torstai 12. helmikuuta 2015

OneCoin uhkaa oikeustoimilla, käsitys huijauksesta vahvistuu

Epäilevä kirjoitukseni OneCoin-kryptovaluutasta on saanut verkoston reagoimaan. Eilen Bulgariasta saapunut sähköposti vaatii blogitekstin poistamista. Viestissä vedotaan tekijänoikeuksiin ja varoitetaan, että Nevertheless we do not tolerate aggressive behavior and harmful usage of our mark; business scope; websites and its content.

Vastineessani totean, että olen käyttänyt lähteinä vain verkoston julkisilla web-sivuilla olevia materiaaleja sekä Youtubeen laitettua webinaaria. Näiden käyttöön soveltuu tekijänoikeuslain sitaattipykälä. Suomen lain mukaan yrityksen kunniaa ei voi loukata, joten kunnianloukkauspykälä ei liioin tule kyseeseen.

Sähköposti päättyy uhkaukseen jatkotoimista:

> In relation to the above, we hereby kindly ask you to remove 
> immediately the article in question. In case you are not willing to 
> comply with our request, and to contact us personally, to discuss in 
> an appropriate manner the allegations in your article, we will be 
> forced to take the appropriate measures to protect our legitimate 
> rights and interests.

Viestin on allekirjoittanut Irina, jonka nimen alla lukee Head of Legal and Compliance Department.

Teksti on tyypillistä juristienglantia. Viestin uskottavuutta vähentää kuitenkin se, että lähettäjän sähköpostiosoite on com-loppuisessa domainissa, jolla ei ole web-sivuja. Domainilla ei liioin näytä olevan mitään tekemistä OneCoinin kanssa. 

Jos henkilö esittäytyy lakiosaston päälliköksi ja yritys suunnittelee maailmanlaajuista kryptovaluuttaa, luulisi hänen sentään käyttävän yhtiön sähköpostiosoitetta ja nimen löytyvän yhtiön web-sivulta. 

Pienellä vaivalla viestistä selviää muitakin epäilyttäviä yksityiskohtia, joiden vuoksi pelotteluksi tarkoitettu sähköposti pikemminkin vahvistaa käsitystä siitä, että OneCoin on huijausta.

Alkuperäisen blogi-kirjoitukseni lopussa on monia kommentteja, joissa puolustellaan OneCoinia ja väitetään minun esittävän perusteettomia syytöksiä. Kaikki puolustelevat kirjoitukset on jätetty nimettöminä. Verkoston itsensä nimittämä "maajohtaja" on asioinut kanssani sähköpostilla, mutta hänkin vetoaa siihen, ettei ole yhtiön palveluksessa eikä voi antaa julkisia lausuntoja sen puolesta. Vain Ruja Ignatova voi kommentoida yhtiön asioita.

Lisää johtopäätöksiä voi vetää seuraavista yksityiskohdista.
  • Kaikessa materiaalissa vedotaan Bitcoinin menestykseen ja käytännössä luvataan saman toistuvan OneCoinin kohdalla. Lupaukset nopeasta rikastumisesta ja satojen prosenttien vuosituotoista houkuttelevat, mutta herättävät epäilyksiä. Kun OneCoinin tilalle vaihtaa WinCapitan, tekstit näyttävät kovin tutuilta. WinCapitassa verkoston jäsenet seurasivat valuuttakaupan tuottoja mittarilla, josta eivät ymmärtäneet mitään. OneCoinissa vastaava rooli on kolikkojen louhintanäytöllä.
  • OneCoin käyttää termejä "louhinta" ja "poolit", jotka ovat peräisin Bitcoinista, ja vaikuttavat siten uskottavilta -- mutta kun raha on yhtiön itsensä luomaa, louhinta ja poolit menettävät merkityksensä. Yhtiö voi tahallaan hidastaa rahan luomista, mutta sitä ei tarvitse louhia eikä laskentakeskuksia tarvita mihinkään. Vertaus palapeliin on teknisesti virheellinen ja koko "louhinta" puhdasta hämäystä.
  • Yhtiö suunnittelee maailmanlaajuista kryptovaluuttaa, mutta sen web-sivut ovat vain suomeksi, venäjäksi, bulgariaksi ja kiinaksi. Miksei yhtiöllä ole toimintaa Saksassa, Ranskassa, Englannissa tai Yhdysvalloissa? Miksi juuri suomalaiset kuuluvat siihen armoitettuun joukkoon, jotka pääsevät laittamaan rahojaan nopeasti kasvavaan kryptovaluuttaan?
  • Onko vain sattumaa, että rahan "louhinta" aloitettiin Hongkongista, jossa juuri paljastui suuri Bitcoin-huijaus? Onko vain sattumaa, että AGC-kolikoissa on milligramma Dubain pankissa olevaa kultaa, ja että seuraava toimisto aiotaan perustaa Dubaihin? 
  • Miksi www.tulevaisuudenmaksuvaluutta.com sekä www.onecoin-finland.com on rekisteröity anonyymisti Tšekistä?
  • Verkostossa on 2500 suomalaista, mutta miksi kukaan heistä ei halua esiintyä asiassa omalla nimellään ja kuvallaan? Facebook-sivulta https://www.facebook.com/OneCoin1 löytyy tosin kuvia 7.2.2015 tilaisuudesta ja sen osallistujista, mutta ilman nimiä.
  • Miksi yhtiön viralliset sivut www.onecoin.eu näyttävät sivujen sabway.biz kopiolta?
  • Mihin muuhun kuin rahastukseen tarvitaan 100-5000 euron "koulutuspaketteja", kun valuutan "louhivat" tietokoneet?
  • Tapahtumakalenterissa on kaksi tapahtumaa: Ruja Ignatovan Suomen-vierailu 7.2.2015 sekä info-tilaisuus 5.2.2015 Jyväskylässä Palokan ABC-asemalla (kansainvälinen kryptovaluutta, really?)
  • Monissa kohdissa puhutaan OneCoin-kolikkojen auditoinnista. Kukaan ei ole osannut selittää, mitä hienolta kuulostava termi tässä yhteydessä tarkoittaa.
  • Maksuvaluuttasivulla lukee "Kehittyneempi algoritmi (SCRIPTI)". Tällä ilmeisesti tarkoitetaan Scrypt-algoritmia, joka on sama kuin monissa muissakin Bitcoinin rinnalle syntyneissä vaihtoehtovaluutoissa (altcoin). Algoritmi ei ole kehittyneempi vaan sama kuin muissakin, eikä edes sen nimeä ole osattu kirjoittaa.
  • Strategia OneCoinin levittämiseksi maailmanlaajuisen käyttöön on vähintäänkin epämääräinen ja perustuu vain suuriin lupauksiin.
Jokainen voi itse vetää johtopäätökset. Oma neuvoni on pysyä tästä kaukana. Minulla on pelissä vain oma maineeni ja olen erehtynyt ennenkin, mutta OneCoiniin uskovat ovat panneet likoon omat (ja pahimmassa tapauksessa muidenkin) rahat. Heillä ei ole varaa erehtyä.

Verkostomalli perustuu ovelaan psykologiaan. Mukaan houkutellut ihmiset puolustelevat järjestelmää kuin omaansa, koska eivät halua myöntää erehtyneensä, ja koska kritiikki vaikeuttaa uusien jäsenten värväämistä, joista heidän omat tulonsa riippuvat. Lisäksi ihmisellä on suuri tarve uskoa helpon rikastumisen mahdollisuuteen. Näitä molempia huijarit ovat ennenkin käyttäneet hyödykseen. Emme näköjään ole oppineet mitään WinCapitasta.

Maajohtaja on ilmoittanut, että verkosto etsii Helsingistä tiloja ja avaa koulutuskeskuksen huhtikuussa. Kesään mennessä olemme varmaan viisaampia OneCoinin suhteen.

Lisäys klo 15: Sekä Onecoin-Finland että Tulevaisuudenmaksuvaluutta -sivut ovat hävinneet verkosta.
Lisäys klo 16: Sivut ovat taas ilmestyneet näkyviin.

661 kommenttia:

«Vanhin   ‹Vanhempi   401 – 600 / 661   Uudempi›   Uusin»
Anonyymi kirjoitti...

FBI heiluttelee Bitcoinin arvoa suurimpana omistajatahona. FBI voi halutetassaan ratsata minkä tahansa Bitcoin pörssin ja omia sieltä Bitcoinit itselleen. FBI:n takana ja taustalla on sen verran isot ja merkittävät rahapiirit (pankkiirisuvut) sekä pöliittiset tahot, että niitä ei pysäytä mikään eikä kukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Petteri setä se spekuloi ja arpoo kaiken aikaa sitä ja tätä sekä valehtelee kaiken päälle niin kuin paraskin huijari poliitikko. Eli verrattavissa täysin Suomen poliitikkoihin, jotka eivär osaa nekään mitään muuta kuin valehdella päin kansalaisten naamaa.

Anonyymi kirjoitti...

Onecoin on eri asia. Jos se osoittautuu huijaukseksi, mahdolliset voitot päätyvät valtiolle.
Mitkä helvetin voitot?? Eikö Petteri hyvä vieläkään tajua , että Onecoin myy koulutus paketteja. Ja mitenkä sinä jotain voittoja saat suomen valtiolle globaalista yrityksestä jos se todetaan huijaukseksi??

Anonyymi kirjoitti...

Jäi vielä mainitsematta. onecoinia ja bitcoinia ei voi verrata keskenään ei voi muuten onecoinia ja wincapitaakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Montako Bitcoin pörssiä on jo "hävinnyt" ja onko pörsseissä olleen Bitcoinit hävinneet vai onko ne nyt jonkun muun hallussa?

Sorry tietämättömyyteni, eli kysyn kun mulle ei ole tekniikka niin tuttua että ymmärtäisin jos joku on itsestäänselvyys.

Se ollee kiistatta selvää, että isoja ongelmia on ollut ja ainakin rahaa tai rahan arvoista valuuttaa on hävinnyt vähintään satojen miljoonien arvosta ellei jopa enemmänkin.

Montako Bitcoin pörssiä on ja voiko kuka tahansa alkaa pyörittämään pörssiä?

Eli ennen kun tuomitaan OneCoin systeemin ja pörssin luotettavuus tai luotettavuuden puuttuminen, niin sellainen pörssi pitäisi olla olemassa. Sitten kun sellainen on, niin voidaan miettiä onko helpompi saada yhtä isoa pörssiä mm. auditointien kautta luotettavaksi vai pitäisikö OneCoin antaa kaikkien pörssiveivareiden välitettäväksi.

No näitä ollee kaiketi turha verrata toisiinsa OneCoin:ia ei ole vielä edes todettu kryptovaluutaksi. No seurataan voisiko OneCoin olla tulevaisuudessa turvallisesti säilytettävissä ja vaihdettavissa oleva kryptovaluutta :-)
Vaikka riskit on olemassa, niin en edelleenkään näe syytä etteikö OneCoin voisi edetä antamiensa lupausten mukaisesti.

johan.s kirjoitti...

Onecoinin suomalainen taru taisi olla tässä. Kovin koominen ja surkeahan se oli.

Petteri sohaisi ampiaispesää. Muutaman anonyymin trolli trollasi palstan täyteen puolijauhoista löpinää. Niin kuin aina, mentiin välillä henkilökohtaisuuksiin. Kyvyt eivät riittäneet puolustella varsinaista asiaa.

Aki Salonen puolusteli Onecoinia omalla nimellään, sille nostan hattua. Hän kuitenkin esittää kovin löperöitä mietteille siitä, että aina pitää olla valmis vaikka menettämään koko sijoituspääoman. Ei näin, Aki. Sijoittaminen ja pelaaminen ovat eri asioita. Sijoittajan tarkoitus on aina saada voittoa. Riskisijoittajankin tulee hajauttaa riski, tai muuten hän on sijoittaja vailla sijoituspääomaa.

Onecoinin taustalla kyyristelevät tunnetut koijarit ovat Akin mielestä vain verkostomarkkinoinnin ammattimiehiä ja ainahan ihminen voi parantaa tapansa. Kovin on kevyt mielipide.

Sijoitustoiminta ja rikos ovat kuitenkin eri asioita. Petoksen uhrin tuotto-odotus on 0%. Kuten kaikissa pyramipeleissä, muutama näppärä-niilo kuvittelee ehtivänsä kähmäistä voittoa. On suomalaisia nettisivuja, on ABC-huoltiksilla järjestettäviä värväystilaisuuksia. Täällä jeesustellaan, että kyllä viranomaiset sitten tulevat kertomaan, jos homma olisi laitonta. Tulevat kyllä, mutta silloin petoksen uhrit ovat jo menettäneet rahansa.

Tämä maa on pullollaan pelihulluja humppa-einareita, joilta on helppo kähmäistä rahat pois. Nettisivut, muutama Youtube-clippi ja järjetön tuottolupaus riittävät sekoittamaan höynän pään. Kun näin on, meidän harkitsevampien kansalaisten velvollisuus on suojella arvostelukyvyttömiä veljiämme.

Kirjoitin jo aiemmin Onecoinin kökköisyydestä. Dr. Ruja Ignatova on kovasti ristiriitainen henkilö. Hänen slaavilainen molla-maija-lookkinsa ei mitenkään herätä mielikuvaa kansainvälisestä businessnaisesta. Kun Onecoin taustoja kaivelee esiin pomppaavat tunnetut nettikoijarit Sebastian ja Nigel. Jos firman yhteystiedot ovat bulgarioita ja gibralttareita, järkevän kansalaisen silmissä homma on selvä. Eihän tästä puutu kuin Nigeria.

Sanon tämänkin vaikka asia on kovin triviaali: Älä lähetä rahaa PayPal’in kautta tuntemattomalle vastaanottajalle. Jos sinulla on tällaisia mielitekoja, anna se raha romanialaisella haitarinsoittajalle. Silloin ainakin tiedät, kuka rahan vastaanotti ja mihin tarkoitukseen se päätyi. Onecoin osalta sinulla ei ole edes tätä tietoa.

Pyramihuijaukseen liittyy aina sekava ja kaukainen businessidea. Tämä sen vuoksi, että petoksen uhrit eivät voi tai eivät osaa tarkistaa liikeidean oikeellisuutta. Onecoinin ainoa businessidea on, että koska Bitcoin aikonaan ampaisi nousuun, miksipä ei tämäkin. Viisi intialaista viisasta on on kuulemma suutaroinut algorimin. Mikä se on, sitä ei kerrota. Kertomatta myös jäi, että 500 muutakin kryptovaluuttaa hakee sitä nousua.

Tuo oikeustoimilla uhkailukin oli kovin surkeaa ja kovin koomista. Kerrotaan vielä kaikille tiedoksi: Anonyymillä nettinimimerkillä tai oikeushenkilöllä ei ole kunniaa, kunnianloukkaus ei mitenkään onnitus vaikka kuinka yrittäisi.

Anonyymi kirjoitti...

OneCoin:ssa on varmaan jotain pielessä kun Johan S:n mielestä Ruja Ignatova ei hänen silmissään näytä tyypilliseltä bisnesnaiselta.

En edelleenkään tiedä enkä asiaa pysty todistamaan onko OneCoin kunniallisin aikein liikenteessä, mutta Johan S:n kommentti on ainoastaan tunnekuohuisen kirjoittajan mutu mielipide jota kirjoittaja kaiketi pitää ehdottomana absoluuttisena totuutena.

Itse suhtaudun OneCoin:iin kiihkottoman viileästi ja kiinnostuneesti siihen saakka kunnes joku viranomainen toteaa homman laittomaksi. En anna näiden hurmoshenkisten mielipiteiden tai pelkällä huomiohakuisuudella elävän median vaikuttaa itseeni.


SB kirjoitti...

johan.s sanoi...

Hyvin sanottu, johan.s.
Kuten kaikilla aloilla, internet on muuttanut myös näiden verkostomarkkinoiden ja pyramidipelien luonnetta, eikä välttämättä ollenkaan itsensä eduksi.

Muistan itse käyneeni aikoinaan (noin parikymmentä vuotta sitten) parissakin värväystilaisuudessa kuuntelemassa miten saisin uskomattomat tuotot pienellä sijoituksella ja vaivalla. Myöhempiin tilaisuuksiin en sitten enää viitsinyt mennä kun kaava näytti toistuvan samanlaisena vaikka tuotteet vaihtuivatkin. Värvääjillä kuitenkin näytti usko riittävän ja bemari tai muu vastaava oli jokaisella hepulla tavoitteena. Siihen aikaan asiaa ei voinut tarkistaa netistä vaan piti joko luottaa omaan harkintaan, mahdollisiin lehtijuttuihin tai mennä virran mukana. Oma harkinta pelasti kuitenkin itseni monelta harmilta kun myöhemmin asioihin puuttuivat verottaja sekä loppuvaiheessa poliisi. Myös pankeissa oli varauduttu asiaan ja pankkitoimihenkilöt oli ohjeistettu kieltäytymään tekemästä mahdollisia tilisiirtoja kyseisten verkostojen tileille. Tiedän joitakin, siihen aikaan työttömiä, joille koitui vielä vero- ja työmarkkinatukiseuraamuksia, näistä kun eivät värvääjät vaivautuneet puhumaaan mitään.

Siihen aikaan ainoa markkinointikohderyhmä oli käytännössä sukulaiset, ystävät ja tuttavat. Nykyään värväys hoidetaan verkossa, youtubessa, sähköpostilla tai somessa mutta samat lainalaisuudet pätevät kuitenkin edelleen. Jokainen tietenkin vastaa omista teoistaan mutta kyllä se syyttävä sormi lopuksi sinne tilanteen alullepanijan suuntaan osoittaa jos homma ei menekään niin kuin on uskoteltu. Pahimmassa tapauksessa menetyksenä ei siis ole pelkästään omien ja lähipiirin varat vaan myös ystävyys- ja kaverisuhteet.

Tämä OneCoin näyttää täysin samanlaiselta peliltä, markkinointi- ja värväyskeinot vaan ovat muuttuneet ja nyt toiminnan kannattavuuden edellyttämä vakuuttelu on helpommin toteutettavissa. Rahanahneus ei kuitenkaan ole imisiltä mihinkään kadonnut, tuskin koskaan katoaakaan. Huolestuttavaa on se, että rahanahneuden nimissä ollaan valmiita kaikenlaisiin peleihin miettimättä ollenkaan mahdollisia vero- ja rikosseuraamuksia ja vaikutusta ihmissuhteisiin.

Anonyymi kirjoitti...

OneCoin:in käsittely sumen mediassa ei ole ainutkertaista. Ensin hutkitaan, hutkitaan lisää ja vielä kerran hutkitaan. Vasta toisessa allossa huomataan, että olisiko pitänyt myös tutkia. No kun jollekkin tielle on lähdetty, niin hutkitaan lisää ja hutkitaan porukalla, eli annetaan oikein sakin hivutusta.

Itse toivon että oikeus on se joka tässäkin asiassa ottaa voiton. Jos OneCoin todetaan laittomaksi niin asianomaisille kuuluu kunnon ragaistus. Mikäli OneCoin:ia ei todeta laittomaksi, niin silloin nämä ensiksi hutkijat jotka siis haluamatta ottaa asioista selvää aloittivat mediamyskyn negitiivisen mediataistelun tulisi saattaa edes johonkin vastuuseen vastuuttomasta toiminnastaan. Tosin tällasta vastuuta ei taida muodostua millään tavalla.

Suomessa pitää olla mielipiteen ilmaisun vapaus.

Oikeus siis voittakoon tässäkin asiassa.

johan.s kirjoitti...

Pidän kuitenkin kiinni huomiostani, että Rujan ulkoinen habitus ja hänen väitetty koulutuksensa ovat syvästi ristiriidassa.

Työskentelin itse UK:ssa pari vuotta ja opin itsekin hieman businesspukeutumista siinä sivussa. Itseltäni vaihtuvat ensimmäisenä kengät, sitten pikkutakki ja vieläpä paita, sukat ja krakakin. Suomalaisella Seppälä-tyylillä ei siellä pitkälle hiihdelty.

Itselläni tämä muodonmuutos tapahtui parissa viikossa, Rujaan ei ole tarttunut yhtään mitään kahdessa vuodessa Oxfordista.

Mutta täytyy myöntää, että Rujan ”kolhoosin paras lypsäjä”-habitus on omalla tavallaan viehettävä.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Ainakin kielitaitoa Rujalle oli tarttunut, puhui hyvää englantia Ylen uutisissa.

Anonyymi kirjoitti...

"VAkuutuin juuri siitä viidentonnin paketista kun konsultoin Musnick Hechskecin kanssa. Musnick on todella pätevä kaveri ja osaa asiansa, siksi luotan häneen. uskoni maajohtajaan on myös vankkumaton."

Ai että onecoinin kansainvälisten suhteiden johtaja ehtii myymään jotain viiden tonnin paketteja vaikka yhtiöllä on tiettävästi niin kiire ettei edes asiakaspalvelun numeroa voida pitää julkisena?

Olisi myös kiva nähdä osa postaajien ipstä, että tietäisi miten suuri osuus näistä viesteistä tulee samasta osoitteesta. :)

Unknown kirjoitti...

"Olisi myös kiva nähdä osa postaajien ipstä, että tietäisi miten suuri osuus näistä viesteistä tulee samasta osoitteesta. :)"

Mikähän on oma tilanteesi kun et kehtaa omalla nimelläsi kommentoida!?
Jätän kaikkien teidän kommentit täysin omaan arvoonsa, joiden naama tai rohkeus ei kestä päivänvaloa kommenttienne kanssa. Petterin sekä Sebastianin taustat sentään tiedetään minkälaisilla taustoilla täällä kommentteja kylvetään.

Unknown kirjoitti...

Toisaalta kun näin eilen miten MuroBBS:ssä oli levitelty Zinzinon rekrytoijien autojen kuvia, kaivettu rekkareilla autojen omistajien nimet, tutkittu onko auto rahoitusyhtiön vai henkilön omissa nimissä ja sen jälkeen julkaistu nämä tiedot julkisesti näkyviin kaikille. (peitetty nimi ja osa osoitteesta mutta varsinkin pienemmällä paikkakunnalla mistä eräskin näistä autoista oli naapurit ja muut kullä varmaan tunnistavat auton ja myös henkilön.)

Sairasta meininkiä mitä voi tapahtua vain ja ainoastaan Suomessa. Verotiedot, yritysten liikevaihdot/voitot, autojen rahoitukset ja muu paska voidaan kytätä ja tarkistaa ihan kenen tahansa tyhjäntoimittajan toimesta. Sairasta, sairasta ja erittäin surullista..

SB kirjoitti...

"Aki Salonen sanoi...
Sairasta meininkiä mitä voi tapahtua vain ja ainoastaan Suomessa. Verotiedot, yritysten liikevaihdot/voitot, autojen rahoitukset ja muu paska voidaan kytätä ja tarkistaa ihan kenen tahansa tyhjäntoimittajan toimesta. Sairasta, sairasta ja erittäin surullista.."


Avoimuus ja läpinäkyvyys ovatkin ne jutut, jotka edistävät systeemin luotettavuutta ja saattavat jopa vähentää kaikenmaailman koijareiden toimintaa. Jos edellä mainitsemiesi tietojen tarkistaminen vaatisi rahallisen korvauksen tai edellyttäisi esimerkiksi jotain tiettyä asemaa, niin taas olisi joukko muita koijareita rahastamassa kyseisistä palveluista ja tietojen hakemisesta. Olkaamme siis onnellisia siitä, että byrokraattisessa Suomessa edes tuo järjestelmä on näinkin läpinäkyvä. Yksilön toimet on aina yksilön toimia, loppupeleissä tilanteen tutkii poliisi mutta ei sen takia kyseisiä palveluita ole tarpeen viedä pois muilta.

Unknown kirjoitti...

"Avoimuus ja läpinäkyvyys ovatkin ne jutut, jotka edistävät systeemin luotettavuutta ja saattavat jopa vähentää kaikenmaailman koijareiden toimintaa."

Siis mitä h*lvetin koijareiden toimintaa!!??
Millä tavalla autojen rekisterinumerot, julkiset verotiedot ym..edesauttaa tämän asian poissulkemisessa? Eiköhän niillä henkilöillä joille maksetaan palkkaa mahdollisesti rikollisen toiminnan tutkimisesta ole nyt ja aina oikeus sinne järjestelmiin. Ihmettelen miten h*elvetissä naapurilla tai Tauno Tyhjäntoimittajalla on oikeus tsekata toisen verotietoja ja Porschen kilpiä! Ajankanssa tämä asia tulee muuttumaan..siihen asti nämä tyhjäntoimittajat voivat tuijotella rekisterikilpiä ja verotietoja. Toivottavasti saavat niistä itsellensä jonkinlaisen tekemisen buumin ja löytävät suunnan omallekin elämisellensä..samaa paskaa salapoliisien toimintaahan harrastaa tämänkin palstan väki kuluttamalla vapaa-aikaansa harraste virantoimituksessa kaivelemassa jonkun menestyjän Cv:tä ja kyselemässä yliopistolta tietoja tohtorin tutkinnoista..jumakauta te olette sekasin!!
Onneksi täällä Suomen ulkopuolella tuosta yksityisyyden suojan ronkkimisesta ei ole tietoakaan! :)

SB kirjoitti...

Aki Salonen sanoi...
Millä tavalla autojen rekisterinumerot, julkiset verotiedot ym..edesauttaa tämän asian poissulkemisessa?


Sillä tavalla, että mahdollinen koijaus tulee ilmi tämän läpinäkyvyyden ansiosta (1+1=2) jo ennen kuin viranomaiset olisivat sitä oma-aloitteisesti alkaneet tutkia. En kyllä puolusta kenenkään henkilötietojen julkistamista mutta itsepähän ovat ammatin ja uravalinnan tehneet joten tietänevät mahdolliset seuraukset. Rehellistenkin kansalaisten tietoja joskus varmaan kaivellaan ja julkaistaan verkossa mutta eiköhän se ole aika pitkälti kuitenkin näiden veijareiden kohtalo päätyä julkisen tutkinnan alle. Jokaisella pitää olla myös mahdollisuus parantaa tapansa mutta näiden OC veijareiden tapauksessa linja taitaa olla valitettavasti samansuuntainen kuin aiemmissakin tapauksissa.

Ainakin täällä Suomessa viranomaisilla ei ole resursseja automaattisesti tutkia jokaista killinkikauppaa, kun niillä on kädet täynnä työtä muutenkin. Sinusta on siis ok, että nämä kolikkokauppiaat ja pyramidiheput saavat mellestää mielensä mukaan ja tyhjentää uskovaisten rahat ennen kuin siihen joku puuttuu. Liiketoimintaahan tuokin on mutta kyllä bisnestä täytyy silti rehellillä keinoilla tehdä. Tulee ihan mieleen nämä kaikki kermanvaahdottajat yms. jotka luen samaan kastiin näiden pyramidiveijareiden kanssa. Pistetään pystyy joku hieman harmaalla alueella oleva bisnes ja vedetään sukkana rahaa kunnes joku puhaltaa pelin poikki. Ei tuo oikein kestävältä ja rehelliseltä bisnekseltä vaikuta.

Jokainen voi käyttää vapaa-aikaansa miten haluaa. Miten se voi olla sinulta pois, uhka tai edes ärsytys, jos joku etsii verkosta mitä haluaa. Ehkä pelkäät, että paljastavat sinunkin mahdollisia kytköksiä. Tai sitten olet kenties tyytymätön nykyiseen elämääsi ja kateuksissasi arvostelet muiden tekemisiä.

Anonyymi kirjoitti...

Ja homma eiku paranee vaan koko ajan, nyt tarjotaan mikrosirua peliin Bitcoinin kera. Mielenkiintoista, että Bitcoin sakki liputtaa ja kiljuu kitarisat suorina avoimen ja anonyymin kryptovaluutan puolesta ja sitten ollaan menossa juoksemalla mukaan totaalitääriseen kansalaisten valvontayhteiskuntaan tähtäävään mikrosirutukseen. Pikkuinen ristiriita nyt näissä kahdessa asiassa, eikä ihan vähääkään. Eli kenen "pelejä" tässä Bitcoin-/mikrosiruasiassa nyt ollaan oikeasti pelaamassa, herättää kyllä todella ison kysymyksen ja epäilyn todellisista agendoista? http://www.kauppalehti.fi/uutiset/maailman-ensimmainen-rahansiirto-ihmiseen-tehdaan-suomessa/3zPgTZRy

SB kirjoitti...

Tuohon kun lätkäistään päälle vielä NSA:n vakoilukoodi niin homma on valmis ja kansalainen varsin turvassa. Siis varsin turvassa maailman palvelimilla liikkeineen ja ostokäyttäytymisineen. Tätä ehkä emme halua kuitenkaan tapahtuvan. Onhan ne siru-uskovaiset toitottaneet tätä asiaa jo pitkän aikaa. Toivoisin, että tähän puuttuu joku korkeamman tahon edustaja (valtio tms.) jotta homma ei leviä krjaimellisesti käsiin, tai onko kellään mitään edes mitään vaikutusmahdollisuuksia, jokainen kun päättää omasta kehostaan, ainakin toistaiseksi. Surku tulee vaan niitä lapsia joiden vanhemmat tulevat joskus tähänkin uskoon ja kuvittelevat, että nuo sirut olisivat jotenkin lasten etu ja turvallisuuden tae (vrt. kännykkä ekaluokkalaisella).

Anonyymi kirjoitti...

On tämä surullista vääntöä. Että kaikki autotiedot yms. pitää olla julkisia että on joku läpinäkyvyys. Hmm... läpinäkyvyys ja yksityisyys, eli missähän se raja kulkeekaan.
Nää nettiin terveystietoja jakavat aktiivisuusrannekkeet ovat lajinsa huippu, koska niillä voi seurata sekin että milloin harjoitellaan jäkikasvun tekoa. Kyllä kai sekin on sitä läpinäkyvyyttä :-)

Ehkä nämä kommentit osaltaan selvittävät syytä siihen, että miksi suomalainen yhteiskunta ja yrittämisen toimintaympäristö on mitä on.

Hei te ulkomailla asuvat, olen onnellinen tiedän puolesta. Toivottavasti vielä itsekkin pääsisin pois täältä kurjistuvasta ja kiristyvästä suomesta.

Bitcoin on muuten kaikkea muuta kun läpinäkyvä, eli sehän poistaa valuutan liikkumiseen kaiken näkyvyyden. Taidankin suunnitella pyramidibisneksen Bitcoinilla, koska silloin kiinni jäämisen riski on kaikkein pienin. Tää oli siis sarkastinen ja huonokin vitsi.

Unknown kirjoitti...

"Ainakin täällä Suomessa viranomaisilla ei ole resursseja automaattisesti tutkia jokaista killinkikauppaa, kun niillä on kädet täynnä työtä muutenkin."

* Joten olet päättänyt sitten tehdä ihan itse nimettömänä kansalaisille palveluksen ja alkaa tutkijaksi? :)
Jos haluat tehdä jollekin palveluksen niin liity vaikka VPK:hon. Luulen, että siellä olisi sinunlaisellesi ritarille kysyntää! :)

"Sinusta on siis ok, että nämä kolikkokauppiaat ja pyramidiheput saavat mellestää mielensä mukaan ja tyhjentää uskovaisten rahat ennen kuin siihen joku puuttuu."

* Niin kauan kun joku virallinen taho jolla on oikeus puuttua laillisen liiketoiminnan arviointiin päättää, että jokin on laitonta on kaikilla oikeus toimia juuri niin kuin sinun "vapaa Suomalainen yhteiskunta sallii". Juuri yhtä vapaasti kun sinä kaivelet siellä rekisterikilpien tunnuksia ja naapurisi verotietoja.
Oletko muuten tietoinen, että satamassa sekä kentällä kytätään Suomesta lomalle lähtevien ja kentällä seisovien autojen rekisterikilpien tunnuksia ja asuntoja putsataan ihmisten ollessa lomalla? Joten tämä siitä sinun vapaasta läpinäkyvästä Suomesta.

"Tai sitten olet kenties tyytymätön nykyiseen elämääsi ja kateuksissasi arvostelet muiden tekemisiä."

* Kateellinen olen vain jos asut vielä kauempana Suomesta kuin itse. Mistään muusta en ole ikinä ollut kenellekään kateellinen. Kateus on sairaus ja tuhoaa koko Suomen. Se mitä muilla on ei ole pois minulta.

* Arvostelen julkisesti ja omalla nimelläni juuri niitä asioita mitkä mielestäni pitää Suomessa saada korjattua.

Anonyymi kirjoitti...

Voi hyvää päivää. Sebastianin mielestä viidakon laki on parempi. eli tommonen pikku nilkki netti koijari googlettaa tietoja niin saat sitten ruvetä syyttämään ihmisiä ja liiketoimintoja huijaukseksi. Ennekuin viranomaiset aloittaa tutkinnat. mikäli olet todellakin sitä mietä ole hyvä soita ylelle ja kaikille medialle mene kertomaan syytöksesi ilmi omalla naamalla, kun olet noin varma asiasta. Voipi olla että saat vielä mitallin polisi hallinnolta ja kutsun linnan juhlin tai toisessa tapauksessa kutsun ihan jonnekkin toiseen linnaan.

Anonyymi kirjoitti...

Aika ajoin näitä bitcoinin välitys pörssejä on osottautunut huijaus paikoiksi. Mielestäni seuraava huijaus mesta taitaa olla tämä Sebastianin prasos vai mikä nyt onkaan kuulostaa aivan huijaus toiminnalta. Muitten pörssi kauppojen vana vedessä perustettu huijaus yritys . milloinka teidä ovet sulkeentuu. Tehän välitätte rahaa rikollis toimintaan koko ajan?
Varmennatteko välittäessä henkilöllisyydet. Muistakaa rikos oikeudelliset lait, joita täällä kovaan ääneen koko ajan huudatte.

Junnu kirjoitti...

"Blogger Petteri Järvinen sanoi...
Ainakin kielitaitoa Rujalle oli tarttunut, puhui hyvää englantia Ylen uutisissa."

Voisitko ystävällisesti linkittää uutisen?

Junnu kirjoitti...

Kiitos YLE:n linkki löytyi jo: https://www.youtube.com/watch?v=IxjxrhN98kA

SB kirjoitti...

Voi hyvää päivää. Sebastianin mielestä viidakon laki on parempi. eli tommonen pikku nilkki netti koijari googlettaa tietoja niin saat sitten ruvetä syyttämään ihmisiä ja liiketoimintoja huijaukseksi.

Et tainnut nyt ihan ymmärtää asian pointtia. Tuskin niillä pyramidikoijareilla on tarvetta kaivella netistä kenestäkään mitään tietoja. Minä en myöskään syytä ketään mistään, olen sanonut vain mielipiteeni tästä "valuutasta", koska sen toimintamalli muistuttaa kovin läheisesti aikaisempia viritelmiä. Nykyistä käytäntöä, jossa tietyt rekisterit ovat julkisia, en pidä ollenkaan ongelmallisena tai vääränä.

SB kirjoitti...

Aki Salonen sanoi...
* Joten olet päättänyt sitten tehdä ihan itse nimettömänä kansalaisille palveluksen ja alkaa tutkijaksi? :)


Heh, jos olen jotain mieltä jostain niin ei se tarkoita, että minä jotain tutkisin. Joskus voin tosin tehdä vertailuja netissä esim. ennen auton ostoa tai sopivan sijoituskohteen valinnassa mutta ei minua silti koijareiden rekisterikilvet tai naapureiden verotiedot kiinnosta. Ne tiedot saa hakea joku muu, jos on valmis niistä maksamaan.

Jos jokin yhteiskunnan palvelu on jotenkin ristiriidassa tosielämän kanssa niin siitä on varmaankin syytä sitten ilmoittaa asianosaisille tai tehdä vaikka kansalaisaloite. Joillakin on se vika, että luullaan epäkohtien korjaantuvan itsestään eikä liikauteta evääkään epäkohdan eteen.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite

Anonyymi kirjoitti...


Jokos se OneCoin on poliisitutkinnassa?

Anonyymi kirjoitti...

"Kun annat pikkusormen ja se vie koko käden"! Olkaa tekin Bitcoin kaverit hereillä sen suhteen kenen agendoilla lähdette kehittämään ja viemään eteenpäin Bitcoinin kehitystä. Ottakaa oikeasti selvää tästä maailmanmenosta ja sen isoista pelureista (esim. FED omistajatahoineen), ettette lähde ymmärtämättänne pelaamaan heidän "pelejään" (koska heidän pelit eivät todellakaan ole kansakuntien vapauttamiseen liittyviä pelejä). Raha ja sen houkutus voi tietenkin olla liian suuri kiusaus lähteä mukaan ihan mihin tahansa hulluuteen, jota jokin järjetön taho ehdottaa oman agendansa vuoksi. Eli jos haluatte ja esitätte Bitcoinia sitä omistavien tahojen vapauden valuuttana, tehkää töitä sen eteen, eikä päinvastoin.

Anonyymi kirjoitti...

Vähän mikrosirutukseen liittyvää asiaa. Antaisitko Petteri tämän tiedon olla täällä blogisssasi, koska ensimmäinen kryptovaluutta rahansiirtohan tehtiin tällä viikolla Bitcoin lompakosta henkilössä olevaan mikrosiru implanttiin: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM%3A2007%3A0096%3AFIN%3AFI%3AHTML

Petteri Järvinen kirjoitti...

Jokos se OneCoin on poliisitutkinnassa?

Taloussanomien jutussa poliisin arpajaishallinnon päällikkö kertoi heidän selvittelevän asiaa. Ilmeisesti varsinaista tutkintapyyntöä ei oltu tehty, eikä hallinnolla itsellään ole poliisivaltuuksia.

Selvittely ei ole yllätys, sillä Onecoin täyttää useimmat Kilpailu- ja kuluttajaviraston sivulla mainitut pyramidipelin tunnusmerkit.

Siru kädessä on pelkkä muistikortti, siihen voisi tallentaa minkä tahansa kryptovaluutan tietoja. Ajatus ihonalaisesta sirusta on monelle kauhistus, joten tuskin tällaiset ratkaisut yleistyvät vielä pitkään aikaan.

Anonyymi kirjoitti...

Juuri saapunut email webinar@onecoin.eu , mielenkiintoista :D

"Please be aware that due to breach of OneCoin business policy, Mr. Nigel Allan effective from 01 of January 2015 is no longer acting as a President of OneCoin. With respect to the above, please be informed that , Mr Nigel Allan as of Tuesday 24 February 2015 is officially terminated from developing or promoting any network position with OneCoin.

Given the above we hereby kindly ask all members to be careful when conducting communication with Mr. Allan.

Truly yours
OneCoin – Legal and Compliance

Best Regards,

Irina"

"Dear Members,

I would like to add some personal words to the announcement above.
Nigel has betrayed my trust, proven to be illoyal and living up to his online reputation. Therefore I have decided that he has to leave the company immediately and has no place in the OneCoin network.
After his track record I assume it will be very difficult for him to find a new project.

Yours truly,
Dr. Ruja"

Anonyymi kirjoitti...


No eiköhän OneCoin olisi jo tutkinnassa jos siinä olisi ollut selvät viitteet pyramidipelistä, vai meinaatteko suomen viranomaisten olevan niin saamattomia että selviä asioita odotettas viikon tai viikkoja.

Tietyntyypistä seurantaa ja laillisuuden valvontaa viranomaiset tekevät virkatyönään, eikä niihin liity epäilyjä rikoksista.

Anonyymi kirjoitti...

Osoittaa kyllä hyvin itse Dr. Rujan etiikkatason. Korkean tason yritysomistaja ja johtaja.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä blogissa esitetyt mikrosiru asiat ovat vain poikasten leikkiä ja harmitonta puuhastelua sekä kokeilua eli ne kannattaa jättää ihan omaan arvoonsa nyt ja tulevaisuudessa:).

Anonyymi kirjoitti...

Maailma kehittyy. kuulostaa varmaa utopisteseltä tällaiset mikrosirut sun muut härpäkkeet, mutta todellisuus on aivan jotain muuta. En yhtään ihmettelisi jos nämäkin tietyllä aika välillä tulisi yleistymään. Vierivä kivi ei sammaloidu.

Anonyymi kirjoitti...

Valvontayhteiskunnan luomiseen kuuluu ihmisten mikrosiruttaminen, ei asiassa ole mitään epäselvää. Asiasta löytyy mustaa valkoisella dokumentointia sekä Eurooppaa että USA:ta (päätös on jo tehty uudessa USA:n terveydenhuoltolaissa Obaman aikana presidenttinä olon aikana) koskevista suunnitelmista ja päätöksistä.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Asiat voi nähdä niin eri tavalla...

Yhden Onecoin-johtajan erottaminen ("Termination Nigel Allan", heh!) on joko lupaava tai epäilyttävä merkki.

Näin ajattelee onecoinilainen:
Osoittaa kyllä hyvin itse Dr. Rujan etiikkatason. Korkean tason yritysomistaja ja johtaja.

Joku toinen voisi ihmetellä, miksi tunnettu huijari ("conman") alunperinkään palkattiin firmaan? Eikö globaali yhtiö ja kokenut (?) bisnesnainen edes googlaa rekrytointejaan? Vai kävikö niin, että avainhenkilöille tuli riitaa saaliinjaosta?

No, lasi on joko puoliksi tyhjä tai puoliksi täynnä - ihan katsojasta riippuen.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, kaikkihan täällä maailmassa on vain mielipideasoita.

Anonyymi kirjoitti...

Asiat voi todellakin nähdä niin eri tavalla. Hovioikeus tuomitsi Petteri Järvisen rikoksesta, mutta onneksi Korkein oikeus vapautti. Suomessahan ei saa ketään tuomita vaillinaisilla tiedoilla ja olettamuksilla. Senhän varmaan tämän blogin pitäjäkin siitä prosessista oppi. Vai oppiko?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Onneksi sentään blogikommentteja voi kirjoittaa nimettömänä ja puutteellisilla tiedoilla.

Anonyymi kirjoitti...

Yhtiö on jättänyt maksamatta joidenkin nopean aloituksen lisämaksuja, vaikka sivuilla nimenomaan kerrotaan kuukauden aikaikkunan alkavan maksetusta rekisteröitymisestä.

Tällainen mainonta on vähintäänkin harhaanjotavaa ja johtaa viranomaistoimenpiteisiin melko varmasti samoin kuin korvauksiin. Suomenkielinen mainonta on tarkoitettu suomenkielisille, siis ainakin Suomen valtiossa asuville. Tähän sovelletaan myös suomalaista kuluttajansuojalakia.

Anonyymi kirjoitti...

Nopean aloituksen bonukselle on ehto ja tuo kyseinen bonus maksetaan aina Mandatory Accountiin (eli tilille josta voi ostaa vain ja ainoastaan Tokeneita eli louhintaoptioita). Eli tuosta bonuksesta ei menee mitään osuutta Cash Accountiin. Mahdollisissa bonus-asioiden epäselvyyteen liittyvissä asioissa pitää olla yhteydessä yhtiöön Suomen OneCoin tuen kautta.

Anonyymi kirjoitti...

Petterillä tuntuu olevan lyhyt muisti oman tuomionsa jälkeen..oliko miellyttävää aikaa olla syytettynä ja tuomittua? Toki hyvä että "oikeus" löytyi korkeimmalta mahdolliselta tuomioistuimelta sinun vapautuksen merkeissä mutta tuollaisen oikeusprosessin jälkeen, miten sinulla voi olla otsaa alkaa syyttelemään omasta päästäsi yhtiötä ja sen omistajaa huijauksesta ja kun kaiken lisäksi sinulle on tarjottu mahdollisuutta olla henkilökohtaisesti yhteydessä suoraan Dr Rujaan. Miksi et niin ole tehnyt? Voitko kerrankin vastata suoraan?

Niin ja 2013 kirjoitit tähän malliin:


Taas tuli ansaittua 0,25 dollaria tekemättä mitään
Ansaitsin parissa tunnissa 0,25 dollaria tekemättä mitään. Iltapäivällä Bitcoin-lompakkoni arvo oli 82,51 USD, nyt jo 82,76 USD. On tämä rikastuminen nykyään helppoa!

Bitcoin-innostus meni itseltäni ohi, koska en ottanut sitä ajoissa vakavasti. Muistissa painoi yhä 1990-luvun eCash, jonka piti toimia internetin sähköisenä rahana. Sen suomalaiset edustajat ennustivat, että tulevaisuudessa jokainen voi rahastaa web-sivujensa kävijöiltä muutamia eCash-senttejä, jolloin niistä kertyy isoja summia.

Ajatus kuulosti jo silloin mahdottomalta ja toden totta, eCash kuoli nopeasti. Lompakkooni mätäni muutamia kymmeniä euroja. Se teki varovaiseksi.

Bitcoin on teknisesti kehittyneempi ja sen toteutustapa on suorastaan nerokas. Bitcoinilla voi siirtää rahaa maasta toiseen ilman pankkien tai muiden välikäsien apua. Pienellä kikkailulla Bitcoinin saa anonyymiksi, jolloin ostajan ja myyjän ei tarvitse lainkaan kohdata toisiaan. Mainio valuutta hämäräpuuhiin ja veronkiertoon siis.

Bitcoinin hurjat kurssiheilahtelut kertovat kuitenkin perustavaa laatua olevasta ongelmasta. Valuutan "arvo" on täysin spekulatiivinen ja siihen sijoitetut oikeat rahat voivat kadota nopeammin kuin Kreikan konkurssissa. Kuka haluaa maksaa Bitcoineilla kun ei tiedä, minkä arvoinen ostos huomenna on?

Mahdollisuus ansaita 0,25 dollaria parissa tunnissa tekemättä mitään (ja 20 dollaria vajaassa viikossa) riittänee pitämään kurssin liikkeessä jatkossakin. Niin kauan kuin volatiliteetti on tätä tasoa, se kiinnostaa spekulantteja, jotka yrittävät myydä kalliimmalla kuin itse ostivat. Ja niin kauan kuin valuutta kiinnostaa spekulantteja, harva haluaa käyttää sitä oikeisiin ostoksiin. Takaisinkytkentä on valmis.

Toisaalta kaikilla Bitcoinien ostajilla on samat tiedot arvoon vaikuttavista tekijöistä (ts. niitä ei ole), ja siksi heilahtelujen pitäisi lopulta tasaantua. Ehkä vaihtokurssin muutokset heijastelevatkin jatkossa yksin Bitcoinin saamaa mediahuomiota. Mitä useampi kuulee tästä uudesta mahdollisuudesta rikastua, sitä useampi haluaa ostaa kolikoita, ja tarjonnan ollessa rajoitettua hinta nousee... kunnes epäusko tai kielteinen uutisointi taas pudottaa kurssin.

Toinen kiinnostava näkökulma liittyy tietoturvaan. Kun raha on vain bittejä, nettirosvojen haittaohjelmat ottavat sen äkkiä maalitaulukseen. Bittirahasäilöihin on murtauduttu ja troijalaiset louhivat uutta rahaa koneen omistajan sitä tietämättä. Miksi enää varastaa pankkitunnuksia kun voi viedä suoraan rahaa?

Bitcoin on vain yksi sähköisen rahan tekniikka. Perimmäinen kysymys on kuitenkin tämä: voiko netissä toimiva virtuaaliraha, jota ei ole sidottu mihinkään, koskaan olla riittävän vakaa toimiakseen oikeana maksuvälineenä?

Jos vastaus on kyllä, maailman rahatalous voi mullistua yhtä paljon kuin media itsessään on mullistunut. Jos vastaus on ei, uudetkin virtuaalivaluutat kokevat lopulta eCashin kohtalon.

(Lisäys klo 21:50 - lompakossa nyt 83,71 USD eli kokonainen taala virtuaalirahaa ansaittu blogitekstin kirjoittamisen jälkeen. Uusi WinCapita on syntynyt?)
klo 18.15
Kohteen lähettäminen sähköpostitseBloggaa tästä!Jaa TwitteriinJaa FacebookiinJaa Pinterestiin
Tunnisteet: bitcoin, virtuaalivaluutta
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti
Uudempi teksti Vanhempi viesti Etusivu
Tilaa: Lähetä kommentteja (Atom)
Petteri Järvisen IT-kirjoja
Petteri Järvisen IT-kirjoja
NSA-kirja ilmestyi toukokuussa 2014.
Hae tästä blogista

Anonyymi kirjoitti...


Eipä ole vieläkään tullut sellaista tietoa OneCoin:sta, että kyseessä olisi huijaus tai jotenkin muuten laiton toiminta.

Onko suomen viranomaiset saamattomia vai olisko kuitenkin tuo mediamyllytys alkanut "hieman" mutu touhulla? :-)

Toiminnasta, yrityksestä tai tuotteesta ei toki tarvitse tykätä tai sitä voi vaikka vihata, mutta laittomaksi ja huijaukseksi syyttäminen ei ilmeisesti ole saanut aikaan viranomaisten toimia.

Unknown kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Tokenien arvo kasvaa nyt noin 10% 6 päivässä eli 100% 8 viikossa (splittausväli) ja siten noin 50% kuukaudessa.
Onecoinin laskennallinen hinta on nyt automaattilouhinnassa 4 tokenia, mutta noussee kohta jo lähelle viittä.
Itse asiassa Onecoinin laskennallinen arvo kehittynee aluksi rintarinnan tokenien arvon suhteessa eli kallistuva token+tokenin lisääntyvä kulutus=lisääntyvä Onecoinin arvo.

Raha tulee rahan luo eli ei ihme,että Bitcoin on vakiintunut kiinalaisten vaihtaessa niitä Onecoin-johdannaisen koulutuspaketteihin.

Tietenkään arvostusmuutokset ei ole vielä Bitcoinin kurssihistorian luokkaa, mutta sen alkukäyrällä mennään todella kilpailukykyisesti.

Lyhyt analyysi on selvä. Tulokkaat jättää nyt muita bittirahoja ja tankkaa tokeneita. Kiirein alkaakin olla käsillä, sillä 2 viikon kuluttua edullisin juna meni jo, sillä arvoa vivuttava splittaus on oleellinen osa tämän kevään arvonnoususta.

Näin se menee. Ei tässä tarvii paljon väitellä, kun vaan liittyy mukaan ja rahastaa arvonnousun.

SB kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti...
Juuri saapunut email webinar@onecoin.eu , mielenkiintoista :D
....
....Nigel has betrayed my trust, proven to be illoyal and living up to his online reputation. ....After his track record I assume it will be very difficult for him to find a new project.


Pelkkää propagandaa ja kusetusta tämäkin. Miksei taustoja muka oltu tarkistettu aiemmin. Kyllä tuon tason hommassa asiat tarkistetaan Googlesta viimeiseen asti vaikka Akit ja muut olisivatkin erimieltä tästä "tutkimuksesta".

Pelkkää julkisuuskuvan kiillotusta mutta kun kerran maine on mennyt niin ei tällaiset propagandaviestit sitä enää pelasta. Toinen totuus on myös se, että vaikka julkisesti onkin ilmoitettu kyseisen ihmisen terminoinnista niin kunkaan ei tiedä toimiiko hän edelleen taustalla. Kyllä samanlaisia esimerkkejä täällä rakkaassa kotimaassakin on. Viimeiseen asti verovelkaiset ja harmaan alueen toiminnoissa ryvettyneet (tähän kohtaan esimerkkinä yksityiset pysäköinninvalvontafirmat joiden omistajina ja muina toimintaan liittyvinä henkilöinä toimi esim. talousrikollisuudesta tuomittuja) toimivat osakeyhtiöissä vältellen omien tietojen joutumista oy:n rekisteritietoihin.
Sitten puhutaan toisen mahdollisuuden antamisesta. Hah, jos haluavat kusettaa eikä rehellinen työ kiinnosta niin ei siinä toiset mahdollisuudet auta.

Anonyymi kirjoitti...


Joko se OneCoin on poliisitutkinnassa tai jopa viranomaisen toimesta laittomaksi todettu?

Vai onko edelleen kyse vain ja ainoastaa yksittäisten kirjoittajien mielipiteistä?

Anonyymi kirjoitti...

Ei oo yksikään viranomainen tai poliisi todennut onecoin juttua lailliseksi

Anonyymi kirjoitti...

Onko poliisi tai viranomainen koskaan todennut mitään lailliseksi?

Vain laittomuudet todennetaan, eli poliisi ei anna laillisuuslausuntoja. :-)

Anonyymi kirjoitti...

Faktat. OneCoinistahan ei ole tehty edes poliisitutkintapyyntöä. Yrityksistä ja liiketoiminnoista ei lähtökohtaisesti tehdä Suomessa erikseen mitään laillisuus/-taustatutkimuksia. Tietyillä aloilla (esim. turvallisuusala) henkilötarkistuksia kyllä tehdään ennenkuin toimintalupia myönnetään henkilöille ja yrityksille.

Anonyymi kirjoitti...


On se kamala juttu jos OneCoin onkin laillinen, vaikka sitä on yritetty mustamaalata mitä ihmeellisemmissä syytöksillä. Ehkä Ruja Ignatovan tyylistä ja vaatetuksesta tehdyt johtopäätökset ovat huvittavimmasta päästä :-)

Mutta aika näyttää, eli kaikki on toki vielä mahdollista eikä mitään vaihtoehtoa ole pystytty kokonaan pois sulkemaan.

johan.s kirjoitti...

Tämmöistä se meidän Ruja nyt päästelee: “Nigel has betrayed my trust, proven to be illoyal and living up to his online reputation.”
Tässähän kielletään kuin Pietari Jeesusta.

Onecoinin taustalla häärivät tunnetut nettihuijarit: Sebastian Greenwood, Nigel Allan, John NG ja Bjorn Thomas. On lapsellista uskoa, että Ruja ei olisi asiaa tiennyt. Minäkin tiesin heti, kun asiaa hieman pengoin. Mutta onhan tämä julkisuuden paine vallan mukava asia. Koijareiden täytyy tehdä paniikkiliikkeitä, ei ole helppoa heilläkään.;-)

Kerroin tällä palstalla pariin kertaan Onecoinin hämäristä taustaveikoista. Suomalaiset anonyymit Onecoina puolustelevat koijarit ohittivat häveliäästi asian tai selittelivät lapsellisesti, että ainahan ihminen voi muuttaa pahat tapansa. Kummallista kyllä, uskon heidän vilpittömyyteen. Ahneus voi sekoittaa pään, ja eiväthän kaikkien kyvyt riitä tällaisten asioiden selvittämiseen.

Olen kuitenkin tyytyväinen omaan osuuteeni. Vuoren rinteestä irtosi pieni kivi. Se pomppii nyt alaspäin ja kerää lunta mukaansa. Hetken päästä lumivyöry tempaisee gemsssin paskan mukaansa.

Anonyymi kirjoitti...

Ei nämä verkostoveivaajat mitenkään huonoa työtä ole tehneet, eli väkeä tulee remmiin jo pallon jokaiselta laidalta kiihtyvään tahtiin.

Alkaa oleen koneessa jo sellainen vauhti, että pysäyttäminen ei enää onnistu eikä edes häirintä ja hidastaminenkaan ole helppoa.

Petteri Järvinen kirjoitti...

sinulle on tarjottu mahdollisuutta olla henkilökohtaisesti yhteydessä suoraan Dr Rujaan. Miksi et niin ole tehnyt? Voitko kerrankin vastata suoraan?

Onecoinin tulevaisuus, arvonnousu ja bisnekset ovat puhtaita lupauksia, joita Dr Ruja ei voi avata yhtään sen tarkemmin kuin mitä suomenkielisillä kalvoilla on jo tehty.

Sen sijaan Onecoinin tekniikassa on kysymyksiä, joihin en ole saanut vastauksia. Katsotaan, osaako Ruja vastata niihin tai hankkia vastaukset organisaatiostaan.

Mitä pari vuotta vanhaan Bitcoin-kirjoitukseeni tulee, Bitcoinia ja Onecoinia ei voi verrata toisiinsa. Bitcoin on aito kryptovaluutta, jonka arvo määräytyy vapailla markkinoilla. Kirjoituksen jälkeen arvo nousi pilviin ja on sen jälkeen pudonnut yhteen viidesosaan. Louhinta, hallinta ja kirjanpito ovat verifioitavissa ja kaikkien itsensä tehtävissä.

Niin kauan kuin Onecoin on yhden yhtiön hallinnassa, kyse on pelkästä leikkirahasta, jolla ei ole oikeaa arvoa.

Anonyymi kirjoitti...


OneCoin on todellakin ihan alkumetreillä oleva startup yritys, eli OneCoin valuutta ei ole vielä ostettavissa tai myytävissä millään muotoa. Tässä vaiheessa sitä voidaan pitää arvottomana leikkirahana, eli valittu termi riippuu paljolti katsojansa asenteesta, mutta.....

Rekkaantumisia on kuitenkin tullut nettisivujen mukaan paljon, eli kohta ylittyy 75 000. Tähän mennessä asiat ovat edenneet yrityksen ennalta ilmoittaman mukaisesti ainakin sillä tarkkuudella kun ennakoitua nopeammin kiinnostusta herättävän startup yritykseltä voi odottaa ja vaatia.

Paljon on asioita vielä tehtävä, ennen kun tässä vaiheessa olevalla OneCoin:lla on se ulkoista kauppa käyvä pörssi, Mastercard kortti tarjoamassa käyttäjille helpon käytettävyyden ja mielellään niitä kauppapaikkoja jotka ottavan OneCoin:it maksuvälineenä esim verkkokaupoissa.

Eli tätä hetkeä voidaan pitää leikkirahavaiheena tai kuvata vaihetta jollain muulla iselleen sopivalla termillä. Mikäli yritys etenee asioiden kanssa lupaamallaan tiellä, niin OneCoin tulee olemaan aito kryptovaluutta jolla on edellytyksiä kasvaa todella merkittäväksi valuutaksi ja toimijaksi.
Eikä tässä kukaan mitään lupaa, eli oletuksia on paljon, riskejä on paljon, mutta itse uskoakseni myös mahdollisuuksia on paljon.

Ainakaan omaan käsitykseeni OneCoin:sta nämä kirjoitukset eivät ole vaikuttaneet millään tavalla. Ehkä siksikin, koska mm. olen tavannut Ruja Ignatovan ja tämä vahvisti omaa luottamustani. En toki tunne tekniikkaa tai kryptovaluttakuviota kovinkaan syvällisesti, eli luotan sellaisten ihmisten arvioitikykyyn jotka ovat tässä asiassa minua osaavampia ja ovat tutustuneet taustoihin paremmin ja panostaneetkin moninkertaisia määriä omaan panokseeni verrattuna.

Itse olen edelleenkin valmis luottavaisin mielin ja ennakkoluulottomasti kantamaan panokseni suuruisen riskin. Eikä tässä vielä kaikki, eli tänään jopa vahvistan ennestään pienehköä panostani lisää.


Anonyymi kirjoitti...

Niin onhan Dr Ruja stasannut omaa rahaa tähän hurjan paljon enemmän kuin muut.
Onecoin yrityksen oma pääoma on kokonaista 2 levaa jok aon noin 1 euro.
Ei semmoiseen satsaukseen ole yritysmaailmassa kuin harvalla varaa.

Petteri Järvinen kirjoitti...

En toki tunne tekniikkaa tai kryptovaluttakuviota kovinkaan syvällisesti, eli luotan sellaisten ihmisten arvioitikykyyn jotka ovat tässä asiassa minua osaavampia

Et kuitenkaan luota tällä alueella kriittisesti kirjoittaviin asiantuntijoihin? Et ole myöskään selvittänyt, onko varsinaista kryptovaluuttaa edes olemassa, ja miksi sen louhimiseen tarvitaan muka supertietokoneita? Vaikuttaisiko luottamukseesi jos kävisi ilmi, että koko "louhinta" on tässä yhteydessä huijausta?

Anonyymi kirjoitti...


Ensinnäkin yrityksen osakepääomalla ei ole mitään tekemistä yritystoiminnan tarvitseman pääoman ja rahoituksen kanssa. Suomessakin osakeuhtiön minimipääoma on se 2500€, mutta sillä ei kummoista yritystä laiteta käyntiin.

Melkoinen taikuri olis Rujan tarvinnut olla jos olisi eurolla OneCoin:in startannut :-)

Anonyymi kirjoitti...

Petteri: En luota asiantuntijoihin jos en voi olla vakuuttunut, että mielipide on asiantuntemuksen ja osaamisen perusteella onbjektiivisesti kirjoitettu, eikä vain "kilpailijan" väriset ennakkoluuloiset lasit silmillä.

Vähän sama asia kun huippuluokan Mersumieheltä kysytään mielipidettä BMW:stä, niin siinä sitä sitten kuulee kuinka surkea masiina se BMW voikaan olla. Mersumieheltä ei tule yhtään neutraalia tai positiivista kommenttia, eli näin se on mennyt näiden asiantuntijaksi kutsumiesi henkilöisenkin mielipiteiden kanssa :-)

Kuten Pettri aiemmin totesit, että olet ollut väärässäkin. Sama täällä, eli arvioni voi olla täysin väärä, mutta toistaiseksi uskoni on asiaan sillä tasolla että tämän pienen riskini kannan ja toisaalta nyt minulla on syy seurata tilannetta ja toivoa menestystä.




SB kirjoitti...

Anonyymi Anonyymi sanoi...
Melkoinen taikuri olis Rujan tarvinnut olla jos olisi eurolla OneCoin:in startannut


Ei tarvinnut olla taikuri, onhan hänellä käytettävissään ne koulutuspaketeista maksetut rahat. Jos laskuria on uskominen niin hänellä on virrannyt fyffeä ainakin yli kahdeksan miljoonaa euroa. Kyllä sillä rahalla jo bisnestä pyörittää ja maksaa jollekin hiukan jostain koulutuspowerpointeista ja reissaa maailmalla ja järjestelee noita tapahtumia.

Kun sivut vielä on CloudFlare:n kenties ilmaisella alustalla ja täytettynä ilmaiseksi hankituilla kuvilla niin eihän niihinkään ole rahaa mennyt ja vielä kun nämä "maajohtajat" sitten tekevät ilmaiseksi käännökset sivuista. Rahaa on matkustelun lisäksi mennyt korkeintaan johonkin käyntikortteihin yms. sälään joka on tuon hänen tilillään olevaan rahaan verrattuna hyttysenpieru.

Ai niin, meinasin unohtaa sen "pörssin". Sen tekemisestä lienee maksettu jollekin jotain tai sitten ei. Jos mukana on ollut koodaustaitoisia niin onhan tuo voinut syntyä ihan omin voimin. Eikös se Wincapitankin Keilaniemi-Kaislaniemi-mikälie tehnyt itse sen softan?

Anonyymi kirjoitti...

Oletko Sebastian sitä mieltä, että rahaa tuli ennen kun sitä tarvittiin?

Ainakin minä olen ollut niin huono yrittäjä, että kaikkien yrityksiin on ensin tarvinnut rahaa ja vasta onnistumisen kautta sijoituksensa on voinut saada takaisin.

En nyt ollenkaan väitä enkä ole koskaan väittänyt etteikö tässä olisi riskejä ja en edes laita päätäni pantiksi toiminnan rehellisyydestä ja menestyshakuisuudesta. Näin olen aina todennut ja totean edelleen. Siltikin uskon kokoajan enemmän siihen, että starup yrityksen haasteista huolimatta avaintoimijat ja omistaja ovat oikeilla aikeilla liikenteessä. Ei ole tullut rikostutkintaa ainakaan tietooni, epätäsmällisyyksiä on korjattu, support toimii kokoajan paremmin ja ammattimaisemmin jne... jne...

Mites Sebastian, eli näetkö sinä OneCoin tapauksessa mitään myönteistä tai kiinnostavaa tavoiteltuun mestykseen liittyen?

SB kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti...
Oletko Sebastian sitä mieltä, että rahaa tuli ennen kun sitä tarvittiin?


Toimiva yritys tarvitsee aina rahaa, jotkut ottavat sen lainana toiset sukanvarresta.

Tuotolla sitten maksetaan lainat pois ja palautetaan sukanvarteen lainattu summa.
Alkupääoma tässä on ollut niin pieni, että sen on helposti laittanut omistaan.


Anonyymi kirjoitti...
Mites Sebastian, eli näetkö sinä OneCoin tapauksessa mitään myönteistä tai kiinnostavaa

tavoiteltuun mestykseen liittyen?


Kiinnostavaa on se, että miksi lähdetään tekemään selvästi harmaalla alueella olevaa

bisnestä näin huonossa viitekehyksessä jos kenelläkään ei ole ketunhäntää kainalossa.

Jos minä lähtisin tekemään vastaavaa niin verkkosivut ja muu julkinen imago olisi numero

1. Tekijöiden taustat tarkistettaisiin heti. Domainit ja osoitteet olisi kunnossa.

Maajohtajat, vaikkeivät palkkalistoilla olisikaan niin ainakin jossain julkisesti

nimettyinä. Yhteystiedot selvästi näkyvillä. Nyt kaikesta paistaa läpi puolivillaisuus.

Lisäksi tämän "kryptovaluutan" ja pyramidi-koulutuspakettien yhdistelmä niittaa sen

viimeisen naulan.

Hieman asian sivusta.
Suomessa pikavippiliiketoiminta on lailla säädelty ja toimivan pikavippiyrityksen

perustaminen vaatii aimo annoksen alkupääomaa eli kuka tahansa sellaista ei voi

perustaa. Kuitenkin on ollut tiedossa jo kauan sitten, että pikavippiliiketoiminta on

harmaalla alueella ylisuurten korkojen ja kulujen takia. Vaikkei se laillista ollut niin

saattoihan niin tehdä kun kukaan ei siihen puuttunut eikä ollut mitään lainsäädäntöä.

Hommaa siis pyöritettiin niin kauan kuin rahaa tuli eikä kukaan puuttunut toimintaan.

Jossain dokkarissa käytiin tätä asiaa läpi ja kyseisten firmojen taustalta paljastui

erilaisia talousrikoksista tuomittuja henkilöitä. (Voihan ne toisaalta olla

niitä parannuksen tehneitä mutta jotenkin en kuitenkaan oikein usko).

Tässä tulee kuitenkin eroavaisuus OneCoiniin. Pikavippiläiset ovat laittanneet

julkisuuskuvan kuntoon. Verkkosivut on ammattilaisten tekemiä, on tv- ja

kadunvarsimainosta, yritykseen voi soittaa, toimisto on oikeasti olemassa jne. Bisnestä on myös ollut tarkoitus tehdä kauan minkä takia mainonta yms on perusteltua.

Miten sitten kansainvälisesti toimiva yhden euron osakepääoman yritys, jonka verkkosivut ja sähköpostilla toimivat ilmaisalustalla ja johtoryhmä kuhisee muka-parannuksen-tehneitä koijareita, kuvittelee vakuuttavansa ne potentiaaliset asiakkaansa ellei kyseessä olisi huijaus?

Unknown kirjoitti...

"Et kuitenkaan luota tällä alueella kriittisesti kirjoittaviin asiantuntijoihin?"

Kertooko Petteri meille kuka täällä on Kryptovaluutta asiantuntija millä h*lvetin meriiteillä!?
Itse en ainakaan ole tällä palstalla vielä ensimmäistäkään nähnyt?
Vai oletko itsellesi antanut höpö, höpö juttujesi kanssa kyseisen tittelin?
Kirjoittamisesi ja juttusi ovat 7-päivää lehtien tasoa. Ihmettelen kuka h*lvetti lukee kirjojasi.

Unknown kirjoitti...

"Miten sitten kansainvälisesti toimiva yhden euron osakepääoman yritys."

Taidat olla varsinainen yrittämisen asiantuntija! hahhahhah..kerrotko mitä helvettiä tuo osakepääoma tässä vaikuttaa!? Minua ainakin kiinnostaa kovasti kuulla tämä tarina pitkänlinjan yrittäjänä!? :)

Anonyymi kirjoitti...

Muutamista asioista olen Sebastianin kanssa samaa mieltä, eli se tietty yrityskuva ja perusrakenteet pitäisi olla paljon paremmassa kunnossa levitykseen lähdettäessä. Toisaalta jos olisin tekemässä puhalusta, niin erityisesti siinä tapauksessa kakun pitää olla hyvin kortisteltu.
Summasummaarun niin perusasiat pitäisi olla kunnossa oli kyseessä oikean menestyshakuisen homman startti tai megaluokan puhalluksen suunnittelu.

Tuosta pyramidikoulutuspakettikuviosta olen eri mieltä, eli siksi että menestystä tavoitteleva kryptovaluutta tarvitsee ison verkoston saavuttaaksen sen kriittisen massan jolla homma alkaa edes jollain tavalla elämään. Ellei yrityksellä ole muun toiminnan kautta luontevaa verkoston rakentamisen kanavaa, niin keinoja kunnon tehokkaaseen verkostokasvuun ei ole paljoa. Tämän osoittaa sekin, että ne sadat kryptovaluutat odottavat onneaan, eli verkoston kasvua. Vain muutama on onnistunut edes jollain tavalla lähtemään käyntiin. Tällä koulutuskauppakuviolla saadaan verkostokone liikkeelle, valuuttaspekulaatiolle tiettyä odotusarvoa ja suurusluokasta 50% palkkiosta huolimatta yritykselle kassavirtaa koko homman starttaamiseen. Pääoman tarve kun ei ole mikään pieni, koska suomalaisetkin pääkonttorilla käyneet ovat oikesti todenneet firmassa työskentelevän jo lähes 50 työntekijää.
No nämä ovat mielipideasiaoita, mutta verkostomarkkinointi voi ristiriitaisesta maineestaan huolimatta olla toimivaa ja verkostomarkkinointi ei ole synonyymi pyramidi/ponzi huijaukselle.

Voi muuten miettiä, että miten mielenkintoista hommaa on viedä eteenpäin kun kassassa on rahaa ja kassaan tulee rahaa tehdä ja toteuttaa oikeita asioita. Itse ainakin toiven, että tuo kertynyt ja kertyvä pääoma laitetaan nyt tehokkaasti homman nopeaan ylösajoon. Tälla tavalla tehtynä myös taloudellisia resursseja on toimistojen avaamiseen, pakkitoimilupien hakemiseen jne...

Jotkut ovat käyttäneet tästä valitusta toimintatavasta termiä joukkorahoitus ja se on mielestäni ihan osuvasti sanottu.

Eli edellytykset mm. taloudellisessa mielessä OneCoin:sta on tehdä menesstystarinaa. Uskon, että puhalluksella jäisi käteen muutama milli ja ikuinen pakeneminen.

Olen toivonut, että myös venäläistä rahaa olisi joku laittanut, koska aina ikävämmäksi tulisi kusettajien asema mitä kovempia rahaa mukaan laittaneita kuviossa on mukana. Yrityksen omistuksella on kuitenkin kasvot, eli hankalaa on elämä jos tämän kokoluokan jutun on kusettanut.

Mutta aika näyttää... Muistakaa kuitenkin te vastustajat, ettei se ole teiltä pois jos joku OneCoin:in kanssa häviää tai jos niin onnellisesti sattuu että vaikka menestyy :-)

Unknown kirjoitti...

Onko sinulla Petteri henkisesti paha olla? Kirjoitat kaikki juttusi hyvin epäilevästi sekä eritääin negatiivisen sävyisesti.
Luonnehtisin sinua pahimman luokan kyynikoksi. Löydät kaikista asioista vain niiden huonot puolet.
Koska olen kuitenkin erittäin reilu kaveri ja haluan tuoda Petterinkin elämään hieman valoa pimeään (niin kuin siinä Joulupukin laulussakin lauletaan) niin alla sinulle pieni elämänoje.
Jospa seuraava kirjoituksesi olisi hieman positiivisempi. :)

"Suurin este onnellisuudellesi olet sinä itse. Katsot kaikkea mustanpuhuvien lasien läpi, ja näet yleensä jokaisesta asiasta ensimmäisenä sen nurjan puolen. Uskot onnellisuuden olevan vain myytti tai merkki heikkoudesta.

Jos kuitenkin haluaisit olla nykyistä useammin hyväntuulinen ja iloinen ihminen, voisit yrittää päästä alituisesta negatiivisuudestasi. Menetelmä on yksinkertainen: pysähdy miettimään josko asioilla olisi jokin myönteinenkin vaikutus omaasi tai jonkun toisen elämään."

Oleppa Petteri hyvä! :)

Petteri Järvinen kirjoitti...

Tällä koulutuskauppakuviolla saadaan verkostokone liikkeelle, valuuttaspekulaatiolle tiettyä odotusarvoa ja suurusluokasta 50% palkkiosta huolimatta yritykselle kassavirtaa koko homman starttaamiseen.
...
verkostomarkkinointi voi ristiriitaisesta maineestaan huolimatta olla toimivaa ja verkostomarkkinointi ei ole synonyymi pyramidi/ponzi huijaukselle.


Jos myydään kallista koulutuspakettia, jonka sisältö ei oikeasti ole hintalapun arvoinen, kierretään lakia - oli kyseessä verkostomarkkinointi tai ei. Asia ei muutu vaikka ostaja tietäisi asian.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Kertooko Petteri meille kuka täällä on Kryptovaluutta asiantuntija millä h*lvetin meriiteillä!?
Itse en ainakaan ole tällä palstalla vielä ensimmäistäkään nähnyt?


Anonyymeistä kirjoittajista kukaan ei näytä ymmärtävän, mitä kryptovaluutta tarkoittaa ja miten sitä louhitaan. Jos näin perusasiat ovat hukassa, ei ihme että kommentointi jää mutujen ja toiveiden tasolle.

Kirjoittamisesi ja juttusi ovat 7-päivää lehtien tasoa. Ihmettelen kuka h*lvetti lukee kirjojasi.

Case in point.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä palstalla joku nosti esiin ensimmäisen rahansiirron Bitcoin lompakosta mikrosiruun (joka on laitettu henkilön kehoon joitakin aikoja sitten). Mikä on tämä osakeyhtiö jota ei löydy Finderista ja jonka toimitusjohtaja on kyseisen mikrosirun haltija johon Bitcoinin siirto tehtiin: Digital Health Solutions Oy

Anonyymi kirjoitti...

Mikä on tämä osakeyhtiö jota ei löydy Finderista ja jonka toimitusjohtaja on kyseisen mikrosirun haltija johon Bitcoinin siirto tehtiin: Digital Health Solutions Oy

Se on vajaan vuoden vanha osakeyhtiö. Se ettei sitä löydy finderistä, kertoo enemmänkin finderistä kuin ko. firmasta.

Anonyymi kirjoitti...


Jos myydään kallista koulutuspakettia, jonka sisältö ei oikeasti ole hintalapun arvoinen, kierretään lakia - oli kyseessä verkostomarkkinointi tai ei. Asia ei muutu vaikka ostaja tietäisi asian.
...............

Melkoinen pakkomielle lyödä lyttyyn kaikkea mikä liikkuu, eli koulutuspaketteja ja valittua toimintamallia. No onhan tuossa sana jos jne....

Kuka ja mikä määrittelee esim esiintyjän, koulutuksen, taideteoksen, kirjan jne. arvon?

Olisikohan hinnan määräytyminen kutakuinkin normaalia myyjän ja ostajan välistä liiketoimintaa?
No tilanne olisi toki toinen, jos koulutukseksi kutsuttaisi jotain selkeästi pohjanoteerausta, mutta tällaista väitettä en ole toistakseksi mistään kuullut.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Melkoinen pakkomielle lyödä lyttyyn kaikkea mikä liikkuu, eli koulutuspaketteja ja valittua toimintamallia. No onhan tuossa sana jos jne....

Ylihintaisten koulutuspakettien myynti on yksi laittoman pyramidipelin tunnusmerkki, kts. Pyramidipelit ovat laitonta rahankeräystä

Olisikohan hinnan määräytyminen kutakuinkin normaalia myyjän ja ostajan välistä liiketoimintaa?

Tiettyyn rajaan asti kyllä, mutta jos ylihinnalla peitellään rahansiirtojen todellista tarkoitusta, toiminta on laitonta.

Vähän vaikea ymmärtää, mihin tarvitaan tuhansien eurojen koulutuspakettia, jos Onecoinien arvo nousee ja tuplaantuu splittien myötä kuin itsestään.

Anonyymi kirjoitti...

Petteri, sinullehan löytyy tuollainen halvempi 100€:n (+30€ aktivointimaksu)treidaus verkkokoulutuspaketti. Rohkeasti nyt vaan mukaan ja lopetat tuon tyhjänpäiväisen kitisemisen jota harrastavat perinteisesti vanhukset. Paitsi, että ei OneCoin konseptiin tarvita enää yhtään suomalaista, koska mehän ollaan kansana yksi hyttysen paska maailmalla:).

Anonyymi kirjoitti...


Nyt Petteri jatkaa kiukutteluaan. Eli tuo tasajalkaa hyppiminen ja vetoaminen ylihintaisiin koulutuspaketteihin toistaa jo liikaa itseään. En tiedä onko kyseessä hankinnan tehneen ja pettyneen henkilön kritiikki hankinnastaan vai pelkästään oletuksilla ja mielipiteillä tapahtuva kiukuttelu.


Toinen kommentti joka liittyy tuhansien eurojen koulutuspakettien tarpeen kyseenalaistamiseen hämmästyttää vielä enemmän. Aikaisemmin oli jo hyvin esillä, että kyseessä on keino rahoittaa koko hanke, eli tyyliin joukkorahoitus. Kaikki kolikot kun tulee suoraan käyttäjille, eli yhtiö ei niiden arvon mahdollisella nousulla tiliä tee vaan ne ilmaisilla optioillaan kolikkoja saanneet käyttäjät. Eikä nyt lähdetä taas siihen leikkin, että mistä tiedän etteikö yhtiölläkin ole salaa kolikoita jne... Maailmassa on vaan paljon muitakin asioita joita en minä eikä moni muukaan tiedä, mutta tähän on vaan luotettava.

Ilmeisesti OneCoin ei ole vielä viikkojakaan tietokirjailija Petteri Järvisen huolellisen taustatyön perusteella julkisuuteen ja mediaan tekemän paljastuksen jälkeen ole esim. poliisin tutkinnassa, eikä ainakaan minun korviini ole toistaiseksi kantautunut seikkoja jotka osoittaisivat kyseessä olevan rikollisen tai muutenkaan laittoman toiminnan. Korjatkaan kiireesti jos jollakin on toisenlaista tosiasiallista TIETOA.



Anonyymi kirjoitti...

Vai että ihan huolellisen taustatyön tehneenä sallikaa minun ja monen muunkin nauraa. Mutta vastaus kysymykseesi. Ei ole mitään poliisi tutkintaa, koska kyseessä ei ole mikään huijaus. Rohkeasti mukaan vaan, mutta muistutan edelleen kaikkia tekemään omat johtopäätökset. sijoita sen verran kun olet myös valmis häviämään.

Anonyymi kirjoitti...


Tuo huolelliseen taustatyöhön viittaus oli sarkasmia, koska Petteri itsekkin kirjoitti vain hieman googletelleensa :-)

Pientä piikkiä siis siihen kun wincapitaksi ja huijaukseksi nimittely ei ole tuonut toivottua tai haluttua tulosta aikanakaan toistaiseksi.

Jos minulla olisi jotain mainetta ja uskottavuutta julkisuuden henkilönä, niin en heittelisi ensimmäisiä ajatuksiani julkisiksi ilman taustatyötä. Vääränlaisessa heittelyssä saattaa yleisön uskottavuus ja kunnioitus rapistua :-)

Petteri Järvinen kirjoitti...

Ensimmäinen kirjoitukseni syntyi googlauksen seurauksena. Aihe ja jäsenten reaktiot herättivät uteliaisuuteni ja olen viimeksi tänään jatkanut selvittelyjä.

Toinen kommentti joka liittyy tuhansien eurojen koulutuspakettien tarpeen kyseenalaistamiseen hämmästyttää vielä enemmän. Aikaisemmin oli jo hyvin esillä, että kyseessä on keino rahoittaa koko hanke, eli tyyliin joukkorahoitus.

Jos maksetaan nimellisesti jostain, mikä ei (molempien osapuolten ymmärtäen) ole varsinainen kaupan kohde, asiaa ei voi mitenkään rinnastaa joukkorahoitukseen vaan kyse on muiden lakien kiertämisestä (tässä tapauksessa esim. rahamarkkina- ja verolakien).

Kauppahinnan määräytymisen vapautta voi testata esim. "ostamalla" omilta vanhemmiltaan talon yhdellä eurolla.

Anonyymi kirjoitti...


Kauppahinnan määräytymisen vapautta voi testata esim. "ostamalla" omilta vanhemmiltaan talon yhdellä eurolla.
...........

Nyt Petteri hyvä taas sekoitat asioita, eli lähipiiri- ja sisäpiirikaupat ovat aivan kokonaan eri asioita.

Annat samalla käänteisesti ymmärtää, että sinun mielestä OneCoin koulutukset eivät ole minkään arvoisia. Olet varmaan tutustunut materiaaliin ennen kun heität kommenttejasi?

Minä en pysty arvioimaan OneCoin koulutusten laatua tai arvoa, enkä ole edes nähnyt muuta kun pienen osan eli vain halvimman pään koulutuspaketin.
Arvionti on joskus hankalaa, eli olen itsekkin osallistunut kursseille joiden päivähinta yhdeltä osallistujalta on vaihdellut 50€-1490€ väliltä. Yritä tässsä nyt arvioida oliko kummatkin rahansa arvosia vai oliko kyseessä laiton rahankeräys :-)

Näen jo sieluni silmin miten se harmittaa muutamia henkilöitä jos OneCoin onkin kaikin puolin aito ja se lähteekin leviämään ja kolikon arvo lähtee nousemaan. No aika näyttää, että joutuuko mukaan lähteneet nöyrtymään ja tunnustamaan tulleensa kusetetuiksi, vai onko näiden kaikin keinoin OneCoin:in kimppuun huijaus- ja rikossyytteiden kanssa hyökänneiden syytä nöyrtyä ja tunnustaa olleensa väärässä.

Jos bisnes ei toimi ja edisty, niin se on sitten ihan eri juttu kun kurettaminen tai huijaus.

Kaikista julkisuuteen heitellyistä wincapita syytteistä huolimatta ei ainakaan toistaiseksi ole käynnistynyt tutkintaa tai tulut rikossyytteitä :-)

Anonyymi kirjoitti...

Näitä bitcoin innovaatiosta liikkeelle lähteneitä alt-coineja syntyy kuin sieniä sateella Tulevaisuudessa jokaisella kylällä ja suurella taloudellisella yhteisöillä on oma coininsa. Miksi ostaa jotain kaukaista Twocoinia, kun voi tehdä Omancoinin tai pian sossun rahat tulevat S tai K shopcoinina?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Nyt Petteri hyvä taas sekoitat asioita, eli lähipiiri- ja sisäpiirikaupat ovat aivan kokonaan eri asioita.

Kyse oli siitä, voivatko osapuolet sopia kauppahinnan keskenään vapaasti.

Annat samalla käänteisesti ymmärtää, että sinun mielestä OneCoin koulutukset eivät ole minkään arvoisia. Olet varmaan tutustunut materiaaliin ennen kun heität kommenttejasi?

Minä en ole, mutta MPC-lehden toimittaja on. Lehden tuore 2/2015 numero (s. 7) sanoo: "Aineistossa käsitellään sijoittamisen perusasioita hyvin yleisellä tasolla... Tekstissä käytetty intiimi puhuttelutyyli synnyttää vaikutelman vaikuttamisyrityksestä. Paketin sadan euron hintaa voi pitää korkeana. Saman tyyppistä oppimateriaalia saa verkosta ilmaiseksikin."

Lehti aikoo seurata, miten 130 euron sijoitukselle jatkossa käy osoitteessa www.mpc.fi/onecoin

Anonyymi kirjoitti...

Negatiivinen henkilö ei menesty taloudellisesti, koska hän etsii aina pääsääntöisesti syitä ja perusteluja sille miksi tarjolla oleva mahdollisuus ei voi onnistua ja mikä siinä on vialla. T. Harv Eker: Secrets of the Millionaire Mind

Anonyymi kirjoitti...

http://www.digivallankumous.fi. Kuuntelin näiden herrojen pitämän webinaarin joitakin viikkoja sitten. Webinaarin pitäjä oli yksi näistä sivustolla esiintyvistä henkilöistä. Hän totesi selvällä Suomen kielellä: Digitaalisissa tuotteissa on kova kate ja se teidän täytyy tietää ja ymmärtää, kun alatte työstämään digitaalista verkkokurssimateriaalianne. Kerran tuotettu/tehty materiaalihan voidaan myydä digi-muodossa erittäin minimaalisin kustannuksin. Olemme digi-ajassa ja monet asiat muuttuvat, haluttiinpa me niitä tai ei. Tietenkin esim. piratismin kannattajat haluavat ja ovat vaatimassa kaikkia tekijänoikeuksia lopetattaviksi. Eli kaikki pitäisi olla heidän mielestä ilmaista ja täysin vapaasti levitettävää ja kopioitavaa eikä kukaan saisi saada mitää korvausta luomistaan/tuottamistaan materiaaleista. Onhan se yksi tapa ajatella, mutta täysin järjetön sellainen kylläkin.

Anonyymi kirjoitti...

Koska kaikki coinit ovat täällä bitcoinin avulla ja ansiosta niin minkään coinin ei kuuluisi ajatella bitcoinia kilpailijana tai varsinkaan kantaa kaunaa bitcoinia ja sen tukijoita kohtaan, joita ilman ei olisi mitään onecoinejakaan, jos ne nyt edes ovat mitään coineja. Onecoinistien Bitcoin viha paljastaa sen ettei olla opiskeltu tarpeeksi ja silloin täytyy suositella ilmaista kryptovaluuttakurssia, joita youtubesta löytyy paljon.

Anonyymi kirjoitti...

Ja mikähän sakki se on osoittanut oikeasti vihojaan ja sekoilujaan nettiä myöten eli äläs höpöttele siellä ihan joutavia. Bitcoin on Bitcoin (on sen alkulähde sitten mikä onkaan) ja Onecoin on OneCoin.

Anonyymi kirjoitti...

Annat samalla käänteisesti ymmärtää, että sinun mielestä OneCoin koulutukset eivät ole minkään arvoisia. Olet varmaan tutustunut materiaaliin ennen kun heität kommenttejasi?

Minä en ole, mutta MPC-lehden toimittaja on. Lehden tuore 2/2015 numero (s. 7) sanoo: "Aineistossa käsitellään sijoittamisen perusasioita hyvin yleisellä tasolla... Tekstissä käytetty intiimi puhuttelutyyli synnyttää vaikutelman vaikuttamisyrityksestä. Paketin sadan euron hintaa voi pitää korkeana. Saman tyyppistä oppimateriaalia saa verkosta ilmaiseksikin."
................

Parahin tietokirjailija Petteri.
Eli taas kerran kirjoitit sinulle täysin tuntemattomasta asiasta kovin negatiiviseen sävyyn ja vasta kun joku kysyi oletko itse OneCoin koulutusaineistoon tutustunut, niin löytyi se todellisuus että et ole. On muuten hienoa että MPC on nyt julkisesti todennut koulutuksen olevan aitoa, eikä pelkkää ilmaa. Hinnasta voidaan aina olla montaa mieltä, eli jos ostan maksullisen pelin ja jonkun mielestä olisin saanut halvemmalla tai jopa ilmaisesti paremman, niin olenko tullut huijatuksi ja olenko pyramidipelin uhri?

Olen Pitänyt Petteri sinua tietotekniikan ja ainakin kirjoittamisen ammattilaisena, mutta tämä OneCoin kirjoittelu on saanut ainakin minut hämmästymään asian käsittelyn tasosta. Jokaisella on toki oikeus mielipiteidensä julki tuontiin, mutta nämä kirjoitukset lukeneena pidän jatkossa kaikkia kirjoituksiasi yksittäisen henkilö mielipiteinä, vaikka aikaisemmin annoin kirjoituksillesi jopa arvoa maineestasi ja aikaisemmista kirjoituksista johtuen.

Mielenkiinnolla odotan, että onko OneCoin suuri huijaus, vai olisiko siinä sittenkin pienenpieni onnistumisen ja menestymisen mahdolisuus. No riskit on edelleen erittäin isot, mutta Petterin johdolla OneCoin:in kimppuun hyökkäykset ovat aiheuttaneet kovaa meteliä ja hälyä, mutta toistaiseksi tulokset ovat olleet nollatasoa.

Suuri Kiitos Petteri!!!! Koska tälläkään kohulla ei ole vielä laittomuuksia ja rikollisuutta löytynyt, niin ainakin oma usko OneCoin:iin on vahvistunut hurjasti :-)

SB kirjoitti...

Avaan huomenna sivuston jossa myyn PowerPointilla tekemääni "Miten tunnistat pyramidipelit" koulutuspakettia 100 - 5000 euron hintaan. Koulutuspaketti on täysin sama maksetusta hinnasta riippumatta. Koulutus sisältää pyramidipelien historiaa, yleisimmät pyramidipelit, pyramidipelien tunnistaminen, pyramidipelien taustavaikuttajat jne.

Koulutuspaketin ostaja, joka myy tai suosittelee paketin ostoa myös jollekin lähipiirinsä henkilölle, saa joskus 10% provision alatasollaan olevien henkilöiden maksamasta koulutuspaketin hinnasta.

Tilaa koulutuspaketti jo tänään ja tunnistat mahdolliset pyramidipelit ajoissa etkä menetä rahojasi niihin.

Anonyymi kirjoitti...

kyllä huomaa , että sebastiania vituttaa tämä onecoin ylitse kaiken. Tottakai sinä saat tehdä vaikka mitä ja ruveta sitä myymään. Mutta huomaa kyllä todellakin sen että eipä ole kyllä sepe raukkakaan paljoa asioista selvää ottanut.
Kun teitä näin paljon asia pannuun ottaa ostakaa se 130€ paketti niin saatte edes kertoa asiaoista fakta pohjalta ja siinä sivussa vaikka tienaisitte pikku siivun niin ette ole sitten jääneet junasta kun se koko ajan kuiten eteenpäin menee vaikka te yritätte koko ajan kapuloita raittaisiin työntää. jos ette uskalla asiasta julkisesti mainita, että teillä on pikku paketti niin toivon kuiten teidän jatkossa hieman kiinittävän huomiota mistä puhutte.
joku aikaisemmin väitti, että onecoinistit vihaa bitcoinia. huh huh en todellakaan usko yhdenkään onecoinisti vihaavan bitcoini vaan päin vastoin. Bitcoinhan on raivannut tietä kryptovaluutta markkinoilla hatun nosto sille.

Anonyymi kirjoitti...


Jokainen saa kirjoituksillaa luoda itsestään haluamansa mielikuvan. Itsensä brändääminen on ollut päivän sana monessa paikassa, mutta tuo Sebastianin itselleen rakentama brändi ja mielikuva pistää ihmisen hammästyneeksi :-)

Anonyymi kirjoitti...

Miten koulutuspaketilla voi tienata?

Saippuakauppias kirjoitti...

On tämä keskustelu täällä aivan uskomatonta! :-D

En edes jaksa enää sanoa kaikkea mitä haluaisin vielä lisätä ja kommentoida, sen lisäksi mitä jo parissa aiemmassa viestissä olen täällä kirjoittanut. Tyydyn toteamaan, että ainakin itselleni tämä asia on tullut jo aikapäiviä sitten harvinaisen selväksi, ja ihmettelen että kuvitteleeko nämä selkeästi onecoinin masinoimat trollit että heidän kommenteillaan on tässä yhteydessä mitään merkitystä. Ja onko tämä Petterin blogin kommentointi-osio nyt oikeasti se foorumi jossa tätä keskustelua on tarpeellista tässä laajuudessa jatkaa?

Jään odottelemaan Petterin yhteenvetoa suurella mielenkiinnolla, ja toivon todella että käytössäsi on muutakin dataa kirjoittajista kuin nimimerkit. Olen aivan varma, että puolesta-kirjoittajia on korkeintaan kaksi tai kolme eri henkilöä.

Olen myös täysin vakuuttunut kaiken tämän pohjalta, ja jo sitä ennenkin, ja kuten Petterikin jo alkuperäisessä kirjoituksessaan toi esiin, että kyseessä on huijaus. Eikä se vääntelemällä ja kääntelemällä siitä muuksi muutu. Aluksi tämä vaikutti huijaukselta, mutta tämä keskustelu on viimeistään osoittanut epäilyksen täysin varmaksi ainakin minulle.

Kaikkea hyvää jokaiselle osapuolelle, itse jään nyt sivummalle seuraamaan tilanteen kehittymistä.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Olen aivan varma, että puolesta-kirjoittajia on korkeintaan kaksi tai kolme eri henkilöä.

Uskon, että anonyymejä puolustelijoita on paljon enemmän. He ovat laittaneet rahojaan joko sijoitus- tai pelimielessä ja haluavat pitää kiinni unelmastaan.

Olen myös täysin vakuuttunut kaiken tämän pohjalta, ja jo sitä ennenkin, ja kuten Petterikin jo alkuperäisessä kirjoituksessaan toi esiin, että kyseessä on huijaus.

Tässä vaiheessa Onecoin on lähinnä markkinointia ja lupauksia, joihin joko uskoo tai ei usko. Niitä ei voi osoittaa sen paremmin oikeiksi kuin vääriksi. Moni näyttää uskovan, koska ihminen uskoo niin mielellään asioihin, joiden toivoisi olevan totta.

Tilanne voi muuttua, jos lupaukset omasta MC-kortista tai valuutan vapaasta vaihdettavuudesta toteutuvat. Ne olisivat jotain konkreettista.

Vielä konkreettisempaa on Onecoinin kova ydin: itse kryptovaluutan tekniikka. Siinä on ammottavia aukkoja, joista olen yrittänyt saada selvyyttä. Kumma kyllä, tämä puoli asiasta ei näytä kiinnostavan mukana olevia lainkaan.

Nykytiedoilla pidän mahdollisena, että jossain vaiheessa Ruja pahoittelee tulleensa itse huijatuksi. Joku muukin kuin Nigel saattaa pettää luottamuksen.

Unknown kirjoitti...

Miten koulutuspaketeilla voi tienata?
Miten tienaa enemmän, jos ostaa kalliimman koulutuspaketin?

Anonyymi kirjoitti...

Asiaan kuuluva ja tyhjentävä linkki altcoin kehittelijän näkemyksistä https://www.youtube.com/watch?v=cIasr2AiyZ0

Anonyymi kirjoitti...

"Vielä konkreettisempaa on Onecoinin kova ydin: itse kryptovaluutan tekniikka. Siinä on ammottavia aukkoja, joista olen yrittänyt saada selvyyttä. Kumma kyllä, tämä puoli asiasta ei näytä kiinnostavan mukana olevia lainkaan."

Valaisetko hieman, että mitä aukkoja siinä on Petteri (olen käsittänyt, että et itsekään olisi mikään super asiantuntija kryptovaluutan tekniikan osalta)? Oletko ajatusetenlukija sen suhteen, että mukana olijoita ei kiinnosta OneCoinin tekniikka lainkaan?


"Nykytiedoilla pidän mahdollisena, että jossain vaiheessa Ruja pahoittelee tulleensa itse huijatuksi. Joku muukin kuin Nigel saattaa pettää luottamuksen."

Kaikki on Petteri mahdollista tässä elämässä, sekin, että sinun "mahdollisina" pitämät asiat osoittautuvat lopulta vääriksi.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Valaisetko hieman, että mitä aukkoja siinä on Petteri (olen käsittänyt, että et itsekään olisi mikään super asiantuntija kryptovaluutan tekniikan osalta)?
Oletko ajatusetenlukija sen suhteen, että mukana olijoita ei kiinnosta OneCoinin tekniikka lainkaan?


Onecoin käyttää kryptovaluuttojen termejä kuten louhinta, poolit ja lohkoketju, mutta niille annetut merkitykset eivät täsmää. Olen esitellyt näitä ristiriitoja aiemmissa kommenteissani, eivätkä ne ole herättäneet kommentteja. Kaikkia kiinnostaa vain arvonnousu, ei se, mille perustalle koko systeemi on rakennettu.

Otetaan esimerkiksi nämä "kolikot". Yhtiö väittää, että jokainen "kolikko" tullaan auditoimaan. Mutta kun kyse on virtuaalirahasta, mitään kolikkoja ei ole olemassakaan. Kryptovaluutta on pohjimmiltaan vain osoitteita lohkoketjuun ja niihin liittyviä yksityisiä avaimia.

Tässä vielä pähkinä mietittäväksi: jos verkosto päättää (miten se mitataan?) vapauttaa lähdekoodin 80 prosentin jälkeen, miten lohkoketju saadaan hajautettua ympäri verkkoa niin, ettei sitä voi väärentää?

Kaikki on Petteri mahdollista tässä elämässä, sekin, että sinun "mahdollisina" pitämät asiat osoittautuvat lopulta vääriksi.

Kyllä, siksi yritän aina perustella kantani ja saatan silti olla väärässä. Niillä, jotka ovat laittaneet tähän rahansa, ei ole varaa erehtyä.

Petteri Järvinen kirjoitti...

MPC-lehden juttu aiheesta: OneCoin lupaa paljon - ilman takeita. Jutun mukaan "Poliisihallitus selvittää, onko kyseessä laiton pyramidipeli, arpajaishallintopäällikkö Jouni Laiho kertoo MPC:lle. Hänen mukaansa näyttää siltä, että asian selvittämiseksi tarvitaan esitutkinnallisia keinoja. Tätä kirjoitettaessa tutkintaa ei kuitenkaan ole käynnistetty."

SB kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti...
Valaisetko hieman, että mitä aukkoja siinä on Petteri (olen käsittänyt, että et itsekään olisi mikään super asiantuntija kryptovaluutan tekniikan osalta)? Oletko ajatusetenlukija sen suhteen, että mukana olijoita ei kiinnosta OneCoinin tekniikka lainkaan?


Vaikka maallikosta kryptovaluutat ja niiden tekniikka saattaa tuntuakin vaikeilta ja monimutkaisilta asioilta niin mistään rakettitieteestä ei kuitenkaan ole kysymys. Kryptovaluutan/valuuttojen tai kyseisen tekniikan mahdollisten puutteiden kritisointi tai ongelmien julkituominen ei edellytä henkilöltä mitään tiettyä koulutusta tai oppiarvon suorittamista.

Tällä palstalla on kyllä näkynyt vasta-argumentteja mutta Petterin tuomia väitteitä ei kuitenkaan kukaan ole ampunut vielä alas. Se kertonee jotain tämän valuutan puolestapuhujista; joko ei tiedetä itsekään mistä on kysymys tai sitten kiinnostaa vain se epämääräinen lupaus kolikon arvonnoususta. Jos nämä puolestapuhujat eivät itsekään tiedä miten tai millä tekniikalla kolikoita "louhitaan" niin eivät he myöskään silloin ole oikeutettuja arvostelemaan niitä jotka perustelevat väitteensä ja kritiikkinsä faktoihin.

Jos rehellisen yrityksen liiketoimintaa arvostellaan julkisesti niin yleensä yritys vastaa kritiikkiin myös julkisesti. Julkista ja nöyrää vastinetta odottaisin nimenomaan tässä tapauksessa. Jos Suomi on ollut heille se ykkös (tai kakkos) markkinointikohde (mitä voi päätellä joidenkin Youtubessa olevien videoiden perusteella) niin miksi tappaa lypsävä lehmä.

Julkista ja korrektia vastinetta ei tässä tapauksessa ole nähty vaan vastaus on ollut lähinnä oikeustoimilla uhkailua. Se ei ole rehellisesti toimivan yrityksen tapa. Ja mistä he [onecoin] ylipäätään mitään uutta tietoa pöytään toisivatkaan koska heillä itselläänkään ei ole mitään tarkempia faktoja asiasta, koska eivät ole suunnitelleet kulissia niin pitkälle, että joutuisivat joskus tarkemmin asioita perustelemaan. Nyt ovat kertoneet vain jotain epämääräistä kolikoiden syntymisestä, arvonnoususta jne. eivätkä luonnollisestikaan voi enää puheitaan muuksi muuttaa tai tarkentaa, koska se ajaisi heidät vain syvemmälle suohon.

Anonyymi kirjoitti...

MPC-lehden juttu aiheesta: OneCoin lupaa paljon - ilman takeita. Jutun mukaan "Poliisihallitus selvittää, onko kyseessä laiton pyramidipeli, arpajaishallintopäällikkö Jouni Laiho kertoo MPC:lle. Hänen mukaansa näyttää siltä, että asian selvittämiseksi tarvitaan esitutkinnallisia keinoja. Tätä kirjoitettaessa tutkintaa ei kuitenkaan ole käynnistetty."
............

Jos poliisi käyttää työssään asetta, niin asialle tehdään käsittääkseni aina esitutkinta. Näin voidaan riittävän aukottomasti laittaa tapahtuman kannet kiinni ilman, että virkamies pelkäisi tehneensä virkavirheen kun jonkun mielestä asetta on ehkä käytetty laittomasti.

En pitäisi ollenkaan mahdottomana, että Laihon toimesta tehtäs OneCoin esitutkinta. Näin Laihon riski virkavirheestä tutkimattomuuteen liittyen poistuisi.

Hyvä että esitutkintaa tehdään silloin kun siihen on perusteet. Suomessa kuitenkin käytetään veroeuroja kaiken varalta tehtäviin esitutkintoihin, jotka liittyvät siihen että kaiken varoiksi varmistetaan ettei tule virkamiehelle myöhemmin hankaluuksia.

Esitutkinnassa sitten selviää, että ylittyykö varsinaisen tutkinnan kynnys ja varsinaisen tutkinnan perusteella vasta selviää onko tehty jotain laitonta.

Jotenkin tähän suuntaan tuo homma käsittääkseni menee, mutta en ole pätkääkään alalla joten tarinassani saattaa olla epätäsmällisyyttä.

Anonyymi kirjoitti...

Vau. Virtuaali valuutassa ei ole mitään kolikoita?? Juu kai se on sama millä sitä termiä kutsuu tulkoon vaikka palikoita. en usko että se on väärin sanoa kolikko, koska se on jo tunnettu asia.
Termit louhinta, poolit blokchain, miksi näistäkään pitäisi keksiä uusia termejä? Täytyy myöntää en ymmärrä"louhinta perusteita yms" ,mutta kerta se ei ole raketti tiedettä niin miksi se ei voisi onnistua? Sivustolla ainakin pyörii kauhiaa vauhtia ns. blockchain ketju numeroita. Kai ne kaikki sitten jotain paskaa on.
Ymmärsin auditoinnista sen että se olisi maailman laajuisesti ensimmäinen eli varmaan haastavaa löytää siihen tekijää sekä keinoa miten se tehdää. Olen kuullut "kolikoista" jotka on jo ennalta käsin "louhittu" sitten ne tuodaan markkinoille mitä nämä sitten on??

Anonyymi kirjoitti...

Avaan huomenna sivuston jossa myyn PowerPointilla tekemääni "Miten tunnistat pyramidipelit" koulutuspakettia 100 - 5000 euron hintaan. Koulutuspaketti on täysin sama maksetusta hinnasta riippumatta. Koulutus sisältää pyramidipelien historiaa, yleisimmät pyramidipelit, pyramidipelien tunnistaminen, pyramidipelien taustavaikuttajat jne.

Koulutuspaketin ostaja, joka myy tai suosittelee paketin ostoa myös jollekin lähipiirinsä henkilölle, saa joskus 10% provision alatasollaan olevien henkilöiden maksamasta koulutuspaketin hinnasta.

Tilaa koulutuspaketti jo tänään ja tunnistat mahdolliset pyramidipelit ajoissa etkä menetä rahojasi niihin.
............

Jännitys vaan tiivistyy, eli olen koko päivän odottanut Sebastianin lupaamaa koulutuspakettia päästäkseni ostamaan, oppimaan ja tekemään pakettikauppaa...
Toivottavasti pääsen vielä illalla ensimäiten joukossa tekemään hankinnan, niin voin jo huomenna aamusta alkaa myymään.

Anonyymi kirjoitti...

Miten kolikot syntyvät / tulevat yksinketaisesti kerrottuna Bitcoinin tapauksessa eli mitä Bitcoin vertaisverkon koneet tekevät ja miten se liitty Bicoin "kolikoiden" syntyyn? Mitä on louhinta termi Bitcoinin tapauksessa? Lyhyesti kiitos.

Anonyymi kirjoitti...

Uudet bitcoinit syntyvät Bitcoin-verkossa louhintaprosessin sivutuotteena. Mitä tämä tarkoittaa tarkalleen ottaen? Eli mitä tuo itse louhinta on, liittynee ylläpitoon, minkä ylläpitoon?

Anonyymi kirjoitti...

Mitä on Bitcoin-louhinta ja mitä siihen käytetyllä huimalla laskentateholla tehdään?

Louhinta on koko Bitcoin-maksuteknologian ydin. Louhinnan avulla luodaan lohkoketju, joka on julkinen kirjanpitotietokanta. Se sisältää kaikki Bitcoin-siirrot kautta aikojen. Lohkoketjun rakentaminen on tehty louhintatehoa vaativaksi, koska näin voidaan tehdä äärimmäisen kalliiksi tehdä siihen enää muutoksia myöhemmin. Lohkoketjun julkisuus myös tekee bitcoinien väärentämisestä mahdotonta. Tämä on toistaiseksi ainoa tunnettu tapa toteuttaa luotettava hajautettu digitaalinen rahajärjestelmä.

Bitcoinien lähettäminen toimii niin, että Bitcoin-lompakko luo ilmoituksen, jossa ilmoittaa osoitteen Y siirtävän X bitcoinia osoitteeseen Z ja todistaa sen oikeellisuuden allekirjoittamalla siirron osoitteen Y käyttöoikeusavaimella. Tämä ilmoitus kuulutetaan verkkoon ja se päätyy lopulta louhijoille.

Keskimäärin 10 minuutin välein yksi onnekas louhija onnistuu arpomaan numeron, jonka avulla hänen työstämänsä lohko kelpaa Bitcoinin lohkoketjun jatkoksi. Kun näin käy, lohko kuulutetaan verkkoon ja kaikki siirrot, jotka olivat mukana lohkossa saavat näin yhden varmistuksen. Lohkosta ja sen siirroista tulee näin osa Bitcoinin julkista lohkoketjua ja louhijat alkavat etsimään seuraavaa lohkoa, joka liitetään taas osaksi pysyvää ketjua.

Tämän prosessin seurauksena Bitcoin-käyttäjät voivat luotettavasti siirtää bitcoineja toisilleen niin, että siirtoa on mahdotonta väärentää tai peruuttaa. Siirrot sinetöidään lohkoketjuun ja muutaman uuden lohkon jälkeen siirto on vuorenvarma. Tämä on Bitcoin-louhinnan päätarkoitus, josta pääsemmekin sen sivutuotteeseen eli uusien bitcoinien luontiin.

Palkkioksi siitä, että louhijat käyttävät tietokoneidensa laskentatehoa Bitcoin-verkon ylläpitoon, he saavat bitcoineja. Jokainen uusi lohko, joita tulee keskimäärin 10 minuutin välein, sisältää 25 uutta bitcoinia. Se louhija, joka sai lohkon luotua, saa pitää ne 25 bitcoinia. Jos verkon louhintateho lisääntyy ja lohkoja alkaa löytyä useammin kuin 10 minuutin välein, louhinnan vaikeustasoa säädetään kahden viikon välein automaattisesti niin, että uusia lohkoja syntyy edelleen 10 minuutin välein. Tämän ansiosta uusia bitcoineja syntyy tasaisesti.

Tämä tapa liittää uusien bitcoinien luonti Bitcoin-verkon ylläpitoon on nerokas. Se luo kannustimen ylläpitää Bitcoin-verkkoa ja samalla mahdollistaa täysin epäpoliittisen rahanluonnin. Kuka tahansa voi nimittäin louhia ja se on ollut täysin avointa alusta saakka. Se ei kuitenkaan ole ilmaista rahaa, koska tietokoneet ja sähkö maksavat. Sitä voidaan myös sanoa melko ammattimaiseksi toiminnaksi nykyään eli kilpailu on kovaa. Useimmille käyttäjille helpompaa ja halvempaa on jättää louhinta ammattilaisille ja hankkia bitcoineja muilla tavoilla.

Nykyään louhijoita on niin paljon, ja louhinnan vaikeustaso niin korkea, että käytännössä lähes kukaan ei louhi yksin. Louhijat ovat liittyneet yhteen palvelujen avulla, joita kutsutaan “mining pooleiksi”. Pooleja on paljon ja eniten Bitcoinin hengessä on P2Pool, joka on täysin P2P (eli vertaisverkkoon pohjautuva). Poolien idea on se, että poolin käyttäjät yrittävät yhdessä löytää seuraavaa lohkoa ja löydettyään sen he jakavat siitä tulevat bitcoinit kaikkien osallistujien kesken. Lohkopalkkion määrä puolittuu 4 vuoden välein ja joulukuusta 2012 lähtien louhijat alkoivat saamaan 25 bitcoinia per lohko. Tästä lisää kysymyksessä 9.

Anonyymi kirjoitti...

Toistaiseksi tunnetuimmat keskitetysti hallinnoidut virtuaalivaluutat ovat kiinalainen Q coin ja Second Life -virtuaalimaailman Linden-dollari. Molemmilla niistä voi välittömästi hankkia jotain, Q coineilla pikaviestipalvelun koristeita ja Linden-dollareilla virtuaalimaailman tuotteita ja palveluja.

Anonyymi kirjoitti...


Jokos OneCoin on viranomaisten toimesta todettu huijaukseksi tai laittomaksi?

Vai olisko tää edelleen näiden nettikiimaisten räksytystä, vaahtoamista ja toisaikaisten tarinoiden ja selitysten esittämistä :-)

Anonyymi kirjoitti...

=> Saippuakauppiaan väite
Olen myös täysin vakuuttunut kaiken tämän pohjalta, ja jo sitä ennenkin, ja kuten Petterikin jo alkuperäisessä kirjoituksessaan toi esiin, että kyseessä on huijaus.
=> Petteri Järvinen vastaa
Tässä vaiheessa Onecoin on lähinnä markkinointia ja lupauksia, joihin joko uskoo tai ei usko. Niitä ei voi osoittaa sen paremmin oikeiksi kuin vääriksi. Moni näyttää uskovan, koska ihminen uskoo niin mielellään asioihin, joiden toivoisi olevan totta.

Tilanne voi muuttua, jos lupaukset omasta MC-kortista tai valuutan vapaasta vaihdettavuudesta toteutuvat. Ne olisivat jotain konkreettista.
..............

Hienoa ja kiitos Petteri neutraalista viestinästä :-)

Anonyymi kirjoitti...

Bitcoin on kunnon härdelli sekamelska. Sen ympärille pitää virittää jos jonkinmoista adapteria ja palikkaa jotta sitä pystyy käyttämään. Asiathan voi toki toteuttaa vaikeastikin, onhan sillä työllistävä vaikutus ja töitähän Suomen maassakin nyt tarvitaan.

Anonyymi kirjoitti...

Bitcoinillahan tekee kyllä pilvinpimein hilloa (ne keneltä löytyy fyrkkaa) niin ettei verottajakaan pääse työntämään ahneita näppejään väliin.

Anonyymi kirjoitti...

Palkkioksi siitä, että louhijat käyttävät tietokoneidensa laskentatehoa Bitcoin-verkon ylläpitoon, he saavat bitcoineja. Jokainen uusi lohko, joita tulee keskimäärin 10 minuutin välein, sisältää 25 uutta bitcoinia. Se louhija, joka sai lohkon luotua, saa pitää ne 25 bitcoinia. Jos verkon louhintateho lisääntyy ja lohkoja alkaa löytyä useammin kuin 10 minuutin välein, louhinnan vaikeustasoa säädetään kahden viikon välein automaattisesti niin, että uusia lohkoja syntyy edelleen 10 minuutin välein. Tämän ansiosta uusia bitcoineja syntyy tasaisesti.

Lohkopalkkion määrä puolittuu 4 vuoden välein ja joulukuusta 2012 lähtien louhijat alkoivat saamaan 25 bitcoinia per lohko.

Miksi louhinnan vaikustasoa pitää "säätää", mikä tarkoitus ja idea siinä oiken on? Miksi tuo lohkopalkkion määrä puolittuu 4 vuoden välein, mikä on sen logiikka?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Miksi louhinnan vaikustasoa pitää "säätää", mikä tarkoitus ja idea siinä oiken on? Miksi tuo lohkopalkkion määrä puolittuu 4 vuoden välein, mikä on sen logiikka?

Juuri se, ettei kukaan pysty louhimaan yhdellä supertietokoneella kaikkia kolikoita liian nopeasti.

Puolittuminen on hidastaa uuden rahan luontia, mikä luo keinotekoista niukkuutta ja estää Bitcoinien arvon inflatoitumisen. Muutenhan rahan arvo laskisi, kun sitä tulee markkinoille yhä enemmän.

Anonyymi kirjoitti...

Jos jotakuta kiinnostaa nämä altcoin projektit niin kaverini tekee sinulle oman altcoinin 1000 €urolla. Miksi tyytyä pelkkään koulutuspakettiin kun voi saada oman coinin jolla voit toteuttaa oman pyramidihuijauksen ja nauttia oikeasti niistä rahoista jotka nyt valuvat käsistäsi

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, että vaivauduit Petteri vastaamaan kysymyksiin. Aivan, niukkuudellahan ihminen on saatu ajattua tässä maailmanmenossa taloudellisesti puristuksiin jo vuosisatojen ajan.

Anonyymi kirjoitti...

Edelleenkin odotan, että onko OneCoin poliisin tutkinnassa tai onko jotain virallista tietoa rikollisesta toiminnasta :-)

Tämä Petterin kommentti on huvittava
"
Kyllä, siksi yritän aina perustella kantani ja saatan silti olla väärässä. Niillä, jotka ovat laittaneet tähän rahansa, ei ole varaa erehtyä.
"

Itselläni on lähiviikkoina >100 000 OneCoin:ia :-)
Jos homma paljastuu kusetukseksi, niin nauran ja tunnustan ottamani riskin toteutumisen( ei olisi ensimmäinen kerta kun tulee nokkaan).
Jos homma etenee ja arvo alkaa nousemaan, niin nauran paljon makeammin ja ehkä olen hieman vahingoniloinen kaikkein epäasiallisemmille suunsoittajille :-) (ei olisi ensimmäinen kerta kun onnistuu)

Naurua ja hynyä siis luvassa kummassakin tapauksessa, mutta aika sit näyttää hymyn ja naurun määrän.

Anonyymi kirjoitti...

Hehee!! Kiitos tästä ketjusta! Se on jotenkin liikuttavaa se ihmisen luonto. Hyökätään sen kimppuun joka puhkaisee sen turpean pelolta löyhkäävän visvakuplan. Jälkiviisastelu on hemmetin hauskaa!! Oisko kannattanut ottaa selvää kenelle ne rahat veivaa?? Laittaa rahat "virtuaalivaluuttaan" jonka louhimisesta(toisin sanoen olemassaolosta) ei ole mitään todisteita? Jota ei voi käyttää misään?? Jota ei jeesus sentään voi edes myydä pois?? Maksaa jostain hemmetin koulutuksesta?? Käyttäkää sitä googlea ja opiskelkaa ihan itse.
Jos joku asia näyttää, haisee ja muutenkin etäisesti tuo mieleen ihmiskakan niin älkää nyt jumalauta syökö sitä!! Ite opin tän päiväkodissa ilman luentoja ja koulutuspaketteja. Ihan kokemuksen kautta siis.
Jos joku tyyppi jolla on todistettava huijari-tausta, tai muuten vaan vaikka ois ketkun olonen, pyytää sulta rahaa ja lupaa maksaa sen moninkertasena takas ihan kohta ja ihan varmanan ni äläpä.....
No en tässä nyt jaksa enempää, tajusitte varmaan pointin. Kaikki OneCONETTAJAT: jatkakaa!!! Tää on musta tosi hauskaa.

Anonyymi kirjoitti...

Hehee!! Kiitos tästä ketjusta! Se on jotenkin liikuttavaa se ihmisen luonto. Hyökätään sen kimppuun joka puhkaisee sen turpean pelolta löyhkäävän visvakuplan. Jälkiviisastelu on hemmetin hauskaa!! Oisko kannattanut ottaa selvää kenelle ne rahat veivaa?? Laittaa rahat "virtuaalivaluuttaan" jonka louhimisesta(toisin sanoen olemassaolosta) ei ole mitään todisteita? Jota ei voi käyttää misään?? Jota ei jeesus sentään voi edes myydä pois?? Maksaa jostain hemmetin koulutuksesta?? Käyttäkää sitä googlea ja opiskelkaa ihan itse.
Jos joku asia näyttää, haisee ja muutenkin etäisesti tuo mieleen ihmiskakan niin älkää nyt jumalauta syökö sitä!! Ite opin tän päiväkodissa ilman luentoja ja koulutuspaketteja. Ihan kokemuksen kautta siis.
Jos joku tyyppi jolla on todistettava huijari-tausta, tai muuten vaan vaikka ois ketkun olonen, pyytää sulta rahaa ja lupaa maksaa sen moninkertasena takas ihan kohta ja ihan varmanan ni äläpä.....
No en tässä nyt jaksa enempää, tajusitte varmaan pointin. Kaikki OneCONETTAJAT: jatkakaa!!! Tää on musta tosi hauskaa.
..................

Tässä viestissä se mielipiteen vapaus on päästetty valloilleen oikein kunnolla, mutta ymmärryksestä tai älykkyydestä ei ole koskaan edes kuultu huhuja :-)
Aloittajakin on oppinut matkan varrela ottamaan kantaa fiksusti, mutta joukkoon mahtuu näköjään aina niitä jotka viesteillään paljastavat todelliset kykynsä :-)

Anonyymi kirjoitti...

Varmaan kaikkia kiinnostaa oma altcoin, mutta jujuhan ei ole siinä että sulla on oma coin vaan sen käytettävyys ja laajuus. Kyllä onecoin on tällä hetkellä pelkkä numero muitten joukossa , mutta oikeasti siitä yritetään tehdä laajamittainen kolikko. Ei bitcoinikaan eikona kuukausua ollut mikään laaja ja se ei sitäkään kukaan alkuu huolinut. nykyisin kokonaisen bitcoinin omistaa n.250000 tuhatta ihmistä. Onecoin on saanut jo 3kk yli 85000 ihmistä. mutta niin monta kertaa täälläkin mainittu aika näyttää mihin tämän kanssa päädytään joten odotellaan rauhassa.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Niin kauan kuin Onecoin on yhden Gibraltarille rekisteröidyn yrityksen omaa "rahaa", sitä ei voi verrata altcoineihin. Kyse ei ole siitä, saako Onecoin enemmän käyttäjiä kuin muut Bitcoin-kilpailijat.

Yhden yrityksen omalle tietokoneelle tallennetut tiedot rahoista ja niiden täydellisestä ostohistoriasta on valtava riski.

Lähdekoodin avaaminen ja rahan "vapauttaminen" ei merkitse mitään, jos samalla rahan käyttöhistoriaa ei hajauteta ympäri verkkoa muiden altcoinien tapaan. En keksi, miten tämä voitaisiin edes teoriassa toteuttaa. Olen kysynyt asiaa Bulgariasta, jos saan vastauksen niin välitän sen tänne.

Anonyymi kirjoitti...

"Yhden yrityksen omalle tietokoneelle tallennetut tiedot rahoista ja niiden täydellisestä ostohistoriasta on valtava riski."

Eikös kaikki nykypankit toimi juuri näin?

SB kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti...
Eikös kaikki nykypankit toimi juuri näin?


Näinhän pankit juuri toimivat mutta nyt ei olekaan kyse pankista vaan kryptovaluutasta. Kryptovaluuttojen yhtenä etunahan on pidetty juuri sitoutumattomuutta pankkeihin ja tämä yksi koittaa muuttaa nyt tuotakin argumenttia ja tuskin parempaan suuntaan.

Onecoinin käyttämä rahanvälittäjä (www.onepayment.eu) on vähintäänkin yhtä epäilyttävä kuin onecoin itsessään. Jälleen kerran sivustollinen pelkkää lööperiä muualta kopioitujen kuvien kera. Yhteystietojakaan ei ole, pelkästään osoite johonkin hotelliin tai vastaavaan. Huolestuttavinta on kuitenkin se, että kirjautumisen jälkeen yhteys ei ole mitenkään salattu vaikka kyse on kuitenkin rahan välittämisestä puolin ja toisin.

Varsinainen kirjautuminen tuonne "lompakkoon" tapahtuu osoitteessa http://onepayments.ewalletaccess.com jonka domain on rekisteröity Benefits on Madison nimisen yrityksen nimiin australian takamaille ja johonkin autotalliin/varastoon.

Itse ainakin kannan rahani mieluusti oikeaan pankkiin kuin hukkaan sen näihin "arvonnousuihin" tai viime kädessä suojaamattomien yhteyksien takia jonkun kolmannen osapuolen koijarin taskuun.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti...
Eikös kaikki nykypankit toimi juuri näin?

Näinhän pankit juuri toimivat mutta nyt ei olekaan kyse pankista vaan kryptovaluutasta. Kryptovaluuttojen yhtenä etunahan on pidetty juuri sitoutumattomuutta pankkeihin ja tämä yksi koittaa muuttaa nyt tuotakin argumenttia ja tuskin parempaan suuntaan.
...............

Keskitetyn hallinnan riskit ovat niitä samoja riskejä joiden kanssa pankitkin toimivat tietohallinnassaan.
OneCoin on ilmoittanut hakeneensa pankkitoimilupaa, eli siinä mielessä kyseessä onkin nimenomaan pankki. Tosin tässä tapauksessa olisi kyseessä hyvin poikkeava pankki, jolla on myös oma kryptovaluutta.

Teknikan luotetavuuden ja käytettävyyden saralla on varmaan paljonkin tehtävää, mutta se ei silti tarkoita etteikö konsepti ole edelleenkin erittäin mielenkiintoinen.

Jatkamme mielenkiinolla kehityksen seuraamista. Otetaan tähän pieni kytkentä kokonaan eri maailmaan, eli mäkihyppyyn. Ruotsalainen Jan Boklöv kehitti mäkihyppyyn V-tyylin, mutta häntä ivattiin ja hänelle naurettiin. Kukaan ei ottanut häntä eikä hänen kehittämäänsä tyyliä vakavasti. Toisin kuitenkin kävi, eli vaikka Jan Boklöv ei tyylillään saavuttanut suurta henkilökohtaista menestystä, niin hänen oivalluksellaan koko laji koko tyylillisen vallakumouksen.

SB kirjoitti...

Anonyymi sanoi...
...OneCoin on ilmoittanut hakeneensa pankkitoimilupaa, eli siinä mielessä kyseessä onkin nimenomaan pankki. Tosin tässä tapauksessa olisi kyseessä hyvin poikkeava pankki, jolla on myös oma kryptovaluutta.


Anonyymi sanoi...
Teknikan luotetavuuden ja käytettävyyden saralla on varmaan paljonkin tehtävää, mutta se ei silti tarkoita etteikö konsepti ole edelleenkin erittäin mielenkiintoinen.


Kuten sanottu, kannan varani mielummin suomalaiseen pankkiin kuin annan ne bulgaarialaiselle hämäräyhtiölle. Konsepti voi olla vaikka kuinka mielenkiintoinen mutta jos sitä toteuttamaan on lähtenyt entiset internethuijarit niin tyhmä saa olla jos siitä huolimatta mielenkiintoa konseptia kohtaan löytyy ja menee antamaan rahojaan huijereille.

Homma voi toimia aluksi, kun toiminta on pientä ja rahaa tulee vielä uusilta liittyviltä jäseniltä ja menot pidetään kurissa mutta entäs sitten kun kukaan ei enää liity mukaan? Ei tuollaisten pankkialustojen kehittäminen mitään ilmaista ole, mistä se raha silloin otetaan kun uusia jäseniä ei saada mukaan. Jotain paikallisia koodareita voidaan ehkä käyttää jotta systeemit saadaan pystyyn pienellä rahalla mutta järjestelmän ylläpitokin maksaa ja se pitää olla käytössä 24/7/365.

Jos rujat ja kumppanit ottavat lainaa palveluiden kehittämiseen niin täytyy sekin maksaa pois aikanaan, niistä maksukorttien välityspalkkioistako nuo lainat maksetaan? Ja, jos tuollainen välityspalkkiojärjestelmä kortteihin tulee niin mikään kauppa ei maksuvälinettä huoli, koska silloin se on täysin samalla viivalla nykyisten maksukorttien ja maksunvälityspalkkioiden kanssa. Vai otetaanko se jonkinlaisena palkkiona siinä vaiheessa kun henkilö olisi vaihtamassa näitä onecoineja oikeaksi rahaksi?

Jos verrataan tätä johonkin kansainväliseen lailliseen bisnekseen niin yleensä idea ja konsepti esitellään ja perustellaan kannattavuus sijoittajille tai muulle henkilöstölle jolla sitä rahaa on. Sitten laitetaan puitteet kuntoon ja vasta sitten julkistetaan koko konsepti. Nyt on lähdetty käsi ojossa pyytämään rahaa jollakin olemattomilla koulutuksilla ja kaikki muu on pelkkää sanahelinää. Kritiikin antajia uhataan oikeustoimilla vaikka samaan aikaan netissä on lukemattomia hömpällä varustettuja sivuja jossa toitotetaan samaa ilosanomaa kukin omavalintaisella tavallaan, mitään yhtenäisyyttä näillä sivuilla ei ole. Jos yrityksen on tarkoitus laittaa imagoasiat kuntoon niin silloin sen tulisi myös tehdä jonkinlainen markkinointiohjeistus ja määritellä miten sen oma väki siitä voi kirjoittaa. Luuletko, että ruja ja kumppanit ovat läpikäyneet jokaisen saitin jolla tätä heidän ilosanomaa levitetään, kun pikaisella haulla sivuja löytyy noin 195000 kappaletta (sivut, joissa on tuo suosittelulinkki).

Mielenkiitoista tässä on vain se, että mitkä ovat näiden kumppaneiden kommentit (jos ehtivät sellaisia sanoa) kun pyramidi läsähtää.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Eikös kaikki nykypankit toimi juuri näin?

Tässä on nyt yksi oleellinen ero: pankki näkee yhden asiakkaan tapahtumat ja tilitiedot, mutta Onecoin-yritys näkee KAIKKIEN asiakkaiden KAIKKI tapahtumat - rahojen sarjanumeroita myöten. Pankki näkee vain omien asiakkaidensa tilitapahtumat.

Lisäksi on toinen, paljon suurempikin ero: kun kaikki rahat ovat Onecoin-yrityksen hallussa, se voi luoda uutta rahaa, mitätöidä vanhaa ja käyttää samat asiakkaan rahat moneen kertaan. Toisin sanoen Onecoinilla on vapaat kädet asiakkaiden rahoihin, rahat ovat sen omaisuutta. Pankit ainoastaan käsittelevät keskuspankin painamaa ja asiakkaidensa omistamaa rahaa.

Bit- ja altcoineissa tämä kaikki on estetty hajauttamalla rahojen tietokanta mahdollisimman monelle koneelle. Onecoinissa vastaavaa järjestelyä ei ole.

Anonyymi kirjoitti...

Ja porukkaa ei kun lappaa Onecoin konseptiin reilulla vauhdilla maailmalta koko ajan lisää:). Koirat haukkuu ja karavaani kulkee!:)

Anonyymi kirjoitti...


=> Lainaus
Lisäksi on toinen, paljon suurempikin ero: kun kaikki rahat ovat Onecoin-yrityksen hallussa, se voi luoda uutta rahaa, mitätöidä vanhaa ja käyttää samat asiakkaan rahat moneen kertaan. Toisin sanoen Onecoinilla on vapaat kädet asiakkaiden rahoihin, rahat ovat sen omaisuutta. Pankit ainoastaan käsittelevät keskuspankin painamaa ja asiakkaidensa omistamaa rahaa.
..........

Yhtiö on ilmoittanut, että kaikki raha luodaan käyttäjille, eli tätä Petterin scenaariota yhtiöstä luomassa lisää kolikoita, mitätöidä kolikoita jne... ei ole.

OneCoin on käsitykseni mukaan hallitayhtiö ja rahat on käyttäjien rahoja.

Vaikka tässä kuinka väännettäs, niin aidon yhtiön hallinnoima valuutta sisältää paljon vahvuuksia jotka on kenenkään omistamattomalle ja täysin hallitsemattomalle Bitcoinille isoja riskejä ja haasteita. Yksi yhtiö voidaan saada toiminnaltaan luotettavaksi, valvotuksi, ohjatuksi toisin kuin Bitcoin.

Enkä edelleenkään väitä, etteikö yhden yhtiön saaminen luotettavaksi globaaliksi toimijaksi sisällä paljonkin haasteita, mutta en usko että on yhtään sellaista tekijää joka ei olisi ratkaistavissa.

Bitcoinin heikkoudet on tässä vaiheessa mahdottomia, tai ainakin erittäin hankalia ratkaistavaksi.

Sebastianilla on kokoajan nää hämäräbisnekset esillä. Joko OneCoin on jonkun viranomaisen tai poliisin toimesta todettu laittomaksi? Eipä taida olla vieläkään, eli voi harmi ;-)

Petteri Järvinen kirjoitti...

OneCoin on käsitykseni mukaan hallitayhtiö ja rahat on käyttäjien rahoja.

Kannattaisi tosiaan perehtyä kryptovaluuttaan ja sen toimintaan.

Anonyymi kirjoitti...

Petteri tarkoittaa varmaan nyt erityisesti Bitcoinia ja miten Bitcoin järjestelmä on rakennettu ja rakentunut. Kryptovaluutta ratkaisuja on mahdollista luoda toisenlaisiakin, se on ihan selvä asia. Bitcoin yhteisölle ei ilmeisesti ole teknisesti muunlaista luotettavaa ja järkevää kryptovaluutta vaihtoehtoa kuin täysin avoin ja hajautettu järjestelmä alusta saakka, se asia on nyt tullut täysin selväksi. Aika näyttää sen, että mihin asti minkäkin kryptovaluutan taival vie ajan saatossa. Ja niistä ei päätä meistä kukaan, vaikuttamassa me voidaan kyllä olla asioiden kanssa suuntaan ja toiseen.

SB kirjoitti...

Anonyymi sanoi...
Yhtiö on ilmoittanut, että kaikki raha luodaan käyttäjille, eli tätä Petterin scenaariota yhtiöstä luomassa lisää kolikoita, mitätöidä kolikoita jne... ei ole.


Lainaus sivulta: http://www.onecoinfinland.fi/onecoin_kysymykset.html
Mitä tarkoittaa louhinta? Kuten kaikki kryptovaluutat, OneCoin täytyy louhia syntyäkseen. Louhinta tarkoittaa uusien kolikoiden luontia käyttäjien toimesta.


Niin miten se oli? Siis kolikoita louhitaan käyttäjien rahoilla jonkun muun palvelimelle. No, vielä erikoisemman tuosta tekisi se, että louhittaisiin kolikoita ihan jollekin muulle kuin asianomaiselle henkilölle/yhteisölle. On puhuttu pankista ja muusta mutta jos on sanottu, että onecoin on kryptovaluutta niin ei sitä yhtäkkiä muuksi voi muuttaa.


Anonyymi sanoi...
Sebastianilla on kokoajan nää hämäräbisnekset esillä. Joko OneCoin on jonkun viranomaisen tai poliisin toimesta todettu laittomaksi? Eipä taida olla vieläkään, eli voi harmi ;-)


Tekeekö se, että asia (onecoin) ei ole poliisitutkinnassa, siitä vähemmän rikollisen toiminnan? Mielipiteet on jokaisen omia, en tuputa enkä yritä ketään käännyttää tähän uskomukseen.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Petteri tarkoittaa varmaan nyt erityisesti Bitcoinia ja miten Bitcoin järjestelmä on rakennettu ja rakentunut. Kryptovaluutta ratkaisuja on mahdollista luoda toisenlaisiakin, se on ihan selvä asia. Bitcoin yhteisölle ei ilmeisesti ole teknisesti muunlaista luotettavaa ja järkevää kryptovaluutta vaihtoehtoa kuin täysin avoin ja hajautettu järjestelmä alusta saakka, se asia on nyt tullut täysin selväksi.

Ei ole mitään "käyttäjien rahoja". Kryptovaluutta on todellakin vain virtuaalista. Bit- ja altcoinit toimivat vain siksi, että virtuaalinen raha on HAJAUTETTU riittävän monelle riippumattomalle koneelle.

Jos virtuaaliset "rahat" ovat yhtiön omalla tietokoneella, "omistajat" ovat täysin suojattomia valuuttansa mitätöintiä, väärinkäyttöä ym. vastaan. Tämä on aivan oleellinen ero muihin virtuaalivaluuttoihin verrattuna.

Jokainen voi kuvitella, miten paljon miljardien eurojen arvoinen virtuaalirahojen tietokanta vetäisi puoleensa hakkereita -- sisäpiiristä puhumattakaan (edellyttäen, että Onecoineilla olisi jotain arvoa ja ne olisivat vaihdettavia).

Anonyymi kirjoitti...



=> Lainaus
Tekeekö se, että asia (onecoin) ei ole poliisitutkinnassa, siitä vähemmän rikollisen toiminnan?
........

Kyllä juuri noin. Ellei ole edes tutkittavana rikollisesta toiminnasta epäiltynä saati että jotain rikolista toimintaa olis viranomaisen toimesta todennettu, niin kyse ei silloin ainakaan minun mielestä ole rikollisesta toiminnasta, eikä silloin pitäisi kenenkään syyttää rikollisesta toiminnasta. Mielipiteet on eri juttu ja täällähän on mielipiteen vapaus olemassa.

Mun mielipide on se, että Sebastian on osaamisestaan tai osaamattomuudestaan huolimatta kakaramainen jänkkääjä. Lähinna siksi, koska lapset tyypillisesti vääntävät tyyliin "meidän isä voittaa taatusti teidän isän" , mutta Sebastian käyttää samantyyppistä epäasiallista käsittelytyyliä keskustelussa oli sitten kyse näkemyseroista tai muuten eriävistä mielipiteistä.

Minua tietysti hieman harmittaa, että en osaa ja pysty tavallisena maan matosena perustelemaan näkemyksiäni paremmin, eli en ole OneCoin:ssa muuta kun muutaman euron arvosta asiakkaana. Eikä minulla ole sitä kautta pakkomiellettä asian puolustamiseen, mutta maallikkona yritän päästä ajatuksillani sen kuuluisan luovaa ajattelua ja ideointia rajoittavan laatikon ulkopuolelle. Näin ollen ajatukseni voi olla mm. vääriä, hölmöjä, oikeita, toteutettavissa tai esim. mahdottomia.
Kaikista vastaväitteistä huolimatta uskon, että joku toimija tuo jonkun markkinoita valloittavan valuutan. Toki tässä kohdassa toivon, että se olisi OneCoin. Tätä hevosta minä olen pelannut, koska minä en tiedä mitään muutakaan toimijaa joka olisi ilmassut tekevänsä valuuttakuviossa jotain muista yrittäjistä poikkeavasti ja vielä ennakkoluulottoman kiinnostavasti :-)

Petteri Järvinen kirjoitti...

Tätä hevosta minä olen pelannut...

Näetkö tämän pelkkänä uhkapelinä, jonkinlaisena totona? Olet valmis laittamaan rahoja likoon voiton toivossa yrittämättäkään selvittää, onko toiminta laillista tai edes teoriassa mahdollista toimia?

Jos kyyninen asenne on yleinenkin asenne Onecoiniin rahojaan laittaneiden joukossa en yhtään ihmettele, miksi niin huijaukset niin helposti uppoavat ihmisiin kaikista varoitteluista huolimatta.

Enkä yhtään sääli niitä, jotka menettävät rahansa tässä hevospelissä.

Anonyymi kirjoitti...

Tätä hevosta minä olen pelannut...

Näetkö tämän pelkkänä uhkapelinä, jonkinlaisena totona? Olet valmis laittamaan rahoja likoon voiton toivossa yrittämättäkään selvittää, onko toiminta laillista tai edes teoriassa mahdollista toimia?

=> Isojen tuottojen hakeminen on aina isojen riskien toimintaa, eli oli kyseessä varsinainen sijoitustoiminta tai hevospelit(hevospeleistä en ymmärrä mitään).
Seuraan hyvinkin tarkkaan, että onko laillisuuden puuttumisesta tai edes kyseenalaistamisesta viranomaisten viestejä, mutta toistaiseksi näin ei ole ollut. Ja jos tälläkään kohulla ei ole viranomaisten toimesta todettu laittomuutta, niin itse ainakin olen aikaisempaakin vakuuttuneempi että homma on laillista. Ainakaan tämän palstan uhoajista en välitä, eli laittomuudesta pitää olla vahvempaa näyttöä :-)


Jos kyyninen asenne on yleinenkin asenne Onecoiniin rahojaan laittaneiden joukossa en yhtään ihmettele, miksi niin huijaukset niin helposti uppoavat ihmisiin kaikista varoitteluista huolimatta.

Enkä yhtään sääli niitä, jotka menettävät rahansa tässä hevospelissä.
=> En usko, että kukaan Petterin sääliä onkaan kerjäämässä. On kuitenkin hyvä muistaa, että lähes poikkeuksetta uusia asioita tuovat alkuvaiheessa tyrmätään ja tuomitaan. Näin se on mennyt monen suurenkin innovaation kanssa.

Sitä minä en ymmärrä, että miksi ne joilla ei ole latiakaan kiinni OneCoin:ssa pitävät suurinta ääntä ja meteliä koko systeemiä vastaan, vaikka ei olisi edes pientäkään tuntemusta mistä on kyse. Mukana on nyt yli 90000 rekkaantumista ja näistä yli 3500 suomesta, eli jouko on varsin laaja ja tuossa määrässä on myös uskoakseni eri alojen asintuntemusta. No itse olen melkoisen herkkä kokeilemaan uusia kuvioita jos intuitio on sellainen, että tässä on jotain kiinnostavaa. OneCoin on edelleen kiinnostava, ja aika sitten näyttää onko intuitio oikeassa vai väärässä.
No mitäs jos OneCoin onkin tuleva menestystarina :-)
No pakko hieman provosoida, eli tiedän että jo tuollaisen epäilyksenkin kirjoittaminen saa jonkun verenpaineet nousemaan vaikka paineistujalla ei olisi senttiäkään kiinni kuviossa.

Anonyymi kirjoitti...

Vielä kyynisestä asenteesta...

Mites Petteri näet näiden keskusteluiden alun, eli kirjoitit kovin syyttelevää tekstiä ja vielä itsekkin mainitsit taustatietojen olevan pintä googletusta. Olitko siis väliinpitämätön hyökätessäsi OneCoin:ia vastaan lukijat sekoittavalla mielipiteen, asiapitoisen ja tutkivan kirjoituksen sekoituksella?

Ainakin toistaiseksi nuo huijaus ja wincapita viittaukset ovat jääneet omaan arvoonsa, eli vaikka mielipiteitä voi olla monia niin viranomaisten puolelta ei ole tietooni tullit mitään artikkelissa vahvasti epäiltyjä asioita.

No ainakin Iltalehti toimi ammattimaisesti, eli vain lainasivat Petteri kirjoituksia ja näin kaikki vastuu ongelmatilanteessa olisi kaatunut Petterin niskaan :-)

Mutta aika näyttää :-)

SB kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti...
Sitä minä en ymmärrä, että miksi ne joilla ei ole latiakaan kiinni OneCoin:ssa pitävät suurinta ääntä ja meteliä koko systeemiä vastaan, vaikka ei olisi edes pientäkään tuntemusta mistä on kyse. Mukana on nyt yli 90000 rekkaantumista ja näistä yli 3500 suomesta, eli jouko on varsin laaja ja tuossa määrässä on myös uskoakseni eri alojen asintuntemusta.


Minäkään en ymmärrä sitä, että minkä takia onecoinin puolustajat eivät näe ristiriitaa onecoinin toiminnan ja oikeiden kryptovaluuttojen välillä vaan kommentointi on huutelua ja solvausta. Jos oma tietämys kryptovaluutoista rajoittuu onecoinin antamaan tietoon niin vastustajia on turha moittia silloin tietämättömyydestä. Lisäksi on joukko asioita jotka puhuvat omaa kieltään systeemin luotettavuudesta. Kaikki nuo löytyvät Petterin tekstistä, niitä on tässä enää turha toistaa.

Asiantuntijoita voi olla mukana vaikka kuinka paljon, se ei todista mitään. Takavuosina oli joku energia-koijaus jossa oli jokin loputonta energiaa tuottava menetelmä ja jopa Einsteinin teorioita väitettiin vääräksi. Siinäkin oli mukana insinöörejä ja tunnettuja ammattilaisia mutta kuinkas kävikään, rahat kyllä kerättiin mutta siihen se jäi insinööreistä ja ammattilaisista huolimatta. Tiedän lähipiiristäkin henkilöitä jotka sijoittivat tuohon isojakin summia kun usko oli kova. Samanlaista hurmosta on tässäkin tapauksessa nähtävissä.

Yhteiskunnassa on tapana tuoda esille mahdolliset ristiriitaisuudet ja epäselvyydet yritysten toiminnassa. Olkoon se vaikkapa yleistä kuluttajien etujen ajamista. Toisaalta myös korjataan väärinkäsityksiä joita väärät lausunnot ja kirjoitukset yrittävät pitää yllä. Kryptovaluutta on kryptovaluutta mutta jonkun yrityksen palvelimella toimiva sovellus ei siitä vielä sellaista tee.

PS: Taitaa olla myös niin, että viralliselta taholta (onecoin) näitä Petterin esittämiä asioita ja ristiriitaisuuksia ei ole myöskään kumottu.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Mites Petteri näet näiden keskusteluiden alun, eli kirjoitit kovin syyttelevää tekstiä ja vielä itsekkin mainitsit taustatietojen olevan pintä googletusta. Olitko siis väliinpitämätön hyökätessäsi OneCoin:ia vastaan lukijat sekoittavalla mielipiteen, asiapitoisen ja tutkivan kirjoituksen sekoituksella?

Onecoin on joko nettihuijaus tai uusi kryptovaluutta, molemmat vaihtoehdot ovat työni kannalta kiinnostavia ja olen sen vuoksi käyttänyt aikaani asioiden penkomiseen.

Mutta kun markkinointimateriaali on käyty läpi, faktoja ei juuri ole. On vain suuria lupauksia ja joukko avoimia kysymyksiä, joista olen lähettänyt listan Bulgarian pääkonttoriin.

Faktoja tulee viimeistään siinä vaiheessa kun kaupankäynti valuutalla alkaa tai koko homma romahtaa. Oma kantani asiaan on selvä, mutta odotellaan mitä tapahtuu.

Anonyymi kirjoitti...

Näihin sanoihin ja näihin tunnelmiin. Petteri Punakuono oli poro nimeltään...:).

Anonyymi kirjoitti...

Onko olemassa oikeata tai väärä kyptovaluttaa?? Mikä estää että uusi kryptovaluutta olisikin sisäisesti "louhittu" uusi innovaatio?? Mielestäni petteri alkaa hieman jo lämpenemään ajatukselle . Mitä jos tämä onkin todella uutta ja hienoa :D Sebastian ei kyllä takkia käännä se on nähty , mutta voi olla tulevaisuudessa hänkin kauppaa omassa kaupassaan kyseistä uutta kolikkoa. Ja muistuttaisin ei kaiken tarvitse olla huijausta yrityksiä kaatuu ja syntyy koko ajan kaikki kaatuneet yritykset eivät ole huijausta. Eilen kuulin radiosta, että joku suomalainen yrittää tehdä tekno elokuvaa mutta ei ole rahaa joten he laittavat pystyyn "joukkorahoituksen . HEI mutta sehän on selvä huijaus kerroppa sebastian äkkiä Laiholle taas tulee uusi huijaus :D

Anonyymi kirjoitti...

Ei Bitcoin kavereille ole vaihtoehtona keskitetty ja jonkin tietyn tahon hallinnoima louhinta, se on täysin selvä asia. Ei heille ole varmaan edes vaihtoehto sekään, että louhinnalle on ulkopuolinen auditoija. Eli en usko, että louhintatapa asiasta on paljon keskustelemista Bitcoin kavereiden kanssa. PS. OneCoin yhtiö hakee EU:n laajuista pankkitoimilupaa ja bittiraha.fi:n sivustolla yksi insinööri huutaa patti punaisena kuinka OneCoin yhtiön omistus on jotenkin epämäääräinen. Yritykseen tehdään koko yrityksen kattava auditointi pankkilupia haettaessa, eiköhän nuo "epäselvyydet ja epämääräiseyydet" selviä siinä vaiheessa.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Onko olemassa oikeata tai väärä kyptovaluttaa?? Mikä estää että uusi kryptovaluutta olisikin sisäisesti "louhittu" uusi innovaatio??

Kryptovaluutta on tekninen innovaatio. Yhden yrityksen oma valuutta ei ole innovaatio, vaan siinä toteutuvat ikivanhat ahneuden ja luottamuksen periaatteet: uskallatko antaa rahasi yhden yrityksen haltuun? Vaikka Onecoin olisi täysin laillinen ja rehellinen yritys, tämä on niin suuri riski, ettei kenenkään luulisi lähtevän sellaiseen mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Aika moni on jo lähtenyt (jokunen suomalainenkin) mukaan. Henkilökohtainen etiikka on elämässä yksi tärkeimpiä asioita ja luottamus myös. Se joka on tehnyt itse epäeettisiä asioita toisia kohtaan ei luota sen jälkeen itse toisiin ihmisiin.

Anonyymi kirjoitti...

Jatka sinä Petteri touhuamista Bitcoin porukan kanssa Bitcoinin parissa, se on ihan selkeästi sinun juttusi.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Henkilökohtainen etiikka on elämässä yksi tärkeimpiä asioita ja luottamus myös.

Miksi sitten esiinnyt anonyyminä?

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän ne häirikkösoittelut henkilökohtaisiin puhelimiin ole ihan riittävä syy pitää omat henkilötiedot pois tältä palstalta, vai mitä Petteri?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Kuka on soitellut häirikkösoittoja ja mistä ne ovat saaneet numeroita?

Anonyymi kirjoitti...

Näin se vaan välillä menee, eli kyvykkyys asialliseen keskusteluun puuttu, mutta se ei ole pahimpia osoituksia keskustelijoiden älylisestä tasosta tai pikemminkin älyllisen tason puuttumisesta. Tämän lisäksi avoimesti ja kuitenkin asiallisesti toimivat ovat saaneet nimettömiä haukumis- ja lynkkauspuheluita. Soittajista ei ole paljoa tietoa, mutta on oletettavaa, että heillä ei luitenkaan ole edes asian kanssa mitäön tekemistä, eli ovat vaan yliaktiivisesti osoittamssa mieltään.


SB kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti...
Henkilökohtainen etiikka on elämässä yksi tärkeimpiä asioita ja luottamus myös. Se joka on tehnyt itse epäeettisiä asioita toisia kohtaan ei luota sen jälkeen itse toisiin ihmisiin.


Hmm, nykytilassakaan monenkaan meistä ei pitäisi luottaa kehenkään muuhun, vai missä nuo epäeettisyyden rajat menevät?
Luen pyramidipelien alullepanon ja organisoinnin myös epäeettiseksi toiminnaksi mutta Nigel Allan ja kumppanit kuitenkin luottavat kerta toisensa jälkeen ihmisiin ja pykäävät mitä mielikuvituksellisimpia pyramideja. Jos väitteesi pitää paikkansa niin heidänhän pitäisi olla peruspalkansaajina tai vähintäänkin jossain vapaaehtoistyössä.

SB kirjoitti...

Anonyymi sanoi...
Onko olemassa oikeata tai väärä kyptovaluttaa?? Mikä estää että uusi kryptovaluutta olisikin sisäisesti "louhittu" uusi innovaatio??


Kryptovaluutalle on nyt kuitenkin määritelty tietynlaiset kriteerit ja ne kriteerit eivät tässä tapauksessa ole täyttyneet. Idea voi olla uUsi ja innovatiivinen mutta ei sitä silti voi kutsua joksikin muuksi vain sillä perusteella, että sen perustaja on näin päättänyt.

Anonyymi sanoi...
Eilen kuulin radiosta, että joku suomalainen yrittää tehdä tekno elokuvaa mutta ei ole rahaa joten he laittavat pystyyn "joukkorahoituksen . HEI mutta sehän on selvä huijaus kerroppa sebastian äkkiä Laiholle taas tulee uusi huijaus :D


Arpajaishallinto tietääksen tutkii joukkorahoituksen sallimista Suomessa, eikä siinä sitä paitsi mitään rikollista olekaan. Siinä ei ole pyramidia, koska voin suositella jotakuta rahoittamaan tiettyä kohdetta mutta minun tuloni ei riipu siitä rahoittaako joku samaa kohdetta ja voin yleensä vapaasti valita rahoitettavan summan määrän. Lähinnä se on siis verrattavissa yleiseen sijoitustoimintaan.

Anonyymi kirjoitti...

Bitcoin kaverit ovat oikeassa kaiken suhteen. Ei ole mitään muuta oikeaa tapaa toteuttaa kryptovaluuttaa kuin miten Bitcoin on toteutettu. Ja keneenkään ihmiseen ei pidä luottaa eli kaikki ovat lähtökohtaisesti huijareita, siitä lähdetään. Ai niin muuten Googlen, Facebookin, Skypen ja Amazonin perustajat ja luojat tulivat "puskien" takaa ja loivat jotain hyvin merkittävää omilla sektoreillaan, mielenkiintoista. Missä se Bitcoinin kehittäjä on, mikä hyvä ja järkevä syy hänellä on piilotella ja salailla itseään ihan oikeasti (olla ja toimia täydellisenä mysteerinä). KYLLÄ HAISEE KOSKA NÄINHÄN OVAT TOIMINEET NIMENOMAAN MAAILMAA TALOUSAHDINKOON OHJAAVAT KANSAINVÄLISET PANKKIIRISUVUT SEKÄ HEIDÄN YHTEISTYÖKUMPPANIT ELI JÄTTIKORPORAATIOT (jotka sitten lobbaavat poliitikkoja!) Eihän maailman varakkaimpien joukkoon ilmoiteta ikinä medioissa esim.kansainvälisiä pankkiirisukuja. Bitcoinissa on jotenkin samanlainen sävy sen alkuperän suhteen (epämääräinen mysteeri).

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää ja aurinkoista päivää ja viikonlopun jatkoa kaikille!

SB kirjoitti...

Sebastian Tankkeri sanoi...
Arpajaishallinto tietääksen tutkii joukkorahoituksen sallimista Suomessa, eikä siinä sitä paitsi mitään rikollista olekaan. Siinä ei ole pyramidia, koska voin suositella jotakuta rahoittamaan tiettyä kohdetta mutta minun tuloni ei riipu siitä rahoittaako joku samaa kohdetta ja voin yleensä vapaasti valita rahoitettavan summan määrän. Lähinnä se on siis verrattavissa yleiseen sijoitustoimintaan.


KORJAUS:

Sisäministeriö tutki, ei arpajaishallinto. Yksityishenkilön vastikkeeton rahankeräys (lue: joukkorahoitus) ei kuitenkaan ole laillista. C2B ja B2B välinen joukkorahoitus taas on ihan laillista puuhaa EU:n alueella. Esimerkiksi molemmat Iron Sky elokuvat olivat joukkorahoitettuja.

Anonyymi kirjoitti...

Tänään paukkuu 100 000 jäsenen raja rikki ja homma menee loistavasti eteenpäin.Kesällä menee 200 000 helposti ja täälä vaan kaiken maailma tankkerit jaksavat vääntää juupas eipäs keskusteluja.Voi teitäkin vituttavan vuoden päästä kun ette lähteneet mukaan

Anonyymi kirjoitti...

Toivoisin että OneCoin positiiviset olisivat kommenteissaan fiksuja, eli terävistä ja värikkäistä mielipiteistä huolimatta ei ajauduttas asian ulkopuolelle ainakaan peruskoulun ala-astetasoisella tyylillä nälvimällä.

Toki itsekkin olen varsin tyytyväinen, että tuo 100 000 rekkaantumista on menossa rikki ja muutamia muitankin erittäin positiivisia asioita on taustoilta kuulunut. On kuitenkin syyttä olla realisti, eli isoja mutkia ja riskejä voi olla vielä vastassa ja jopa sellaisia joitka pahimmillaan jopa kaatavat koko homman. Toistaiseksi ei edelleenkään ole tietooni tullut, että OneCoin olisi todettu virallisesti huijaukseksi tai edes viranomaisten ilmoittamassa tutkinnassa.

Kaikesta huolimatta OneCoin etenee ennätysvauhdissa, eli vaikka koko olemus kryptovaluuttana on kyseenalaistettu määrättyjen kommentoijien toimesta, niin tällaista "kolikkokuumetta" ei kaiketi ole nähty yhdelläkään kryptovaluutalla näin alkuvaiheessa.

Suomalaisten osuus tuosta 100 000 rekkaantuneen määrästä on vain reilut 3000, mutta se on kovin iso kun ottaa huomioon meidän väkimäärän. Toivotaan, että OneCoin kasvaa isoksi menestystarinaksi ja tuo melkoisen isolle joukolle taloudellista onnistumista suhteessa käyttämäänsä rahamäärään. Enkä tässä ota kantaa saati lupaa isoja tuottoja, vaika toki sellaista toivonkin. :-)

Petteri Järvinen kirjoitti...

Hmmm... mistähän syystä Nigel Allan erottamisuutinen on poistettu Onecoin.eu-sivulta, eikä edes suora linkki enää toimi? Olisiko Nigel palkattu takaisin?

Anonyymi kirjoitti...

Petterillä on näköjään humoristinen ote asiaan. :-)

Taas oletan ja mutuilen, eli mietin miten itse toimisin. Olisin ottanut uutisen pois, eli se oli jo tavoittanut ne keitä asia kiinnostaa ja onkin ihan turha rakentaa ennakkoluuloja asioista jotka on jo menneitä ja pois kuvioista.

No tämä ei ole tieto vaan yhden taviksen pohdintaa ko. asiasta.

Osaatko Petteri sanoa,mettä miksi viranomaiset ei ilmeisesti edelleenkään olen asettaneet OneCoin:ia tutkintaan?

Sebastian sanoi, että yhtiökään ei ole kumonnut Petterin väitteitä. No ei todellakaan, eli tuskin mikään yhtiö käy bongailemassa kirjailijoiden ja blogaajien kirjoituksia ja lähden mukaan "tasokkaaseen" vänkäämiseen.

SB kirjoitti...

Anonyymi sanoi...
Taas oletan ja mutuilen, eli mietin miten itse toimisin. Olisin ottanut uutisen pois, eli se oli jo tavoittanut ne keitä asia kiinnostaa ja onkin ihan turha rakentaa ennakkoluuloja asioista jotka on jo menneitä ja pois kuvioista.


Internetillä on pitkä muisti. Jos arvostavat [onecoin] yhtään imagoaan niin uutinen olisi pitänyt pitää vielä sivuilla on meinaan sen verran ryvettynyt ja leimautunut tuo nimi jo nyt.

Anonyymi sanoi...
Sebastian sanoi, että yhtiökään ei ole kumonnut Petterin väitteitä. No ei todellakaan, eli tuskin mikään yhtiö käy bongailemassa kirjailijoiden ja blogaajien kirjoituksia ja lähden mukaan "tasokkaaseen" vänkäämiseen.


Jos on puhtaat jauhot pussissa niin silloin kirjoitellaan vaikka suoraan foorumille ja korjataan mahdolliset väärinkäsitykset. Petteri on sitä paitsi lähettänyt kysymyksiä "maajohtajan" kautta, joten asiat lienevät olevan jo onecoinin tietoisuudessa.

Anonyymi kirjoitti...

Sebastian olisi valinnut toisenlaiset toimintatavan, mutta OneCoin:lla ovat linjanneet toimintaansa hieman toisin. Tämä ei tee OneCoin toiminnasta millään tavalla väärää.

No tuo väite, että yritykset lähtisivät kirjoittelemaan foorumeille ei pidä paikkaansa kun joissain pienemmissä yrityksissä, ja niissäkin nettivänkäämiseen mukaan lähteminen on lähes poikkeuksetta aiheuttanut paljon työtä ja lisää harmia.

Tää on nyt juupas-eipäs vääntöä, eli tietyistä asioista voi ja saa olla eri mielipiteitä ja näkemyksiä, mutta eri mielipiteet eivät millään muotoa ole absoluuttisia totuuksia suuntaan eikä toiseen.

OneCoin kuume kuitenkin kasvaa kasvamistaan, eli mielenkiintoista seurata mitä tulee tapahtumaan. Ennusteita voi esittää samaan tapaan kun säätäkin voi ennustaa, mutta eiköhän me loppuvuoden aikana jo nähdä kenen ennuste osuu lähimmäksi oikeaa :-)

SB kirjoitti...

Anonyymi sanoi...
No tuo väite, että yritykset lähtisivät kirjoittelemaan foorumeille ei pidä paikkaansa kun joissain pienemmissä yrityksissä, ja niissäkin nettivänkäämiseen mukaan lähteminen on lähes poikkeuksetta aiheuttanut paljon työtä ja lisää harmia.


Olihan Rujalla kiire ilmoittaa siitä Nigel Allanin erottamisestakin. Mitä merkitystä sillä sitten oli jos ei negatiivisten kirjoittelujen korjaamisellakaan ole merkitystä. Ei se ole vänkäämistä, jos yritys korjaa väärinkäsityksiä tai on silloin jos eivät niitä pysty luotettavasti perustelemaan. Kuten aiemmin totesin niin onecoin polkee itsensä entistä pahemmin suohon, jos lähtee juttujaan korjailemaan tai yrittää niitä jotenkin perustella todellisilla faktoilla.


Anonyymi sanoi...
Tää on nyt juupas-eipäs vääntöä....
OneCoin kuume kuitenkin kasvaa kasvamistaan, eli mielenkiintoista seurata mitä tulee tapahtumaan. Ennusteita voi esittää samaan tapaan kun säätäkin voi ennustaa, mutta eiköhän me loppuvuoden aikana jo nähdä kenen ennuste osuu lähimmäksi oikeaa :-)


Taidan tietää miksi onecoinia markkinoitiin euroopan maista erityisesti juuri Suomessa. Nämä kaikki ämpärinjonotukset ja muut "pässiä narussa" tempaukset ovat kantautuneet maailmalle ja siitäkös tällaiset markkinamiehet ja -naiset kiinnostuvat. Ilmaisia ja mitään kyselemättömiä asiakkaita kun on tulossa ovista ja ikkunoista kun vähän vihjaa, että voisi tulla jotain voittoa mutta varmuutta ei ole. Jos lähimarketti ilmoittaa, että 100:lle ensimmäiselle jaetaan ilmainen ämpäri, niin miksi siellä sitten on myös ne jotka selvästi näkevät ja ymmärtävät, että he eivät tule ikinä sitä ilmaista ämpäriä saamaan. Joukon voima siinä jyllää mutta ei se 105:s asiakas silti sitä ämpäriä saa ilmaiseksi. Liittyneiden määrä ei silloin mitenkään korreloi homman laillisuuden tai luotettavuuden kanssa. Se kertoo vain, että joku on taas höynäyttänyt jonkun hyväuskoisen naapurin tai tuttavan liittymään mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Onko tuo OneCoiniin rekisteröityneiden käyttäjien määrä jotenkin todistettavissa? Helppoa olisi vain tehdä pikku hiljaa kasvavat laskurit eri maiden rekisteröityneiden määristä. Toisaalta pienet lukemat houkuttelisivat uusia käyttäjiä liittymään, kun vielä ehtii hyvin mukaan.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Vanhoja uutisia ei yleensä näytetä listassa, mutta niiden poistaminen kokonaan (ettei edes suora linkki toimi) on poikkeuksellista.

Jatkossa kukaan ei saa Googlella selville, että Nigel Allan oli huijarina mukana tässä(kin) hankkeessa.

Anonyymi kirjoitti...

petteri hyvä nigel ei ollut huijarina tässä mukana vaan hän käytti väärin asemaansa firmassa, jossa tiettyt pelisäännöt on. Rikkoi sääntöjä ja hänet erotettiin.Sama jos joku muukin missä tahansa firmassa toimii sääntöjen vastaisesti erotetaan firmasta.Niin potkut ei kyllä ihmistä vielä huijariksi tee. Valitan.

Anonyymi kirjoitti...

Aplodiit sebastian sä ratkaisit arvoituksen , miksi kaikki alkoi suomesta luvattujen tuulipukukansan ja ämpärikansan keskuudesta. Itsekkin miettinyt monta kertaa asiaa. Hienoa nyt ei tarvitse sitäkään enään miettiä. Mutta onneksi se alkoi suomesta. Kuulin itsekkin asiasta ensimmäisen kerran joulukuun alussa, kun olin jonottamassa ilmaista ämpäriä tuulipuvussa citymarketista, että saan tehdä jäälyhdyn :D Sain ämpärin ja toivon mukaan sijoitukselleni vastinetta. Tai sit tuli kallis ämpäri. katellaan.

Anonyymi kirjoitti...

Lueskelin Sebastianin kommentteja ja kyllä ne sain ainakin itseni hymyilemään. Siellä oli syytteitä, että OneCoin puollustajat kommentoivat epäasiallisesti jne......

Kun luon Sebastianin kommentteja, niin isossa osassa oli melkoisen kakaramaisia piirteitä, eli toki vapaata mielipiteen ilmaisua saa olla mukana, mutta nämä viestit ovat kaukana älykkäästä viestinnästä. Enkä väitä omaa viestintääni älykkääksi, koska olen ihan tavis pulliainen enkä millään muotoa fiksu/osaaja :-)

Petterille kiitos, eli toki saa ja pitääkin olla mieltä asioista, mutta ketjun alun pohjanoteeraus on vaihtunut asialliseen linjaan. Millähän Sebastianin saisi kasvamaan aikuiseksi tämän viestinnän osalta? :-)

Mutta uusia rekkaantumisia tulee hurjaa vauhtia ainakin laskurin mukaan, eli jos tuo laskuri ei olekkaan manipuloitu ja jos OneCoin onkin aito, niin tämä mukaan tulevien vyöry saattaa tuoda tullessaan hyvinkin kiinnostavia juttuja.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Tänään 17.3. oli Puoli seitsemän -ohjelmassa lyhyt juttu virtuaalivaluutoista. Huomenna 18.3. ilmeisesti tulossa Onecoinin Suomen maajohtajan haastattelu. TV1 klo 18.30.

Unknown kirjoitti...

Onko tietoa, koska tämä 4D dokumentti tästä valuutasta on tulossa. Ei näy vieläkään Nelosen sivuilla siitä tietoa.

Petteri Järvinen kirjoitti...

4D-dokumentti oli pilaa, sitä ei kannata odottaa.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Puoli seitsemän jätti kysymättä ne vaikeat kysymykset. No, syksyyn mennessä varmaan nähdään, mitä on tapahtunut.

SB kirjoitti...

Milläs mandaatilla Tommi Vuorinen nyt puhui tv:ssä kun vähän aikaa sitten mitään ei voinut kommentoida yrityksen puolesta?

http://areena.yle.fi/tv/puoli7

Petteri Järvinen sanoi...
Puoli seitsemän jätti kysymättä ne vaikeat kysymykset.


Petteri: Kyseinen ohjelma, tai itse asiassa monikaan ohjelma, ei ole oikea paikka kysyä niitä vaikeita kysymyksiä tai se ei sovi niiden luonteeseen. Itsekin esiinnyit jokin aika sitten Kuningaskuluttaja - ohjelmassa jossa käsiteltiin tietoturvaa. Tietoturva-asiaa oli vain käsitelty kovin pintapuolisesti varmaankin ohjelma-ajan rajallisuuden takia mutta mahdollisesti linja oli valittu sopivan paremmin ohjelman pääkohderyhmälle. Sitten on erikseen ne tutkivan journalismin ohjelmat kuten MOT tai Inhimillinen tekijä.

SB kirjoitti...

Kysyin jokin aika sitten arpajaishallinnosta onko jotain tutkintaa onecoinin osalta käynnissä ja tänään sain vastauksen asiaan.

OneCoin -toimintaa on selvitelty Poliisihallituksen Arpajaishallinnossa ja selvityksemme on loppusuoralla. Poliisihallitus vastaa rahankeräyslain 26 §:n mukaan rahankeräysten toimeenpanon yleisestä valvonnasta ja ohjauksesta sekä tilastoinnista. Arpajaishallinto ei suorita esitutkintaa eikä siten päätä sen aloittamisesta. Arpajaishallinnolla on mahdollisuus tehdä asiassa tutkintapyyntö poliisille, joka päättää esitutkinnan aloittamisesta.

Onecoin on siis arpajaishallinnon tutkinnassa ja kun se on päätöksessään niin tekevät tai jättävät tekemättä tutkintapyynnön poliisille.

Anonyymi kirjoitti...

Kuka sieltä vastasi ja millä tavalla ovat tutkineet OneCoin:ia?

Anonyymi kirjoitti...

Katso.http://www.estoniantrader.com/onecoin-scam/

Unknown kirjoitti...

Tiedän sijoittamsien perusteet, paljon enemmänkin. Olen harrastanut sijoittamista yli 25 v ja saanut sijoitukseni kasvamaan. Hyllystäni löytyy johtavat sijoituksia käsittelevät kirjat.

Miten pääsen mukaan Onecoin systeemiin ilman että ostan, minulle tarpeettomia koulutuspaketteja?

Reksiteröintimaksun hyväksyn.

Voisko joku kertoa minulel ohjeet? Onecoin sivustolta en niitä löydä.

Anonyymi kirjoitti...

Laitan, tähän muutama syytä. jonka takia itse ainakin välttäisin vielä ostamasta onecoineja.

1. Ei kannatan liittyä ennen sisäisen pörssin avautumista, koska Onecoinin arvo, tällä hetkellä lienee Stetson-Harrison menetelmällä päätetty. Onecoinilla ei ole reaalimaailman arvoa, ennen kuin sitä voi vapaasti ostaa ja myydä, joten vertaan sitä Monopolirahaan, jota tosin voi hypistellä molemmat yhtä arvokkaita juuri nyt.

2. Se Mastercard kannattaa odottaa, että se on oikeasti julkaistu, eikä vain luvattu.

3. Valuutan lähdekoodin avaaminen, ehkä tärkein odota sen julkaisu ennen sijoittamista.

4. Onecoineja pitää pystyä ostamaan, myymään ja käyttämään liittymättä verkostoon, koska muuten valuutalle tulee käymään näin valuutan arvo todennäköisesti nousee sen aikaa, kun verkosto kasvaa, mutta kun kasvu pysähtyy kaikki haluavat päästä kolikoistaan eroon, joten sen arvo romahtaa, kun kukaan uusi jäsen ei enää osta kolikoita koulutuspaketin kylkiäisinä.

5. Voisin yhdellä ehdolla liittyä Onecoiniin joku maksaisi minut mukaan haluamallaan koulutuspaketilla ja sen jälkeen, kun saamieni Onecoinien arvo on 20 kertaistunut maksaisin sen koulutuspaketin hinnan tuplana Onecoineilla takaisin. Tämä olis aika Win-Win tilanne verkosto saisi uuden jäsenen ja suosittelija/sisään maksaja tekisi aika hyvän tilin mikäli kyseessä ei ole huijaus. Toisaalta, jos tähän ei kukaan Onecoinin puolesta puhuva suostu kiertäisin, tämän hyvin kaukaa, koska se kertoo aika paljon henkilön omasta uskosta Onecoiniin. Yhteyttä voi ottaa Coldcash81(at)gmail.com mikäli diili kiinnostaa...

Noissa tilaisuuksissa kuulemma suositellaan pöytälaatikko firman perustamista Viroon, jonka kautta sijoitustoimintaa olisi tarkoitus pyörittää, tässä kannattaa tietysti ottaa huomioon Suomen verottajan kanta, mikäli ulkomaisen yrityksen johto tai johtohenkilöt asuvat vakituisesti Suomessa yritykselle muodostuu kiinteä toimipaikka Suomeen eli yrityksen on maksettava tulovero Suomeen sekä mahdolliset alvit ja liityttävä ennakkoperintärekisteriin. Jos nämä haluaa välttää on muutettava asumaan Viroon.

Suomen verottaja rinnastaa alt-coinit tavaraan eli myyntivoitosta maksetaan veroa.

SB kirjoitti...

Anonyymi sanoi...
Kuka sieltä vastasi ja millä tavalla ovat tutkineet OneCoin:ia?


Ylitarkastaja sieltä vastasi ja tutkinevat rahankeräyslakiin perustuvia asioita yrityksestä ja sen toiminnasta.

Rahankeräyslaki

Lähetin postia myös onecoinille "synninpäästön" antaneelle lakimiehelle ja kysyin hänen näkemystään lausunnosta ja onko se ristiriidassa yrityksen harjoittaman toiminnan kanssa mutta vielä ei ole vastaus kuulunut sieltä.



Unknown sanoi...
Miten pääsen mukaan Onecoin systeemiin ilman että ostan, minulle tarpeettomia koulutuspaketteja?


Et mitenkään, koska systeemi pyörii nimenomaan "koulutuspakettien" avulla. Jos muista oikein niin myöhemmin kai on mahdollisuus ostaa onecoinia muillakin valuutoilla. Sitä en tiedä, edellytetäänkö silloinkin "koulutuspaketin" osatamista.

Pyramidiepäilyjen välttämiseksi eri tahot myyvät jotain tuotetta sen sijaan, että maksu olisi täysin vastikkeeton. Mutta, kuten jo MPC totesi niin, koulutuspaketissa puhuttiin sijoittamisesta vain yleisellä tasolla ja vastaavan sisällön saisi verkosta jopa ilmaiseksi. Jos siis sijoitat 5ke ja saat powerpoint-esityksen johon on koottu ilmaiseksikin saatavaa materiaalia, niin mielestäni silloin puhutaan vastikkeettomasta maksusta. Ellei sitten 5ke:n koulutuspaketti ole jotenkin laajempi kuin 100e:n paketti, mitä epäilen.

Anonyymi kirjoitti...


=> Lainaus
Noissa tilaisuuksissa kuulemma suositellaan pöytälaatikko firman perustamista Viroon, jonka kautta sijoitustoimintaa olisi tarkoitus pyörittää, tässä kannattaa tietysti ottaa huomioon Suomen verottajan kanta, mikäli ulkomaisen yrityksen johto tai johtohenkilöt asuvat vakituisesti Suomessa yritykselle muodostuu kiinteä toimipaikka Suomeen eli yrityksen on maksettava tulovero Suomeen sekä mahdolliset alvit ja liityttävä ennakkoperintärekisteriin. Jos nämä haluaa välttää on muutettava asumaan Viroon.
...........


Ei käsittääkseni mene ihan näin. Mikäli liiketoimintaa harjoitetaan suomessa, niin menee näin mutta jos omistaja asuu suomessa ja omistamansa ulkolaisen yrityksen liiketoiminta on muualla, niin siihen ei suomen verottaja pääse vaikka haluaisikin.
Nyt on siis kyse vain omistamisesta.

Anonyymi kirjoitti...

Näin se sebastian taas vaan epäilee. Eli jokaiselle tasolle on oman laatuinen koulutuspaketti. esim 100€ saa juurikin vain perusteet varmaan löytyy netistä samoja asiota jos jaksat etsiä. 5k paketti on paras ja laajin varmaan löytyy niitäkin tietoja netistä hieman eri ulkoasulla kerrottuna. Se on jokaisen oma päätös, jos haluaa koluta nettiä/kirjastoa ym. hankkiaksesi tietoa niin siitä vaan. itse ostin ennemmin koulutus paketin jonka "kylkiäisenä" sain tokkenit "tulevaan kryptovaluuttaan" Minä taas epäilen että sinä et ole mistään ylitarkastajalta saanut mitään vastausta ihan ku he tavan matti meikäläisille rupeavat vastailemaan miten etenee tutkimukset. No huh huh sentään. Kerro yksikin syy miksi he antaisivat juuri sinulle vastauksia. Kuuleman perusteella sinulla ainakaan ei ole koulutusta ostettuna eli mitä kytköstä sinulla onecoiniin on???

Anonyymi kirjoitti...

Ei käsittääkseni mene ihan näin. Mikäli liiketoimintaa harjoitetaan suomessa, niin menee näin mutta jos omistaja asuu suomessa ja omistamansa ulkolaisen yrityksen liiketoiminta on muualla, niin siihen ei suomen verottaja pääse vaikka haluaisikin.
Nyt on siis kyse vain omistamisesta.

Toki, jos bulvaania käytetään asia voi olla eri, mutta jos itsensä on nimennyt esim. toimitusjohtajaksi tai hallituksen puheenjohtajaksi asia on noin.

http://www.vero.fi/fi-FI/Yritys_ja_yhteisoasiakkaat/Ulkomainen_yritys_Suomessa

http://www.vero.fi/fi-FI/Yritys_ja_yhteisoasiakkaat/Ulkomainen_yritys_Suomessa/Kiintea_toimipaikka_tuloverotuksessa%2810674%29

SB kirjoitti...

Anonyymi sanoi...
Näin se sebastian taas vaan epäilee. Eli jokaiselle tasolle on oman laatuinen koulutuspaketti. esim 100€ saa juurikin vain perusteet varmaan löytyy netistä samoja asiota jos jaksat etsiä. 5k paketti on paras ja laajin varmaan löytyy niitäkin tietoja netistä hieman eri ulkoasulla kerrottuna.


Minä tiedän sen mitä esim. MPC:ssä on kerrottu. He ostivat halvimman "koulutuspaketin" ja kuvailivat sitä suppeaksi ja, että verkosta on saatavilla ilmaisena sama sisältö. Tässä nyt selvästi kaipaillaan sellaisten kommentteja jotka tuon isoimman sijoituksen ovat tehneet ja millainen paketti siinä on mukana tullut. Voisivat antaa sen vaikka MPC:lle vertailtavaksi niin on sitten ulkopuolisen antama lausunto asiasta.


Anonyymi sanoi...
Minä taas epäilen että sinä et ole mistään ylitarkastajalta saanut mitään vastausta ihan ku he tavan matti meikäläisille rupeavat vastailemaan miten etenee tutkimukset. No huh huh sentään. Kerro yksikin syy miksi he antaisivat juuri sinulle vastauksia. Kuuleman perusteella sinulla ainakaan ei ole koulutusta ostettuna eli mitä kytköstä sinulla onecoiniin on???


Onecoinin puolestapuhujat varmaankin kannattavat mainitsemaasi käytäntöä jossa vain toiminnassa mukana oleville vastataan mutta valitettavasti asia ei ole niin. Tässä alla saamani vastaus:

From: s.l@poliisi.fi
Date: Thu, 19 Mar 2015 11:18:41 +0200
Subject: VS: Tiedustelu, OneCoin kryptovaluutta

Poliisihallituksen Arpajaishallinnon vastaus,

OneCoin -toimintaa on selvitelty Poliisihallituksen Arpajaishallinnossa ja selvityksemme on loppusuoralla. Poliisihallitus vastaa rahankeräyslain 26 §:n mukaan rahankeräysten toimeenpanon yleisestä valvonnasta ja ohjauksesta sekä tilastoinnista. Arpajaishallinto ei suorita esitutkintaa eikä siten päätä sen aloittamisesta. Arpajaishallinnolla on mahdollisuus tehdä asiassa tutkintapyyntö poliisille, joka päättää esitutkinnan aloittamisesta.

S.L.
Ylitarkastaja
Poliisihallitus
Arpajaishallinto

Anonyymi kirjoitti...

Minun sivulla MY NETWWORK on 26 ihmista, noista on maksanut 6 ihmista, pending 20.( pida poista)
Noin näma isot luvut...
P.S Ei poistettu 3kk.

Anonyymi kirjoitti...

Yli 130 000 jäsentä mukana ja hommat etenee loistavasti eteenpäin, nyt kun herra petterikin ilmeisesti alkaa olemaan paremmin perillä asiasta niin voisi alkaa oikaisemaan alkamaansa mustamaalaus kamppanjaansa.

Anonyymi kirjoitti...

Mites se jokaisen onecoinin auditointi etenee? Miten se auditointi oikein tehdään?

Anonyymi kirjoitti...


Ruja Ignatova on ollut juuri Forbes lehden haastateltavana, eli seurataanpas millainen juttu aikanaan lehteen tulee.

Anonyymi kirjoitti...


Näin meillä Bitcoinissa toimitaan....

http://www.bitcoinohje.com

Anonyymi kirjoitti...

Aika pienen ihmijoukon käsissä ovat Bitkoinit, jos 20 000 isoin tili omistaa 76 kpl kolikoita
http://bitcoinrichlist.com/top100?page=200

Ja onneksi louhinta näyttää helpolle nykyään

http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/2015-02-10/Kiinalaiset-kullankaivajat-siirtyivät-WoWista-bitcoiniin---täällä-tahkotaan-rahaa-3215556.html


Anonyymi kirjoitti...

5. Voisin yhdellä ehdolla liittyä Onecoiniin joku maksaisi minut mukaan haluamallaan koulutuspaketilla ja sen jälkeen, kun saamieni Onecoinien arvo on 20 kertaistunut maksaisin sen koulutuspaketin hinnan tuplana Onecoineilla takaisin. Tämä olis aika Win-Win tilanne verkosto saisi uuden jäsenen ja suosittelija/sisään maksaja tekisi aika hyvän tilin mikäli kyseessä ei ole huijaus. Toisaalta, jos tähän ei kukaan Onecoinin puolesta puhuva suostu kiertäisin, tämän hyvin kaukaa, koska se kertoo aika paljon henkilön omasta uskosta Onecoiniin. Yhteyttä voi ottaa Coldcash81(at)gmail.com mikäli diili kiinnostaa...

---------------

10 päivää kulunu yksikään ei ole napannu diiliä eli ei taideta itsekään pahemmin hommaan uskoa, vaan saada hyvä uskoisilta, jonkin sortin liittymismaksu ja sen jälkeen unohtaa huijatut...


Tuossa oli noita toimintaan liittyneiden ihmisten määriä ei sillä ole merkitystä onko kusetukseen liittynyt 100k vai 5milj. kusetus on kusetus.

Anonyymi kirjoitti...


No jopa on puupääanonyymillä mielenkiintoinen diilitarjous ja vielä päätelmä kun kukaan ei ole tarjoukseen tarttunut.

Toivottavasti OneCoin ei edes saa kaltaisiasi mukaan :-)


Tänään tulikin taas mielenkiintoisia uutisia kaikille mukaan lähteneille ja "huijatuille".

SB kirjoitti...

Anonyymi sanoi...
Tänään tulikin taas mielenkiintoisia uutisia kaikille mukaan lähteneille ja "huijatuille".


Tarkoitatko, että tuo senttihuutokauppaverkostomarkkinointi on jotenkin mielenkiintoinen (http://conligus.com)? Sinnehän vaan sitten kaikki joukolla hassaamaan ne euroilla ostetut onecoinit. Samanlainen mätäpesäke tuokin on ja vielä Maltalta johdettu veronkiertäjä. Miksi rehellinen yritys lähtisi tuollaisen kelkkaan. Kysyn vaan.

Mikään yritys ei saa vuodessa 33856 tykkääjää tuollaisella hölynpölyllä. On debit-korttia ja juhlia Pattayalla. Kultaakin oli (taas) tarjolla jopa 5000 euron edestä.

Ja jälleen kerran tyhjiä lauseita.... "....we are proud to offer a revolutionary platform that provides an amazing opportunity for entrepreneurs to provide you with financial freedom. ...... Our most important asset is You, and we stand behind that statement by providing you with continued training to grow both your business and yourself."

Anonyymi kirjoitti...


Veronkiertäjistä puheen ollen, eli seurataanpas montako Bitcoin uskovaista on meneillään olevan tutkinnan seurauksena siinä kuuluisassa keltaisessa nesteessä.

http://yle.fi/uutiset/virtuaalivaluutan_kylkiaisena_voi_tulla_veromatkyt/7743148

http://www.bitcoinohje.com


Anonyymi kirjoitti...

Bitcoin on hieman "epähygieninen" kryptovaluutta. Kauppapaikat ja pörssit joka touhuvat sekä välittävät laitonta liiketoimintaa yhdistettynä anonyymiin rahaan/maksuvälineeseen, ei kovin hyvä yhdistelmä. http://www.itviikko.fi/uutiset/2015/03/19/verkkokauppa-meni-kaput-konnat-jaivat-ilman-rahojaan/20153521/7?pos=related

Anonyymi kirjoitti...

Veronkiertäjistä puheen ollen, eli seurataanpas montako Bitcoin uskovaista on meneillään olevan tutkinnan seurauksena siinä kuuluisassa keltaisessa nesteessä.

Se hyvä puoli OneCoinissa tosiaan on että veromätkyistä ei ole pelkoa kun viivan alla näkyy pelkkää punaista. Tyhmyysvero (100%) tilitetään suoraan Bulgariaan ja palautuksia on turha odotella.

SB kirjoitti...

Anonyymi sanoi...
Veronkiertäjistä puheen ollen, eli seurataanpas montako Bitcoin uskovaista on meneillään olevan tutkinnan seurauksena siinä kuuluisassa keltaisessa nesteessä.


Eipäs nyt viedä huomiota pääasiasta. Varmasti joku noitakin seurailee ja jokunen siellä nesteessä uiskentelee mutta ei se tee oneconista yhtään sen laillisempaa vaikka kaikki muut maailman valuutat ja niiden käyttäjät olisivat jotenkin ryvettyneet toimissaan.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti...


No jopa on puupääanonyymillä mielenkiintoinen diilitarjous ja vielä päätelmä kun kukaan ei ole tarjoukseen tarttunut.

Toivottavasti OneCoin ei edes saa kaltaisiasi mukaan :-)


Tänään tulikin taas mielenkiintoisia uutisia kaikille mukaan lähteneille ja "huijatuille".

-------------------------------

No, sentään puupäät pysyy pinnalla.

Mikäs diilissä oli paskaa luulis, että rahojen tuplaaminen esim. 5000€ -> 10000€ olis jotain kiinnostanut, jos tietäisin tarkempaan noiden arvon voisin maksaa enemmän, mutta aika harvoin saat mistään vastaavaa tuottoa sijoitukselle. Tottakai riski on iso varsinkin, sille kuka maksaisi minut sisään, koska homman paljastuessa kusetukseksi häviää omien rahojensa lisäksi sijoittamansa ylimääräiset. Itse tietenkin välttäisin riskin, mutta sehän pointtini onkin, koska mielestäni kyseessä on kusetus, enkä tule kusetukseen omia rahojani laittamaan.

Esim osakemarkkinat tuottaa keskimäärin 10% vuodessa eli 5000€ -> 5500€ kuulostaa kyllä mielestäni paljon heikommalle diilille.

SB kirjoitti...

Viisaammat tiesivät kertoa, että Nigel Allan olisi perustanut oman kolikon, OctaCoinin. Joku kummallinen yksityinen klubi ja kryptovaluuttakin terminä vilahti jossain ja toiminta näyttää johdetun Senet Holding Limited nimisestä yrityksestä ja Maltalta jälleen.

Atte Salmi kirjoitti...

Kuules Mušniçk Hečhʧǩež. Suomen kielen taidoistasi päätellen olimme molemmat eversti Bereznekovin koulutuksessa, ja meitä NIMENOMAAN kiellettiin paljastamasta tätä asiaa. Olet vaarantanut koko vuosikurssin!

Palaat välittömästi kotkanpesään, jossa sinua odottaa rangaistus!

Anonyymi kirjoitti...

Tämä ei ole hyvä uutinen, mutta hurmiossaan eläville Bitcoin uskovaisille osoitus siitä, että ei se ole ongelmatonta ihanalla avoimen lähdekoodin hajautetulla systeemilläkään.

http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/bitcoin+tulossa+tiensa+paahan+kehityssaatiolta+rahat+loppu+tyontekijoille+kenkaa/a1057163

OneCoin näyttää olevan hurjassa nosteessa ja Bitcoin syöksyssä.. Näin ainakin tällä hetkellä.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Gizmodon juttu: Scammers and Skeptics Are Strangling the Future of Digital Money

Lista erilaisista virtuaalivaluuttaan liittyvistä huijauksista: Badbitcoin.org (Ei, OneCoin ei ole vielä listalla - fiksua pysyä poissa USA:n markkinoilta).

SB kirjoitti...

Anonyymi sanoi...
OneCoin näyttää olevan hurjassa nosteessa ja Bitcoin syöksyssä.. Näin ainakin tällä hetkellä.


Ja milläköhän mittareilla nuo on mitattu?
Joku epämääräinen laskuri jollakin sivulla ei vielä tee asiasta suosittua tai bisneksenä kannattavaa (joskin tällä tavalla antavat omalle väelleen sen viestin mutta tarkoituksella). Minäkin voin lisätä jonnekin jonkun laskurin ja väittää, että se osoittaa hallussani olevien jalometallien arvoa.

Sitä paitsi bitcoiniin (ja muihin vastaaviin valuuttoihin) liittyvä vertailukohta puuttuu kokonaan. Puhutaan sitten uudelleen mahdollisesta syksystä tai nosteesta kun onecoin on listattu ensin jossain globaalissa cryptopörssissä ja sillä on jokin vaihtokurssi reaalivaluutassa. Tähän kohtaan ei kelpaa minkään bulgaarialaisen yrityksen ilmoittama valuutan arvo.

Anonyymi kirjoitti...


Yksikään kryptovaluuttahanke ei ole saanut näin nopeasti yhtä laajaa julkisuutta kun OneCoin. Edelleenkään ei ole julkisuuteen tullut edes tutkintaa rikolisuudesta saati että rikolliseksi(huijakseksi) olisi todettu.

Ei pahus vieköön jos OneCoin sittenkin on tuleva menestystarina :-)

No ei pitä ottaa hernettä nekkuun, eli riskejä on ja paljonkin mutta koirat haukkuu ja karavaani vaan kulkee :-)

Anonyymi kirjoitti...

Järki käteen

Kyllä jokainen tervejärkinen tajuaa että mikään perustettu uusi raha ei tule menestymään vaikka paperilla arvo nostettaisiin 1000 kertaiseksi. Varsinkin kun raha on pelkkää ilmaa..ainoa mikä pyörittää maailmaa on tehty työ josta tuilee hyödykkeitä, esim maanviljelys tms, ei tyhjästä mitään synny. Jos syntyisi, niin kaikkihan möisivät paperiosakkeita toisilleen ja maailmassa ei olisi köyhiä
Ei auta, vaikka sinulla olisi triljoona onecoinia, jos et saa niitä pankissa vaihdettua edes yhteen dollariin..sääliksi käy niitä jotka tähänkin rahansa tuhlöaavat, väi väittääkö joku että jos sijoitan 1000e ja arvo kasvaa 100kertaiseksi parissakin vuodessa voin parin vuoden päästä ostaa 100000 euron auton. Jos nämä onecoinkauppijaat takaavatysen minulle kirjallisesti ja tallettavatsitä varten 100000 e odottamaan minua tulen mielelläni mukaan...vaan eivätpä taida mersuani taata...

Anonyymi kirjoitti...

Tässäpä maajohtaja Vuoriselle ynnä muille linjamiehille vähän pohdittavaa: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1429013460500.html

«Vanhin ‹Vanhempi   401 – 600 / 661   Uudempi› Uusin»