perjantai 9. toukokuuta 2008

Laiva on lastattu... mersuilla

Ajoin aamulla kehä I:tä ja Länsiväylää Helsinkiin. Vastakkaisella kaistalla näkyi vähän väliä täyteen lastattuja venäläisiä autonkuljetusrekkoja, joilla oli kaikilla sama lasti: uusia, isoja mersuja, lähes kaikki mustia. Sekosin laskuissani joskus kymmenen jälkeen. Rekat olivat purkautuneet satamaan tulleesta aluksesta, ja tulossa ilmeisesti suoraan Saksan tehtaalta. Rekkoja oli varmaan vielä lisääkin, mutta tusinan nähtyäni olin jo ehtinyt ajaa sataman ohi. Jokaisessa rekassa oli 6-8 autoa, joten Venäjän mersukanta lisääntyi tänäänkin vähintään sadalla autolla.

Illalla tv-uutisissa näytetään voitonpäivän juhlintaa Moskovan torilla. Sotilasparaatissa esitellään ensi kertaa lähes 20 vuoteen raskasta sotilaskalustoa: mannertenvälisiä ohjuksia ja panssarivaunuja. Neuvostoliiton raunioille noussut Venäjä on saanut itsetuntonsa takaisin. Ei mikään ihme, kun Ladatkin ovat vaihtuneet mersuiksi.

Kuka tahansa voittaakin USA:n presidentinvaalit, hän saa vastaansa aivan uudenlaisen kansainvälisen tilanteen, jossa vanhat opit eivät enää päde.

Ei kommentteja: