sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Yksityisyyttä oman pilven alla?

Muuan tarkkaavainen käyttäjä oli huomannut Googlen satelliittikuvissa erikoisen pilven:

Voiko rahalla ostaa pilven, joka suojaa sopivasti yksityisyyttä?
Erikoiseksi asian tekee se, että kyseisellä kohdalla on muusta Helsingistä poikkeava kuva -- aivan kuin joku olisi maksanut Googlelle yksityisyydestään. Muu Helsinki on kuvattu kirkkaalla säällä, mutta Suvisaariston päällä on juuri sopivan kokoinen ja läpitunkematon pilvi.

Voit itse tutkia pilveä kirjoittamalla Googlen karttaan (http://maps.google.com) osoitteeksi esimerkiksi Skatantie, Espoo.

Satelliittinäkymää selaamalla löytyy muutamia muitakin kohtia, joissa yksittäinen karttaruutu on muista poiketen pilven peitossa. Onko kyseinen ruutu vioittunut ja pitänyt siksi kuvata uudelleen, vaikka sää onkin ollut huono? Vai onko pilvikuva valittu tarkoituksella?

Suvisaaristossa riittää henkilöitä, joilla on varaa maksaa siitä, etteivät muut zoomaile heidän takapihojaan avaruudesta. Tai ehkä saaristossa on jotain maanpuolustuksellista suojattavaa?

Sattumaa vai ei? Päättele itse.

5 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Nokian kartoissa näkyy normaalisti, myös 3D:nä.

Nimetön kirjoitti...

Google Earthissa voi käydä aikamatkalla ja valita vanhempia ilmakuvia. Espoon Suvisaariston osalta pääsee näkemään erilaisia pilviä, mutta myös täysin pilvettömiä kuvia. Kyseinen pilvi on muuten vuodelta 2008 ja se on Google Mapsissa aikaisemmin peittänyt vielä laajemman alueen.

Sakke kirjoitti...

Asun maalla, lähellä Helsinkiä. Minunkaan kotipihani ei näy Googlessa, mutta enpä ole maksanut ryytimaani salaamisesta kenellekään, vaan taloni päällä oleva pilvi lienee vaan sattumalta ollut siinä.

Hannu Tanskanen kirjoitti...

@Tutkasatelliitti näkee kyllä pilvenkin läpi,paljon infoa saa myös infrapunalla.

Nimetön kirjoitti...

Tuskin tuossa mitään ihmeellistä tosiaan on. Täällä hieman kaupunkien ulkopuolella ei tarvita edes pilviä, kuvat ovat ilman niitäkin epäselviä.
Varuskuntia ei ole mitenkän suojattu.

En tiedä onko joku katsonut karttapaikka.fi -kuvista piilotettuja kohtia, tuskinpa niistä mitään löytyy.