perjantai 4. maaliskuuta 2022

Epäilyttävä Hyperfund verkostomarkkinointi jatkaa yhä

Hyperfund kaatui jo maailmalla, mutta Suomessa verkosto on edelleen aktiivinen. Niin aktiivinen, että uusi kirjoitus on paikallaan, vaikka aiempi viime lokakuulta pitää yhä paikkansa.

Top-Teamin tuore esitys 13.2.2022 (Zoom-tallenne löytyy ainakin vielä netistä) on kuin uusi versio Onecoin-huijauksesta. Maajohtajana ja videolla puhuu Matti Lassila Tampereelta (yllätys). Suomen Top-Teamin perustajiksi mainitaan Seppo Metsälä (Onecoinista tuttu "Sauna-Seppo", yllätys) ja Filippiineiltä Hannu Väistö. Yksi puuhamiehistä on myös vaasalainen D. B., hänkin entinen Onecoin-aktiivi (yllätys). 

Top-Team, itsenäinen suosittelutiimi.

Nytkin tarjolla on koulutusta ja vuonna 2020 perustetun yhtiön johtaja on Ruja Ignatovan kaltainen visionääri Ryan Xu, jolla ei ole mitään kiirettä rahastaa menestyksellään. 

Ryan Xu (oik. Zijing Xu, lempinimi "marsilainen") on kiistanalainen hahmo, joka oli mukana Bitcoin-piireissä alusta lähtien ja ansaitsi isot rahat Bitcoin-louhinnalla ja Bitmain-yhtiöllä, joka oli aikoinaan Bitcoin-louhintakoneiden markkinajohtaja. 

Tunnin esityksessä Matti maalaa laajoja visioita maailman johtavasta blockchain-technologystä ja alan tunnetuimmista nimistä, yhteistyöstä IBM:n kanssa kvanttisalauksen kehittämiseksi (!) ja lopulta mukaan tulee Metaversumi, johon jäsenillä on nyt mahdollisuus päästä alusta lähtien mukaan. Matti rinnastaa tämän matka- ja älypuhelinten tai internetiin - olisi kannattanut olla mukana heti alusta lähtien. On Hyperfundia, Hypertechiä, Hyperverseä ja muuta hypeä.

Hyperfundiin pääsee mukaan laittamalla rahaa 300, 500, 1000 tai 10 000 dollaria. Kiinnostavaa on, että rahaa ei voi laittaa euroina, vaan eurot pitää ensin vaihtaa dollarin arvoon sidottuun Tether (USDT) -kryptovaluuttaan. Näin järjestelmä kiertää pankkivalvontaa, mikä koitui Onecoinin ongelmaksi, kun pankit lopettivat rahojen siirron rikollisten tilille. Tether on oikea kryptovaluutta, mutta sen hankkiminen ei ole ihan mutkatonta. 

Sisään laitetut varat muutetaan HU-yksiköiksi ja ne tuottavat 0,5 % joka päivä. Toisin kuin Onecoinissa, varat voi nostaa milloin tahansa, mutta HU:t pitää ensin vaihtaa Hyperversen omistamissa julkisissa kryptopörsseissä tavalliseksi valuutaksi. Erilaisilla palkkioilla yritetään houkutella jäseniä pitämään rahat sisällä mahdollisimman pitkään ("rebuy").

Suosittelupalkkiot aina 20 tasoon asti.

Uusia jäseniä ei ole pakko värvätä, mutta monitasoinen palkkiojärjestelmä (lue: pyramidi) houkuttelee siihen. Ylälinja ansaitsee osuuden alalinjan tuotoista aina 20. tasolle asti. 

Esityksen alussa Matti kertoo, että Top-Teamissa on lähes 7000 suomalaista, jotka ovat sijoittaneet keskimäärin 2300 dollaria, joten rahaa on liikkunut yli 15 miljoonaa euroa. Luulisi poliisin tai Finanssivalvonnan kiinnostuvan. 

Amazon Prime tuottama Next Blockchain -sarjan kuudes jakso käsittelee Ryan Xu'ta. Jostain syystä ko. jaksoa ei löydy ainakaan Primen Suomen-versiosta, mutta Youtubessa se on. Jakson aiheena on Bitcoin-louhintalaitteiden kehitys ja siinä Bitmain-yhtiöllä oli ratkaiseva rooli. Jakso ei siis mitenkään liity Hyperfundiin tai muihin Xu'n kyseenalaisiin hankkeisiin.

Verkostoa ei ilmeisesti haittaa, vaikka Ryan Xu on hävinnyt jonnekin Dubaihin, sen jälkeen kuin hänen ja yhtiökumppani Sam Leen edellinen huijaus Blockchain Global kaatui lokakuussa 2021.

Top-Teamilla on ilmeisesti tulevana viikonloppuna esittelytilaisuus Pohjanmaalla. Jos joku ehtii mukaan, olisi kiinnostavaa kuulla lupauksista.

Itselleni ei selvinnyt, mikä on varsinainen tuote tai palvelu, jota tässä myydään. Raha näyttää tulevan vain uusilta jäseniltä. Silloin kyseessä on ponzi-huijaus. MLM-paljastussivuston mukaan rahojen nosto loppui viime joulukuussa, mutta ilmeisesti suomalaisella sisulla homma saadaan pidettyä käynnissä.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meanwhile in The Jungle: Tuohivirta näyttää hiipuneen, eikä kaivostoiminnasta ole mainittu enää mitään. Väsähtäneen oloinen "Mighty Eagle" eli Kari Wahlroos kaupustelee nyt uutta kryptokolikkoa, joka on tulossa "ihan kohta". Mistään ei kuitenkaan löydy mitään tarkempaa tietoa. Ilmeisesti sitä jaetaan vain suljetussa piirissä niille jotka osallistuvat verkostoon. Metodit on tutut, toimi nopeasti, vain 2 pvää aikaa, vain sinulle jne.

Anonyymi kirjoitti...

Ei näihin ilmeisesti kukaan jaksa puuttua... Aina näihin joku hurahtaa ja menettää rahat ja masentuu.

Dona88 kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Dona88 kirjoitti...

Taitaa vedellä viimeisiään tämä ponzi

https://www.businessforhome.org/2022/05/hyperfund-hyperverse-collapse-kalpesh-patel-exit-the-ponzi/?fbclid=IwAR0ve_ukhg72e4AmTAAqDx8dJoN1J9-f9RpEcXBzRzWeButgjnAUY4zeD6M

Anonyymi kirjoitti...https://wincapita.info/

Anonyymi kirjoitti...

Topteam neuvoo sijoittamaan useampaan kusetukseen, koska aina joku voi onnistua.

https://us02web.zoom.us/rec/play/qwdNs01p3DXowIfXHIv1Iex1laH2xmyPwV7EadB1JJ681wfnYnLo-HPqUBHPFFwvU8xGEmKCWq7un461.3IfZp3JvhPj1TFgo?autoplay=true&startTime=1655996517000