tiistai 23. helmikuuta 2021

Wiseling hävisi verkosta - uhrit hädissään

Wiseling sijoitushuijaus on sulkenut verkkosivunsa ja poistanut Youtube-videonsa. Jäljellä on enää jäsenten (=uhrien) Telegram-kanava, jossa huijattujen hätä on kouriintuntuva:

"Kaikki säästöni menivät. Jollei palvelu palaa tällä viikolla, teen itsemurhan. Tämä ei ole vitsi."

"Ostin myrkkyä ja valmistaudun nyt itsemurhaan."

"Pyydän, antakaa minun nostaa edes odottamassa olevat varani... laitoin tähän kaikki säästöni ja nyt harkitsen itsemurhaa. Älkää tehkö tätä minulle, please."

Olen nähnyt arvion, jonka mukaan verkostolla olisi 107 000 jäsentä, lähinnä Pakistanissa, Etelä-Koreassa ja Yhdysvalloissa. Suomeen huijaus liittyy kaiketi vain siksi, että sen johtaja Matias Lappo väittää olevansa suomalainen. Hän on esittänyt valokuvan suomalaisesta passista, jonka mukaan mies olisi syntynyt 11.7.1983 Keuruulla. Hänellä on kuva myös suomalaisesta henkilökortista. Molemmat näyttävät aidoilta, mutta kummassakin on eri henkilötunnus -- eikä kummankaan tarkistusmerkki täsmää oikeaan laskentakaavaan.

Sain eilen illalla sosiaalisen median kautta yhteydenottoja Kanadasta ja Yhdysvalloista. Jotkut uhrit ovat tulossa Suomeen ja aikovat vaatia rahojaan takaisin yhtiön toimistolta. Siellä ei kuitenkaan ole mitään nähtävää, yhtiön ilmoittama osoite on Regus Helsinki Itäkeskus, siis toimistohotelli, joka vuokraa tiloja tuntiveloituksella.

Uhrit haluavat myös Suomen poliisin puhelinnumeron, josta voisi saada apua. Suomen poliisi tuskin pystyy tässä auttamaan, koska Matias Lappo ei ole todellinen henkilö eikä kukaan edes tiedä, mistä maasta huijausta johdetaan. Luultavasti tekijät ovat Venäjältä ja Ukrainasta ja heillä on apureita Aasiassa.

Soitin asian tiimoilta KRP:lle, mutta henkilö ei ollut kuullut Wiselingistä. Hän lupasi selvitellä asiaa. Kaikki lisätiedot tästä huijauksesta ovat tervetulleita, jotta rikostutkinta voidaan kohdistaa oikeaan paikkaan.

Digimaailman petollisuudesta kertoo hyvin se, että on mahdollista huijata miljoonia ilman, että edes huijarin kansalaisuus tai kotimaa ovat tiedossa.

Ja vaikka se turhaa onkin, niin vielä kerran: jos joku lupaa helppoa rikastumista ja usean prosentin päiväkorkoa, takana on 100 % varmuudella huijaus.

Lisäys klo 14.45: Ruoholahden toimistohotellin vartija soitti minulle, kun aulassa oli ulkomaalaisia ihmisiä etsimässä Wiselingin toimistoa - oli löytänyt Wiselingistä kirjoittamani blogitekstin ja kysyi neuvoja, mihin ihmiset pitäisi ohjata. Hyviä neuvoja ei ole, sillä KRP ei Suomessa tutki asiaa. 

Ilmeisesti epätoivoisimmat haluavat rahansa takaisin keinolla millä tahansa. Ruoholahti on kuitenkin väärä paikka, sillä Regus muutti tiloista Helsingin Itäkeskukseen jo viime vuonna, eikä Wiselingillä ole siellä oikeita toimistotiloja. Matias Lappo ilmeisesti myhäilee tyytyväisenä jossain Itä-Euroopassa tai Aasiassa huijattuaan uhreilta miljoonansa.

Lisäys klo 23: Tunnettu suomalainen asianajaja Markku Fredman on sotkettu mukaan Wiseling-kuvioon. Joku levittää mainosta, jonka mukaan Fredman alkaisi puolustaa Wiseling-huijauksen uhreja ja auttaisi saamaan rahoja takaisin. Webinaari aiheesta pitäisi järjestää huomenna 24.2. klo 18. Osallistumismaksu on 100 dollaria ja maksu pitää suorittaa Bitcoineina tai Ethereumina. Fredmanilla ei tietenkään ole mitään tekemistä asian kanssa. Kiinnostavasti mainoksessa esiintyy kuvan kanssa uusi henkilö: "Dawid Marfo, Wiseling Leader Helsinki". Kyse saattaa olla siitä, että kerran huijattuja huijataan uudelleen lupaamalla mahdollisuutta saada rahojaan takaisin. Tällaisia on nähty aiemmissakin huijauksissa.

Lisäys 24.2.2021: Wiselingin uhrit jättävät viestejä Suomen poliisin Instagramiin ja pyytävät apua, sanovat Wiselingin tahraavan Suomen maineen. 

Suomen poliisin Instagram-tilin palautekenttä täyttyy Wiseling-uhrien avunpyynnöistä.

Kommentoijat eivät tiedä, että kyseinen poliisin Instagram-postaus mainostaa viihteellistä tv-sarjaa. Asiaa tuntemattoman silmissä kuuden poliisin ryhmäkuva näyttää varmasti tehokkaalta -- nämä henkilöt ottavat Matiaksen kiinni ja palauttavat hänen huijaamansa rahat.

"Please pay attention to our problem and help us"

Vaikkei Wiseling suomalainen olekaan, Suomen poliisi voisi tehdä edes jotain. Se voisi selvittää, kuka rekisteröi yhtiön Suomeen, kenen nimissä tehtiin vuokrasopimus Reguksen kanssa ja mitä Advokatbyrå Wrede & Co Ab Kapteeninkadulla tietää asiasta.

Sen jälkeen Interpol tai USAn poliisi voisi jatkaa. 

Lisäys 24.2.2021: Ajoin metrolla Helsingin Itäkeskukseen ja etsin Regus toimistohotellin (osoite Itäkatu 1-5, 00920 Helsinki). 

Regus rakennus Itis-ostoskeskuksen katolla.

Rakennus on ostoskeskuksen itäpäässä, ylätason parkkipaikalla.

Sisäänkäynti.

Hiihtolomaviikolla talo on hiljainen, mutta aulassa oli vastaanottovirkailija. Hän kertoi saaneensa puhelimitse paljon kyselyitä Wiseling-yhtiöstä. Soitot olivat tulleet eksoottisista numeroista. Osa soitoista oli katkaissut linjan heti, kun puheluun oli vastattu. Muutamia ulkomaalaisia henkilöitä oli käynyt paikan päällä etsimässä yhtiötä. Yksi heistä oli välittänyt livekuvaa aulasta sukulaiselle Iraniin.

Regus toimistohotellin aula.

Virkailijan viesti oli selvä: Wiseling ei ole koskaan ollut asiakkaana Regus-toimistohotellissa. Osoite on siis täysin valheellinen ja osa suurta huijausta. 

Virkailija kertoi, että ulkomaiset vieraat olivat ymmärtäneet heti aulaan astuessaan, ettei tämä voi olla mainostettu Wiselingin pääkonttori kymmenine työntekijöineen. Vieraat olivat käyttäytyneet hyvin, ilman tunteenpurkauksia.

Wiseling on todellakin hävinnyt kuin ilmaan.

Summary in English: Today I visited Regus office center in Helsinki (Itäkatu 1-5), which was supposed to be Wiseling's headquaters. It's not. Receptionist told me that she had received many foreign phone calls and inquiries about the Company, but Regus had absolutely no knowledge about Wiseling. Address is bogus and total fake, as is the Company itself.

Lisäys 24.2.2021 klo 22: Yhdellä promovideolla Matias Lappo esittelee suomalaista konttoria, jossa henkilökunta ahkeroi sijoituksia (taustalla näkyy treidaushuone täydessä työn touhussa) vaikka on sunnuntaiaamu. Telegram-ryhmän nettietsivät tunnistivat paikan, jossa video on kuvattu: kyseessä on pietarilainen toimistohotelli Smartcorner.

The real Wiseling office (at least on video) is located in St. Petersburg.

Jos siis haluaa Wiselingin konttorille, ei kannata suunnata Helsinkiin vaan Pietariin. Tässä jopa kartta:

Smartcorner ("Wiseling") location information.

Ei siitä tosin mitään hyötyä ole.

Lisäys 10.3.2021: Nettietsivät löysivät Youtubesta videoita, joissa Matias Lappoa esittänyt näyttelijä Andrey Ovchinnikov on enemmän omassa roolissaan: hän laulaa A glass of vodka on the table ja säestää itseään kitaralla. Harmi vain, että video poistui juuri Youtubesta. (Uusi osoite täällä).

Andrey Ovchinnikov kotioloissa

Toinen video, jolla hän säestää ilmeisesti Liza -tytärtään, on yhä jäljellä. Samoin kolmas, jossa hän vilahtaa toisen tytön (Diana Ankudinova) laulaessa.

Koti näyttää varsin erilaiselta kuin se dubailaisen loistohotellin lava, jolla hän viimeksi esiintyi luvaten taloudellista vaurautta verkoston jäsenille, tai se suomalaiseksi naamioitu pietarilainen toimisto, jossa hän näytteli toimitusjohtajaa.

31 kommenttia:

Markus kirjoitti...

C Moressa on kolmiosainen dokkari "operaatio casino", joka taasen kertoo ruotsin suurimmasta pyramidihuijauksesta. Viimeisin osa tulee ensi maanantaina.

Antaa ihan hyvän kuvan, miten tämän kaltaiset huijaukset toimii. Tuossa tosin mekanismi ja kohderyhmä on eri. Tuo ei ollut suoranainen sijoitushuijaus vaan pikalainahuijaus. Siinä käytettiin hyväksi yhteiskunnan heikompiosaisempia, joiden nimissä otettiin pikalainoja.

Näille sitten luvattiin käteistä rahaa nopeasti siten ettei sitä lainaa tarvitsisi mukamas maksaa takaisin kunhan tekee vain poliisille ilmoituksen identiteettivarkaudesta ja kiistää lainan. Nuoret ei koskaan saanut edes sitä varsinaista luvattua summaa vaan pankkitunnusten näpyttelyn jälkeen "potkaistiin ulos bemarista".

Se jäi tietysti vain lupaukseksi. Jäljellä on iso kasa nuoria, keillä on hurjat velat niskassaan.

Samoin oli kiehtovaa nähdä ruotsalaista pankkitekniikkaa. Sielä ilmeisesti käytössä on jonkin sortin kannettava kortinlukija/pin-laitteen yhdistelmä. Eli pankkitapahtumissa käytetään fyysistä korttia. Mutta kuitenkin kannettavalla päätteellä.

Markus kirjoitti...

Ruotsalaisessa huijauksessa oli tietysti erottavana piirteenä myös, ettei menetys ollut vain rahaa.

"Värvättyjen" uhrien kohtalona oli joutua myös rikosprosessin uhriksi, eikä siis asianomistajana vaan epäiltynä.

Heidäthän ovelasti ajettiin tekemään suora petos. Ensin he luovuttivat identiteettinsä huijarien käyttöön vapaaehtoisesti. Sitten he tekivät väärän rikosilmoituksen identiteettivarkauden uhriksi joutumisesta, jotta se velka kumottaisiin heidän nimiltään.

Näin uhrit itse syyllistyivät raskaaseen rikokseen. Väärä rikosilmoitus, sekä petos rahoituslaitosta kohtaan. Siten heidän kohtelunsa ei ollut uhrin kohtelua vaan rikollisen kohtelua, kun kupletin juoni paljastui. He olivat rikoksessa täysillä mukana. Vaikka eivät sitä ymmärtäneet.

Näissä onecoin ja wiseling-jutuissa kyse on vain kuitenkin sentään rahan menetyksestä.

Risto Jääskeläinen kirjoitti...

Suomalaiset ovat kaiketi edelleen rehellisessä maineessa maailmalla, missä nyt jotain on kuultu suomalaisista. Menevät maksamaan rantaravintolassakin kassalle, jos ei laskua ala kuulua jne.
Tässä huijauksessa on kaiketi hyödynnetty tuota mainetta. Ei toki täysin sulje pois sitä, etteikö päätekijä olisi suomalainen, mutta kuitenkin toisella nimellä.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Suomalaiset saivat kyseenalaista kuuluisuutta (Parhiala, Wahlroos, Vuorinen) Onecoin-verkostohuijauksessa. On mahdollista, että tämä olisi antanut esimerkin muillekin tai että takana olisi jotain aiempia suomalaisia verkostokonnia.

Anonyymi kirjoitti...

Jep huomasin että uhrit tuli suomen poliisin instagram sivuille huhuilemaan. Suomen poliisi ei tunnetusti auta ketään. Voi ihmisiä köy sääliksi. Mielestäni lappo vois mennä suomalaisesta... On vähän sellaisen rassukan näköinen

Anonyymi kirjoitti...

Missä on suomalaiset Onecoin uhrit vaatimassa rahojaan takaisin? Huijaritkin olisi tiedossa. Löytyy Ferrari kaupasta ja jääputoukselta.

Anonyymi kirjoitti...

suomalaiset itse luulevat ja vakuuttelevat toisilleen, että pitävät yllä jotain ihme rehellisyyden maine viittaa - todellisuudessa kun astut siitä bappa betalar kodista niin puukkoa tulee niskaan joka päivä vaikka työelämässä. jos niin tyhmä on,että lankeaa tälläisiin huijauksiin niin on syytäkin menettää rahansa. Kerron teille esimerkin oikeasta elämästä; tutulta joka säästi pankkitilille rahaa, eräänä päivänä saldo näytti 0-eur, soitto pankkiin jne, selvisi että pankissa oli tapahtunut joku sisäinen petos ja rahat katosivat tämän takia tililtä, pankki pyysi tekemään rikosilmoituksen, he mukamas vain säilyttävät rahoja ja vastuu loppuu siihen. Tuttuni joutui tekemään pankin puolesta valtavasti töitä, ja selvityksiä vain sen takia että pankissa tapahtunut sisäiseti jotain. menikö oikein? pankki on vain se tallekaappi siellä asemalla, jotain tapahtuu niin kukaan ei ota vastuuta. miten poliisi? jotenkin sellainen käsitys itselläni, että jos et pankin-poliisin puolesta nykyään 50% työmäärästä, et tule koskaan näkemään vaikka niitä rahojasi vrt. auto pöllitään ja itse pitää jossain risteyksessä mennä perässä.. (kts. iltalehti). jotenkin vaan nämä internet- talous rikokset tulevat lisääntymään ja kuluttaja heikoilla. vrt. ennen korttirikokset korvattiin melkein kaikki, nykyään paperisota-tappelun takana että korvattaisiin edes osa.. anteeksi sekavaa tekstiä, aamukahvilla.

Markus kirjoitti...

Nimetön.

Samanlainen esimerkki voisi olla postikin. Maksat kuljetuksesta mutta löytyy tuhat eri meriselitystä miksi kuljetus ei koskaan mene perille, tai menee rikkinäisenä eikä mitään vastuuta tietysti ole.

Tämä on yksi suomen ongelmista. Ne keiden asioita pitäisi tehdä ja ennenkaikkea niille keille asioiden tekemisestä jopa maksetaan, oli se sitten asiakas tai veronmaksajat, tekee ihan kaikkensa mikromanageroidessaan asiat niin että mitään ei tarvitse tehdä ja kaiken saa kuitattua aina jollain lakijargonilla.

Tämäkin asia muuten on opittu sieltä atlantin takaa. Suomen lainsäädäntö on pikkuhiljaa muuttunut vuosikymmenien aikana tuollaiseksi todella vääristyneeksi.

Tosiaan. Ei sitä rehellisyyttä tässä maassa ole kuin taikojen saduissa.

Ennenkaikkea Petteri Järvisen itsensä luulisi sen tietävän. Onhan ollut "oikeus"laitoksen kanssa tekemisissä jopa. Tuli kalliksi sekin leikki, eikö vain. Mutta kun kysytään sitä oikeaa kysymystä, menikö se kuitenkaan ihan oikein ;) ? Voiko ihan oikeasti käsi raamatulla sanoa, että se kuvio meni jotenkin oikeudenmukaisesti. Niin kuin rehellisessä suoraryhtisessä ympäristössä siis pitäisi mennä. Sitähän tässä väitetään joka puolella.

Anonyymi kirjoitti...

https://www.iltalehti.fi/talous/a/60fc5e7d-0153-46e6-acca-9599db293aa7

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoitin tänne eräässä vaiheessa identiteettivarkaudesta josta poliisille ilmoitettiin viime vuoden keväällä. Rikoksentekijä tiedossa alusta asti. Kymmenien tuhansien eurojen edestä petiksia jo tehty. No eilen asianajaja kysäisi taas poliisilta kuinka asian käsittely edistyy ja vastauksena että poliisilla on nyt ruuhkaa muissa asioissa.

Eipä poliisista apua ole nykyisin missään asiassa. Poliisi olisi voinut ratkaista ongelman ihan alusta asti kutsumalla rikollisen kuulusteluun. Petokset olisivat loppuneet siihen.
Mitä yleensä identiteettirikosten käsittelyyn kuuluu aikaa, niin noin 2-3 vuotta.

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoitin tänne eräässä vaiheessa identiteettivarkaudesta josta poliisille ilmoitettiin viime vuoden keväällä. Rikoksentekijä tiedossa alusta asti. Kymmenien tuhansien eurojen edestä petiksia jo tehty. No eilen asianajaja kysäisi taas poliisilta kuinka asian käsittely edistyy ja vastauksena että poliisilla on nyt ruuhkaa muissa asioissa.

Eikö tuollaisessa tapauksessa voisi ryhtyä penäämään korvauksia joko
a) riita-asiana
tai
b) rikosasiana toissijaisella syyteoikeudella (jos poliisi ja syyttäjä eivät saa moista aikaiseksi)?

Anonyymi kirjoitti...

Poliisin kirjaamismenetelmät selittävät kaiken. Onecoinit sun muut petokset (uhrina tavalliset kansalaiset) kirjataan ns. S (sekalaiset)-sarjaan. Se on ns. musta aukko, johon kirjattuja rikoksia ei edes aiota tutkia. Virastot tehtailevat kaikenlaisia tilastoja tehokkuudesta, kannattavuudesta, tuottavuudesta ym. Poliisi ei. Se ei tilastoi mitään rikosilmoituksista, kun poliisi kuulemma ei sellaista tietoa tarvitse. R-sarjaan kirjatut ilmoituksetkin siirretään ensin esiselvitykseen, jonka tärkein tehtävä on perustella, miksi esitutkintaa EI käynnistetä. Liian kallis, liian hankala, pitäis nostaa perse penkistä jne. Tulos on tietysti nolo. S-sarjan esiselvitykset 0%. S-sarjan esitutkinnat 0%. S-sarjan selvitetty rikokset 0%. R-sarjan esitutkintaan menneet 5%. Esitutkintaan menneistä selvitetyt rikokset 10%. Noin rukkastuntumalla. Jos poliisi päättää, ettei esitutkintaa suoriteta, poliisin päätä ei käännetä, vaikka pää olisi leikattu irti. Tässä olisi MOTille hommia, kun ketään muuta asia ei kiinnosta, ei sisäministeriötä, eikä muita... Ei ihme, että OneCoinin Suomen haaran tutkintaa odottelevat turvautuvat. Sitä nyt vaan ei tutkita.

Unknown kirjoitti...

Suojelupoliisin ja EK:n tärkeä ja hyödyllinen video "Käytännön matkustusturvallisuutta, Ole vahvin lenkki", 34 katselukertaa. Joku ding-dong TikTok-video satoja miljoonia katselukertoja.

Wiseling, yli 100 000 rahansa menettänyttä huijattua ihmistä. Samoin OneCoin, WinCapita, ...

Trumpia äänesti yli 74 000 0000, kun sikarikas vuosikymmeniä köyhiä riistänyt eliitin jäsen lupasi vanhuusvuosinaan alkaa auttamaan köyhiä heitä riistävää sikarikasta eliittiä vastaan.

Mitä tähän voi sanoa? Sanattomaksihan sitä menee Internetin tyhmentävän vaikutuksen edessä. Ja tilanne vain pahenee ajan kuluessa. Tarttis tehrä jotakin! Mutta mitä?

Unknown kirjoitti...

Minä olen suomentanut kyseisen verkkosivun viime vuoden Elokuussa. Suomennos tilattiin
Fiverr-nimisestä palvelusta. Hieman ihmettelin joitain tekstejä, mutta en tällaista odottanut.
Kumma juttu.

William Gallop kirjoitti...

Tein googlehaun wiseling, ja kas kummaa, tuli mainos jonka mukaan wiseling oy on avoinna klo 17 asti. Neljä tähteä jopa. Pitäisiko googlea valistaa huijauksesta?

Anonyymi kirjoitti...

Lainausta: "Eikö tuollaisessa tapauksessa voisi ryhtyä penäämään korvauksia joko
a) riita-asiana
tai
b) rikosasiana toissijaisella syyteoikeudella (jos poliisi ja syyttäjä eivät saa moista aikaiseksi)?"

Oikeudenkäyntikulut asianajajineen kasvavat liian suuriin summiin kun persaukiselta alkaa jotakin velkomaan.

Petteri Järvinen kirjoitti...

>Minä olen suomentanut kyseisen verkkosivun viime vuoden Elokuussa.

Voisitko kertoa yhteystietosi minulle tai poliisille? Voisi auttaa tekijöiden jäljittämisessä.

Tiedätkö, kuka dubbasi suomeksi yhtiön tervehdysvideon?

Petteri Järvinen kirjoitti...

>Pitäisiko googlea valistaa huijauksesta?

Google antaa vanhat tiedot, myös vanhan osoitteen:

"Osoite: Itämerenkatu 5, 00180 Helsinki"

Näiden päivittäminen muuton ym. jälkeen on yhtiön oman aktiivisuuden varassa.

Markus kirjoitti...

Mä oon näiden verkkohuijausten kanssa jo ihan samaa mieltä kuin näissä keskusteluissa on muutama muukin.

Että jos aikuinen ihminen lahjoittaa "testamenttaa" rahansa kaiken maailman uskonlahkoille, tai uskoo kaiken maailman hampaat valkoisena selitteleviä liimalettejä uskomattomasta äkkirikastumisesta, silloin sietääkin menettää rahansa.

Kuitenkin nämä samat ihmiset menettää ne rahansa vielä kerta toisensa jälkeen, joten asiaa voisi kuvitella jo jonkinlaiseksi luonnontilaksi. Tyhmät sortuu elon tiellä. Viisaat kerää potin - vaikkakin arveluttavin keinoin.

Kyllä lainsäädännön pitää suojella "tavallista virtasta" samoin sen poliisin. Sellaista joka on eläkkeellä, sairaana, työttömänä tai työelämässä. Kusetuksen kuuluu olla aito rikollinen teko, jossa uhri ei ole mitään voinut tehdä teon estämiseksi. Eli vaikka klassisesti tämä vastaamo-keissi.

Kun poliisilla ei tunnu olevan aikaa eikä kiinnostusta näiden aitojenkaan keissien tonkimiseen niin miten hitsissä sillä olisi sitten niihin keisseihin aikaa, joissa uhrit lahjoittaa rahansa ihan vapaaehtoisesti pois.

Periaatteessa kuitenkin mikä tahansa sijoitus voi viedä rahat. Vaikka ostaa hometalo suomesta tai käytetty auto. Onhan näitä ihan arkielämässäkin, joissa varoituskelloja ei edes ole.

Mutta jos istut hotellin auditoriossa kuuntelemassa esitelmää, jossa luvataan 800% tuottoja plus ferraria. Sekä vielä annat rahasi niille kaiken maailman sorbaksille....... ei siinä poliisia tarvita. Sähkölamautinta korkeintaan.

Markus kirjoitti...

Eli lets face it. Tämä on uskonnollinen-hurmos-ilmiö samat ihmiset selittelee samoille ihmisille samaa sontaa kerta toisensa jälkeen. Eikä mikään järkipuhe mene läpi.

Parikymmentä vuotta sitten oli turussa parit janterit kehitellyt siihen aikaan "move networkin". Oli ihan jossain 45-minuuttia-ohjelmassakin. Myivät niitä seitsemänsadan euron polkupyöriä luotolla. Lupailivat 3D verkkokauppoja aikana jolloin ihmiset käyttivät vielä 256 kilobittistä laajakaistaa. Saivatkin jonkin nykivän kikkareen aikaiseksi, jolle naureskeltiin toimistolla... Kyllä minäkin olen tuolla muutamalle tapaukselle yrittänyt rautalangasta vääntää että se "päätähuimaava kurssinousu" on ihan pelkkä flash-video minkä voin kaapata vaikka muistitikulle ja soitella millä tahansa mediasoittimella sitä samaa videota. Ei se "tieto" tule mistään tietokannasta tai pörssijärjestelmästä.

Reagointi on, kuin selittäisi asiaa laitumella ruohoa syöville lehmille. En edes vaivaudu enää.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Tässä Iltalehden juttu verkosta: https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/925dfbd4-e0c1-4ec5-90e3-8ffa34b58b1d.

Anonyymi kirjoitti...

Wiseling tosiaan on kadonnut verkosta kokonaan. "Onelifesuomi.fi" sensijaan elää ja voi hyvin... Sivusto tarjoaa edelleen paketteja ja "Yhtiön tiedotteita"...

Markus kirjoitti...

Huomasin aamulla, että kaapeli-tv operaattori oli viimeinkin pistänyt FOX HD-televisiokanavan vapaaseen jakeluun, joten ajattelin samalla viritellä televisioihin kanavat uudelleen ja järjestellä ne järjestykseen.

Olen pyrkinyt siihen, että aina kun kanavasta HD-versio on (eli nykyisin jo lähes ihan kaikista), laitan ne "ykkösestä alkaen" SD-kanavien tilalle ja poistan vastaavat SD-kanavat sekä kaikki kanavat jotka on salattuja tai jotain hmm uskonnollisia. Jäljelle jää sen 15 kanavaa, joita en ole katsellut aikoihin - mutta jos sitten joskus.

Voisi kuvitella, että kirjottaisin jotenkin aiheen sivusta. En kirjoita. Havaitsin siinä samalla mielenkiintoisia asioita nykyajan televisiotarjonnasta. Mahtoiko kolmella eri kanavalla samanaikaisesti olla "asiakasta hoputtava" ennustajaeukkotäti. Kertoo siinä miten se kuollut mummi on vieläkin arjessa läsnä ihan joka päivä. Ei mitään käryä mitä se puhelu maksaa mutta viisikymmentä muuta hmm hieman paremmat päivät nähnyttä eukkoa puheluita kovasti odotteli. Huomasin, että olen jotenkin vieraantunut televisiosta ja nyt tiedän syynkin.

Toinen ilmiö oli, että valitut palatkin nykyisin myy hmm tuotteita verkossa. Oli jokin 70-lukulaisen keltaisen ruskea muovikippo, johon ihmiset upottaa jalkansa. Uskoisin, että 50-vuoden päästä taas ihmetellään mikä hitto tuokin muovinen läjä oikein on ollut muuta kuin että on harvinaisen ruman näköinen. Niinkuin nyt ihmetellään niitä samanvärisiä muinaisia. Siinä on kaiken maailman akupainanta juttuja ja koppuraisista kavioista kuoriutuu michelle pfeifferin kintut alta aikayksikön.

Ihan rehellisesti sanottuna ensimmäisenä tuli mieleen että oliko se onecoin yhtään sen kummosempi huijaus kuin nämä jokaisen arjen täyttävät. Ei se poliisi noihinkaan ole vuosikymmenien aikana puuttunut.

William Gallop kirjoitti...

Tosiuskovaiset vastasivat #jessesignh 'in youtube-videoon että "Wiseling palaa viimeistään perjantaina 5. maaliskuuta".

Petteri Järvinen kirjoitti...

Taloussanomien juttu Wiselingistä.

Anonyymi kirjoitti...

https://www.facebook.com/wiselingphil

William Gallop kirjoitti...

Wiselig.uk netissä

Markus kirjoitti...

Hauska.

Kun katsoo tuota taloussanomien artikkelissa olevaa kuvaa, jossa "matias lappo" istuu pöydän äärellä. Kuva, jossa tuo sinertävä lamppu hohtaa seinässä.

Kuva näyttää jotenkin epäaidolta. Ei tuo näytä miltään oikealta toimistolta. Ennemmin joltain halvalta salkkarit-kulissilta. Ikea-tavaraa hyllyt täynnä niinku hyllytkin varmaan on. Näytti hetken jopa, että tausta olisi kuvattu "green-screenilla" mutta eikai nyt sentään.

Kaikki on aivan liian puhdasta, siistiä, kalusteet todella halvan näkösiä, järjestyksessä, kulumatonta, ollakseen aito toimisto, jossa joku ihan oikeasti työskenteleekin. Ei pienen pientä tahraa. Samoin kuvassa on paljon kaiken maailman koristekrääsää, kuten jotain kyniä tai jokin puulaatikon viritys, joita myöskään oikeassa toimistossa kukaan voisi käyttää oikeassa työnteossa. Kyllä ne aidossa toimistossa on synteettistä martelaa kaikki. Terästä tai tukevaa viilulevyä.

Kun kuvaa katsoo oikein tarkkaan. Mapit taustalla on kaikki ilmiselvästi tyhjiä (rei'istä ei näy paperia yhdessäkään mapissa). Eikä kansioiden taustatarroissa ole mitään tekstejä. Kansiot on tuliterän uusia iskemättömiä...

Vain hyllyllä olevassa parissa kansiossa on jotain läpyskää sisällä. Kaikki näyttää jotenkin "asetellulta".

Kuva oli kuitenkin sellainen, että jo ensisilmäyksellä todella nopeasti katsoen se näytti "epäaidolta". Ei tarvinnut edes kovin tarkasti katsoa.

William Gallop kirjoitti...

《Suojelupoliisin ja EK:n tärkeä ja hyödyllinen video "Käytännön matkustusturvallisuutta, Ole vahvin lenkki", 34 katselukertaa.》

Toukokuu 2022, 1452 kertaa.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Missä tämä video on?

William Gallop kirjoitti...

NOLINK: //youtu.be/-40vgqI3Vqc