perjantai 10. heinäkuuta 2009

Special price for you only: vuoden Tietoviikot 24 eurolla

Lehtimyyjä soitti eilen illalla. Olin vähällä suuttua - kukaan ei halua kesäiltana soittoja lehtimyyjältä, joka käyttää tavallista 045-alkuista puhelinnumeroa.

Tällä kertaa myyjällä oli aidosti houkutteleva tarjous: vuoden Tietoviikko-lehdet 24 eurolla (normaalihinta 132 euroa). Tarjous oli voimassa vain MikroPC-lehden tilaajille ja todellinen omakustannushinta, joka kattoi pelkän painon ja postituksen.

En usko, että joka viikko ilmestyvää lehteä voidaan painaa ja jakaa 24 eurolla vuoden ajan - muutenhan lehden julkaisijan kate olisi hulppeat 82 prosenttia. Luultavasti jokainen näin haalittu uusi tilaaja tuottaa Talentumille tappiota.

Vaikka 24 euroa kattaisi painon ja jakelun, tarjous on silti huolestuttava. Paperilehti on menossa samaan kuin nettijulkaisut: sisällöllä ei enää ole arvoa, siitä veloitetaan pelkät materia- ja jakelukustannukset. Nettilehden tapauksessa ne ovat nolla euroa, paperilehdessä vähän enemmän.

Tällainen kehitys pakottaa kysymään, mikä on median ja toimittajien tulevaisuus. Onko sitä? Vai luemmeko kaikki jatkossa pelkkiä harrastajien kirjoittamia blogeja?

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Tietoviikkoa on saanut samaan hintaan jo ties kuinka pitkään jos on ollut TTL Ry'n jäsen. Mutuna homma meni näin: aikaisemmin tivi tuli ilmaiseksi jäsenlähtenä mutta it viikon tullessa markkinoille ttl ry "vaihtoi lehteä" ja tivin tyrkytti lehteä "ex-tilaajille" about just 20€ hintaan..

Unknown kirjoitti...

Levikkitaistelu on kovaa. Ilmeisimmin tavoitteena on pitää mediamyynnin hintataso jonkinlaisena.