tiistai 22. lokakuuta 2019

Vapauttakaa Konstantin Ignatov ja muuta Onecoin-puppua

Olen monta kertaa ajatellut, ettei mikään Onecoinissa enää pysty yllättämään minua, mutta aina olen ollut väärässä. Niin nytkin. Onecoinin röyhkeys nousee jälleen uudelle tasolle: sivulla https://www.free-konstantin.org/ vaaditaan Konstantin Ignatovin vapauttamista Yhdysvalloista, missä hän on odottamassa oikeudenkäyntiä liittyen Onecoin-pyramidihuijaukseen.

Vapauttakaa Konstantin Ignatov!
Lyhyt kertaus: Konstantin on Ruja Ignatovan pikkuveli, joka astui tuntemattomuudesta Onecoinin johtoon siskonsa kadottua salaperäisesti kaksi vuotta sitten. Maaliskuussa Yhdysvaltojen poliisi pidätti hänet lentokentällä epäiltynä Onecoin-pyramidihuijaukseen liittyneestä rahanpesusta ja muista huijauksista. Siitä lähtien hän on odottanut oikeudenkäyntiä New Yorkissa. Oikeudenkäyntiä on toistuvasti lykätty, ilmeisesti aineiston paljouden vuoksi.

Kaulaan asti tatuoitu Konstantin on kamppailulajien harrastaja, jonka aiempi bisneskokemus rajoittuu (oikeudenkäyntipaperien mukaan) toimintaan varastomiehenä Saksan Porschella. Siskonsa kadottua Konstantin alkoi johtaa Onecoinia ja kiertää maailmaa erilaisissa verkostotilaisuuksissa. Puolustus tosin väitti, ettei Konstantin vastannut mistään eikä tiennytkään mitään, oli vain toiminut aiemmin siskonsa assistenttina. Kuvien perusteella Konstantin on reissannut ahkerasti Onecoin-huijausta levittämässä.

Konstantin maailmalla.
Nettisivusto antaa Konstantinista toisenlaisen vaikutelman. Häntä kuvataan hyveellisenä ja kunniallisena liikemiehenä: älykkö (an intellectual), lahjoittaja (a giver), ystävällinen ja nöyrä sielu (a friendly and humble soul), seikkailija ja riskinottaja (adventurer and risk taker - totta!) sekä huippujohtaja (superb leader).

Mutta kuka voisi ottaa vakavasti liikemiestä, jonka kädet on tatuoitu täyteen ja sormissa lukee THANATOS - kuoleman jumala?

Pitäisitkö tällaista miestä uskottavana?
Sivun tekijöiksi mainitaan joukko itsenäisiä edustajia (IMA), ei siis yhtiö itse. Sivulla olevat tekstit väittävät Onecoinia todelliseksi ja lohkoketjua toimivaksi. Sivut on käännetty arabiaksi, ranskaksi, saksaksi, serbiaksi, italiaksi ja venäjäksi, mikä kertoo jotain huijauksen nykyisistä aktiivimaista. Testimonials-osuudessa kirjoittavat serbi, algerialainen, vietnamilainen ja uusiseelantilainen, yksi henkilö Trinidad & Tobagolta poseeraa hänen kanssaan valokuvassa. Kannattajat kutsuvat Konstantinia nimellä "Meidän Kapteeni".

Vetoomuksessa on tällä hetkellä 17 125 allekirjoitusta:

17 125 allekirjoitusta vapauttamisen puolesta.
Contact-sivulla on chat-ikkuna sekä mahdollisuus lähettää palautetta ylläpidolle.

Terveisiä Konstantinille.
"Feel free to drop us a line!" - toivottavasti moni käyttää lomaketta hyväkseen.

Mitäs muuta viime aikoina on tapahtunut? Uhrit odottavat pörssin avautumista kuin kuuta nousevaa ymmärtämättä, mitä se käytännössä tarkoittaa. Pörssissä hinta määräytyy kysynnän mukaan. Jos ei ole aitoa kysyntää, ei ole arvoakaan. Kuka haluaisi maksaa senttiäkään kolikoista, joiden taustalla on hämäräperäinen bulgarialainen yhtiö, jonka perustaja katosi kaksi vuotta sitten, ja jonka ainoa omalla nimellään esiintyvä edustaja odottaa raskaita petossyytteitä New Yorkin vankilassa?

Lähetin sähköpostia Tommi Vuoriselle kysyäkseni kommentteja tekeillä olevaan kirjaan. Tarjosin mahdollisuutta tulla kuulluksi ja sanoa mielipiteensä. Hän ei ole vastannut.

Ymmärrän hyvin Vuorisen vaikenemisen, sillä hänen asemansa käy koko ajan tukalammaksi. Vuorinen yrittää muutaman uskollisen kanssa pitää kulisseja pystyssä, vaikka maailma sortuu ympäriltä. Kaverit ovat tehneet miljoonia ja nostaneet kytkintä ajoissa. Mitähän Vuorinen haluaisi nyt sanoa Kari Wahlroosille?

Onecoinistit syyttävät kriitikkoja "vihaajiksi" ja katkeroituneiksi, sääntörikkomusten vuoksi erotetuiksi verkoston jäseniksi. BBC:n podcast-sarjan The Missing Cryptoqueen viidennessä jaksossa ("What dreams may com") ääneen pääsee Igor Alberts, joka on ansainnut miljoonia verkostomarkkinoinnilla. Haastattelussa hän sanoo, ettei ymmärtänyt mitään Onecoinista eikä lohkoketjusta, eikä edes yrittänyt selvittää asioita. Se ei estänyt häntä levittämästä verkostoa ja keräämästä palkkioita itselleen.

Tammikuussa 2018 Alberts jätti Onecoinin. Haastattelun 39 minuutin kohdalla hän sanoo jättäneensä Onecoinin heti, kun ymmärsi mistä siinä on kyse. Muutkin nimekkäät verkostokuninkaat ovat yksi toisensa jälkeen lähteneet. Muutama suomalainen sinnittelee ilmeisesti loppuun asti.

Usko on hiipunut myös rivijäseniltä. Onecoinin FB-ryhmässä moni haluaa myydä suuriakin potteja.

15000 kolikon nimellisarvo olisi noin 450 000 euroa.
Kaikki eivät jaksa odottaa luvattua pörssin avautumista. Tässä myynnissä peräti 3,5 miljoonaa kolikkoa (arvo virallisen kurssin mukaan vaatimattomat 100 miljoonaa euroa!):

Haluatko ostaa 3,5 miljoonaa kolikkoa?
Halu päästä eroon kolikoista lienee polttava, sillä niiden myynti ohi pörssin (jota ei ole) on kielletty ja johtaa helposti tilin jäädyttämiseen. Silti nämä tulevaisuuden miljonäärit ovat valmiita ottamaan riskin.

Tämän päivän Hesarissa on juttu Cheyenne Järvisestä (ei sukua, heh), joka kyllästyi verkostomarkkinoinnin valheellisiin lupauksiin ja sai verkoston vastaansa aina lakimiehiä myöten. Kuulostaa tutulta! Olivatpa kauppatavarana sitten lisäravinteet tai kryptovaluutat, periaate on aina sama, samoin jäsenten kokemukset:
”Alkuun, kun Cheyenne alkoi päivittää someensa tästä, en seurannut sitä, koska meille aina sanottiin, ettei negatiivisia asioita kannata lukea, koska ihmiset ovat vain kateellisia. En sitten itse alkuun myöskään lukenut niitä. Olin niin syvällä siinä kuplassa.”
Yksi Suomen Onecoin-uskollisista on Reima Liukku, joka järjestää tammikuussa 2020 Deal Shaker -kauppapaikan koulutusta ja minimessut Seinäjoella hotelli Sorsanpesässä. Tilaisuuteen odotetaan 500 jäsentä.

Jos joku pääsee käymään paikalla niin laittakaapa raporttia.

Onecoin alkoi Suomesta, joten on kai sopivaa, että suomalaiset sinnittelevät sisulla mukana viimeiseen asti.

226 kommenttia:

«Vanhin   ‹Vanhempi   201 – 226 / 226
Anonyymi kirjoitti...

200 kommenttia täynnä.

Anonyymi kirjoitti...

Toivoisin uutta artikkelia, koska monet satunnaiset lukijat eivät välttämättä huomaa uudelle kommenttisivulle siirtymisen tarvetta.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Totta, pitää kirjoittaa jotain kun ehdin.

Tämä kuitenkin pisti silmään:

Arlo: Do you remember traveling to Mozambique and Africa?
Konstantin: I don't remember where.
Arlo: But in Africa. And you thought it was one of the poorest places you'd ever seen? Did you know you were ripping them off?
Konstantin: At the OneCoin events, yes

Arlo: And you remember going to Africa again in October 2018?
Konstantin: Yes, to Uganda.
Arlo: And you believed you were ripping people there off.
Konstantin: Yes.


Konstantin tiesi huijaavansa köyhiä afrikkalaisia. Samoin teki Tommi Vuorinen. Se on mielestäni häpeällistä.

AUSA: But before that you knew it was a fraud?
Konstantin: There was many red flags. Promises of getting rich quick. I don't see that with Coca-Cola.
AUSA: Did Ruja ever tell you it was a fraud?
Konstantin: No. She said it was legitimate.


Punaisia lippuja tosiaan oli. Niistä Konstantin näki, ettei tässä mitään koulutusta myydä vaan nopeaa rikastumista.

Anonyymi kirjoitti...

Tommi heräsi ja tietenkään Tommin toivo ei ole hiipunut profeetta luo edelleen toivoa(hah)

Tommi Vuorinen
Ylläpitäjä · Hetki sitten
Tänään taas propagandaa eri medioissa pääväitteenä Konstantinin tunnustus. Selvitetään asiaa yhtiöstä ja odotetaan rauhassa faktaa. Yksittäisen vihaajan twitteröinti USA:ssa ei riitä faktaksi, paitsi näköjään Suomen medioille.

Erikoista tässä koko touhussa on se, että Bulgarian/Saksan 2018 tutkinnassa todistetusta lohkoketjusta ei ole jutuissa sanaakaan, eikä myöskään Dealshakerista tai yhtiön Tunne Asiakkaasi (KYC) käytännöistä.

Ja_e kirjoitti...

Tommi yllättää kommentoimalla oikeudenkäyntiä:

Tänään taas propagandaa eri medioissa pääväitteenä Konstantinin tunnustus. Selvitetään asiaa yhtiöstä ja odotetaan rauhassa faktaa. Yksittäisen vihaajan twitteröinti USA:ssa ei riitä faktaksi, paitsi näköjään Suomen medioille.

Erikoista tässä koko touhussa on se, että Bulgarian/Saksan 2018 tutkinnassa todistetusta lohkoketjusta ei ole jutuissa sanaakaan, eikä myöskään Dealshakerista tai yhtiön Tunne Asiakkaasi (KYC) käytännöistä.

Ja_e kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Nyt alkoi jutut palstalla paranee ( hah..hah)

Terho Hankalin: Lähtikö Iltasanomille jo oikaisupyyntö virheellisen tiedon julkaisemisesta tänään Iltasanomissa?
7 min

Anonyymi kirjoitti...

Jaa että vuodesta 1987 lähtien toiminut Inner City Press onkin yht' äkkiä myöskin vihaaja, joka keksii lennosta koko oikeidenkäynnin kulun?

Juu, hyvä Tommi juuri näin! Ei hyvää päivää mikä pässi ja huijari.

Voihan Tommia toki vielä joku ääriuskovainen uskoa, mutta Tommin harmiksi kaikki tulee kohta näkyville julkisina oikeuden dokumentteina.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Mitenkähän Tommi ajattelee, että Dealshaker tai KYC vaikuttaisivat Onecoinin aitouteen? Jos vielä 9 kk sitten verkostoa johtanut Konstantin sanoo, että kyse oli huijauksesta, sitä on paatuneimmankin onecoinistin pakko uskoa. Ja silti Vuorinen vielä tässäkin vaiheessa neuvoo odottamaan rauhassa "faktaa" yhtiöltä.

Kaikkia ei uutisointi näköjään tavoita. Onelifeen eilen 4498 ja tänään 4777 uutta jäsentä.

Anonyymi kirjoitti...

Bulgarian/Saksan tutkinnassa ei todellakaan ole todistettu että OneCoinilla on validi lohkoketju, ja jos OneCoinilla sellainen olisi, olisi se toimittanut todisteet jenkeille jo ajat sitten.

Anonyymi kirjoitti...

Tuota KYC infoa on eri huijaukset keränneet vaikka kuinka kauan ennen OneCoinia, koska se on rahanarvoista tietoa. Jäsenistön tiedot voi myydä uudelle huijaukselle tai pimeillä markkinoilla.

Ja_e kirjoitti...

Terho Hankalin:
Lähtikö Iltasanomille jo oikaisupyyntö virheellisen tiedon julkaisemisesta tänään Iltasanomissa?

Voitto Erkkilä:
Terho Hankalin minä ainakin pyysin toimittajaa tarkistamaan faktat ja uutisoimaan vasta sitten ja pyysin häntä olemaan yhteydessä onelife.eu sivustoon.

Walker Maito Mustanaamio:
Ei tarvitse kyllä olla mikään ruudinkeksijä tajutakseen, että huru-ukko P. Järvinen on välittänyt Suomen päässä "asiantuntijana" valhepropaganda uutisen huuhaa Iltasanomille.

Ja_e kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Ja_e kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

^ onko tuo Mustanaamio Tommin alter-ego joka yllättäen komppaa Tommia, vai miten se on anonyyminä päässyt ryhmään?

Anonyymi kirjoitti...

Tommi on selvästi tuskissaan ja yrittää nyt kaikensa, jotta saisi pidetyä lahkon uskollisimmat ja viimeisimmät jäsenet rauhallisena.

Tommi Vuorinen
Ylläpitäjä · 5 min
Ilmeisimmin tuon tämän päivän tunnustusväitteen takana on ONE:a vihaava feikkitoimittaja, joka on mennyt New Yorkin oikeustalon edustalle ja twiitannut sieltä muka livenä "oikeudenkäyntiä" ja keksittyä sisältöä. Suomen median lähdekritiikki on näköjään nolla ja tuollaiset valeuutiset julkaistaan totena.

Anonyymi kirjoitti...

Kun googlettaa "OneCoin trial", niin huomaa OneCoinista kirjoittavan huijauksena sellaiset feikkimediat kuin mm. Forbes, Bloomberg, BBC. Siinäpä riittää selitettävää seurakunnalle.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän tuossa ole mitään järkeä Tommilta väittää tuollaista, kun oikeudenkäynnin dokumentointi on tod. näk. maanantaina tai lähipäivinä ainakin luettavissa virallisesti Pacerissä ja kaikkien luettavissa ilmaiseksi CourtListenerissä.

Matthew Russell Lee Inner City Pressistä on Twiitannut Southern District New Yorkin oikeusjuttuja jo monia vuosia.

Alkaakohan Tommilla mielenterveys pettää?

Anonyymi kirjoitti...

Tommi tuli esiin Face-ryhmässä: "Ilmeisimmin tuon tämän päivän tunnustusväitteen takana on ONE:a vihaava feikkitoimittaja, joka on mennyt New Yorkin oikeustalon edustalle ja twiitannut sieltä muka livenä "oikeudenkäyntiä" ja keksittyä sisältöä. Suomen median lähdekritiikki on näköjään nolla ja tuollaiset valeuutiset julkaistaan totena."

Anonyymi kirjoitti...

Ah, sori tämä olikin jo. En huomannut, että viestit oli siirtynyt "toiselle sivulle".

Anonyymi kirjoitti...

Joo, toivotaan että Petteri saisi nopeasti uuden artikkelin ulos. Aika moni ei todennäköisesti huomaa näitä "toisen sivun" viestejä.

Unknown kirjoitti...

Tommi väittää että kokenut toimittaja Matthew Russel tviittailee siellä valeuutisia :) Mitä Tommi sanoo kun ihan kohta dokumentit ovat kaikkien luettavissa?

Anonyymi kirjoitti...

Saa nähdä kuinka pitkälle Tommi jaksaa keksiä naurettavia valheita.

Tämä feikkitoimittaja-juttu on jo sen verran epätoivoinen tekosyy viritelmä, että aika henkisessä paniikissa Tommi tuntuu olevan, varsinkin kun tosiaan oikeuden dokumentit tulevat kohta luettaviksi jolloin Tommin valheet paljastuvat kaikkein tyhmemmillekin tunkeille.

Hiljaista tuntuu olevan muuten koko OneLife liideri rintamalla.

Anonyymi kirjoitti...

Kari Wahlroos on alkanut kirjoittaa kirjaa. Tai ei hän itse tietysti tuota kirjaa kirjoita.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Jatkossa kommentit uuteen kirjoitukseen, kiitos.

Anonyymi kirjoitti...

Petteri Järviselle iso kiitos siitä että olet jaksanut tuoda tätä asiaa esille. Olisiko seuraavaksi Sepco/Cloud Horizonin vuoro. Luultavasti varhaisessa vaiheessa aloittamalla saataisiin jokunen liittyminen estettyä ja ehkäpä tällä kertaa viranomaisetkin kiinnostuisivat alusta alkaen.

«Vanhin ‹Vanhempi   201 – 226 / 226   Uudempi› Uusin»