sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Ruja Ignatovan veli pidätetty

Onecoinin perustajan veli Konstantin Ignatov pidätettiin 6.3.2019 Los Angelesin lentokentällä (virallinen tiedote). Taustalla on Yhdysvaltojen viranomaisten tutkimustyö, joka alkoi floridalaisen juristin (Mark S. Scott) pidättämisellä alkusyksystä 2018. Häntä syytetään rahanpesusta, jossa liikkui 400 miljoonan dollarin arvosta Onecoin-pyramidihuijauksen tuottamia rahoja.

Konstantin Ignatovin vankitiedot. Joskus on hyvä, ettei USA:ssa ole juurikaan tietosuojaa.
Konstantin Ignatov on johtanut Onecoinia siitä lähtien, kun hänen siskonsa Ruja Ignatova painui ilmeisesti maan alle lokakuussa 2017. Epäilemättä veli tietää, missä sisko piileskelee.

Muutama kuukausi sitten Thaimaan poliisi luovutti Sebastian Greenwoodin Yhdysvaltojen viranomaisille. Hämärissä verkostokuvioissa liikkuneen Greenwoodin uskotaan konsultoineen Rujaa Onecoinia luotaessa. Todellinen avainhenkilö siis! Ignatovin, Greenwoodin ja juristin kuulusteluista sekä tietokoneiden ja puhelinten datasta FBI on koostanut syytteen, joka kuvailee Onecoin-huijausta juuri siten kuin tässä blogissa on esitetty jo yli neljän vuoden ajan.

FBI:n paljastamista otteista käy ilmi, miten Ruja on kutsunut verkostoon liittyviä idioooteiksi ja sanonut, ettei verkostoa syntyisi jos ihmiset olisivat älykkäitä. No news here.

Rahamäärän suuruus yllättää. Huijaus oli 30.9.2016 mennessä kerännyt 3,4 miljardia euroa. Sen jälkeen määrä lienee vielä tuplaantunut, koska varsinkin Aasiasta on haalittu lukuisia uusia uhreja. Osa rahoista lienee palautunut verkostolle, koska voiton määräksi on laskettu "vain" 2,32 miljardia euroa.

On pakko ihailla Yhdysvaltojen oikeuslaitosta. Siinä, missä eurooppalaiset virastot ovat tutkineet asiaa parin vuoden ajan saamatta mitään konkreettista aikaan, Yhdysvallat on toiminut tehokkaasti ja julkaissut vielä tuloksetkin.

Viimeistään nyt on Euroopan aika herätä. Se koskee myös Suomen KRP:tä, joka on nukkunut asiassa herättely-yrityksistä huolimatta. Osa verkoston avainhenkilöistä on suomalaisia, joten KRP:n on vastattava ulkomailta tuleviin virka-apupyyntöihin.

Onecoin ei virallisesti toiminut Yhdysvalloissa. Ilmeisesti riskit maan viranomaisten puuttumisesta laittomuuksiin nähtiin liian suureksi. Euroopan, Aasian ja Etelä-Amerikan viranomaiset ovatkin osoittaneet hampaattomuutensa ja kyvyttömyytensä.

Ahneus ei silti tunne rajoja. Konstantin oli menossa Las Vegasiin Onecoin-tilaisuuteen, vaikka hänen piti tietää riskit.

Tyhmyys ulottuu pyramidin huipulle asti. Ennen pitkää siitä joutuu maksmaaan.

Toivottavasti johdon pidättäminen saa verkostossa vielä uskon varassa roikkuvat ymmärtämään asemansa ja tekemään rikosilmoituksia. Ja Tommi, tule selittämään!

200 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole ollenkaan ensimmäinen tutkinta. Aika taas näyttää, että miten tarina jatkuu.

https://yle.fi/uutiset/3-10034746

Anonyymi kirjoitti...

Tässä vielä asiaa Petterin kynästä yli vuoden takaa.

http://pjarvinen.blogspot.com/2018/01/onecoin-se-oli-siina.html

Anonyymi kirjoitti...

Nyt olisi Tommi Vuorisen aika astua esiin, sillä hänhän toimi pitkään maajohtajan mandaatilla. Tuskin tulemme enää; ainakaan OC-tapauksessa, hänestä kuulemaan. Hänen yksi useasti siteeraama lause oli: "Eihän Roomaakaan rakennettu päivässä". Nyt hän voisi käyttää siteerausta: "Mutta se paloi maantasalle päivässä".

Uhrien kannalta tilanne ei ole kovin valoisa. Kun Wincapitassa suoritettiin jonkinlainen varojen palautus, niin tässä tapauksessa se on varmasti huomattavasti vaikeampaa, suorastaan mahdotonta. Uskoisin että suomesta löytyy tuhansia huijattuja ja koko potti on varmasti useita miljoonia euroja.

Tuo Ignatovin pidätys hieman askarruttaa. Kävi liian helposti. Joko hän on käsittämättömän tyhmä tai sitten "lähetti" uhrattiin että "kuningatar" pelastui. Mutta jenkeille kiitos. Ei heidän elokuvien ja rikossajojen FBI:n toiminta ole näköjään täysin tuulesta temmattu. Ratamo tv-sarjan KRP:n toiminta taas on.

Jussi Makela kirjoitti...

Ei ole olekkaan ensimmäinen tutkinta....
Mitä tuohon nyt sanoisi, DOJ pyötäkirjoissa käy ilmi kuin Greenwood itse on kertonut ja toimittanut todisteita viestittelystä hänen ja Rujan välillä joissa selviää että tarkoitus oli alusta asti vain huijata rahaa tyhmiltä. No kyllä kulta-Hannukin vielä joku päivä avaa wincapitan sivut taas ja homma pelittää vai mitä...

Anonyymi kirjoitti...

Suomalaisilla sijoittajilla viellä kova usko onegoiniin,epäilevät että uutinen johtajan pidätyksestä on valeuutinen ja odottavat yhtiön vastinetta asiaan.

Mahtaa olla Krp:llä kova työ jos tutkinta alkaa ja syytteitä nostetaan tulee kovat oikeudenkäynnit ainakin 15 vuotta ennen kuin asia on taputeltu.

Anonyymi kirjoitti...

Wespa, koska tulee uusi OneCoin video?? :D

Anonyymi kirjoitti...

Onecoin sioittajat voivat todeta Federal Bureau of Prisons linkistä Konstantinin pidätyksen ihan omin pikku kätösin.

https://www.bop.gov/inmateloc/

Sieltä "Find By Name"

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän tämä ollut vihdoinkin tässä. Melkoisen pitkä elämä tällä kusetuksella olikin, sitkeätä tekoa. "Sioittajien" usko tietenkään ei tästä horju, vaikka nyt on mustaa valkoisella siitä että onecoinilla ei ollut edes oikeata "lohko_ketjua". Se on vaikea paikka monille myöntää olevansa väärässä.

Anonyymi kirjoitti...

No nyt pitäisi saada mahdollisimman moni suomalainen Onecoiniin sijoittanut tekemään rikosilmoitus, jotta ainakin suurimmat suomalaiset Onecoin-lahkojohtajat saataisiin oikeuden eteen.

Yhdysvalloista tulevan FBI-vipuvarren avulla saataisiin ehkä myös Keskusrikospoliisi tutkimaan Onecoinin Suomalaishaaraa uudestaan.

Veikkaisin että ainakin suomessa onecoin-lahkokokokuksia vetäneet Vuorinen, Wahlroos ja Metsälä tuntevat pikkuhiljaa piston sydämessään, kun silmukka kiristyy.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Onko kukaan jäsenenä Tampereen rotary-klubissa? Tommi Vuorinen merkitty esiintymään tiistaina 19.3.2019 klo 17.15 alkaen Finlaysonin palatsissa, "piirikuvernöörin vierailu", RC Tampere-Kissanmaa. https://rotarykalenteri.nosteco.fi/Tampere.

Anonyymi kirjoitti...

Onko tietoa kauanko onecoin ollut tutkinnassa yhdysvalloissa? Aikalailla tuntui olevan tietoa.. Ihmetyttää kun euroopassa tutkittu niin lohkoketju löyty mutta kirjoituksen perusteella ei olekkaan..

Anonyymi kirjoitti...

Tekisi oikein mieli laskea miten monta kertaa Petteri on ilakoinut Onecoinin tarinan loppumisesta :-)

Tässä yksi hehkutus...
http://pjarvinen.blogspot.com/2018/01/onecoin-se-oli-siina.html


Miksi muuten Rujaa ei ole etsintäkuulutettu jos kyseessä on iso rikollinen?

Anonyymi kirjoitti...

Ovat ne syytteet odottamassa rujaakin:

https://www.justice.gov/usao-sdny/pr/manhattan-us-attorney-announces-charges-against-leaders-onecoin-multibillion-dollar

IGNATOVA, 38, of Sofia, Bulgaria, is charged with one count each of wire fraud, conspiracy to commit wire fraud, securities fraud, and conspiracy to commit money laundering, each of which carries a maximum sentence of 20 years sentence, and one count of conspiracy to commit securities fraud, which carries a maximum sentence of five years in prison. IGNATOVA remains at large.

IGNATOV, 33, of Sofia, Bulgaria, is charged by Complaint with one count of conspiracy to commit wire fraud, which carries a maximum sentence of 20 years in prison.

Anonyymi kirjoitti...

Ensimmäinen vaihe on se, että onko sen verran näyttöä että asia tutkitaan. Sitten kun on tehty tutkintaa, niin päätetään että onko syytteen nostamisen kynnys ylitetty. Vasta tämän jälkeen asia menee oikeuteen, joka sitten päättää syyllisyydestä. Tämän jälkeen saattanee seurata valituskierros, eli tuomion saaminen lainvoimaiseksi kestää.

Anonyymi kirjoitti...

"Sitten kun on tehty tutkintaa, niin päätetään että onko syytteen nostamisen kynnys ylitetty."

Rujan dokumentin lopussa olevan päivämäärän mukaan syyte on nostettu yli vuosi sitten.

"Tämän jälkeen saattanee seurata valituskierros, eli tuomion saaminen lainvoimaiseksi kestää."

Mitä sitten? Luuletko että amerikkalainen tuomioistuin antaa syytettyjen jatkaa huijaamista kunnes tulee tuomio korkeimmasta oikeudesta?

Anonyymi kirjoitti...

Coinisti-logiikkaa:

Petteri on väärässä onecoinista, koska oli oikeudessa jippii-jupakasta ja vapautettiin kaikista syytteistä.

Ignatovin sisarukset syytteessä useista talousrikoksista: No näitä tutkintoja nyt tulee ja menee.

Anonyymi kirjoitti...

"Mitä sitten? Luuletko että amerikkalainen tuomioistuin antaa syytettyjen jatkaa huijaamista kunnes tulee tuomio korkeimmasta oikeudesta? "

Myös amerikassa vallitsee linja, että syytön kunnes toisin todistetaan.

Muistetaan nyt, että asiaa on tutkittu kovillakin keinoilla ja siitäkin huolimatta homma jatkuu.
http://pjarvinen.blogspot.com/2018/01/onecoin-se-oli-siina.html

Välillä tuntuu että vastustajien viestintä ylittää hurmoksellisuudessaan jopa coinistien hurjimmat myyntipuheet :-)

deckfromacard kirjoitti...

WinCapitan puolustusrintama inttää yhä että rikosta ei tapahtunut vaikka Kailajärvi tunnusti ja istui tuomionsa. Miksi kuvittelet että OneCoinin jälkipyykki olisi yhtään erilainen?

Anonyymi kirjoitti...

No tällä asialla kun ei ole mitään tekemistä Wincapitan kanssa, eli kyse ei ole erilaisuudesta tai samanlaisuudesta vaan kahdesta täysin toisistaan erillään olevasta asiasta.

Wincapitasta on annettu tuomio ja asia on siltä osin selvä, vaikka aina noissa riittää jälkipuheita suuntaan ja toiseen.

Onecoinia on pyritty syyllistämään megaluokan huijaukseksi, mutta toistaiseksi ja useista viranomaisten tutkimuksista huolimatta yksikään tuomioistuin ei ole yritystä tuominnut syylliseksi. Ehkä asian kiihkomielisyyttä kuvaava esimerkki on Kiinasta, jossa pidätettiin Onecoin huijareita ja heiltä isoja rahoja. Tuossa tapauksessa kyse oli aidosti Onecoin huijauksesta, eli Onecoinin nimissä kerättiin isoja summia ja tässä tapauksessa Onecoin oli rikoksen kohde.

On hienoa seurata kahden hurmosliikkeen törmäystä, eli puolustajat ja aivan yhtä hurmokselliset vastustajat :-)

Petteri Järvinen kirjoitti...

No tällä asialla kun ei ole mitään tekemistä Wincapitan kanssa, eli kyse ei ole erilaisuudesta tai samanlaisuudesta vaan kahdesta täysin toisistaan erillään olevasta asiasta.

Jaha, taisi Tommi tulla esiin, vaikka ei kehdannut laittaa nimeään näkyviin.

Wincapitassa ihmisille luvattiin suuria voittoja sijoitusta vastaan, Onecoin on käytännössä ihan samanlainen. Wincapitan lupaukset eivät toteutuneet, eivät ole liioin toteutuneet Onecoinin lupaukset. Selkeiden lupausten pettäminen myös täällä Suomessa täyttää jo itsessään petoksen tunnusmerkistön.

deckfromacard kirjoitti...

Onneksi tämä on Amerikassa paljon helpompaa kuin Suomessa:
"Talouskoulutusta" voi ostaa vain olemalla jäsen. Jäseneksi tulee automaattisesti jos ostaa "talouskoulutusta".
Verkostomyyntiä ilman kuluttajamyyntiä = pyramidihuijaus. (Federal Trade Commission vs. Vemma, 2016)

Näin simppeliä. Ei väliä sillä onko myyty kolikkoja vai koulutusta, onko luvattu arvonnousua vai ei, onko kolikolla yleensä ottaen arvoa vai ei, onko lohkoketjua vai ei, onko pörssiin aiottu vai ei...
Pelkästään tämä koulutusmyynti on ollut pyramidihuijaus. Siihen päälle voidaan sitten vääntää siitä että onko luvattu tuottoja vai ei, siitäkin on tuolla syyte (securities fraud).

Anonyymi kirjoitti...

No tällä asialla kun ei ole mitään tekemistä Wincapitan kanssa, eli kyse ei ole erilaisuudesta tai samanlaisuudesta vaan kahdesta täysin toisistaan erillään olevasta asiasta.

Wincapitasta on annettu tuomio ja asia on siltä osin selvä, vaikka aina noissa riittää jälkipuheita suuntaan ja toiseen.

...


Nämä keskustelupalstat ovatkin jo jossain määrin käyneet vähän tylsiksi, kun OneCoin-ränkyttäjät ovat niin huvenneet.
Lämmin kiitos, että että jaksat kumminkin vielä edustaa tätä porukkaa!

Ari Widell kirjoitti...

"FBI:n paljastamista otteista käy ilmi, miten Ruja on kutsunut verkostoon liittyviä idioooteiksi ja sanonut, ettei verkostoa syntyisi jos ihmiset olisivat älykkäitä. No news here."

- Tässä viittaat varmaankin Sebastian Greenwoodin ja Konstantin Ignatovin väliseen keskusteluun, joka meni näin:

Sebastian Greenwood: These ppl are idiots
Konstantin Ignatov: as you told me, the network would not work with intelligent people ;)

Tosin Rujan näkemys uhriensa älykkyydestä tuskin poikkesi näiden yllämainittujen mielipiteistä.

Kolikostaan tämä suuri visionääri Ruja tuumasi, että se on roskakolikko, "trashy coin".

petrip kirjoitti...

" Tämän jälkeen saattanee seurata valituskierros, eli tuomion saaminen lainvoimaiseksi kestää."

Ei amerikassa juurikaan. Ensimmäisen oikeusasteen tuomio on pääsääntöisesti lopullinen. Valittaa voi vain prosessista.

Jussi Makela kirjoitti...

Tässä varmaan nyt kävi niin että USA viranomaiset huomasivat että Onecoin on niin vahva että se uhkaa jo USD ja sen takia Onecoin on tuhottava. Oikeasti mitään rahanpesua ei tapahtunut vaan rahat tulivat valtiolta ja tunnustus kidutettiin Mark Scotilla. Sama tehtiin Greenwoodille ja sitten tehtiin valekeskustelut hänen ja Rujan välillä missä muka puhutaan että koko homma oli huijausta vaikka niin ei tapahtunut oikeasti. Tässä siis kävi WIncapitat uudestaan kun astuttiin isompien varpaille.

Anonyymi kirjoitti...

Jussi mäkelä on oikeassa , kaikki on salaliittoa Onecoinia vastaan! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Suomessakin noin parikymmentä oc-tunkkia on saanut mellastaa, kuin siat vatukossa. Verkostoon ovat olleet enemmän tai vähemmän löyhästi sitoutuneena merkittävä määrä verkostomarkkinoinnista ja/tai pyramidipeleistä kyseenalaista mainetta aikaisemminkin hankkineita henkilöitä. Ternimaitokapseleista yökerhovedätyksiin, wincapitaan jne yhdistettyjä tyyppejä. Vielä joku Kryptokeskus yrittää tekohengittää kaatunutta pyramidia, mutta valtaosin suomalaisten tiimien verkkosivustot alkavat expiroitumaan ihan lähiaikoina. Merkitseekö pörssin avautumista vai mitä ;-).

Luulisi nyt suomalaisten viranomaistenkin aktivoituvan, kun tutkintaa pidätyksiin asti tehdään jo USAn liitovaltion viranomaisten toimesta. Tutkinnan fokus näyttää olevan huijattujen varojen pesemisessä USAn markkinoilla. Samaa voisivat kyllä käyttää kotimaisetkin viranomaiset, onhan eräskin ämbässädööri ostellut lukuisia luksusautoja suomalaiselta autoliikkeeltä muutamilla miljoonilla oc-huijauksesta saaduilla varoilla pestäkseen rahojen alkuperän...

Anonyymi kirjoitti...

Kummastuttaa suomalaisen valtamedian vaikeneminen koko asiasta. OC:n sijoittaneet ovat rikoksen uhreja. Kuvio on sama kun jatkuvasti mediassa esillä olevissa "lemmen huijauksissa" , joissa esim. Afganistanin veteraaniksi tekeytynyt mies saa seuraa etsivän naisen pauloihinsa lipevillä valheilla ja onnistuu huijaamaan uhrilta mittaviakin summia rahaa.

"Sijoita nyt tarpeeksi, niin olet vuoden päästä taloudellisesti riippumaton" mainosti Suomen maajohtajakin. Eli kyseessä on uhrin rahastaminen lupaamalla hänelle joitan mitä hän haluaa, valehtelemalla, aivan kuten "honey trap" rikoksissa.

Median mukaantulo voisi mahdollisesti auttaa uhreja saamaan oikeutta ja apua; niitä he tarvitsevat ennemmin kuin ilkkumista tyyliin: Minähän sanoin...

Anonyymi kirjoitti...

Joku voisi laittaa juttuvinkkiä valtamedialle lähteinä mm.

https://www.reuters.com/article/us-crypto-currency-onecoin/u-s-charges-alleged-leaders-of-onecoin-pyramid-scheme-idUSKCN1QP1WF
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-03-08/onecoin-leaders-charged-in-u-s-with-operating-pyramid-scheme
https://www.salkunrakentaja.fi/2019/03/onecoin-syytos/
https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/onecoin-pomoille-kavi-kopelosti-vuosikymmenten-vankeus-uhkaa-6760689
https://www.justice.gov/usao-sdny/pr/manhattan-us-attorney-announces-charges-against-leaders-onecoin-multibillion-dollar
https://www.justice.gov/usao-sdny/press-release/file/1141986/download

Anonyymi kirjoitti...

Ja lisäyksenä lähteisiin myös Petterin blogi:
http://pjarvinen.blogspot.com/2019/03/ruja-ignatovan-veli-pidatetty.html

Petteri Järvinen kirjoitti...

Kummastuttaa suomalaisen valtamedian vaikeneminen koko asiasta. OC:n sijoittaneet ovat rikoksen uhreja.

Suomalaisella medialla on todella pienet resurssit ja paljon akuutimpia rikosjuttuja. Onecoin vaatisi selvittelyä ja penkomista. STT on sitä tehnytkin, samoin Pohjanmaalla muutama lehti. Linkkejä ei kannata lähettää - oleellista olisi saada Suomen viranomaiset tutkimaan asiaa, sen jälkeen mediakin kiinnostuu. Poliisin kiinnostus herää vain rikosilmoituksilla tai ulkomaisen virka-apupyynnön jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

Olisiko tutkinnan kalleus syy siihen, että Suomen KRP ei ole lähtenyt tutkimaan juttua enempää? Antaa isompien valtioiden hoitaa asia.

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa selvittää itselleen, mitkä ovat julkisen syytteen alaisia ja mitkä ns. asianomistajarikoksia, eli milloin asian omistajan (rikoksen kohteeksi joutuneen) on itse vietävä asiaa eeenpän ja nostettava syyte.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Asianomistaja

Anonyymi kirjoitti...

Mahdollisen tutkinnan kulut pitää vaatia rikoksen uhreilta, sillä he ovat menetelleet niin hölmösti, ettei muiden veronmaksajien varoja pidä asiaan käyttää.

KRP on verrattavissa ambulanssiin ja sen käyttö yhteen kohteeseen estää sen käytön jonkun toisen kohteen avuksi. Kun suuri joukko vapaaehtoisesti heittää rahansa menemään täytyy heidän itse vastata seurauksista. Käytännössa asia hoitunee niin, että jos varoja saadaan takavarikoitua, pidätetään siitä tutkinnan vaatima osa ennenkuin loppuja aletaan jakamaan uhrien kesken. Jos laki ei tätä mahdollista on uuden eduskunnan viipymättä säädettävä tällainen laki.

Rangaistusten porukan johdolle tulee olla sellaisia, että kaikille OC:n toimintaan osallistuneille tulee vetelät huosuun, kun kuulevat oikeuslaitoksen tuomion.

Anonyymi kirjoitti...

"WinCapitan puolustusrintama inttää yhä että rikosta ei tapahtunut vaikka Kailajärvi tunnusti ja istui tuomionsa."

Niin siis ne väittävät jotka ovat itse tehneet rahaa WinCapitalla. Jos mitään rikosta ei ole tapahtunut niin huijarilla on oikeus pitää rahat ja omatuntokin on puhdas.

Jos oma moraali kestää rahan huijaamisen hyväuskoisilta, ei valehtelun jatkaminen kiinnijäämisen jälkeen ole mikään ongelma. Parhaassa tapauksessa voi huijata rahat samoilta uhreilta toistamiseen :(

Anonyymi kirjoitti...

"Rangaistusten porukan johdolle tulee olla sellaisia, että kaikille OC:n toimintaan osallistuneille tulee vetelät huosuun, kun kuulevat oikeuslaitoksen tuomion."

Suomessa voi varastaa työnantajalta satojatuhansia ja silti selvitä ehdollisella tuomiolla. Yllättyisin jos Suomen päätunkittajat joutuisivat istumaan. Rahat on piilossa, niistä voi nauttia ehdollisen tuomion jälkeen thaikuissa.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä jaetaan jo tuomioita... Siinä mielessä huvittavaa, koska monen maan viranomaiset ovat Onecoinia ja siihen liittyvää toimintaa jo tutkineet, mutta toistaisksi ei ole edes oikeuteen saakka asiaa viety.

Monet verkostossa toimineet ovat tehneet mitä ihmeellisempiä toimia, eli siitä olisin yllättynyt jos verkoston kärkinimiä ei ajautuisi oikeuteen saakka. Mikä sitten on Onecoinin tai Onelifen osuus, niin se asia selvinnee aikanaan jos asian oikeudellinen tutkinta käynnistyy ja etenee.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta parasta olisi, että säädettäisiin laki, että tätä tapausta ei saa poliisi tutkia eikä asiaan saa käyttää veronmaksajien rahoja.

Sitten lehdet voisivat säännöllisesti julkaista raportteja johtohahmojen lomailusta ökyrikkaiden paratiiseissa. Tämä olisi paras opetus OC:hen sijoittaneille.

deckfromacard kirjoitti...

"Monet verkostossa toimineet ovat tehneet mitä ihmeellisempiä toimia, eli siitä olisin yllättynyt jos verkoston kärkinimiä ei ajautuisi oikeuteen saakka."

Pakko olla kyllä Anonyymin (11.3.2019 klo 0.18) kanssa samaa mieltä että Coinareiden logiikka on ihan ylivertaista:

Kiinassa OneCoin-markkinoijat oikeudessa huijauksesta.
Mikä on selitys?
No: "Se on vain yksittäisten jäsenten tekemisiä, OneCoinissa itsessään ei ole vikaa."

Intiassa OneCoin-markkinoijat oikeudessa huijauksesta.
Mikä on selitys?
No jos vaikka: "Se on vain yksittäisten jäsenten tekemisiä, OneCoinissa itsessään ei ole vikaa."

OneCoinin perustaja JA hänen veljensä syytettynä, syytteinä rahanpesu, huijaus, luvaton arvopaperikauppa, jne. Oikeuden materiaalissa yksiselitteisesti kerrotaan kuinka alusta asti koko OneCoin on suunniteltu huijaukseksi.
Mikä on selitys?
No tietysti: "Se on vain yksittäisten jäsenten tekemisiä, OneCoinissa itsessään ei ole vikaa."

Anonyymi kirjoitti...

Jos Konstantin Ignatov vapautuu niin USA ihan paska oikeus valtio?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Terkkuja Thaikkuihin!

Miksi Konstantin vapautuisi? Madoff sai 50 miljardin huijauksesta 150 vuoden vankeustuomion. Ignatovin huijaus on tästä ehkä kymmenesosa, joten tuomio voisi olla 15 vuotta.

No, eihän se ihan näin mene, ja Konstantin lienee edelleen Bulgarian kansalainen.

Anonyymi kirjoitti...

"Jos Konstantin Ignatov vapautuu niin USA ihan paska oikeus valtio?"

Oikeusvaltiosta voi olla montaa mieltä, mutta kuten tämän blogin aikaisemmissa kommenteissa on sanottu, sinne ei olisi kannattanut matkustaa. Tuomiot ovat ankaria ja viranomaiset ovat valmiita käyttämään paljon resursseja korkean profiilin tapauksiin.

Mitäköhän Suomen viranomaiset ovat tehneet? Pankeilla on velvollisuus tehdä ilmoitus rahanpesun selvittelykeskukselle epäilyttävistä tilisiirroista. Näitä ilmoituksiahan tehdään tuhansia varsin matalalla kynnyksellä. Monet tavallisetkin asiakkaat joutuvat pankkien ahdistelun kohteeksi joutuessaan selvittämään rahojensa alkuperää. Onecoinin tapauksessa on kuitenkin kyse miljardiluokan huijauksesta.

Toisin kuin Onecoin, kryptovaluutta jatkaisi toimintaansa hajautettuna verkkona vaikka tekijät joutuisivatkin vankilaan. Onecoinilla ei ikinä ole voinut olla arvoa, koska se on merkintöjä keskitetyssä tietokannassa, jotka kaiken lisäksi on tehty valheellisesti.

Ja tavallisille pankkien asiakkaille tiedoksi, että seuraavan kerran kun pankki kysyy mistä rahanne ovat tulleet, se johtuu osittain Onecoinin kaltaisista huijauksista.

Anonyymi kirjoitti...

Koita nyt rehveli edes kirjoittaa oikein. Onegoin....vakuuttavaa

Anonyymi kirjoitti...

Eikös sua Petteri aikoinaan syytetty rahanpesusta?! Eikai ihan normaalia ihmistä ruveta syyttään

Petteri Järvinen kirjoitti...

Ei syytetty rahanpesusta.

Anonyymi kirjoitti...

Jippii Groupin hallituksessa istunut Petteri Järvinen oli muiden johtoon kuuluneiden henkilöiden ohella keväällä 2007 syytettynä Jippiin talousrikoksista, joista syyttäjä oli vaatinut ehdotonta vankeustuomiota.[2] Käräjäoikeus vapautti vuonna 2007 internetyhtiön ex-johtajat kaikista syytteistä.[3] 28. toukokuuta 2009 Helsingin hovioikeus tuomitsi Petteri Järvisen 120 päiväsakkoon (noin 10 000 euroa) tiedottamisrikoksesta.[4] Lisäksi hän kertoi joutuneensa maksamaan noin 150 000 euroa oikeudenkäyntikuluja.[5] Korkeimman oikeuden päätöksen myötä tuomio kuitenkin kumottiin joulukuussa 2012.

On petterillä kokemusta perättömistä syytöksistä ja löysässä hirressä olemisesta ,raamattukin sanoo älä tuomitse ettei sinua tuomita.

deckfromacard kirjoitti...

Anonyymi11. maaliskuuta 2019 klo 0.18
Coinisti-logiikkaa:

Petteri on väärässä onecoinista, koska oli oikeudessa jippii-jupakasta ja vapautettiin kaikista syytteistä.

Ignatovin sisarukset syytteessä useista talousrikoksista: No näitä tutkintoja nyt tulee ja menee.

Anonyymi kirjoitti...

On Petterillä pokkaa haukkua muita kun itse on ollut piinapenkissä vuosikausia ja yllättäen vapautui vasta korkeimmassa oikeudessa, kuka sitten uskookaan sinun syyttömyyteen se on ihan eri asia. Olet vuosikausia kirjoittanut että ONE ei tule koskaan käymään maksuvälineenä, toisin kävi satusetä Järvinen, kauppiaita on ympäri maailman jo yli 97 000 ja kasvaa koko ajan. Vaikka vuoden 2017-2018 isojen tutkintojen lopputulos on selvä ja yhtiö sai 100% puhtaat paperit ( 3000sivua materiaalia ) niin et ole vaivautunut korjaamaan satujasi ja kertomaan avoimesti olevasi väärässä. Mitäpä suotta kun elät elämääsi vain negatiivisuuden kautta.

Oletko noin katkera oman menneisyytesi takia että sinun pitää vääntämällä vääntää ihmisistä aina syyllisiä. En enää muuta selitystä keksi koska mitään päätä eikä häntää näissä sinun kirjoituksissa 4 vuoden ajan ei ole ollut. Montako kertaa olet kirjoittanut että Onecoinin tarina on loppu? Tälläkin kertaa jää luu vetävään käteen. Koeta nyt hyvä mies elää jollain tapaa rauhassa oman menneisyytesi kanssa vaikka näkyykin tosi vaikeaa olevan.

Jussi Makela kirjoitti...

Onecoinin käytettävyys... No montako kauppiasta on Suomessa? Montako autoa on myyty PELKÄSTÄÄN Onecoineilla kun sitä ollaan monta kertaa huudeltu että niin on tapahtunut. Minkä takia vapaa vaihdanta ei ala vaikka niin ollaan jo monta kertaa lupailtu? Missä uusi mersu mikä oli jo kontissa tulossa Suomeen joka oli ostettu 100% coineilla Kiinasta? Olisi mukava saada edes jotain esimerkkejä mihin Onecoineja voi Suomessa käyttää.

Anonyymi kirjoitti...

On tämä vaan mahtavaa logiikkaa coinisteilta :) Petteri on vapautettu kaikista syytteistä, niin edelleen syyttömyyteen on vaikea uskoa. Sitten kun Onecoinin kärkinimet on syytettynä talousrikoksista, Konsta pidätetty ja todisteita löytyy sähköposteista lähtien siitä, että Onecoin on luotu scammiksi, niin hommassa ei nähdäkään mitään mätää.

Olisiko muuten heittää muillekin näytiksi nuo kaikki 3000 sivua materiaalia? Ja edelleenhän siellä Saksassa pyörii Bielefeldin syyttäjän toimesta iso tutkinta Onecoinia ja Rujaa kohtaan. Ja jos se IMA:a vastaan nostettu tutkinta meni Saksassa ihan putkeen, niin minkä takia Onecoin on kuitenkin Saksassa edelleen bannattu BaFin toimesta?

Anonyymi kirjoitti...


Toukokuussa 2009 Helsingin hovioikeus tuomitsi Jippiin entisen toimitusjohtajan Harri Johannesdahlin ja hallituksen entisen puheenjohtajan Ilpo Kuokkasen liiketoimintakieltoon ja ehdottomaan vankeuteen kirjanpito- ja tiedottamisrikoksista, sekä toisen myös törkeästä sisäpiiritiedon väärinkäyttämisestä. Sen lisäksi hovioikeus langetti muille entisille Jippiin avainhenkilöille lukuisia ehdollisia vankeustuomioita, sakkorangaistuksia sekä liiketoimintakieltoja. Myös päävastuullinen tilintarkastaja sai ehdollisen vankeustuomion avunannosta kirjanpitorikokseen. Elisan maksettavaksi lankesi 200 000 euron yhteisösakko ja sisäpiirintiedon väärinkäytöstä tuomitut määrättiin menettämään valtiolle rikoksen tuottama taloudellinen hyöty, yhteensä noin 770 000 euroa.[20] Korkein oikeus hylkäsi lähes kaikki juttuun liittyvät valitusluvat.[21][22]
Keväällä 2001 yhtiö antoi positiivisia pörssitiedotteita tulevaisuuden näkymistään. Kuitenkin loppukesästä sijoittajille ilmeni yhtiön vaikea tilanne ja pörssikurssi romahti murto-osaan vuoden alkuun verrattuna. Samalla heräsi epäilyjä, että yritysjohto tiesi jo vuoden alussa yrityksen kehnosta taloustilanteesta.[15][16] Saataviaan oli perimässä mm. Turkulainen Netello Systems ja oikeudenkäynti oli tuolloin jo käynnissä.

Ei kai nämä syytteet olleet aivan tuulesta temmattuja,tuomiot kaatuivat muotoseikkoihin lopputulema oli että jippiin päättäjät teki epärellisellä tiedottamisella itselleen hyvät hillot ja Petterikin sai hyvät korvaukset .

Jippiin toimintaa voi verrata onekolikkobisnekseen, siltä osin kun on annettu ruusuisenpi kuva tarjotun koulutuksen todellisesta arvosta.

Petteri Järvinen kirjoitti...

"Jippiin toimintaa voi verrata onekolikkobisnekseen, siltä osin kun on annettu ruusuisenpi kuva tarjotun koulutuksen todellisesta arvosta."

Myönnät siis itsekin, että englanninkielinen ja kirjoista luvatta kopioitu koulutus on ollut pelkkää hämäystä, vaikka siitä on veloitettu tuhansia euroja?

Anonyymi kirjoitti...


Puhut Petteri paskaa mm. WinCapitasta kertoessasi, että Wincapitassa ihmisille luvattiin suuria voittoja sijoituksia vastaan. WinCapita ei luvannut koskaan voittoja sijoituksia vastaan, mikä käy selville sen säännöistä. Se kertoi ainoastaan historia tuotoista, jotka olivat toteutuneet, mutta jotka eivät tietysti olleet tae tulevasta. Jos joku jäsen kertoi ja lupasi tuottoja, niin se oli aivan eri asia, kuin mitä klubin säännöt sanoivat. Tämä tuottojen lupaaminen esim. 400% on lentävä lause, jonka viranomaiset ja media ovat masinoineet, joka on jäänyt elämään ja jota toistetaan säännölliseti, kun WinCapitasta puhutaan ja mitä sinäkin apinoit. OneCoinnista sen verran, että oletko tarkistanut uutisoinnin oikeudellisuuden, sillä on hyvä muistaa, että syytteet ovat väitteitä ja vastaaja on syytön, kunnes toisin todistetaan. Media ei tosin näin toimi.

Petteri Järvinen kirjoitti...

"Se kertoi ainoastaan historia tuotoista, jotka olivat toteutuneet, mutta jotka eivät tietysti olleet tae tulevasta"

Wincapita kertoi myös käyvänsä valuuttakauppaa, jota se ei oikeasti käynyt.

Onecoinissa on ihan turha väittää, ettei voittoja luvattu. Kaikissa Onecoinin markkinointitilaisuuksissa esiteltiin käyriä tulevasta arvokehityksestä. "Perus-skeenario kolmessa vuodessa 50 euroa, optimistinen skenaario 100 euroa". Nyt neljä vuotta myöhemmin arvo on "vain" 30 euroa, vaikka yhtiö sai itse päättää kurssista - toisaalta siihen sisältyy rujautus, joka tuplasi kolikkojen määrän arvon muuttumatta.

Yhtiö joutuu vastaamaan valheistaan, jonka mukaan sillä oli oikea lohkoketju, tekijänoikeusrikoksista sekä epäilemättä suuresta määrästä talousrikoksia, joihin sisältyy tulojen pimittämistä viranomaisilta. Markkinointitilaisuuksia, webinaareja ja Youtube-esityksiä pitäneet verkostomarkkinoijat joutuvat vastaamaan omista lupauksistaan.

Anonyymi kirjoitti...

https://vimeo.com/89745903

Jokainen voi verestää muistiaan vanhalla kunnon Wincapitan vyölaukkumiehen videolla. On totta, että suoraan ei luvata mitään tiettyä voittoprosenttia sijoitukselle, mutta koko myyntipuhe perustuu sille, että aikaisempina kuukausina on saatu tuottoina esim. 600% ja 400%, sen jälkeen kerrotaan että nyt on tasaannuttu 300% kohdille ja ilmaistaan että trendin oletetaan jatkuvan.

Yhteistä verkostomarkkinointikusetuksilla on juuri tuo paisuteltu mahdollinen tuottoprosentti, jota ei missään vaiheessa luvata suoraan, mutta leijutellaan koko ajan puheissa mukana. Ja juuri nämä puheet ja prosentit saavat polvet heikoiksi ihmisiltä jotka tämäntyyppisiin kusetuksiin lankeavat.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Jos Vuorisen lupaukset ovat unohtuneet, tästä niitä voi verestää: "Kaikki jotka ovat tässä huoneessa: kun te otatte tämän asian tosissanne, te olette vuoden päästä taloudellisesti riippumattomia. Ymmärrättekö te?"

Jos ei tuo ole lupaus niin mikä sitten? Lisää lupauksia voi katsoa hänen esityksestään: http://pjarvinen.blogspot.com/2016/03/onecoin-satuja.html

Ja Vuorinen oli sentään Onecoinin Suomen maajohtaja.

Anonyymi kirjoitti...

Petterillä on näemma hankaluuksia pysyä asiallisella ja fiksulla linjalla 🤣 Ehkä se harmittaa kun kiukuttelu ei ole tuonut toistaiseksi tavoiteltua tulosta.

Anonyymi kirjoitti...

Syyttäjän tiedotteeseen näköjään lisätty teksti: "If you think you may have been a victim in this case or have additional information, please contact the United States Attorney’s Office at 866-874-8900, or by email at USANYS.OneCoin@usdoj.gov"

Anonyymi kirjoitti...

Blogger Petteri Järvinen sanoi...
"Jippiin toimintaa voi verrata onekolikkobisnekseen, siltä osin kun on annettu ruusuisenpi kuva tarjotun koulutuksen todellisesta arvosta."

Myönnät siis itsekin, että englanninkielinen ja kirjoista luvatta kopioitu koulutus on ollut pelkkää hämäystä, vaikka siitä on veloitettu tuhansia euroja?

Kuulin ensimmäisten joukossa onegoinista suomessa,totesin että nyt apinaa koijataan.

Verkostomarkkinointi ja bisnes ei käy yksiin ihmisistä tulee eläimiä kuten muissakin bisneksissä joissa saa isoja voittoja.

Onegoin on suunniteltu näennäisen lailliseksi,aika näyttää miten oikeus eu:ssa ja suomessa suhtautuu asiaan jos homma yleensä menee oikeuteen.

Sinäkin petteri ihmettelet miksi Krp ei puutu asiaan,luulen että syy on kokemus wincapita keississä jossa tehtiin paljon virheitä ja poljettiin ihmisten oikeuksia ja tehtiin laittomuuksia joita oikeuslaitos ei uskaltanut korjata vaan siunasi krp:n tekemät rikokset.

Kaikilla ei ole tuuria että muotoseikoilla saa tuomiot purettua.

deckfromacard kirjoitti...

Joo tottahan toki - nimenomaan Petterillä on ongelma asiallisen ja fiksun linjan kanssa.
/s

Petteri Järvinen kirjoitti...

"Ehkä se harmittaa kun kiukuttelu ei ole tuonut toistaiseksi tavoiteltua tulosta."

Päinvastoin, minun tavoitteeni on saavutettu. Alusta pitäen se oli selvittää, mistä Onecoinissa oikeasti on kyse. Viimeistään nyt sen pitäisi olla selvä sitkeimmillekin verkoston aktiiveille.

Ne, joiden tavoite oli rikastua, eivät ole yhtä onnekkaita tavoitteissaan.

Anonyymi kirjoitti...


Nyt Petteri ei vastannut väitteeseen, mitä kerroin, kun väitti, että WinCapita lupasi tuottoja sijoitetuille pääomille. Sitä ei koskaan tapahtunut ja sen osoittaa WinCapitan säännöt. Petteri käänsi sivuttaen asian ja kertoi, että WinCapita ei käynyt valuuttakauppaa. WinCapita kävi valuuttakauppaa dealing desk periaatteella, josta on historia data dokumentit, joita ei voi manipuloida. Ne on myös esitetty esitutkinnassa ja pitävät 100% paikkansa. Viitaten toiseen kommenttiin vyölaukkumiehen kertomuksiin mahdollisista tuotoista. Ne eivät perustu millään lailla klubin säännöissä oleviin asioihin, vaan ovat yksittäisen jäsenen kertomia juttuja. Saksan viranomaiset todenneeet aidon lohkoketjun, aidot DS-kauppiaat ja laillisen markkinointijärjestelmän. Miksi media vaikeni/vaikenee täysin Saksan tutkinnan lopputuloksesta? Tämän joutuu vastaisuudessaan myöntämään myös USA. Yhtiö on ilmoittanut, että syytekirjelmä on salainen, eivätkä edes he ole sitä nähneet/saaneet. Julkaistaan Amsterdamista hallinnoitu (IP-osoite) USA:n oikeusministeriön nettisivujen mukainen valesivusto, josta ladattavissa tekaistu syytekirjelmä. Tämä tapahtuu perjantaina viikonloppua vasten, jolloin saadaan levitettyä valetta maksimaalisesti, koska yhtiön pääkonttori on kiinni, eikä voi kommentoida asiaa.
Näin saadaan jopa suuret valtamediat mukaan levittämään disinformaatiota. Niiden toiminta näyttäytyy hyvin kyseenalaisena ja lähdekritiikkiä ei ole. Dollari yrittää kaataa OneCoinin. Tahot, jotka rahoittavat valtamedioita isolla kädellä. Pankit ja finanssiala etunenässä.

Anonyymi kirjoitti...

Kerroppas Wespa, miksi valtamediat ja dollari eivät yritä kaataa bitcoinia?

Anonyymi kirjoitti...

"Miksi media vaikeni/vaikenee täysin Saksan tutkinnan lopputuloksesta?"

Siksi koska se tutkimus oli aika merkityksetön. Syytettynä oli IMA, ei OneCoin yhtiö.
IMA ei ole OneCoin yhtiön palveluksessa virallisesti, vaikka promoaa sitä.

OneCoin oli tietysti riemuissaan että kerrankin saatiin edes yksi voitto, ja tätä keissin väitettiin puhdistaneen OneCoinin taustan Saksassa, mikä on tietenkin valetta. Mutta upposi hyvin kaiken uskoviin jäseniin. BaFin ei ole myöskään poistanut OneCoin banniaan Saksassa.

Bielefeldin tutkinnassa, joka on käynnissä, tutkitaan itse yhtiötä ja yhtiön 8 henkilöä, Ruja mukaan lukien tietenkin.

Mitään virallista loppuraporttiakaan tästä IMA tutkinnasta ei ole julkaistu, ainoastaan sivun lyhennelmä OneCoinin itsensä toimesta.

Anonyymi kirjoitti...

Vastaavasti maailmalla on vangittu ja tuomittu satamäärin OneCoin IMA henkilöitä.
Näissä tapauksissa yhtiö on aina todennut että "ei ole mitään tekemistä yhtiön kansssa" kun kysymyksessä on vain IMA.

Nyt kun tuli viime kesänä Saksassa tapaus että IMA jäikin ilman tuomiota, yllättäen se OneCoinin mielestä todisti että kaikki OneCoinissa on laillista.

Ei se nyt ihan näin voi mennä.

deckfromacard kirjoitti...

"WinCapita kävi valuuttakauppaa dealing desk periaatteella, josta on historia data dokumentit"

Ja Kailajärvi kärsi muistinmenetyksestä kun kertoi ettei valuuttakauppaa ikinä tehty vaan voitot maksettiin jäsenten rahoista?

Hovioikeus kärsi lukihäiriöstä kun totesi riidattomaksi, ettei WinCapita todellisuudessa harjoittanut voitollista valuuttakauppaa, vaan kaikki tulot ja maksetut tuotot olivat kertyneet klubiin liittyneiden jäsenten maksuista?

Korkein oikeus kärsi samasta lukihäiriöstä kun jätti hovioikeuden tuomion voimaan?

Jos todellisuuden hahmottamisen kyky on tuolla tasolla niin ei liene pelkoa että Anonyymin silmissä OneCoin olisi ikinä mitään muuta kuin "pankki pankittomille" ja "globaali reservivaluutta".

deckfromacard kirjoitti...

<sarkasmi>
Bitcoinia ei "yritetä kaataa" koska Bitcoin ei ole "koko kansan kryptovaluutta" ja koska OneCoin on "parempi kuin Bitcoin".
</sarkasmi>

Petteri Järvinen kirjoitti...

"Petteri käänsi sivuttaen asian ja kertoi, että WinCapita ei käynyt valuuttakauppaa. WinCapita kävi valuuttakauppaa dealing desk periaatteella, josta on historia data dokumentit, joita ei voi manipuloida."

Ei auta piiloutua termien taakse. Kailajärvi on itse myöntänyt, ettei Wincapita ehtinyt käydä oikeaa valuuttakauppaa, joten jäsenille maksetut voitot olivat toisten jäsenten järjestelmään syöttämiä varoja. Wincapitassa kävi kuten Onecoinissa: rahaa alkoi tulla ovista ja ikkunoista niin, että huijaritkin huolestuivat ja jäivät oman keitoksensa vangeiksi.

Uutinen 11.12.2009 oikeudenkäynnistä:

Kailajärvi on kuulusteluissa kertonut kehittäneensä toimivan valuuttakauppasignaalijärjestelmän. Hän ei kuitenkaan ehtinyt käyttää järjestelmää, joten hän ei ole alun tappiollisten kokeilujen jälkeen tehnyt valuuttakauppaa.

SEN SIJAAN Kailajärvi keskittyi omien sanojensa mukaan järjestelmän kehittämiseen ja klubin jäsenten rahasuoritusten hallinnoimiseen.

Hänen mukaansa lähtökohta oli se, että klubi olisi tehnyt valuuttakauppaa, kun uusi järjestelmä valmistuu.

Kailajärvi on kuitenkin myöntänyt, että WinCapitan sivuilla on ollut tietoja, joista jäsenet ovat voineet erehtyä luulemaan, että klubi on käynyt valuuttakauppaa.


"Julkaistaan Amsterdamista hallinnoitu (IP-osoite) USA:n oikeusministeriön nettisivujen mukainen valesivusto, josta ladattavissa tekaistu syytekirjelmä"

Ihanko vakavissasi väität sivustoa www.justice.gov väärennetyksi?

William Gallop kirjoitti...

>Ihanko vakavissasi väität sivustoa www.justice.gov väärennetyksi?

Sehän merkitsisi sitä ettei Konstaa olekaan pidätetty vaan kyseessä on heitterien salaliitto?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän asia on niin että Onecoinissa on tapahtunut miljardiluokan petos, ja suomalaishaaran syylliset tulisi pikimmiten saattaa vastuuseen, ensimmäisenä tulee mieleen pahimmat koijarit Vuorinen ja Wahlroos.

Ihmisiä harhaanjohdettiin lahkokokouksissa, ja maalattiin valheellista kuvaa aidosta kryptovaluutasta.

Jussi Makela kirjoitti...

"Tässä varmaan nyt kävi niin että USA viranomaiset huomasivat että Onecoin on niin vahva että se uhkaa jo USD ja sen takia Onecoin on tuhottava. Oikeasti mitään rahanpesua ei tapahtunut vaan rahat tulivat valtiolta ja tunnustus kidutettiin Mark Scotilla. Sama tehtiin Greenwoodille ja sitten tehtiin valekeskustelut hänen ja Rujan välillä missä muka puhutaan että koko homma oli huijausta vaikka niin ei tapahtunut oikeasti. Tässä siis kävi WIncapitat uudestaan kun astuttiin isompien varpaille."

Kirjoitin tuon tekstin noin 2 päivää sitten ja mitä kävikään, joku tuli kertomaan tosissaan kuin Onecoin tulee syrjäyttämään dollarin ja kaikki on vain valetta ja tarkoitus on kaataa Onecoin. Ja sitten vielä uskotaan että Kulta-Hannu oikeasti kävi kauppaa vaikka on todistanut että mitään kaupankäyntiä ei ikinä tapahtunut.

Anonyymi kirjoitti...

"Myös amerikassa vallitsee linja, että syytön kunnes toisin todistetaan."

Joo, ja ONE on niin kauan saturaha kunnes toisin todistetaan, eli avoin lähdekoodi ja vapaa vaihdettavuus, mitkä eivät tule koskaan toteutumaan. Tuskin yhtään ONE:a on edes oikeasti louhittu.

Aivan sama uhrien kannalta istuuko "Konsta" lusimassa tai ei, rahat on menetetty. Ainoa mitä uhreilla on sijotuksensa vastineena on joku arvoton koulutuspaketti ja jäsensivu "splittimittareineen" (huvittava sana!).

Ammattirikollisten värväämät maajohtajat ym. "kouluttajat" ovat huijanneet uhreilta mittavat summat rahaa valehtelemalla, tavalla joka ei poikkea mitenkään ns. lemmen-huijareiden toiminnasta, joka on rikollista rahan huijaamista hyväuskoisilta.

Anonyymi kirjoitti...11. maaliskuuta 2019 klo 9.39 Petteri kirjoitti mm.

Wincapitassa ihmisille luvattiin suuria voittoja sijoitusta vastaan.

Päin vastoin mitä Petteri kirjoittaa, WinCapita ei luvannut koskaan mitään suuria voittoja
sijoituksia vastaan, minkä osoitti WinCapitan säännöt. Tätä taustaa vasten Petteri on levittänyt asiasta väärää tietoa.Anonyymi kirjoitti...

Saivartelua. Wincapitan edustajat lupasivat suuria voittoja. Onecoinin edustajat ovat luvanneet suuria voittoja. Maajohtaja, wahlroos, itse perustaja ruja ja lukuisat muut. Näistä on lukuisia videoita joissa väännetään oikein rautalangasta suuret tienestimahdollisuudet, jotta hitaammatkin ymmärtäisivät

Anonyymi kirjoitti...


WinCapitan edustajat, jäsenet eivät edustaneet virallisen klubin luomia sääntöjä, joissa ei koskaan luvattu suuria tuottoja. Se ei ole saivartelua, vaan täyttä faktaa. Voihan joku henkilö tai edustaja kertoa, että jos sijoitat johonkin pankin instrumenttiin, niin saat siitä tuottoja. Tämä ei välttämättä edusta pankin kantaa asiassa.

Anonyymi kirjoitti...

Aamulehti 8.8.2016: - Huonosti tuottava sijoituskämppä kannattaa myydä ja laittaa rahat tähän, sanoo ekonomi Seppo Metsälä. Hän on yksi Onecoinin koulutuspaketteja myyvistä.

Onkohan maailmanhistorian huonoin sijoitusvinkki?

Petteri Järvinen kirjoitti...

"WinCapita ei luvannut koskaan mitään suuria voittoja
sijoituksia vastaan, minkä osoitti WinCapitan säännöt. Tätä taustaa vasten Petteri on levittänyt asiasta väärää tietoa."

Mikä sitten sai ihmiset laittamaan rahojaan Wincapitaan, jos ei odotus suurista tuotoista?

Onecoin on erottanut jäseniään, jos nämä ovat erehtyneet kritisoimaan järjestelmää, kommentoimaan sitä julkisesti tai liittymään muihin verkostoihin. En tiedä ketään erotetun sen vuoksi, että olisi luvannut uusille jäsenille liian suuria tuottoja.

Sekä Wincapita että Onecoin ovat maalanneet ruusuista tulevaisuutta rikastumisesta ja tehneet sen valheellisilla perusteilla. Yksittäiset sanat eivät siinä ratkaise vaan oikeus arvioi asiaa kokonaisuutena.

Anonyymi kirjoitti...

Wincapitan sääntökirjaan vetoaminen on yhtä tyhjänpäiväinen argumentti kun Onecoinin väite siitä, että Onecoin myy vain talouskoulutusta. On aivan sama mikä virallinen selitys on, viralliset selitykset pyramidikusetuksissa ovat sitä varten että niillä yritetään luoda savuverhoa sen ympärille mitä oikeasti puuhastellaan.

deckfromacard kirjoitti...

OneCoinin suurten tuottojen lupaamattomuudet tiedetään. "Ultimate trader" paketti maksoi 118 000 euroa. Aika kallis "koulutuspaketti", mutta Ruja itse kertoi miksi se on ihan kannattava ostos:

https://youtu.be/WBiqEJc1IRo

(kohdasta 2 minuuttia 40 sekuntia eteenpäin): "You will get all the 7 splits immediately, and this package will generate over 2 million OneCoins.. 2 MILLION Onecoins"

Lisäksi kolikot "louhittiin" välittömästi uuden lohkoketjun käyttöönotossa, eli kolikoita ei edes tarvinnut odottaa. Eli 118 000 euron ostoksella saa liki välittömästi käsiinsä kolikot joille firma väitti arvoksi 12,5 miljoonaa euroa. Reilu 100-kertainen tienesti alle viikossa, jos ajoittaa ostoksensa oikein.
"Kenellekään ei ole tuottoja luvattu", terveisin Ruja Ignatova.

Anonyymi kirjoitti...

" Julkaistaan Amsterdamista hallinnoitu (IP-osoite) USA:n oikeusministeriön nettisivujen mukainen valesivusto, josta ladattavissa tekaistu syytekirjelmä."

Onko oikeasti niin tyhmiä OneCoin tunkkeja olemassa joka uskoo tuon väitteen, jonka ilmeisesti pisti alulle Wespaakin paljon kajahtaneempi saksalainen tunkittaja Martin Mayer.

Eikö tunkki osaa käyttää jotain IP checkeriä, vaikka:
https://ipinfo.info/html/ip_checker.php

Ja pistää siihen https://www.justice.gov/
Onko Amsterdamista hallinnoitu, mitä?

Miten aivokuolleita idiootteja Onecoinistit oikein ovat? Mitään ei osata itse varmistaa. Kaikki hulluudet ja salaliittoteoriat joita toinen toistaan pähkähullummat tunkit levittävät toisilleen uskotaan. Miten helvetissä ihminen voi olla noin tyhmä kuten Onecoin tunkki?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Onecoin itse myöntää Ignatovin pidätyksen. Viimeistä kappaletta vaikea lukea, kun naurattaa niin kovasti:

"OneCoin and its affiliates would like to address the recent media reports regarding the arrest of Konstantin Ignatov in the United States of America.

We can confirm that Mr. Ignatov is currently in the United States. Based on the information that has been made public by the U.S. authorities, we understand that they are investigating allegations of conspiracy to commit wire fraud. Mr. Ignatov has not been formally charged with a crime and is entitled to a presumption of innocence. If he is charged, he will have the opportunity to challenge the case before a U.S. court of law.

Transparency is one of the core values of OneCoin and we stand firmly behind this belief. We have always stated our willingness to be open with regulators and the media, and request the same courtesy. We therefore strongly urge the press to refrain from speculation and judgment on the U.S. investigation until more information becomes available."

Anonyymi kirjoitti...

Paljonko Petteri nettosit vuosien ajan Jippiin palkkalistoilla antamalla väärää informaatiota yhtiön todellisesta tilasta. Miksi et kommentoi tekosiasi Jippiin osalta täällä millään lailla? Vaan piiloudut hiljaisuuden verhon taakse ja haukut muita jatkuvasti. Kun lukee sinun kirjoituksia niin suurin osa on vain täyttä negatiivista tekstiä. Täytyy olla raskasta elää noin joka päivä. Sääliksi käy sinua.

Kerroit että olet saanut tavoitteesi täyteen OneCoinin liittyen. Sanotko samaa edelleen vuodesta toiseen vai missä vaiheessa luovutat. Käytettävyys kasvaa joka päivä. Eikö 100000 kauppiasta jo sinulle riitä, Olet väittänyt että onecoin ei käy koskaan missään maksuvälineenä. Sinähän valehtelet päin näköä koko ajan, luulisi sinun tietokirjailijana perustaa sanomiset faktoihin.

Petteri Järvinen kirjoitti...

"Miksi et kommentoi tekosiasi Jippiin osalta täällä millään lailla?"

Jippii-asia on käsitelty loppuun vuonna 2012 ja kirjoitin siitä kirjankin. Onecoin on edelleen auki. Nämä kaksi eivät liity mitenkään toisiinsa.

"Täytyy olla raskasta elää noin joka päivä. Sääliksi käy sinua."

Minun käy sääliksi niitä, jotka ovat menettäneet rahansa Onecoin-huijareille. Osa on huijannut puolestaan muita, joku tietoisesti ja joku piittaamattomuuttaan. Heitä ei käy sääliksi.

"Kerroit että olet saanut tavoitteesi täyteen OneCoinin liittyen. Sanotko samaa edelleen vuodesta toiseen vai missä vaiheessa luovutat."

Lopetan Onecoin-seurannan sitten, kun valuutalla on joko virallinen arvo ja sitä voi ostaa/myydä TAI kun Onecoin on todettu huijaukseksi ja avainhenkilöt asetettu syytteeseen. Jälkimmäinen vaihtoehto on huomattavasti lähempänä kuin ensimmäinen.

Anonyymi kirjoitti...

" Eikö 100000 kauppiasta jo sinulle riitä"

Ei siellä DealShakerissä mitään 100000 kauppiasta ole myymässä. Diilejäkin vain reilu 10k, niin mistä sen 100k kauppiasta saa? No tietysti siitä kun 99999 eri kiinalaita on kahden vuoden aikana myynyt tyyliin puubuddhia.

Suomestakaan ei taida olla enää yhtään kauppiasta. Miksiköhän..

DealShakerin suosio laskee kuin lehmän häntä kun katsoo Alexa rankingia.
https://www.alexa.com/siteinfo/dealshaker.com

deckfromacard kirjoitti...

Aa että! 100 000 kauppiasta! (No itse asiassa sivuston laskuri näyttää 97 298 mutta ei meillä olla turhan tarkkoja.)
Mutta siis miettikää! 100 000 kauppiasta tekemässä diilejä Diiliravistimeen! Kyllä nyt kasvaa käytettävyys!

Mikä vielä mahtavampaa, siellä on tähän mennessä jo 11 815 diiliä! Tässä se käytettävyys vasta kasvaakin!
Siis onhan tämä hienoa! Jos jokaista diiliä kohden on eri kauppias, niin 88 000 kauppiasta on rekisteröitynyt palveluun, mutta mutta eivät ole yhtä ainoaa tavaraa myyntiin laittaneet! Kyllä tässä kolikko on todistettavasti haluttu maksuväline! Käytettävyys kasvaa!

Paitsi että kun siellähän on samalla kauppiaalla useampi diili auki. Tälläkin kauppiaalla on 50 avointa diiliä: (linkki)

Jos jokainen diilejä tehnyt kauppias on tehnyt 50 avointa diiliä ja diilejä on hieman vajaa 12 000, meillä on alle 240 kauppiasta jotka ovat tehneet diilejä tuonne Dealshakeriin.
Mitä ne 99 760 muuta kauppiasta siellä tekevät? Kehuvat toisilleen kuinka käytettävyys kasvaa joka päivä?

(Laskekaa itse sieltä vasemman laidan sivupalkista avointen diilien määrä jos ette usko.)

Jussi Makela kirjoitti...

100 000 kauppiasta ja mitä dealshakerista saa? Voinko ostaa 100% coineilla vaikka Iphonen tai S10? Tai vaikka Macbookin tai jonkun muun kannettavan? Saako sieltä aitoja Adidaksen tai Niken vaatteita ja kenkiä? Nimittäin nuo tuotteet ovat niitä yleisiä tuotteita mitä ihmiset ostaa verkkokaupoista niin luulisi noita saavan myös dealshakerista. Ja monta kauppiasta on Suomessa? Kai tuohon 100 000 ainakin muutama suomalainen mahtuu?

Ja nyt olisi mukava saada oikea vastaus eikä mitään Jippii tai oli muitakin tutkintoja mutta mitään ei löytynyt vastausta.

Anonyymi kirjoitti...

Oih ja voih! Ottiko Maajohtaja jälleen kerran turpiinsa verkostobisneksessä? Mikä siinä oikein mahtaa olla, kun toiset osaa tehdä helppoa rahaa ja toiset taas ei? Mutta nou hätä: kun pöly laskeutuu ja kömmit esiin sieltä perunakellarista, niin rohkeasti vain uuteen kusetukseen mukaan, sillä äkkirikastuminen voi odottaa aivan nurkan takana :)

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkä nukut itse yösi, "Maajohtaja" Vuorinen, tietäen että kaikki rahasi ovat muilta kusetettu ja lähdet niiden takia istumaan?

Anonyymi kirjoitti...

Kaikkihan nyt haluavat kiinalaisia teekannuja, itse ainakin ostin 50 kpl ja ei maksanut kuin 5000 e! Kyllä käytettävyys on huipussaan.

Anonyymi kirjoitti...

Onecoin on elänyt vuodesta 2014 lähtien, ja toistaisksi kyseinen yhtiö tai yhtiön johti ei ole saanut yhtään tuomiota. Kukaan ei tietääkseni ole etsintäkuulutettu. Paljon on vihaa ja tutkintaa yhtiöön ja johtohenkilöihin kohdistunut, mutta tuomiot ne antaa edelleen odottaa itseään.

KRP sai paljon vihaa ylleenkun Petteri ja monet vihaajat joutuivat pettymään kun edes syytteitä ei nostettu.

Antakaa nyt viranomaisten tehdä työnsä ja ilkkukaa sitten kun tuomioita on edes yhden kerran jaettu.

Anonyymi kirjoitti...

Wespako se siellä?

Petteri Järvinen kirjoitti...

"mutta tuomiot ne antaa edelleen odottaa itseään."

Valuutan vapautuminen antaa myös odottaa itseään, vaikka sen on luvattu tapahtuvan jo muutama vuosi sitten. Petetyistä lupauksista huolimatta yhä riittää uskovaisia, joiden mielestä kaikki on ihan OK, kunnes tuomiot on jaettu.

Wincapita muuten toimi vuosina 2005-2008, Kailajärven ensimmäinen tuomio tuli joulukuussa 2011. Ja Wincapita oli sentään helppo tapaus, toimintaa vain Suomessa.

Anonyymi kirjoitti...

”Wincapita muuten toimi vuosina 2005-2008, Kailajärven ensimmäinen tuomio tuli joulukuussa 2011. Ja Wincapita oli sentään helppo tapaus, toimintaa vain Suomessa.”

Tutkittiinko Wincapitaa toiminta-aikanaan kansainvälisesti useiden viranomaisten toimesta?

Ehkä ymmärrät, että Onecoinia on tutkittu ja puristeltu eri maiden veranomaisten toimesta ehkä enemmän kun mitään muuta yritystä koskaan aikaisemmin. On tehty pidätyksiä ja takavarikkoja, mutta tuomiot tai etsintäkuulutukset ne antaa odottaa edelleen.

Moni asia on venynyt ja varmaan on paljon tapahtunut myös virheitä, mutta huonosti tehty liiketoiminta ei ole rikollista eikä muutenkaan kiellettyä. Se mitä Onecoin on tai ei ole, nähdään varmasti lähivuosien aikana.

deckfromacard kirjoitti...

Toistanpas itseäni (11.3.2019 klo 9:41):

Tämä on Amerikassa paljon helpompaa kuin Suomessa.
Otetaan nyt alkuun se fakta että OneCoinin "Talouskoulutusta" voi ostaa vain olemalla jäsen. Ja jäseneksi tulee automaattisesti jos ostaa "talouskoulutusta".
Tästä seuraa että kyseessä on verkostomyyntiä ilman kuluttajamyyntiä ja Yhdysvalloissa se on pyramidihuijaus. (Useita ennakkotapauksia, mm. Federal Trade Commission vs. Vemma, 2016)

Näin simppeliä. Ei ole väliä sillä onko myyty kolikkoja vai koulutusta, ei ole väliä onko luvattu arvonnousua vai ei, ei sillä onko kolikolla yleensä ottaen arvoa vai ei, eikä sillä onko lohkoketjua vai ei, ei myöskään sillä onko pörssiin aiottu vai ei...
Pelkästään tämä "koulutusmyynti" ja sen bisnesmalli on Amerikan lainsäädännön mukaan alusta alkaen ollut pyramidihuijaus. Aivan sama miten "huonosti tehty" se on tai aloitetaanko kuluttajamyynti nyt, tähän asti on tehty rikosta kaikki nämä vuodet ja siitä napsahti syytteet.

Siihen päälle voidaan sitten vääntää siitä että onko luvattu tuottoja vai ei, siitäkin on tuolla syyte (securities fraud).

Petteri Järvinen kirjoitti...

"huonosti tehty liiketoiminta ei ole rikollista eikä muutenkaan kiellettyä"

Miten niin huonosti tehty liiketoiminta? Omien sanojensa mukaan Onecoin on maailman nopeimmin kasvava yritys, kolikon arvo on noussut 60-kertaiseksi, jäseniä 3,4 miljoonaa.

Ongelma on siinä, että kaikki on perustunut huijaukselle. Ei ole laskentakeskuksia, ei lohkoketjua, ei algoritmia, ei pörssiä, ei kauppoja (pl. Dealshaker-leikkikauppa).

Ongelma on myös siinä, että perustaja ja keulakuva katosi äkkiä maan alle, eikä kukaan pysty selittämään mitä yhtiön johtajalle on tapahtunut.

"Se mitä Onecoin on tai ei ole, nähdään varmasti lähivuosien aikana"

Se on jo nähty: suuri ja rikollinen, Bulgariasta johdettu pyramidihuijaus.

Neljän vuoden ajan jäsenille on toisteltu, miten "kolikko ei ole vielä valmis" ja "odottakaa vielä vuosi tai pari, niin näette". Täytyy olla todella hardcore-uskovainen tai pää umpiluuta, jos ei vieläkään suostu näkemään totuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Onko se kuuluisa Wespa, Suomen viimeinen onecoinisti, sysisamea syväanalyytikko sekä planetaristi ja antropologi seitsemässä maailmankaikkeudessa?

Wes... siis anonyymin kannattaa tarkkailla koinismin nykytilannetta. Lahkon johtajat ovat kadonneet tai vangittu eikä uusia jäseniä ei enää tule. Dealshaker myy pelkkää roskaa ja suurin osa tarjouksista on toistensa kopioita. Jos jotain ostettavaa olisi, se pitäisi itse noutaa paikan päältä tai järjestää kuljetus. Ja koska uusia jäseniä ei enää tule, ei tule lisää potentiaalisia ostajiakaan - olettaen siis että jotain ostettavaa edes olisi.


Voin kertoa Wes... siis anonyymille, että ei ole enää merkitystä onko joku pidätetty, syytetty, tuomiottu tai tuomiotta jäänyt. Koinismi on kuollut, kuten aikanaan wincapitakin. Revi siitä huumoria Wes... siis anonyymi. Taikka turhaahan tämä vuodatus on ... ei nämäkään selitykset pysty murtamaan tämän mestarin järkkymätöntä mielenharmoniaa ...

deckfromacard kirjoitti...

Otetaan vielä kantaa näihin:

"Onecoinia on tutkittu ja puristeltu eri maiden veranomaisten toimesta ehkä enemmän kun mitään muuta yritystä koskaan aikaisemmin."
Jollei sinulla ole jonkinlaista dataa tuon väitteen tueksi niin täyttä puppua että OneCoinia olisi muka tutkittu "enemmän kuin mitään muuta yritystä koskaan aikaisemmin", ei edes "ehkä".

"On tehty pidätyksiä ja takavarikkoja, mutta tuomiot tai etsintäkuulutukset ne antaa odottaa edelleen."
Potaskaa.
Kiinassa 35 syytettyä sai tuomiot. Ei siis pelkästään syytteet vaan tuomiot. Ja rikos heidän osaltaan oli laiton pyramidipeli.
Taas kerran OneCoin/OneLife sanoo pressiriliisissään toisille "sioittajille" että nämä olivat "yksittäisten edustajien harharetkiä", mutta se ei muuta mitään. Kiinalaiset OneCoinin jäsenet myivät OneCoinin koulutuspaketteja OneCoinin järjestelmässä OneCoinin referral linkeillä OneCoinin hinnoittelulla ja käyttäen OneCoinin omaa nettisivua/mekanismia kaikkeen tähän. Juuri siten kuin koko Onecoinin "koulutusmyynti" on suunniteltu toimimaan.
Kuten Yhdysvalloissa, niin myös Kiinassa se tapa millä koulutusta myytiin oli pyramidipeli, riippumatta siitä ovatko yksittäiset IMA:t luvanneet tuottoja tai ei.

Painotetaan nyt vielä kun tuntuu että tämä asia ei uppoa kovin helpolla: Ei tässä ole kyse siitä että kiinalaiset IMA:t olisivat jotenkin hakkeroineet OneCoinin serveriä ja muuttaneet tuota koulutuskauppaa pyramidipeliksi vaan koko bisnesmalli oli Kiinan lainsäädännön mukaan pyramidipeli alun alkaenkin.

Anonyymi kirjoitti...


Mistä se johtuu, että noin ison rikoksen tehneet ovat edelleen vapaalla ja ainakaan euroopassa ei ole tuomioita tai etsintäkuulutuksia. Ettei nyt vaan olisi se hurmos enemmän vastaan kiukuttelijoilla kun Onecoin aktiivisilla.

Petterille mainittakoon, että myös huonosti tehty liiketoiminta voi olla hetkellisesti kannattavaa, mutta ei jatkossa niin kehittyvää ja etenevää kun on ollut tarkoitus. Hämmentää että tällaisia perusasioita pitää vääntää, eli onko tämä kiukutteluhurmos vienyt lopunkin kyvyn ajattelulle? :-)

Mites Interpol, eli kyse on niin isosta asioista että tekijöiden pitäisi olla jo raudoissa, mutta kun ei :-)

deckfromacard kirjoitti...

No nyt minä alan tajuta tätä coinistilogiikkaa:
Pidätyksiä on tehty muun muassa Kiinassa, Intiassa ja Yhdysvalloissa, paikallisten tekijöiden lisäksi henkilökohtaiset syytteet on nostettu Rujaa vastaan Intiassa ja Yhdysvalloissa, tekijöitä on tuomittu Kiinassa, Rujan veli pidätetty (ja takuita vastaan vapautuminen evätty) Yhdysvalloissa,...

...mutta näillä ei ole mitään väliä koska Interpol ei ole vielä tehnyt muuta kuin ollut mukana Sofian toimiston ratsiassa.
Selkis.

Ja jos sattuisi niin että Interpol sanoo asiaan jotain niin sillä ei ole väliä koska voidaan kaivaa aina esiin joku muu taho joka ei ole vielä nostanut äläkkää asiasta, eikös juu?
Viimeisenä oljenkortena sanotaan vaikka että ei ole poliisi- ja oikeusjutuilla mitään väliä kun kerran Rujan äiti ei ole vielä syyttänyt tytärtään rikollisesta toiminnasta?

Jussi Makela kirjoitti...

Pakko kai se on kysyä uudestaan kun ei vastausta tule;
-Montako kauppiasta Suomessa on joilta voi ostaa tuotteita coineilla?
-Voinko ostaa vaikka uuden AIDON Iphonen tai s9 dealshakerista tai aitoja vaatteita yms coineilla?
- Missä kaikki autot on mitä ostettiin 100% coineilla, yhtään diiliä ei ikinä aukea kun päivämäärä koittaa?

Petteri Järvinen kirjoitti...

"Petterille mainittakoon, että myös huonosti tehty liiketoiminta voi olla hetkellisesti kannattavaa, mutta ei jatkossa niin kehittyvää ja etenevää kun on ollut tarkoitus. Hämmentää että tällaisia perusasioita pitää vääntää, eli onko tämä kiukutteluhurmos vienyt lopunkin kyvyn ajattelulle? :-)"

Heh, niinhän se voisi olla, jos kyse olisi oikeasta liiketoiminnasta eikä pyramidihuijauksesta.

Oikeassa liiketoiminnassa epäonnistuminen näkyisi esimerkiksi kolikon arvossa. Mitenkäs Onecoinin kurssi on kehittynyt? Aivan, noussut koko ajan tasaisesti.

deckfromacard kirjoitti...

Mikä ihmeen OneCoinin kurssi?
Firma ilmoittaa väliajoin kolikolle uuden "hinnan", joka ainakin etäisesti heijastelee sitä rahan määrää jolla koulutusta pitää ostaa saadakseen yhden OneCoinin (ennen splittejä).
Mutta missään ei ole mitään paikkaa jossa OneCoineja voisi sillä hinnalla myydä.
Jopa Dealshitterissäkin kauppiaat laittavat tavaroiden hintaan "Lapin lisää" sen mukaan minkä arvoiseksi kolikon kokevat. Puinen Buddha patsas maksoi OneCoineja määrän joka virallisella kurssilla vastaa 10 000€. Sata patsasta kaupan ja samanlaisia saa eBaysta 50€ hintaan tai alle.

Anonyymi kirjoitti...

Miten TODISTATTE että onecoin on pyramiidihuijaus?

Anonyymi kirjoitti...

"Miten TODISTATTE että onecoin on pyramiidihuijaus?"

Ei sitä tarvitse mitenkään todistaa; Onecoin on pyramidihuijaus jos sitä ei muuksi osoiteta. Onecoin on arvoton leikkiraha jos sitä ei missään oikeaksi valuutaksi noteerata. Sauna-sepon lähinnä koomisella Youtuben "koulutus" videolla käy pyramidirakenne täysin selväksi. Ne jotka Onecoinilla ovat rikastuneet, ovat sen tehneet jo. Lopuille uhreille jäi musta-pekka käteen, valitettavasti.

Anonyymi kirjoitti...

Miten todistatte ettei Wahlroosin ja Vuorisen elämän ainoa tehtävä ole yksinkertaisten ihmisten erottaminen rahoistaan?

Anonyymi kirjoitti...

Miten TODISTAT että Onecoin ei ole pyramidikusetus?

Anonyymi kirjoitti...

"Mistä se johtuu, että noin ison rikoksen tehneet ovat edelleen vapaalla ja ainakaan euroopassa ei ole tuomioita tai etsintäkuulutuksia."

Head of Onecoin corporate, Konstantin Ignatov on pidätetty. Hän saa vastattavakseen oikeudessa syytteen josta maksimirangaistus on 20 vuotta vankeutta. Southern District New York:ssa jossa tuo Konstantinin juttu käsitellään johtaa syyte tuomioon 94%-95% tapauksista kun kyseessä on petos tai rahanpesu -keissi. Onnea vaan Konstantinille.
https://www.ussc.gov/sites/default/files/pdf/research-and-publications/federal-sentencing-statistics/state-district-circuit/2014/nys14.pdf

Tom McMurrain istui paljon pienemmästä huijauksesta yli 7 vuotta vuonna 2005.

Ruja Ignatovaa vastaan on nostettu syytteet joista maksimirangaistus on yhteensä 85 vuotta vankeutta. Ruja saattaa hyvinkin olla Interpolin Red Notice listalla, koska suurin osa listasta on ei julkista ja vain viranomaisten nähtävillä. Ruja mitä ilmeisimmin pakoilee syytteitä, koska akasta ei ole kuulunut pihaustakaan vaikka veli vangittu ja Onecoin kyntää entistäkin syvemmällä jos vain mahdollista.

deckfromacard kirjoitti...

"Miten TODISTATTE että onecoin on pyramiidihuijaus?"

Miksi ostit talouskoulutusta PDF:inä jos et osaa lukea?
Tuossa yllä olen kahdesti jo selittänyt miksi Yhdysvaltain tuomioistuimessa se on pyramidihuijaus, mutta otetaan kerta vielä rautalangasta:

Se, että myydään koulutuspaketti jonka kyljessä tulee ilmainen jäsenyys on lain silmissä sama asia kuin se, että myydään jäsenyys jonka kyljessä tulee ilmainen koulutus.
Ergo, koulutuspakettimaksut ovat jäsenmaksuja niin kauan kuin koulutusta ei myydä ilman jäsenyyttä.

Kun vanhoille jäsenille maksetaan rekrybonusta uusien jäsenien hankinnasta ja ainoa rahanlähde OneCoin Ltd:llä on koulutuspakettien myynti, maksetaan vanhoille jäsenille tuottoa uusien jäsenien jäsenmaksuista ja se on pyramidihuijaus ihan määritelmän mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Se on toi koijareiden logiikka ihan omaa luokkaansa. Rikosta ei ole tapahtunut, koska ketään ei ole tuomittu. Nakkikiskan jonossa tulee turpiin, niin on joutunut pahoinpitelyn uhriksi vasta tekijän tuomion jälkeen. Auto on viety pihalta, niin vasta tuomion jälkeen uskoo joutuneensa autovarkauden uhriksi...

Tuolla logiikalla Kyllikki Saari ei joutunut murhan uhriksi, eikä Bodomjärvellä tapahtunut kolmoismurhaa.

Anonyymi kirjoitti...

Yksi asia ihmetyttää miksi Konstantin Ignatov ei pidätetty jo maahan tulessaan ja miksi maailmalla meno jatkuu ja sivut toimii? En ole asian tuntia mutta luulis että arvopaperihuijauksesta että kaikki mahdollinen, ainakin pääsivusto suljetaan.

deckfromacard kirjoitti...

Koska se sivusto ei ole Rujan eikä Konstantinin nimissä. OneLife.eu osoitteen on rekisteröinyt One Network Services Ltd., joka taas on pöytälaatikkofirma jonka omistaa 100% osuudella toinen yritys nimeltä One Forex Eood. OneForex on samalla katusoitteella varustettu pöytälaatikkofirma joka on rekisteröinyt mm. OneForex.eu-osoitteen. OneForexista puolestaan 100% omistaa Artefix Europe Ltd., vielä yksi pöytälaatikkofirma, jonka taas omistaa 100% omistusosuudella One Network Services Ltd.
(Lähde: https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2018/04/29/3170339_onecoin_i_spiralata_na_sobstvenostta/ )

Annan tämän upota vähän aikaa. Lukekaa vielä alusta asti niin huomaatte että kaikki omistajat on nyt löydetty.
Lykkyä tykö rikostutkijoille kun etsivät tuolta sotkusta vastuuhenkilöitä sivuston sulkemiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

En ymmärrä, jos tehdään rikosta ja sivusto ei ole syytetyn nimissä niin homma saa jatkua?

deckfromacard kirjoitti...

Oikeusvaltio(i)ssa ei oikein voi viranomainen mennä tuosta vaan vaatimaan palveluntarjoajalta että nettisivu vedetään pois verkosta.
Ja miltä palveluntarjoajalta?.eu-osoite antaa olettaa että nettisivut pyörivät Euroopassa, Konstantin on pidätettynä Yhdysvalloissa.
Jos palvelu on ostettu Bulgariasta niin voi olla ettei paikallista lakia ole edes rikottu siinä että pidetään nettisivua yllä.
Kunhan tuomio luetaan ja siinä ohessa tulee valamiehistön päätös siitä että kuvio rakennettiin alusta asti huijaukseksi, niin ehkä. Toisaalta ei se Pirate Bayn nettisivun sulkeminenkaan ollut ihan läpihuutojuttu.

deckfromacard kirjoitti...

Miten muuten tässä keskustelussa avoimesta ja läpinäkyvästä yhtiöstä ei ole muistettu mainita OneCoinin pankkitilejä joille "koulutuspaketit" maksettiin?
Ne oli rekisteröity toinen toistaan oudompien yritysten nimiin ja saattoivat joutua suljetuksi alle vuorokaudessa siitä kun tilinumero annettiin jäsenille. Viimeinen tili joka sinnitteli käytössä oli Tansaniassa. Maailman nopeimmin kasvava ja vakavaraisin yritys käytti Tansanialaista pankkitiliä koska...?

No, eipä ole ollut yli kahteen vuoteen enää ainuttakaan pankkitiliä vaan rahat pitää antaa ylälinjalle suoraan koska näinhän se avoin ja läpinäkyvä, rehellinen ja reilu yritys toimii?

Jussi Makela kirjoitti...

Kyllä on kummallista kun täällä puolustellaan Onecoinia mutta silti ei yhtään vastausta tule ihan yksikertaiseen kysymykseen:
-Monta kauppiasta dealshakerissa jotka ovat Suomessa?
-Mitä "oikeita" tuotteita kuten puhelimia,vaatteita tai yms voin ostaa dealshakerista 100% coineilla kun täällä on sanottu että on hyvä käytettävyys?

Spämmään nyt vähän tätä samaa kysymysta mutta kerta kun täällä on niitä jotka sanovat että Onecoineilla on käytettävyyttä niin siksi jaksan kysysä.

deckfromacard kirjoitti...

Pitäisikö vielä edellyttää että suomalaisilla kauppiailla on jotain myynnissä?
Koskenhelmi myi Pippuri pihvejä muttei laittanut uusia kuponkeja tarjolle sen jälkeen kun omistajalle valkeni että uusia pihvejä ei voi ostaa myytyjen tilalle kun tilillä on pelkkiä OneCoineja joilla ei voi maksaa missään.
Sama kävi Pizzeria Duhokille ja halkoja kaupanneelle yksityishenkilölle.

Jussi Makela kirjoitti...

Toki voisi edellyttää että myisi jotain mutta sitten ei olisi ainkaan yhtään kauppiasta, en ainakaan itse ole nähnyt suomalaisia myyjiä mutta en kyllä kovin paljoa ole jaksanut tutkia mutta varmasti Onecoinissa mukana oleva osaa kertoa sen onko suomalaisia kauppiata ja sen mitä he myyvät.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Bulgarialainen talouslehti Capital kirjoitti jo viime vuonna Onecoinin omituisista omistusjärjestelyistä. Yhtiö A omistaa B:n, joka omistaa C:n, joka omistaa A:n -- täydellinen kehä siis. Lehti myös totesi, ettei tällainen järjestely ole Bulgariassa laiton, vaikka se johtaakin erikoisiin tilanteisiin mm. vastuiden osalta.

Bulgarian omien viranomaisten toiminta on niin munatonta, että sitä on vaikea ymmärtää, varsinkin näin EU-aikana. Ehkä viranomaiset on lahjottu? Muuten on vaikea käsittää, miksei poliisi selvitä esimerkiksi väitettyjä laskentakeskuksia ja lohkoketjuja. Asia on takuulla maassa tiedossa, sillä Capital-lehti on kirjoittanut epäilyistä useita kertoja.

Yksi selittävä tekijä voi olla siinä, ettei Onecoinia ole markkinoitu Bulgariassa lainkaan. Siis miettikää uskovaiset tätä: valuutta, jonka luvattiin rikastuttavan suomalaisia, ei ole käytössä Rujan omassa kotimaassa. Luulisi, että omasta maasta olisi huolehdittu ensiksi.

Bulgarian poliisin kiinnostus tutkia ulkomaille suunnattua huijausta ei taida olla kovin suuri, mutta virka-apupyyntöihin heidän luulisi vastaavan. Niitä voisi esittää vaikka Suomen KRP. Samoin luulisi, että Suomestakin olisi tehty paikalliselle tietosuojavaltuutelle valituksia henkilötietojen laittomasta käytöstä. GDPR:n pitäisi olla sama kaikissa jäsenmaissa, eikä passitietojen kerääminen ole lainmukaista.

Onecoin oli aikoinaan rekisteröity Gibraltarille, nyt Onelife ilmoittaa osoitteekseen Belizen. Nämä ovat veroparatiisimaita, joihin hämäräyhtiöt hakeutuvat, koska niistä tietojen saaminen on hankalaa.

Kaiken tämän jälkeen en usko, että Suomessa on montakaan ihmistä, jotka enää oikeasti uskovat Onelifen lupauksia. Jäljellä olevat toivovat kaikessa hiljaisuudessa parasta, mutta tänne kommentoimaan lähtee vain yksi tai kaksi aktiivia.

Anonyymi kirjoitti...

Voisiko Kryptokeskuksen Aki tehdä taas tutkimusvideon jossa haastatellaan Tommia näistä viimeisimmistä käänteistä: Konstantinin pidätys ja syyteet josta maksimit 20 vuotta vankeutta, Rujan viiden kohdan syytteet josta maksimit 85 vuotta vankeutta.

Yllätysvieraana voisi olla Wespa, joka voisi selittää sienipäissään seitsemännestä universaalisesta ulottuvuudesta miten kaikki on isojen maailmanpankkien ja Wall Streetin syytä, koska OneCoin uhkaa näitä perinteisiä talousjärjestelmiä.

Kummelit jäisi helposti näiden pösilöiden varjoon viihdearvossa. :D

Anonyymi kirjoitti...

Kummelit?! Jaa niinkuin tyyliin "tuhannen onecoinin seteli" ... BRUHAHAHAHAAAA

Aki, olet meidän ainoa kontaktimme MAAJOHTAJAAN. Hän ei kenellekään muulle vastaa haastattelupyyntöihin. Jos tekisit haastattelun niin voisin pari tuntia surffata kryptokeskuksen chatissa louhinta päällä! Käviskö?

deckfromacard kirjoitti...

Luulen että "koulutetut louhijat" voivat ihan itse omassa päässään pohtia että miksi tämä innokas "tulevaisuuden maksuvaluutan" edelläkävijä möi vain 10 säkkiä halkoja ja lopetti? Eikö rikastuminen ollut hänen juttunsa?

https://dealshaker.com/en/deal/halkoja-sakeissa-tai-lavoilla/KTzx0i9gG6aSBH9CSKsvnnGU98*zXtK6ebmWgXDkaYM~

Sama kävi Duhokin pitsoille, Koskenhelmen Pippuripihveille ja melkein kaikille "merchanteille" jotka ovat myyneet mitään Dealshitterissä - myytiin jotain ja sen jälkeen myytäviä "diilejä" on ollut nolla kun uusia ei haluta tehdä.

Petteri Järvinen kirjoitti...

MuroBBS:n puolelta poimittu esimerkki siitä, miten Suomenkin median *pitäisi* uutisoida asiasta. Norjassa "vain" 6000 jäsentä, Suomessa yli 20 000.

https://www.aftenposten.no/okonomi/i/0EMLkE/Kryptodronningen-lokket-nordmenn-til-pyramideanklaget-nettvaluta-Na-er-FBI-pa-jakt-etter-henne

Jussi Makela kirjoitti...

Ei näytä tulevan mitään vastausta Onecoinien käytettävyydestä Suomessa ja muutenkin dealshakerin tuotteiden laadusta, no yllätys tämä ei ole. Omien laskujen mukaan Suomessa on ollut 6 eri myyjää koko dealshakerin olemmassa olon ajan ja tuotteet ovat olleet turvekylpy,halkosäkki,vuokrattava mökki(hinta oli sama euroissa sama kuin ilman coineja mutta silti pitäisi maksaa coineja lisäksi),pippuripihvi, pizza ja taisi olla joku kuljetuslava-myyjä joten käytettävyys on aivan mahtava.

deckfromacard kirjoitti...

Niin mutta voihan sitä tilata ulkomailta Suomeen? Postikulut saa yleensä maksaa euroissa ja sitäpaitsi Virossa haastateltu OC-sijoittaja valitti siitä ettei yksikään tavara ikinä tullut perille.

Niin ja Pohjois-Koreassakin on enemmän diilejä saatavana kuin Suomessa. (Katsottavissa Dealshitterissä, valitse vain että filter by region -> Europe -> Finland.)

deckfromacard kirjoitti...

Tarkistin juuri:
4 655 diiliä saatavissa Pohjois-Koreasta käsin (ts. paikallinen diili Pohjois-Koreassa tai toimitetaan Pohjois-Koreaan)
3 264 diiliä Suomesta
2 414 diiliä Etelämantereelta
0 diiliä Yhdysvalloista

Anonyymi kirjoitti...

Olen odottanut mediaan uutisia Onecoin huijauksen paljastumisesta ja Petterin haastattelua.

deckfromacard kirjoitti...

Lähimmäksi pääsee Savon Sanomat joka muisti mainita että Petteri on kritisoinut OneCoinia jo yli vuoden:

https://www.savonsanomat.fi/paakirjoitukset/Onecoin-edellyttää-toimia-myös-Suomessa/1339842

Totta se tuokin, ehdottomasti yli vuoden. Mutta kun Petteri on kritisoinut OneCoinia jo yli neljä vuotta niin olisi senkin voinut mainita.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Yle teki asiasta jutun kolme vuotta sitten: https://yle.fi/uutiset/3-8736938. Toimittaja sanoi silloin seuraavansa asiaa jatkossakin, mutta mitään ei ole kuulunut.

Onhan se erikoista, ettei tuplasti Wincapitaa suurempi huijaus kiinnosta Suomen valtamediaa. Norjan media on ollut aktiivinen, vaikka toiminta siellä on ollut paljon pienempää. Mutta niinhän se oli myös Wincapitan kanssa: media nukkui pitkään ja vasta Maikkarin juttu puhkaisi kuplan.

Anonyymi kirjoitti...

Ei kai se median aktiivisuus ole tavoite. Tuomioita tai edes etsintäkuulutuksia kun ei toistaiseksi ole tullut.

deckfromacard kirjoitti...

On tullut. Luetaan nyt kaikki kommentit.

deckfromacard kirjoitti...

Nyt se on alkanut.
https://www.onelifeevents.eu/en/events
Ei listaa enää yhtään "upcoming events". Kaksi näkyy, molemmat viime vuodelta ja peruttu. Ennen Konstantinin pidätystä tuolla oli pieniä paikallisia tapahtumia pitkälle syksyyn ja vielä isompana tapahtumana mm. Japanin Osakan Dealshaker Expo jossa Konstantin oli listattu puhujana.

Anonyymi kirjoitti...

Kupla odottaa puhkeamistaan. Jäsenistöä yritetään pitää epätoivoisesti rauhallisena vakuuttamalla, että kyseessä on vain salaliitto virtuaalivaluuttaa vastaan. Porukka pitää Konstantinia messiaana, joka uhrautuu jäsenistön puolesta. Toiminta muistuttaa lähinnä jotain aivopestyä uskonlahkoa. Ryhmän sivuilta blokataan pois kaikki ”negatiiviset” kommentoijat tai estetään jopa ilmoitusten kommentointi. Säälittää tavalliset työssä käyvät/eläkeläiset ihmiset, jotka ovat ”sijoittaneet” vähiä rahojaan lisätienestien toivossa ja uskovat edelleen Vuorisen vakuutteluihin. Toivottavasti katteettomille lupauksille tulee mahdollisimman pian loppu ja päätekijät joutuvat vastuuseen ihmisten huijaamisesta myös täällä Suomessa.

Anonyymi kirjoitti...

Lienee monella Suomalaisilla päätunkittajalla ne rahat jo tuhlattu, siis siellä thaikuissa. Ainakin taloja on osteltu ja niitä sosiaalisessa mediassa esitelty. Tuskin ovat omiin nimiin ostoksia tehneet jottei vouti vie.

Anonyymi kirjoitti...

Tommi Vuorisen uusin Onecoin hupivideo "jäsenille"

https://aijaa.com/img/b/00185/14680368.mp4

Petteri Järvinen kirjoitti...

Erikoisinta videossa on se, että kysymyksistä päätellen Onecoinnin uskovia riittää yhä edelleen. Ja Vuorinen jatkaa lupauksilla aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Konstantinia ei halunnut kommentoida tarkemmin ennen kuin asiat selviävät.

Anonyymi kirjoitti...

Varmaan siksi, kun iso osa on kielitaidottomia ja täysin Vuorisen suodattaman tiedon varassa. Ryhmän sivuilla estetään kaikenlainen kritiikki ja ”spekulointi”.

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän nuo poloiset tunkit ole manipuloitu Vuorisen toimesta siten, että mitään mitä Petterin tai Muron sivuilla OneCoinista sanotaan ei saa uskoa.

Vuorinen höpisi että kyseessä olisi rahanpesuasiat Konstantinin osalta. Ei ole, vaan complaint sytteessä "conspiracy to commit wire fraud", josta max rangaistus 20 vuotta vankeutta.

Rujalta löytyy sitten viiden syytteen joukosta tuo rahanpesukin. Toki Tommi "unohti" täydellisesti kertoa kielitaidottomille uskovaisille, että Rujasta on viiden kohdan petos- ja rahanpesu syytteet päällä joista napsahtaa parhaimmillaan 85 vuotta vankeutta.

IGNATOVA, 38, of Sofia, Bulgaria, is charged with one count each of wire fraud, conspiracy to commit wire fraud, securities fraud, and conspiracy to commit money laundering, each of which carries a maximum sentence of 20 years sentence, and one count of conspiracy to commit securities fraud, which carries a maximum sentence of five years in prison. IGNATOVA remains at large.

IGNATOV, 33, of Sofia, Bulgaria, is charged by Complaint with one count of conspiracy to commit wire fraud, which carries a maximum sentence of 20 years in prison.

https://www.justice.gov/usao-sdny/pr/manhattan-us-attorney-announces-charges-against-leaders-onecoin-multibillion-dollar

Petteri Järvinen kirjoitti...

Olivat Ignatovien syytteet mitä tahansa, pihvi on jo oikeusministeriön tiedotteen otsikossa:

"Manhattan U.S. Attorney Announces Charges Against Leaders Of “OneCoin,” A Multibillion-Dollar Pyramid Scheme Involving The Sale Of A Fraudulent Cryptocurrency"

Siis *pyramid scheme* ja *fradulent cryptocurrency* - voiko sitä tämän selvemmin sanoa? Eurooppalaisten viranomaisten jahkaillessa jenkit ovat tehneet oikeasti töitä. Tuosta otsikosta edes Vuorinen ei pysty puhumaan itseään kuiville. Eikä siinä ole edes lieventävää sanaa "alleged" (epäillystä, väitetystä) vaan Onecoinin laatu todetaan faktana.

Odotin, että joku kysyisi Vuorisen videolla missä Ruja on, mutta uskovaisia edes valuutan keksijän, bisnesneron ja vuoden yrittäjänaisen katoaminen 1,5 vuotta sitten ei näytä huolestuttavan. Kun valuutta "ihan kohta" tulee mullistamaan rahamaailman, miksei Ruja ole julkisuudessa ottamassa mainetta ja kunniaa itselleen?

deckfromacard kirjoitti...

Jos oikein muistan niin Rujan poissaololle on ollut monenlaisia syitä tarjolla "firman virallisina totuuksina".
- Lokakuussa 2016 Ruja jäi äitiyslomalle. Samalla julkistetaan uusi OneLife CEO (Pablo Munoz).
- Jossain vaiheessa 2017 Ruja käy julkistamassa uuden OneCoin CEO:n (Pierre Arens). Annetaan ymmärtää että Pablo vetää OneLifea ja Pierre OneCoinia. Ruja nähdään videolla Pierren kanssa mutta jää "pidennetylle äitiyslomalle".
- Pablo jää tulematta tapahtumaan jonne hänen piti tulla eikä vieläkään tiedetä mitä hänelle on tapahtunut Firma ei tiedota asiasta mitään, kaiken firman antaman tiedon perusteella Pablo on yhä CEO ja istuu toimistossaan.
- Ruja katoaa. Pierre lopettaa. Konstantin astuu puikkoihin ja antaa ymmärtää että Ruja on yhä "äitiyslomalla".
- Myöhemmin: Ruja yhä kateissa, Konsta yhä puikoissa, Ruja on kuulemma saanut "death threats" ja siksi välttelee julkisuutta.
(Toim.Huom: Miksi Ruja olisi saanut uhkauksia? Jos kaikki mitä firma sanoo on totta, niin Ruja on tehnyt jäsenistä rikkaita ja tuonut pankit pankittomille. Ei kai kukaan hänelle pahaa tahdo?)

Ja sitten päästään tähän päivään. Eli Ruja on ehkä äitiyslomalla, ehkä piileskelee julkisuudelta koska sai tappouhkauksia, ehkä katosi kuten muutkin CEO:t, ehkä jotain ihan muuta. Faktaa on että millään tapaa ei olla "avoimen ja läpinäkyvän" yhtiön kanssa tekemisissä mitä tämän asian viestintään tulee.

Petteri Järvinen kirjoitti...

"Miksi Ruja olisi saanut uhkauksia?"

Varmaan saanutkin uhkauksia ihmisiltä, jotka vaativat huijattuja rahojaan takaisin.

Jos Onecoin olisi laillinen, Rujasta tulisi juhlittu sankari sekä kotimaassaan että kansainvälisesti. Pakoilun sijaan hänen kuvansa olisi jokaisen talouslehden kannessa.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi Suomen mediaa ei tämä kiinnosta, kuitenkin kymmeniä tuhansia suomalaisia joutunut ja joutuu edelleen huijauksen uhriksi?

deckfromacard kirjoitti...

>> "Miksi Ruja olisi saanut uhkauksia?"
> "Varmaan saanutkin uhkauksia ihmisiltä, jotka vaativat huijattuja rahojaan takaisin."

Niin siis tämä sarkasmin siivittämä kysymykseni alkoi "Jos kaikki mitä firma sanoo on totta". ;-)
OneCoinin kanssahan oletusarvoisesti mikään mitä firma sanoo ei ole totta.

Anonyymi kirjoitti...

Kotimaan tapahtumissa on tosiaan parikin ihmetystä herättävää juttua:

1) median hyvin vähäinen kiinnostus tapaukseen, vaikka näyttävästi on kirjoitettu mm. +44-alkuisilla numeroilla tehdyistä sijoitushuijauksista, joihin on tungettu murto-osa siitä rahamäärästä, jonka Scumcoin on näiltä lakeuksilta imuroinut.

2) KRP:n toiminta tai sen puuttuminen. Eikö Wincapitasta ole mitään opittu? Kyllä lähes ilmeisiin huijauksiin pitää kyetä reagoimaan ilman niistä tehtyjä rikosilmoituksiakin. Suuri määrä tragedioita olisi vältetty, jos Wincapitaan olisi tosissaan paneuduttu edellisen vuoden aikana. Tai ehkä tässä tapauksessa on ollut jo pitkään käynnissä kansainvälinen operaatio, jonka vuoksi hys hys -linja?

Petteri Järvinen kirjoitti...

"näyttävästi on kirjoitettu mm. +44-alkuisilla numeroilla tehdyistä sijoitushuijauksista, joihin on tungettu murto-osa siitä rahamäärästä, jonka Scumcoin on näiltä lakeuksilta imuroinut"

Tässä näkyy verkostomarkkinoinnin petollisuus. Puhelimessa huijatut ovat tajunneet nopeasti tilanteensa ja menneet tekemään rikosilmoituksia.

Onecoinin verkostomarkkinointi on sitouttanut huijatut itsekin huijareiksi. Osa ei halua menettää kasvojaan tuttavien silmissä, osa on ansainnut hyvät pimeät rahat verkostopalkkioilla, ei niistä kannata poliisille ja verottajalle huudella. Osa toivoo saavansa vielä joskus kolikot myytyä ja odottaa. Verkosto sulkee jäsentensä suut. Tämä on kieltämättä nerokasta rikollisuutta.

Muutamat uhrit ovat kertoneet käyneensä poliisin juttusilla, mutta kun huijatut summat ovat vain tuhansia euroja, poliisi tyytyy lähinnä kirjaamaan ilmoituksen. Rikosilmoituksia pitäisi tulla satoja tai tuhansia, jotta poliisi aktivoituisi. Tai sitten virka-apupyyntöjä ulkomailta. Ihmettelen, jos apupyyntöjä ei ole tullut, suomalaiset ovat kuitenkin keskeisessä roolissa pyramidissa.

deckfromacard kirjoitti...

Tuosta verkostomarkkinointiin perustuvasta huijauksesta vielä:
Tässähän asia menee niin että voidakseen ostaa koulutuspaketin, täytyy olla jäsen. Tai toisin perin: ostaessaan koulutuspaketin tulee automaattisesti jäseneksi.

Eli mitä sanoo huijari uhrille joka nostaa rikosilmoituksen vaihtoehtona esille?
"Jos tästä aletaan viemään ihmisiä oikeuteen niin sinäkin olet jäsen, eli sinäkin olet mukana tässä."
Aina helpompaa jos toinen on saanut edes yhden rekrypalkkion, niin "ylälinjan" huijari voi sanoa ettei kannata tehdä rikosilmoitusta "kun on itsekin hyötynyt toisten sijoituksista ja syyllinen siinä kuin muutkin".

Naurettavaa logiikkaa koska se, että menettää 5 000 euroa ei mitenkään mitätöidy sillä jos on saanut 100 tai 500 euroa "rekrypalkkiota". Ja asialla ei edes olisi merkitystä jos uhri ei silloin ole hahmottanut että kyseessä on pyramidihuijaus. Mutta pelkoa on helppo lietsoa. Kyllä huijarit osaavat ammattinsa.

Anonyymi kirjoitti...

Konstantin Ignatovin nykyinen vankilasijainti on kuten arvattiin, New York Manhattan Metropolitan Correctional Center.

https://i.ibb.co/23sqQmn/Konstantin-Manhattan-MCC.png

https://www.bop.gov/inmateloc/

Anonyymi kirjoitti...

Onecoinin sijaan Nordea on viranomaisten pihdeissä.

https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000006049773.html

Anonyymi kirjoitti...

Korjataanpa sanamuotoa: "Onecoinin LISÄKSI Nordea on viranomaisten pihdeissä".

Entäs sitten? Mitä nimimerkki haluaa tuoda esiin toteamalla että onecoinin LISÄKSI Nordea on viranomaisten pihdeissä?

Ehkä nimimerkki haluaa todeta että "maailmassa on USEITA tahoja jotka ovat viranomaisten pihdeissä".

Kyllä, näin tosiaan on. Ja ehkäpä tällä vaatimattomalla lausunnolla nimimerkki haluaa tuoda esiin luottamusta viranomaisiin: "moni taho on viranomaisten pihdeissä".

Kyllä, se on hyvä asia että useita tahoja on viranomaisten pihdeissä


Anonyymi kirjoitti...

https://www.onelife.eu/en/news/witch-hunt--in-the-21-century

Anonyymi kirjoitti...

Karvakaulusluolannäyttö:
http://www.bombay-tv.net/illustration-en-770b51c22a95cd219814021e6d3c4aa1.html

Omaisuutta meni:
http://www.bombay-tv.net/graphiste-en-33f2ceebd04530694921667dfd9a7c13.html

Rahat veskassa:
http://www.bombay-tv.net/graphiste-en-aba38edc55dfc3640400d43ab4693c91.html

Outoa menoa:
http://www.bombay-tv.net/studio-en-1c47dc245c349687402f3892e9b7e04f.html

Rujan leikkaus:
http://www.bombay-tv.net/illustration-en-de0e17019e85ebc06389543289aa5840.html

Kolikon heittoa:
http://www.bombay-tv.net/design-en-bf79db997abf1a93bdeff2789bd3f4f5.html

Maajohtajasta leikattu Ruja:
http://www.bombay-tv.net/website-en-ba735e2bdd1742f894bae5a40c40f1b5.html

Anonyymi kirjoitti...

"Onecoinin sijaan Nordea on viranomaisten pihdeissä."

Nordea olisi myös ollut velvollinen ilmoittamaan KRP:lle Onecoin-tunkkien epäilyttävistä rahansiirroista. Ilmoituskynnys on matala, eikä mitään rikosilmoitusta vaadita.

Ehkä kuitenkin on parempi, että Onecoinia tutkii USA:n poliisi, jolla on riittävät resurssit. Oikeudenkäynnin alkuun voi mennä helposti yli vuosi, jonka ajan Konstantin Ignatov on vangittuna. Onecoinin rahat takavarikoidaan, ja en usko että niitä on edes Onecoinin uhrien helppo saada takaisin. Käytännössä rahat jäävät kai poliisille, mikä antaa myös lisämotivaatiota tutkia asiaa. Onecoinin hallussa olevia bitcoineja voidaan myös takavarikoida, mutta vain jos poliisi pääsee käsiksi laitteisiin, joissa niitä säilytetään. Onecoineja itsessään on turha takavarikoida, koska niitä ei varsinaisesti edes ole olemassa. Ehkä viranomaiset jossain vaiheessa sammuttavat Onecoinin serverit, jolloin onecoinistien kuvaruuduilla näkyvä "omaisuus" katoaa.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Onecoin-palkkioita ja maksuja ei ole siiretty pankin kautta vaan maksettu käteisellä - ymmärrettävistä syistä.

Anonyymi kirjoitti...

https://www.onelife.eu/en/news/witch-hunt--in-the-21-century

Onecoin näyttää ottavan mallia Trumpin disinformaatio-käsikirjasta. Kaikki negatiivinen on fake news ja witch hunt, totuuden saat ainoastaan Tommi Vuoriselta. Tommi ilmeisesti jo tiesi kertoa että Konstantin on vapautettu, vaikka vankien tietokanta kertookin muuta:

Anonyymi sanoi...
Konstantin Ignatovin nykyinen vankilasijainti on kuten arvattiin, New York Manhattan Metropolitan Correctional Center.

https://i.ibb.co/23sqQmn/Konstantin-Manhattan-MCC.png

https://www.bop.gov/inmateloc/

William Gallop kirjoitti...

On sama paikka, missä moni kuuluisuus on vieraillut - ennen siirtoaan Adx Florenceen... https://en.m.wikipedia.org/wiki/Metropolitan_Correctional_Center,_New_York

Anonyymi kirjoitti...


Joko pidätyksiä ja etsintäkuulutuksia pian saadaan lisää, vai jääkö pelkästään uhoamisen tasolle ;-)

deckfromacard kirjoitti...

Luultavasti kunnolla vasta kunhan perustajan veli ja nykyinen "Head of Management" eli Konstantin Ignatov on syylliseksi todettu ja tuomion saanut. Jolleivat sitä ennen löydä Rujaa itseään, hänelle olisi syytteitä maksimissaan 85 vuoden vankilatuomion edestä.

Anonyymi kirjoitti...

"Joko pidätyksiä ja etsintäkuulutuksia pian saadaan lisää, vai jääkö pelkästään uhoamisen tasolle ;-) "

Ketä ehdottaisit Rujan, Konstantinin ja Sebastianin jatkoksi?

Eiköhän tässä ole se yhtiön keihäänkärki joka on jo syytteessä tai kiinni otettu, sitten tietysti verkostomarkkinointi huijarit erikseen.

Ehdotan Tommi Vuorista Suomen osalta ;-)

Anonyymi kirjoitti...

"Joko pidätyksiä ja etsintäkuulutuksia pian saadaan lisää, vai jääkö pelkästään uhoamisen tasolle ;-)"

Sitten kun tämä onecoin farssi lopullisesti päättyy niin luulenpa että ainakin jotkut suomalaiset ottavat ja tekevät rikosilmoituksen.

Kenties kirjoittaja on itsekin näitä jotka pelkäävät joutuvansa rikosilmoituksen kohteeksi?!

Hyvät yöunet vaan (eikä TODELLAKAAN hymiötä), MUAHAHAMUAHAHAHMUAHAHAHHAAAA

Anonyymi kirjoitti...

Onkos Ruja viranomaisilta kadoksissa, eli etsintäkuulutettu? Voi voin kun nyt ei vaan taas jäisi luu kouraan rikoksesta uhoaville... Näin se on tähän mennessä mennyt. Ei muuten ole mikään iso media ottanut koko asiaan kantaa.. Kumma juttu jos kyseessä on miljardien huijaus niin kun täällä väitetään.

Anonyymi kirjoitti...

Rujallahan on DOJ:n viiden kohdan syyte valmiina odottamassa, josta maksimit 85 vuotta vankeutta. On ollut jo puolitoista vuotta siitä lähtien kun Ruja katosi, mutta vasta Konstantinin pidätyksen jälkeen syytteet tuli julkiseksi.
https://www.justice.gov/usao-sdny/press-release/file/1141981/download

Ruja on mitä todennäköisimmin (olen informoitu että on, mutta en voi julkisesti todistaa) Interpolin Red Notice listalla, ei julkisella puolella listaa, ihan samaan tapaan mitä Sebastian oli.

Ja siis miten niin täällä väitetään että kyseessä on miljardien huijaus? USAn Department Of Justice niin väittää. Sekä myös IRS että FBI.
https://www.justice.gov/usao-sdny/pr/manhattan-us-attorney-announces-charges-against-leaders-onecoin-multibillion-dollar

Mikä on "iso media"? Onko Reuters riittävän iso?
https://www.reuters.com/article/us-crypto-currency-onecoin/u-s-calls-onecoin-huge-pyramid-scheme-charges-leaders-idUSKCN1QP1WF

Anonyymi kirjoitti...

Onko nyt niin että tänne kirjoittelee OneCoin tunkit jotka eivät osaa englantia? Ja sitten ihmettelevät että "täällä väitetään..", kun ilmeisesti Tommi Vuorinen valehtelee jotain muuta.

Vai miten se on niin vaikeaa lukea DOJn virallista lehdistötiedotetta syytteistä liittyen OneCoiniin, Rujaan ja Konstantiniin?

https://www.justice.gov/usao-sdny/pr/manhattan-us-attorney-announces-charges-against-leaders-onecoin-multibillion-dollar

Anonyymi kirjoitti...

Elämän_koulu sioittaja/luohija uskoo vasta kun kympin uutisissa on maininta.

Anonyymi kirjoitti...

http://pjarvinen.blogspot.com/2018/01/onecoin-se-oli-siina.html
"Onecoin-huijauksen loppu näyttää koittaneen. Saksan aloitteesta Bulgarian viranomaiset ryhtyivät vihdoin toimiin ja takavarikoivat Onecoinin Bulgarian-toimiston tietokoneet poliisitutkintaa varten. Asiasta kertoo Bulgarian sisäministeriön tiedote."

Tämä edellinen hehkutus 20.1.2018, eli yli vuosi sitten.

Mikä siinä oli ongelma, ettei täällä kirjoittavien muka asiasta tietävien kommenteista huolimatta tapahtunut ainakaan mitään niin mullistavaa, että toiminta olisi loppunut tai lopetettu.

Antaa tämän teurastuskiiman jatkua ja seurataan tilannetta...

deckfromacard kirjoitti...

Konstantin astuu oikeuden eteen 26. huhtikuuta. Silloin saadaan lisää päivämääriä joihin asti itsepetosta voi jatkaa.

Jussi Makela kirjoitti...

Kerta kun joidenkin mielestä Onecoin on vielä hyvässä tilassa niin olisi viimeinkin mukava saada vastaus samaan kysymykseen jota olen täällä jo monta kertaa kysynyt:
-Monta kauppiasta dealshakerissa jotka ovat Suomessa?
-Mitä "oikeita" tuotteita kuten puhelimia,vaatteita tai yms voin ostaa dealshakerista 100% coineilla kun täällä on sanottu että on hyvä käytettävyys?

En nyt halua mitään vastausta että etsi itse tai muuta vastaavaa selittelyä vaan vastauksen siihen mitä voin ostaa vain coineilla jos käytättevyys on niin hyvä.

Anonyymi kirjoitti...

Listataan myös muita asioita joita ei ole tapahtunut:

- OneCoin ilmoitti uutissivustollaan 12. lokakuuta 2015, että ”OneCoin-kauppapaikat aukeavat, kun 30 prosenttia OneCoineista on louhittu. Kesään 2016 mennessä kauppoja on vähintään 50 000.”

Ei tapahtunut.

- Lupauksen mukaan kun puolet eli 50 prosenttia OneCoineista on louhittu, avataan OneCoin-pörssi kaikkien halukkaiden käyttöön.

Ei tapahtunut. (Avattiin oma xcoinx-sivusto joka suljettiin muutaman kuukauden päästä.)

- Yhtiö on luvannut vapauttaa louhinnan lähdekoodin julkiseksi, kun 80 prosenttia 2,1 miljardista OneCoinista on louhittu, jonka sanottiin olevan lopullinen määrä, noin vuonna 2017 tai 2018.

Ei tapahtunut.

- OneCoin Mastercard -kortti lanseerattiin Macaossa 27. syyskuuta 2015. Kortin luvattiin tulevan maailmanlaajuiseen käyttöön vuonna 2016, jolloin OneCoineja olisi voinut käyttää ”vaikka lähikaupassa.”

Ei tapahtunut.

- Onecoin listautuu pörssiin 2018.

Ei tapahtunut.

- Onecoin tulee julkiseen vaihdantaan muiden kryptovaluuttojen tapaan 2018 mennessä.

Ei tapahtunut.

- Onecoiniin sijoittavat ovat taloudellisesti riippumattomia vuoden sisällä liittymisestään.

Ei tapahtunut. (Onecoin-johtohahmot ovat rikastuneet, mutta sijoittajat eivät)

Anonyymi kirjoitti...

Vastustajat ovat jo satoja kertoja ilmoittaneet, että tässä se nyt oli. Tätä on tapahtunut ainakin 2015 alusta lähyien, mutta edelleen se vääntö jatkuu.... jatkuu.. ja jatkuu..

Anonyymi kirjoitti...

Ja Onecoin on satoja kertoja ilmoittanut mitä tulevaisuudessa tulee tapahtumaan ja mitään näistä lupauksista ei ole toteutettu. Joka kerta kun edellinen lupaus ei toteudu, deadlineä vaan siirretään vuodella eteenpäin ja selitykset menevät coinisteihin täydestä. Ja "sioittajien" odotus jatkuu... jatkuu.. ja jatkuu...

Petteri Järvinen kirjoitti...

Onecoinisteilta olisi kiinnostavaa kuulla yksikin perustelu sille, miksei valuutta ole vieläkään "valmis"? Mitä tässä vielä odotellaan, miksei pörssi jo aukea? Miksei omia kolikkoja voi vieläkään vaihtaa oikeiksi euroiksi? Mitä vielä tarvitaan ja milloin se toteutuu?

Aina yhtä hämmentävää nähdä, miten uudet lykkäykset ja tekosyyt uppoavat kannattajiin eikä kukaan vaadi avainhenkilöitä tilille aiemmista lupauksistaan.

No toisaalta, eihän jäsenillä ole muuta mahdollisuutta kuin vain uskoa ja odottaa, odottaa, odottaa...

Jussi Makela kirjoitti...

En nyt oikein tiedä mitä enään sanoa, itse en ole sanonut että nyt Onecoin kaatuu vaan olen ihmetellyt vain kaikkia viivästyksiä ja nyt joku Onecoin puolustaja yleistää ja väittää että kaikka "vihaajat" ovat olleet satoja kertoa väärässä ja siksi ei vastaa yksinkertaiseen kysymykseen. Eli laitetaan vielä kerran:

-Monta kauppiasta dealshakerissa jotka ovat Suomessa?
-Mitä "oikeita" tuotteita kuten puhelimia,vaatteita tai yms voin ostaa dealshakerista 100% coineilla kun täällä on sanottu että on hyvä käytettävyys?

Ja nyt ei vastausta että vihaajat väärässä tai muuta sellaista vaan ihan helppo kysymys niin ei vastauksenkaan tarvitse olla mikään monimutkainen. Toinen hyvä kysymys olisi myös tuo että mitä enään odotetaan, miksi Onecoin ei ole jo julkinen mutta siihen tulee vain vastaus että olen vain jäsen enkä kuulu mitenkään Onecoiniin niin en voi sanoa...

deckfromacard kirjoitti...

Erittäin hyvä kysymys nuo suomalaisten ostettavissa olevat tuotteet: Mitä vastinetta rahoilleen OneCoin-sijoittajat pystyvät saamaan?

OneCoin-sijoittajat laittoivat rahansa peliin mahdollisesti jo 2015 alussa.
Helmikuussa 2016 maajohtaja kertoi tuleville sijoittajille että 2.3.2016 aukeavat kauppapaikat joissa he voivat "ostaa suoraan OneCoineilla mitä tahansa tuotteita ja palveluita". Eikä vain muutamaa vaan "50 000 kauppapaikkaa nytten ihan ensimmäisten joukossa", hän sanoi.
Sen lisäksi että sijoittajien piti saada rahansa moninkertaisena takaisin, niitä rahoja piti pystyä käyttämään "mihin tahansa" tuotteisiin ja palveluihin 50 000 kauppapaikalla.

Eli kun nyt (yli 3 vuotta myöhemmin) täällä Anonyymit kertovat että Dealshaker todistaa että Petteri ja muut ovat olleet väärässä, niin annetaan se vastakysymys:

Millä tapaa sijoittajien pitäisi kokea OneCoinin lunastaneen lupauksensa kun kolme vuotta myöhemmin (luvatun kuukauden sijaan) saatavilla on 3 200 tuotetta luvatun 50 000 kauppapaikan sijaan? Kauppapaikkoja on selvästi alle 1 000, jo siltäkin pohjalta että kauppailla on yleensä yli 2 tuotetta kaupan.

Anonyymi kirjoitti...

Koinistimme saivartelee, vääntelee sanoja ymmärtämättä itsekään mitä haluaa sanoa.

Normaalin ihmisen silmissä onecoin oli kuollut ja kuopattu heti alkumetreillä. Normaali ihminen näki sen heti kusetukseksi.

Mutta tämä koinistimme nyt jatkaa maailman tappiin, esim. niin kauan kuin onecoinin webbisivut tai dealshitter ovat pystyssä. Ja senkin jälkeen kun ne on suljettu hän keksii jonkin näennäisfaktan johon tukeutuen jatkaa saivarteluaan. Ei näille voi mitään. You cannot win.

deckfromacard kirjoitti...

"Miksi muuten Rujaa ei ole etsintäkuulutettu jos kyseessä on iso rikollinen?"
"Kukaan ei tietääkseni ole etsintäkuulutettu. "
"etsintäkuulutukset ne antaa odottaa edelleen"
"euroopassa ei ole tuomioita tai etsintäkuulutuksia"
"edes etsintäkuulutuksia kun ei toistaiseksi ole tullut"

Sebastianin pidätysuutisen yhteydessä mainittiin että "Sebastian Greenwood who was wanted on a US international arrest warrant and an Interpol red notice for operating a digital currency pyramid scheme."

(Tuomioita jo listasin 15. maaliskuuta 2019 klo 11.44. En toista itseäni suotta.)

deckfromacard kirjoitti...

Tämä coinistilogiikka on muuten ihan mahtavaa:

Poliisi tutkii OneCoinia, ratsaa Sofian toimiston, vie laitteita.
"Ei ne poliisitutkinnat haittaa kun ei ole tullut pidätyksiä."
Tulee pidätyksiä.
"Ei ne pidätykset haittaa kun ei ole tullut tuomioita."
Tulee tuomioita.
"Ei ne tuomiot haittaa kun ei ole etsintäkuulutuksia."
Osoitetaan sormella että on.
"Ei ne etsintäkuulutukset haittaa kun ei ole...?"

TÄYDENTÄKÄÄ NYT TÄMÄ LAUSE! :D

Anonyymi kirjoitti...

Edelliseen: ei haittaa kun ei ole tuomittu Suomessa.

Wincapitan viimeiset sissit vetosivat siihen että olisi pitänyt tuomita Lontoossa (jostain ??? syystä) eikä Suomessa.

No tämähän on selvää! Konstantin on rehellinen ja rikkeetön mies koska häntä ei ole tuomittu SUOMESSA! Onecoinia ei ole koskaan tuomittu laittomaksi SUOMESSA!

HÄHÄHÄHÄHHÄÄÄÄÄ repikää siitä heitterit!!!!

deckfromacard kirjoitti...

Aivan totta, syy WinCapitan kanssa taisi olla että jonkin kirjanpidon mukaan firma oli rekisteröity Britteihin joten WinCapitan puolustusrintaman mukaan rikoshyödyn takavarikointia ei olisi saanut tehdä Suomessa. Tokko olisi saanut Kailajärveäkään pidättää, saati sitten tuomita.

Sillä logiikalla Konstantin on oikeusmurhan uhri kun joutuu oikeuteen Yhdysvalloissa. Kun kirjanpidollisesti firma on Belizessä ja fyysinen pääkonttori Bulgariassa niin Konstaa ei saisi viedä oikeuteen missään!

Jussi Makela kirjoitti...

Ei muka käytettävyyttä, valeuutisia taas vihaajilta. Suomessa on yksi liike joka on rekisteröity dealshakeriin(ei vaan myy mitään) https://newdealshaker.com/store/STELLAINDIGODESIGN

Nyt varmaan pitää pyytää anteeksi kun olen arvostellut Onecoinin käytettävyyttä... Huikea menestys tarina, yli 20 000 jäsentä Suomesta ja vain yksi on rekistöröinyt itsensä myyjäksi dealshakeriin. No mutta eihän Roomaakaan päivässä rakennuttu...

Anonyymi kirjoitti...

-sarkasmi start
Ja hei! Muistakaa että kaikki syytteet yms. kohdistuvat yksittäisiin henkilöihin ja heidän tekosiinsa. Onecoinia ei ole syytetty eikä tuomittu mistään. Repikää siitä heitterit! Te ette mahda mitään!
-sarkasmi end

Niin ja onecoinia ei edes voi saada syytteeseen koska se ei ole mitään. Sellaista juridista henkilöä ei ole olemassa. Kaikki on ovelasti kätketty pöytälaatikkofirmojen verkostoon joista mikään ei ole vastuussa mistään.

deckfromacard kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
deckfromacard kirjoitti...

Lisää kylmää vettä niskaan: Singaporen poliisi neuvoo olemaan sijoittamatta OneCoiniin ja promoamatta sitä. Kaksi saanut syytteet.

https://channelnewsasia.com/news/singapore/2-charged-police-unprecedented-multi-level-marketing-onecoin-11429062

Mutta se on varmaan taas niitä "yksittäinen IMA teki omiaan"?

Petteri Järvinen kirjoitti...

"THE recent charges brought against two men in Singapore for promoting a multi-level marketing scheme (MLM) involving the cryptocurrency OneCoin is an indication that the law is catching up with old-fashioned online scams dressed up in the new trappings of technology."

"In fact, it was discovered that OneCoin was not even based on a blockchain and the company was generating OneCoins at will, as well as manipulating the apparent value of the currency.

OneCoin customers were told that they could only get coins by buying tokens and then submitting them for mining in server farms. According to the company, this was because it "(gave) everyone an equal opportunity to mine regardless of their knowledge of IT". However, these farms did not exist, and only served to create the illusion of demand. (Because the queue to mine was so long, users had to wait to get their OneCoins.)"

https://www.digitalnewsasia.com/digital-economy/pitfalls-cryptocurrency-pyramid-scheme

Anonyymi kirjoitti...

Tässä seurannut tätä keskustelua ja jos olisin coijareiden pöksyissä niin mieluummin menisin vankilaan amerikassa kuin itäblogissa. Onko coijareilla alkanut maa polttaa jalkojen alla kotopuolessa ja antoivat pidätyttää itsensä rapakon takana.

Jussi Makela kirjoitti...

Onecoinin market cap on karvan alle 2 biljoonaa(triljoonaa USA) dollaria eli se on noin 10 kertaa suurempi kuin tällä hetkellä kaikkien muiden kryptojen market cap. Kuulostaako järkevältä? Joku sioittaja voisi tulla kertomaan tästä summasta jotain.


Toki on kyllä aika turhaa jauhaa Onecoinin arvosta mutta silti luulisi että jollain sioittajalla heräisi epäillys kun Onecoinien arvo on noin järjetön.

Anonyymi kirjoitti...

Siis tuosta Tommin videosta tuli täysin uutta tietoa itselleni. ONECOINILLA ON SISÄINEN TUTKINTA!!! On kyllä oikein vakavasti otettava varmasti... Pankki- ja vakuutusalalla työskenneltyäni voin sanoa, että oikea sisäinen tutkinta Suomessa on todella vakavasti otettava ja tekevät Finanssivalvontaan ihan omasta yrityksestä raportteja/ ilmiantoja, jos jokin asia ei ole kunnossa. Veikkaan ettei Onecoinilla taida kyllä itse ilmiantaa kusetusta?

deckfromacard kirjoitti...

Suomalainen media herää hitaasti:

Virtuaalivaluutta OneCoin paljastui pyramidihuijaukseksi – johtajia kiinni, uhreja löytyy myös Suomesta (Ilta-Sanomat)

Anonyymi kirjoitti...

Jokos niitä syytteitä tai tuomioita on alkanut tulemaan?

deckfromacard kirjoitti...

Jos peruskoulu on käyty, niin voi ihan itse lukea yläpuolelta syytteet (on tullut) ja tuomiot (on tullut).

Jussi Makela kirjoitti...

Mutta eihän syyte ole sama asia kuin tuomio. Kyllä sitä aina saa syyttää mutta siihen pitäisi olla myös hyvä syy, nyt ei taida olla sitäkään vaan kateuden takia pidättivät... No leikki sikseen, voisiko nyt joku siottaja tulla kertomaan Onecoinin melkein 2 biljoonan "markkina-arvosta" ja siitä kuinka absurdilta se kuulostaa vaikka se on arvo mitä yhtiö itse antaa Onecoinille.

Anonyymi kirjoitti...

"Jos peruskoulu on käyty, niin voi ihan itse lukea yläpuolelta syytteet (on tullut) ja tuomiot (on tullut)."

Miksi syyttäjä haki 1kk. lisäaikaa todisteille?

Anonyymi kirjoitti...

Spekulaatioiden mukaan Konsta olisi alkanut laulaa saadakseen pienemmän tuomion.

Anonyymi kirjoitti...

Todisteita ei siis ollut riittävästi kun tarvittiin anella lisäaikaa.

deckfromacard kirjoitti...

Otetaan nyt ihan järjestyksessä nämä asiat:
1) PUOLUSTUS ehdotti sopimusta. Syyttäjällä oli mielestään riittävä näyttö mennä oikeuteen, Konsta on ollut se joka ei ole oikeuteen halunnut. (Miksi, jos on syytön? Eikö se olisi kaikkien etu että saadaan nyt oikeuden päätös ettei rikosta ole tapahtunut?)
2) Syyttäjä on kuullut mitä Konstalla on tarjottavaa ja arvioinut että se voi olla vaivan arvoista. Joten syyttäjä pyysi että kuulemista siirretään jotta ko. neuvottelut voidaan käydä loppuun. (Ei pyytänyt lisäaikaa voidakseen etsiä lisää näyttöä vaan käydäkseen loppuun keskustelut Konstan puolustuksen kanssa. Sisäpiirin tietoa on sitten ilmeisesti ollut paljon kun ei aika riittänyt.)
3) Konstan puolustus hyväksyi siirron. (Jos kerran Anonyymin mielestä (ja Konstantinin puolustuksen mielestä) näyttö ei riitä, niin tässä kohdin kuuluu kieltäytyä kuulemisen siirtämisestä, ei suostua siihen. Suostui.

Anonyymi kirjoitti...

>>> Jokos niitä syytteitä tai tuomioita on alkanut tulemaan?

>> Jos peruskoulu on käyty, niin voi ihan itse lukea
>> yläpuolelta syytteet (on tullut) ja tuomiot (on tullut).

> Miksi syyttäjä haki 1kk. lisäaikaa todisteille?

Miten se liittyy asiaan?
Koska ei osaa yläpuolelta lukea niin tässä tiivistellysti:
Kysymys oli että "jokos niitä syytteitä on alkanut tulemaan" (On, koko tämä blogipostaus on siitä aiheesta kuinka sekä Ruja että Rujan veli ovat saaneet syytteet. Ja Mark Scott joka pesi rahat heidän puolestaan.) Ei mikään yksittäinen IMA vaan ihan Ruja Ignatova itse.
Ja sitten lisäksi kysyttiin että "jokos niitä tuomioita on alkanut tulemaan", niin kommentti 15. maaliskuuta 2019 klo 11.44 jonka olisi tuolta yltä voinut lukea:
Kiinassa 35 syytettyä sai tuomiot. Ei siis pelkästään syytteet vaan tuomiot. Ja rikos heidän osaltaan oli laiton pyramidipeli.
Taas kerran OneCoin/OneLife sanoo pressiriliisissään toisille "sioittajille" että nämä olivat "yksittäisten edustajien harharetkiä", mutta se ei muuta mitään. Kiinalaiset OneCoinin jäsenet myivät OneCoinin koulutuspaketteja OneCoinin järjestelmässä OneCoinin referral linkeillä OneCoinin hinnoittelulla ja käyttäen OneCoinin omaa nettisivua/mekanismia kaikkeen tähän. Juuri siten kuin koko Onecoinin "koulutusmyynti" on suunniteltu toimimaan.
Kuten Yhdysvalloissa, niin myös Kiinassa se tapa millä koulutusta myytiin oli pyramidipeli, riippumatta siitä ovatko yksittäiset IMA:t luvanneet tuottoja tai ei.

Ja on niitä etsintäkuulutuksiakin. (Kun niitä jostain syystä aina kysellään.) Aiemmista kommenteista: Sebastian Greenwood (joka mitä ilmeisimmin lauloi julki kaikki tietonsa jolta perustein Konstantin nyt pidätettiin) otettiin uutisen mukaan kiinni kansainvälisen etsintäkuulutuksen perusteella. Saman uutisen perusteella etsintäkuulutus oli siltä "ei-julkiselta" listalta jolla olevat kerrotaan viranomaisille kyllä mutta suurelle yleisölle vasta kun kaveri on saatu kiinni, jotta rikollinen ei karkaa maan rakoon kun kuulee että on etsintäkuulutus perässä.

Jussi Makela kirjoitti...

Puolustus siis suostui kuukauden jatkoaikaan vaikka Konsta on syytön? Kuulostaa todella loogiselta. No vielä jotkut sioittajat tarttuvat viimeisiin oljenkorsiin(pelkkiä oletuksia) ja toivovat että Konsta pääsisi ihan noin vaan vapaaksi.

Vielä jos saisi mielipiteen Onecoinin market capista joka on nyt noin 2000 miljardia dollaria eli yli 10-kertainen kaikkiin muihin kryptoihin verrattuna. Ja vielä bonuksena olisi mukava saada esimerkkejä Onecoinin käytettävyydestä.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi syyttäjä haki lisäaikaa? Eikö heillä jo ollut tarpeeksi materiaalia (ainakin viesteistä/kirjoituksista päätellen) siihen 20v. tuomioon, mitä siis on vielä odotettavissa?

Jussi Makela kirjoitti...

3 viestiä ylempänä kerrotaan hyvin selvästi miksi syyttäjä haki lisäaikaa joten turha sitä enään kysellä kun on vastaus jo tullut.

Vielä kun saisi jonkun Onecoinin puolestapuhujan kommentit Onecoinin 2000 miljardin market capista tai Onecoinin käytettävyydestä(vähän menee jo spämmäämisen puolella nämä kysymykset mutta kun ei tule mitään vastausta niin on kysyttävä aina uudestaan).

Anonyymi kirjoitti...

Muistutetaan nyt kuitenkin että mitään market-cappia OneCoinilla ei oikeasti ole, koska OneCoin kolikolla ei ole markkinahintaakaan. Voidaan ainoastaan puhua teorian tasolla koska OneCoin kolikon hinta on yhtiön itsensä määräämä naurettava feikkihinta jota kukaan ei ole valmis maksamaan.

Jussi Makela kirjoitti...

Enemmän koitan käyttää noita Onecoinin antamia tietoja vain siihen että sioittajat tajuaisivat kuinka typerältä Onecoinin väitteet kuulostaa. Tosiaan keskustelua voi käydä vain teoria tasolla koska lähes kaikki mitä Onecoin tekee tai lupaa on vain lupaus että tulevaisuudessa jotain tapahtuu, ainut mikä oikeasti tapahtuu on se että sioittaja lähettää rahansa ja saa "hyvää" koulutusta ja ilmaisia tokeneita.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Onecoinissa kyse on uskosta, joten järkiargumenteilla ei ole mitään vaikutusta.

deckfromacard kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.