keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

1001 tapaa käyttää Googlen Street View'tä

Relacomin asentajan piti tänään vaihtaa laajakaistayhteys linjasta toiseen. Hän kuitenkin soitti puhelimella ja kertoi ongelmasta: puhelimen kytkentätaulua ei löytynyt, koska kaikki on hautautunut jopa parimetristen kinosten alle.

Vähän ajan kuluttua asentaja soitti uudelleen. Hän oli keksinyt katsoa katua Googlen Street View -palvelusta. Sen kuvissa oli kesä ja kytkentäkeskus oli helppo tunnistaa. Sitten vain kaivamaan kuvan näyttämästä paikasta. Onneksi kuvat oli otettu kesällä eikä talvella.

Mitä kaikkea Street View -palvelulla voikaan tehdä!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jotain hyvää tässäkin siis. Ja ei varmaan ole ainut tapaus, josta tämänkaltaisesta materiaalista on hyötyä.

Toisaalta, julkisuudessa on ollut puhetta että, ohjelman algoritmin puitteissa peitetään kasvot. Niin heräsi epäilys, josko sittenkin ihan manuaalisesti tehtäisiin koko asia. Sattui silmään eräs osoite, jossa ympyrän alueella, jonka säde on maksimissaan metri, oli 6 muksua, joista ei ainoankaan kasvoja ollut sumennettu. Ei muksut kuvaamisesta ainakaan pahoillaan olleet ilmeistä päätellen, mutta sittenkin tuo kasvojen sumentamattomuus häiritsi. Jos edes osalla olisi ollut näin, niin se menisi algoritmin rajallisuuden piikkiin, mutta että kaikkien kasvot näkyy, niin heräsi epäilys manuaalisesta sumennustoimenpiteen epäonnistumisesta.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Kuten aiemmassa helmikuun postauksessa kirjoitin, Street Viewissä on esim. Helsingissä kadunpätkiä, joilla kasvot ja autojen rekisterikilvet ovat täysin luettavissa. Aivan kuin Google olisi unohtanut ajaa sumennuksen osaan keräämästään datasta. Jos tämä on oikea selitys, kyse on huolimattomuudesta. Silloin kun sumennus on ajettu, se on tehnyt tehtävänsä - ja varmuuden vuoksi vähän enemmänkin, eli sumentanut myös patsaita ja ihmisten takapuolia.

Anonyymi kirjoitti...

Mutta eikö nämä palvelut pitäisi kieltää, missä näkyy yhtään mitään? Itse olen vakavissani huolissani erilaisista karttapalveluista, joissa on selkeästi nähtävissä missä asuinkatuni sijaitsee. Sehän tarkoittaa sitä että kuka tahansa rosvo voi katuosoitteeni selvitettyään löytää tänne ja varastaa postimerkkikokoelmani!