torstai 22. maaliskuuta 2012

Google näyttää myös ruuhkatilanteen

Googlen kartta näyttää nykyään myös Suomen ruuhkatilanteen.

Näyttö tuntuu toimivan ainakin suuria kaupunkeja ympäröivillä pääväylillä. Jonot näkyvät punaisella, ruuhka keltaisella ja sujuva liikenne vihreällä. Esimerkiksi kehä II:n kohdalla oleva rakennustyömaa erottuu aamupäivälläkin kellertävänä pätkänä vihreiden välissä:

Vielä enemmän liikennetiedoista on hyötyä tien päällä. Näin tiedot näkyvät iPhonen kartalla:

Jos uudesta palvelusta on tiedotettu jotain, se ei ole osunut ainakaan omiin silmiini. Ilmeisesti data tulee suoraan Destian omista järjestelmistä? Maailmalla navigaattorivalmistajat keräävät ruuhkatietoa myös matkapuhelinten liikkumisen perusteella, mutta siitä ei tässä liene kyse.

4 kommenttia:

Jaakko Rajaniemi kirjoitti...

Alkuperäinen tiedonlähde voi olla Liikenneviraston Digitraffic-palvelu (http://www.infotripla.fi/digitraffic/index.html), jonka tietoja voi kuka tahansa periaatteessa hyödyntää.

Näitä tietoja mm. käytettiin hyväksi viime vuoden Apps4Finland-kisassa, joita olin järjestämässä. Tieinfo oli yksi sellainen sovellus http://www.apps4finland.fi/fi/kilpailutyot/sovellus-tieinfo .

Petteri Järvinen kirjoitti...

Totta. Digitraffic kerää nopeustiedot induktiosilmukoiden perusteella ja kuvaamalla autojen rekisterikilvet. Se selittää, miksi ruuhkatieto tulee vain joiltakin pääväyliltä.

Digitrafficin tieto näyttää olevan ilmaiseksi kenen tahansa yrityksen käytettävissä, hieno homma sinänsä.

Anna Availa kirjoitti...

Hei

Edellisiin kommentteihin nojaten, voin vahvistaa, että data ei tule Destialta, sillä Destialla ei ole enää tämänkaltaista liikenteen tietoa tuottavaa palvelua.

t. Anna Availa Destian viestinnästä

Anonyymi kirjoitti...

Ei tuo kovin uusi lisä palveluun ole. En muista koska siihen itse ensimmäisen kerran törmäsin, mutta Pinserissä siitä näyttää olevan maininta vuodelta 2009