisten tietoinen huijaaminen on kriminalisoitu. Wahlroos oli kuitenkin "vain" palkattu myyntimies. Vain kansainvälinen tutkinta voisi todistaa hänen toimineen tietoisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Luulen että poliiseja on onecoin "sijoittajina" joten sitä ei tutkita koska häpeällistähän se olisi suuressa määrin asianosaisille varsinkin jos joku poliisi on jopa "leaderina" tai mainostajan puuhaillut.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Kari Wahlrooskin kuuluisi mielestäni linnaan, eikä mihinkään Ferrarin ratin taakse.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Ruja on suurella todennäköisyydellä kuollut ja todennäköisesti mädäntynytkin jo aikaa sitten.

Anonyymi kirjoitti...

Se huumekauppias Taki piilottelee Rujaa dubain tiluksilla tai on tappanut tämän. Dubaissa on helppo piilotella.

Anonyymi kirjoitti...

Uskotko Tommi Vuorisen saaneen tästä kaikesta rahaa vai onko vain ollut todella syvällä huijauksessa itse ja uskoo tämän mielikuvituksen muuttuvan vielä todeksi? Ei ainakaan vaikuta kovin hyvin toimeentulevalta toisin kuin Wahlroos

Anonyymi kirjoitti...

Ai että Rujan piti kadota koska "mafia etsii"? Ja tietysti hän katosi "sattumalta" heti sen jälkeen kun sai tietää Europolissa olevan operaatio suunnitteilla, sillä ei ollut mitään tekemistä katoamisen kanssa.. ei... koska... mafia. Jep jep. Ja Rujan kuolema on selvää, koska hänestä ei ole havaintoja? Havaintojen puuttuminen ei johdu siis siitä, että Ruja asuu Dubaissa sen sheikkinsä kanssa ja käyttää nykyisin hijabia. Ei tietenkään, koska Ruja on kuollut aikapäiviä sitten. FBI ei sitä tiedä, mutta Petteri Järvisen blogissa se tiedetään.

Eiköhän oteta drinkit Rujan kuolemalle. :)

Anonyymi kirjoitti...

Onhan tuo hurjaa, että tälläkin hetkellä huijaus jatkuu ja nyt pyydellään 50€ "migraatiomaksuja". Keskuluista päätellen moni on edelleen maksamassa.
Ei ole kynittyjen kynimisessä kyllä mitään armoa...

Anonyymi kirjoitti...


Ei vaikuta millään lailla nykyiseen toimintaan. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee.

Anonyymi kirjoitti...

Nämä verkostoveivaajat ovat ihan oma rotunsa. Tuskin kukaan noista veivaajista on mukana vain yhdessä verkostossa, vaan hyppivät heinäsirkkojen lailla uusiin verkostoihin sen ison onnistumisen toivossa.

Anonyymi kirjoitti...OES löytyy nyt coinmarketcap.comista, sillä Polygon on sen sinne listannut. Tämä ei tarkoita vielä julkista pörssikauppaa. Listaus tapahtuu myöhemmin yhtiön toimesta, kun ekosysteemi on täysin toiminnassa ja riittävän vahva. https://coinmarketcap.com/dexscan/polygon/0x41a9e59b4e757d00e17bda0250c1a81bdcfb8ade/?fbclid=IwAR1J5q9AneKk6FYnMH-yfDzBNmtS0Db4VgZL7T0T4YBy_SWmib2dEH_3k2U

Anonyymi kirjoitti...

Ihmiset eivät koskaan opi, aina tulee uusia wincapitoja ja onecoineja joihin hölmöt lankeavat. Suurin osa onecoineihin sijoittaneista uskoo edelleen, ettei kyse ole huijauksesta ja kaikki muuta väittävät ovat valeuutisia :)

Juha L kirjoitti...

Anonyymi sanoi
"OES löytyy nyt coinmarketcap.comista, sillä Polygon on sen sinne listannut. "

OES:aa ei ole listattu CoinMarketCap:ssa.

Not verified

Apply for listing

OES is currently not verified by CoinMarketCap. Info on this page is provided by DEX. If you're the owner of this project, you may submit an application for listing on CoinMarketCap.


Kyseessä on automaattinen data jonka CoinMarketCap hakee Uniswapista, eikä varsinainen listaus siellä.

Skämmi ostaa nyt kolikoita itse väitetysti 400k eurolla. Sillä ei nyt vielä pitkälle pötkitä vaikka hypeä saadaankin tietämättömien joukossa aikaan. Varmaa on ettei yhtiö voi tulevaisuudessa jatkuvasti rahoittaa itse kolikoiden ostoa.

Jatkossahan tarkoitus on että ulkopuoliset ostajat tuovat Fiat rahaa Dealshaker pooliin ostamalla diilejä Dealshakeristä 100% Fiat:lla joista myyjät saavat sitten Fiat rahaa.

Vaikea nähdä että tuosta kovinkaan suurta rahavirtaa kertyy, koska se on täysin riippuvainen ulkopuolisten ostajien halukkuudesta ostaa diili 100% Fiat:lla. Jos diili myydään käyttäen esim. 50% ONEja, myyjä ottaa takkiin rankasti.

Tavallisten jäsenten on turha kuvitella että nyt rikastutaan.

Kyseessä ei ole muu kuin jälleen uusi varsin nerokas hype.

Juha L kirjoitti...

Jäsenet eivät pysty myöskään itse vaihtamaan kolikoitaan Uniswapissa USDT:ksi tai mihinkään muuhunkaan, koska yhtiö ei anna lompakoiden kryptoavaimia jäsenille (käytännössä yhtiöllä on kaikkien kolikoiden hallinta).

Onhan se omalla tavallaan hupaisaa nähdä jäseniä taas innoissaan, kun yhtiö ostaa omia kolikoitaan muutamalla sadalla tuhannella eurolla sisäisessä kaupassa itse määrittämäänsä hintaan josta kukaan ei voi sanoa paljonko siitä menee Dealshaker myyjille. Vietnamilainen suurhuijari Mai Loan on hehkutusten mukaan saanut 4500 euroa.

oneecosystem.eu/first-historic-conversion-of-ones/

Petteri Järvinen kirjoitti...

"Fully diluted value: $11.19T" - siis Onecoineissa on kiinni 11 190 miljardia dollaria. Jokainen voi miettiä tämän luvun järjettömyyttä.

Coinmarketcap: "This page has been created automatically using onchain data and contains unverified information. Please DYOR."

"Listaus tapahtuu myöhemmin yhtiön toimesta, kun ekosysteemi on täysin toiminnassa ja riittävän vahva." - Ei Tommi tällaisesta aikanaan puhunut. Hänen esityksissään merkkipaalut oli sidottu kolikkojen "louhinnan" etenemiseen. Lähdekoodi piti avata ja vaihdettavuuden tulla jo 2018. Tommi siis VALEHTELI.

Miksi yhtiö puhuisi totta nyt, kun ei ole ennenkään puhunut?

Juha L kirjoitti...

Eihän CoinMarketCap tuota edes teoriassa listaa ennen kuin se on vapaasti vaihdettava jolloin arvo putoaa nollan desimaaleihin.

Mitä tällä saavutettiin on se että huijaus voi tällä hetkellä kertoa että CoinMarketCap sivulla näkyy arvo joka on mukamas se mitä yhtiö sisäisillä kaupoilla suorittaa, josta tehtiin uutinen. En edelleenkään usko että yhtiöllä on edes aikomusta viedä kolikkoa vapaasti vaihdettavasti muussa kuin ns. exit scam strategiassa.

Voi voi, arvo putosi nollaan, ei ole ostajia, mutta myyjiä lähes miljoona useiden biljoonien eurojen supplyllä. Yritimme kyllä kaikkemme. :D

ONE – MARKET PRICE VISIBLE AT INTERNATIONAL TRADING PLATFORMS
oneecosystem.eu/one-market-price-visible-at-international-trading-platforms/

Tuohan on ihan täyttä skeidaa koska yhtiö käy sisäistä kauppaa oman kolikkonsa kanssa itse määräämällänsä arvolla.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt voi lukea mikä tämä mies on https://www.facebook.com/kari.wahlroos

Anonyymi kirjoitti...https://tinyurl.com/rvdz77vx


ENSIMMÄISET ONET KONVERTOITU EUROIKSI SUOMESSA.
DealShaker-kauppias Vantaa Gym kuntosali on konvertoinut DealShaker Conversion Poolin kautta ensimmäiset ONE:t euroiksi. Asiat siis etenee, kuten on kerrottu.

https://tinyurl.com/3smy9j6b

https://tinyurl.com/yzp6rxh8

Juha L kirjoitti...

Kieltämättä nerokas veto huijaukselta käyttää osa niistä reilusta parista kymmenestä miljoonasta eurosta jotka se sai jäsenten Polygon maksuista rahoittamaan oman kolikon ostoa osalta Dealshaker myyjiltä, ja luomaan taas hypeä ja uskoa tunkeille seuraavaksi vuodeksi, varsinkin nyt kun OneCoin tuomioita alkaa tippua.

Yhtiölle Polygon lompakon luonti maksaa noin 5 senttiä per lompakko (Polygon siirtomaksu), kun taas tunkit maksoivat 25 eurosta ylöspäin. Eli tunkit maksoivat yhtiölle vähintään 500 kertaisesti sen mitä Polygon oikeasti veloittaa. Reilu 936k Polygon lompakkoa on luotu, joten 1/3 tai 1/4 jäsenistä on tuohon vielä mennyt ja maksanut yhtiölle taas lisää miljoonia.

Ulkoapäinhän tuo rahoitus ei tullut, joten omien kolikoiden ostaminen yhtiön toimesta niissä määrissä mitä yhtiö nyt ilmoitti (400k euroa), tulee varmuudella loppumaan.

Anonyymi kirjoitti...

Muistaahan Vantaa Gym kuntosali maksaa 30% verot kotiutetuista euroista? Muistaahan?

Anonyymi kirjoitti...Siviilioikeuden ryhmäkanne Onecoin ltd:tä ja muita osallisia vastaan on kaatunut USA:ssa.

https://tinyurl.com/563u2k8h

https://tinyurl.com/yjw4ur2f

Petteri Järvinen kirjoitti...

Olisiko jotain muuta linkkiä kuin Facebookista poistetut sivut?

Juha L kirjoitti...

Tuo siviilikanne kaatui 3 vuotta sitten jo siihen ettei Ruja Ignatovaa tavoitettu.

https://cointelegraph.com/news/onecoin-co-founder-escapes-90-year-jail-term-following-court-settlement

Konstantin Ignatov tullaan yhä tuomitsemaan OneCoin huijauksesta liittovaltion tuomioistuimessa.

Juha L kirjoitti...

Seuraava käsittelypäivä Konstantin Ignatovin tuomiosta on 25. marraskuuta.
Itse veikkaan että silloin ilmoitetaan Ignatovin tuomionluku päivä, mikäli Frank Schneideria ei ole tavoitettu siihen mennessä. Ei kuitenkaan varmuudella koska OneCoinin Irina Dilkinska on myöskin pidätettynä USAssa MDC Brooklynyssä, ja riippuu siitä miten Dilkiskan käsittely etenee.

https://www.bop.gov/inmateloc/

Konstantin Ignatov addressed to Judge Edgardo Ramos from AUSAs Nicholas Folly / Juliana N. Murray / Kevin Mead dated August 25, 2023 re: the Government respectfully requests that the sentencing control date be adjourned for approximately 60 days. ENDORSEMENT: The sentencing control date is adjourned to November 2, 2023 at 11 a.m. SO ORDERED.

https://www.courtlistener.com/docket/15688339/united-states-v-scott/?order_by=desc

Varmaa on kuitenkin se, että Konstantin Ignatov ja Irina Dilkinska tullaan tuomitsemaan OneCoin huijauksesta.

Anonyymi kirjoitti...


Ei tule vaikuttamaan mitenkään nykyiseen toimintaan. Mätämunat vaan poistuu toiminnasta. Niitä tuppaa olemaan vähän jokaisessa yhtiössö ja yrityksessä. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee.

Juha L kirjoitti...

Konstantin Ignatov tunnusti jo vuonna 2019 huijauksen ja ryhtyi liittovaltion todistajaksi.

Ignatov todisti Mark Scottin oikeuden käynnissä jo 2019 että hän tiesi työskentelevänsä huijaukselle ja että kolikko on arvoton.
https://imgur.com/8L03Tdh

Tästä huolimatta ponzi on vuosien kuluessa yhä paisunut. Jäsenillä on biljoonien eli useiden tuhansien miljardien "arvosta" kolikota joita kukaan ulkopuolinen ei osta millään hinnalla, paitsi yhtiö nyt pari viikkoa sitten käytti noin 400k euroa huijaamiansa rahoja ostaakseen kolikoita Dealshaker myyjiltä ja siten valoi taas uskoa perusteetonta uskoa tunkkeihin.

Juha L kirjoitti...

Ei tule vaikuttamaan mitenkään nykyiseen toimintaan. Mätämunat vaan poistuu toiminnasta. Niitä tuppaa olemaan vähän jokaisessa yhtiössö ja yrityksessä. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee.

Se on tosiaan aivan sama mitä tuomiota tulee. Suurin osa jäsenistä ei koskaan tule olemaan plussalla tästä huijauksesta, uskoi tai ei.

Jäsenten biljoonien eli tuhansien miljardien eurojen supply, ja ulkopuolinen nolla kysyntä kolikolle takaa sen.

Siitä kyllä täytyy antaa huijaukselle meriittiä, että aina keksitään jotain uutta jolla tunkkien uskoa saadaan venytettyä.

Petteri Järvinen kirjoitti...

"Mätämunat vaan poistuu toiminnasta..."

Keitä sinne toimintaan sitten jää? Keitä Suomessa on yhä mukana? Luulisi loppujenkin suomalaisten nyt ymmärtävän, että heitä on huijattu. Ihan kuten olen helmikuusta 2015 lähtien sanonut.

Juha L kirjoitti...

Ja seuraava OneCoin huijari tunnusti.

Irina Dilkinska, entinen "OneCoin Head Of Legal And Compliance" on tunnustanut osallisuutensa huijaukseen.

Tuomionluku helmikuun 14, 2024.

https://www.justice.gov/usao-sdny/pr/head-legal-and-compliance-multibillion-dollar-cryptocurrency-pyramid-scheme-onecoin

Anonyymi kirjoitti...

Rujalle pitäs myöntää Nobelin palkinto, kun todisti Albertin dilemman:
Vain kaksi asiaa ovat äärettömiä - universumi ja ihmisten typeryys, enkä ole ensimmäisestä aivan varma.

Juha L kirjoitti...

Helmikuussa näyttäisi tulevan sekä Irina Dilkinskan että Konstantin Ignatovin tuomiot.

Irina Dilkinskan tuomionlukupäivä on helmikuun 14.

Konstantin Ignatovin todistajayhteistyö on vihdoin ja viimein päättynyt, ja virallinen tuomionlukupäivä asetettu 28. helmikuuta.

https://www.justice.gov/usao-sdny/pr/head-legal-and-compliance-multibillion-dollar-cryptocurrency-pyramid-scheme-onecoin

https://www.courtlistener.com/docket/15688339/595/united-states-v-scott/

Petteri Järvinen kirjoitti...

Tärkeitä päivämääriä. Toivottavasti julkaisevat myös jotain tutkinta-aineistoa, kuten sisäistä sähköpostivaihtoa. Sieltä voisi käydä ilmi kiinnostavia tietoja myös suomalaisiin avainhenkilöihin liittyen. Kuka tiesi mitä?

Anonyymi kirjoitti...Ei tule vaikuttamaan mitenkään nykyiseen toimintaan. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee.

Juha L kirjoitti...

Konstantin Ignatovin tuomio voi nostattaa kulmakarvoja vielä uskovissa erityisesti Aasiassa.

Mutta se on totta, että huijaus jatkuu niin kauan kunnes Bulgaria tai EU:n MiCa direktiivi laittaa hommalle stopin. Uskovat uskovat hamaan hautaan saakka, vaikka mitään toivoa ei ole. Eli sikäli karavaani kulkee, koska ihmiset ovat aivan helvetin tyhmiä.

Yhtiö toimii tällä hetkellä Ponzi-periaatteella ja palauttelee pikkusummia joillekin Dealshaker kauppiaille kuukausittain, jotta usko pysyy yllä. Sekin toki jossain vaiheessa taas loppuu.

Anonyymi kirjoitti...


Ja mitään ette voi!

Anonyymi kirjoitti...http://tinyurl.com/28mr9jh3

Petteri Järvinen kirjoitti...

TinyURLin takana linkki DealShaker-kauppapaikkaan, jossa tarjolla:

Aurinkosähköjärjestelmä 6kwp (12-paneelia)

Longisolar Hi-Mo5 505wp (Half cut, Perc) 2023

Kiinnitysjärjestelmä (orima)

Solis S5 10kw (Takuu 10-vuotta), Premium

Wlan tikku

Avaimet käteen palvelu (sis. asennuksen)

Käyttöönotto

Deal Specific Terms & Conditions
Järjestelmän maksamisen voi hoitaa 50% oneilla ja euro osuudelle mahdollista saada Nordean 60kk 0% korolla rahoitus tai maksun voi hoitaa suoraan Omawatti Oy:n pankkitilille FI3254940920157700

Ota yhteyttä Petri Halttuseen 044-9777168 niin hoidetaan viralliset paperit kuntoon ja sovitaan asennukselle sopiva ajankohta.

Järjestelmän kokonaishinta 11326€ sis.alv24%

Huomiothan että euro osuudesta saa myös kotitalousvähennyksen.

Hinta: 5663 EUR + 133.2471 ONE
1 ONE = 42.5 EUR
ONE is with a fixed rate for DealShaker exclusively

Tarjolla myös:
- Aurinkosähköjärjestelmä 8kW / Suomi Finland 6034.5 EUR + 141.9882 ONE
- Aurinkosähköjärjestelmä 10kW / Suomi Finland 6303.5 EUR + 148.3176 ONE

Osoite näiden kaikkien kolmen seuraamiseen on https://dealshaker.com/merchant/563679/overview?pageNumber=1&pageSize=5.

Nimenä Petri Halttunen ei ole aktiivisesti esiintynyt aiemmin Onecoin-yhteyksissä. Täytyypä seurata, miten menevät kaupaksi - diili on voimassa vuoden eteenpäin.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti...

Ja mitään ette voi!


Ja tekään ette voi mitään sille, että Onecoinit ovat edelleen arvottomia. Ei ole pörssiä, ei Mastercardia, ei todellisia rahoja - vain petettyjä lupauksia.

Anonyymi kirjoitti..."Arvottomia" Kuinka on siis on mahdollista, että ne käyvät ja niitä otetaan vastaan juuri esim.tuossa aurinkopaneelikaupassa ja monessa muussa kaupassa. Olen myös itse niillä ostanut tuotteita, joista täällä mainitsin joskus aiemmin. Hyvin kävivät maksuksi ja kaupanteko oli helppoa. Mikä siinä on niin vaikeaa?

Juha L kirjoitti...

ONEin arvo on tapauskohtainen. Yleisesti ne ovat arvottomia. Ei niillä tee mitään jos ruoka on loppu, sähkölasku, vesilasku, vuokra, bensa, verot jne jne. maksamatta.

ONE on siitä erikoinen kryptovaluutta, että olemalla ONE-miljonääri/miljardööri voi olla samaan aikaan oikeasti asunnoton ja varaton.

Lähinnä kyseessä on kuponki jolla välillä voi olla jotain näennäistä arvoa mutta silloinkin kuponkien määrä on rajoitettu.

Petteri Järvinen kirjoitti...

"Arvottomia" Kuinka on siis on mahdollista, että ne käyvät ja niitä otetaan vastaan juuri esim.tuossa aurinkopaneelikaupassa ja monessa muussa kaupassa.

Valuutalla on arvoa vain, jos sitä voi vaihtaa vapaasti. Tämä on nähty monissa valtioissa, joiden valuutan arvoa pidetään keinotekoisesti korkealla. Virallisella vaihtokurssilla ei ole merkitystä, koska rahaa ei voi vaihtaa ulkomaanvaluuttaan. Kansa hamuaa mieluummin dollareita.

Arvottomia Onecoineja voi ottaa vastaan osana kauppahintaa, sehän on vain sopimuskysymys eikä tarkoita, että Onecoineilla olisi oikeaa arvoa.

En tiedä, mitä 6 kW:n aurinkovoimalat yleensä maksavat, mutta ensimmäinen Google-tulos oli 4990 euroa (+asennus 2300 euroa):

https://www.aurinkopaneelikauppa.fi/Solis-Aurinkovoimala-6kW

Hinta voidaan kaksinkertaistaa ja hyväksyä puolet Onecoineina, mutta kaupan arvo ei siitä muutu mihinkään.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Hyvin kävivät maksuksi ja kaupanteko oli helppoa. Mikä siinä on niin vaikeaa?

Kysypä, millä hinnalla Petri Halttunen on valmis ostamaan Onecoineja sinulta. Se määrittelee todellisen arvon. Mikä siinä on niin vaikeaa?

Miksi rahoja voisi siirtää vain tavaroita vastaan? Mikä raha se sellainen on, jossa ulkopuolinen kertoo, miten sitä voi käyttää?

Ja niin kauan kuin onecoinisteilla ei ole lohkoketjussa olevien "rahojansa" avaimia itsellään, kyse ei ole oikeasta kryptovaluutasta vaan yhtiön hallinnoimasta leikkirahasta, jota voi kutsua huijaukseksi.

Onecoinin alku on nyt todettu oikeudessa huijaukseksi ja päähenkilöt passitettu vankilaan. Miten tämä huijaus olisi matkan varrella muuttunut lailliseksi ja luotettavaksi kryptovaluutaksi?

Anonyymi kirjoitti...

Niin, mitäpä se Suomen poliisia kiinnostaisi, että OneCoinin avainhuijareita tuomitaan ulkomailla kymmeniksi vuosiksi vankilaan. Konstantin Ignatovin tuomioksi veikkaillaan 90 vuoden tuomiota. Suomalaiset koijarit jatkavat puuhiaan täysillä. Yksikin avainkoijari yritti toistaa temppunsa Suomessa lanseeraamalla "Tuohiwirta"huijauksen, joka on jo kaatunut. Tuli ja meni. Viranomaiset eivät korvaansa lotkauttaneet. Suomestakin kuitenkin arvellaan viedyn kymmeniä miljoonia euroja, mutta KRP vain odottelee lohkoketjun julkaisemista voidakseen arvioida, onko kyseessä huijaus. Ilmeisesti odottelee yhä, koska olematonta ei voi julkaista. Suomalaiset onecoin-koijarit jatkavat nyt jonkin Pingvin-Token-huijauksen parissa. Taksifirmansa myynyt muumimukimieskin livisti Taikkuihin ja liittyi mahtikotkan joukkoihin. Nii oikke.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä kuuluu herroille Daniel Böling Vaasa? Batrick Blom Vaasa ? Kim Sandvik Vaasa ? Rahaa saivat ja kivaa on :)

Anonyymi kirjoitti...


ONECOINISSA ON JULKINEN LOHKOKETJU POLYGONISSA JA KAIKKI SIIRROT OVAT TODENNETTAVISSA JÄRJESTELMÄN ULKOPUOLELTA. SAMOIN KAIKKI VÄITTEET OLEMATTOMASTA LOHKOKETJUSTA ON KUMOTTU.

OES (ONE ECO SYSTEM) ON YHDISTETTY VAKAAVALUUTTA USDT:N KANSSA VALUUTTAPARIKSI JA NÄIN OLLEN SEN ARVO ON JULKINEN JA VAKAA. OES ON NÄKYVISSÄ JA LISTATTUNA MM. COINMARKETCAP.COMISSA JA MUILLA MERKITTÄVILLÄ KRYPTOALUSTOILLA.

DEALSHAKER KAUPPA-ALUSTA ON PÄIVITETTY JA SINNE TULEE JATKUVASTI UUSIA KAUPPIAITA YMPÄRI MAAILMAA. DEALSHAKER-ÄPPI ON JULKAISTU JA TOIMINNASSA.

YHTIÖ TOIMII KANSAINVÄLISEN RAHANPESULAINSÄÄDÄNNÖN MUKAISESTI JA KAIKKI ASIAKKAAT ON TUNNISTETTU VAADITUN TUNNE ASIAKKAASI -KÄYTÄNNÖN MUKAISESTI (KYC). KRYPTOVALUUTTALAINSÄÄDÄNNÖN KIRISTYESSÄ TÄMÄN JA ENSI VUODEN KULUESSA, ONECOIN TÄYTTÄÄ VIRANOMAISVAATIMUKSET JO NYT.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Yhtiön aiempi johto on saanut pitkät vankeustuomiot. Ne osoittavat kiistattomasti, että kyse oli huijauksesta, jossa valehdeltiin ihmisille. Ei ollut louhintaa, ei lohkoketjua, ei arvoa. Ruja itse on kateissa, luultavasti kuollut. Mitä tämä kaikki kertoo yhtiön taustasta ja nykyisistä aktiivihenkilöistä?

Nyt on lohkoketju, mutta niin kauan kuin verkoston jäsenet eivät saa avaimia itselleen, kyse ei ole oikeasta kryptovaluutasta. Vasta sitten, kun Onecoineja voi ostaa ja myydä vapaasti, omilla avaimilla, nähdään mihin kurssiin valuutan arvo asettuu.

PS. Yleensä tietokoneissa on myös pienet kirjaimet, jotka saadaan poistamalla Caps Lock käytöstä. Pelkkiä isoja kirjaimia käytettiin 1970-luvun keskustietokoneissa.

Anonyymi kirjoitti...


Saivartelua! Et voi sille mitään, että toiminta menee nykyisellään eteenpäin ja kehittyy, aiemman toiminnan sijasta. Menneet on menneitä ja mitään et voi.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Menneet on menneitä... sitten kun Tommi Vuorinen myöntää olleensa mukana jättimäisessä huijauksessa. Ei myönnä, vaan jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Puhutaan kryptovaluutasta vasta sitten, kun ihmiset saavat kolikkojensa avaimet itselleen ja voivat sen ansiosta hallita itse rahojaan.

Ihan pienenä harjoituksena voit laskea, paljonko 250 miljardia kolikkoa kertaa 40 euroa (nimellinen noin-hinta) tekee: 10 000 miljardia euroa. Näin valtava varallisuus pitäisi olla jossain Onecoinin takana, jotta 40 euron hinta olisi todellinen.

Juha L kirjoitti...

"OES (ONE ECO SYSTEM) ON YHDISTETTY VAKAAVALUUTTA USDT:N KANSSA VALUUTTAPARIKSI JA NÄIN OLLEN SEN ARVO ON JULKINEN JA VAKAA."

Tuo on taas niin tuubaa kuin olla ja voi. Kuka tahansa asiaan perehtynyt pystyy luomaan erc-20 tokenin jota treidaa sisäisesti USDT:n kanssa (kuten One Ecosystem tekee) ihan millä hintaa tahansa vaikka 10000€ kolikko. CoinMarketCap sitten hakee Uniswapista kaiken datan automaattisesti ja näyttää hinnan jolla tuota sisäistä treidausta on tehty.

Koko hommaan menee osaajalta ehkä pari tuntia max.

Arvo ei todellakaan ole vakaa, kun mitään todellista likviditeettia saati vapaata treidausta ei ole.

Juha L kirjoitti...

"KRYPTOVALUUTTALAINSÄÄDÄNNÖN KIRISTYESSÄ TÄMÄN JA ENSI VUODEN KULUESSA, ONECOIN TÄYTTÄÄ VIRANOMAISVAATIMUKSET JO NYT."

No ei kyllä täytä. MiCan mukaan kaikkien kryptovaluuttatoimijoiden pitää olla lisensoituja Euroopassa. ONE:lla ei ole tähän mitään mahdollisuutta. Firma ei ole koskaan saanut yhtään lisenssiä yhtään mistään. One Network Services Ltd joka One Ecosystemiä Bulgariasta pyörittää on Saksan rahoitusvalvontaviranomainen blokkilistalla, ja USAn oikeusministeriö käsittelee firmaa OneCoinina joka on todettu USAn liitovaltion tuomioistuimessa huijaukseksi. Julkisia pankki tai luottokortti -yhteyksiä sillä ei ole, koska ne tapetaan välittömästi kun yhteys huijausfirmaan paljastuu.

Muutenkin on täysin päätöntä että joku pieni bulgarialainen firma luo oman kolikon, esittää sille itse oman "arvon" jonka mukaan firmalla on 11 Biljoonan euron edestä kolikoita lohkoketjussaan. Arvo on sitten firman mukaan 42,5€ mutta kukaan ei tuolla hintaa kolikkoa osta, koska paketeista saa kolikoita muutaman kymmenen sentin hintaan. Itse asiassa kolikolla on kymmeniä eri hintoja paketista riippuen.

Juha L kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Juha L kirjoitti...

Huijauksen entiselle verkostokapteeni Frank Rickettsille napsahti juuri 5 vuotta vankeutta Saksassa. Vaimolle 4 vuotta, ja huijauksen laillisuuslausuntoja tehtailleelle asianajaja Martin Breidenbachille 2 vuotta 9 kuukautta vankeutta.

https://www.wiwo.de/finanzen/geldanlage/kryptobetrug-onecoin-prozess-um-vermeintlichen-bitcoin-killer-endet-mit-harten-haftstrafen/29589026.html

Seuraavaksi tuomitaan seuraavat huijauksen tunnustaneet tekijät USAssa:

Mark Scott: Tuomionluku tammikuun 25 päivä.

Konstantin Ignatov: Tuomionluku helmikuun 28. päivä.

Irina Dilkinsa: Tuomionluku maaliskuun 1. päivä.

Mutta vielä jotkut uskovaiset uskoo, koska kolikot on siirretty julkiseen lohkoketjuun, ja yhtiö on myynyt ja ostanut sisäisesti Dealshaker kauppiaiden kolikoita n. 200 000 eurolla kuukausittan viimeisten muutamien kuukausien aikana, jotta Uniswapin automaattilistaus näyttäisi kryptolistaussivuilla kolikolle väitetyn "arvon". Eli toiminut Ponzi-periaatteen mukaisesti. Tänä vuonna yhtiö ei ole käyttänyt vielä omia rahojaan tähän pikkuriikkiseen palautukseen kauppiaille. Mikään muu ei ole käytännössä muuttunut.

Edelleen myydään verkostopaketteja tyyliin "osta nyt, saat 90 kertaisen määrän tokeneita", kuten tämän hetkisessä kampanjassa. Tokenit sitten muuttuvat tietyllä suhteella "maagisesti" yhtiön feikkiarvoiseksi kolikoiksi (luoden näennäisesti huikean arvon). Kolikoiksi joita jäsenet eivät todellisuudessa edes hallitse koska jäsenillä ei ole kryptosalausavaimia kolikoihinsa.

Mitään louhintaa tässä ei ole (eikä ole koskaan ollutkaat), koska kaikki 250 miljardia kolikkoa ovat jo näkyvissä yhtiön Polygon -pohjaisessa lohkoketjussa.

Aivan täyttä huijausta.

Juha L kirjoitti...

Mielenkiintoinen yksityiskohta tuossa Saksan oikeuden tuomiossa on suhtautuminen koulutuspakettien myyntiin.

OneCoin/OneEcosystem huijarit kuten Tommi Vuorinen ovat väittäneet että "talouskoulutustahan tässä vain myydään" ja "olette jo saaneet sen mistä olette maksaneet".

Tämä argumentti EI mennyt läpi Eurooppalaisessa oikeusistuimessa Saksassa vaikka Frank Ricketts sitä yritti:
"Mistä ostat käyttöohjeen ja saat sitten tuotteen ilmaiseksi?" kysyi oikeuden puheenjohtaja.

https://www.wiwo.de/finanzen/geldanlage/kryptobetrug-onecoin-prozess-um-vermeintlichen-bitcoin-killer-endet-mit-harten-haftstrafen/29589026.html

Eli nyt saatiin Eurooppalaisen oikeusistuimen tulkinta siitä, että kyseessä ei ole pääasiallisesti koulutuksen myynti, toisin kuin huijaus ja huijarit kuten Tommi Vuorinen ovat jäsenille onnistuneet väittämään.

Olisi mielenkiintoista kuulla Tommi Vuorisen kommentti tästä oikeuden lausumasta, mutta sitä tuskin kuulemme, ja jos Tommi saa vielä paketteja tässä vaiheessa myytyä (huijattua) uusille uhreille, hän ei tule tätä oikeuden tulkintaa heille kertomaan vaan pelkästään omia valheitaan.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Erityisesti lämmittää Breidenbachin tuomio. Hänen "laillisuuslausuntoaan" käytettiin todisteena Onecoinin laillisuudesta. Asianajajan olisi pitänyt ymmärtää olla sotkeutumatta laittomaan toimintaan.

Minäkin haluaisin kuulla Tommi Vuorisen kommentit. Nyt ei voi enää vedota siihen, ettei Onecoinia ole tuomittu missään. Toivottavasti myös suomalaiset verkostoaktiivit joutuvat vielä vastuuseen valheistaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tommi Vuorinen on vain juoksupoika joka edelleen juoksee. Suomessa on paljon isommassa roolissa olleita, jotka ovat niminä olleet esillä, mutta ilmeisesti heidän asemaansa ei ole tunnistanut aikakaan media ja aiheesta kiinnostuneet.

Laskenta-assistentti kirjoitti...

Verrataanpa hieman ONE:a ja Bitcoinia keskenään.


Alla olevasta vertailusta käy ilmi selkeästi se, kuinka keinotekoinen on ONE-kolikon arvo ja miksi tuollainen arvo on utopistinen mahdottomuus kyseiselle kolikolle.Bitcoineja on markkinoilla 19 642 625 KPL

1 BTC on tällä hetkellä 62 020 € / 1BTC

Bitcoinin yhteenlaskettu markkina-arvo on täten 1 218 235 602 500 € (Wow, paljon rahaa).ONEja on markkinoilla 250 000 000 000 KPL

Väitetty markkina-arvo 44 € / 1ONE

Yhteenlaskettu markkina-arvo olisi tällöin 11 000 000 000 000 € (What a f..k? Järjetön summa rahaa.)

Mistä tällainen valuaatio tulee (melkein 10x Bitcoinin arvo)? Missä tuo määrä rahaa oikeasti on? Kuinka moni valtio on takaamassa tätä kolikkoa???Kolikoita pitäisi niin sanotusti polttaa 99,999995% -🔥Eli jokaisen ONE:n omistajan tulisi ns. heittää tuo määrä omistamistaan kolikoista niin sanottuun mustaan aukkoon ( = lompakko jonka avainta ei kenelläkään ole olemassa), jotta kolikon arvo olisi lähellä tuota 44€.
Kuka on valmis tähän?ONEja markkinoilla 250 000 000 000 KPL

Poistetaan 99,999995% markkinoilta

ja jäljelle jää 0,000005% alkuperäisestä määrästä,

joka on tällöin 1 250 000 KPLJos kolikon arvo olisi 44,00 €

Valuaatio, eli rahamäärä joka pitäisi olla kolikoiden takana (oikeata rahaa) 55 000 000 € (Hmm… tämäkin on ihan hitosti rahaa.)Nyt kolikon arvon sanelee täysin yritys, joka on kolikon takana. Yritys on päättänyt määrittää kolikon arvoksi 44€Kolikon lohkoketjua ei ole laskettu vapaaksi, eli jokainen kolikko on täysin yrityksen omistuksessa ei ns. tilin omistajan hallussa.

Näinollen yritys voi vapaasti sanoa, että kolikon arvo on nyt 44€ tai vaikka 1421€ jos he niin päättävät.Kun lohkoketju vapautetaan, määräytyy kolikon virallinen arvo sen kysynnän ja tarjonnan mukaan. Eli kuka on valmis maksamaan 44 € kolikosta, jonka oikea arvo on ehkä noin 0,00003€? Olettaen, että kolikon takana oleva oikea rahamäärä olisi 55 000 000 €.


Anonyymi kirjoitti...

Millaisen tuomion konstantin ingatova sai?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Tuomionlukua siirrettiin parilla viikolla, on vasta tulossa. Tuskin saa pitkää vankeustuomiota, on istunut jo monta vuotta tutkintavankeudessa ja ilmeisesti auttanut poliisitutkinnassa todistamaan muiden syyllisyyttä. Konstantin oli hyväntahtoinen hölmö, joka astui siskonsa liian suuriin saappaisiin.

Anonyymi kirjoitti...

Tätä huijausta alusta asti seuranneena oli hauska käydä katsomassa Luottomies all in-elokuva.Mistäköhän idea tullut tekijöille..

Juha L kirjoitti...

Konstantinin tuomionluku oli eilen. Helpolla pääsi, koska oli toiminut syyttäjän todistajana muita vastaan. Tuomiona "time served" eli jo istuttu 34 kuukautta ja $118k menetys, ja kahden vuoden koeaika jolla ei varmaan ole käytännön merkitystä USAn ulkopuolella.

Cryptoqueen’s Brother Gets Time Served for Leading OneCoin Scam

Ruja Ignatova’s brother had already spent 34 months in jail
US said he was ‘de facto leader’ of fraud after Ruja vanished

https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-03-05/cryptoqueen-s-brother-gets-time-served-for-leading-onecoin-scam

Anonyymi kirjoitti...


Koirat hakkuu ja karavaani kulkee ja mitään ette voi!

Anonyymi kirjoitti...

No aika heikosti se karavaani enää kulkee. Aasiassa, huijausten luvatuissa maissa vielä hengissä. Muualla täysin henkitoreissa.

Anonyymi kirjoitti...

Iltis: OneCoinin Suomen maa­johtajaa syytettiin törkeästä rikoksesta – nyt oikeus ratkaisi asian
...Maailmanlaajuisen virtuaalivaluuttayhtiön suomalaista maajohtajaa syytettiin törkeästä veropetoksesta kolmen vuoden ajalta.
Jné