lauantai 31. heinäkuuta 2010

Hyvinhän nuo maahanmuuttajat näyttävät sopeutuvan

Olin illalla ulkoiluttamassa koiraa, kun vastaan tuli paksu mustaihoinen tyttö jakamassa mainoslehtiä. Hämmästyin hänen kääntyessä puoleeni ja kysyessä virheettömällä suomen kielellä "Olisiko sinulla heittää röökiä?". Ei ollut, koska en polta. En ole koskaan edes kokeillut.

Ylipaino ja tupakanpoltto... tuntuu siltä, että ainakin Suomessa syntyneet maahanmuuttajien jälkeläiset sopeutuvat oloihimme turhankin hyvin. He omaksuvat jopa paheemme. Kielikään ei ole ongelma, kun sen oppii vauvasta lähtien.

Sydäntä lämmittää nähdä, miten pienet mustaihoiset tytöt ja pojat kulkevat koulutietä yhdessä vaaleiden suomalaisten kanssa, tai miten nuorisoporukoissa on molempia sulassa sovussa. Lapset eivät tee eroa ihonvärin tai alkuperän perusteella, eikä kielimuuria ole.

Toinen ryhmä ovat ilmeisesti Aasiasta adoptoidut lapset, joita näkee suomalaisilla vanhemmilla yhä useammin.

Kun nämä kasvavat aikuisiksi, monissa ammateissa ja asiakaspalvelutehtävissä törmää selvästi eri näköisiin henkilöihin, jotka kuitenkin puhuvat täysin virheetöntä suomea. Se yllättää. Olemme tottuneet siihen, että eri näköiset puhuvat suomea huonosti tai eivät lainkaan. Suu voikin loksahtaa auki, ellei ole varautunut uuden sukupolven suomalaisiin.

Kansainvälinen adoptointi ja maahanmuutto todella muuttavat kuvaa suomalaisuudesta - ja hyvään suuntaan. Se on hyvä muistaa nyt, kun pannasta vapautunut maahanmuuttokeskustelu on keskittynyt lähinnä ongelmiin ja kielteisiin ilmiöihin.

On tärkeää, ettei ketään syrjitä yksin ihonvärin tai rodun vuoksi. Meidän perisuomalaisten on palkittava sopeutuminen tasapuolisella ja luontevalla kohtelulla -- muutoin meillä ei ole kanttia sitä edes vaatia.

Todellista rasismia ei ole se, että haluaa keskustella maahanmuuton määristä ja ongelmakohdista, vaan se, että syrjii toista suomalaista ulkonäön tai taustan perusteella.

3 kommenttia:

Zarr kirjoitti...

Töissä oli usein palavereissa savon murretta vääntävä japanilaisen näköinen mieshenkilö, adoptoitu hänkin. Eipä tuossa mitään ihmeellistä sinänsä ole. Ongelmahan onkin nimenomaan ne syrjäytyneet ja ghettoutuneet jotka eivät edes tunne tarvetta integroitua.

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on tapana sanoa, osta omasi. En ole kävelevä pankki.

Suomessa kait jokainen ostaa omansa. En välitä vaikka koittavat assimilaatiota tai intergraatiota muutakaan pirua ahtaa yhteiskuntaamme. Mutta ompahan ollut huomattavissa rasismi -kortin jatkuvaa ja aiheetontakin käyttöä.

Tähän mennessä olen todennut ulkomaan elävistä olleen haittaa ja harmia kokonaisuudessaan suomalaiseen yhteiskuntaan. Yksi pääskynen kun ei kesää tee, 150 lojuu ja ja notkuu jassojen ääressä pitkin steissiä tai Itistä. Pienemmillä paikkakunnilla lauma parrakkaita lapsia jahtaa 12-14 vuotiaita tyttöjä kaupan kulmalla.

Unknown kirjoitti...

Paksuja ja parrakkaita nuoria hmmm.
Niitä on meidänkin kotikadulla jakamassa ja pelottelemassa jopa pieniä koiria. Tähän otan Irwin Goomanin biisin: ulos joka pelle, joita viidakossa on .............