torstai 12. helmikuuta 2015

OneCoin uhkaa oikeustoimilla, käsitys huijauksesta vahvistuu

Epäilevä kirjoitukseni OneCoin-kryptovaluutasta on saanut verkoston reagoimaan. Eilen Bulgariasta saapunut sähköposti vaatii blogitekstin poistamista. Viestissä vedotaan tekijänoikeuksiin ja varoitetaan, että Nevertheless we do not tolerate aggressive behavior and harmful usage of our mark; business scope; websites and its content.

Vastineessani totean, että olen käyttänyt lähteinä vain verkoston julkisilla web-sivuilla olevia materiaaleja sekä Youtubeen laitettua webinaaria. Näiden käyttöön soveltuu tekijänoikeuslain sitaattipykälä. Suomen lain mukaan yrityksen kunniaa ei voi loukata, joten kunnianloukkauspykälä ei liioin tule kyseeseen.

Sähköposti päättyy uhkaukseen jatkotoimista:

> In relation to the above, we hereby kindly ask you to remove 
> immediately the article in question. In case you are not willing to 
> comply with our request, and to contact us personally, to discuss in 
> an appropriate manner the allegations in your article, we will be 
> forced to take the appropriate measures to protect our legitimate 
> rights and interests.

Viestin on allekirjoittanut Irina, jonka nimen alla lukee Head of Legal and Compliance Department.

Teksti on tyypillistä juristienglantia. Viestin uskottavuutta vähentää kuitenkin se, että lähettäjän sähköpostiosoite on com-loppuisessa domainissa, jolla ei ole web-sivuja. Domainilla ei liioin näytä olevan mitään tekemistä OneCoinin kanssa. 

Jos henkilö esittäytyy lakiosaston päälliköksi ja yritys suunnittelee maailmanlaajuista kryptovaluuttaa, luulisi hänen sentään käyttävän yhtiön sähköpostiosoitetta ja nimen löytyvän yhtiön web-sivulta. 

Pienellä vaivalla viestistä selviää muitakin epäilyttäviä yksityiskohtia, joiden vuoksi pelotteluksi tarkoitettu sähköposti pikemminkin vahvistaa käsitystä siitä, että OneCoin on huijausta.

Alkuperäisen blogi-kirjoitukseni lopussa on monia kommentteja, joissa puolustellaan OneCoinia ja väitetään minun esittävän perusteettomia syytöksiä. Kaikki puolustelevat kirjoitukset on jätetty nimettöminä. Verkoston itsensä nimittämä "maajohtaja" on asioinut kanssani sähköpostilla, mutta hänkin vetoaa siihen, ettei ole yhtiön palveluksessa eikä voi antaa julkisia lausuntoja sen puolesta. Vain Ruja Ignatova voi kommentoida yhtiön asioita.

Lisää johtopäätöksiä voi vetää seuraavista yksityiskohdista.
  • Kaikessa materiaalissa vedotaan Bitcoinin menestykseen ja käytännössä luvataan saman toistuvan OneCoinin kohdalla. Lupaukset nopeasta rikastumisesta ja satojen prosenttien vuosituotoista houkuttelevat, mutta herättävät epäilyksiä. Kun OneCoinin tilalle vaihtaa WinCapitan, tekstit näyttävät kovin tutuilta. WinCapitassa verkoston jäsenet seurasivat valuuttakaupan tuottoja mittarilla, josta eivät ymmärtäneet mitään. OneCoinissa vastaava rooli on kolikkojen louhintanäytöllä.
  • OneCoin käyttää termejä "louhinta" ja "poolit", jotka ovat peräisin Bitcoinista, ja vaikuttavat siten uskottavilta -- mutta kun raha on yhtiön itsensä luomaa, louhinta ja poolit menettävät merkityksensä. Yhtiö voi tahallaan hidastaa rahan luomista, mutta sitä ei tarvitse louhia eikä laskentakeskuksia tarvita mihinkään. Vertaus palapeliin on teknisesti virheellinen ja koko "louhinta" puhdasta hämäystä.
  • Yhtiö suunnittelee maailmanlaajuista kryptovaluuttaa, mutta sen web-sivut ovat vain suomeksi, venäjäksi, bulgariaksi ja kiinaksi. Miksei yhtiöllä ole toimintaa Saksassa, Ranskassa, Englannissa tai Yhdysvalloissa? Miksi juuri suomalaiset kuuluvat siihen armoitettuun joukkoon, jotka pääsevät laittamaan rahojaan nopeasti kasvavaan kryptovaluuttaan?
  • Onko vain sattumaa, että rahan "louhinta" aloitettiin Hongkongista, jossa juuri paljastui suuri Bitcoin-huijaus? Onko vain sattumaa, että AGC-kolikoissa on milligramma Dubain pankissa olevaa kultaa, ja että seuraava toimisto aiotaan perustaa Dubaihin? 
  • Miksi www.tulevaisuudenmaksuvaluutta.com sekä www.onecoin-finland.com on rekisteröity anonyymisti Tšekistä?
  • Verkostossa on 2500 suomalaista, mutta miksi kukaan heistä ei halua esiintyä asiassa omalla nimellään ja kuvallaan? Facebook-sivulta https://www.facebook.com/OneCoin1 löytyy tosin kuvia 7.2.2015 tilaisuudesta ja sen osallistujista, mutta ilman nimiä.
  • Miksi yhtiön viralliset sivut www.onecoin.eu näyttävät sivujen sabway.biz kopiolta?
  • Mihin muuhun kuin rahastukseen tarvitaan 100-5000 euron "koulutuspaketteja", kun valuutan "louhivat" tietokoneet?
  • Tapahtumakalenterissa on kaksi tapahtumaa: Ruja Ignatovan Suomen-vierailu 7.2.2015 sekä info-tilaisuus 5.2.2015 Jyväskylässä Palokan ABC-asemalla (kansainvälinen kryptovaluutta, really?)
  • Monissa kohdissa puhutaan OneCoin-kolikkojen auditoinnista. Kukaan ei ole osannut selittää, mitä hienolta kuulostava termi tässä yhteydessä tarkoittaa.
  • Maksuvaluuttasivulla lukee "Kehittyneempi algoritmi (SCRIPTI)". Tällä ilmeisesti tarkoitetaan Scrypt-algoritmia, joka on sama kuin monissa muissakin Bitcoinin rinnalle syntyneissä vaihtoehtovaluutoissa (altcoin). Algoritmi ei ole kehittyneempi vaan sama kuin muissakin, eikä edes sen nimeä ole osattu kirjoittaa.
  • Strategia OneCoinin levittämiseksi maailmanlaajuisen käyttöön on vähintäänkin epämääräinen ja perustuu vain suuriin lupauksiin.
Jokainen voi itse vetää johtopäätökset. Oma neuvoni on pysyä tästä kaukana. Minulla on pelissä vain oma maineeni ja olen erehtynyt ennenkin, mutta OneCoiniin uskovat ovat panneet likoon omat (ja pahimmassa tapauksessa muidenkin) rahat. Heillä ei ole varaa erehtyä.

Verkostomalli perustuu ovelaan psykologiaan. Mukaan houkutellut ihmiset puolustelevat järjestelmää kuin omaansa, koska eivät halua myöntää erehtyneensä, ja koska kritiikki vaikeuttaa uusien jäsenten värväämistä, joista heidän omat tulonsa riippuvat. Lisäksi ihmisellä on suuri tarve uskoa helpon rikastumisen mahdollisuuteen. Näitä molempia huijarit ovat ennenkin käyttäneet hyödykseen. Emme näköjään ole oppineet mitään WinCapitasta.

Maajohtaja on ilmoittanut, että verkosto etsii Helsingistä tiloja ja avaa koulutuskeskuksen huhtikuussa. Kesään mennessä olemme varmaan viisaampia OneCoinin suhteen.

Lisäys klo 15: Sekä Onecoin-Finland että Tulevaisuudenmaksuvaluutta -sivut ovat hävinneet verkosta.
Lisäys klo 16: Sivut ovat taas ilmestyneet näkyviin.

661 kommenttia:

«Vanhin   ‹Vanhempi   201 – 400 / 661   Uudempi›   Uusin»
Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Ei vaan varovainen. Nyt romahti luottamus tohtori johtajaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kaverini tilasi OneCoin Pro Trader koulutuspaketin, kun oli ensin vakuuttunut saksalaisen lakitoimiston koodiauditoinnista.

Oppimateriaali oli kuulemma laadultaan heikkotasoista, eikä siitä ymmärtänyt miten väitetty rikastuminen tulee tapahtumaan, siksi jätän itse tällä kertaa paketit väliin.

Anonyymi kirjoitti...

Jätä vaan väliin, ei sua otettaiskaan mukkaan. Bisnekset ja verkostot on jo ulkomailla monessa eri maassa ja Suomihan on yksi hyttysen sonta koko konseptissa.

Anonyymi kirjoitti...

Olen itse ulosotossa, enkä voi harjoittaa normaalia sijoitustoimintaa. Tämä näyttää hyvältä vaihtoehdolta pimittää tuotot viranomaisilta. Tuskin rahan alkuperääkään kukaan kyselee. Olisi näet aika läjä käteistä, joka pitäisi saada hyötykäyttöön.

Anonyymi kirjoitti...

Voi Petteri minkä shittipalstan olet luonutkaan tai jokuhan tätä kutsuu viihteeksi :) Varo vaan ettet huku tähän "omaan paskaasi" ? ;)

Anonyymi kirjoitti...

http://www.uusisuomi.fi/raha/67231-tassako-uusi-pyramidihuijaus-miksi-kukaan-loisi-jarkevaa-virtuaalivaluuttaa

Anonyymi kirjoitti...

Bitcoinilla on helpompi ostella huumeita ja laittomia aseita eli suosittelen kuitenkin pimeiden rahojen laittamista Bitcoin pörsseihin. Voin laittaa kyllä sinulle oman tilinumeroni, siellä on vielä ihan hintsusti tilaa pikku kasallesi fyrkkaa.

Unknown kirjoitti...

Sebastian

Täällä joku aikaisemmin kyseli sinulta, että ”miksi huolehdit muiden sijoituksista?”
Vastasit kutakuinkin näin ” On typerää ajatella vain itseä, koska se on aina jonkun isä, äiti, naapuri tai joku muu tuttu, joka häviää rahansa."
Miten selität tilanteen jos minä, faijani, puolisoni, ystäväni tai kuka tahansa muu sijoittaa rahansa sinun markkinoimaasi Bitcoinpörssiin ja tuotteesi arvo kyykkää yhdessä yössä esim. 250,00€ ---- 150,00€ !? Nukutkö yösi rauhassa?
Myös jonkin sortin myynnin ja markkinoinnin ammattilaisena ihmettelen sinun sekä Järvisen kirjoituksia.
On äärettömän lyhytnäköistä, lapsellista ja epäammattimaista käyttäytymistä edes arvostella muita kryptovaluuttoja julkisesti negatiivisen sävyisesti. Toimintanne tekee hallaa koko kryptovaluutan "sisäänajolle" ja saa ihmiset myös Bitcoinista äärettömän varpailleen. On aivan varma, että tuo viime aikojen uutisointi ei ainakaan paranna Bitcoininkaan kaupankäyntiä.

Lisäksi mitä tulee varsinkin Järviseen. Kun OneCoin Ltd:n toiminta on poliisin toimesta myös Suomessa tutkittu ja todettu täysin lailliseksi, on erittäin miellyttävä nähdä miten Ignatova tulee toimimaan sinun kanssasi. Luulen, että aiheuttamasi kirjoittelun, suorien syytösten esittäminen sekä liiketoiminnan taloudellisen vahingon aihetuttaminen tulee sinulle vielä erittäin kalliiksi. Ignatovalla ei varmasti ole pulaa pelimerkeistä eikä huippujuristeista jos hän katsoo tarpeelliseksi käsitellä asiasi lakituvassa. Sen aika näyttää..

Myös Suomen malli verrattuna esim. rakkaan naapurimaamme Ruotsin suhteen on äärettömän säälittävää katseltavaa. Ruotsissa ensin tutkitaan hiljaisuudessa ja jos on aiheellista tutkimusten jälkeen puuttua asiaan tartutaan toimeen. Ja nyt puhun ammattimaisesta tutkinnasta en itseoppineiden salapoliisien..:)

Anonyymi kirjoitti...

"Bitcoinilla on helpompi ostella huumeita ja laittomia aseita eli suosittelen kuitenkin pimeiden rahojen laittamista Bitcoin pörsseihin."

Eikö OneCoinilla saakkaa tehtyä ostoksia, kun noin Bitcoinia suositellaan?

Anonyymi kirjoitti...

Miten muuten sen OneCoinin omistaja Ignatovan muut lakikiistat ovat edenneet? Netti on täynnä blogeja, joissa todetaan OneCoinin olevan pyramidihuijaus. Miten oikeusjutut näitä muita blogeja vastaan ovat edenneet isossa maailmassa?

Yrityksestä voi sanoa aivan, mitä huvittaa Suomessa ilman rikosoikeudellista vastuuta. OneCoinista voi kirjoittaa mitä tahansa, eikä ole mitään rikoslain pykälää, joka antaisi poliisille toimivallan puuttua yksittäisen yrityksen arvostelemiseen.

Siis näin Suomessa. Ignatovan kannattaa unohtaa ne lakihöpötykset ja keskittyä vaikka olemaan ennemmin sovhoosin paras iskurityöläinen.

Unknown kirjoitti...

EI, EI ja vieläpä kerran EI!!

Nyt meni kyllä täysin päin seinää tämän henkilön kuvitelmat täällä palstalla! (kuka sitten taas Anonyymisti kirjoittaakaan)

"Yrityksestä voi sanoa aivan, mitä huvittaa Suomessa ilman rikosoikeudellista vastuuta. OneCoinista voi kirjoittaa mitä tahansa, eikä ole mitään rikoslain pykälää, joka antaisi poliisille toimivallan puuttua yksittäisen yrityksen arvostelemiseen."


1.Mikäli yrityksen liiketoiminnasta esitetään valheellisia tai vääriä tietoja, on yrityksellä mahdollista saada tästä korvauksia.

2. Mikäli kunnianloukkaus kohdistuu riittävän yksiselitteisesti yrityksen johtoon ja siitä aiheutuu yritykselle taloudellista vahinkoa, on yrityksellä oikeus saada tästä vahingonkorvauksia. Näyttönä ansionmenetyksestä voidaan esittää liikevaihdon kehityksen muutos. (hyvin helppo esittää varsinkin tässä tapauksessa.)

- Mikäli et saa esim. sijoittamiasi rahoja ulos yrityksestä voit täysin vapaasti kirjoittaa tästä, mikäli tämä pitää paikkaansa.

- Jos saat huonoa asiakaspalvelua yrityksessä tai esim. viesteihisi ei vastata, voit edelleen kirjoittaa tästä vapaasti netissä.

Nuo kaksi mainitsemaani kohtaa täällä ovat kyllä varmasti täyttyneet täällä muutamien herrojen toimesta.

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka se ansiomenetys voidaan osoittaa, kun onecoinin liikevaihdon kehityksen pitäisi käsittääkseni olla suora viiva ylöspäin, kun niitä asiakkaitakin tuli tiettävästi 60000 ja koneet jauhavat kolikoita 24/7?

Anonyymi kirjoitti...

"Anonyymi kirjoitti...
Olen sen verta sekopää ja tyhmä, että joudun ostamaan yhtiön kaikkein kalleimman koulutuspaketin, jotta tyhmänä opin kuinka tyhmästäkin voi tulla miljuunääri :)
sanon nyt sen teille suoraan se kaikkein halvin satasen koulutuspaketti ei takaa rikastumista, siksi itsekin ostin sen parhaimman viidentonnin Tycoon Trader koulutuspaketin, koska oikeesti bemarit kiinnostaa"
18. helmikuuta 2015 19.32

"Anonyymi kirjoitti...
VAkuutuin juuri siitä viidentonnin paketista kun konsultoin Musnick Hechskecin kanssa. Musnick on todella pätevä kaveri ja osaa asiansa, siksi luotan häneen. uskoni maajohtajaan on myös vankkumaton.
18. helmikuuta 2015 19.36

Mistä näitä oikein tulee? On taidettu ottaa oppia jostain Pietarin Savushkininkatu 55:n trollitehtaalta?

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Aki,

Muutama asia tässä esittämääsi naurettavaan uhkailuun.

Kuka tahansa voi mennä oikeuteen omilla rahoilla vaatimaan kaikkea idioottimaista maan ja taivaan väliltä yksityisoikeudellisena asiana. Kuitenkaan poliisi ja syyttäjä eivät auta tässä hommassa pätkääkään, kun nämä korvausvaatimukset eivät liity mihinkään rikokseen.

Tämä tarkoittaa myös sitä, ettei kukaan tule koskaan selvittämään yritystä anonyymisti arvostelleiden henkilöllisyyttä, koska yrityksen arvostelu ei ole koskaan rikoslakiin liittyvä asia. Eikä muutenkaan tor-verkon viestittelyä voi jäljittää.

Eli ilmeisesti Petteri väittää sitä mikkihiirirahaa pyramidipeliksi, joka on pelityyppinä tietysti automaattisesti laiton ja siihen liittyvät rikoshyödyt tultaisiin aikanaan takavarikoimaan valtiolle kaikilta, kuten tapahtui WinCapitassakin. Mikkihiiriraha taas väittää, että Petteri on aiheuttanut heille taloudellisia tappioita valehtelemalla, että mikkihiiriraha olisi pyramidipeli.

Mielenkiintoista pelleilyä. Ensinnäkin on selvää, ettei mikkihiirirahalla ole muita tulonlähteitä kuin esitetyt uusien jäsenten värväyspalkkiot, jolloin kyse on pyramidista. Harhaanjohtavat lupaukset Mikkihiirirahan arvonnoususta eivät perustu mihinkään, kuten Petteri on todennut. Jos joku perustaa palvelimelleen leikkirahan, jota voi itse mielivaltaisesti manipuloida, sillä ei ole mitään tekemistä kryptovaluutan kanssa, eikä siihen voi luottaa millään tavalla. Melkein kaikkien kryptovaluuttojen arvokehitys on ollut olematonta paria ensimmäistä lukuun ottamatta.

Vahingonkorvauksen vaatimiseksi yrityksen tulisi esittää tarkat tilinpäätöstietoihin liittyvät laskelmat ja arviot. OneCoin-leikkirahaan perustuvat laskelmat ovat hyödyttömiä oikeudessa ja tuollaisella hämäräperäisellä yrityksellä ei ole mitään kanttia avata rahaliikennettään suomalaisessa oikeusistuimessa, joten uskottavaa vahingonkorvausvaadetta ei voi edes koskaan esittää. Vaateen tulisi siis perustua todellisiin rahavirtoihin ja niitä tässä ei varmastikaan yritys halua avata.

"Näyttönä ansionmenetyksestä voidaan esittää liikevaihdon kehityksen muutos. (hyvin helppo esittää varsinkin tässä tapauksessa.)"

Ei tämä riitä. On osoitettava, että mikä osa liikevaihdon muutoksesta aiheutui juuri tästä asiasta. Syy-seuraussuhteen tulee olla osoitettu. Onko liikevaihto jo lähtenyt laskuun? Kuten sanoin osoittaminen vaatii niin paljon ja niin yksityiskohtaista rahaliikenteen avaamista, että tällaiset prosessit ovat menestymismahdollisuuksiltaan heikot Suomessa.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt myös Taloussanomat kirjoitti aiheesta. Tuo ja muita OneCoin-uutisia löytyy helposti täältä:
http://www.ampparit.com/haku?q=onecoin

Anonyymi kirjoitti...

Ruja Ignatova was born in Rousse, Bulgaria, where her parents were students. She grew up in Pleven and Sofia, but in 1990 her parents get work visas for Germany and the whole family went to live there. Only 10 years old, Ignatova had to live among people with a high standard of living, and she didn’t understand their language and couldn’t communicate with them.
Several years later, she skipped 9th grade and went straight to 10th grade because of excellent grades. Ruja Ignatova’s skills to learn fast also helped to finish her law education for 2 years and a half instead of 5 years, ranking third with her grades in the whole country.
After completing a doctorate successfully, she taught comparative law between the English, the French and the German legal systems for a while. During her studies, she was a member of the Christian Democratic Party and a youth leader of the party.
The next challenge that Ignatova faced was her studies at Oxford. She won a scholarship for Master’s degree in Law, but quickly realized that she doesn’t like law and wants to work something related to numbers, investments, economy. So, she started working for McKinsey& Company- an international company which is a leader in consulting services. Ignatova was quickly promoted to project manager and after that she was invited to become a partner. During her stay in the company she worked for Deutsche Bank, Allianz, Russian and Romanian banks and some Bulgarian banks.
Currently Dr. Ruja Ignatova is part of the management team of Crypto Real Investment Trust – an investment fund with assets worth 100 million dollars. Some time ago Dr. Ignatova published a book about finance and personal development – “Learning for Profit”, which is a part of the virtual university for e-currency “Crypto Real University”. The book was officially presented by Ruja Ignatova during a conference in Hong Kong on 06.06.2014. All 478 copies of the book were sold during the first two hours. 22 copies from the first edition were given to business partners of Dr. Ignatova from China and Dubai.
• ruja ignatova
Who is Ruja Ingatova
Ruja Ignatova is a Bulgarian business woman. From 2002 to 2003 she worked as a Research Associate at the University of Konstanz. Then she studied at the University of Oxford, graduating in 2004 with the title “Master Juris in European and Comparative Law”. It was followed by other professional positions in the financial sector and in the private equity. Dr. Ignatova also worked as an associate partner at McKinsey.
Since 2009, Ruja Ignatova works as CEO of one of the largest asset management funds in Bulgaria.
Home » Ruja Ignatova » Ruja Ignatova: Anyone can achieve anything as long as they really wish it!
Ruja Ignatova: Anyone can achieve anything as long as they really wish it!
Posted in Ruja Ignatova By Ruja Ignatova On July 26, 2014
Ruja Ignatova is a graduate of law and economics at Oxford and operates a successful international business related with investment and financial services. By 2010, she works in several large international companies as “McKinsey” (leader in consulting services) and similar others.
During her working period in the company she works not only for Deutsche Bank, Allianz, Russian and Romanian banks, but for Cibank as well.
In 2010 Ignatova founded her first own investment company. She is constantly traveling and divides her time between Sofia, Frankfurt, Hong Kong and Dubai.

Anonyymi kirjoitti...

Tsekataanpa pysyykö jonkun äsken laittama tieto Ruja Ignatovasta täällä "totuuden" palstalla nyt sitten.

Anonyymi kirjoitti...

Näin tunnistat pyramidihuijauksen
http://m.taloussanomat.fi/?page=showSingleNews&newsID=20152166

"Esimerkiksi Järvisen blogin kommenteissa Onecoinin kansainvälisten suhteiden johtajana esiintynyt henkilö oli Vuorisen mukaan fiktiivinen pilahahmo, joka ei liity Onecoiniin."

Mitä , Musse onkin nyt pilahahmo! :)

Mutta hyvä kuulla , että poliisi tutkii jo aktiivisesti asiaa:

"– Aloitimme tutkimukset ihan mielenkiinnosta siihen, että mikä tämä kryptovaluutta mahtaa olla. Siinä yhteydessä kiinnittyi huomio eräisiin piirteisin, jotka antoivat meille aihetta vähän tarkempaan selvittelyyn, kertoo arpajaishallintopäällikkö Jouni Laiho."

Anonyymi kirjoitti...

Mitähän sellaiset oudot puhelinsoitot ovat joita OneCoin valuutan omistajat ovat vastaanottaneet? Puhelun aikana on haistateltu, on "uhkailtu" ja oltu hiljaa. Mitä nämä puhelinsoitot ovat ja kuka niitä "harrastaa"? Kertovatkohan nämä soitot nyt jostain? Näissä soitteluissa ollaan kyllä laittomuuden tiellä täällä Suomessakin, vai onko joku palstan lukija asiasta eri mieltä?

Anonyymi kirjoitti...

Voi Dr Ruja, valheesta jäit kiinni jälleen kerran:

OneCoin virallinen dokumentti:
http://www.onecoin.eu/upload/downloads/OneCoin_The_Owner.pdf

"Former CEO and CFO of one of the biggest Asset Management Funds in Bulgaria –
CSIF with 250 Mio Euro assets under management"

Toisessa tekstissä:
"Since 2009, Ruja Ignatova works as CEO of one of the largest asset management funds in Bulgaria."

CSIF CEO vuodesta 2004-2005 lähtien ja yrityksen perustaja on Tsvetelina Karagyozova

Diversified fund CSIF, which was set up in 2004, is controlled by local businesswoman - Tsvetelina Karagyozova. The firm invests in tourism, renewable energy and distressed assets.

Mrs Borislavova is CEO and Chairman of the Board of Directors of CSIF AD since 2005. CSIF AD is a private investment company. Its shareholders are Tzvetelina Borislavova and her Credo Bonum Foundation.

yms.

http://www.bloomberg.com/research/stocks/private/person.asp?personId=32680600&privcapId=42159034
https://www.bacb.bg/page/default.aspx?user_id=&session_id=&xml_id=/en-US/01about/02management/02supervisory/


Tai tottakai tällekin löytyy joku looginen selitys?

Anonyymi kirjoitti...

Älä väistele. Mites nuo puhelinsoitot, ovatko ne Suomen lakien mukaisia ja Suomen kansalaisten "perusoikeuksia"? Olet nyt esittänyt Ruja Iganatovasta annetut tiedot vääriksi ja asia on siltä osin käsitelty. Miten nämä puhelinsoitot, ovatko ne lainmukaisia?

Anonyymi kirjoitti...

On muutkin huomioineet, että kyseesä voi olla pyramidihuijausa.

http://www.taloussanomat.fi/kotimaa/2015/02/19/nain-tunnistat-pyramidihuijauksen/20152166/12

Anonyymi kirjoitti...

Miten nämä puhelinsoitot, ovatko ne Suomen lakien mukaisia? OneCoinia epäillään kertomasi mukaan, mutta nämä puhelinsoitot on tehty, niissä ei ole kysymys enää epäilystä vaan täydestä laittomuudesta vai ovatko kyseiset soitot laittomia?

Anonyymi kirjoitti...

Häirikkö ja uhkaus puhelinsoitoista esitettyjä kysymyksiä on turha poistaa tältä palstalta, niistä on jo otettu screenshotit.

Anonyymi kirjoitti...

Keksisitte nyt edes valheita joita on vähän vaikeampi tarkistaa:

"During her studies, she was a member of the Christian Democratic Party and a youth leader of the party."

https://en.wikipedia.org/wiki/Young_Union

Ei näy Rujaa, ellei hänen nimensä sitten ole saksaksi Klaus Escher tai Hildegard Müller.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on mennyt tylsäksi, siirryn muualle. So long and thanks for all the fish.

Anonyymi kirjoitti...

Nettiin voidaan kirjoittaa ihan puuta heinää mistä tahansa asiasta ja kenestä henkilöstä tahansa ja sellaista tehdäänkin ihan urakalla. Mutta ne tehdyt puhelinsoitot, niiden suhteen ei ole mitään epäselvyyttä. Ne ovat se fakta tässä asiassa.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.taloussanomat.fi/kotimaa/2015/02/19/nain-tunnistat-pyramidihuijauksen/20152166/12

Muutkin ovat kiinnostuneita asiasta, eivätkä pidä sitä ihan laillisena.

Anonyymi kirjoitti...

Onko sinulla Petteri tietoa näistä häirikkösoitoista? Jos ei ole niin nyt on. Joku taho on nyt laittomalla asialla se on fakta asia. Vai mitä olet mieltä Petteri itse, onko asiallista ja laillista tehdä tallaisia häiriköinti puheluita?

Anonyymi kirjoitti...

Ylempänä väitetään, että poliisi on tutkinut asiaa ja todennut tämän pyramidi.. eiku rikastumisohjelman lailliseksi.
Missähän on linkki kyseiseen asiaan?
Google löytää vain sen jossa poliisi tutkii laillisuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Kuka väittää ja mitä väittää? Ja missä väite tarkalleen ottaen sijaitsee? Näytä.

Anonyymi kirjoitti...

"Lisäksi mitä tulee varsinkin Järviseen. Kun OneCoin Ltd:n toiminta on poliisin toimesta myös Suomessa tutkittu ja todettu täysin lailliseksi, on erittäin miellyttävä nähdä miten Ignatova tulee toimimaan sinun kanssasi."

Aki Salonen 18.2.2015 klo 23.45

Anonyymi kirjoitti...

OK, ymmärrät todella hyvin lukemasi:)

Petteri Järvinen kirjoitti...

Täältä ulkomailta palattuani lähetän maajohtajan kautta tekniset kysymykset OneCoinille, katsotaan mitä vastauksia niihin tulee. Itse konsepti ja sen pyramidirakenne on selvä ilman markkinointipuheitakin.

Mitä mahdollisiin oikeustoimiin tulee, OneCoinin pitäisi ensin perustaa Suomeen yhtiö. Nyt sillä on pelkkien yksityisten, anonyymien ihmisten verkosto.

Anonyymi kirjoitti...

"Lisäksi mitä tulee varsinkin Järviseen. Kun OneCoin Ltd:n toiminta on poliisin toimesta myös Suomessa tutkittu ja todettu täysin lailliseksi, on erittäin miellyttävä nähdä miten Ignatova tulee toimimaan sinun kanssasi. Luulen, että aiheuttamasi kirjoittelun, suorien syytösten esittäminen sekä liiketoiminnan taloudellisen vahingon aihetuttaminen tulee sinulle vielä erittäin kalliiksi. Ignatovalla ei varmasti ole pulaa pelimerkeistä eikä huippujuristeista jos hän katsoo tarpeelliseksi käsitellä asiasi lakituvassa. Sen aika näyttää.."

Hah haa, siis meinaatko tosissasi, ettei yrityksen toimintaa saa arvostella ja kritisoida? Eiköhän asiasta jo ole ennakkotapaus, joten....

Anonyymi kirjoitti...

Kummallinen lakimies /toimisto,
ei hallitse asiakirjoja eikä löydy rekisteristä

http://www.rechtsanwaltsregister.org/Suche.aspx?lang=en&AspxAutoDetectCookieSupport=1

ja Petteri ei suinkaan ole ainut jonka mielestä homma haisee vedätykseltä.

http://www.taloussanomat.fi/kotimaa/2015/02/19/nain-tunnistat-pyramidihuijauksen/20152166/12

Petteri Järvinen kirjoitti...

Ignatovalla ei varmasti ole pulaa pelimerkeistä eikä huippujuristeista

Heh, Ignatova käytti freelance-juristia, joka myy palveluitaan netissä hintaan 20 euroa/tunti. Tarkan markan tyttö :- ) Että sellaisia huippujuristeja.

Unknown kirjoitti...

"Hah haa, siis meinaatko tosissasi, ettei yrityksen toimintaa saa arvostella ja kritisoida? Eiköhän asiasta jo ole ennakkotapaus, joten...."

Jännä nähdä miten paljon täällä on anonyymejä kommentoimassa palstalla!? Häpeättekö itseänne vai mikä teitä vaivaa!!??

Palatakseni vielä yrityksen arvosteluun netissä. Yritystä saa arvostella netissä mutta

"Valheellista tai väärää tietoa yrityksestä EI SAA levittää netissä."

"Myöskään kenestäkään yrityksen johtohenkilöistä EI SAA levittää valheellsta tai loukkaavaa tietoa."

Mitä tulee tähän Mikki-Hiiri valuuttaan niin kuka, miten ja missä on luonut Bitcoinin? OneCoinissa voidaan sentään syyllistä osoittaa ja joku tuomita jos rikollista toimintaa tulisi jostain syystä ilmi!!

Anonyymi kirjoitti...

Aki Salonen
Voistko vastata huutoosi:
""Lisäksi mitä tulee varsinkin Järviseen. Kun OneCoin Ltd:n toiminta on poliisin toimesta myös Suomessa tutkittu ja todettu täysin lailliseksi, on erittäin miellyttävä nähdä miten Ignatova tulee toimimaan sinun kanssasi."

Aki Salonen 18.2.2015 klo 23.45

Antaisitko linkin missä poliisi toteaa pyramidihuijakuksenne olevan laillista j aihmisiä saa huijata.

Kertoisitko tämän yrityksen sähköpostiositteen ja käyntiosoitteen, niin jotain heiltä voi kysellä. Olisikoo antaa vielä puhelinnumero?

Unknown kirjoitti...

"Antaisitko linkin missä poliisi toteaa pyramidihuijakuksenne olevan laillista j aihmisiä saa huijata."

Antaisitko hyvä "Anonyymi" linkin missä todetaan, että OneCoin on pyramiidihuijaus!?

Tämä on saman asian toistamista kuin Bitcoinista muutama vuosi takaperin. Taitaa vaan olla unohtunut kaikilta.
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=8&id=3145

..kenelle voin reklamoida tuttujen huonoista sijoituksista Bitcoiniin?

Anonyymi kirjoitti...

Petteri:

Kannattaa olla tarkan markan nainen, yritykseen sijoitettu pääoma näyttäisi olevan noin euron!

Veska Ignatov näyttäisi olevan yrityksen virallinen MANAGER - Pegaron Invest omistaa tuon 1 euron pääoman.

Tässä kuva Bulgarian yritysrekisteristä Google Translaten läpi (https://public.brra.bg)

http://tinypic.com/r/15gqvrc/8

Anonyymi kirjoitti...

Aki Hyvä
"Kun OneCoin Ltd:n toiminta on poliisin toimesta myös Suomessa tutkittu ja todettu täysin lailliseksi"

Näin olet todennut.
Yksinkertainen kysymys. Miksi valehtelet nuin?
Vai onko sinulla keino todistaa asia?

Jos ensin todistaist omat väitteesi, sen jälkeen katsotaan tilannetta uudelleen.

Unknown kirjoitti...

Aki
Käsket kysyä yritykseltä.
Kysyisinhän mie mutta osoitetietoja ei löydy mistään.

Mikä on yrityksen sähköpostiosoite?
Mikä on käyntiosoite?
Vosin soittaakkin jos kerrot puhelinnumeron.

Miten yrityksen liiketoimintaa voi haitata, koska se myy vain jotain sijoituskirjoja... hintaan 5000 €

Anonyymi kirjoitti...

OneCoini yritykseen tuon 1e sijoittanut pääomayritys onkin sitten hiukan suurempi - 50e pääomaa!

http://tinypic.com/r/214csn7/8

Edellisten vuosien raportit näyttäisivät molemmilla nollaa, eli ei liiketoimintaa, miltähän tämän vuoden jälkeen näyttää :)

Unknown kirjoitti...

" Anonyymi sanoi... Aki Hyvä
"Kun OneCoin Ltd:n toiminta on poliisin toimesta myös Suomessa tutkittu ja todettu täysin lailliseksi"

Näin olet todennut. Yksinkertainen kysymys. Miksi valehtelet nuin?
Vai onko sinulla keino todistaa asia?

Jos ensin todistaist omat väitteesi, sen jälkeen katsotaan tilannetta uudelleen."

Hyvä "Anonyymi"!

Mitä olen valehdellut!?
Laihon ja kumppaneiden tehtävä on tutkia jos joku (sormi osoittaa hyvin vahvasti ja myös kriteerit ovat selvillä muutamien henkilöiden osalta.) epäilee toimintaa ja saa äänensä mediassa kuulumaan.

Laiho on median sanojen mukaan ilmoittanut, että he tarkastavat toimintaa. Muuta tietoa minulla ei tästä ole.

Itse kannatan läpinäkyvää toimintaa ja OneCoin on monella tavalla paljon läpinäkyvämpi ja turvallisempi kuin esim. Bitcoin! Jos Laiho ja kumppanit tutkivat niin sehän on vain hyvä asia, jotta "due diligence" tulee tehtyä! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Jos koulutuspaketit eivät mene kaupaksi suunnitellulla tavalla, yhtiö tulee oikeusteitse vaatimaan nämä menetetyt tulot yhtiötä arvostelleilta. Tämä kuuluu yhtiön business planiin. Yhtiö on jo voittanut miljoonia oikeussaleissa ympäri maailmaa ja sama tuotokas linja tulee jatkuvaan.

Anonyymi kirjoitti...

Aki.
Kerrot ihan selvästi, että poliisi on todennut toiminnan täysin lailliseksi. Missä?

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Unknown kirjoitti...

"Anonyymi kirjoitti...Aki.
Kerrot ihan selvästi, että poliisi on todennut toiminnan täysin lailliseksi. Missä?"

Hyvä Anonyymi.

Onko aikamuodot menneet sekaisin vai ovatko koulut jääneet käymättä!?

Kirjoitin "kun poliisi (Laiho) tulee toteamaan.." En, että on todennut vielä yhtään mitään!!

Anonyymi kirjoitti...

Akilta on useampi kysellyt yhteystietoja tähän koulutusyritykseen joka myy e-kirjoja ja youtube videoita hintaan 5000€.

Kuitenkaan hän ei ole niitäkään pystynyt antamaan.

Taitaa olla huuhaata koko yritys.

Nin onhan niiden asiantuntijakin niin salainen, ettei mitään tietoa löydy.

Anonyymi kirjoitti...

No lähdetäänkö sitä Bitcoin ja Onecoin ukot yhdessä huurteiselle tässä joku ilta, eikä sit puhuta mitään koko kryptovaluutoista? Onnistuuko?

Unknown kirjoitti...

"Nin onhan niiden asiantuntijakin niin salainen, ettei mitään tietoa löydy."

Ja kuka on tämä asiantuntija? Jos meinaat Rujaa niin kuinka monen yrityksen toimitusjohtajan kanssa pääsee joku ihminen henkilökohtaisesti keskustelemaan? Meinaatko, että TJ vastaailee siellä reilun 70 000-sijoittajan sekä muiden langoille haluavien mieltä painaviin asioihin? Sitä varten taitaa olla maajohtaja Tommi Vuorinen jos jollakin on askarruttavia ja järkeviä kysymyksiä? Minun käsitykseni mukaan Petterille on tarjottu ihan henkilökohtaisesti mahdollisuutta tavata Ruja, mutta ilmeisesti ei kiinnostanut tai aikataulut eivät sopineet yhteen?

Unknown kirjoitti...

Voisiko joku ystävällisesti välittää minulle Bitcoinien kehittäjän yhteistiedot? Haluaisin keskustella Bitcoinin markkinanäkymistä tälle vuodelle? Haluaisin myös varmistuksen siihen keneen voin ottaa yhteyttä jos joku varastaa ostamani Bitcoinit jostain nettiavaruudesta!?
Laitatteko yhteystiedot niin otan yhteyttä? :)

Anonyymi kirjoitti...

Eipä ole vieläkään ohjelmaa 5D:Kybertalous näkynyt ohjelmantiedoissa, vaikka se piti sinne muuttuman

La 14.3. klo 16.35 5D: Kloonattu koiranpentu

miksi näin Aki Salonen???

Anonyymi kirjoitti...

"Mušniçk Hečhʧǩež sanoi...
Hei vielä

Varmistin tv-dokumenttimme lähetysajan.

TV5 on ilmoittanut virhhellisesti että 14.3 esitään
"5D: Kloonattu koiranpentu"

Tällä ohjelmapaikalla tullaa näkemään siis:
"5D: Kybertalous"

Soitin juuri kanava tuotantopäällikölle ja hän lupasi korjata ohjelman tiedot piakkoin.

Tulle tekemään tv5-kanavan kanssa jatkossa myös paljon yhteistyötä"

Anonyymi kirjoitti...

Siihen tuli ohjelmamuutos. Dokumentti esitetäänkin vasta myöhään keväällä.

Mušniçk Hečhʧǩež

Anonyymi kirjoitti...

Miten kova valuuttakauppa-asiantuntija on tämä maajohtaja Tommi Vuorinen? Onko kovatkin näytöt alalta?

Anonyymi kirjoitti...

Mušniçk Hečhʧǩež on tämä todella salainen ihminen.

Ja maajohtajahan sanoi ettei voi virallisesti vastata mitään, kun ei ole edes yrityksessä töissä.

Mikä on yrityksen sähköpostiosoite?
Mikä on yrityksen käyntiosoite?

Aki yrittää kääntää puheen muualle. Yleinen tapa, kun huomaa olevansa alakynnessä.

Eipä osaa aki vastatat edes sähköpostosoitetta saatika käyntiosoitetta.

Toimitusjohtajaa ei tartte saaha kiinni, kunhan jonku kyseisestä yrityksestä sais kiinni.

Turha puhua maajohtajasta, joka ei voi virallisesti ottaa kantaa yrityksen asioihin.

Anonyymi kirjoitti...

Tomi Vuorinen on maajohtaja.
Maajohtaja ei saa antaa virallisia lausuntoja yrityksen asioista.

Vuorinen on erikoistunut pyramiidikauppan erityispiirteisiin ja kertomaan, etei pyramiidikauppa ole pyramiidikauppaa.

Anonyymi kirjoitti...

Mitä laitonta muka pyramidipelissä on? Kai sitä saa pelata, jos haluaa?

Unknown kirjoitti...

"Ja maajohtajahan sanoi ettei voi virallisesti vastata mitään, kun ei ole edes yrityksessä töissä.

Mikä on yrityksen sähköpostiosoite?
Mikä on yrityksen käyntiosoite?

Aki yrittää kääntää puheen muualle. Yleinen tapa, kun huomaa olevansa alakynnessä.

Eipä osaa aki vastatat edes sähköpostosoitetta saatika käyntiosoitetta.

Toimitusjohtajaa ei tartte saaha kiinni, kunhan jonku kyseisestä yrityksestä sais kiinni.

Turha puhua maajohtajasta, joka ei voi virallisesti ottaa kantaa yrityksen asioihin."



Missä helvetin alakynnessä!? :)
Onko tämä joku painiottelu?

Se on ihan sama mitä mieltä sinä olet ja soitteletko vaikka joulupukille tai laitat tontuille sähköpostia. Mikään ei muutu mihinkään sillä. :)

Katso tekijät on erikseen. Sinunlaisia tyhjäntoimittajia sekä skeptisiä miettijöitä ja tutkijoita on koko Suomi täynnä! Mietit elämäsi ja todennäköisesti vielä tutkitkin..mietihän nyt varmasti miten päin se kryptoraha tulee sieltä kovalevystä ulos? :)

Toivotaan, että sinullekin löytyy joku järkevämpi harrastus kunhan pohdinnoiltasi kerkiät joskus jotain tekemäänkin..:)

Anonyymi kirjoitti...

Aki saanko tarjota sinulle korin kaljaa ja parin tonnin koulutuspaketin OneCoin-valuutalla?

Anonyymi kirjoitti...

Kato Aki hermostuu.
Faktoja Aki kyllä ei saa aikaiseksi.
Ei tiedä edes yrityksen sähköposti ositetta.
Pienen budjetin yritys tuntuu olevan ku lakimieskin käyttää ilmais sähköpostia.

Yrityksen pääomakin on ruhtinaalliset 2 levaa (=1€)

Mušniçk Hečhʧǩež on joku asiantuntija joka on omasta mielestään väitöskirjan tehnyt, mutta se on salaine 50 v. samoin kun henkilön työhistoria.

Maajohta ei saa antaa lausuntoja yrityksen tilasta.

Enemmän tienaat kun myyt koulutuspaketteja...
Huh huh.. ei tarvi ollea edes skeptikko, etä huomaa että tämä kasa haisee sen pahemmalle mitä enemmän sitä kaivaa.

Eikä kyllä Aki ole kerennyt vastata nuihin linkkeihinkään joissa kerrotaan yrityksen vääryyksista/ihmeellisyyksistä.

Voi ku Aki osais edes sen yrityksen osoitteen kertoa, joko sähköposti tai käynti, mutta ei.
Ne on salaisia, ettei kukaan vahingossa tule käymään...

Anonyymi kirjoitti...

Kailajärven sijoituskerhoa Wincapitaa on kuvattu eräänlaiseksi pankiksi, jossa Kailajärvi valtiollisen keskuspankin tavoin laski liikkeelle valuuttaa.

Jäsenet, jotka ovat vilpittömässä mielessä tehneet lisenssi-, osuus- tai muuta kauppaa, eivät ole ymmärtäneet, että Kailajärven luoma yksityinen raha ei ole ollut todellista vaan leikkirahaa. Kaiken lisäksi tuottoja piti tulla valuuttakaupasta, jota ei sitten käytykään. Esimerkiksi Suomessa valuuttakauppa ei kuulu Rahoitustarkastuksen valvontaan. Niinpä se sopi mainiosti pyramidihuijauksen sumuverhoksi.

Kuten Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus maaliskuussa linjasi: "Kailajärven luomus on ollut todellisuuteen pohjaamaton peli, jonka Klubin jäsenistö erehtyi ottamaan todesta."
MOT koosti Klubin merkittävät vuodet aikajanaksi.
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/04/08/wincapitan-vuodet-2003-2014

Unknown kirjoitti...

Itseasiasiassa voin täysin rehellisesti sanoa, että en tiedä mikä on sähköpostiosoite enkä todellakaan mikä on puhelinnumero. :)
Eikä voisi vähempää kiinnostaa..
Ei ole ollut pienintäkään kiinnostusta edes yrittää "etsiä" niitä.
Rahat sisään enterillä ja peukut pystyyn! :)
Toivotaan, toivotaan, että arvo nousee!! :))))
Aina tulee uusia sijoituskohteita..peliä, peliä vaikka pitkävetoa tai lottoa jos ei muuta. :)

Anonyymi kirjoitti...

Akin sijoituskohteessa mikkihiirirahassa ja
lotossa on yksi iso ero.
Toinen on laillista, toinen pyramiidipeli.

Unknown kirjoitti...

Suoraan sanottuna rakastan riskien ottoa ja olen myös hyväksynyt, että joskus hävitään ja joskus voitetaan..:)
Teidänlaisia skeptisiä ihmisiä on hemmetin kiva järisyttää..onko joku teistä joskus sijoittanut johonkin vai oletteko pohtineet jo monta vuotta? hahhhahhah..:))))))

Anonyymi kirjoitti...

Aki Salonen
En kyllä näin sivustalukijana ymmärrä pointtiasi.

Käsket ottaa asioista selvää, mutta et tiedä edes yrityksen sähköpostiosoitetta, jotta joku voisi ottaa selvää.

Käsket ottaa yhteyttä maajohtajaan, mutt amaajohtaja sanoo ettei saa puhua yhdityksen asioista.

Mušniçk Hečhʧǩež on niin salainen ihminen ettei hänestä saa mitään tietoja ennenkuin 50 v kuluttua.

Yrityksen lakimiehellä on käytössä ilmaissähköposti, ei yrityksen sähköposti.

Yrityksen omapääoma on 2 levaa eli 1 euro.

Ja Aki Salonen sanoo ettei yrityksessä ole mitään hämärää.

Anonyymi kirjoitti...

Sinä olet kyllä nyt Petteri myös vastuussa siitä, jos täällä kerrottujen uhkailusoittojen jälkeen tulee vielä RUUMIITA. Ymmärrtätkö Petteri yhtään miten kohtalokkaat seuraukset tällä aloittamallasi provosoinnilla voi oikeasti olla ihmisille ja perheille! Tätäkö sinä oikeasti halusit? Lopeta nyt tämä aloittamasi vaatrallinen "leikki" hyvän sään aikana ennen kuin on liian myöhäistä. On jo perheitä joissa lapsetkin pelkäävät perheisiin tulleiden uhkasoittojen vuoksi. SAATANA NÄITÄ KIROTTUJA BLOGEJA!

Anonyymi kirjoitti...

Ei kyllä jaksa uskoa , että porukka jaksaa jauhaa juupas eipäs.
Se on ihan sama minkä johtopäätöksen te siitä teette. Eiköhän se ole joku muu taho joka päättää onko tämä pyramidipeli. Bitcoiniakin epäiltiin pyrämiidipeliksi ja vallan ihmettelen miten tietokirjailija Petteri on nykyisin sotkeutunut pyramidipeliin :D Joten nyt rohkeus punnitaan kuka menee mukaan kuka ei.
Täälläkin on vielä paljon itsesäälissä rypevää porukkaa, jotka väittää että bitcoin on pyramidipeliä. Heitä vituttaa kun ei silloin tullut mentyä mukaan ja hei eivät vieläkään uskala irroittaa ja astua mukavuus alueen ulkopuolelle. Joka viikko he kuiten laittavat euroja lottoo ja uskovat nyt tulee :D ei tule mahdollisuus häviävän pieni tässä voitto mahdollisuun win/win tulee tai ei tule aivan selvä asia. Se paljonko tulee ei tiedä vielä se minkä häviää jokainen tietää paljonko on sijoittanut. Annan vain yhden neuvon kaikille sijoita sen verran, jonka olet valmis häviämään. Jos et uskalla sijoittaa edes sitä 130€ niin pitäisin kyllä turpani kiinni enkä jaksaisi edes ottaa kantaa tähän mitä se suu kiinnostaa.
En tiedä onko lotto hulluilla samanlainen paskan jauhanta blogi jossa ne keskenään hehkuttaa pistin 20€ en voittanut , toinen siihen minähän sanon et voita kumminkaa :D:D

Anonyymi kirjoitti...

Minä ymmärrän aivan hyvin Akin kommentit. Häntä ei kiinnosta juurikaan s-postit osoitteet sun muut saatanan diipa daapat. Aki on ottanut tietoisen riskin ja pelaa sillä. Varmaan jos häntä kiinnostaa tutkia enemmän niin ottaa siitä selvää. Varmaan ottanutkin.Hän haluaa vain ärsyttää teitä avuttomia, jotka täällä huutelette ettekä saa itse mitään aikaan.

Anonyymi kirjoitti...

Aki sponssaatko minulle paketin?

Anonyymi kirjoitti...

Petteri , Petteri älä tee taas samaa virhettä.
http://pjarvinen.blogspot.fi/2013/04/taas-tuli-ansaittua-025-dollaria.html
Käykää katsomassa. Loppu kommentti paras:D
Uusi WinCapita on syntynyt?)
Et ottanut bitcoinia vakavasti, kun et saanut selville bitcoinin omistajaa sekä osoitetta ja puhelin numeroa. hah.hah.hah.

Anonyymi kirjoitti...

Onko Petteri viety jo pöpilään?

Sebastian Mäki kirjoitti...

Osa 1/2

Junnu: En ole bitcoin-kauppias. Olen kryptovaluuttoihin perehtynyt ohjelmoija. En katso puolustelevani bitcoinia. Käytän sitä pikemminkin oppikirjaesimerkkinä siitä, miten kryptovaluutta luodaan ja pidetään yllä kestävällä tavalla. Linkkaamassasi jutussa voisi ihan hyvin korvata bitcoin-sana vaikkapa sanalla it-startup ja artikkelissa olisi suunnilleen yhä paljon sisältöä.

Aki Salonen: Kysymysasetelmasi sisältää olettamia, jotka eivät kuvasta todellisuutta. En markkinoi mitään Bittipörssiä. Korkeintaan teen suosituksia sen perusteella, mitkä olen itse nähnyt toimivimmiksi oli kyse kryptovaluutasta tai pörssistä. MtGoxista varoittelin jo kauan ennen kyseisen pörssin surkeaa loppua. Sinulla näyttää menevän sekaisin nyt jonkin yrityksen osakkeiden ostaminen ja yrityksen myymien tuotteiden ostaminen. Silloin, kun minulta sijoitusvinkkejä on kysytty olen aina teroittanut, että kyseiseen instrumenttiin tulee perehtyä perinpohjaisesti ennen ostopäätöstä. Jos ei tiedä mitä tekee, ei tule sijoittaa mihinkään – milloinkaan. Jos joku varoituksista huolimatta päättää tehdä typeriä liikkeitä varoillaan olisi melkeimpä parempi yhteiskunnalle, että niille sijoituksille kävisi huonosti. Kaikille OneCoin-hurmiossa oleville sanoisin, että älkää ostako mitään kryptovaluuttaa älkääkä sijoittako mihinkään yritykseen ja erityisesti älkää ostako mitään koulutuspaketteja. Jos olette aikaisemmin jotain ostelleet ja ellei teillä ole joku ihan mieletön flaksi joskus käynyt niin olettaisin, että teillä on kaikilla paljon pieleen menneitä kauppoja takana. Kannattaisi silloin miettiä, mikä näillä on yhteinen nimittäjä. Uskoisin, että se on puutteet arviointikyvyssä yhdistettynä jonkinasteiseen ahneuteen. Tällä kertaa kaikki ei voi olla toisin. (Tosin tuo pieni piru olkapäälläni tahtoisi kehoittaa OneCoin-uskovaisia ostamaan kalliimmat koulutuspaketit ja pistämään kaikki rahansa kiinni kyseiseen yritykseen.)

En oikein ymmärrä, mistä olet saanut päähäsi, että olisin myynti- ja markkinointi tyyppejä. Ei niin, ettenkö niistä hommista jotain tajuaisi, ovathan ne liiketoiminnassa oleellisia juttuja. Pysyn siitä hommasta mielelläni mahdollisimman kaukana. Saan paljon suurempaa tyydytystä siitä, että saan ohjelmoida siistejä juttuja ilman, että minun tarvitsee olla suoraan tekemisissä asiakkaiden tai markkinoinnin kanssa. Edellämainitut kun ovat enemmänkin häiriötekijöitä koodaajalle.

Sebastian Mäki kirjoitti...

Osa 2/2
Pelkästään positiivisestikko pitäisi arvostella? Ja vielähän ei ole saatu edes vedenpitäviä todisteita siitä, että OneCoin olisi kryptovaluutta. Lehdessähän väittivät myyvän vain koulutuspaketteja. Huijauksiinhan ja eettisesti kyseenalaisiin kyhäyksiin menisi paljon helpommin lankaan, jos kukaan ei koskaan mitään negatiivista kirjoittelisi. Jos jotain laillista ja vahvalla eettisellä pohjalla olevaa toimintaa harrastaa niin harvemmin sitä joutuu tilanteeseen, jossa toiminta kyseenalaistetaan. Nyt on kyseenalaistettu ja reaktio on ollut suurin piirtein sellainen, jota huijauksen perustuvan toiminnan kritisoimisesta odottaisikin. Kyseenalaistus -> vahvistus.

Ei ole missään tapauksessa epäammattimaista kohdistaa kritiikkiä sellaisia järjestelmiä kohtaan, jotka eivät jostain syystä toimi. Ammattilaisten vastuullahan tuon kritiikin antaminen on, koska muut eivät sitä osaa antaa. On epäammattimaista toimia niin, että oma ala ja maailma sen ympärillä polkee paikallaan tai ottaa taka-askelia. Ammattilaisten velvollisuus on siis repiä surkeat ideat kappaleiksi ja nostaa toimivammat ratkaisut etualalle. It's called kehitys.

Täällä aikaisemmin joku teki sellaisia oletuksia, että Petteri ja minä olisimme tyyliin jotain vanhoja kavereita. Koomista, miten överiksi spekulaatio äityy ja olettamuksia tehdään, kun internettiin kirjoittaa kiivastunut ihminen. Windows-käyttäjän käsikirjan joskus nuorena lukaisin ja hiukan blogia olen seuraillut, kun on tullut linkkiä vastaan. En ihan ole samoilla linjoilla esimerkiksi tekijänoikeuslakiin liittyvissä asioissa Petterin kanssa. Näissä viimeaikaisissakin kirjoituksissa oli jotkut tiedot kryptovalutoista vähän vanhentuneita. Ne korjattiinkin onneksi kommenteissa. On kuitenkin hyvä, että Petteri kirjoitti aiheesta. Nyt löytyy netistä ainakin tuulipukukansankin ymmärtämällä kielellä kriittinen näkökulma aiheeseen ja heillä on paremmat edellytykset tehdä asiaan liittyen tietoinen päätös. Voisin kyllä tarjota joskus bissen tai pari tästä hyvästä.

Sebastian Mäki kirjoitti...

Näyttäisi Petteri olevan vielä 92% voitolla, jos piti bitcoininsa.

http://pjarvinen.blogspot.fi/2013/04/taas-tuli-ansaittua-025-dollaria.html

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Sebastinihan on kuvassa kuin Toy Storyn lelu-ukko, ihan samannäköinen kuminaama!

Anonyymi kirjoitti...

Ostetaan Sebastianille lahjaksi viiden tonnin koulutuspaketti, jotta hän oppii tajuamaan jotain kryptovaluutoista.

Unknown kirjoitti...

Olkoon tämä viimeinen kommenttini tällä palstalla jos mitään järkevää vastausta ei tule..

Luotan täysin intuitiooni tässä asiassa niin kuin kaikissa muissakin valinnoissani elämässäni. Ennen kaikkea luotan Rujaan henkilönä (en ole tavannut henkilökohtaisesti mutta olen kuunnellut paljon hänen haastatteluita.) sekä ammattitaitoisena liikenaisena. (en ole koko Cv:tä tutkinut, mutta itselleni tärkeimmät asiat kuitenkin.)

Itse kryptovaluutan käyttäytymiseen sekä hyödyntämiseen valtaväestön kanssa ei mielestäni kukaan voi olla vielä täysin valmis. Matkalla suurempaan käyttöön tulee varmasti paljon mutkia matkaan ja niitä pitää oikoa sekä niiden kohdalla innovoida. Olen tätä ennen ollut yhden kerran mukana verkostomarkkinointi periaatteella toimivassa yrityksessä sijoittajana, joten siinä mielessä olen täysin rookie verkostonluojana.

OneCoinin idea kuitenkin polkaista tuote maailmalle verkostoa apuna käyttäen on ollut huikean toimiva ratkaisu. Myös "veijarit" Nigel ja Sebastian osaavat verkostonluomisen erinomaisesti vaikka heidän kaikki omat busineksensä eivät ole menneet täysin putkeen. Yritys tarvitsee näkyvyyttä (olkoon se vaikka negatiivista niin kuin esim. alias Cheekillä), jotta se herättää keskustelua sekä voi nousta uudelle tasolle.
Tämä OneCoinin tie on kuitenkin huomattavasti turvallisempi kuin Bitcoinin "No names" tie. Tiedän ainakin keneen voin halutessani osoittaa syyttävän sormeni jos kolikkoni olisivat aamulla hävinneet.
OneCoinin kasvu ja menestys tulee pitkälti olemaan kiinni valuutan käytettävyydestä eli verkko-ostopaikoista, PayPalin ja vastaavien palveluiden mukaan saamisesta jne..
Tie on pitkä, mutta sen riskin olen itse ainakin valmis ottamaan. Tässä ollaan monessa mukana ja tämä on itselleni täysi harrastus, mutta hyvin mielenkiintoinen semmoinen.

Tyhmä ei missään nimessä saa olla ja AINA pitää olla valmis menettämään koko sijoitettu pääoma, jonka sijoittaa OneCoiniin, BitCoiniin tai mihin tahansa muuhun lottoon. Koska sitähän tämä on. Jos sitä ei ymmärrä niin mukaan ei kannata lähteä.

Mitään pikavoittoja en itse ainakaan odota ja kukaan ei ole minulle sellaisia mukaan lähtiessäni luvannutkaan. Arvonnousua kyllä ja sitä uskon tulevankin.

Mikäli jonkun mielestä tuotteessa tai sen toimintamenetelmässä on jotain Suomen lakien vastaista niin siitä varmasti ilmoitetaan meille ennemmin tai myöhemmin. Niin kauan itse luotan ainakin yrityksen valitsemaan toimintamalliin.

Julkisesta tuomitsemisesta en pidä minkään asian kohdalla ja se sai minun karvani pystyyn Petterin palstaa lukiessani. Petteri on varmasti hyvä siinä mitä itse tekee, mutta tuomitseminen ilman minkäänlaista näyttöä ja kieltäytyminen tapaamisesta ovat mielestäni täysin vääriä tapoja toimia. Luulisi tämän oppineen jo omassa oikeusprosessissa. Ensin tuomitaan ja sen jälkeen todetaankin syyttömäksi. Olisiko parempi ollut niin päin, että ensin olisi tutkittu kunnolla ja todettu vain ja ainoastaan syyttömäksi. Käsitykseni mukaan Petteri nimittää tätä toimintamallia häpeälliseksi julkisissa lausunnoissaan. Pahoitteluni jos ilmaisin jotain väärin, mutta näin olen asian käsittänyt.

Anonyymi kirjoitti...

Aki missä vaiheessa niitä maajohtajan mainostamia Dubaissa olevia kultakolikoita alkaa hommasta virrata sijoittajille?

Viirus kirjoitti...

Rekisteröinnin yhteydessä tehtävässä käyttäjänimen validoinnissa on mielenkiintoisia vertailuja. Mites nyt noin? Onhan toki hyvä "ettei kukaan pääse" rekisteröitymään käyttämällä fu:ta. Tai noiden kahden tunnetun skämmääjään nimeä. :)

http://www.onecoin.eu/js/frontend/app-frontend.js - poimittu 20.2.2015 3:20


else if (username_lower == 'join' || username_lower == 'joinnow' || username_lower == 'signup' || username_lower == 'onecoin' || username_lower == 'corporate' || username_lower == 'nigel' || username_lower == 'sebastian' || username_lower == 'infosignupnow' || username_lower == 'scam' || username_lower == 'scamscam' || username_lower == 'fuckyou' || username_lower == 'official' || username_lower == 'company' || username_lower == 'rouja') {
...
$("div.register-box div.bg-danger").addClass('hidden').html(choose_another_username_error);

Viirus kirjoitti...

Mitä laskureihin tulee niin rekisteröityjen määrä voi olla ehkä todellinen. Ts. epätodellinen.

http://www.onecoin.eu/tech/other/getJoinedPeople/

http://www.onecoin.eu/tech/other/getCoinsMined/

Jälkimmäisestä olisin itse tehnyt ehkä vähän jännittävämmän. Molempien päivitys haetaan 10s välein. Melko tylsää ja mainauslukema hyppää aina tasaisesti 10000 yksikköä. Voi toki olla ettei serverit kestä tiukempaa kuormaa ;)

Anonyymi kirjoitti...

Tää oli kyllä eilisen päivän paras: "Sebastian on kuvassa kuin Toy Storyn lelu-ukko, ihan samannäköinen kuminaama"! Eli kysymyksessähän on tietenkin Toy Storyn satuhahmo kumi-naama Andy:):):).

Anonyymi kirjoitti...

Ja jutut ei kun paranee täällä paskablogissa. On kyllä täysi shitti palsta ei voi muuta todeta.

Anonyymi kirjoitti...

Missä on asiallinen ja rakentava keskustelu asiasta. Täällä vain kettuillaan toisille, syytellään toisia, väitetään valehtelijoiksi, kaivetaan netistä löydettyä shittiä toisista. Tällainen vääntäminen ei taida kyllä loppua koskaan, ei ainakaan tällaisilla julkisilla palstoilla.

Unknown kirjoitti...

Luettuani 286 kommenttia.
En ole nähnyt yhtään kommenttia onecoinssin puolelta, jossa olis vakuutettu toiminnan olevan avointa tai laillista.

Mikäli perustat täysin laillisen yrityksen joka toimii avoimesti, ei poliisilla ole mitään syytä edes aloittaa tutkimusta yrityksen laillisuudesta.

Kysyttäessä yrityksen osoitetta, edes jonkinlaista. Sanotaan, että ei haluta kertoa kun 700.000 ihmistä alkais kyseleen.

Kysyttäessä Mušniçk Hečhʧǩež kerrotaan että on toiminut niin salaisisissa tehtävissä, ettei 50 vuoteen niistä saa kertoa. Jaa'a.

Yrityksen oma pääoma on 2 levaa, eli noin 1 €. Vakavarainen yritys siis kyseessä.

Lakimies käyttää ilmais sähköpostia.

Maajohtaja ei saa kertoa yrityksen asioista, eikä antaa lausuntoja.

Petterin käsketään kysyä faktat yritykseltä. Miten kysyy, kun kukaan eio tiedä yrityksne sähköpostia.

Netistä öytyy kymmeniä jollei satoja keskusteluita joissa epäillään tätä pyramidihuijaukseksi.

Jos yritys myy vain koulutuspaketteja, niin miten koulutuspaketti muuttuu rahaksi?

Enempää en jaksa kaivaa, mutta haju on jo nyt mitä melkoisin.

Anonyymi kirjoitti...


Everything about Ruja Ignatova

Ruja Ignatova was born in Rousse, Bulgaria, where her parents were students. She grew up in Pleven and Sofia, but in 1990 her parents get work visas for Germany and the whole family went to live there. Only 10 years old, Ignatova had to live among people with a high standard of living, and she didn’t understand their language and couldn’t communicate with them.

Several years later, she skipped 9th grade and went straight to 10th grade because of excellent grades. Ruja Ignatova’s skills to learn fast also helped to finish her law education for 2 years and a half instead of 5 years, ranking third with her grades in the whole country.

After completing a doctorate successfully, she taught comparative law between the English, the French and the German legal systems for a while. During her studies, she was a member of the Christian Democratic Party and a youth leader of the party.

The next challenge that Ignatova faced was her studies at Oxford. She won a scholarship for Master’s degree in Law, but quickly realized that she doesn’t like law and wants to work something related to numbers, investments, economy. So, she started working for McKinsey& Company- an international company which is a leader in consulting services. Ignatova was quickly promoted to project manager and after that she was invited to become a partner. During her stay in the company she worked for Deutsche Bank, Allianz, Russian and Romanian banks and some Bulgarian banks.

Currently Dr. Ruja Ignatova is part of the management team of Crypto Real Investment Trust – an investment fund with assets worth 100 million dollars. Some time ago Dr. Ignatova published a book about finance and personal development – “Learning for Profit”, which is a part of the virtual university for e-currency “Crypto Real University”. The book was officially presented by Ruja Ignatova during a conference in Hong Kong on 06.06.2014. All 478 copies of the book were sold during the first two hours. 22 copies from the first edition were given to business partners of Dr. Ignatova from China and Dubai.

Anonyymi kirjoitti...

Ja tekstihän on siis täällä: http://rujaignatova.tumblr.com/

Todella, todella vakuuttavaa! Ihan on Rujan itse kirjoittamaa, pakko siis olla totta.

Anonyymi kirjoitti...

Euro on tyyppiesimerkki ison luokan pyramidihuijauksesta. Pyramidin huipulla ovat pankit, joita pidetään hengissä euroalueen veronmaksajien rahoilla. Pankit antavat holtittoman isoja luottoja Etelän velkamaille tietäen, että niitä ei saada takaisin. EU:n rahaliitto on perustanut avustus-, eli vakausrahaston, johon rahaliiton maat tallettavat rahaa siltä varalta, että Etelän velkamaat eivät pysty maksamaan velkojaan. Lisäksi rahaliiton maat pakotetaan antamaan suoraa lainaa Etelän velkamaille, jotta ne voivat maksaa velkansa pankeille takaisin. Näin tehdään tulonsiirto euromaiden veronmaksajilta pankeille. Käytännössä pankit harjoittavat riskitöntä lainanantoa ja sijoitustoimintaa euroalueella. Ne voittavat aina.

Anonyymi kirjoitti...

Pyramidin rakentamiseen ja sen kasvattamisenn on saatu poliitikot, virkamiehet ja kunkin maan eliitti.

Se, mitä em. tahoille on luvattu on ajanut heidät täysin järjenvastaisiin päätöksiin.

Anonyymi kirjoitti...

Ponzi-huijaus on pyramidipelin muoto, jossa joku keksii kuvitellun tai olemassa olevan sijoituskohteen, johon hän kerää rahaa markkinoimalla uskottavasti ideaa muille. Sijoituskohde voi olla mitä tahansa: kaivos, öljyesiintymä, kaukainen lomakohde, arvopapereita pörssissä, kultavaranto jne. Kohteen tärkein ominaisuus on se, ettei sen todellista arvoa tai olemassaoloa voida aivan varmasti tarkistaa. Kohteen todellinen arvo on vain murto-osa väitetystä tai sitten kohde on keksitty eikä sitä ole edes olemassa.

Anonyymi kirjoitti...

ONKO PETTERIN TARKOITUS SAADAKIN BITCOININ JA ONECOININ KANNATTAJAT/ EDUSTAJAT NAPIT VASTAKKAIN? Tämäkö tämän koko hässäkän tarkoitus onkin, koska sitähän tällainen Petterin tekemä julkaisu juuri palvelisikin. Huomioikaapa tämäkin vaihtoehto palstan lukijat.

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole

SB kirjoitti...

Olisiko mahdollista, että joku kokoaisi nuo Rujan ja muiden Onecoinin vastuuhenkilöiden työ- ja koulutushistorian johonkin luettavampaan muotoon? Täällä olevien heittojen perusteella tiedot eivät oikein vakuuta puolesta eikä vastaan.

Hän puhuu itse olleensa partneri Mckinsey nimisessä yrityksessä kun taas heidän omien sivujen mukaan Ruja on ollut pelkkä konsultti. Ruja Ignatova is a consultant in the Sofia office
Lähde: http://www.mckinsey.com/insights/financial_services/at_a_crossroads_corporate_banking_in_eastern_europe

Anonyymi kirjoitti...

Koko Rujahan on oikeasti ihan satuolento, täällä Suomessa kävi vain häneksi väitetty henkilö jolle Bulgarian salainen poliisi on luonut keksityn henkilöllisyyden:).

Anonyymi kirjoitti...

On täällä kyllä sellaisia Sherlock Holmes tyyppejä liikkellä että hävettää suomalaisena. Faktat Rujasta on tiedossa niin täällä sen kun väännetään ja käännetään.

En ihmettele yhtään miksi suomi ja suomalaiset kyntevät mudassa kun muualla innovoidaan uusia ideoita.

Tämä maa on niin takapajula ja täynnä tämän tyyppisiä vänkääjiä kun tällä palstalla suurin osa.

Petteri on suurin ihmetys..miksi herra ei voi ottaa Rujaan yhteyttä kun vartavasten on pyydetty! Arvostus tuollaista musta tuntuu periaatteella kirjoittavaa tietokirjailijaa ja vielä tuomittua sellaista kohtaa tasan nolla!

Anonyymi kirjoitti...

Nämä koinintodistajien kommentit ovat aivan huikeaa settiä. Koko päivän saa hirnua kun käy nämä lukemassa.

Legendaarista.

Kiitokset Petterille asiallisesta kirjoituksesta.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset Petterille erittäin asiattomasta ja täydellisestä provosointi kirjoituksesta!

Unknown kirjoitti...

Tässä linkki Kiinan CBN-kanavan talousuutisiin. Toisin kuin Suomessa asioita ei haukuta ja tuomita!

https://www.youtube.com/watch?v=59iasE6L_wc

OneCoin was created out of the success of Bitcoin but has innovated and improved the concept. Along with the increase of mining difficulty, the value of OneCoin is expected to increase. The speed of mining will exceed Bitcoin. OneCoin has already started on China. And the business will be further extended all over the world. OneCoin aims to have 1 million customers and 2.1 billion coins will be mined.

Anonyymi kirjoitti...

Näillä mennään toistaiseksi. Aivan varmasti Petteri kertoo, jos
on saanut tietoonsa jotakin muuta, että kaikki onkin suuri väärinkäsitys. Mutta toistaiseksi
mikään ei ole toisin vakuuttanut, joten näillä mennään.

Anonyymi kirjoitti...

Pohjois-Korean uutisissa BCN- uutiskanava kertoi että
onecoin on huijarifirma ja tulee katoamaan kohta, kunhan ihmisiä on kusetettu tarpeeksi.

Juttu löytyy pohjois-korealaiselta hakukoneelta.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän Pohjois-Koreassa saa pönde touhuta minkään virtuaalivaluutan kanssa (eikä kyllä paljon minkään muunkaan kanssa). Pää poikki, jos yrität siellä sellaista.

Anonyymi kirjoitti...

Kim Jong Un sijoitti valuuttaan huumetilejään ja nyt valuutan turvaamiseen osallistuu koko Korean kansanarmeija, joten takuulla turvallinen valuutta, kuten tällä palstalla jo tiedettiinkiin.
https://www.youtube.com/watch?v=XXBK7L63tfU

Unknown kirjoitti...

"Anonyymi sanoi...
Pohjois-Korean uutisissa BCN- uutiskanava kertoi että
onecoin on huijarifirma ja tulee katoamaan kohta, kunhan ihmisiä on kusetettu tarpeeksi.

Juttu löytyy pohjois-korealaiselta hakukoneelta."

Juuri sinunlaisten kavereiden takia Suomessa ei ole muuta kuin negatiivista ilmapiiriä ja h*lvetin oravanpyörässä pyöriviä ihmisiä. Kaksi vuotta sitte tuli ämpäri täyteen kateutta, skeptisyyttä sekä valitusta ja lähdimme lämpimille maille. Kun lukee näitä kirjoittamiasi jorinoina niin palaa huonot muistot mieleen! Otetaan sille pienet! :)

Unknown kirjoitti...

Kaikki totuudet käyvät läpi kolme erilaista vaihetta.

Ensin se asetetaan naurunalaiseksi. Seuraavaksi sitä vastustetaan voimakkaasti. Kolmannessa vaiheessa se hyväksytään itsestäänselvyytenä.

-Arthur Schopenhauer

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Aki! Siellä pötkötellään lämmössä pois tästä Suomen hullujenhuoneesta, vilpittömät onnittelut sinulle! Kaikista hulluimmathan ovat mielisairaaloiden ulkopuolella ja juuri heidän toimestaan toiset ovat siellä sisäpuolella. Otahan Aki juhlahuikka minunkin puolesta!

Anonyymi kirjoitti...

Pitää Aki varmaan perässä tulla. Suomi kun on tämmöinen persläpien maa. Yritys haluaa tuoda maahan "veromarkkoja" niin ei saatana tuo se on kuitenkin joku huijaus....Keneltä se on pois ei keneltäkään. Vittu mitä urpoja.
Kyllä me kato taas nostetaan verotusta ja lainataan taas lisää rahaa jota ei ole. Ihmettelen kyllä kun työkaverit Sebastian ja Petteri ei näitten kimppun käy , koska tehän sitä maksatte vaikka ette ole edes osallisena siihen :D

Anonyymi kirjoitti...

Miksi onecoin tuhlaa energiaa kolikoiden louhimiseen, kun he voisivat vain luoda ne kolikot ja jakaa/myydä eniten maksaville, niinhän se käytännössä menee kuitenkin.

Mitään louhintahistoriaakaan ei tarvita, kun tiedetään, että kaikki kolikot ovat peräisin onecoinilta.

Anonyymi kirjoitti...

TÄSSÄ VIIKONLOPUN KUNNIAKSI "KÄÄRIJÄ" biisi. AIHEEN TIIMOILLE JUURI PASSELI BIISI. OTTAKAAHAN RENNOSTI: https://www.youtube.com/watch?v=vx4CZ-yIc9k

Anonyymi kirjoitti...

Aki-pojalla on kova uho päällä, mutta niinhän näillä vilunkiveikoilla on aina. Bulgarian matamin palveluspojilla pitää kiirettä kusetusta puolustaessaan. Meitä muita lähinnä huvittaa.

Anonyymi kirjoitti...

Yksi nahjus on juuttunut keksimiinsä puhelinsoittoihin. Jaksaa jauhaa samasta asiasta useammallakin palstalla. OneCoin-hurmos näyttää aiheuttavan jonkinasteista viiraamista.

SB kirjoitti...

Kyllä se on kova tuo usko tähänkin pyramidiin ja tukea uskolle haetaan milloin mistäkin lähteestä, kuten esim. www.onecoin-finland.com/uutiset sivulta on havaittavissa.

Paras on tämä oikeaan rahaan tehty aasinsilta. Tekeekö se Onecoisista laillisen jos joku epämääräinen Hilda K. on sanonut, että myös oikea raha on pyramidihuijaus? Vai osoittaako se juurikin sen, että myös Onecoin on pyramidi. Itse en edes ymmärrä normaalin rahan vertausta pyramidiin koska, jos jonkun muun ottama pankkilaina on edellytys sille, että minä voin maksaa oman lainani pois niin silloinhan rahan pitäisi tulla jostakin ihan muualta kuin pankista.

Sen verran kuitenkin oman varallisuuteni etua ymmärrän, että jätän typeryyksien tekemisen muille.

Nämä uskossaan vahvat, jotka nyt sitten kenties rikastuvat myöhemmin, voisivat myös lyödä faktoja pöytään sitten kun ovat sijoituksista saaneet jotain konkreetista hyötyä eli reaalimaailmassa käypää rahaa pankkitilille. Eikä mitkää epämääräiset OC pörssin laskurilukemat luonnollisestikaan käy todisteeksi. Minäkin voin sanoa olevani miljonääri kun kerran pelasin kauppalehden sijoittajapeliä ja moninkertaistin sijoitussumman. Harmi vaan, että tuota summaa ei näkynyt muualla kuin kyseisellä pelisivustolla...

Anonyymi kirjoitti...

Uusi päivä, samat lörinät ja samat kujeet. Mutta taas on virtaa vääntöön, oletteko valmiina?

Anonyymi kirjoitti...


Minulle juuri väitettiin, että OneCoin ei ole poliisitutkinnassa. Kerrottiin myös että poliisiin on oltu yhteydessä ja varmistettu, että poliisi saa halutessaan tarvittavat tiedot toiminnan laillisuuden toteamiseksi.

Mitä pyramidihuijauksiin tulee, niin monella on tiedoissa ja ymmärryksessä aukkoja siitä, että mikä on laillista verkostomarkkinointia ja mikä taas on laiton pyramidipeli. Lisäksi se laiton pyramidipeli ei ole vielä automaattisesti huijaus vaikka se laittomia elementtejä sisältäisikin. On myös syytä huomata, että joidenkin aikaisemmin toimineiden verkostomarkkinointiyritysten pyramidituomiot on kumottu ylemmissä oikeusasteissa. Nämä muuttuneet tuomiot on osoitus siitä, ettei pyramidipelin ja verkostomarkkinoinnin tuntemus ole riittävällä tasolla edes kaikilla valvontaa suorittavan tason viranomaisilla.

Onko tässä taas ollut yhden blogikirjoituksen aloittama ja nettikiimassa hurrikaaniksi vahvistunut myrsky vesilasissa?

Anonyymi kirjoitti...

Saiko poliisi selville myös yrityksen puhelinnumeron ja pääkonttorin osoitteen?

SB kirjoitti...

"On myös syytä huomata, että joidenkin aikaisemmin toimineiden verkostomarkkinointiyritysten pyramidituomiot on kumottu ylemmissä oikeusasteissa. Nämä muuttuneet tuomiot on osoitus siitä, ettei pyramidipelin ja verkostomarkkinoinnin tuntemus ole riittävällä tasolla edes kaikilla valvontaa suorittavan tason viranomaisilla."

Ja mitäköhän ovat nuo yritykset ja missäköhän on ne oikeuden pöytäkirjat joista asia on kaikkien todettavissa?

Joissakin tapauksissa on ehkä ollut vaikeaa tulkita onko kyseessä pyramidi (esim. wincapita) mutta tässä tapauksessa sitä ongelmia ei ole. Petteri on lyönyt omalta osaltaan faktat pöytään joiden perusteella voi olettaa, että kyseessä on pyramidipeli. Eikä tarvitse pelkästään Petterin kirjoitusten tiedon varassa olla, koska netti on pullollaan samaa tietoa kyseisistä hepuista ja heidän koijauksistaan. Mitään muuta tulkintaa siinä ei enää sitten tarvita. Ellei sitten onecoinin taustajoukot esitä pitäviä todisteita niistä seikoista jotka täällä on nyt vesitetty. Epäilen.

Anonyymi kirjoitti...

Sebastian tankkeri sinun mielestä siis joku ihminen kun on tehnyt joskus virheen niin se tekee sen aina . Voi hyvää päivää. mitä sitten jos kyseisistä koijareista on netti pulloaan tekstiä. Kyllä se aurinko joskus risukasaankin paistaa. petteri ei ole lyönuy yhtään faktaa pöytään hänelle on kyllä tarjottu mahdollisuus siihen mutte ei ukko ressu sitä käyttänyt hänen väitökset perustuu ainoastaan hänen oman spekulaatioon. Aika näyttää sanon sen ihan sama kohtalo oli aikoinaan bitcoinilla sitä syytettiin kanssa pyramidi huijaukseksi. Ja kysyn vaan vastaranan kiisket mitä se on teiltä pois, jos tämä on huijaus tai ei ole. Teillä ei ole latiakaan kiinni te ette voita ettekä häviä....

Anonyymi kirjoitti...

Vaikeaa Petterin tai muiden on otaa asioista selvää.
Käsketään kysyä yritykseltä.
Mutta yrityspitää yhteystietonsa täysin piilossa.

Mitä kertoo yrityksestä se, että yhteystiedot obvat salaiset, yhtiön pääoma 1 € (=2 levaa). Lakimies käyttää ilmaissähköpostia.

Anonyymi kirjoitti...

Poimittuja kommentteja... Jurppiiko?
19.02.2015 11:46


On tämä Suomi mielenkiintoinen maa ja varsinkin median toiminta..Bulgariassa Ruja palkitaan vuoden businessnaiseksi yhtiön kehittämisestä ja gaala palkitsemisineen televisioidaan. Täällä "piip" ja kumppanit eli media tekee kaikkensa, että saavat sen näyttämään jälleen kerran ihan muulta. Aikamoista viihdettä alkaa olla.

Ihmeellistä touhua, kun Tommi yrittää olla avoin ja antaa tietoja toimittajille, niin käytetäänkin tietoja vastaan. Ei noihin nilkkeihin voi luottaa!

On kait se jo tiedossa, että Suomessa tartutaan JOKA KERTA epärealististen kuvien maalaamiseen, kun on kysymys verkostomarkkinoinnista ja pyramidipeli alkaa. Siihen aina viitataan, ja viestiä kiidätetään pikana viranomaisille ja lehdistölle. Ymmärrän sen, että meidän OneCoin-tuotto-odotuksemme kuulostavat aika villeiltä useimpien ihmisten korvissa.

Suomalaiselle ei sovi se, että naapuri hyötyy jostain merkittävästi, kun ”minä” en saa siitä siivua, kun en ole valmis ottamaan riskiä. Suomalaisia ei saa innostaa eikä aktivoida; heidät pidetään pelottelemalla kontrollissa, velkaisina ja työttöminä, etteivät tee virheitä eivätkä tyhmyyksiä. Se siitä yksilön vapaudesta ja yritteliäisyyden arvostamisesta tässä maassa, jossa kannustetaan porukkaa sossun luukulle, kun työtä ei tarvitse eikä suorastaan saa ottaa vastaan - verkostomarkkinoinnista nyt puhumattakaan.

Sorry nyt tämä purkaus tällä kanavalla, mutta kun jurppii tämä meininki tässä maassa jälleen kerran.

http://www.onecoin-finland.com/news/poimittuja-kommentteja-jurppiiko-/

Anonyymi kirjoitti...

Hah.
Bulgariassa valitaan bisnesnaiset hieman erilailla kun suomessa. Ihan rahall as etitteli ostetaan.

Suomijohtaja.. no eihän hän saa oman kertomansa mukaan antaa yritystä koskevia lausuntoja, eikä myöskään ole edes yrityksen palkkalistoilla.. että se siitä

Anonyymi kirjoitti...

Mä en kyllä nyt oikein ymmärrä tätä juttua... Mistä se OneCoinin arvo muodostuu? Missä niitä voi käyttää? Puhutaan jostain tulevasti kortista, jolla voi sitten käyttää OneCoin varojaan? Pitääkö kaupan hyväksyä OneCoin maksuvälineenä vai miten tuokin nyt sitten toimii? Jos ei niin missä ja kenentoimesta ne OneCoinit muuttuu euroiksi? Ja ennenkaikkea kuka ne eurot maksoi ja mistä? Saako noita OneCoineja ostaa kuka tahansa jostain, vai onko se vain jäsenille?

Jos tätä nyt lukee joku OneCoin asiantuntija niin voistiko hieman avata tätä kokonaisuutta? Mulla on hieman säästöjä joita haluaisin sijoittaa, tämä vaikuttaa hyvältä, mutta nuo avoimet kysymykset vielä hieman arvelluttaa!

Anonyymi kirjoitti...

OneCoinin arvohan ei muodostu vaan se on vain päätetty. Kolikoita on 2,1 miljaardia. Kaikki onecoinit sijaitsevat Rujan koti-PC:llä, josta ne louhitaan noin neljän vuoden aikana. Ruja on koodannut automaattisen botin, joka louhii onekolikoita automaattisesti, jotta me kaikki saatais taloudellinen vapaus.

Anonyymi kirjoitti...

Sebastian Mäki on nyt Sebastian Tankkeri, suorastaan nerokasta:)

Anonyymi kirjoitti...

Saahan se Bulgarian tee-se-itse-lordi valita Rujan vaikka vuoden ydinfyysikoksi ja mustalaisruhtinattareksi, mutta ei se tarkoita, että niillä titteleillä olisi jotain merkitystä. Koreilla kulisseilla on vaan hyvä vedättää yksinkertaisempaa kansaa eri maissa.

Anonyymi kirjoitti...

Sekoatte totaalisesti itsekin kohta noiden sekopäisten juttujenne kanssa. Mielikuvituksella ei ole näköjään mitään rajoja. Taidatte olla oikeita salaliittoteorioiden kuninkaita:)

Anonyymi kirjoitti...

Ihmetyttää miten huonosti tämä huijaus on tehty, ratsastetaan vain sillä, että jotkut ovat tehneet rahaa bitcoinilla ja että onecoinin perustaja on tohtori ja vuoden bisnesnainen.

Sitten sorrutaan mitättömiin kuoppiin, kun keksitään järjettömiä taustoja jostain salaisista agenteista tai jätetään cv:n kohtia jotka kuka tahansa voi todeta vääriksi viidessä minuutissa.

Kunnon tekijä olisi keksinyt ihan oikean kryptovaluutan ja ryöstänyt sitten oman "pankkinsa", mutta ehkä se kertoo jotain huijareista kun ylipäätään täytyy alentua huijariksi eikä pysty tekemään rahaa laillisin keinoin.
Tai sitten ihmiset ovat niin tyhmiä, että näinkin huolimattomalla huijauksella pystyy tekemään rahaa.

Anonyymi kirjoitti...

Olette te huvittavia tosikkoja mrrrrrrrrr:)

Unknown kirjoitti...

"Sitten sorrutaan mitättömiin kuoppiin, kun keksitään järjettömiä taustoja jostain salaisista agenteista tai jätetään cv:n kohtia jotka kuka tahansa voi todeta vääriksi viidessä minuutissa."

Onhan tämä agentti juttu nyt sinulta huono vitsi? Tämä agentti tai teräsmies voit olla vaikka sinä itse tai vaikka naapurisi pikku Kalle tai Ville!?

Cv:hen en ota kantaa koska en jaksa edes vaivautua miettimään tuollaisia asioita. Mutta jos esiinnyt julkisesti McKinseyn osakkaana tai valehtelisit McKinseyhyn liittyvistä titteleistäsi, niin McKinseyn juristi olisi varmasti tehnyt reklamaation tästä asiasta ja vaatinut oikaisua.

Tämä on täyttä spekulaatiota mutta siitähän tässä koko paketissa on Suomeksi kyse.

Kun sijoittajien määrä kasvaa, tuotteen arvostus nousee. Kun tuotteen arvostus nousee, alkaa tuotteen kiinnostus herätä netin kauppapaikoissa. Kauppapaikkojen lisääntyessä rakennetaan tuotteen ympärille lisää palveluita jolloin tuote alkaa kiinnostaa vielä suurempaa massaa. Kun tuote kiinnostaa vielä suurempaa massaa niin sen kysyntä lisääntyy entisestään ja sen arvostus myös todennäköisesti nousee.

Mikäli näin ei tapahdu jää homma täysin harrastetoiminnaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin Aki kiteytetty. Täällä on kuitenkin sellaisia kommentoijia joiden tajuntaan ei edes noin yksinkertainen asia mahdu.

Onkohan mitään muuta näin rajuja tunteita herättävää asiaa kun verkostomarkkinointi?
Kaiken lisäksi monet aktiivisimmista vastaan kommentoijista ei edes tunne verkostomarkkinointia eikä osaa erottaa laillista toimintaa ja huijauksia toisistaan.

Minä en muuten edes ole mukana missään verkostomarkkinointitoiminnassa, mutta olen aiheesta kiinnostuneena tutustunut asiaan peruskansalaista syvällisemmin.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Onhan näitä yritelmiä :-)

http://fimk.fi

Anonyymi kirjoitti...

Itse lähdin mukaan, vaikka en todellakaan ollut varma OneCoinin rehellisyydestä. Oikeastaan kaksi asiaa varmistivat lähtöni: Ruja Ignatova todellisena henkilönä ja toinen oli tuo reippaasti kasvava väkimäärä ja mahtava kansainvälisyys, kun väkeä tulee mukaan ympäri maailmaa(jopa aivan uskomattomista maista). Sijoitin sen verran, että vaikkka homma ei menisi putkeen, niin en silti yöuniani menettäisi. En vain malttanut jäädä pois. Aika näyttää, kuinka käy.

Anonyymi kirjoitti...

"Sijoitin sen verran, että vaikkka homma ei menisi putkeen, niin en silti yöuniani menettäisi."

Siis sinähän ostit koulutusta jolla opit sijoittamaan paremmin, kuinka se nyt ei voisi mennä putkeen?
Epäiletkö että onecoin ei lähetä sinulle koulutusmateriaalia vai mikä tässä on vialla?

Anonyymi kirjoitti...

Kova vimma on joillakin tulla huijatuiksi. Kansainvälinen rikollisuus kiittää.

Anonyymi kirjoitti...

Mm. Bulgariaan, Englantiin ja Saksaan lähetetty tiedusteluja tämän sankaritohtorinne taustoista. Ovat varmaan hyvinkin kiinnostuneita noista valetitteleistä yms. Ruja kumppaneineen voivat sitten uhkailla vaikka bulgarianjugurtilla.

Anonyymi kirjoitti...

Jos tuollaisia lampaita kuin tämän blogin Petteri ja IT-nörtti insinöörit olisi ollut viime sodassa, niin ryssä olisi kävellyt tämän maan läpi sunnuntai kävelyllään!

Anonyymi kirjoitti...



En ole nähnyt pitäviä todisteita siitä, että OneCoin on aito eikä kyseessä ole joku laittomuus tai jopa suuren luokan huijaus.

En ole nähnyt mitään todisteita siitä, että OneCoin olisi jotenkin laitonta tai minkään luokan huijaus.

Olen ainostaan nähnyt nettikirjoittelujen ja median puutteellisilla ja jopa kokonaan puuttuvilla lähtötiedoilla alkunsa saaneiden huomionhakuisia kirjoituksia ja lähes hurmiollisella paatoksella asiasta kirjoittavien kommentteja niin puolesta kun vastaan.

Tähän mennessä en ole näyhnyt YHTÄÄN lähtöasenteeltaan neutraalia, tutkivaa, tosiasioihin paneutuvaa kirjoitusta. Tällaiseen ammattimaiseen lähestymiseen ei ole pystynyt edes Petteri aloituksessaan.

Iltalehti aloitti uutisoinnin nerokkaasti, eli vain siteerasi Petterin kirjoitusta. Näin siis kaikki mahdolliset asiavirheet ja puutteet kirjoituksessa kaatuvat tarvittaessa Petterin niskaan :-)

SB kirjoitti...

"Tähän mennessä en ole näyhnyt YHTÄÄN lähtöasenteeltaan neutraalia, tutkivaa, tosiasioihin paneutuvaa kirjoitusta. Tällaiseen ammattimaiseen lähestymiseen ei ole pystynyt edes Petteri aloituksessaan."

Ilmeisesti sinulla on lukutaidossa tai ymmärryksessä jotain vikaa ja/tai sitten olet ostanut reilun annoksen noita "tokeneita" ja nyt harmittaa.

Anonyymi kirjoitti...

Sebastian Tankeron kommentti kuvaa juurikin tätä keskusteluun osallistuvien älyllistä tasoa.

No jos on lusikalla annettu, niin ei voi kauhalla vaatia.

Saippuakauppias kirjoitti...

Niin. Puolesta ja vastaan. Minusta tällä palstalla on käynnissä kunnon propagandasota, ja aika pintapuolisellakin lukemisella on mielestäni havaittavissa, että suuri osa varsinkin puolesta-kommenteista on saman henkilön kirjoittamia. Ja samoin tämä taho näkee kaikki mielestäni sinänsä neutraalit epäilyt ja heränneet kysymykset suorana hyökkäyksenä onecoinia vastaan.

Itselläni ei ole hevosta mukana näissä kisoissa, ja olen seurannut vain huvikseni tätä kirjoittelua, ja sen pohjalta myös klikannut muutamia tarjottuja linkkejä, eikä mielessäni ole mitään epäilystä siitä, etteikö tämä onecoin vaikuttaisi huijaukselta erittäin vahvasti.

Eikä kukaan voi olla oikeasti niin tyhmä että heittäisi euroakaan mukaan "peliin" pelkästään sillä perusteella että onecoin on itse kirjoittanut nimensä samalle sivulle missä lukee myös bitcoin, ja luvaten ulkomaalaisella "tohtorin" suulla että kohta saat porschen ja lamborghinin kun vaan jaksat hetken odotella. Jokainen esitetty numero on vedetty hatusta, koska mitään vahvistettua tietoa minkään luvatun toteutumisesta tai edes olemassaolosta ei ole olemassa eikä annettu. Ja suuri osa annetuista tiedoista ei kestä lainkaan lähempää tarkastelua.

Ja mitä tulee siihen että jos on kerran huijannut, ei tarkoita etteikö voisi tehdä parannusta ja toimia jatkossa rehellisesti. Uskon täysin, että se on mahdollista. En kuitenkaan olisi itse valmis antamaan lantin lanttia pantiksi tällaisen henkilön lupauksille tällaisilla lähtötiedoilla.

Nämä täällä esitetyt henkilöön menevät kommentoinnit ovat täysin asiattomia, ja osaltaan viestivät myös ensimmäisessä kappaleessa esittämääni epäilykseen kirjoittajasta. Tämä paska haisee varmasti jo tarpeeksi ilman lisäpöyhimistäkin, ja ehkäpä kaiken tämän kirjoittelun tarkoituksena onkin vain hukuttaa kaikki asiallinen tieto tolkuttomaan määrään kommentteja ja sanahelinää, mikä vaikuttaa olevan taktiikkana näissä asioissa.

Toivon, että Petteri jaksaisi vielä koostaa näistä uuden blogitekstin, tai vaikka ihan lehtiartikkelin tai kolumnin, jossa näitä taustoja avattaisiin vielä vähän tarkemmin, ja osoitettaisiin vääräksi näitä esitettyjä väitteitä, joita siis suurin osa täysjärkisistä on epäillyt vääriksi jo alkujaankin. Aihe sinällään on mielenkiintoinen, mutta en tiedä ansaitseeko se lopulta mitään tästä huomiosta, vai onko lopulta viisautta jättää koko homma omaan arvoonsa. Jos joku todella on niin tyhmä että uskoo tämän kaiken, ehkä hän on kohtalonsa ansainnut.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt olen selvittänyt Ruja Ignatovan taustat ja hän on todellakin kovan luokan business nainen. Rahan vuoksi ei hänen ole tähän tarvinnut ruveta, vaan kunnianhimonsa vuoksi. Netistähän nuo kaikki löytyvät, kun vain jaksaa ajattelemalla etsiä. Ei ole enää kahta sanaa, että hän ei olisi todellinen henkilö ja todella menestyksekäs.
Siitä huolimatta riskit OneCoinissa ovat merkittävät ja kaikki ei vaan aina onnistu, mutta toivotan hänelle menestystä tuossakin yrityksessä, sillä hän on sen todella ansainnut.

Anonyymi kirjoitti...

Petterin johdattama lammaslauma on ottanut nyt yhteyttä CIA:n, Mossadin ja M16:sta kansainvälisiin ryhmiin ja sieltä on luvattu auttaa. On hienoa nähdä näin ammattimaista toimintaa ihan kotimaisin voimin. Nyt pitää pystyä pojat pitämään pää kylmänä, tämä suuri mysteeri on juuri ratkeamassa teidän ansiosta, hienoa.

Anonyymi kirjoitti...

Oletetaan nyt, että OneCoin ei ole huijaus. Siis vain oletuksena, koska asian totuus selvinnee aikanaan suuntaan tai toiseen.

Mikä on jollekkin uudelle kryptovaluutalle menestymisen kannalta tärkeää?
No aivan varmaan se, että on mahdollisimman iso joukko tavallisia ihmisä joilla tuota valuuttaa on. No tämä ei vielä pitkälle kanna, eli valuutalla pitää olla joku arvo ja sen pitää olla helposti ja laajasti käytettävissä.

Mikään kryptovaluutta ei ole näitä kriteereitä toistaiseksi saavuttanut, mutta Bitcoin on näyttänyt viitteitä siitä että kryptovaluutta on tulevaisuutta ja ehkä joku kryptovaluutta tulee aikanaan jopa ravistelemaan nykyisiä valuuttoja ja pankkijärjestelmiä.

Näistä lähtökohdista kryptovaluuttoja on syntynyt kaiketi 500-1000 ellei jopa enemmänkin. Nyt onkin hyvä kysymys, että mikä on se keino jolla jokin kryptovaluutta isosta joukosta saisi tuulta siipiinsä, eli lähtisi yleistymään ja saamaan käyttäjiä ja käyttökohteita mahdollisimman paljon eri puolille maapalloa.

Tässä kohdassa on pakko todeta, että OneCoin:in levittämiseen valittu hyvin palkkioitu suosittelu-verkostomarkkinointi on jo lyhyessä ajassa kiistatta näyttänyt tehokkuutensa. Mittikääpä ihan oikeasti, että mikä motivaatio mukaan lähteneillä taviksilla on viedä positiivista viestiä tai ainakin suhtautua asiaan positiivisen odottavasti. Kaikki mukaan lähteneet toivovat, että verkostoitumisen voimalla >70000 rekaantumista onkin tulevassa vuodenvaihteessa jo moninkertaistunut.
Eikö tämä luo loistavat puitteet menestyvän kryptovaluutan muodostumiseen?

Toivottavasti yritys on liikkeellä rehellisesti ja menestyäkseen, koska tällä tavalla ison ja menestyvän kryptovaluutan rakentaminen on mahdollista. Uskon OneCoin:in kasvustrategiaan enemmän kun suomalaisten oman kryptovaluutan kasvuun.

Voin toki olla väärässäkin ja jos näin myöhemmin todetaan, niin itsetuntoni kestää todeta jäkikäteen olleeni väärässä.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Petteri Järvinen kirjoitti...

Toivon, että Petteri jaksaisi vielä koostaa näistä uuden blogitekstin, tai vaikka ihan lehtiartikkelin tai kolumnin, jossa näitä taustoja avattaisiin vielä vähän tarkemmin

Seuraan asiaa jatkossakin ja kun saan uutta tietoa, palaan asiaan uuden kirjoituksen muodossa. Nyt jo tiedossa olevista faktoista on käännetty esiin kaikki mahdolliset (ja mahdottomatkin) näkökulmat, joten niiden märehtiminen uudessa postauksessa olisi hyödytöntä.

Stay tuned.

SB kirjoitti...

"Näistä lähtökohdista kryptovaluuttoja on syntynyt kaiketi 500-1000 ellei jopa enemmänkin. Nyt onkin hyvä kysymys, että mikä on se keino jolla jokin kryptovaluutta isosta joukosta saisi tuulta siipiinsä, eli lähtisi yleistymään ja saamaan käyttäjiä ja käyttökohteita mahdollisimman paljon eri puolille maapalloa."

Niinpä niin, bitcoinilla on hyvä malli noudatettakoon sitä. Vaikka nykymallin pankkeja on väitetty k*settajiksi niin mielummin annan rahani heidän säilytettäväksi tai bitcoinin hajautettuun lompakkoon kuin yksioikeudella jollekin bulgaarialaiselle firmalle.

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa Sebastian! Annetaan siis jokaisen ihan itse päättää miten toimii, ja valitaan itse vapaasti missä ollaan mukan ja missä ei vai ei missään :-)

Monipuolinen ja jopa kriittinenkin keskustelu on rakentavaa kuhan se onnistutaan pitämään aikuismaisella tasolla.

Uskoakseni me kaikki haluaisimme, että olisimme veikkaamassa sitä voittajahevosta tässäkin pelissä. Aika sitten näyttää mikä se voittaja on vai tullaanko koko kisaa vielä edes käymään.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, Sebastianillahan on kaima OneCoin bisneksessä, Sebastian Greenwood. Tässä on kyllä nyt jotain hämärää. Täytyy laittaa myyrät asialle, että olisiko kysymyksessä yksi ja sama henkilö?

Anonyymi kirjoitti...

bitcoinin ja onecoinin reaaliaikainen vaihtokurssi

Exchange rate Onecoin (ONE) / Bitcoin (BTC)

0.00000449 BTC

https://www.cryptonator.com/rates/ONE-BTC

Anonyymi kirjoitti...

Alkaako OneCoin mysteeri selviämään?:)

Anonyymi kirjoitti...


Ihan mielenkiinnosta, mikä taho pyörittää tuota palvelua, tietoa? https://www.cryptonator.com/

Anonyymi kirjoitti...

https://www.cryptonator.com/

on saksalaisen lakitoimiston auditoimaa koodia, joten vaihtokurssi bitcoinin ja onecoinin välillä on luotettavaa tietoa.

Anonyymi kirjoitti...

Miten saksalainen lakitoimisto liittyy tuohon palveluun?

Anonyymi kirjoitti...

Se varmistaa palvelun luotettavuuden.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Saksalaiset eivät liity tähän mitenkään. Täältä voi lukea lisätietoja, samoin Facebookista.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Petteri tiedosta!

Anonyymi kirjoitti...

Asiasta sen enempää tietämättä mitä tämä siis tarkoittaa? Vahvistaako huijausta vai vahvistaako että onecoin voikin olla jotakin esim. aito krypyovaluutta??

Anonyymi kirjoitti...

Onko cryptonator.com huijaus koska omistajia ja yhteystietoja ei löydy?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Jos oikein ymmärrän (ja Onecoinin tapauksessa siitä ei ole takeita), yhtiön itsensä ulkopuolella määrittyvä vaihtokurssi antaisi uskottavuutta valuutalle. Mutta miten Onecoineja voisi ostaa tai myydä, kun blockchain-ketju on yhtiön itsensä hallussa ja rahaa voi vaihtaa vain sen omassa pörssissä?

Cryptonatorin ilmoittama 0,00000347 vaihtokurssi BTC:tä vastaan antaisi yhden Onecoinin arvoksi 0,0008675 euroa. Niin kauan kuin Onecoineja ei voi vapaasti vaihtaa arvo on puhtaasti teoreettinen.

Anonyymi kirjoitti...

Yhtiön kautta voit vaihtaa OneCoineja euroksi.

Petteri Järvinen kirjoitti...

... yhtiön itsensä määrittelemällä kurssilla.

Ilmeisesti euroja ei voi missään vaihtaa Onecoineiksi?

Anonyymi kirjoitti...

Jäämme seuraamaan mielenkiinnolla tätä tapausta ja sen jatkoa.
Aika näyttää miten asiassa käy.
Ainakin terve epäilys on aiheellista, kaikessa uudessa ja itselle vieraassa tekniikassa.

Anonyymi kirjoitti...

"... yhtiön itsensä määrittelemällä kurssilla."

Oli Suomessakin 80-luvulla hyväksi havaittu konsensus kiinteästä valuuttakurssista.

Anonyymi kirjoitti...

Maajohtaja Tommi Vuorisen mukaan hommassa ei ole mitään laitonta, koska Ruja on lakitieteen tohtori. Laillisuusasiat ovat monenkertaan varmistetut.

Anonyymi kirjoitti...

Olen ymmärtänyt, että OneCoin kauppaa aletaan käymään vasta jossain vaiheessa kevään aikana. Mikäli näin on, niin kaikki kurssikuviot on täydellistä hömppää.

Kannattaa nyt huomata, että OneCoin on startup joka on ihan alkumetreillä toiminnassaan.

Unknown kirjoitti...

Saksalaisten hommia näyttäisi olevan..

http://www.trademarkia.com/cryptonator-86244612.html

SB kirjoitti...

Aki Salonen sanoi...
Saksalaisten hommia näyttäisi olevan..
http://www.trademarkia.com/cryptonator-86244612.html


Niin, kyseinen herra omistaa tuon tavaramerkin ja sivut näyttäisivät olevan saksassa mutta kuinka ollakaan honkkarilainen firma hääräilee kuitenkin taustalla jos vastuuvapauslauseketta on uskominen.

https://www.cryptonator.com/privacy

Company: Global Technical Enterprise Ltd
Address: 4210, Office Tower, Convention Plaza, 1 Harbour Road, Wanchai, Hong Kong

Anonyymi kirjoitti...

Tuo vaihtokurssi ei koske tätä bulgarialaista uunocoinia vaan mitä ilmeisimmin tuota toista Onecoinia: https://bitcointalk.org/index.php?topic=770740

Anonyymi kirjoitti...

Mysteerien veivaus ja pähkäily jatkuu, ei mitään uutta auringon alla:)

Petteri Järvinen kirjoitti...

Kurssinoteeraus on mitä ilmeisimmin 1Coinille, vaikka nimi onkin kirjoitettu väärin.

1Coin-sivut netissä

Anonyymi kirjoitti...

Intiaani keskusteli lapsenlapsensa kanssa. Hän sanoi: Kaikissa meissä asuu kaksi taistelevaa sutta. Toinen niistä on PAHA. Se on viha, pelko, kateus, mustasukkaisuus, suru, ylimielisyys, itsesääli ja valhe. Toinen on HYVÄ. Se on ilo, rauha, rakkaus, toivo, tyyneys, nöyryys, hyväntahtoisuus, empatia, totuus ja luottamus. Kumpi susi voittaa kysyi lapsi? Se jota ruokit vastasi vanhus.

Anonyymi kirjoitti...

Haha onecoinistit näemmä ryntäsivät äkkirikastumisen toivossa bittrexiin ostamaan 1coinia. Muistakaahan että ne altcoinitkin on käytännössä aina erilaisia pump'n'dumppeja. Bitcoinissa on tulevaisuus.

Anonyymi kirjoitti...

Miten tässä nyt olisi rynnätty yhtään mihinkään, eihän OneCoin valuuttaa ole vielä kaupan missään pörssissä.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän niitä OneCoinseja ole missään muualla kuin
Bulgarialaisen hujarin mielikuvituksissa.
Ja jos firma menee koinkurssiin niin pääoma, jota voitte konkurssipesästä vaatia on 2 levaa eli noin 1 euro.
Se mikälie salaisen palvelun profaf on tosi salainen, ja hukassa kun alatte kaipaaman.

Mitähän muita arvomimiä tää Bulgari on ostanut? Ainakin sen bisnesguru.

Ainoa asia mitä hän on sanut organisoitua on näiden hänen yrityskumppaneiden suomeen sapuminen. Jo näkyi bulgarialaisia kerjäläisiä kaupungilla.

No onhan tää tätin kerjäys kannattavampi.. rahan kilto silmissä suomalaiset sijoittaa 5000 e johonki koulutuspakettiin..

No eihän heitä huijata.. saivathan he sen koulutuspaketin...

Anonyymi kirjoitti...

Koulutusta oikein kantapään kautta :D

Anonyymi kirjoitti...

Veikö bitcoin-pörssi 343 miljoonaa ja juoksi?

3 000 sijoittajan palvelussa epäillään olleen kyse pyramidihuijauksesta.

Poliisi epäilee honkongilaista bitcoin-pörssi MyCoinia pyramidihuijaukseksi, kertoo International Business Times.

Ennen toiminnan loppumista uusia asiakkaita houkuteltiin poikkeuksellisen aggressiivisesti. Jäsenten hankkimisesta luvattiin muun muassa Mercedes-Benz -auto.

Noin 3 000 käyttäjän palvelussa on sijoituksia arviolta 343 miljoonan euron edestä.

Sivusto on edelleen pystyssä, mutta se ei vastaa yhteydenottoihin ja puhelinliittymät vaikuttavat lakanneen toimimasta.

Joulukuussa MyCoin ilmoitti, että jäsenet saavat kotiuttaa voittojaan ainoastaan, jos he löytävät uusia jäseniä. Tällöin yhtiö maksoi bitcoineista sadasosan näiden todellisesta arvosta.

http://www.digitoday.fi/bisnes/2015/02/10/veiko-bitcoin-porssi-343-miljoonaa-ja-juoksi/20151777/66

Anonyymi kirjoitti...

Siinä Bitcoin fanaatikoille todellisuutta kerrakseen :-)

Eipäs ole OneCoin tietääkseni missään tutkinnassa tai syytteessä, eli pelkkä muutama hölmön nettikirjoittajan mielipide kun ei tee palvelusta tai toiminnasta laitonta tai rikollista vaikka kuinka naamaa räävittäs.

Oma 130€:n paketti mielenkiintoiseen lottoon ei minusta persaukisesta menestyjää tee, mutta olishan se hienoa huomata että nämä ylikuumana käyneet ja täysin alatyyliseen kommentointiin syyllistyneet saisivan nenilleen.

Toki kunnoitan vastustaviakin mielipiteitä ja ajatuksia silloin kun asioiden käsittely pysyy asiakeskeisenä ja aikuismaisena.

Pitäsköhän laittaa oma suosittelulinkki tänne, eli jos vaikka joku pahimmista nälvijöistä olisikin joko kääntänyt takkinsa tai tulisi kääntämään :-)
Sen verran tässä herjassa on totuuden siementä, että olis mukava löytää hyvä porukka samaan linjaan ja kokeilla millasen verkoston ja palkkiot hyvän porukan kanssa voisi saada aikaiseksi. Eihän tuossa olisi mitään menetettävää, eli ainostaan voitettavaa :-)

Anonyymi kirjoitti...

"Pitäsköhän laittaa oma suosittelulinkki tänne"

Haluaisin mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

On se jännää, kun yhden kommentin kirjoittamisen aikana onecoin vaihtuu lottoamisesta varmaksi voitoksi.

Varmasti voit tienata, jos saat bonukset verkostoon vetämistäsi "kavereista", mutta jos onecoin todetaan huijaukseksi niin saatat joutua itsekin syytetyn penkille, eivätkä kaikki ihmiset suhtaudu suopeasti siihen, jos menettävät rahansa.

Anonyymi kirjoitti...

"Pitäsköhän laittaa oma suosittelulinkki tänne"

Haluaisin mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Petteri, onko Braden sijoittajasuku sinulle tuttua porukkaa?

Anonyymi kirjoitti...

Olen muutamia euroja sijoitellut eri paikoihin ja opetellut itselleni sopivimman tavan päättää, että mihin lähden mukaan, millaisella panoksella ja mistä haluan pysyä erossa syystä tai toisesta.

Talvivaarassa hävisin pikkusumman, mutta onneksi vain vähän, koska olin mukana aivan alkumetreillä ja kerkesin kotiuttamaan rahoja ennen kurssin lopullista romahtamista.

Tein Talvivaarasta SWOT:in ihan omilla tiedoillani, ja siinä oli miinuspuolella juurikin bioliuotuksen vähäiset kokemukset ja toimivuus pohjoisissa oloissa, sekä metallien maailmanmarkkinoiden heilahtelut taloussuhdanteissa. Itse ajattelin, että nuo liuotusongelmat eivät olisi suuri riski koska isotkin investorit ovat lähteneet mukaan ja luotin että heidän riskianalyysissään tämä asia olisi käyty erityisen tarkasti läpi. No tarinan kaikki tunnemme ja opetus onkin siinä, että AINA se sijoittaminen on riskipeliä, eikä KUKAAN voi luvata varmaa tuottoa tai antaa takuuta onnistumisesta.

Tein SWOT:ia myös OneCoin:sta. Siellä vahvuuksien ja mahdollisuuksien puolella on sellaisia argumentteja jotka sai itseni kiinnostumaan. Samaan aikaan siellä riskien ja uhkien puolella on sellaisia asioita, joiden perusteella en ainakaan itse uskalla panostani kovin isoksi laittaa. Kaikesta huolimatta päätin että OTAN riskin ja pienellä summalla lähden seuraamaan kehittymistä.
Olin uteliaisuuttani kuuntelemassa Ruja Ignatovaa Helsingissä, ja minulle muodostui ihmisestä huomattavasti aikaisempaa julkisuuskuvaa parempi ja luottavaisempi käsitys. Ruja puhui asiantuntijan profiililla, eikä tilaisuudessa ollut yhtään perinteisten verkostomarkkinointitilaisuuksien fiilistä.

Riskit ja uhkat eivät ole OneCoin:sta poistuneet, mutta oma uskoni asian onnistumiseen on alkumetreiltä vahvistunut. Tie menestykseen tulee olemaan pitkä, haastava ja varmaan välillä kivikkoinenkin, mutta se menestyksen mahdollisuus tässä on olemassa. Erityisesti Kiinan ja muun kaukoidän räjähdysmäinen kasvu vahvistaa toiveita onnistumisesta.

Aika sitten näyttää, että tuleeko kynsille. Oma panokseni on kovin pieni, eikä kukaan ole antanut katteetomia lupauksia tai vääriä odotuksia, eli riskini kannan itse mutisematta.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Kiitos asiallisista kommenteista. SWOT-analyysiä vaikeuttaa se, että faktat ovat yhtiön itsensä ilmoittamia, eikä niitä voi varmistaa mistään.

Onecoinin voi ottaa arpajaisina, jossa pahimmassa tapauksessa rahat päätyvät huijareille. Mutta jos lähtee itse värväämään muita verkostoon, jota epäilee pyramidipeliksi, ottaa riskin myös rikosoikeudellisista seuraamuksista.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Petteri, onko Braden sijoittajasuku sinulle tuttua porukkaa?

Ei ole. Onko heillä jotain tekemistä tämän asian kanssa?

Anonyymi kirjoitti...

Vain sinulla itselläsi voi olla vastakysymykseesi vastaus, "follow the money".

Anonyymi kirjoitti...

Tuo SWOT:in tekeminen on aina hankalaa ja startup yritykseen erityisen hankalaa. Paljon pitää asioita arvailla ja päättää ihan itsekseen mihin tietoon luottaa ja mikä tieto on syytä arvioida varauksella.

Tiedot on yleensä vain yrityksen itsensä ilmoittamia, ja kuten tiedämme niin yritysten omissa ilmoittamissa tiedoissa on aina enemmän tai vähemmän positiivisuuslisää :-)

Jokaisen pitää kuitenkin tehdä itse omat ratkaisunsa, eikä vääristä valinnoista pidä syytellä toisia vaan ainoastaan katsoa peiliin kun haluaa syyllisen nähdä.
Toisaalta on nähty tilanteita jossa se mukaan lähtemättömyys harmittaa jäkikäteen. Kaveri näytti dokumentit jossa häneltä jäi saamatta BitCoinissa ykköstä suurempi kokonaisluku jonka perässä oli kuusi numeroa(miljoona tai enemmän) kun ei ottanut kesäharjoittelijana olleen ammattikoulupojan vinkkiä vakavasti. No vajaa vuotta myöhemmin tehty panostus toi kymmeniä tuhansia, mutta ihan eri summia mitä samalla panoksella olisi alle vuotta aiemmin sijoitettuna saanut.
Nämä ovat toki jäkiviisauksia, vaikka tositarinoita kumminkin.

Petteri Järvinen kirjoitti...

yritysten omissa ilmoittamissa tiedoissa on aina enemmän tai vähemmän positiivisuuslisää

En tarkoita sitä, vaan yksinkertaisesti vääriä tietoja Onecoinien "louhinnasta" supertietokoneilla ja lohkoketjusta.

Kaveri näytti dokumentit jossa häneltä jäi saamatta BitCoinissa ykköstä suurempi kokonaisluku

Hemmetin ovelaa Onecoinilta rinnastaa se Bitcoiniin - mutta myös vastuuttoman harhaanjohtavaa. Onecoin ei ole Bitcoinin kaltainen kryptovaluutta vaan yhden yhtiön leikkiraha, jonka tulevaisuudesta tai arvonnoususta ei ole mitään tietoa.

Kunnes saan yhtiöltä riittävät vastaukset, pidän myös Onecoinin tekniikkaa satuna, jonka palaset on kopioitu Bitcoinista edes ymmärtämättä mitä ne tarkoittavat. Ja jos tekniikkaa ei ole, ei ole valuuttaakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan sellainen kysymys tuli mieleen kun bitcoin aloitti louhinnan. Oliko se heti käypä valuutta, kun olit louhinut esim. sata kolikkoa niin saitko sen vaihdettua suoraan niin sanotuksi normi valuutaksi?

Anonyymi kirjoitti...

Bitcoinin louhintaan ei ainakaan tarvinnut viiden tonnin koulutusta, vaan kuka tahansa pystyi lataamaan ohjelman jolla niitä louhitaan.

Jos bitcoineilla ei sitten lyönytkään rahoiksi, niin ei myöskään menettänyt mitään, paitsi hieman aikaa ja muutamia senttejä sähköön

Anonyymi kirjoitti...

No jopas jotakin. Petteri hyvä! En missään kohdassa kommenttiani kirjoittanut OneCoin:sta vaan aivan yleisesti sijoittamisesta ja rahan laittamisesta johonkin yritykseen ja varsinkin uuteen yritykseen.

Pitäisikö tässä kohdassa palauttaa ne tutut Petterin kommentiini kohdistamat sanat, että lukutaito hyvä mutta ymmärrys välttävä. Toisaalta monet viestit helposti tulkitaan omilla ajatuksilla, eikä niin kun ne on kirjoitettu. Näin siis hyvässä ja pahassa.

No kun taas BitCoin:iin mennään, niin pari asiaa siitäkin. Kun BitCoin oli alkutaipaleellaan, niin siihen suhtautuminen oli vähintäänkin yhtä kriittistä kun OneCoin:iin nyt. Joukossa oli kuitenkin rohkeita, uhkarohkeita, tyhmiä, hölmöjä, kaukaa viisaista, älykkäitä, ennustajia ja jne....jne... jotka roposiaan monien ivailuista, varoituksista ja vastusteluista huolimatta Bitcoiniin laittoivat.
Loppu onkin historiaa, eli onnistuminen onkin sitten ollut kiinni siitä, että millä hetkellä sijoituksia teki, milloin ne realisoi ja Bitcoin tapauksessa että missä pörssissä peliään pelasi ja Bitcoin:sa säilytti. Sorry jos tulee termivirheitä, mutta kun en ole osaamiseltani ja viestinnältäni lähelläkään ammattikirjailijan tasoa.

Tällä asialla ei ole mitään tekemistä OneCoin:in kanssa, eli se on oma juttunsa. En tiedä itse yhtään OneCoin:iin eurojaan laittanutta joka ei pitäisi sitä ison riskin kohteena, mutta riskeistä huolimatta systeemissä on sivujen mukaan jo paljon yli 70 000 rekkaantumista. Aika sitten näyttää onko kyseessä iso joukko kusetettuja vai iso joukko riskisijoittamisessa onnistuneita.

Anonyymi kirjoitti...

"Kun BitCoin oli alkutaipaleellaan, niin siihen suhtautuminen oli vähintäänkin yhtä kriittistä kun OneCoin:iin nyt. Joukossa oli kuitenkin rohkeita, uhkarohkeita, tyhmiä, hölmöjä, kaukaa viisaista, älykkäitä, ennustajia ja jne....jne... jotka roposiaan monien ivailuista, varoituksista ja vastusteluista huolimatta Bitcoiniin laittoivat."

Bitcoinin kanssa sentään tiesi mitä sai, ensimmäiset pääsivät louhimaan ilmaiseksi isot määrät kolikoita joiden arvo oli tuntematon.
Sitten kun sille keksittiin joku arvo niin ihmiset laskivat pystyivät laskemaan paljonko kannattaa kuluttaa koneisiin ja sähköön että jää omilleen.
Eli kokoajan tiedettiin bitcoinin arvo.
Onecoinilla ei ole mitään arvoa, mutta kuitenkin pitäisi maksaa 100-5000e, että pääsisi "tienaamaan".

"Loppu onkin historiaa, eli onnistuminen onkin sitten ollut kiinni siitä, että millä hetkellä sijoituksia teki, milloin ne realisoi ja Bitcoin tapauksessa että missä pörssissä peliään pelasi ja Bitcoin:sa säilytti."

Sitten on ne miljoona kryptovaluuttaa, joilla ei onnistu vaikka tekisi mitä.

Anonyymi kirjoitti...

Petteri ja hänen pikkupojat hiekkalaatikolla. Minulla on aito hiekkalapio sinulla ei ja hiekkaämpärinikin on paljon isompi kuin sinulla:).

Saippuakauppias kirjoitti...

Hehe, huvittaa suorastaan tämä jatkuva onecoinin pakonomainen rinnastaminen bitcoiniin, mikä varmasti on onecoinilta tietoinen veto. Tässä kannattaisi nyt jokaisen pitää selkeästi erillään nämä kaksi asiaa toisistaan, ja vaikka vertaaminen onkin väistämätöntä, niin minun mielestäni noita ei voi mitenkään rinnastaa. Vertaaminenkin johtuu ainoastaan onecoinin omasta markkinoinnista ja siinä käytetystä terminologiasta, minkä taustalle ei kuitenkaan ole toistaiseksi esitetty mitään varmennettavaa faktatietoa.

Pidän myös outona ajattelutapaa, että jos en nyt sijoita ja sitten arvo nouseekin, olisin muka hävinnyt jotakin? Olen kuullut monen uhkapelurin puhuvan samalla tavalla, "jos se hevonen olisi voittanut, olisin nyt 50000 euroa rikkaampi, menetin 50000 euroa kun en lyönyt sen puolesta vetoa". Minä taas ajattelen, että menetin vain sen minkä pelasin, ja tässä tapauksessa kun ei ole mitään varmuutta edes hevosen olemassaolosta, ja taustahenkilötkin ovat jo kokeneita hevosmiehiä, en välttämättä lähtisi tätä meetvurstia veikkaamaan.

Vai että ihan SWOT-analyysi. Omat aivoni on kytketty ilmeisesti niin, että lähtötason analyysin tulokset ovat jo sellaisia, ettei tämä hanke ikinä etene SWOT-vaiheeseen asti. Olen silti löytänyt tuottaviakin sijoituskohteita, ja ottanut vähintäänkin keskikokoisia taloudellisia riskejä, ja muutenkin elämässäni olen pärjännyt ihan hyvin sillä yksinkertaisella neuvolla, että kuluta vähemmän kuin tienaat. Sijoittaminen ei ole uhkapelaamista jos sen tekee oikein, ja niitä kannattavia riskisijoituksia ei välttämättä koskaan tule eteen, eikä varsinkaan tuhansien eurojen koulutuspakettien kyljessä esitettyinä lupauksina.

Jos nyt kuitenkin ajatusleikkinä tehdään sitä SWOT-analyysiä, niin sinne S-osastoon ei minun kirjoissani taida olla mitään laitettavaa, O-osastoon voi laittaa vain markkinointipuheita ja katteettomia lupauksia, ja muut meneekin sitten W- ja T-osioon. Nuo vahvuutena esitetyt seikat kun eivät itse asiassa ole vahvuuksia vaan heikkouksia, tiedätte-kyllä-mihin verrattuna.

70000 rekisteröitynyttä käyttäjää? Tämä on yhtä varma tieto kuin kaikki muutkin tiedot tästä toiminnasta. Itse en usko että tuo luku kertoo mitään mistään.

Itse en vetäisi onecoinista mitään yhtäläisyyttä bitcoiniin, sijoittamiseen, uhkapelaamiseen tai juuri mihinkään muuhunkaan. Toistaiseksi on näytetty toteen vain yhtäläisyyksiä erilaisiin aikaisempiin huijauksiin ja huijareihin.

Kiitän jälleen Petteriä aktiivisuudesta keskustelussa ja asian tuomisesta näinkin laajaan keskusteluun, ja toivotan voimia tähän savottaan. Mielestäni kertoo aika paljon aiheesta jo sekin, miten aktiivista tämä keskustelu on ollut täällä ja nimenomaan täällä.

Anonyymi kirjoitti...

Bitcoin tarjoaa perinteistä pankkijärjestelmää merkittävästi paremman yksityisyyden suojan, joka tekee Bitcoinista houkuttelevan vaihtoehdon rikollisille. Bitcoineilla käydään muun muassa laitonta ase- ja huumekauppaa, mikä tuo negatiivista julkisuutta valuutalle.
Tekniset riskit

Bitcoin-rahansiirtojen peruuttaminen on mahdotonta. Jos siirtää vahingossa rahaa tutun henkilön osoitteeseen, eikä hän suostu palauttamaan rahoja, siirtoa ei pysty perumaan. Tuntemattomaan osoitteeseen siirtämisessa rahat ovat käytännössä mennyttä, koska osoitteen haltijaa ei pysty tavoittamaan käytännössä mitenkään.

Kadonnutta bitcoin-lompakkoa on mahdotonta saada takaisin, sillä bitcoineja ei hallinnoi mikään keskitetty taho. Jos bitcoin-lompakko on omalla tietokoneella ja kiintolevy hajoaa, eikä varmuuskopioita ole, ovat lompakossa olleet bitcoinit lopullisesti mennyttä koko bitcoin-taloudessa. Hukkaamisriskiä voi pienentää säilyttämällä bitcoineja ulkopuolisella palveluntarjoajalla. Tällöin luotettavuus riippuu palveluntarjoajan luotettavuudesta.

Jos bitcoin-lompakkoa säilyttää omalla tietokoneellaan, voi tietokoneelle pääsevä murtautuja tai haittaohjelma varastaa bitcoinit helposti [67].
Taloudelliset riskit

Bitcoinien rahavarannon arvo on noin 8,6 miljardia euroa. Riittävän varakkaalla taholla on mahdollisuus heiluttaa bitcoinien arvoa ostamalla ja myymällä niitä kerrallaan suuria määriä.

Hyvän valuutan ominaisuus on arvon stabiilius eli matala volatiliteetti. Bitcoinien arvon voimakkaat heilahtelut häiritsevät sen käyttöä vaihdon välineen

Anonyymi kirjoitti...

Juurin noin... Bitcoin muodostaminen oli nörttien puuhaa ja nörttien varassa. Ehkä juuri siksi menikin niin pitkään ennen kun se arvo alkoi muodostumaan ja nörttien ohella muutkin alkoivat valuutasta kiinnostumaan.
Tämä on ollut se tapa aikanaan ja varmaan monen uudemmankin kolikon syntyminen on mennyt samalla kaavalla.

Nyt vaan joku haluaa tehdä asian toisin, eli hankkia kolikkista kiinnostuneita jo etukäteen ja samalla joukkorahoittaa sen toiminnan ja louhinnan heti alkumetreiltä. Näin siis kuka tahansa pääsee osalliseksi osaamisestaan ja taustastaan riippumatta. Näin siis on mahdollista joukkorahoittaa koko ekosysteemin rakentaminen, vai kuvitteleeko joku että koko ekosysteemi on rakennettavissa ilman taloudellista panostusta?
Idea on mielestäni hyvä ja vaihtoehtoinen totutulle kryptovaluutan synnyttämiselle. En kuitenkaan voi ottaa kantaa siihen, että toimiiko yritys näiden tavoitteiden mukaisesti vai kusetetaanko tässä tavallista maan matosta joka hyvässä uskossa lähtee mukaan kun se kerrankin on mahdollista ilman nörttitaitoja.

Aika sen sitten näyttää :-)

Petteri Järvinen kirjoitti...

No jopas jotakin. Petteri hyvä! En missään kohdassa kommenttiani kirjoittanut OneCoin:sta vaan aivan yleisesti sijoittamisesta ja rahan laittamisesta johonkin yritykseen ja varsinkin uuteen yritykseen.

Pitäisikö tässä kohdassa palauttaa ne tutut Petterin kommentiini kohdistamat sanat, että lukutaito hyvä mutta ymmärrys välttävä


Mistä päättelet, että vastasin kaikista anonyymeistä juuri sinulle?

En tiedä itse yhtään OneCoin:iin eurojaan laittanutta joka ei pitäisi sitä ison riskin kohteena, mutta riskeistä huolimatta systeemissä on sivujen mukaan jo paljon yli 70 000 rekkaantumista. Aika sitten näyttää onko kyseessä iso joukko kusetettuja vai iso joukko riskisijoittamisessa onnistuneita.

Bitcoin on edelleen riskisijoitus, koska sen arvo voi kehittyä mihin suuntaan tahansa. Nykyinen noin 200 euron arvo on viidesosa huipuista.

Onecoin on eri asia. Jos se osoittautuu huijaukseksi, mahdolliset voitot päätyvät valtiolle.

Pidän kummallisena, ettei näitä riskisijoittajia tunnu edes kiinnostavan homman laillisuus. Heillä periaatteena näyttää olevan, että ihan sama, kunhan ehdin vetää omat rahani ajoissa pois. Ja näinhän se ei mene, kuten Wincapitasta opittiin.

«Vanhin ‹Vanhempi   201 – 400 / 661   Uudempi› Uusin»