torstai 9. syyskuuta 2021

Tuohivirta - tuohet virtaavat, mutta kenelle?

Kari Wahlroos on jälleen ponnahtanut esiin, ja tietenkin uuden "kuvion" kanssa. Nyt kyse on Lapin kaivosteollisuudesta ja kuvion nimi on Tuohivirta. Vaikka kyse on suomalaisesta kaivosteollisuudesta, sivut ovat (huonoksi) englanniksi, joten ilmeisesti tarkoitus on houkutella ulkomaalaisia mukaan sijoittamaan Sodankylään tulevaan kaivokseen. Toinen Tuohivirran avainhenkilö on vietnamilainen kaveri, joka vielä keväällä toimi Onecoinin kansainvälisen johtokaksikon toisena jäsenenä.

Suomalaiset tuskin Wahlroosin kelkkaan lähtevätkään, miehen toiminta Onecoin-pyramidihuijauksessa on vielä tuoreessa muistissa. Tästäkin on tarkoitus repiä tuohta, mutta kenelle ne virtaavat?

Ylen toimittajat tutkivat asiaa ja päätyivät pitämään kuviota huijauksena. "Toivottavasti ihmiset eivät lankea tällaiseen", arvioi GTK:n erikoistutkija Tero Niiranen.

Tuohivirralla on myös Twitter-tili, mutta kun ryhdyin seuraajaksi, minut estettiin saman tien. Virallisesti en siis tiedä, mitä Tuohivirta on sosiaalisessa mediassa luvannut.

Tuohivirta on ennaltaehkäisevästi estänyt allekirjoittaneen.

Tuohivirta on ajankohtainen, sillä perjantaina 10.9.2021 Sodankylässä järjestetään kaivosalan seminaari, johon Wahlroos tulee kertomaan projektistaan. Toivottavasti paikalla on myös toimittajia esittämässä kysymyksiä.

Wahlroosin leveä hymy on entisellään.

Suomen kaivosyrittäjät ry on pieni yhdistys, jonka kotisivut ovat Facebookissa. Niiden mukaan yhdistys on järjestänyt useana vuonna Lapissa kaivosalan seminaarin. Tämän vuoden seminaari peruttiin. Vasta tänään yhdistyksen FB-sivulle ilmestyi tieto huomisesta Sodankylän tilaisuudesta, mikä kuulostaa oudon ex tempore -toiminnalta. Kaivosalalla toimintaa suunnitellaan vuosissa.

Tilaisuuden järjestäjänä toimii Suomen kaivosyrittäjät ry

Tilaisuuden yleinen osuus alkaa klo 13 ja se striimataan Järviradiossa https://jarviradio.fi/jrtv/index.html. Sen jälkeen toimittajilla on tilaisuus esittää kysymyksiä.

Olisiko mahdollista, että Wahlroos olisi tällä kertaa laittanut Onecoin-pyramidin miljoonia ihan oikeaan liiketoimintaan? Kaikki Onecoinin jälkeen tulleet projektit ovat olleet lyhytkestoisia ja vähintään epäilyttäviä, kuten Dagcoin-kryptovaluutta. Olisiko tämä erilainen? 

Onecoinin ex-nokkamiehen mukanaolo ei herätä luottamusta. Yhtiöllä ei ole osoitetta, vain nettisivu. "Tuohivirta is using blockchain with smart contracts... we accept payments via bank transfers in Euro and cryptocurrencies such as Bitcoin and Etherium" (sic!). Jostain syystä Onecoinia ei näytä kelpaavan?

Tuohivirran kaivosvaraus on tehty naisen nimissä, eikä sitä voi siirtää toiselle henkilölle. Naisen sukunimellä löytyy miehen nimi, joka on entinen ammattirikollinen. Voihan se olla sattumaakin.

Roadmap-sivun lopussa on listattu Tuohivirran arvot, jotka hurskaudessaan ja liioittelussaan hipovat jo ennätyksiä:

Roadmapin arvot.

Twitterissä Tuohivirta lupailee kahden euron tokenille arvonnousua.

"..and its going to rise..."

Ei ihme, että ovat blokanneet minut -- puheet ovat kuin Onecoinista. Toivottavasti Suomen viranomaiset ovat tällä kertaa paremmin hereillä kuin Onecoin-pyramidissa. Eivät reagoineet, vaikka tarjosin huijausta tietoineen valmiina lautasella.

Jos huominen seminaari tuo jotain uutta, päivitän sivua myöhemmin.

Lisäys 13.9.2021: Eilen julkaistussa twiitissä Wahlroos väittää nettilähetystä katsoneen miljoona suomalaista. 

Miljoona? In your dreams.

Miljoona on niin posketon väite, että täytyy ihmetellä Wahlroosin motiiveita. Miksi tehdä Tuohivirrasta vitsi ja pilaa?

Seuraava kirjoitukseni aiheesta

20 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aina huijauksen paljastuttua sitä elättelee toivoa että nyt ihmiset viisastuvat. Vaan eihän ne ikinä viisastu. Onko lopultakaan suuri rikos viedä typeryksiltä rahat? Blogisti on ansiokkaasti tuonut näitä huijauksia julki mutta ilmeisesti aika vähiin on jäänyt mielenkiinto sekä median että poliisin osalta. Mikä lie syynä ettei kiinnosta?

Anonyymi kirjoitti...

Vauhti vain kiihtyy ja tarinat entistä hurjemmiksi. Perusteet ovat aika hatarat, mikä implikoi uutta huijausta. "Tuohivirta Corporation" nimistä yhtiötä ei ole olemassakaan, yhtiö ei omista yhtään "kaivosvarausta", eikä TUKESin sivuilta löytyvä "varaus" vielä oikeuta mihinkään kaivostoimintaa. "Yhtiön" vastuuhenkilöistä ei anneta mitään tietoja. Kaikki muukin tuo elävästi mieleen OneCoin-huijauksessa käytetyt elementit: "lohkoketju", "tokenit", "kokoukset" "ambassadöörit" "uskomattomat rikastumismahdollisuudet", "toimi nopeasti" jne. "Finnish Mining Entrepreneur Associationista" tulee mieleen erään Johan Bäckmanin perustamat "Hybridi keskus yhdistys" ja "Novorossian edustusto yhdistys". Näyttääkin siltä, että hämärä miehet voivat perustella mitä yhdistyksiä tahansa. Epäselväksi jää, että onko tuossa mainittu yhdistys ollenkaan sama, kuin Suomen kaivosyrittäjät ry. Vrt "Pelastakaa lapset ry" ja hämäräheikkien "Pelastetaan lapset ry". Vaikka olisi kuinka kaivosyrittäjien yhdistys, niin hra Wahlroos olisi kyllä vihoviimeinen kandidaatti yhdistyksen herätyskokouksen pääpuhujaksi... Arvelenkin, että hra W on joko tempaissut tuollaisen yhdistyksen ilmasta tai perustanut sen itse. Kun ei Tuohivirta Corporationiakaan ole olemassa...

Anonyymi kirjoitti...

^ Striimin mukaan näyttäisi että seminaarin järjestäjä todella on tuo Suomen Kaivosyrittäjät ry ja Siitonen.

Mutta selkeää on se, että koko tilaisuus on lähinnä Karin aloitteesta pistetty kasaan.
Väitteet olivat taas kovat, ja kuulemma jo 800 miljoonan rahoitukset tulossa.

Ja taas ei saisi lukea kriittisiä nettisivuja koska Karin mukaan sieltä ei totuutta löydy, vain hänen omilta sivuiltaan. Kumma kun OneCoinin aikana Kari sanoi aivan samaa.

Anonyymi kirjoitti...

Joo. Ehdin nähdä striimistä vain loppuosan, mutta sekin vaikutti muistumalta ABC:n takahuoneesta. En ehtinyt näkemään oliko muitakin puhujia, kuin Siitonen ja Wahlroos, enkä yleisön määrää. Kartsa kyllä heitteli paljon täkyjä, joihin vaikkapa MOT voisi tarttua... Voisi vaikka kilauttaa Lakshmi Mittarille ja kysyä, miten hyviä kavereita he ovat Kartsan kanssa. Sitten voisi penkoa Kartsan "insinööritaustaa" ja "mittavaa uraa" suomalaisen terästeollisuuden palveluksessa ja niitä merkittäviä projekteja ja kehityshankkeita, joita Kartsa on "johtanut". Muistaakseni Kartsa pyöri juuri noihin aikoihin Jussilan ternimaitokusetuksissa ja siirtyi sen jälkeen sujuvasti verkostobisneksestä toiseen. Kovat oli Kartsalla puheet... 800 miljoonan hanke, josta 300 miljoonaa on jo kasassa. Teräksenkova tiimi olisi jo tullut helikoptereilla tekemään tutkimuksia, mutta eivät päässeet, kun viisumit ja korona. Lokakuussa sitten tulevat uudelleen, lupasi Kartsa... Mitäköhän he mahtavat tutkia, kun yhtiöllä ei ole "varausta", eikä myönnettyä tutkimuslupaa. Noin iso ja aiemmin tutkimaton alue varmaan vaatii aika seikkaperäisen tutkimuslupahakemuksen, eikä niitä tipahtelee, kuin apteekin hyllyltä... Ilmeisesti tämä kusetus kosahtaa viimeistään lokakuussa, kun mitään tutkimuksia ei alakaan. Kovin kritiikitön oli tilaisuuteen palkattu juontaja Porttila. Kartsa varmaan maksoi hänenkin esiintymispalkkionsa...

Juha L kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Juha L kirjoitti...

Wahlroosin markkinoimien ja luotsaamien huijausten ideana viime vuosina on ollut kohtuullisen nopean tuoton vihjaaminen, luokkaa muutamien vuosien sisään.

Kaivostoiminnassa ongelma on kuten Siitonenkin sanoi, että aikajänne on jopa parikymmentä vuotta ennen kuin saadaan kunnon toimintaa ja tuottoa aikaan, jos homma edes etenee sinne asti mikä on varsin harvinaista.

Wahlroosin uusin Tuohivirta-huijaus on ilmeisesti ratkaissut tämän pulman aikomalla tarjota krypto-tokeneita joiden arvo "tulee nousemaan" Tuohivirran omien väitteiden mukaan. Näin koitetaan saadaa suurehko määrä pienSIOITTAJIA mukaan(kutsumme Wahlroosin ja vastaavien huijareiden hankkeisiin sijoittajia siOittajiksi ilman 'j':tä).

Tarkoituksena on tyypilliseen tapaan hehkuttaa "mahtavia yhteistyökumppaneita", tulevia "suurrahoittajia", ja "uskottavia kontakteja", aivan kuten Wahlroosin aikaisemmissakin huijauksissa, ja tuottaa sen verran jotain konkreettista "uutista" aina välillä että homma joillekin onnettomille vaikuttaisi uskottavalta - jotta sitten voidaan koijata piensioittajien rahoja.

Kun Karia ei saatu mihinkään vastuuseen OneCoin huijauksenkaan takia, tämä tuntuu Wahlroosille varmasti vielä turvallisemmalta koijaukselta. Uskoisin että on todella vaikeaa osoittaa oikeudellisesti että hanke on puhdas huijaus kun kuitenkin jotain ollaan tekevinään;kerätään rahaa tutkimusvaiheeseen jne..

Ja onhan tällä mahtavalla SXO TRADE AND INVESTillä - Etelä-Afrikkalaisella investointikumppanilla jopa toimisto Lontoossa! Mutta kappas! Sehän onkin tyypillinen huijareiden käyttämä virtuaalitoimisto osoitteessa: 207 Regent Street London. Samassa osoitteessa toimii vähintään 3900 muutakin firmaa, joista This is Money -sivusto toteaa: "Huijareiden paratiisi".

Kyseinen SXO TRADE AND INVEST (Pty) Ltd näyttäisi Etelä-Afrikassa toimivan lähinnä kiinteistösijoitusalalla nimellä The Private Client, jonka postiosoitteeksi ilmoitetaan tuo SXO TRADE AND INVESTin virtuaalitoimisto Lontoossa. Muuta web-sivua SXO TRADE AND INVESTiin liittyen ei näyttäisi löytyvän ollenkaan.
http://www.theprivateclient.co.za/about-us

Anonyymi kirjoitti...

Youtube tallenne Wahlroosin Sodankylän seminaarista:
https://youtu.be/O6ZAvKw4xR8

Juha L kirjoitti...

SXO Capital:ilta löytyy nettisivut, jonka mukaan tiimi koostuu henkilöstä nimeltä Patrick O'Shea.

https://sxocapital.websitetester.co.za/ourteam/

Lontoon osoite on tuo virtuaalitoimisto:
207 Regent Street London
https://sxocapital.websitetester.co.za/contact/

Juha L kirjoitti...

Patrick O’Shea linkittyy niin SXO TRADE AND INVEST:iin, SXO Capital:iin, Kerry Holdings:iin ja Afritech Holdings:iin. Afritech Holdingsin sivulta näkyy nämä läppärillä osallistuneiden kahden kaverin nimet:

Nathan Browne ja Patrick O’Shea.
https://www.afritechholdings.com/ourteam/

Mukana tuossa holding-yhtiössä on myös Errol Musk, joka on Elon Muskin skandaaleissä ryvettynyt isä. Tästä Kari ilmeisesti veti nuo avaruushommat ja uuden autoteollisuuden omistaja-hehkutukseen mukaan, vaikka Errolilla ei ole mitään tekemistä niiden kanssa.

"Errol is mostly known for his scandalous life and his estranged relationship with his children. He has always been portrayed by his children as a terrible human being."
https://www.thefamouspeople.com/profiles/errol-musk-42022.php

Anonyymi kirjoitti...

Yleensä verkostomarkkinoinnissa saa rahojensa vastineeksi jonkun huonon hintalaadun tuotteen, mutta OneCoin ja Tuohivirta "bisneksessä" todennäköisesti rahoilleen ei saa mitään vastinetta. Ihmetyttää kuinka Wahlroos edes kehtaa julkisesti Suomessa esiintyä kun on ollut niin monessa verkostokusetuksessa mukana, eikö kukaan OneCoinissa rahansa menettänyt viitsinyt mennä paikan päälle vähän kyselemään Wahlroosilta rahojensa kohtaloa?

Anonyymi kirjoitti...

Eipä resuisissa farkuissa ja t-paidassa esiintyvä "800 miljoonan euron" hankejohtaja juuri luottamusta herätä. Jutut helikoteritiimeineen ja sijoittajineen silkkaa huuhaata. Käsittääkseni Wahlroosilla ei ole minkään valtakunnan loppututkintoa peruskoulun yläasteen jälkeen. Se luulisi olevan helposti selvitettävä asia. Ihan vain uskottavuuden tai sen puutteen takia. Miksiköhän tilaisuus oli suomeksi ja Suomessa?

Juha L kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Juha L kirjoitti...

Huumoriarvo nousee tässä huijauksessa kohisten kuin tuohet virrassa. 👌

Kari Wahlroos/Tuohivirta väittää nyt somessa että yli miljoona suomalaista seurasi Sodankylän seminaarin live-lähtetystä.

Valhe on yliampuvuudessaan ja naurettavuudessaan taattua Wahlroosia mikä lähinnä naurattaa. Karilla on näissä naurettavissa väitteissä todennäköisesti ideana se, että pyritään saamaan mukaan vain hyväuskoisimmat ihmiset jotka toivon mukaan eivät tulevaisuudessa aiheuta ongelmia kun homma kaatuu.

Seminaarin Youtube tallenteen on katsonut reilu 600 ihmistä.

Tuohivirran sosiaalisen median seuraajamäärät tätä kirjoittaessa:
Facebook: 12 seuraajaa
Instagram: 29 seuraajaa
Twitter: 12 seuraajaa

Sodankylän seminaariin oli vaivautunut paikalle vain muutama osallistuja:
http://i.imgur.com/8gZnHRa.jpg

Markus kirjoitti...

Vai miljoona ihmistä :D. Hyvä kun linnan juhlia nykyisin katselee se toista miljoonaa ihmistä.

Apple-iphone-eventti on ylihuomenna, mahtaako sitäkään edes kymmenen tuhatta suomalaista katsella?

Mutta niin. Täytyy muistaa, että mitä yliampuvampi tarina, sitä enemmän ne vetoaa tiettyyn kansanosaan. Eli hänen uhreihinsa.

Vähän kuin vanha sanonta, älä mene pankkiin pyytämään sataa tonnia, vaan pyydä heti miljoona. Silloin ainakin saat varmasti kertoa, mitä sinulla sanottavaa on. Eli niin sanotusti herätät mielenkiinnon.

On ihan päivänselvä juttu, että samat naamat jotka aikaisempiinkin kaikkiin haksahduksiin on mennyt, menee tuohonkin. Mitä siihen poliisia puuttumaan. Haluavat antaa rahansa roistoille kerta toisensa jälkeen, senkuin sitten antavat. Edunvalvontaanhan moiset pitäisi laittaa.

deckfromacard kirjoitti...

OneCoinia markkinoi aikoinaan Lee O’Shea.
Mahtaako Patrick olla sukua?

Anonyymi kirjoitti...

Miljoona katsojaa "pelkästään" Suomessa? Järviradion...? Kyllä Wahlroos painaa sitkeästi. Seuraavaksi pannaan jakoon tämä "steami" tekstityksellä "aywable" laajemmillekin piireille. Jos vaikka Lakshmi Mittal sattuisi näkemään ��������

Petteri Järvinen kirjoitti...

Tämän olin jo ehtinyt unohtaa: Simon Len Onecoin-klooni. Nyt sivut ovat tyhjät. Tämänkö vuoksi Simon tarvitsi uuden huijauksen?

Juha L kirjoitti...

Simon Le tunkitti OneLinkin jälkeen ainakin vielä GSN (Global Sponsorship Network) verkostohuijausta. Mutta se taisi hyytyä viime vuoden loppuun.
Ainakaan vielä Simon Le ei ole mainostanut Tuohivirtaa Facebook sivullaan tai Youtube kanavallaan.

https://www.facebook.com/synergy.tiffsimon
https://www.youtube.com/user/synergytiffsimon/videos

Saa nähdä jääkö Tuohivirtakin huonoksi vitsiksi ennen kuin huijaus ehtii edes kunnolla alkaa. Kari veti "miljoonan suomalaisen" katsojansa ja "800 miljoonan euron sopimuksen" kanssa homman jo niin täysin överiksi, että tuskin tämäkään projekti kauaa kestää. OneCoinin jälkeenhän Kari on hyppinyt projektista projektiin nopealla tahdilla.

Juha L kirjoitti...

"Miljoona katsojaa "pelkästään" Suomessa? Järviradion...? Kyllä Wahlroos painaa sitkeästi. Seuraavaksi pannaan jakoon tämä "steami" tekstityksellä "aywable" laajemmillekin piireille. Jos vaikka Lakshmi Mittal sattuisi näkemään "

Jep, Kari tuntuu kirjoittavan tiedotteitaan joko päihteiden alaisena tai sitten ei välitä pätkääkään oikeinkirjoituksesta ihan tarkoituksella. Ehkä tässäkin on taustalla se, ettei Kari edes halua ketään vakavasti otettavaa tahoa/henkilöä mukaan joka saattaisi aiheuttaa ongelmia.

Tyhmiltä rahat pois, ja seuraavaan huijaukseen. Se on Karin taktiikka ollut näissä sen lukuisissa huijauksissa. Uhrit eivät sitten häpeissään tee edes rikosilmoitusta.

Anonyymi kirjoitti...

Toivon sydämestäni, ettei KW vaikkapa menehdy ennenaikaisesti, kuten Jussilalle kävi. On sen verran hykerryttävää viihdettä järjestänyt, että toivotan pitkää ikää ja hyvin toimivaa suolistoa :)