maanantai 14. tammikuuta 2008

Hyvästi MHP?

Digisovittimeni ei enää löydä Yleisradion lähetyksistä MHP-dataa. Ilmeisesti YLE on kaikessa hiljaisuudessa lopettanut palveluiden tarjoamisen. Mitään tiedotetta asiasta en löytänyt, vaikka pengoin juuri äsken tiedotearkiston.

Se, että kukaan ei näytä edes huomanneen koko asiaa, kertoo toisaalta enemmän kuin puuttuva tiedote.

Jos MHP-sovellukset on todella lopetettu eikä kyse ole vain teknisestä häiriöstä, yksi aikakausi suomalaisessa digi-tv-seikkailussa on päättynyt.

Kun MHP-sovellukset toukokuussa 2002 alkoivat, odotukset olivat korkealla. MHP:stä piti tulla digitaalisen television varsinainen juju - se, joka tuo tietoyhteiskuntapalvelut, vuorovaikutteiset mainokset ja tv-shoppailun kotisohvalle. Mitään tästä ei toteutunut. Kaupalliset kanavat luopuivat MHP-kehityksestä keväällä 2005, YLE sinnitteli aina näihin päiviin asti. Nyt sen muxista viemä bittivirta on ilmeisesti vapautettu Ylen muiden kanavien käyttöön.

On silti noloa, että digi-tv:n alkuperäinen raison d´être on näin haudattu kaikessa hiljaisuudessa. Samalla tavalla loppui aikanaan Nokian digisovitinvalmistus. Ei tiedotetta, ei ilmoitusta, ei uutista. Ei mitään. Helmikuussa 2006 joku vain äkkiä huomasi, että digisovittimien valmistus oli lopetettu jo edellisen vuoden puolella. Nyt oli ilmeisesti MHP:n vuoro.

Lepää rauhassa, M.H.P.

1 kommentti:

Nimetön kirjoitti...

No nyt se tieto löytyy ainakin täältä :

http://yle.fi/tekniikka/?ID=184&group=100

vaikka täällä väitetäänkin ihan toista:

http://www.digitv.fi/sivu.asp?path=1;2998;7625;3607