perjantai 23. lokakuuta 2009

Wlan-tukiasemia kuuden metrin välein

Olen tehnyt joka syksy war-driving ajon ja tilastoinut wlan-verkkojen teknisiä arvoja. Tukiasemat näyttävät yleistyvän edelleen nopeasti. Omalta 600 metrin kadunpätkältä, jossa on omakoti- ja rivitaloja, löytyi 92 tukiasemaa. Se vastaa 153 asemaa kilometrillä eli yhtä asemaa kuuden metrin välein!

Tukiasemista 11 oli suojattu niin hyvin, etteivät ne ilmoittaneet edes SSID-nimeään. Selvästi oletusasennukseen (jossa käyttäjä ei ymmärrä tekniikasta mitään) viittaavia SSID-nimiä (default, dlink, WLAN-AP, belkin54g, GIGABYTE, ZyXEL) oli 13 eli 14 prosenttia.

Poistamalla Wippies- tai FON-yhteisöjen asemat (jotka on tarkoitettu yhteyden jakamiseen hallitusti) joukosta jää 83 tukiasemaa. Niistä 11 eli 13 prosenttia oli kokonaan ilman salausta. Voi vain arvailla, miten moni oli jättänyt aseman tarkoituksella auki ja kuinka monelta suojaus oli jäänyt tekemättä osaamattomuuden vuoksi.

Kotikadun lukemia ei tietenkään voi yleistää. Lasken myöhemmin vastaavia tilastoja myös suuremmasta aineistosta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jokainen fiksumpi on jo siirtynyt 5 Ghz taajuudelle.

Anonyymi kirjoitti...

Perinteinen tapa körttinörttien joukossa on laittaa Raamattu tukiaseman päälle. Tätä käytetään laajasti ja se on tehokastapa. Muslimien keskuudessa käytetään yleisesti Koraani tukiaseman päällä.

Website Security Test