maanantai 17. helmikuuta 2020

Google-hakutulosten päivämuutos jopa 18 prosenttia

Googlen hakutulokset voivat vaihtua merkittävästi yhdessä vuorokaudessa. Testasin suomenkielisten numerosanojen osumat sunnuntaina 16.2.2020 ja uudelleen maanantaina 17.2.2020. Tuloksissa oli yllättävän suuria eroja.

Osumien muutos yhdessä vuorokaudessa (suomi).
Numero "yksi" näyttää pysyneen liki vakiona, mutta "neljä" on yleistynyt 42,9 miljoonasta 51,6 miljoonaan. Vielä suurempi muutos on sanojen "kuusi" ja "kymmenen" kohdalla, jossa muutokset ovat -18 % ja +22 %. Yllättäen sanojen kokonaismäärä muuttui vain vähän 457,10 miljoonasta 458,1 miljoonaan.

Miksi Goolge löysi sunnuntaina 21,4 miljoonaa sanaa "kymmenen", mutta maanantaina jo 26,1 miljoonaa? Kukaan ulkopuolinen ei tiedä. Todennäköisin selitys on, että eri päivinä ja eri kellonaikoina haut kohdistuvat eri palvelimille, joiden hakutietokannat ovat eri vaiheissa.

Myös englanninkielissä sanoissa on suurta vaihtelua:

Osumien muutos yhdessä vuorokaudessa (englanti).
Nyt suurin muutos on sanan "nine" kohdalla, noin -11 % (2060 miljoonasta 1840 miljoonaan). Sanojen kokonaismäärä on muuttunut peräti kuusi prosenttia (64710 miljoonasta 60770 miljoonaan).

Kiinnostavaa on, että aiempaan mittaukseen verrattuna sanan "one" määrä on laskenut selvästi.

Tulosten seuranta muistuttaa siitä, ettei Google ole suinkaan täydellinen hakukone. Siksi sen tuloksiinkaan ei kannata suhtautua kritiikittömästi. Mitähän luvut huomenna ovat? "Arvotaan tiistain lukemat..."

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos 'one' löytyy nykyään vähemmän, varmaan Onecoin-verkoston huijauksen hiipuminen kyseessä :)

Unknown kirjoitti...

Easy "water hack" burns 2 lbs OVERNIGHT

Well over 160,000 men and women are losing weight with a easy and secret "water hack" to burn 1-2 lbs every night while they sleep.

It's painless and works on anybody.

This is how to do it yourself:

1) Get a glass and fill it up half the way

2) Now follow this weight losing HACK

and you'll be 1-2 lbs skinnier the very next day!