sunnuntai 21. elokuuta 2011

Perussuomalaiset omi suomalaisuuden itselleen

Perussuomalaiset on tänään päättänyt puolueen englanninkielisestä nimestä. Se on "The Finns" eli suomalaiset.

Miten yksi puolue voi omia itselleen kaikkiin suomalaisiin viittaavan nimityksen? Onko puolueen usko yhtenäiskulttuuriin niin vahva, että juuri sillä on mielestään oikeus edustaa kaikkia suomalaisia? Ei minua ainakaan.

Mitä maailmalla ajatellaan, kun uutisessa lukee "The Finns want to resign from EU"? Vai onko tämä laskelmoitua viestintää?

Miltä kuulostaisi jenkkipuolue nimeltä "The Americans"? Tai vastaava brittiversio?

Perussuomalaiset sai vaalivoiton, mutta sillä ei ole mitään oikeutta puhua kaikkien suomalaisten puolesta. Laskin juuri, että kevään vaaleissa The Finnsiä kannatti 10,42 % kaikista suomalaisista, äänioikeutetuista 13,46 % ja äänestäneistä 19,05 %.

Näillä luvuilla ei edusteta kaikkia suomalaisia.


12 kommenttia:

Hannu Tanskanen kirjoitti...

Heh, aika veijareita ;=).

Mutta, "pata kattilaa soimaa,musta kylki kummallakin" *

Kokoomus otti nimekseen "työväenpuolue"

Vihreät "Uusi Suomi"-nimen


* Ei tosin nykyisissä alumiinikattiloissa, kansanperinne jää jälkeen kehityksestä ;=).

Anonyymi kirjoitti...

Luullakseni englanninkielisissä teksteissä se tulee olemaan muodossa ”The Finns Party”.

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä heidän johtajaansa voi sitten tästä lähdin kutsua "johtajaksi".

Ana kirjoitti...

Huoh. Pistää vihaksi. Ainoa toivo tosiaan on, että ulkkarit käyttävät muotoa "The Finns Party". Muuten nolous käy jossain kohtaa ylitsepääsemättömäksi :-(

Unknown kirjoitti...

Puolue joka ei missään vaiheessa ole takkiaan käännellyt ja jonka puheet ovat aina pitäneet paikkaansa .. jos ei sellaiseksi halua itseään nimetä, paras vetää tumpulaan.

Vasarahammer kirjoitti...

True Finns oli huono käännös sanasta Perussuomalaiset. Hyvää käännöstä ei ehkä olekaan, mutta valittu "The Finns" on parempi kuin aiempi.

Kokoomuksen nimessä sana Kansallinen kuvaa itse asiassa erittäin huonosti nykyistä euro-Kokoomusta.

Anonyymi kirjoitti...

Basic Finns Party ois paras, kuvastas hyvin puolueen yksinkertaisuutta.

Marko Hamilo kirjoitti...

Yhdysvallat on tunnetusti kansanvaltainen tasavalta, mutta yksi puolueista siellä on ominut kansanvaltaisuuden ja toinen tasavaltalaisuuden, vaikka nämä arvot jakavat melkein kaikki yhdysvaltalaiset.

Hannu Tanskanen kirjoitti...

Kyllähän noin älykäs oivallus pistää vihaksi ;=).

"Johtajaa" kutsutaan "johtajaksi"? Niin, kaikilla ei ole niin hyvää onnea kuin Italian Pohjoisen Liiton johtajalla, että nimi on jo valmiiksi "Boss".

@Psykol.yo Marko:

Yhdysvalloissa demoilla ja rebuilla on hyvin vähäinen ero meidän puoluekirjoomme verrattuna. Demojenkin rinnalla meidän kokoomuksemme vaikuttaa kommunistipuolueen filiaalilta.


(Petteri juuri ojensi minua sähköpostilla ja sanoi, että olen mestari suututtamaan muita ja minun tulisi harkita sanomisiani. Sanokaa toki jos noin on, niin lasken rimaa, etteivät heikommat veljeni ahdistu ja minulle tule lähtöä käpykaartiin? Myönnän, että ÄO 150+
kanssa on joskus itsekin vaikea elää.)

Hannu Tanskanen kirjoitti...

Kunnioituksesta blogin pitäjää kohtaan olen päättänyt lopettaa kommentoinnin täällä. Petteri ei sitä ole vaatinut, vain ohjeistanut maltillisempaan sanankäyttöön. Se ei minulta tässä uuden Sodoman ja Gomorran valtaamassa maan mediassa kuitenkaan onnistune, joten vetäydyn omaan blogiini, "Greenfree Zone": een ;=). Hyvää kesänjatkoa kaikille, ystäville ja vihollisille.

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä pienet asiat saavat tolaltaan suomalaisen eliitin ja heitä seuraavan kärpäsparven. Pankaapas vierelle jokaiselle koituva tuhansien eurojen vuosittainen lisälasku, jota tämä eliitti aiheuttaa kumartaessaan eurolle!

Anonyymi kirjoitti...

"True Finns oli huono käännös sanasta Perussuomalaiset. Hyvää käännöstä ei ehkä olekaan, mutta valittu "The Finns" on parempi kuin aiempi.""

Vain jos sitä ei käytetä missään suomalaisiin viittaavassa kontekstissa. Tämä tosin rajaa tehokkaasti pois poliittisen toiminnan.

Tilanne on sama kuin jokin puolue ottaisi nimekseen Eduskunta.