tiistai 13. elokuuta 2024

Silmukka kiristyy Onecoinin ympärillä

Ensi kuussa tulee kuluneeksi 10 vuotta Onecoin-huijauksen syntymästä. Ensimmäinen kokoontuminen järjestettiin Helsingissä ja Ruja Ignatova lensi paikalle. Loppu on historiaa. 

Ainakin pian, sillä jopa korruptoituneet Bulgarian viranomaiset on vihdoin saatu pakotettua toimimaan. Paikallinen oikeuslaitos on nostanut poissaolevana (in absentia) Ruja Ignatovaa vastaan syytteet järjestäytyneen rikollisryhmän johtamisesta ja taloudellisesta ponzi-huijauksesta.

Vaikka toiminnan luonne on ollut kaikille selvää jo pitkään ja Ruja Ignatova itse katosi lokakuussa 2017, verkoston toiminta jatkuu edelleen lähinnä Aasiassa ja Etelä-Amerikassa. Tiettävästi Sofian keskustassa sijainnut komea toimistotalo on sekin suljettu ja toiminnan keskus siirretty Vietnamiin. Tommi Vuorisen asema verkoston johdossa on vain vahvistunut. 

Yhdysvallat on luvannut jo viiden miljoonan dollarin palkkion tiedoista, jotka johtavat Rujan jäljille, mutta hän lienee jo kuollut. Miljardiluokan rikollisuudelle ihmishenki on halpa.

Suomalaisittain kiinnostava asia on Britanniassa nostettu joukkokanne, jolla pyritään saamaan huijattuja rahoja takaisin uhreille. Tähän liittyen oikeus on jäädyttänyt vanhojen avainhenkilöiden omaisuutta. Jäädytyksen kohteena ovat Muhammad Zafar, ns. Islam-veljekset Moynul Islam ja Monirul Islam - sekä suomalainen Kari Wahlroos, joka kertoi avoimesti verkoston tuomista miljoonatuloista.

On kiinnostavaa nähdä, miten jäädytys vaikuttaa ja johtaako se vihdoin viranomaistoimiin myös Suomessa. Entä milloin Tommi Vuorisen verkostossa ansaitsemat varat jäädytetään palautettaviksi uhreille?

Myös suomalaiset voivat liittyä joukkokanteeseen, jos haluavat saada takaisin menettämiään rahoja. Kannetta ajaa asianajotoimisto Mishcon de Reya LLP (tiedote) ja kanteella on kotisivu osoitteessa Onecoin Claim - justice for victims.

Olisiko kymmenvuotispäivä sopiva hetki saada tämä huijaus ajettua alas?

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitä!? onko tuosta jotakin faktaa, että Vuorisen kehumia rahoja olisi saatu jäihin?
Näin saisi todellakin olla ja Tommi + muut jotka tienannut vain samaan kasaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoitin Wahlroos.

Petteri Järvinen kirjoitti...

BBC uutisoi jäädytyksestä pari päivää sitten. Varmaankin vaikeuttaa Wahlroosin toimintaa, vaikka epäilemättä onkin osannut piilottaa rahansa Dubaihin ja muihin sopiviin paikkoihin. Seuraan uutisointia jatkossakin.

Anonyymi kirjoitti...

Edelleen, koirat haukkuu, mutta karavaani kulkee.

Anonyymi kirjoitti...

Unohdit tuosta virkkeen "ja mitään ette voi"... Tosin, jaettujen tuomioiden valossa näyttäisi olevan ylimainostettua hommaa...

Anonyymi kirjoitti...

Wahlroos touhuaa aktiivisesti Binancen Pngvn-token pyramidihuijauksen kanssa. Nyt listaudutaan ja tokenin arvo sen kun nousee kohisten. Kuulostaako tutulta? Wahlroosin siivellä touhuilee Muumimukimies, jolle riittänee vain pikku hilkkuja. Muutenkin Wahlroos ja muut suomalaiset OneCoin-tunkittajat ovat sujuvasti siirtyneet puliveivauksesta toiseen. Perin kummallista on Suomen viranomaisten yliolkainen suhtautuminen suomalaisilta huijattuihin varoihin nähden, joita joku arvioi viedyn n. 44 miljoonaa euroa. Kuivunut Tuohiwirtakaan ei näytä herättäneen viranomaisissa mitään liikehdintää.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Kuka on Muumimukimies?

Anonyymi kirjoitti...

Tero Takamaa

Anonyymi kirjoitti...

https://www.seiska.fi/kotimaa/tero-takamaa-pyysi-arabiankin-takaisin-haluamasta-muumimukista-yli-25-000-euroa-nyt-muki-on-myyty-seiska-tavoitti-uuden-ja-onnellisen-omistajan/445449

Anonyymi kirjoitti...

PYRAMIDIHUIJAUSTEN ENNALTAEHKÄISY JA
HAVAITSEMINEN
Tutkimus OneCoin pyramidihuijauksesta
https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/356447/ON_Paavola.pdf

VMS kirjoitti...

Lineaarisen TV:n katsojalle, "BBC News"-kanava (esim. satelliitista), lähetti vast'ikään maineikkaassa "Panorama"-dokumenttisarjassaan, Ruja Ignatova puolituntisen. Tehty kesäkuun alussa. EOS, oliko mitään uutta näkokulmaa.

Anonyymi kirjoitti...

Pääsyytetylle lähes kolmen vuoden vankeustuomio Onecoin-rikosvyyhdissä
https://yle.fi/a/74-20109003