perjantai 8. lokakuuta 2021

Hyperfund on taas uusi pyramidipeli

Tämänkertainen verkostohuijaus on nimeltään Hyperfund. Sitä on markkinoitu aktiivisesti myös Suomessa, etenkin Pohjanmaan seudulla. Asialla on monia Onecoinista tuttuja tyyppejä, luultavasti myös uhreissa on paljon samoja. Jotkut ovat hyväuskoisia, jotkut eivät vain koskaan opi.

Ihmiset etsivät yhä uusia kuvioita, joissa voisi ansaita "passiivista tuloa" (passive income) eli rahaa tekemättä mitään. Maalaisjärjen luulisi sanovan, ettei sellaista järjestelmää olekaan, joka maksaisi tyhjästä. Sijoitukset voivat olla tuottavia, jos takana on jotain, minkä arvo oikeasti nousee, kuten osakkeita tai Bitcoineja. Niissäkään tuotto ei ole taattua vaan mukana on aina riski rahojen menettämisestä. 

Varmaa 1 % päivätuottoa lupaavat järjestelmät ovat AINA huijauksia, olipa ne kuorrutettu miten tahansa.

Hyperfund on kansainvälinen järjestelmä ja konseptina niin sekava, että siitä on vaikea saada otetta. Hyper-brändin alla on vaikka minkälaista palvelua: HyperPay, HyperMining, HyperTalk, HyperNews, HyperMall, HyperShow... Yksi Hyper-firmojen avainhenkilöistä on Ryan Xu, jolla on historiaa aiemmista pyramidihuijauksista ja epäonnistuneista kryptovaluutoista. 

Mukaan lähtijöitä palvelut tuskin edes kiinnostavat. He uskovat rekrytoijia, jotka värväävät verkostoon lisää jäseniä ylisanoilla ja lupauksilla, että sisään laitetut rahat saa moninkertaisina takaisin. Alkuvaiheessa tuottoja tuleekin, koska ne innostavat sijoittamaan lisää, ja saavat jäsenet kirjoittamaan nettiin kommentteja, jossa todistavat järjestelmän toimivan ja tuovan oikeita tuottoja. 

Suomen "itsenäinen suosittelutiimi" toimii osoitteessa www.topteamsuomi.club.

"Jäsenpalkkiot saat joka päivä"

Lupaus päivittäisistä jäsenpalkkioista vihjaa jo verhotusti, mistä tässä on kyse: jos rahaa tulee sisään vain uusien jäsenten liittymismaksuista, kyse on laittomasta pyramidipelistä. Rahat nousevat uusilta liittyjiltä kohti pyramidin huippua, jossa päähuijarit rikastuvat. Alemman tason jäsenet menettävät rahansa ja sijoituksensa, kun uusien jäsenten virta kuivuu ja pyramidi romahtaa.

"Palkkiojärjestelmä hypervaihteella"

Hyperfundin sivut selittävät järjestelmää ylimalkaisesti ja niin kovilla ylisanoilla, että lukijaa alkaa naurattaa.

Ylisanoja ei voi nauramatta lukea.

"Lohkoketjuteknologian voimakkain raketti", "ainutlaatuinen innovatiivinen järjestelmä", "ennennäkemättömiä mahdollisuuksia tavalliselle arkipäivän ihmiselle" - hah! Nyt mukaan on lisätty uusin taikasana DeFi: "HyperFund on rakentanut DeFi-ekosysteemin, joka tarjoaa täysin hajautetun rahoitusinfrastruktuurin kaikille digitaalisen valuutan käyttäjille... Näin nykyistä rahoitusjärjestelmää voidaan parantaa kaikilta osin korostamalla avoimuuden, oikeudenmukaisuuden ja liitettävyyden keskeisiä periaatteita."

Tässä sanahöpinässä ei ole mitään järkeä. Näkee, ettei kirjoittaja ole ymmärtänyt asiasta mitään, onpahan vain liittänyt taikasanoja peräkkäin.

Britannian rahoitustarkastus varoittaa kansalaisia Hyperfundista. Suomen FiVa ei ole tietääkseni lausunut vielä mitään. 

Sivun lopussa Suomen maajohtajaksi esittäytyy kuvan kanssa Matti Lassila, mutta kansainvälisellä Hyper-yhtiöllä ei ole katuosoitetta, organisaatiota eikä talouslukuja.

Yhdessä suhteessa Hyperfund on Onecoinia reilumpi: vastuuvapauslauseke kehottaa tekemään "omat tutkimuksesi ennen jäsenyyden hankkimista", muistuttaa varautumisesta 34 % verojen maksuun ja ennen kaikkea "Ota omasi pois heti kun on järkevää".

Viimeinen neuvo on paras. Vielä parempi neuvo on olla lähtemättä alun perinkään mukaan.

Kiinnostavaa kyllä, Hyperfundin aktiiveihin kuuluu myös Seppo Metsälä, "Sauna-Seppo", joka oli erittäin aktiivinen Onecoin-värvääjä. Virossa asuva Seppo on nyt Top-Teamin tietosuojaselosteen mukaan vastuullinen rekisterinpitäjä. 

Onecoinin jälkeen Seppo levitti Sapphirecoin-huijausta ja nyt Hyperfundia. Linkedin-profiilissa hän mainostaa itseään vieläpä Bitcoinilla: "May I HELP you to grow your Bitcoin portfolio?". Mikä tahansa näyttää kelpaavan Sepolle.

Ole sinä valikoivampi, äläkä lankea passiivisen tulon huijauksiin.

20 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mistä näitä kusetuksia syntyy ja aina ne on tyyliin pohjoispohjanmaalla :D

Rahat pois hölmöiltä kirjoitti...

Vieläkö näihin joku lähtee mukaan? On jo nähty GNLD, ternimaitokapselit, Wincapita, Zinzino, OneCoin, OnPassive Tuohivirta ym ym, mutta silti vaan uutta verkostoveivausta pukkaa markkinoille. Ei kai suomalaiset oikeasti ole näin tyhmiä?

Anonyymi kirjoitti...

Piiri pieni hyörii, tuohivirrat siinä pyörii... Jossain toisessa threadissa todettiinkin jo, että näihin lähtee mukaan paljon ihmisiä, jotka tietävät tarkkaan kyseessä olevan huijauksen, mutta pyrkivät pääsemään osille pyramidin ylimmälle orrelle. Sauna-Seppo on tästä hyvä esimerkki. Spa-kylvettäjä Lehtonen toinen, maahohtajasta puhumattakaan. Ihmeellisintä on se, että nämä samat huijarit saavat vapaasti jatkaa huijauksiaan viranomaisten puuttumatta siihen mitenkään. Viraaliksi on noussut poliisin lausunto siitä, että pitää odottaa lohkoketju julkaisua, ennenkuin OneCoinin laillisuutta voidaan arvioida. Ilmeisesti sitä odotetaan, odotetaan, odotetaan, odo...

Petteri Järvinen kirjoitti...

Saksassa ei enää odoteta. Siellä käydään jo oikeutta paikallisia coinereita ja juristia vastaan, jonka lausunto Onecoinin laillisuudesta oli myös yksi Tommi Vuorisen myyntiargumenteista. Keskeisenä kysymyksenä on juuri se, oliko yhtiöllä oikeaa lohkoketjua. Ei tietenkään ollut, mutta sen todistaminen oikeudessa ei ole ihan yksinkertaista.

Jos Saksasta tulee kunnon tuomiot, ehkä Suomenkin viranomaiset saavat vauhtia tutkimuksiin. KRP:n ei tarvitse enää odotella lohkoketjun julkistusta.

Onecoin ei julkaise ketjua ikinä, vaihtavat sen vain aina uuteen ja suurempaan. Nyt on menossa jo kolmas ketju.

Anonyymi kirjoitti...

Ja uutta pukkaa: Algotech.to. Sivuilta ei löydy mitään mutta youtubesta kyllä.
Tuttava on tällä jo kerännyt omien sanojensa mukaan jo muutamia tonneja.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Algotech.to taustalla samoja sarjahuijareita kuin aina ennenkin. Eikö Finanssivalvonta voisi perustaa oman säätiedotuksen, kuten Kyberturvallisuuskeskuksen kybersää, ja varoittaa kansalaisia liikkeellä olevista huijauksista? Tällä hetkellä työ ei kuulu kenellekään.

Anonyymi kirjoitti...

"Loin myöskin FB-ryhmän Team Takamaa Group, jossa esitellään mm. tätä Algotech-konseptia tarkemmin. Aivan huikea juttu! Laitoin 3 viikkoa sitten 2 000 USD ja nyt olen nostanut jo ulos 7 500 EUR. Ja homma ei todellakaan ole millään lailla skämmiä, vaan 100% normaali MLM-konsepti, kuten Amway tai Herbalife. Algotechissä on tuotteena palvelin-Nodet. Tervetuloa mukaan!"

https://www.facebook.com/teamtakamaa/

Petteri Järvinen kirjoitti...

Takamaa.. nimi kuulostaa tutulta Onecoinista. Huikea juttu tosiaan, ensiksi mukaan ehtineille, joille myöhemmät tulijat maksavat.

Anonyymi kirjoitti...

"Lähden OneCoin oppi-/saarnamatkalle Espanjaan pariksi kuukaudeksi ihan kohta. Kesä-syksy indokiinaan viemään OC-sanomaa." Ko. herran twiitti 3/2016. Kerkeävä kaveri muutenkin. Laittoi samana vuonna vielä taksifirman jossa käytti hyväkseen laissa olevaa porsaan reikää. Eli otti "varaslähdön" Anne Bernerin taksilupa uudistukseen. IL:https://www.iltalehti.fi/autot/a/201612192200042904

Petteri Järvinen kirjoitti...

Tero Takamaa, niinpä niin. Poliisi voisi vähän kysellä näistä MLM-huijauksista.

Anonyymi kirjoitti...

Takamaa kaupitteli hiljan "virhepainama-muumimukia" nelinumeroisella summalla. Vetäytyi sitten. Ilmeisesti Arabia kyseli ikäviä, kuten mistä Takamaa oli saanut thaimaalaisen tehtaan roskiin menevän makki-mukin, jota oli käytetty painokoneen säätämiseen...

Anonyymi kirjoitti...

@Unknown se koira älähtää mihin kalikka kajahtaa. Hyperfund-piirit suuttuvat kun joku kritisoi heitä.

Anonyymi kirjoitti...

Parhaillaan HyperFundia mainostaa YouTube kanavallaan suomalaisille Thaimaasta käsin Klaus Berg. Kanava on ulkomaan uutisia ruotivat Operaatiokeskus.

Dona88 kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Dona88 kirjoitti...

Nyt hyperfund perustaja kadoksissa ja nostot jäissä. Yhtiö myös vaihtaa nimen hyödyntäen metaverse trendiä, uusi nimi hyperverse.

Petteri Järvinen kirjoitti...

"Uusi maailma odottaa - ole kärsivällinen" mainostaa nyt Suomen Topteam Club. Voisiko joku klubin jäsenistä selventää, mitä on tapahtunut ja mistä saa rahat takaisin?

Anonyymi kirjoitti...

Mitä on bitcoinin takana, mikä takaa arvonousun suhteessa euroon. Kiitos.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Mikään ei takaa bitcoinin arvonnousua.

Anonyymi kirjoitti...

Taas oli viikolla Ylessä juttua kuinka joku oli menettänyt satatonnia kun googlasi "Bitcoin sijoitus".
Voisikohan Suomessa perustaa jonkun nettihuijausviraston jossa joku päivätyökseen metsästäisi näitä huijaussivustoja ja blokkaisi niitä tai vaikka hänen toimeksiannostaan kaistaa näille sivustoille hidastettaisiin.
Huijausviraston nettisivuilla voisi olla myös rekisteri huijaussivustoista, esim kun Googlaa "Hyperfund" niin varoitussivusto tulisi hakutuloksissa vastaan.

Maksaisi varmasti valtiolle itsensä takaisin tämmöinen viranomainen/toimija. Voisihan se vaikka pyöriä veikkaushäviövaroilla yhdistyspohjaisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Onko täällä ketään jok.a olisi hävinnyt rahansa tässä Klaus Bergin Markkinoimassa uusimmassa pyramidi huijauksessa. Olisi kiva tietää mitä hän on selittänyt vai onko selittänyt mitään ja lopettanut vain viesteihin vastaamisen.