perjantai 17. kesäkuuta 2011

Lobbariohjelma julkistettiin

Lobbausohjelma -- anteeksi, hallitusohjelma -- on sitten julkistettu. Sen kovaa ydintä ovat talouteen liittyvät päätökset ja erilaisten maksujen korotukset.

Ytimen ympärille on kasattu kymmeniä sivuja höttöä, joka lienee peräisin suoraan lobbarien ja etujärjestöjen kynästä. Sen verran tekstiin on sentään tehty toimitustyötä, että ranskalaiset viivat on poistettu näkyvistä. Lukija voi helposti kuvitella ne mielessään.

Mitenkähän näitäkin diiba-daaba-kohtia pitäisi tulkita:

- Kansallisesti ja kansainvälisesti verkottuneiden innovaatioyhteisöjen lisäksi Suomeen luodaan vahvoja alueellisia innovaatiokeskittymiä. (heh, heh!)

- Valtion liikenneratkaisuilla tuetaan alueiden toimintaedellytysten kehittymistä. Nopeat tietoliikenneyhteydet ulotetaan maan kaikkiin osiin. (miten?)

- Nopeasti lisääntyvä etätunnistusteknologian (mm. RFID) käyttö avaa uusia mahdollisuuksia, mutta vaatii myös ajanmukaista lainsäädäntöä. (yllätys yllätys... onkohan ko. kohdan kirjoittaja tiennyt, mitä RFID tarkoittaa ja millaista lainsäädäntöä se tarvitsee? Ei kai mikään tarvitse vanhentunutta lainsäädäntöä?)

- Suomi nostetaan johtavaksi luonnonvarojen ja materiaalien kestävän, taloudellisen sekä innovatiivisen hyödyntämisen osaamisen maaksi nojautuen alueidensa erilaisiin luonnonrikkauksiin. (voi vitsi mitä kapulakieltä... entä jos meistä ei tule johtavaa maata, onko hallitus silloin epäonnistunut ja eroaako se?)

- Perheiden hyvinvointia ja jokaisen yhteiskunnallista osallisuutta
lisätään. (miten hallitus voi lisätä perheiden hyvinvointia?)

- Olympiastadionin peruskorjauksen luonne kansallisena hankkeena huomioidaan sen rahoituksessa. (kukahan lobbari tämän on sanellut? Mitä tekemistä Olympiastadionin peruskorjauksella on hallituksen kanssa?)

- Strategisten huippuosaamisen keskittymien toimintaa jatketaan ja turvataan rahoituksen toimivuus. (mitähän mahtavat olla strategisen huippuosaamisen keskittymät? Tuntisivatko poliitikot niitä, jos tulisivat kadulla vastaan?)

Paljonkohan näistä 60 päivästä on kulunut em. ranskalaisten pyörittelyyn?

4 kommenttia:

hdmi kirjoitti...

Parannusta edellytetään.
Edellytyksiä parannetaan.

Anonyymi kirjoitti...

Strategisen huippuosaamisen keskittymät (SHOK) ovat yksi Tekesin rahoitusrööri, eiköhän hallitusohjelmakynäilijä ne tunne.

Anonyymi kirjoitti...

Vähän aiheen vierestä:
http://www.helsinki.fi/ajankohtaista/uutisarkisto/6-2011/17-10-27-25.html

"Teosto, Gramex, Musiikkituottajat ja Suomen Muusikkojen Liitto lahjoittivat yhteensä 525 000 euroa Helsingin yliopiston Tulevaisuusrahastoon.

Musiikin alalla toimivien järjestöjen edustajat haluavat lahjoituksen myötä nostaa esiin erityisesti tekijänoikeuksiin liittyviä kysymyksiä. Toiveena on, että tekijänoikeuksien tutkimusta ja tutkijankoulutusta vahvistettaisiin Suomessa perustamalla alalle oma professuuri."

Tero Lehto kirjoitti...

Eiköhän nuo Gramexin ja Teoston lahjoitukset ole kerätty kuluttajilta ja muilta kulttuuriteosten käyttäjiltä.

Website Security Test