maanantai 21. tammikuuta 2008

Jos minulla olisi neljä miljardia euroa...


... en kyllä kuluttaisi aikaani istumalla jossain jumalan hylkäämässä kaupungissa, jossa ulkona sataa räntää ja sisälläkin on kylmä. En istuisi vanhassa jäähallissa, joka sopii kyllä urheiluun, mutta ei 3000 hengen massakokoukseen. En istuisi kahta tuntia kuuntelemassa, miten eläkeläiset käyvät vuoron perään muistelemassa vanhoja hyviä aikoja, jolloin HPY:n osake oli vielä arvossaan ja lankapuhelin tarpeen jokaiselle kaupunkiin muuttavalle - en varsinkaan siksi, että muistopuheet pidetään rumalla kielellä, josta en ymmärrä sanaakaan.

Jostain syystä 40-vuotias islantilainen Thor Björgólfsson oli katsonut tämän kaiken vaivan arvoiseksi. Tai sitten hän vain hyväksyi sen ammatin varjopuolena, joilta ei voi välttyä vaikka omaisuutta olisi neljän miljardin euron verran (arvio peräisin tämän päivän lehtiuutisista).

Thor sai syyttää vain itseään, sillä hän oli itse pannut show'n käyntiin vaatimalla lyhyellä varoitusajalla ylimääräistä yhtiökokousta ja sotkemalla sen jälkeen pakkaa entisestään muuttamalla vaatimuksiaan kesken matkan.

Kaiken kukkuraksi Thor tuhlasi aikaansa, sillä kokous ei johtanut oikeastaan mihinkään. Jotain se kuitenkin paljasti: puheenvuoroja käyttäneet pienosakkaat vastustivat islantilaisten "Sammon ryöstöä", mutta eivät juurikaan tukeneet hallituksen toimintaa. Päinvastoin, hallitus sai osakseen arvostelua ja laskutusjärjestelmien sotkut kaadettiin sen niskaan.

Thor on ilmoittanut jatkavansa Elisan painostamista. Jos lupaus pitää, hän joutuu istumaan vielä useita kertoja kokouksissa Helsingissä. Toivottavasti edes sää ja ympäristö ovat jatkossa parempia, eikä pörssi romahda samaan tapaan kuin tänään.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Olisi hienoa tietää, minkälainen omiasuus herralla on nyt. Ilmeisestihän ei ihan hirveän hyvin ole mennyt tuolal Islannissa nuo hommat.

Website Security Test