torstai 7. maaliskuuta 2019

Me setämiehet pelastimme jo kerran maailman

Ilmastonmuutos ja ilmastoahdistus ovat nousseet tasolle, jossa maalaisjärki ja journalistiset periaatteet saavat väistyä. Eilen Greenpeacen aktivisteja nousi eduskunnan pylväisiin vaatimaan, että Suomi pelastaa maailman ilmastonmuutokselta.

Ilmastonmuutoksen lapsitähdeksi on noussut ruotsalainen 15-vuotias Greta Thunberg, jonka koululakko ilmastonmuutosta vastaan muuttui kansainväliseksi mediatapahtumaksi. Vanhempien kirja aiheesta ilmestyy syksyllä suomeksi Tammen kustantamana.

Some-keskustelussa nuoret syyllistävät vanhempiaan siitä, etteivät nämä osallistu riittävästi ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun. Mutta hei, me "setämiehet" ja "tätinaiset" pelastimme maailman omassa nuoruudessamme useitakin kertoja.

Onnistuimme pysäyttämään otsonikadon ja happosateet sekä lopettamaan jätevesien laskemisen järviin. Marssimme keskimatkan ydinohjuksia vastaan ja onnistuimme poistamaan ne Euroopasta. Päällämme roikkui alituinen ydinsodan uhka, mutta onnistuimme torjumaan senkin.

Pysäytimme kommunismin leviämisen Euroopassa ja torjuimme taistolaisuuden nousun Suomessa, vaikka sen tehneitä kutsuttiin noihin aikoihin mitään ymmärtämättömiksi taantumuksellisiksi. Lopulta kaadoimme Berliinin muurin ja yhdensimme Euroopan -- saavutus, jonka osa nykyisistä nuorista haluaa tosin perua.

Yhden virheen taisimme tehdä. Monet meistä marssivat ydinvoimaa vastaan, vaikka nyt siitä odotetaan pelastajaa ilmastonmuutokselle.

Me setämiehet ja tätinaiset teimme maailmasta ja Suomesta paremman paikan lapsillemme, jotta he voisivat elintason ja matkailun tukemina kantaa oman osansa tulevaisuuden rakentamisesta. Vastaavasti mekään emme olleet kiitollisia omille vanhemmillemme, jotka pelastivat Suomen itsenäisyyden ja rakensivat köyhästä maatalousvaltiosta huikean pohjoismaisen menestystarinan.

Tuskin he sitä odottivatkaan. Eivät odota nykyisetkään setämiehet ja tätinaiset. Mutta maalaisjärkeä toivoisimme kaikilta.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo keskimatkan ydinohjusten poistaminen ei tapahtunut miekkareista johtuen vaan niistä huolimatta. Gorbatshov joutui talousahdingossa hyväksymään sen, mitä USA ja NATO olivat alusta alkaen tarjonneet: Neuvostoliitto poisti kaikki SS-20 -ohjuksensa ja vastavuoroisesti USA poisti risteilyohjukset ja Pershing-2:t. Sopimus olisi syntynyt aikaisemmin, jos kansanliike USA:n ohjuksia vastaan ei olisi antanut signaalia, että edullisempi sopimus olisi mahdollinen.

Kumitonttu kirjoitti...

Petteri on oikeilla jäljillä, mutta ratkaisevalla hetkellä kiekko karkaa lavasta. Koko meidän ikämme olemme valinneet vaaleissa päättäjiä muodostamaan yhteiskunnassamme sosialistisen. Kuten Bernie Sanders sanoo, Suomen yhteiskunta on demokraattinen sosialismi.

Yksikään sosialistinen valtio ei vakaa vaan ne kaatuvat koska "jossain vaiheessa toisten rahat loppuvat". Nykyiset teini-ikäiset ovat ensimmäinen sukupolvi sataan vuoteen, joka tulee elämään markkinataloudessa, ja kiitollisia siitä. He elävät aidosti globaalissa yhteisössä, jossa yksittäisten valtioiden poliittiset päättäjät eivät voi rajoittaa heidän vapauksiaan. Tulevaisuuden valtiot keskittyvät ydintehtäviinsä: rajavalvonta, sisäinen turvallisuus ja infran rahoitus.

Toisin sanoen, olemme yrittäneet jättää nykynuorille mahdollisimman säännellyn ja keskusjohtoisen yhteiskunnan ja tehneet karhunpalveluksen. Nykynuoret vapautuvat 50 vuoden sosialismin kuristuksesta aivan kuten sirppisaksalaiset vuonna '89.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Vai että sosialistinen Suomi... no, kansainvälisillä mittareilla pohjoismaat ovat menestyneet loistavasti.

USA:ssa on kokeiltu täysin vapaata markkinataloutta, jonka edustaja Trump on. Juuri tällä hetkellä virta vie siellä selvästi vasemmalle, etenkin nuorten keskuudessa. Katsotaan, kenet demokraatit valitsevat lopulta ehdokkaakseen.

Kumitonttu kirjoitti...

Millä mittareilla Pohjoismaat ovat menestyneet erinomaisesti?

Yhdysvalloissa valkoinen väestö on tuplarikkaampaa kuin eurooppalaiset serkkunsa. Jos USA:ssa on yhtä heterogeeninen populaatio kuin Suomessa (esim Montana), ihmiset ovat onnellisempia kuin Suomessa.

Meidän ongelma täällä on että emme ymmärrä Yhdysvaltojen muodostuvan eri väestöryhmistä, joilla on tyystin erilaiset ominaisuudet.

Se että nuoret amerikkalaiset ovat "edistyksellisiä" on tyypillistä nuorisoradikalismia. Saksassa sama 30-luvulla, Euroopassa 60-luvulla, nyt jälleen hakataan päätä seinään.

Oliko sinusta nuorison kääntyminen vasemmalle 70-luvulla hyvä asia? Miksi mielestäsi nyt on?

SS kirjoitti...

Suomen menestys lienee tosia. Nuoret ovat yhtä Supistisempia ja siinä mielessä edistyksellisiä.

Anonyymi kirjoitti...

Vasemmistolla ei ole ratkaisua ilmastonmuutokseen. Päinvastoin, jos ideologia on se, että tuloeroja ei saa olla, niin se tarkoittaa lisää kuluttajia, lisää kulutusta ja hiilidioksidia. Suomeen kuulumattomien ihmisten massamuuton mahdollistaminen jo itsessään mitätöi kaikki vasemmiston aikaansaamat mittaluokaltaan kosmeettiset parannukset. Ilmastoahdistusta voi aiheuttaa se, että ratkaisua ei ole olemassa oman ideologian puitteissa.

Ei ole selvää että ilmastonmuutokseen on olemassa mitään mahdollisuuksien rajoissa olevaa ratkaisua, vaikka toisenlaisiin historiassa eteen tulleisiin ongelmiin on löytynyt ratkaisu. Jonkinlainen globaali ilmastofasistinen hallitus voisi kieltää kansalaisilta autolla ajamisen ja lentokoneella lentämisen ilman ennalta hyväksyttyä syytä.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on tarvetta raskaasti ekofasistiselle puolueelle. Ainoastaa rankka ja rajuja otteita käyttävä Johtaja pystyy pelastaam maapallon ilmastonmuutokselta. Mitkään pikkuteot eivät riitä vaan tarvitaan Stalinin ja Hitlerin kaltaista johtajuutta.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.amandapasanen.fi/blog/

Anonyymi kirjoitti...

Greenpeacen olisi pitänyt suorittaa performanssinsa sellaisessa paikassa jossa maapalloamme saastutetaan mistään välittämättä ja vieläpä paikallisten päättäjien tukemana. Sopiva paikka olisi ollut vaikka Taivaallisen rauhan aukion monumentteihin kiipeily. Varmasti heidän sanomansa olisi saanut enemmän huomiota maailmalla kuin ruotsalaisen koulutyön lintsaus.

Ilmasto-asiat ovat sekoittaneet politikkojenkin päät, hiilinieluja ym. maahan joka elää metsätaloudesta ja hallitsee metsien hoidon. Demarit ovat marssimassa selvään vaalivoittoon ja hallitusvastuuseen vetäen sinne höttöunelmaiset ja työtävieroksuvat vihervassarit perässään. Kaikille vasemmistopuolueille on yhteistä se että he eivät tiedä mistä raha tulee vaan luulevat että yrityksillä ja yrittäjillä on vaan rahaa loputtomasti. Toivottavasti setämiehet ja tätinaiset ovat vielä iskussa, teitä tarvitaan vielä!

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?v=qhw4X3-csE4

https://www.kristillinenkirjakauppa.fi/tuote/vaarallinen-vihrea-valhe-juha-ahvio/

https://www.nykysuomi.com/2018/02/13/jouko-piho-vaarallinen-vihrea-valhe/

https://www.oikeamedia.com/o1-24109