keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

YLEn toimitusjohtajuus: unelmaduuni

YLEn toimitusjohtajan paikka voi olla tuulinen, mutta muutoin se on unelmaduuni. Ajatelkaa nyt: lehtitietojen mukaan palkka 16 000 euroa kuukaudessa (luultavasti Jungnerin pian aloittava seuraaja on 'suostunut' tehtävään vain palkankorotusta vastaan), mahdollisuus työnantajan kustantamiin opintoihin Kaliforniassa, matkat olympialaisiin ja palkinto/opintomatkat koko johtoryhmälle Japaniin. Ei hullumpaa.

Työtä helpottaa se, ettei yritys saa tehdä voittoa. Tappiotkin ovat ikäviä, mutta ne maksetaan lopulta kansan kukkarosta. Optimaalinen tavoite olisi nollatulos.

Toimitusjohtajat eivät ole olleet kovan linjan ammattilaisia, vaan yhteiskuntasuhteiden johtajia. Tehtävässä tarvitaankin enemmän sosiaalisia taitoja ja diplomatiaa kuin liiketoimintaosaamista.

Jos mediamaksun suuruudeksi tulee 200 euroa, pelkän toimitusjohtajan palkka sivukuluineen (ilman USA-, Japani- ja olympiamatkoja) syö 1500 katsojan rahat.

BBC:llä toimitusjohtajan palkka on kuulemma kolminkertainen pääministerin liksaan verrattuna.

Tällaiset älyttömyydet ovat perua vanhasta maailmasta, jossa media oli hyvä bisnes ja harvojen saatavilla. Nyt tilanne on muuttunut, ja ennen pitkää sen täytyy näkyä niin BBC:ssä kuin YLEssäkin.

YLEn säästökuuri ei ole vielä edes alkanut.

1 kommentti:

Teemu kirjoitti...

Tätä aihetta kevyesti sivuten voisin kysyä että mitäpä tuumaat ministerin mielen muutoksesta koskien Yle-maksua? Vielä eilen maksu oli tuloillaan ja hintakin oli tiedossa tänään kaikki on kuitenkin toisin??

Website Security Test