perjantai 15. toukokuuta 2015

Bitcoin arkipäiväistyy

Olen seurannut Bitcoinia parin vuoden ajan. Aiheen ympärillä on riittänyt monenlaisia uutisia ja valuutan kurssi on vaihdellut rajusti. Tuhannen euron huippukurssista on pudottu runsaan 200 euron tasolle, mille arvo näyttää vakiintuneen.

Bitcoinin dollarikurssi kahden vuoden ajalta.
Kurssikehitystä tärkeämpi tieto on rahansiirtojen lukumäärä. Se on koko kahden vuoden ajan ollut tasaisessa kasvussa.

Bitcoin-rahansiirtojen määrä kahden vuoden ajalta.
Graafi kertoo bitcoinin käytön lisääntyvän koko ajan.

Yksi osoitus virtuaalivaluutan arkipäiväistymisestä ovat automaatit, joista voi ostaa bitcoineja tai käänteisesti vaihtaa bitcoineja oikeaksi rahaksi. Tällöin bitcoin toimii kuten mikä tahansa ulkomaanvaluutta.

Esimerkiksi Espoon Innopoli 2:n aulassa on jo jonkin aikaa ollut automaatti, johon syötetyt setelit vaihtuvat bitcoineiksi ja siirtyvät käyttäjän ilmoittamaan lompakkoon.

Automaatissa voi vaihtaa seteleitä bitcoineiksi.
Muut Suomen automaatit löytyvät tästä listasta. Tällä hetkellä ainoa kaksisuuntainen automaatti (rahat bitcoineiksi, bitcoinit rahaksi) löytyy Helsingin Kampin ostoskeskuksesta. Kovin usein rahaa ei kannata vaihtaa, sillä automaatti ottaa viiden prosentin vaihtopalkkion.

Oikeita kauppoja, joissa voi maksaa bitcoineilla, tulee koko ajan lisää. Nettisivuilla rahansiirrot käyvät vielä helpommin, esimerkiksi Edward Snowdenin tukirahastoon voi lahjoittaa osoitteella 1snowqQP5VmZgU47i5AWwz9fsgHQg94Fa.

Virtuaalista rahaa saa myös konkreettisina kolikkoina. Esimerkiksi puolen bitcoinin (arvo noin 100 euroa) kolikko näyttää tältä:

Puolen bitcoinin kolikko.
Tässä yhteydessä "kolikko" on hieman harhaanjohtava käsite. Rahan varsinainen arvo on sen kääntöpuolella olevassa hologrammitarrassa. Kun tarra avataan nähdään osoite, jolla kolikon rahamäärä saadaan käyttöön. Tarran avaamisen myötä itse kolikko menettää arvonsa.

Ratkaiseva tekijä bitcoinin käytettävyydelle ovat sitä tukevat älypuhelinten lompakko-ohjelmat. Uudet versiot ovat helppokäyttöisiä ja kehittyneitä.

Bitcoin-lompakko-ohjelma Android-puhelimessa.
Bitcoinin kannalta keskeinen tekijä on hajautettu lohkoketju, joka mahdollistaa virtuaalisen rahan lisäksi muitakin sovelluksia. Esimerkiksi saksalainen ascribe hyödyntää ideaa sähköisten sisältöjen omistajuuden todistamiseen. Teoksista lasketut tiivisteet voidaan tallentaa lohkoketjuun, joka takaa niiden aitouden ja muuttamattomuuden, ja tätä kautta tekijä pystyy todistamaan oikeutensa teokseen.

Bitcoinin vanavedessä on syntynyt joukko muita virtuaalivaluuttoja, mutta ne ovat jääneet marginaaliin. Niitä voi louhia tietokoneella, mutta omia lompakko-ohjelmia, automaatteja tai kauppoja ei ole.

Bitcoinin varjolla ratsastava Onecoin on oma lukunsa. Jos rahan aitouden ja siirtojen peruuttamattomuuden takaava lohkoketju on yhden yhtiön hallussa, koko virtuaalivaluutan idea ja uskottavuus romahtaa -- muista tekijöistä puhumattakaan.

Lisäys 18.5.2015: Jos haluat lahjoittaa rahaa bitconeina, näytä tätä kuvaa lompakko-ohjelmalle:
tai käytä osoitetta 18XdRN46UvrHtteFyMejND7af5CBUe5A1o. Näppärää. 

34 kommenttia:

jeremias kirjoitti...

Kaksisuuntaisia automaatteja löytyy myös ison-roban delishistä, joka on auki 24/7. Nämä olivat suomen ensimmäisiä bitcoin-automaatteja ja toiminnassa jo vuonna 2013, mutta olivat tauolla melko pitkään. Nyt siis jälleen toiminnassa.

jeremias kirjoitti...

Lisätietoa robertinkadun automaateista: http://www.coiner.fi/

Anonyymi kirjoitti...

Olipas hyvin valittu päivä, kun kirjoitit kolumnin. Yritä vain puolustaa bitcoinia. Dubaissa tapahtui tänään. Onecoin tulee hyvin nopeasti ohi. Terveisiä auditoida Morrisonilta ja onnea taisteluusi 😉

Anonyymi kirjoitti...

Ei voi enää kun nauraa näille sinun jutuillesi, sen verran hyvää infoa tuli dubaista tänään, että senku jatkat vaan ammatti taidotonta narinaasi täällä netissä

Anonyymi kirjoitti...

OneCoin on tosiaan nyt yhtiö jolla on nyt useiden kymmenien miljonien resurssit edistää asiaansa. Tämä hajautettu Bitcoin on siinä mielessä ongelmallinen, että kaikki resurssit ja tavoitteet on täysin hajallaan.

No antaa markkinoiden näyttää mitä tuleman pitää, eli Bitcoinilla on todella iso etumatka ja se valuutta joka ennemmin tai myöhemmin tuon etumatkan kuroo kiinni on TODELLA vahvoilla. Onko tuo Bitcoin murtaja Onecoin vai joku muu, niin sen aika näyttää.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä bitcoinilla voi maksaa melkein missä tahansa kaupassa. Tuota olen kokeillut muutaman kuukauden ajan, ja hyvin toimii:
https://in.xapo.com/campaign/debit/

TM72 kirjoitti...

Lisää kryptovaluutoista ja bitcoinista seminaarissa 29.05 http://www.laskit.fi/cryptocurrency

Anonyymi kirjoitti...

Miksi OneCoin ei ole 600 suurimman kryptovaluutan joukossa?

coinmarketcap.com/all/views/all/

Vastaus: Se ei ole kryptovaluutta.

Anonyymi kirjoitti...


http://www.coinvegas.eu/

Anonyymi kirjoitti...

Muutama vuosi sitten louhin 2 vuoden ajan bitcoineja 100 btc arvosta ja myin ne pois kurssiin 600 euroa per bitcoin.
En tiennyt verotuksesta, olinhan 15 v.
Nyt sitten maksan (vanhemmat maksavat) kymmenien tuhansien eurojen mätkyt ja seuraamukset.
Ei mulla muuta.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi OneCoin ei ole 600 suurimman kryptovaluutan joukossa?

Katoppa uudelleen tuolta http://xcoinx.com/

Anonyymi kirjoitti...

Yläasteella on kyllä aine nimeltä yhteiskuntaoppi...

Anonyymi kirjoitti...

"Katoppa uudelleen tuolta http://xcoinx.com/"

Vaivaiset 180 miljoonaa dollaria?

Milloin lisäätte sivulle pari nollaa jotta Onecoin menee Bitcoinin ohi?

Anonyymi kirjoitti...

Eihän sinne mitään nollia tosta vaan lisätä. Vaan sitä mukaan kuin kolikoita on louhittu lisää ja arvo kolikolla menee suuntaan jos toiseen niin market capissä nousee ylös tai alas päin. Aikahan tässä näyttelee suurimmassa määrin mikäli kyseistä taulukkoa osaan tulkita. Eipä tainut bitcoinikaan olla 6kk tollaisissa lukemissa. Mielestäni nyt moni uhohtanut asian aika. Bitcoinin taival on jo kestänyt 2009 vuodesta asti. On epärealista odottaa , että onecoini olisi samassa tilanteessa 6kk jälkeen. Kyllä se sieltä nousee päivä päivältä:D
Dogecoinista on sanottu kanssa jo samaa pitkään, mutta sen ongelma on , että sen arvo ei vaan ole noussut. Uusia tulokkaita tulee koko ajan lisää. Terve kilpailu on järkevää.

Anonyymi kirjoitti...

"Eihän sinne mitään nollia tosta vaan lisätä."

Miksei, jos sivusto on Onecoinin itsensä hallinnassa. Coinmarketcap ei ole, ja sinne Onecoin ei ole edes päässyt.

"Eipä tainut bitcoinikaan olla 6kk tollaisissa lukemissa."

Ei, mutta Onecoinin väitetty markkina-arvo 180 miljoonaa dollaria on naurettavan alhainen. Osa meistä kuluttaa pelkästään viskeihin saman verran.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Xcoinx:n mukaan yhden OneCoinin arvo on USD 1.19182206 - missä niitä voi myydä tai ostaa tällä kurssilla?

Anonyymi kirjoitti...

Tamperelainen-aviisissa haastateltiin Onecoin-vedätyksen Suomen maajohtajaa. Kommenteissa hupaisa heitto Petterin blogin Onecoin-kirjoituksiin liittyen:

"Yllä olevalle Petteri Järvisen blogiin liittyen, että kaveri ei ole kehdanut postaustaan poistaa, mutta on kyllä mukana Onecoinissa huomattavalla tavalla. Eli kannattaa häneltä kysyä mielipidettä uudestaan."

Mites on, Petteri?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Ei kai kukaan ota vakavasti nimettömästi jätettyjä nettikommentteja?

Anonyymi kirjoitti...

Liity Petteri onecoiniin niin ei tarvitse täällä blogi sivuilla päivitellä ja kysellä. Siellä saat sitten tarvittavaa tietoa asioista.

Anonyymi kirjoitti...

Petteri, Jeesus on herrasi ja Herra rankaisee sinua, jos teet huonoja tekoja hyvää tarkoittavia ihmisiä kohtaan.

Anonyymi kirjoitti...

"Jos rahan aitouden ja siirtojen peruuttamattomuuden takaava lohkoketju on yhden yhtiön hallussa, koko virtuaalivaluutan idea ja uskottavuus romahtaa"

Jos Onecoin joskus julkaisee lohkoketjunsa, niin sitä analysoimalla voi selvittää, kuinka paljon laskentatehoa sen luomiseen on käytetty. Jos ihmisille on myyty louhintaa (sha-laskentaa), niin lohkoketjusta voi nähdä, että sitä ei ole tehty kuin nimellisesti. Koko Onecoin on tietysti pelkkää huijausta, mutta tässä voisi olla yksi selkeä valhe, jonka voisi osoittaa.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Tässä se clue onkin: Onecoin ei voi julkaista lohkoketjuaan, koska silloin kaikki rahat varastettaisiin/mitätöitäisiin heti. Siitä puuttuu Bitcoinin kaltainen hajautus, joka varmistaa rahasiirtojen turvallisuuden.

Olen lähettänyt Onecoinille kysymyksen, miten aikovat hoitaa lohkoketjun julkistamisen, mutta en ole saanut vastausta.

Anonyymi kirjoitti...

Petterin ja muiden kannattaa tämä katsoa ja kuunnella tarkkaan.

Auditointi jota millään muulla kryptovaluutalla ei ole on yksi tärkeimpiä asioita liittyen OneCoinin kasvuun maailmalla.


https://www.youtube.com/watch?v=iqiZPxGI0hQ

Petteri Järvinen kirjoitti...

Tällaisella Youtube-videolla ei ole paljon arvoa -- mistä auditointiraportti on ladattavissa tutkittavaksi?

Onecoin on ehkä ainoa auditoitu kryptovaluutta, mutta Bitcoinissa auditoinnin voi tehdä kuka tahansa: tekniikka on julkista, koodi avointa ja lohkoketjun kaikki transaktiot vapaasti tutkittavissa.

Siksi "auditointi jota millään muulla kryptovaluutalla ei ole" on puhdasta puppua.

Anonyymi kirjoitti...

Herra on hyvä ja kysyy Semper Fortisilta videolla olevalta kaverilta joka auditoinnin on tehnyt :)

Aika paljon enemmän luotettavampaa viestiä heidän osalta kun tässä sinun "tietokirjailija" blogissa tähän asiaan liittyen.

Yhteystiedot on videolla.

Anonyymi kirjoitti...

"Onecoin ei voi julkaista lohkoketjuaan, koska silloin kaikki rahat varastettaisiin/mitätöitäisiin heti."

Näin ei ole, koska tilin haltijan täytyy aina allekirjoittaa kaikki rahansiirrot. Muutenhan esim. Bitcoin olisi aika huteralla pohjalla.

"Siitä puuttuu Bitcoinin kaltainen hajautus, joka varmistaa rahasiirtojen turvallisuuden."

Jos Onecoin kontrolloi enemmistöä laskentatehosta, voisi verkko olla turvallinen - mutta se olisi tässä tapauksessa täysin turha ja hyödytön systeemi. Bitcoin-tyyppinen protokolla ei tuo lisäarvoa jos verkossa on jo toimija, johon verkon käyttäjät luottavat.

Anonyymi kirjoitti...

"Auditointi jota millään muulla kryptovaluutalla ei ole on yksi tärkeimpiä asioita liittyen OneCoinin kasvuun maailmalla.

https://www.youtube.com/watch?v=iqiZPxGI0hQ"

Olette te kyllä aikamoisia humoristeja. Ilmeisesti Onecoinilla on lohkoketju, mutta myös minä voisin tehdä samanlaisen lohkoketjun omalla koneellani ilmaiseksi, ja kaikki miljoonat joita olette maksaneet ovat menneet Ignatovan taskuun.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Herra on hyvä ja kysyy Semper Fortisilta videolla olevalta kaverilta joka auditoinnin on tehnyt :)

Ai että kysyy? Kyllähän auditointiraportti täytyy julkaista kaikkien tarkistettavaksi.

Vai pitäisikö meidän nyt luottaa siihen, että kun Rujan kaveri on käynyt kylässä ja kertonut kaiken olevan OK, me toki luotamme hänen sanaansa?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Näin ei ole, koska tilin haltijan täytyy aina allekirjoittaa kaikki rahansiirrot. Muutenhan esim. Bitcoin olisi aika huteralla pohjalla.

En ole nähnyt tietoa siitä, miten Onecoin-lompakot toimivat. Sen sijaan olen nähnyt väitteen, että Onecoin on Bitcoinia turvallisempi, koska lompakot sijaitsevat yhtiön omalla palvelimella, eikä rahoja voi sen vuoksi varastaa. Miten lie allekirjoitusten laita?

Jos Onecoin kontrolloi enemmistöä laskentatehosta, voisi verkko olla turvallinen - mutta se olisi tässä tapauksessa täysin turha ja hyödytön systeemi.

JOS yhtiön tietokoneilla olisi oikeasti miljardien arvosta kryptovaluuttaa (ja Bitcoinin kaltainen tekniikka lohkoketjussa), olisi enintään päivien kysymys ennen kuin tehokkaampi verkosto siirtäisi ketjun itselleen.

Bitcoin-tyyppinen protokolla ei tuo lisäarvoa jos verkossa on jo toimija, johon verkon käyttäjät luottavat.

Silloinhan mitään lohkoketjua ei tarvita. Rahat voivat olla tiedostoja yhtiön palvelimella, eikä niitä tarvitsisi edes louhia.

Mutta kuka luottaisi niin paljon, että antaisi rahansa ja lompakkonsa bulgarialaisen yrityksen hallittavaksi? Sisäpiiri, hakkerit tai viranomaiset voisivat milloin tahansa kaapata tai takavarikoida kaiken. Jos suuret voitot jollain ihmeellä toteutuisivat, ainakin eri maiden verottajat olisivat hyvin kiinnostuneita tietokannasta : -)

Anonyymi kirjoitti...

"En ole nähnyt tietoa siitä, miten Onecoin-lompakot toimivat."

Olettaisin, että Onecoin on kopioinut Bitcoinin koodin suoraan.

"Sen sijaan olen nähnyt väitteen, että Onecoin on Bitcoinia turvallisempi, koska lompakot sijaitsevat yhtiön omalla palvelimella, eikä rahoja voi sen vuoksi varastaa"

Se riippuu siitä mitä sanalla turvallinen tarkoitetaan. Bitcoinin tuomat edut eivät ole itsestäänselviä jos niitä ei ole tarkkaan miettinyt. Bitcoinissa täytyy luottaa siihen, että enemmistö verkon laskentatehosta ei toimi omia intressejä vastaan. Onecoinissa täytyy luottaa Ignatovan firmaan.

"JOS yhtiön tietokoneilla olisi oikeasti miljardien arvosta kryptovaluuttaa (ja Bitcoinin kaltainen tekniikka lohkoketjussa), olisi enintään päivien kysymys ennen kuin tehokkaampi verkosto siirtäisi ketjun itselleen."

Ei välttämättä, ellei ole jotain kauppaa, josta voi ostaa anonyymisti tuotteita Onecoineilla, ja mitätöidä maksu hetken päästä. Onecoinilla ei varmaankaan tälläistä kauppaa ole. Lisäksi Onecoinit ovat tietysti täysin arvottomia Ignatovan omien laskelmien ulkopuolella, joten kukaan ei kelpuuta niitä maksuksi.

"Silloinhan mitään lohkoketjua ei tarvita."

Tässä taitaa olla kyse siitä, että Onecoin on myynyt asiakkailleen jotain, mitä ei tarvita. Yhtä hyvin Ignatova olisi voinut myydä eskimoille lunta, mutta se ei ole rikos.

Anonyymi kirjoitti...

Et Petteri näköjään kovin tarkasti katsonut videota, tämä palsta on täynnä juupas eipäs keskustelua joten parempi jättää tämä narri naurattamaan jutuillaan.

Blogger kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Blogger kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
anna lucas kirjoitti...

investing in oil and gas has and is still making a lot of people " very RICH". Investors in oil and gas are getting rich daily. All you need is a secured and certified strategy that will keep your invested capital safe by opting out with no withdrawer crunch. A considerable number of investors worldwide have seen gains of 75,063%, personally I have made over 600%. For example I started investing with $1,000 and I made $3,000, $3,500- $5,000 weekly. Last year at the start of the year, I increased my invested capital to $10,000 and I made approximately $105,000 before the end of year. I've never seen profit opportunities like this before in any market even when other traders complain of losses. Now for the doubters, not only is it possible, it's actually happening right now. All you need is a good and secured strategy, a good investment platform, Appetite and market conditions. Incase you are interested in venturing into investing or perhaps you are trading and has been losing, feel free to contact total company at E-mail: totalinvestmentcompany@gmail.com, I will
be sure to guide and assist you.    
https://www.facebook.com/pg/Total-Investment-221964325813140/about/