maanantai 24. huhtikuuta 2023

GNG ja pingviinitoken - Kari Wahlroosin uusin projekti

Kari Wahlroos - Mahtikotka, The Mighty Eagle - ei totisesti lepää laakereillaan. Vuonna 2021 oli Tuohivirta, sitten piti tulla Freedom Republic, mutta nyt Wahlroos yllättää jälleen: hänestä on tullut GNG:n avainhenkilö. Miehen naama on edellisistä kerroista hieman muuttunut, mutta puheet ja uho ovat entisellään. Luvassa on valtavia tuottoja niille, jotka lähtevät ensimmäisenä mukaan ja kokoavat oman verkoston, mikä tuo rahaa sisään.

Wahlroos vauhdissa.
Miehen Facebook-sivulla ei enää juuri muuta olekaan kuin GNG-hehkutusta. Pitää kelata viime syksyyn asti, ennen kuin löytyy vastaavia hehkutuksia Freedom Republic of Liberty -tokenista, jonka piti alkaa toimia 1.4.2023. Ilmeisesti nopealiikkeinen Wahlroos on taas hypännyt uuteen ja hylännyt vanhan.

GNG on jokseenkin hämärä NFT-kuvio, jossa sijoitetaan pingviini-tokeniin (ihan totta!). Yhtiön kotipaikka on Curacaon saarella Karibialla. Yhtiö maksaa tasaisesti osinkoja ja listaa tokenin kryptopörssiin, jolloin sen arvon odotetaan monikymmenkertaistuvan muutamassa vuodessa. Kuulostaa tutulta.

GNG - Uusi aikakausi.

Esitteessä kerrotaan, että mukaan lähteneiden varat sijoitetaan neljällä eri tavalla tuottojen varmistamiseksi. Sen tarkempia yksityiskohtia ei esitteestä löytynyt.

Hankittavat NFT:t ovat eri värisiä pingviinejä.

Toiminta alkoi 18.3.2023, jolloin tokenin arvo oli 0,10 dollaria. Nyt arvo on jo noussut 0,12 dollariin ja kun kesäkuussa listaudutaan kryptopörssiin (mahtavatko nämä edes ymmärtää, mitä se tarkoittaa?), kaupankäynti alkaa 0,50 dollarin hinnalla. Muutamassa kuukaudessa sijoitetut varat siis viisinkertaistuvat, ja sen jälkeen vain taivas on rajana. Ensi vuonna tokenin arvo pitäisi olla kahdeksan dollaria (80-kertaistunut), seuraavana ennustettu jo 37 dollaria (370-kertaistunut).

"Ennustettu arvonnousu" vuodessa 80-kertainen.

Nyt ei myydä koulutusta, vaan puhutaan suorista sijoituksista. Suomen-toimintojen vetäjän mukaan käytännössä minimisijoitus on 500 dollaria, vaikka halvimmat token-paketit alkavat 50 dollarista. Ei siis ihan pikkurahalla pelaamista. Koulutustakin on luvassa, mutta jäsenet saavat sen ilmaiseksi.

Jos oikein tulkitsen, jäsenen pitää ostaa 90 päivän välein uusi NFT-pingviini, jotta paikka matriisissa säilyisi. Näitä rahoja sitten jaetaan muille jäsenille. Tämän selvempää pyramidia ei taida olla olemassakaan. Toivottavasti Finanssivalvonta on tällä kertaa hereillä.

Mukana näyttää olevan monia Onecoinista tuttuja kasvoja, Wahlroosin itsensä lisäksi hänen entinen naisystävänsä ja mm. Tero Takamaa. Luultavasti myös mukaan lähtee samoja ihmisiä kuin Onecoinissa. Ensimmäiset saattavat ansaita, lopuille jää maksajan rooli.

Voi vain ihmetellä, miten Kari Wahlroos jaksaa vaihtaa kuviosta toiseen - aina samat puheet ja lupaukset, aina sama lopputulos. Jokainen, joka osaa googlata, löytää Wahlroosin viimeaikaiset saavutukset. Ilmeisesti ihmiset tietävät, mikä on pelin henki, ja yrittävät vain ehtiä rahastaa ensimmäisten joukossa. Joskus onnistuu, joskus ei. Mikäpä siinä on kokeillessa, kun viranomaisia ei kiinnosta.

Vanha ohje on, että älä koskaan sijoita sellaiseen, mitä et täysin ymmärrä. Poskettomat tuottoennusteet kertovat, että tässä ei ole kaikki pingviinit kanootissa. 

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Muuten hyvä artikkeli mutta tuo viimeinen ymmärtämisfraasi on väsynyt. Ei ihmiset oikeasti tajua lohkoketjuista nftstä tai louhimista ja miten se oikeasti toimii bittiavaruudessa mutta silti kryptoissa tehdään onnistuneesti rahaa. Ehkä lauseen olisi voinut korvata että "älä ikinä sijoita Wahlroosiin"

Anonyymi kirjoitti...

Lauantaina 6.5. järjestetään ensimmäinen virallinen GNN tapahtuma Latvian Riikassa. Liput maksavat 49 usd (eikä onecoinit kelpaa?) ja sisältävät paitsi ohjelman, niin myös lounaan neljän tähden kylpylähotellissa.

https://i.imgur.com/NEfHndm.jpg

Markus kirjoitti...

Vähän on Walroossi myöhässä NFT-juttujensa kanssa. Ameriikan mantereella näitä tuli kuin sieniä sateella, sen jälkeen kun krytoihin NFT-mekanismi luotiin. Monet julkkikset tyyliin Justin Bieber ja vastaavia, sekä varsinkin tubettajia aloitti valtavasti näiden kampanjoinnin. Eli Wahlroos tekee samaa huijausta, joista monet näistä ihan kuuluisista tubettajistakin itse asiassa jäi kiinni.

Kuuluisin kiinnijäänyt tubettaja on Logan Paul. Pari vuotta sitten esitteli omalla karsimallaan haastattelussa, miten rakentavat hauskan jonkin eläinpelin, missä voi ostaa kaiken maailman eläimiä. Otti sijoituksia pelin kehitykseen. Sitten hiljeni. Logan näkyi silloin tällöin ruudulla, eikä pelistä puhuttu enää mitään. Sijoittajat alkoivat ihmetellä, että mitä tapahtui? Entäs heidän rahansa? Vuoden jälkeen Logan tuli julkisuuteen ja sanoi, että häntäkin kusetettiin asiassa ja peliä ei saatu aikaiseksi kun pelinkehittäjä huijasi häntä. Kuitenkin jälkiä kun seurattiin, Logan oli ottanut kryptosta jotain miljoonia itselleen ja kavereilleen.

Sijoittajat oli kuitenkin aika hämmillään, kun piti tulla peli. Eikä sitä tullut. Eihän sitä voi selitellä yhtään millään. Ensin otetaan rahat ja sitten puhutaan ihan kaikesta muusta kuin siitä mihin rahat otettiin. Logan tokaisi asiassa, että sijoittajilla itsellään on vastuu sijoittamistaan asioista. Asia ei kuitenkaan jäänyt ihan siihen. Alkoi ilmentymään, että Loganilla koskaan ollut mitään aikomusta mitään peliä edes tehdä. Mutta viripää oli jo niin ylimielinen ja päästään sekaisin, että ei enää erottanut rikoksen tekemisen ja oikean sijoittamisen välistä rajaa. Että jos jotain luvataan sijoituksen vastineeksi tarjota niin kyllähän sitä nyt pitäisi edes yrittää. Logan haukkui ensin kaikki julkisesti, ja häntä kiusataan ja kaikki soopa tähän. Kunnes varmaan sai joltain lakiemieheltään jo neuvon että pidä nyt turpasi kiinni sielä kameroiden äärellä haukkuen kaikkia, kun joka sana mitä suustaan suoltaa upottaa Logania itseään aina vain syvemmälle suohon. Että YouTube-downloader on keksitty eikä ne videot sillä katoa, että ottaa ne pois jaosta aina hetken päästä kun kaduttaa.

Eikä ole ainoa esimerkki. Tuo on vain tunnetuin.

Joten Wahlroosin viritys on vain taas kerran ajastaan jäljessä.

Neuvo on ihan hyvä. Pysykää kaukana!

Anonyymi kirjoitti...

Odotinkin aiheeseen liittyvää artikkelia! Kiitokset!

Anonyymi kirjoitti...

"Pingviinitokenit" Joo o...kyllä... huhuh mitä schaissea. Miten tämä karvaturpa vielä pyörii kusettamassa porukkaa? Hölmöläisiä kai vaan riittää loputtomasti kusetettavaksi. Olin jo varma että ukko olisi betonivirsut klabbeissa jonkun jorpakon pohjassa mutta ei.

Markus kirjoitti...

Mä muuten ihmettelen kanssa, eikö nuo kaikki mitään muuta keksi kuin nämä "eläintokenit"

Sama se oli tuo Logan Paul - tapaus. Eläinpeli, jolla "tienaat rahaa" (NFT) ostelemalla eri outoja eläimiä.

Ei sillä. On noita toimiviakin. En muista minkä julkimoiden vastaavissa on sijoittajatkin oikeasti pikkuisen tienannut.

Mutta Loganin tapauksessa oli silmiinpistävää se, että rahat otettiin suoraan liiveihin eikä koko peliä eläimineen koskaan julkistettu käyttöön. Taitaa olla sama tällä Wahlroosillakin. Huijausideoista on jo pulaa ja on pikkusen katottu tubesta, miten "buumin huipulla" isossa maailmassa on huijattu ihmisiä.

Tosin tässä pitää muistaa ajoituksen heikkous siinäkin asiassa, että ihmiset ihan oikeasti on persaukisia ja kryptomarkkinat meni FTX-sotkujen vuoksi täysin sekasin. Sekä monet näistä ihan nimekkäistäkin hahmoista jäi kiinni suorista huijauksista NFT:n liittyen.

Hauskaa on, että jokaisella voimalla on vastavoima ja esimerkiksi sellainen tubettaja kuin Coffeezilla "tutkii" näitä huijauksia ja niiden taustoja. Englantia osaavat voivat käydä kuikuilemassa. Niin tai näin eiköhän näiden NFT:iden aika ole ohi.

Anonyymi kirjoitti...

Todennäköisesti ahneita idiootteja nytkin löytyy tarpeeksi, että Kari itselleen rahaa tekee.

Karille varmaan ok, jos haluaa maksaa OneCoineilla.

Anonyymi kirjoitti...

Jollain tavalla pitää Wahlroosinkin saada aikansa kulumaan. Ja mikäs sen mukavampaa, kuin tehdä sitä, mitä osaa. Mitään rehellistä työtä mahtikotka ei koskaan ole tehnyt. Verkostomarkkinointikuprut juontavat kymmenien vuosien taakse terninmaitopillereihin. OneCoin näyttää kuitenkin olleen Wahlroosin viimeinen varsinainen suksee. Ylimpään johtoon kuulunut Wahlroos osasi ajoittaa exitinsä samoihin aikoihin, kuin Cryptoqueen Ruja ja monet muut. Sen jälkeen onkin ollut hiljaisempaa. Koronapandemiassa Wahlroos kehuskeli täyttävänsä jumbojetin maskeilla, respiraattoreilla ym, mutta ilmeisesti ei lähtenyt lentoon. Wahlroos kuuluu kuitenkin Sarmasteen kavereihin, mutta osuutta maskikauppoihin ei tiedetä. Sitten oli virolainen coiniviritys, hollantilainen sijoitusfirma, tuohivirta, freedom republic ja nyt tämä gng. Ilmeisesti mikään ei kuitenkaan lähtenyt lentoon. Wahlroosin otsassa loistaa kuitenkin kirkkaasti OneCoin-polttomerkki, mikä toivottavasti pitää "sioittajat" loitolla.

Anonyymi kirjoitti...

GNG:n nettisivuilla ei edes kerrota, miten heidän tuotteeseensa voi sijoittaa. Outoa markkinointia, kun tiedot sijoitustuotteen välittäjästä puuttuvat. Jos olisi niin hullu, että haluaisi ostaa, miten se edes tapahtuu? GNG:n nettisivut eivät vastaa kysymykseeni.