lauantai 9. lokakuuta 2010

Kotimaisten yritysten roskaposti kuriin

Alkaa hiljalleen ärsyttää tämä kotimainen roskaposti, jota inboxiin tunkee kiihtyvällä vauhdilla. Se alkoi runsas vuosi sitten, ilmeisesti talouslaman seurauksena. Yrityksillä oli polttava tarve lisätä myyntiä ja alentaa kustannuksilla, joten ratkaisuksi keksittiin ilmainen sähköpostimarkkinointi.

Valitettavasti send-nappi näyttää juuttuneen pohjaan. Suomalaista roskapostia tulee yhä enemmän, eikä kyse ole mistään harmittomista ilmoituksista. Muutama yrittäjä (kuten CityDeal.fi) muistaa minua lähes päivittäin mitä erilaisimmilla tarjouksilla. Viimeksi otsikossa oli -63 % erikoistarjous hiustenleikkauksesta ja päänahan hoidosta M&M Stylingissä. Itse mainosta en tietenkään edes avannut.

Nyt lauantai-iltana inboxiin kolahti Anneli Sarin kiertumainos, jonka sisältönä oli yhden megatavun jpeg-juliste aikatauluista. Nyt alkaa riittää! Megatavun mainosliitteet kuormittavat ihan oikeasti tietoverkkoa, postipalvelimia ja aiheuttavat kustannuksia etäkäyttäjille, jotka lukevat työviestejään ulkomailta kalliin mobiilidatan varassa.

Yrityksen työntekijöille saa mainostaa tuotteita ja palveluita, jotka liittyvät olemassa olevaan asiakassuhteeseen tai kyseisen henkilön toimintaan yrityksessä. Anneli Sarin kiertueilla tai hiustenleikkuulla ei ole mitään tekemistä yritystoiminnan kanssa. En ole liioin antanut suostumusta tällaisiin viesteihin. Kyse on puhtaasta lain kiertämisestä -- tai suorastaan sen rikkomisesta. Osoitelähteenä mainitaan Fonecta.fi. Jälleen yksi hyvä syy poistaa yrityksen tiedot sieltä.

Ellei häiritsevää ja aiheetonta sähköpostimarkkinointia saada kuriin, sähköisen viestinnän tietosuojalakia pitää kiristää (jep, juuri sitä Lex Nokiaa).

Onko kotimainen sähköpostimarkkinointi häirinnyt sinuakin? Oletko lähettänyt mainoskieltoja markkinoijille ja onko siitä ollut apua?

4 kommenttia:

Juha Haataja kirjoitti...

Kiitos asian ottamisesta esiin!

Aluksi tein (luultavasti) virheen ja käytin joissakin viesteissä ollutta "peru tämä uutiskirje" tms. linkkiä - ja viestejä alkoi tulla aina vain enemmän.

Nyttemmin käytän ahkerasti sähköpostiohjelman filtteriä ja lisään kaikki tämmöiset sinne. Sori vaan niille jotka lähettävät asiallisiakin viestejä samoista osoitteista.

Anonyymi kirjoitti...

Aluksi tein (luultavasti) virheen ja käytin joissakin viesteissä ollutta "peru tämä uutiskirje" tms. linkkiä - ja viestejä alkoi tulla aina vain enemmän.

Itselleni on käynyt parin nettikaupan kanssa samalla tavalla. Mainoskirjeistä ei vaan päässyt eroon. Mainostulva näistä kahdesta firmasta päättyi vasta siinä vaiheessa, kun kävin muuttamassa asiakastiedoissa olleen sähköpostiosoitteeni kyseisten firmojen asiakaspalvelun sähköpostiosoitteeksi. Siinähän spämmäävät nyt omaa postilootaansa.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Heh, mainio kikka! Suositeltava muillekin.

Anonyymi kirjoitti...

Kyseisen yhtiön taustalla on Aki Lindell ICT Verkkotoimisto Oy, PL253, 01511 Vantaa
Kaupparekisteri Y-tunnus 2141316-2
Sähköposti info@verkkotoimisto.fi

Website Security Test