lauantai 22. lokakuuta 2022

Onecoin-kiertue Suomessa ensi viikolla

Tommi Vuorinen nimitettiin jokin aika sitten One Ecosystem yhtiön viralliseksi edustajaksi, joka kiertää Eurooppaa, Afrikkaa ja Lähi-Itää levittäen Onecoin-sanomaa. Siperiasta Islantiin, hän luonnehti itse asiaa. 

Tommi Vuorisen uusi webinaari 20.9.2022

Webinaarissa 20.9.2022 Vuorinen kertoo paljon muutakin mielenkiintoista. Suomessa järjestetään joulukuun puolivälissä tapahtuma, johon tulee myös ulkomaisia puhujia. Oikea lohkoketju julkaistaan ensi vuoden alussa Vietnamin kansainvälisessä tilaisuudessa. 

Jos vasta nyt tulee oikea lohkoketju, onko yhtiö ja Vuorinen valehdellut vuodesta 2015 lähtien, kun hän on vannonut lohkoketjun olevan aito ja todellinen? 

Hauska yksityiskohta on, kun Vuorinen kertoo, että 30 euron käyttäjätilin ylläpitomaksu suoritetaan joko Bitcoineina tai USDT:nä. Eikös Bitcoinin pitänyt olla se väistyvä, huonompi valuutta? Onecoinit eivät kelpaa, eivät edes oikeat eurot tai dollarit. 

Vuorinen kertoo myös suomalaisesta laillisuuslausunnosta, joka on valmistumassa vielä lokakuun aikana. En ihan ymmärrä, mihin sillä pyritään. Lohkoketjut ja kryptovaluutat ovat laillisia, kunhan ne ovat ylipäätään olemassa, mutta se ei vielä takaa, että valuutalla olisi koskaan mitään arvoa. Maailma on täynnä arvottomia, ihan oikeita kryptovaluuttoja. Miksi synkän historian painama Onecoin, jonka alkuperäiset puuhahenkilöt ovat joko kadonneet tai vankeudessa, olisi millään tavalla arvokas?

Näitä kysymyksiä voisi esittää Vuoriselle ensi viikolla, jolloin hän kiertää neljä paikkakuntaa.

"Jyväskylä ma 24.10. klo 18-20

Turku ti 25.10. klo 18-20

Tampere ke 26.10. klo 18-20

Seinäjoki la 29.10. klo 15-17

Ennakkoilmoittautuminen vaaditaan rajatun paikkamäärän vuoksi, ilmoittautuminen minulle tommi1611@gmail.com. Tilaisuuden tapahtumapaikka ilmoitetaan ilmoittautuneille edellisenä päivänä. Sisäänpääsy 10 €."

Jostain syystä Onecoin on maakuntien juttu. Tilaisuuksia ei taaskaan ole pääkaupunkiseudulla. Sen luulisi olevan ensimmäinen paikka, jossa Onecoinia kannattaa mainostaa.

Vuorinen kertoo videolla, että yhtiö on nykyään sveitsiläinen. Sehän on hyvä. Nyt saamme vihdoin tietää, millainen johto yhtiöllä on, keitä on sen hallituksessa ja millaisia tilinpäätöksiä Onecoin on tehnyt. Aiemmin Vuorinen on sanonut, ettei yhtiö näytä mitään lukuja kenellekään, niiden kyselijät voivat mennä jonnekin muualle.

Kiinnostava on myös Vuorisen uusi rooli: yhtiön edustajana hän lupaa vastata myös median kysymyksiin. Nyt kaikki toimittajat ottamaan yhteyttä, Vuorinen vastaa monen vuoden tauon jälkeen vihdoinkin Onecoin-aiheisiin kysymyksiin!

Jos joku pääsee em. tilaisuuksiin kuuntelijaksi, olisi kiinnostavaa kuulla kokemuksia joko suoraan minulle tai tämän kirjoituksen kommentteihin.

Lisäys 1.11.2022: Laitetaan tähän vielä mainokset One Ecosystemin kiertueista, niin jäävät jälkipolvillekin ihmeteltäviksi.

One Ecosystem Reform Helsinki 10.12.2022 - Back to where it all began.
One Ecosystem Reform Tukholma 5.11.2022
One Ecosystem Reform Euroopan kiertue lokakuu-joulukuu 2022

Unkari, Norja (huomenna 2.11.2022), Tukholma (5.11.2022), Islanti (8-9.11.2022), Espanja (19.11.2022), Viro (22.11.2022), Latvia (25.11.2022), Kazakstan (28.11.2022), Italia (2.12.2022), Britannia (5.12.2022), Helsiki (10.12.2022) ja Sveitsi (13.12.2022).

110 kommenttia:

KohtoKohto kirjoitti...

Käsittämätön saaga sen kuin vain jatkuu. Ihmisiä on hankala suojella itseltään. Viranomaiset eivät halua ikävään ja juridisesti hankalaan asiaan. Monella ihmisellä on halu uskoa näihin ja karismaattiset saarnamiehet viehättävät heitä.

Jostain syystä Onecoin on maakuntien juttu. Tilaisuuksia ei taaskaan ole pääkaupunkiseudulla. Sen luulisi olevan ensimmäinen paikka, jossa Onecoinia kannattaa mainostaa.

Olisikohan syynä se, että pääkaupunkiseudulla on paljon kriittistä mediaa. Jos nyt Vuorinen pystyisikin estämään suoranaisten toimittajien pääsyn tilaisuuksiin, olisi median edustajan helppo palkata joku avustaja menemään tilaisuuteen. Maakunnissa on helpompi kontrolloida tilannetta ja pääkaupunkiseudulla asuvan toimittajan pitäisi tulla päivystämään maakuntaan, jos tilaisuuteen haluaisi osallistua.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Tietysti Vuorisella on syynsä, miksei hän enää tule puhumaan pääkaupunkiseudulle. Tältä osin kysymykseni oli retorinen, mutta juuri siksi uskovaisten pitäisi kysyä sitä häneltä.

Harmi, ettei Vuorinen hyväksynyt ilmoittautumistani - olisin lähtenyt tänään Tampereelle kuuntelemaan hänen esitystään.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä nähnyt webinaaria: "lataaja on poistanut tämän videon"

Petteri Järvinen kirjoitti...

Eilen illalla video oli vielä katsottavissa. Vuorinen on ujo, hän poistelee mainosvideoitaan heti, kun tieto niistä leviää suljetun piirin ulkopuolelle.

Videolla Vuorinen kertoi olevansa Onecoinin virallinen edustaja, joten hänen tehtäviinsä kuuluu One Ecosystemin markkinointi. Siinä roolissa hänen luulisi olevan vain tyytyväinen saadessaan näkyvyyttä.

Anonyymi kirjoitti...


Eikös nämä eventit / koulutukset ole tarkoitettu jäsenistölle?

Anonyymi kirjoitti...

Mille jäsenistölle, puolueenko🤔

Anonyymi kirjoitti...

Keskustan vai demarien jäsenille, ei vielä selvinnyt?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Vuorinen pitää webinaareja, joissa hän tiedottaa jäsenistölle. Niiden jälkeen on myös tilaa kysymyksille. Sitä osuutta ei enää nauhoiteta.

Kiertueen tarkoituksena lienee uskon vahvistaminen, koska kaikki informaatio on annettu jo netissä. Oletin, että entiseen tapaan mukaan haluttaisiin myös uusia kiinnostuneita, mutta jostain syystä Vuorinen haluaa pitää nämä tilaisuudet suljettuina. Kun One Ecosystemissä on nyt alkanut uusi aika, odottaisi Vuorisen pikemminkin lisäävän avoimuutta ja hamuavan lisää jäseniä sekä julkisuutta.

deckfromacard kirjoitti...

Oikea lohkoketju julkaistaan ensi vuoden alussa Vietnamin kansainvälisessä tilaisuudessa.

Monesko lohkoketju se jo on?
1. Alkuperäinen väitetty ”muuttumaton” lohkoketju (ei koskaan julkinen tai todistettu).
2. Bangkokissa lanseerattu lohkoketju johon kaikkien jäsenten kolikot tuplattiin ja samalla kolikoiden maksimimäärä kasvoi 120 miljardiin (ei koskaan julkinen tai todistettu).
3. Väitetty lohkoketju-uudistus jonka jälkeen hehkutettiin ”blockchain explorer”:ia, joka näytti itseasiassa Bitcoinin lohkoketjua (ei koskaan julkinen tai todistettu).

Eli onko tämä nyt neljäs ylivoimainen tekniikka joka muuttaa maailmaa? Jos ne edelliset olivat niin hyviä, tietoturvallisia ja muuttumattomia, miten ne voitiin vain nakata roskakoriin ja korvata uudella?
Näihin kysymyksiin olisi mukava saada Vuoriselta vastauksia, vaikkapa 10€ pääsymaksua vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Koko OneCoin/OneEcosystem -huijauksen pääkööri tulossa Helsinkiin pitämään isompaa eventtiä joulukuun 10 Bulgariasta CEO:ta ja MLM kapteenia myöten.


https://i.imgur.com/MfCRjho.jpg

Anonyymi kirjoitti...Jostain syystä Onecoin on maakuntien juttu. Tilaisuuksia ei taaskaan ole pääkaupunkiseudulla. Sen luulisi olevan ensimmäinen paikka, jossa Onecoinia kannattaa mainostaa. Tietysti Vuorisella on syynsä, miksei hän enää tule puhumaan pääkaupunkiseudulle.

https://scontent-hel3-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/311741834_10160097129814730_4080550645080009883_n.jpg?stp=dst-jpg_p843x403&_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=RiW7SKZJN8gAX-1hlUV&_nc_ht=scontent-hel3-1.xx&oh=00_AfC2ZMFHYERLp4k-1XjvpiW-FNEIVGdpyZuyjh0PRXOb9A&oe=63603076

https://scontent-hel3-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/311869046_10160098175119730_1788047827451666829_n.jpg?stp=dst-jpg_p640x640&_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=JBDMIPqTKcIAX8D7-Eh&_nc_ht=scontent-hel3-1.xx&oh=00_AfA2FfHFG7abBn59xMCEzY5laVpV5Kuty44uhbP6hDlZ9Q&oe=6360B296

William Gallop kirjoitti...

Onko TinyURL.com yhtään tuttu yllä olevan hirvityksen kirjoittaneelle?

Anonyymi kirjoitti...Pääasia, että asia tulee selväksi, oli tapa mikä hyvänsä.

https://tinyurl.com/2uxwxcb5

https://tinyurl.com/2p9xh2xr

Anonyymi kirjoitti...

Tommi Vuorinen
Ylläpitäjä

· 11 min ·
SUOMEN LIMITED LEGAL DUE DILIGENCE-TARKASTUS ONE ECOSYSTEMILLE ON VALMIS.
Kyseinen lausuma on rajoitettu toiminnan läpikäynti oikeudellisesta näkökulmasta (LLDD,
Limited Legal Due Diligence) Suomen lainsäädännön mukaan.
Tarkastuksen on tehnyt merkittävä suomalainen asianajotoimisto LEXIA ja lausuma toteaa yksiselitteisesti OneEcosystemin lailliseksi liiketoiminnaksi Suomessa.
OneEcosystem kertoo asiasta tarkemmin lähitulevaisuudessa.


Yllä Tommin uusin uutinen FB-ryhmässä.
Mitähän mieltä tuolla Lexiassa ollaan tästä.

Anonyymi kirjoitti...

Miten voi saada laillisuus lausunnon sellainen firma mikä on kusettanut jo 8 vuotta ? Tietääkö Järvinen vastauksen ?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Laillisuuslausunto ei voi liittyä itse yritykseen, joka on Vuorisen mukaan nykyään sveitsiläinen. Yrityksen toimintaa voitaisiin arvioida vain siellä. Ilmeisesti laillisuuslausunto liittyy kryptovaluuttaan (joko yleisellä tasolla, kun Onecoinin saksalainen lausunto aikanaan, tai tulevaan taas uuteen lohkoketjuun) tai One Ecosysteemiin. Jälkimmäisissä tapauksissa lausunnolla ei ole mitään merkitystä, koska ei niitä laittomiksi epäilläkään.

Kiinnostavaa silti nähdä, mitä sieltä tulee.

Lexia itsessään on asiallinen toimisto, olen ollut työn puolesta heidän kanssa tekemisissä. Vähän ihmetyttää, jos ovat tällaiseen lähteneet. Asiakkaita voi sentään valita.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Ajattelin liittyä One Ecosysteemiin, jotta pääsee lukemaan Vuorisen FB-ryhmää ja katsomaan hänen webinaarejaan. Sivulla ei näytä olevan linkkiä, josta voisi liittyä. Jos joku nykyinen jäsen haluaa uuden henkilön alalinjaan, minulle voi laittaa kutsua.

Anonyymi kirjoitti...

Lähde Tommin mukaan kiertelemään muolimmaa, niin saisit kirjoiteltua faktaa tänne blokiin, niin ei tarvitsisi arvuutella että missä mennään…😜 samalla pääset suoraan ylälinjaan, musta timantti P Järvinen !

Juha L kirjoitti...

Näköjään Lexia haluaa tuhota maineensa tekemällä yhteistyötä yhden maailman suurimman todetun huijauksen kanssa.

Eihän nämä laillisuuslausunnot mitään uutta ole eivätkä merkitse mitään.
Toiminta ja huijaus ei ole muuttunut Rujan/Konstantinin OneCoin ajoista OneEcosystemissä käytännössä mitenkään, paitsi lisää laittomuuksia lisätty kuten "CashSafe" Euro-korko toiminto (luvataan jopa 2% KUUKAUSITTAISTA tuottoa), tietenkin kaikki ilman minkäänlaisia lisenssejä. OneEcosystemillä ei ole mitään lisenssejä yhtään mihinkään.

Edelleen huijaus perustuu OneEcosystemin omalla portaalilla ilmoittamaan kolikon hatusta repäistyyn euro-arvoon, joka ei perustu mihinkään (vaikka whitepaper väittää että arvo perustuu kysynyään ja tarjontaan), eikä kolikkoa voi vaihtaa euroiksi tai oikeisiin vaihdettaviin kryptoihin. Kolikon arvoa on vuosien saatossa nostettu 21 kertaa.
OneEcosystem ilmoittaa portaalillaan kolikon "markkina-arvoksi" 3.8 Biljoonaa euroa eli 3800 miljardia euroa, vaikka kolikkoa ei voi markkinoilla vaihtaa. Tämä OneEcosystemin väittämä "markkina-arvo" omasta kolikostaan on lähes 4 kertaa suurempi kuin CoinMarketCapin listaamien 21,500 kryptovaluutan kokonaismarkkina-arvo..

Eli OneEcosystem huijaus myy "koulutuspaketteja" hintaväliltä €110 - €27500, ja paketeista saatavilla "tokeneilla" luodaan (huijaus puhuu louhimisesta vaikka kyseessä on jakolaskutoimitus) kolikoita omalle OneEcosystem tilille joiden yhteisarvon näytetään olevan moninkertainen paketin hintaan verrattuna.

Konstantin Ignatov on tunnustanut USAssa syytekohdat OneCoin huijauksesta (4 syytekohtaa mm. Wire Fraud), on vangittuna ja tullaan tuomitsemaan huijauksesta.
https://www.scribd.com/document/434747259/On-OneCoin-Cooperator-Konstantin-Ignatov-s-Plea-Agreement-for-5K1-letter

Konstantin alkoi yhteistyöhön USAn viranomaisten kanssa ja todisti Mark Scottin oikeudenkäynnissä marraskuussa 2019 että OneCoin on huijaus ja kolikko arvoton.
https://imgur.com/8L03Tdh
https://www.courtlistener.com/docket/7829201/187/united-states-v-scott/
https://www.courtlistener.com/docket/7829201/189/united-states-v-scott/

Voisikin kysyä mitä fundamentaaleja on muuttunut Rujan ja Konstantinin ajoista OneEcosystemissä. Vastaus on, ei yhtikäs mitään, muuta kuin brändin nimi.

Lohkoketju-kysymyksellä ei ole huijauksen toteutuksen kannalta mitään merkitystä; on aivan sama tallennetaanko arvottomia kolikoita oikeaan lohkoketjuun vai Excel taulukkoon. Lukemattomat huijaukset käyttävät oikeaa lohkoketjua, eli mikään teknisesti oikea lohkoketju ei tee huijaus shitcoinista todellisen arvoista kolikkoa.

Esim. DagCoinin 4 johtohenkilöä pidätettiin vähän aikaa sitten Virossa. Dagcoinilla on teknisesti validi ketju alusta asti, kauppapaikka, itse väitetty Euro-arvo, jonkinlainen (toimimaton) pörssi ja jopa jonkinlainen Viron lisenssikin pörssille oli ainakin jossain vaiheessa. Eli vaikka Dagcoin on OneCoin/OneEcosystem huijauksen lähes täysi kopio, se oli jopa edistyksekkäämpi huijaus teknisesti. Dagcoinissakin myytiin koulutuspaketteja josta sai paketin hintaan nähden moninkertaisesti arvottomia Dagcoineja. Viron poliisi on nyt siis pidättänyt Dagcoinin johdon ja tutkii Dagcoinia huijauksesta.
https://digipro.geenius.ee/eksklusiiv/politsei-kahtlustab-eesti-kruptopuramiidi-dagcoini-loojaid-8-miljoni-euro-valjapetmises-mehed-voeti-vahi-alla/

Ruja Ignatova näitä laillisuuslausuntoja tehtaili aikanaan ainakin 8 kappaletta, ja silti FBI ja Yhdysvaltain DOJ totesi Onecoinin huijaukseksi, ja Ruja on nyt TOP 10 FBIn etsityimpien listalla ja Interpolin Red Notice listalla.
https://youtu.be/112u3psTuJQ

Ensimmäisen laillisuuslausunnon teki vuonna 2014 Rujan asianajaja Martin Breidenbach joka on tällä hetkellä syytteessä OneCoin oikeudenkäynnissä Saksan Münsterissä.

Että onnea vaan Lexialle tulevasta mainemenetyksestä.

Juha L kirjoitti...

Tässä linkit Rujan hankkimiin aikaisempiin OneCoin laillisuuslausuntoihin:

BreidenBack Rechtsanwälte - Saksa 2014:
https://drive.google.com/file/d/1_DRvkCFzpu2CA2XZ8ljfLOG6UpMLgfcx/view?usp=sharing

Schulenberg & Schenk - Saksa 2015:
https://drive.google.com/file/d/1bvo1vPRKX-X8HDXfBQpprVDuXTsxmyZ8/view?usp=sharing

Dimitrov, Petrov & Co. - Bulgaria 2015:
https://drive.google.com/file/d/1xJ8ODulDv9XHi5peNKEwWymbL45dkdkJ/view?usp=sharing

Lawyers Olesch Rechtsanwälte - Saksa 2016:
https://drive.google.com/file/d/1GyIszoDshCoIXdj-lI4PO922LZXlOjB1/view?usp=sharing

Wistrand - Ruotsi 2016:
https://drive.google.com/file/d/1nDdBk_yFA5x2Vp9jqQYWkf5SO8RQ-wGK/view?usp=sharing

Studio Battaini - Italia 2016:
https://drive.google.com/file/d/19mreicTvMCKu_fhD6H5s4ytI3b8guAzE/view?usp=sharing

Avocado Advokater as - Norja 2016:
https://drive.google.com/file/d/1-lkXiJ6VuF1QzQp_d9LNS1zQeUKfHiK1/view?usp=sharing

Advokatfirma DLA Piper Sweden KB - Ruotsi 2016:
https://drive.google.com/file/d/17MBEZpGFgFyuRfSovmQ_bGlwUovmOp57/view?usp=sharing

Anonyymi kirjoitti...


Koirat haukkuu ja karavaani kulkee!

Anonyymi kirjoitti...

Niin, surullinen tosiasia on, että aina löytyy hyväuskoisia huijattavia. Ei huijauksiin sortuvat maailmasta lopu koskaan.

Anonyymi kirjoitti...

Aika pitkään kestänyt huijaus ?

Juha L kirjoitti...

Huijaus on kestänyt pitkään koska se toimii Bulgariasta käsin joka ei ole kiinnostunut siihen puuttumaan. Sattuneesta syystä Bulgaria on Euroopan korruptoitunein maa. Ignatovin perheellä on hyvät yhteydet Bulgarian hallintoon ja viranomaisiin. Ruja toimi Bulgarian vaikutusvaltaisemman naisen ja Bulgarian entisen pääministerin Boyko Borisovin puolison Tsvetelina Borislavovan kahden yrityksen johtajana. Borisovin mafiayhteydet on tunnettu asia. Tunnettu sanonta Bulgariassa kuuluukin, että Bulgariassa ei ole mafiaa, Bulgaria on mafia.

Pari viikkoa sitten tuli ilmi että Ruja sai ennen katoamistaan suoraan itselleen vuodettuna Europolin kansainvälisten palaverien (johon myös FBI osallistui) salaiset raportit OneCoinin tutkinnasta mitä todennäköisimmin Bulgarialaisten viranomaisten toimesta.
https://www.bbc.com/news/technology-63307127

Toisaalta on niitä paljon pidempäänkin kestäneitä huijauksia maailmalla. Maailman kuuluisin ponzi-huijaus Bernie Madoffin toimesta kesti ainakin kolme vuosikymmentä.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Erikoista, että joku pitää huijauksen pitkää kestoa uskottavuuden osoituksena. Asiahan on päinvastoin. Onecoinilla on ollut KAHDEKSAN VUOTTA aikaa toteuttaa se, mitä on luvannut. Kaikki lupaukset on petetty. Onecoineilla ei ole vieläkään todellista arvoa, ei ole pörssiä eikä niitä voi vaihtaa dollareihin tai euroihin.

Paras osoitus Onecoinin huijauksesta on juuri se, että huijaus on kestänyt näin pitkään.

Juha L kirjoitti...

Huijatut eivät ymmärrä että jokainen myyty "koulutuspaketti" kasvattaa jo entisestään täysin järjetöntä kysyntä-tarjonta suhdetta huonompaan. Kysyntää kolikoille ei ole käytännössä ollenkaan, mutta tarjontaa on 3800 miljardin euron verran jäsenistön tileillä huijauksen omien lukujen mukaan, ja jokainen myyty paketti kasvattaa tätä epätoivoista epätasapainoa. Tarjontaa on siis jäsenistön (n. 3 miljoonaa jäsentä) tileillä enemmän kuin Yhdysvaltain dollareita on käteisenä kaikkinensa liikkeellä ympäri maailmaa:

"United States - Currency in Circulation was 2279 Bil. [Billion suomeksi miljardi] of $ in September of 2022, according to the United States Federal Reserve.

Ei ole pienintäkään toivoa että kolikko saisi joskus jonkun oikean arvon. Myöskin siksi että mikään regulatiivinen organisaatio ei missään koskaan tule ONEia hyväksymään. Jo nyt Eurooppalaisella yhtiöllä (One Network Services Ltd) pitäisi olla paikallisen finanssivalvonnan tms. lupa/lisenssi kryptolompakon pyörittämiseen, mutta OneCoin/OneEcosystemillä ei ole mitään lisenssejä tai lupia koskaan ollut yhtään mihinkään, eikä koskaan tulekaan tietenkään ilmeisistä syistä. Yksikään finassivalvonta missään päin maailmaa ei tule koskaan hyväksymään kolikkoa koska se on USAn toimesta huijaukseksi todettu ja Saksan finanssivalvonnan (Bafin) bännilistalla.

Sisäisessä Dealshakerissä uskovaiset leikkii omalla hiekkalaatikolla sen minkä leikkii, mutta eurojahan sielläkin joutuu paljolti käyttämään. Ylivoimaisesti suurimmassa osassa diileissä euro-osa kattaa jo koko tuoteen arvon jolloin kolikoista ei ole minkäälaista etua. Myöskään minkään näköistä johdonmukaista myyntiä 100% Onecoineilla ei ole koskaan odotettavissa millekään vähänkään kirpputoriroinaa arvokkaammalle tuotteelle. Jos joitain yksittäisiä ns. hyviä diilejä onkin, ne on myyty hetkessä.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Näin juuri. Onecoinin alkuajoista lähtien kolikkojen määrää on kasvatettu, koska uhrit on haluttu saada uskomaan omaan rikastumiseensa. Tilillä kasvava kolikkomäärä ja yhtiön sille ilmoittama kasvava arvo näyttävät hienolta ja mahdollistavat huijauksen jatkamisen. Ongelma on siinä, että kun jäsenistä on tehty paperilla (oikeastaan nettisivulla) miljonäärejä, kenenkään omistus ei ole minkään arvoinen EDES SIINÄ tapauksessa, että Onecoin saisi joskus oikean lohkoketjun ja sille oikeasti tulisi jokin vaihtokurssi suhteessa euroon tai dollariin.

Juhan laskelmaa 3800 miljardista voi verrata Bitcoiniin, jonka vastaava markkina-arvo on tällä hetkellä 393 miljardia dollaria. Ja Bitcoin on sentään ensimmäinen, luotetuin ja markkinaosuudeltaan (39,5 %) ylivoimainen kryptovaluutta.

Anonyymi kirjoitti...

Ok. Mutta miten teet kauppaa Bitcoinilla, jos ostat esim. auton kun Bitcoin on €50k ja auto maksaa €50k. Niin seuraavana päivänä yhden Bitcoinin hinta onkin €32k. Myyjälle tulee heti takkiin ja rajusti seuraavana päivänä.
Tällä Onecoinilla haetaan vissiin vakaata arvoa millä pystyy tekemään kauppaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ja vakaus tulee kuulemma sillä yhtenä esimerkkinä että One on yksityinen ja hallittavissa. Ei valaat pääse heiluttamaan kurssia. Joku tämän tapainen kryptovaluutta sen pitäisikin olla mielestäni tulevaisuutta ajatellen, koska tuo nykyinen kryptopörssi on kyllä aika Casinoa. Ja onhan tuolla pörssissä jos kattoo esim. Top 50 listaa paljon eri valuuttoja putkahtanut ja niilläkin on arvo, tiedättekö mistä niiden arvo tulee. Esim. Bch on tällä hetkellä 116€ kappaleelta ja jos Onecoin on 42,5€ niin miksi ei voisi näin olla ?

Anonyymi kirjoitti...

Olet oikeassa siinä, että onecoinin arvo on vakaa ja se on nolla.

Anonyymi kirjoitti...

Mihin perustat että se on nolla ? Ja miten mielestäsi arvo tulee yleensä mille tahansa kryptovaluutalle ?

Anonyymi kirjoitti...

Se ei vielä riitä minkään kolikon kohdalla että täällä netissä huudellaan nollaa. 😅

Anonyymi kirjoitti...

Mutta eikö sitä valuuttaa täydy ollakkin paljon, jos sitä meinaa vaihdannan välineeksi maailman laajuisesti. Jenkeissä nyt muutenkin vissiin säikytään näitä kryptovaluuttoja, siis dollarin puolesta. Tapaus Ripple ihmetyttää kanssa, jenkkiläiset omistaa xrp: tä paljon ja ihan puskista tuli (sec) oikeus juttu, mitä venytetään kokoajan kuin tahallaan.

Anonyymi kirjoitti...

Sitä tarkoitin että jos huijaa niin miten nykymaailmassa voi huijata 8 vuotta niin että sitä ei oikeudellisesti saada loppumaan, homma jatkuu vaan kokoajan. Kyllä jos todetaan että joku on kusetus niin kyllä se siihen pitäis loppua kuin seinään, vähän kuin Talvivaara. Ja kestihän Bitcoinillakin lähes kymmenen vuotta kun sille tuli mainetta enemmän. Joku sano että hiljaa hyvä tulee.

Petteri Järvinen kirjoitti...

"Tällä Onecoinilla haetaan vissiin vakaata arvoa millä pystyy tekemään kauppaa."

Rahan arvon voi tietenkin sanella sen liikkeellelaskija. Tätä menetelmää on kokeiltu monissa suljetuissa talouksissa, mm. Neuvostoliitossa. Nähtiin mihin se johti. Kaikki halusivat turisteilta länsivaluuttaa, koska toisin kuin omalla rahalla, sillä oli arvoa.

Käypä arvo selviää vain markkinoilla. Miten yhden Onecoinin arvo voisi olla 42,50 euroa jos kukaan ei halua ostaa sitä sillä hinnalla? Et voi pakottaa ketään kauppiasta ottamaan vastaan rahaa, jonka arvoon hän ei usko.

Osakkeiden arvokin vaihtelee. Miksi pienen QT:n arvo on noin 40 euroa, kun Nokian on noin 4,5 euroa? Näissä hinta sentään määräytyy vapaasti markkinoilla. Siksi, että pitää katsoa myös osakkeiden määrää, ei pelkkää yksikköhintaa. (Ja tietysti yhtiöiden arvossa on tulevaisuudennäkymistä johtuvaa spekulointilisää)

Bitcoin Cash on alkuperäisen Bitcoinin tapaan rajoitettu 21 miljoonaan kappaleeseen. Markkina-arvo on siten 21 M * 116 e = 2,4 miljardia euroa (sitten, kun kaikki on louhittu).

Juhan laskujen mukaan Onecoinin markkina-arvo on jo nyt 3800 miljardia, vaikka sen perustajat on todettu huijareiksi eikä kolikoita voi edes vaihtaa missään.

Onecoinin todellinen arvo on se, millä joku on valmis ostamaan niitä sinulta. Tällä hetkellä se arvo on nolla, eikä luultavasti tule siitä koskaan nousemaan. Sisäinen leikkirahalla toimiva Dealshaker on asia erikseen.

Anonyymi kirjoitti...

Kuulemma tässä One ecosysteemissä on kaikki lakien mukaiset pykälät kunnossa mitä vaaditaan, paremmin kuin millään muulla kryptolla. Siitä tulee monisivuinen selvitys juuri täältä suomesta joka käännetään viralliseksi muille kielille. Suomi on vähiten korruptoitunut maa että lakiselvitys tehtiin yhtiön puolesta täällä, ja myös täällä jauhetaan paskaa eniten maailmassa yhtiön mielestä. 😅
Mutta aika mielenkiintoisia asian suhteeen sinä (Julla) ja P Järvisen täytyy olla että näin monta vuotta olette jaksaneet asiaa selvittää. Mainosta se on tämäkin kuulemma…😜

Petteri Järvinen kirjoitti...

"Kuulemma tässä One ecosysteemissä on kaikki lakien mukaiset pykälät kunnossa mitä vaaditaan, paremmin kuin millään muulla kryptolla."

Kunhan liikkeellelaskija ei valehtele (esim. että lohkoketju on, vaikka sitä ei ole), kryptoissa ei ole mitään laitonta. Sääntely kohdistuu niiden vaihtopörsseihin, mm. asiakkaan tunnistamisen ja markkinoinnin osalta.

Onecoin kiersi aikoinaan markkinointisäännöksiä myymällä muka koulutusta, joiden kylkiäisenä tuli ilmaisia tokeneita. Mitenkähän tämä on hanskattu laillisuuslausunnossa?

Ja vieläköhän Onecoin väittää, että jokaiseen kolikkoon tallennetaan tieto sen omistajasta väärinkäytösten estämiseksi? Tämähän olisi paitsi täysin järjetöntä, myös tietosuojan ja arkikäytön vastaista. Eihän kukaan halua käyttää rahaa, jonka jokaiseen kolikkoon ja seteliin olisi kirjoitettu hänen oma nimensä.

Anonyymi kirjoitti...

Odotan mielenkiinnolla Nexian lausuntoa, sikäli kuin sellaista on edes olemassa tai tulossa. Suhteellisen suurella varmuudella voidaan kuitenkin sanoa, että lausunto ei tule koskemaan koko Onecoin-kuviota, vaan jotain sen pientä osa-aluetta, josta voidaan huoletta todeta, että "lailliselta näyttää".

Kun katsoo aikaisempia lausuntoja, niin huomio kiinnittyy heti niissä esitettyihin lukuisiin varaumiin, jotka ovatkin lausunnon antajan kantajalta keskeisiä. Esim. ruotsalaisen DLM Piper KB:n lausunnossa todetaan seuraavaa:

"For the purpose of this memorandum, we have assumed (without making any
independent investigation) that the information provided in the Documentation is
complete and correct, and that the ALS education packages represents a consideration
of an equivalent value as the price paid."

Eli lausunnossa lähdetään siitä oletuksesta, että Onecoinin toimittamat dokumentit ovat kattavia ja totuudenmukaisia, ja että koulutuspaketit vastaavat niistä maksettavaa hintaa. No kaikkihan tiedämme, että jo nämä lähtökohtaoletukset ovat täysin väärä, mutta lausunto kiertää nämä ongelmat edellä todetulla varaumalla. Lausunto koskee mm. sitä, onko Onecoininissä kysymys pyramidihuijauksesta, mutta pyramidihuijauksen yksi keskeinen tunnusmerkki on juurikin ostetun tuotteen ja maksetun vastikkeen suhde. Jos tämän asian todetaan jo alkuoletuksena olevan kunnossa, niin lausunto ei ole minkään arvoinen.

Edelleen lausunnossa todetaan:

"Please note that the scope of this memorandum is expressly limited to assessing
whether or not the Client's compensation plan constitutes a prohibited pyramid
scheme or chain letter game under the Lotteries Act. As such, compliance with other
applicable legislation, including the Swedish Marketing Act (Sw. Marknadsföringslag
2008:486), consumer protection legislation, tax implications or potential legal issues
concerning compensation in the form of cryptocurrency or tokens for mining such
currency, falls outside the scope of this memorandum."

Eli Onecoinin varsinainen "pihvi", kryptovaluutta ja sen louhiminen, on nimenomaisesti jätetty lausunnon ulkopuolelle. Tämä on ymmärrettävää, koska kukaan täysipäinen ja vähänkään rehellinen juristi ei suostu näitä asioita lausunnollaan toteamaan laillisiksi. On täysin varmaa, että myöskään Nexia ei näin tule tekemään (tai muussa tapauksessa Nexia on entinen asianajotoimisto).

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoitin tietysti Lexia (ei Nexia).

Petteri Järvinen kirjoitti...

Joulukuun 10. päivä järjestettävään One Ecosystem -tilaisuuteen Helsingissä voi nyt ilmoittautua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen eventhelsinki2022@gmail.com. Vuorisen sähköpostista sain käsityksen, että tilaisuus on avoin muillekin kuin jäsenille.

Paikka ja hinnat ilmoitetaan myöhemmin. Tulossa on päivän "eventti" ja illan gaala, josta pitää maksaa erikseen.

Toivottavasti myös media on paikalla, onhan tilaisuus yhtiön 8-vuotisjuhlatapahtuma ja mainoksen mukaan "Back to where it all began". Puhujina Tommi Vuorisen lisäksi kapteeni King Jayms, Nikolay Manolov, Ventsislav Zlatkov, Teodora Andreeva, Lyudmin Gorgiev sekä Vladislav Velkov.

Anonyymi kirjoitti...

https://youtu.be/ALwev4EA7aY

Anonyymi kirjoitti...

https://youtu.be/rzwIODCMtxo

Anonyymi kirjoitti...

Meinaatko mennä paikanpäälle ?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Kommentit jakamasi videon alla:

"Pls return our money or start exchange"
"Open exchange ? 6 years waiting"
"No exchange..fake"

Juha L kirjoitti...

Petteri Järvinen sanoi...
Juhan laskujen mukaan Onecoinin markkina-arvo on jo nyt 3800 miljardia, vaikka sen perustajat on todettu huijareiksi eikä kolikoita voi edes vaihtaa missään.


Sen verran korjausta tuohon, että tuo ei ole "minun laskujen" mukaan, vaan suoraan se mitä One Ecosystem väittää ja ilmoittaa portaalissaan:
One
€ 42.5

Market Cap
€ 3 819 738 097 397.5

https://i.imgur.com/dqZqVur.png

Ja täällä joku nyt ihan tosissaan vieläkin luulee että pieni yksityinen bulgarialainen firma jolla on FBIn ja DOJ:n toteamia suoria yhteyksiä bulgarian järjestäytyneeseen rikollisuuteen, on omalla ilmoituksellaan luonut yli 3.8 biljoonaa euroa eli selkeästi yli markkinoille laskettujen US dollarian verran markkina-arvoa. Vaikka siis mitään markkina-arvoa One:lla ei oikeasti ole, koska sitä ei voi mihinkään arvoa omaavaan valuuttaan, virtuaaliseen tai Fiat:iin, vaihtaa.

Kuten on jo aikaisemmin nähty, millään yksityisten asianajotoimistojen "laillisuuslausunnoilla" ei ole mitään merkitystä vaikka Ruja niitä tehtaili aikanaan kasapäin useiden maiden asianajotoimistojen kanssa. Silti Konstantin Ignatov ja Sebastian Greenwood ovat pidätettynä ja Ruja FBIn top 10 etsityimpien ihmisten joukossa maailmassa. Konstantin tullaan tuomitsemaan 100% varmasti koska hän on tunnustanut 4 syytekohtaa joista yhteensä voi saada maksimissaan 90 vuotta vankeutta. Ainoa kysymys Konstantinin osalta on, koska tuomio tullaan lukemaan.

Myöskään sillä että yhtiö itse väittää toimivansa kaikkien lakien ja säädösten mukaisesti ei ole mitään merkitystä, koska regulatiiviset tahot eivät ikinä tule myöntämään virallisia lupia ja lisenssejä rikolliseksi todetulle toiminnalle jonka perustajat ovat joko vangittuja tai kateissa. Eli kaikki puheet jostain maailmanvalloituksesta josta on puhuttu jo 8 vuotta ovat täysin höpölöpöä. Aivan käsittämätöntä että vaihtamalla brändi-nimen joku kuvittelee että sillä olisi mitään vaikutusta asiaan.

Miten pöljä pitää olla että mitkään hälytyskellot eivät soi päässä?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Meinaatko mennä paikanpäälle ?

Ilmoittauduin heti, kun sain tiedon osoitteesta. Vuorinen ei ole vielä vahvistanut osallistumistani.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Sen verran korjausta tuohon, että tuo ei ole "minun laskujen" mukaan, vaan suoraan se mitä One Ecosystem väittää ja ilmoittaa portaalissaan:

Totta, tarkoitus oli vain sanoa, etten ollut itse laskenut sitä auki.

Tuolla markkina-arvolla ja 42,5 euron hinnalla saa tuloksen, että 89 876 190 527 ONE-kolikkoa on "louhittu" ja 3 miljoonalla jäsenellä on siis keskimäärin 29 960 kolikkoa kullakin. Kaikki haluaisivat kolikoista eroon ja muuttaa ne oikeaksi valuutaksi, mutta se edellyttäisi, että joku haluaisi OSTAA oikealla rahalla vastaavan summan ONEja. Kukahan se voisi olla? Kuka haluaisi käyttää, sanotaan vaikka 1 000 miljardia euroa, kolikkojen ostoon, jotta jokainen jäsen saisi edes vajaan kolmanneksen omasta potistaan myytyä?

Alun perin Ruja ja Vuorinen lupasivat, että kolikkoja louhitaan vain 2,1 miljardia, koska juuri se oli lohkoketjun idea. Kun määrä alkoi täyttyä, Ruja vetäisi hihastaan (tai hameestaan) uuden lohkoketjun, johon mahtuikin 120 miljardia kolikkoa, "jotta niitä riittäisi kaikille".

Anonyymi kirjoitti...

Menet lavalle asti kysymään kaikki kysymykset ja muista ottaa reissuvihko mukaan. Saat koulutusta koko rahalla.

Anonyymi kirjoitti...

Se ei olekkaan tarkoitus että kaikki alkavat heti myymään, arvo laskee…

Juha L kirjoitti...

Alun perin Ruja ja Vuorinen lupasivat, että kolikkoja louhitaan vain 2,1 miljardia, koska juuri se oli lohkoketjun idea. Kun määrä alkoi täyttyä, Ruja vetäisi hihastaan (tai hameestaan) uuden lohkoketjun, johon mahtuikin 120 miljardia kolikkoa, "jotta niitä riittäisi kaikille".

Tuosta 120 miljardista kolikosta nostettiin vielä nykyiseen 250 miljardiin kolikkoon..

Tuo selitys että kolikoita pitää olla lisää jotta niitä riittäisi kaikille on aivan pähkähullu. Kryptovaluutta voidaan jakaa hyvin pieniin fraktioihin, joten 2.1 miljardia kolikkoa riittäisi aivan hyvin koko maailman väestölle. Bitcoinin katto on 21 miljoonaa kolikkoa.

Mutta koska huijauksessa olennaista oli se, että näytetään että kolikon arvo keinotekoisesti nousee voimakkaasti, eikä koskaan laske, ja jäsenten pitää saada paketeista luotua paljon kolikoita että myynti vetää, kolikot sitten "loppuivat kesken".

One:in arvoa on nostettu 21 kertaa yhtiön omalla ilmoituksella:
https://i.imgur.com/dvaDlm6.png

Juha L kirjoitti...

Se ei olekkaan tarkoitus että kaikki alkavat heti myymään, arvo laskee…

Korjaan: mielikuvitusarvo laskisi.

Oikeaa arvoahan kolikolla ei ole vaikka uusimmassa One Ecosystemin White Paperissa valehdellaan aivan suoraan että arvo perustuu kysynnän ja tarjonnan periaatteisiin markkinoilla.

One Ecosystem White Paper sivu 5:
"The values are determined by the principle of supply and demand in the market."
https://onelife.blob.core.windows.net/help-faq/white-paper-2022-download.pdf

Edelleen kuten jo aikaisemmin todettu, vaikka One Ecosystemillä olisi nyt teknisesti validi lohkoketju, ei se tietenkään arvotonta shitcoinia taianomaisesti tee väitetyn arvoiseksi.

White Paper ei myöskään millään tavalla selitä sitä, millä periaatteella koulutuspakkettien mukana saatavat "ilmaiset" promootiotokenit yht'äkkiä saisivat One Ecosystemin väittämän One-kolikon arvon.
Tyhmille sitten annetaan yksinkertainen selitys, että arvo "ilmaisesta" tokenista kolikoksi syntyy "louhinnassa". No ensinnäkin One Ecosystemissä token-louhinta on pelkkä jakolasku kolikoiden levittämistä varten. Eikä yleensäkään kryptojen louhinnassa mitään arvoa synny jos ei ole kysyntää.

Kuka tahansa tietotekniikkaa vähänkin ymmärtävä pystyy luomaan Ethereum pohjaisen erc-20 tokenin 5 minuutissa ja louhimaan kolikoita halutun määrän Youtube-videoiden ohjeilla, esim. tästä:
https://youtu.be/ulccR0A-JIg

Jos pelkällä louhimisella syntyisi arvoa, kaikki voisivat katsoa Youtube-videon joka kertoo miten luot erc-20 tokenin viidessä minuutissa, ja louhia itsensä miljardööreiksi. Ainoa "pieni" ongelma kuten One:ssakin on se, että todellista kysyntää ei ole, joten ei ole todellista arvoakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Miten itse olet ottanut Onecoinin noin sydämmen asiaksi, että melkein päivittäin monen vuoden ajan olet jaksanut kirjoitella tänne ? ja loppujen lopuksi se aika menee hukkaan kun ei tämä täällä kirjoittelu tuota mitään tulosta. Menee niin sanotusti kuuroille korville tai sokeille silmille. Vai seuraako tätä sivustoa kuin isot massat ?

Anonyymi kirjoitti...

Tarkoitin samalla Muro palstaa joka lopetettiin vähäisen käytön takia.

Juha L kirjoitti...

No eiköhän nyt ainakin toimittajat näitä lue, että tietävät missä mennään jos kun nyt huijausta yritetään uudelleen pumpata Suomessa hieman muunnellulla brändi-nimellä.

Ja hyvähän se on jäsenillä olla mahdollisuus halutessaan tietää muutakin kuin Tommin valheelliset saarnaukset lahkolleen. Ei Tommi näitä asioita mitä täällä on käsitelty selitä. Sanoo vaan että media ja kaikki muut tahot valehtelee, että nyt meillä on oikea lohkoketju, laillisuuslaunto ja konttori Sveitsissä, ja homma pyörii jo kahdeksatta vuotta joten ei voi olla huijaus mitenkään.

Tommi kun ei "yllättäen" uskalla eikä tietenkään edes pysty osallistumaan tähän keskusteluun mitenkään, koska hyviä selityksiä täällä esitetyille asioille ei ole.

Juha L kirjoitti...

Muutama sana myös One Ecosystemin Sveitsin toimistosta koska sitä käytetään huijauksen markkinoinnissa jonkinlaisena perusteluna että "emmehän me voi olla huijaus koska meillä on toimisto Sveitsissä."

Ensinnäkin kuka tahansa voi luoda firman Sveitsin kaupparekisteriin ja vuokrata firman nimissä toimiston, mutta oli miten oli, tällä yritetään kuitenkin luoda huijauksessa uskottavuutta.

Toisekseen Sveitsin EcoSystemOne AG ei ole edes puhtaalta pöydältä luotu, vaan erään vanhan yhtiön nimeltä Alosia Holding AG nimi muutettiin EcoSystemOne AG:ksi noin vuosi sitten:
https://shab.ch/shabforms/servlet/Search?EID=7&DOCID=1005464582

White Paperin lopusta ja Sveitsin kaupparekisteristä näkee että nykyinen Sveitsin toimiston osoite on:
Oberneuhofstrasse 8, Baar, Switzerland.
https://onelife.blob.core.windows.net/help-faq/white-paper-2022-download.pdf
https://www.moneyhouse.ch/en/company/ecosystemone-ag-15094381051

Kyseisessä osoitteessa sijaitsee virastotalomainen kompleksi jossa Sveitsin One Ecosystemin toimisto (EcoSystemOne AG yhtiö) siis toimii.
tinyurl.com/4kjhcybb

Samassa rakennuksessa saman osoitteen, Oberneuhofstrasse 8 Baar, jakaa myös 32 muuta yhtiötä, eli mikään varsinainen nähtävyys tämä Sveitsin toimisto tuskin on, eikä siitä kyllä yhtään sisäkuvaakaan ole saatavilla.
https://www.monetas.ch/de/1619/Oberneuhofstrasse-8-Baar-1.htm?Page=1&Street=Oberneuhofstrasse&StreetNo=8&Zip=6340&Town=Baar

Huijauksen pääoperaatiota tullaan takuuvarmasti edelleen pyörittämään Bulgariasta One Network Services:n ja huijauksen lukuisten peiteyhtiöiden turvin. Sveitsin toimistoa käytettäneen lähinnä "uskottavuuden" luomiseen. En todellakaan usko Tommin väitteisiin että Bulgariasta lähtisi merkittävä määrä henkilöstöä Sveitsiin, mutta tämähän kyllä selviää rekisteritiedoista aikanaan ihan virallisesti

Sveitsin toimistoa pyörittävän EcoSystemOne AG:n johto koostuu kahdesta henkilöstä: Emil Blumer-Göllner ja Corinne Scheer.
https://www.moneyhouse.ch/en/company/ecosystemone-ag-15094381051/management?activeOnly=true&inactiveOnly=false

Emil Blumer on One Ecosystemin verkostomarkkinoinnin varakapteeni.

Juha L kirjoitti...

Kuka haluaisi käyttää, sanotaan vaikka 1 000 miljardia euroa, kolikkojen ostoon, jotta jokainen jäsen saisi edes vajaan kolmanneksen omasta potistaan myytyä?

Tuli tuosta mieleen että huijauksen standardivastaus näihin on: "miksi haluaisimme myydä ONE-kolikoita ja palata takaisin Fiat-valuuttaan kun tarkoituksena on siirtyä digitaaliseen krpytovaluuttaan vanhasta Fiat-rahajärjestelmästä".

Parempi olisikin siis kysyä huijareilta miksei ONEja voi vaihtaa mihinkään CoinMarketCapissa listattuihin kryptoihin. Näin huijarit eivät pääse käyttämään kyseistä tekosyytä ettei haluta palata takaisin arvoa menettävään Fiat-valuuttaan.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Ja voisi myös kysyä, miksi osallistumiset firman omiin tilaisuuksiin tai tilin ylläpitomaksuihin halutaan Bitcoineina (!) tai USDT-kryptovaluuttana, mutta oma Onecoin ei kelpaa.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Miten itse olet ottanut Onecoinin noin sydämmen asiaksi, että melkein päivittäin monen vuoden ajan olet jaksanut kirjoitella tänne ?

Rujan etsintäkuulutus ja tulevat Konstantinin ja Greenwoodin tuomiot ovat saaneet kotimaisen median taas kiinnostumaan jo kuolleeksi luullusta Onecoinista, etenkin kun suomalainen alkuaikojen pioneeri on yhä mukana.

Kysymysten esittäminen on melkeinpä kansalaisvelvollisuus, eikä niissä ole mitään pahaa. Firman edustajat tai jäsenet voisivat vastata niihin, jos osaisivat. Minä, Juha ja muutamat muut suomalaiset olemme käyttäneet valtavasti omaa aikaa tämän asian penkomiseen ja uhrien varoittamiseen.

Ja kannattaa tosiaan katsoa se Juhan linkittämä "Näin luot kryptovaluutan ja lohkoketjun viidessä minuutissa". Se on juuri näin helppoa. Herää kysymys, miksi Onecoinilta on mennyt näin monta vuotta sen tekemiseen.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös se lohkoketju ole ollut kokoajan toiminnassa, eikä sitä ole tehty kaikki nämä vuodet. Se on niin huippu hyvä ja nopea, sekä egoliginen, että se on pidetty salassa, ettei kukaan pysty sitä kopioimaan. Se julkistetaan sitten kun kaikki on valmista. 😇

Petteri Järvinen kirjoitti...

Höpö höpö... Onecoin tuli kuuluisaksi siitä, että sillä oli "yksityinen lohkoketju", eli ei lohkoketjua laisinkaan. Lohkoketjusta tekee lohkoketjun juuri se, että ketju on hajautettu riittävän moneen eri koneeseen. Onecoinilla ei koskaan ollut tällaista. Onecoinin "lohkoketju" oli ilmeisesti Excel-taulukko.

Nyt Onecoin ilmeisesti luo jonkinlaisen ERC-20-ketjun muiden ylläpitämään Ethereum-verkkoon ja kaiketi siirtää sinne aiemmat tapahtumat, ehkä Rujan tai Tommin Excelistä tms. Tässä ei ole mitään erityistä, kuka tahansa pystyisi tekemään vastaavan.

Ilmeisesti Onella ei jatkossakaan ole todellista louhintaa, vaan yhtiö lisää kolikkoja ketjuun haluamallaan vauhdilla.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Tässä vielä pohdittavaa jokaiselle, joka jaksaa uskoa Onella olevan joskus arvoa.

Oletko koskaan ihmetellyt, miksi Bitcoineja syntyy vain 21 miljoonaa? Onecoinissa määrä oli aluksi 2,3 miljardia, sitten 120 miljardia ja nyt jo 250 miljardia.

Bitcoinissa määrä rajattiin pieneksi, jotta rahasta olisi keinotekoista niukkuutta, mikä johtaa arvon kasvuun (sikäli kun kysyntä ja kiinnostus lisääntyvät). Bitcoineja on louhittu noin 19 miljoonaa, eli ne käyvät vähiin.

Oneja on nyt tuotettu noin 90 miljardia. Käyttäjät tietävät, että 160 miljardia on vielä tulossa, eli kysynnän pysyessä vakiona kolikon arvo tulee putoamaan vielä -64 %. Sillä ei ole käytännön merkitystä, koska arvo on nytkin nolla, mutta tämän muistaen jokainen voi kysyä, miksi ihmeessä kukaan haluaisi OSTAA One-kolikkoja itselleen oikealla rahalla?

Miksi sitten Onecoinissa valittiin niin suuri kolikkomäärä? Luultavasti siksi, ettei "louhinnan" ole koskaan tarkoitus loppua, vaan saada käyttäjät pitämään kolikoistaan kiinni. Niin kauan kuin uusia kolikoita syntyy, niitä voidaan jakaa käyttäjille.

Bitcoinin louhinta hidastuu koko ajan tarkoituksellisesti. Onessa ei ole todellista louhintaa, joten ilmeisesti kolikkoja syntyy tasaisella vauhdilla. Ja jos 250 miljardia uhkaa joskus täyttyä, sitä voidaan kasvattaa 500 miljardiin jne. Kaikki tietenkin lohkoketjun määritelmän vastaisia temppuja.

Anonyymi kirjoitti...

Hirveän paljon tekstissäsi esintyy sanoja, luultavast,ilmeisesti, ym ym, eli spekulaatiota.

Juha L kirjoitti...

Oneja on nyt tuotettu noin 90 miljardia. Käyttäjät tietävät, että 160 miljardia on vielä tulossa, eli kysynnän pysyessä vakiona kolikon arvo tulee putoamaan vielä -64 %. Sillä ei ole käytännön merkitystä, koska arvo on nytkin nolla, mutta tämän muistaen jokainen voi kysyä, miksi ihmeessä kukaan haluaisi OSTAA One-kolikkoja itselleen oikealla rahalla?

Tuossahan ei ole varsinaisesti avoimesta markkinakysynnästä kyse, koska kolikolla ei ole vaihtoarvoa muihin valuuttoihin, vaan kolikot ostetaan pelkästään yhtiöltä (virallisen narratiivin mukaan ostetaan koulutuspaketti jonka "ilmaisista" tokeneista louhitaan kolikoita).

Jokainen myyty koulutuspaketti kasvattaa kuitenkin jo täysin järjettömiin biljoonien eurojen mittasuhteisiin kohonnutta kolikkotarjontaa jäsenten tileillä. Eli käytännössä OneCoinissa/One Ecosystemissä on kyseessä jo romahtanut ponzi. XcoinX pörssiä hetken yritettiin aikoinaan, mutta se romahti. Siksi pörssiä aina vain viivytetään ja kerrotaan että tarvitaan lisää jäseniä, jotka siis ostaessaan paketin entisestään vain lisäävät biljoonien eurojen suuruista kolikkotarjontaa jäsenten tileillä.

Dealshaker ei tässä auta yhtikäs mitään, koska se on täysin merkityksetöntä näpertelyä täynnä huonoja hybrididiilejä joissa Euro-osa kattaa tuotteen normihinnan tai ylikin. Jäsenet haluaisivat hyviä puhtaita One-diilejä jotta pääsisivät hyötymään arvottomista kolikoistaan, mutta niitä ei tietenkään juuri ole, koska kolikolla ei ole oikeaa arvoa.

Mutta hyväuskoisia huijattavia aina löytyy enemmän tai vähemmän, jolloin Tommi, muut verkostohuijarit ja yhtiö tekevät tulosta koulutuspakettien myynnistä, vaikka kukaan ei paketteja koulutuksen takia ostakkaan.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Siis nuo "noin 90 miljardia" ja "160 miljardia on vielä tulossa" olivat kolikkojen kappalemääriä, eivät auroja.

Hirveän paljon tekstissäsi esintyy sanoja, luultavast,ilmeisesti, ym ym, eli spekulaatiota.

Totta. Pyrin erottamaan sen, mitä oikeasti tiedämme siitä, mitä itse arvelen. Valitettavasti Onecoinissa on paljon sellaista, mitä ei kerrota, tai mistä annetaan vain lupauksia.

Yksi asia on kuitenkin fakta: Onecoin tulee Suomeen juhlistamaan 8-vuotispäivää ilman, että mikään sen lupauksista on toteutunut. Kolikolla ei edelleenkään ole arvoa, vaikka Bitcoinin arvo on samassa ajassa 100-kertaistunut. Ei ole Mastercardia, ei omaa pankkia, ei Ruja Ignatovaa.

Anonyymi kirjoitti...

"Nyt ne päät pois sieltä pensaista" komensi Tommi isällisen lempeästi mutta päättäväisesti tuossa poistetulla videolla; ja työnsi päänsä pensaaseen jälleen itse. Lupasi olla mediassakin näkyvillä, ei ole näkynyt. Mainitsi esim. Ylen mutta eikös hän ole senkin tuominnut aikoinaan "höpö höpö" mediaksi. Eihän hän edes suostunut muutaman vuoden takaiseen MOT ohjelmaan Walhroosin kaveriksi. Mitä tuohon Tommin rummuttamaan käytettävyyteen tulee niin näkyy Deal Shakerissa suomi-sivulla olevan niiden muutaman kaupustelijan samat tuotteet edelleen myynnissä kun n. 1,5 kk sitten. Muuten, eikös KRP:n pitäisi aloittaa lupaamansa tutkinta ensi Helmikuussa kun lohkoketju julkistetaan? Tai siis jos julkistetaan.

Petteri Järvinen kirjoitti...

KRP viittasi lähdekoodin julkistukseen, ei lohkoketjuun. Vuonna 2015 Onecoin lupasi avata lähdekoodin, kun 80 % kolikoista on louhittu, jolloin muutkin kuin jäsenet voivat louhia loput 20 %. Ihan roskaa tietenkin kaikki.

Anonyymi kirjoitti...

Sori, muistin käsitteet väärin! Mutta yhtäkaikki; täyttä roskaa ja petettyjä lupauksia!

Anonyymi kirjoitti...


Tuossa vaan pisti mieleen, niin eikö 90 mrd louhiminen vaadi aikas paljon sähköä? Muistaakseni viime vuonna oli juttua, että Bitcoin kuluttaa sähköä saman verran kuin Ruotsin valtio. 90 mrd kolikkoa taitaisi kuluttaa aika monta, saattaa olla että menee nolla liikaa, mutta käyttäisi 4500 Ruotsin valtion verran. No uskonsa kullakin

Juha L kirjoitti...

Tuossa vaan pisti mieleen, niin eikö 90 mrd louhiminen vaadi aikas paljon sähköä?

Bitcoinissa sähkön kulutus perustuu siihen että hajautetut louhijat kilpailevat siitä, kuka löytää ratkaisun kahden transaktioita sisältävän lohkon matemaattisesti yhdistävään matemaattiseen ongelmaan. Se louhija joka löytää ratkaisun saa palkkioksi bitcoineja. Algortimin vaikeustaso on mitoitettu niin, että tietty globaali laskentateho tuottaa tietyn määrän louhintapalkkiota noin 10 minuutissa.

Onecoinissa homma ei edes lähtökohtaisesti perustu tällaiseen, vaan keskitettynä järjestelmänä mitään kilpailua louhijoiden välillä ei ole. Jäsenet eivät ole hajautettuja itsenäisiä louhijoita siinä mielessä kuin bitcoinissa. Onecoinissa jäsenten token-louhinta on jakolasku jonka perusteella kolikoita jaetaan jäsenistölle. Onecoinissa token-louhinnan "vaikeustaso" määrittää sitä kuinka paljon jäsenelle jaetaan kolikoita tokeneistaan. "Vaikeustaso" nousee aina suhteessa väitettyyn arvoon. Transaktioiden ja lohkojen louhinta taas ei Onecoinissa vie juuri energiaa, koska täysin keskitettyjä järjestelmänä kilpailua ei ole. Yhtiö voi luoda kolikoita käytännössä ilmaiseksi niin paljon kuin kehtaavat, ja uutta lohkoketjua voi aina laittaa tulille jos kolikot "loppuvat".

Onecoinissa yhtiöllä on myös täysi kontrolli kaikista kolikoista ja tileistä. Yhtiö voi halutessaan lakkauttaa jäsenen tilin, ja näin on monesti tapahtunutkin esim. ulos tulleiden uhrien ja muihin huijauksiin hypänneiden nimekkäiden verkostomarkkinoijien kohdalla.

Juha L kirjoitti...

Nythän One Ecosystem hehkuttaa että he tekevät lohkoketjunsa julkiseksi ensi vuonna.
Tämä nyt ei kuitenkaan muuta sitä, että jäsenten kolikot ja tilit voidaan halutessa yhtiön toimesta lakkauttaa ja ne ovat täysin yhtiön kontrollissa. Yhtiöllä on kaikki private-keyt hallussa. Kun bulgarialaiset poistavat jäsenen tilin One Ecosystem portaalista, niin puff, mitään ei jäsen voi tehdä.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Onecoineja ei saa omaan lompakkoon vaikka haluaisi. Kaikissa muissa kryptovaluutoissa omistaja saa ne (yksityiset avaimet) halutessaan omaan puhelimeen tai tietokoneeseen, jolloin kukaan muu ei pääse kolikkoihin käsiksi.

Jos säilyttää esim. Bitcoineja pörssin tilillä, tilanne on sama kuin nyt Onecoineissa. Mutta oikeissa kryptoissa käyttäjä itse päättää, haluaako mukavuuden vai turvallisuuden.

Miten mahtaa olla - näkyvätkö Onecoin-siirrot suoraan lohkoketjussa? Oikeiden kryptojen ostot ja myynnit eivät näy, jos osapuolena on toinen saman pörssin jäsen tai pörssi itse (ostat esim. euroilla Bitcoineja). Tällöin tapahtumat käsitellään pörssin sisäisesti, sillä asiakas ei varsinaisesti omista Bitcoineja, vain saldon pörssin omassa kirjanpidossa.

Jos Onecoin-siirrot näkyvät heti lohkoketjussa, One-firman täytyy pitää asiakkaiden avaimet suoraan itsellään, mikä on ihan kummallinen ratkaisu eikä sen jälkeen voi edes puhua kryptovaluutasta vaan ainoastaan leikkirahasta.

Juha L kirjoitti...

Yhtiö on itse kertonut että pitää yksityiset avaimet hallussaan "jotta käyttäjät eivät vahingossa kadota kolikoitaan". Vaihtoehtoa tälle ei ole.

Jäsenen omat Onecoin siirrot tosiaan löytyvät nyt hash-haulla lohkoketjusta. Eli yhtiöllä on tietenkin kaikkien jäsenten yksityiset avaimet hallussaan, kuten se on kertonutkin.

Täma tietenkin johtaa siihen, että jos Onecoinin serverit takavarikoidaan, kaikki menettävät kolikkonsa välittömästi.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Kolikkoavainten pitäminen yksinomaan yhtiön hallussa on tietenkin järjetön ratkaisu. Lohkoketjulla ei ole mitään merkitystä, elleivät käyttäjät voi itse hallita rahojensa avaimia - siksi One-rahoja ei voi edes kutsua kryptovaluutoiksi.

Kuten Juha kirjoitti, rahat ovat käytännössä yhtiön - eivät asiakkaiden - omaisuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Jos one-kolikoita oikeasti louhittaisiin kuten bitcoineja niin sähköntuottajien kannattaisi jopa antaa arvo onecoineille kiitokseksi sähkönkulutuksesta.

Joku fiksumpi voisi laskea arvion kuinka paljonji arvo olisi.

itse ajatteleen että olisi luokka 0.003€ yhtä kolikkoa kohden joten arvonnousu olisi melkoisen suuri.

Juha L kirjoitti...

Kaksi Onecoinin verkostomarkkinoijaa on juuri tuomittu Argentiinassa 3.5 vuoden ja yli 4 vuoden vankeusrangaistuksiin myönnettyään osallistumisensa rikollisjärjestön (OneCoin) toimintaan joka tarjoaa väitettyä kryptovaluuttaa.

Eipä auttanut ne Rujan hommaamat 9 "laillisuuslausuntaa" eri asianajotoimistoilta tässäkään.

https://www.lanacion.com.ar/seguridad/one-coin-condenan-por-estafas-con-falsas-criptomonedas-a-un-empresario-y-a-un-medico-y-acuerdan-nid07112022/

Juha L kirjoitti...

^ Veikkaisin että Tommin vastaus noihon juuri tulleisiin verkostomarkkinoijien vankeustuomioihin Argentiinassa olisi jotain sellaista, että "kyllä meillä on nyt todistettavasti Ethereum-pohjainen lohkoketju joka tullaan julkistamaan, ja suomalaisen lakifirman lailisuuslausunto joka todistaa että One Ecosystem bisnes on laillista".

No ensinnäkään mikään ei ole tuossa One-kolikossa muuttunut, vaikka nyt vihdoin ja viimein olisikin oikea lohkoketju. Se on edelleen pelkästään rikollisjärjestö-yhtiön kontrollissa oleva täysin omalla huijausarvolla varustettu kolikko, jota on jaettu jäsenistölle biljoonien eurojen "arvosta" koulutuspaketeiden myynnin avulla, mutta mitään todellista vaihtoarvoa kolikolla ei ole mihinkään todelliseen valuuttaan, kryptovaluuttaan tai Fiat-valuuttaan. Mitään toivoa mistään lisenssien saannista tai finassivalvojien hyväksynnästä ei ole. Eli aivan täysi romahtanut ponzi-huijaus.

Jokainen aktiivinen One Ecosystem verkostomarkkinoija toimii yhdessä rikollisjärjestön ja verkostohuijareiden kanssa edistäen niiden bisnestä, jonka on todennut massiiviseksi huijaukseksi USAn oikeusministeriö ja FBI, sekä Konstantin Ignatov tunnustuksessaan. Ja nyt myös oikeus Argentiinassa.

Kuten täällä ollaan jo veikattu, äärimmäisen todennäköistä on että Lexia lausunto ei ota mitään kantaa One-kolikon ja sen "arvon" laillisuuteen. One Ecosystem ei ole vielä julkaissut tuota Lexian laillisuuslausuntoa, todennäköisesti siksi ettei sitä päästä kritisoimaan sillä välin kun rikollisjärjestö OneCoin/One Ecosystem tekee Euroopan kiertuettaan esitellen uutta Lexian lausuntoa.

Juha L kirjoitti...

Äärimmäisen noloa suomalaiselle tunnetulle lakifirmalle, että se on tällaiseen yhteistyöhön lähtenyt US DOJ:n ja FBI:n tuomitseman tunnetun rikollisjärjestön kanssa, joka todennäköisesti taas edesauttaa tuhansien ihmisten huijaamista ympäri maailmaa. Raha ei tosiaankaan näissä lakifirmoissa haise.

Rikollisjärjestö käyttää tässä aivan avoimesti Suomen kansainvälistä mainetta vähän korruptoituneena maana tehostaakseen markkinointiaan.
Videolla One Ecosystemin CEO kertoo juuri tämän Vietnamin eventissään:
https://www.veed.io/view/1505734e-0c8a-4ac3-837b-c42432c5c6f6?panel=share

Toivottavasti Lexia tulee saamaan tästä ansaitsemansa negatiivisen julkisuuden.

Petteri Järvinen kirjoitti...

No, katsotaan nyt ensin, millainen paperi sieltä tulee ja mistä lausunto varsinaisesti on annettu. Asianajajat puolustavat oikeudenkäynneissä myös selvästi syyllisiä, siinä ei ole mitään ihmeellistä. Jos Lexia toteaa toiminnan osia lailliseksi se tarkoittaa, että loppu on sitten vähintään arveluttavaa tai suoranaisesti rikollista. Tällainen arviointi ja rajanveto voi olla ihan hyödyllistä.

Anonyymi kirjoitti...


Jos toimintaa ei voi todeta ja todistaa rikolliseksi, niin sitten pitää muuttaa lakia. Sanoi eräskin viranomainen, eräästä jutusta.

Juha L kirjoitti...

"Jos toimintaa ei voi todeta ja todistaa rikolliseksi, niin sitten pitää muuttaa lakia. Sanoi eräskin viranomainen, eräästä jutusta."

Toimintahan on jo todettu ja todistettu rikolliseksi US DOJ, FBI:n ja Argentiinan oikeuden mukaan. Mukana olleita on saanut vankeustuomioita USAssa ja Argentiinassa nyt viimeeksi. Ja lisää tuomiota on tulossa 100% varmasti koska tunnustuksia on jo tullut, kuten Konstantin Ignatovin osalta.

Ostetuilla lakiyhtiöiden lausunnoissa on idea tarkastella tiettyä osa-aluetta huijausfirman toiminnasta lakifirman kanssa jolle maksetaan raportista ja joka sitten toteaa että tällä osa-alueella ei näyttäisi olevan mitään laitonta. Samaa teki Ruja aikoinaan 9 eri "laillisuuslausunnon" kanssa ja joita edelleen esitellään One Ecosystem portaalissa:
https://i.imgur.com/GmLaLBy.png

Eihän näillä lausunnoilla ole minkäänlaista todellista laillista painoarvoa, vaan tarkoituksena on käyttää näitä vain ja ainoastaan markkinointitarkoituksiin, jotta entisille ja uusille jäsenille voidaan esittää että homma olisi laillista. Tähän tapaan:
https://www.veed.io/view/43c5527b-849e-4d68-9cbd-c6860c2031f3?panel=share

Nyt sitten One Ecosystem esittelee tätä uusinta lausuntoa Euroopan kiertueella 11 eri maassa, uudella brändi-nimellään, ja vakuutellaan että mitään rikollista tässä ei taaskaan ole, siis huolimatta siitä että toiminta on jo rikolliseksi todettu, verkostomarkkinoijia tuomittu vankilaan, ja johtohenkilöitä istunut vankilassa 2018 ja 2019 alkaen (Sebastian Greenwood, Konstantin Ignatov). Konstantin Ignatov tunnustanut koko homman olevan huijaus ja kolikon arvoton, ja tuomitaan vankilaan. Koko homman perustaja Ruja Ignatova on FBI:n Top10 maailman etsityimpien rikollisten listalla ja Interpolin Red Notice etsintäkuulutettu kansainvälisesti.

Tämä lausunnon käyttö huijauksen markkinointiin on suoraa toisintoa siitä mitä Ruja teki aikoinaan 2015-2016 silloin hankkimillaan "laillisuuslausunnoilla".

Anonyymi kirjoitti...Jos toiminta on nyt todettu rikolliseksi, niin miksi koko palettia ei saada millään loppumaan ja oikeuteen? Onhan tässä ollut jo monta vuotta aikaa.

Juha L kirjoitti...

Jos toiminta on nyt todettu rikolliseksi, niin miksi koko palettia ei saada millään loppumaan ja oikeuteen? Onhan tässä ollut jo monta vuotta aikaa.

Syy on kerrottu jo hyvin moneen kertaan. Kukaan ulkopuolinen ei voi kieltää bulgarialaisen yhtiön toimintaa Bulgariassa, ja Bulgarialla on kova hierarkia siinä kuka pystyy tähän puuttunumaan.
Nykyinen Bulgarian pääsyyttäjä Ivan Geshev on Boyko Borisovin aikainen kaveri, joka ei tätä huijausta tule ajamaan alas.

Anonyymi kirjoitti...


Siinä mielessä outo tilanne, että toiminta on maailmanlaajuista ja se on levinnyt moneen eri maahan. Luulisi, että "rikollinen" toiminta oli se missä maassa hyvänsä, pystytään sen maan omalla lainsäädöllä tuomitsemaan ja saattamaan oikeutee. Jos ei Bulgariassa voida estää, niin varma on, että muissa maissa, esim. Argentiina, minkä "rikollinen" toiminta on saatettu, voidaan tuomita ja saattaa oikeuteen, jos on todisteet "rikollisesta" toiminnasta. Eikös tällä yhtiöllä ole kytkökset myös Sveitsiin, Bulgarian lisäksi? Tässähän on jo tuomioitakin jaettu muualla, kuin Bulgariassa, niin miksi toimintaa ei saada loppumaan maailmanlaajuisesti? Kaksi Onecoinin verkostomarkkinoijaa on juuri tuomittu Argentiinassa 3.5 vuoden ja yli 4 vuoden vankeusrangaistuksiin. Verkostomarkkinoijia tuomittu vankilaan, ja johtohenkilöitä istunut vankilassa 2018 ja 2019 alkaen (Sebastian Greenwood, Konstantin Ignatov).

Anonyymi kirjoitti...


Kaiketi Suomessakin on joitakin henkilöitä tuomittu OneCoinin verkostosta saatujen tuottojen
ilmoittamatta jättämisestä verotuksessa. Se ei tietysti tarkoita sitä, että yhtiö olisi tuomittu.

Juha L kirjoitti...

Se ei tietysti tarkoita sitä, että yhtiö olisi tuomittu.

Ei millään toisen maan tuomioistuimella ole bulgarialaiseen yritykseen tällaista toimivaltaa että se voitaisiin pysäyttää. Verkostomarkkinoijatkaan eivät toimi minkään yrityksen palkkalistoilla virallisesti, vaan itsenäisinä markkinoijina (IMA Independend Marketing Associate).

Briteissä poliisi ilmoitti että sillä ei ole Bulgariassa toimivaltuuksia, mutta ilmoitti toimivansa kuitenkin yhteistyössä FBI:n ja Usan oikeusministeriön kanssa huijauksen johtohenkilöiden ja rahanpesijöiden pidätyksien ja tuomitsemisten avustamiseksi.

Yksittäinen maa voi sitten tuomita näitä verkostomarkkinoijia erinäisistä syistä, ja uhrit voivat saada jopa rahojaan takaisin, mutta tämä vaatisi tosiaan uhrien aktiivisuutta nostaa syyte huijareita vastaan. Argentiinassa uhrit olivat aktiivisia eivätkä vain jääneet nuolemaan haavojaan.

Koulutus, jolla nämä huijarit ratsastavat eivät ole niiden tuhansien ja kymmenien tuhansien arvoisia mitä paketit maksavat. Ja sekin jo osoittaa ettei koulutus ole se pääasiallinen tuote jota myydään, että eri hintainen paketti voi sisältää saman koulutus-osan, mutta tokeneita saa eri määrän riippuen paketin hinnasta.

Toivon mukaan oikeustoimet verkostohuijareita vastaan pääsee vauhtiin Euroopassakin jahka Konstantin Ignatov tuomitaan viimein vankilaan.

Nythän USAssa odotellaan että Frank Schneider luovutetaan Ranskasta USAan. Schneider on entisiä Luxemburgin tiedustelun pomoja, ja toimi Ruja Ignatovan palkkalistoilla OneCoinille. Sebastian Greenwoodin oikeudenkäynti on määrä alkaa toukokuun 15, 2023 New Yorkissa. Koska Konstantin Ignatov on jo tunnustanut ja avustaa tutkintaa, hänen tuomitsemistaan on siirrelty eteenpäin mitä ilmeisimmin Greenwoodin ja Schneiderin keisseihin liittyen.

Juha L kirjoitti...

Uudella One Ecosystem Newsroom videolla huijarit selittelevät että nyt tämä kymmenes lakifirmalta saatu paperi koskien kyseistä huijausta todistaa että laillisia ollaan ja "huhut" ovat vääriä.

Kiva juttu, varmaan lohduttaa Konstantin Ignatovia, Sebastian Greenwoodia sekä muita jotka istuvat vankilassa tämän huijauksen takia. Ai niin, mutta nythän ollaankin One Ecosystem, ja brändinimen muutoksella Rujalla ja Konstantinilla ei ole enää mitään tekemistä yhtiön kanssa. Tosin siellä on edelleen samat bulgarialaiset nimet, Veska Ignatovit ja Georgievit taustalla, ja samat KingJaymsit ja Tommit markkinoimassa. Mutta nyt ihan eri juttu kyseessä ja taas "lailliseksi todistettu" lakifirman toimesta uskokaa nyt...

Jälleen pitää "onnitella" Lexiaa tämän maailmanlaajuisen huijauksen markkinoinnin tukemisesta.

https://www.youtube.com/watch?v=kkFT2ZvyCJg

Anonyymi kirjoitti...

Onkohan kukaan kysynyt Lexialta tähän mielipidettä?
Ei olisi ensimmäinen kerta Onecoin historiassa, kun jotain käytettäisiin referenssinä aiheetta.

Juha L kirjoitti...

Näköjään Paasitornin kongressisalissa Helsingissä on tarkoitus pitää OneCoin/One Ecosystem huijauksen Euroopan main eventti 10. joulukuuta:

https://edtswiss.sumupstore.com/
https://www.paasitorni.fi/

Anonyymi kirjoitti...Kuinka tämmöistä annetaan tapahtua, jos "huijaus" on todistettu?

Juha L kirjoitti...

Kuinka tämmöistä annetaan tapahtua, jos "huijaus" on todistettu?

Ei se Suomessa auta että FBI ja US DOJ sekä muutaman muun maan oikeudet ovat todenneet tämän huijaukseksi, kun KRP ei näköjään halua monimutkaisuuden ja ulkomaalaisperäisyyden takia puuttua asiaan. Ei Suomen lainsäädäntö ja poliisin valtuudet siihen taivu.

Anonyymi kirjoitti...

Ja vielä joku ihmettelee, miksi "huijauksen" annetaan jatkua. Kyseessä ei ole mikään "huijaus" vaan ihan rehellinen kusetus. Täällä Suomessa kun saa luvata yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista ihan vapaasti. Kusettajat käyttävät härskisti hyväkseen Suomen jälkijunassa laahaavaa lainsäädäntöä. Jos Tommi olisi markkinoinut sijoitusinstrumenttia, niin sehän olisi viranomaisten silmissä ihan eri asia. Nythän Tommy-boy myy vaan koulutusta. Eikä taatusti ole yhtään niin typerää ihmistä, joka laittaisi rahansa Onecoiniin vain saadakseen "koulutusta" - siis mahdollisuutta ladata muutamaa pdf-tiedostoa.

On kyllä Linkedinissä olleet aika vähissä ne Onecoinin "koulutuksen" suorittaneet :)

Anonyymi kirjoitti...Mitä eroa on kusetuksella ja huijauksella?

Anonyymi kirjoitti...

Minunkaan mielestä ei mitään, mutta tulkitsisin niin että tässä kontekstissa huijaus on "kekseliäämpi/vaativampi" ja kusetus jotain mihin vain idiootti voisi langeta.

Kirjoittaja itse saa korjata, jos on tarvetta.

Anonyymi kirjoitti...Bernie Madoff järjesteli aikoinaan 65 miljardin dollarin huijauksen, johon osallistui tuhansia langeneita "idiootteja" huippu liikemiehiä, sijoittajia, näytteliöita, ohjaajia ym. Tunnetuimpia olivat Hollywoodin suurmies Steven Spielberg. Hollywoodin näyttelijäpariskunta Kevin Bacon ja Kyra Sedgwick. Nobelin rauhanpalkinnon voittaja Elie Wiesel. Kaikki siis langenneita "idiootteja"
Pankki ja rahajärjestelmä on ihmiskunnanhistorian suurin huijaus. Tämän myötä olisimme siis kaikki langeneita "idiootteja" https://www.ksml.fi/paakirjoitus-mielipide/2694560.

Juha L kirjoitti...

Madoffin ponzi toimi niin kauan kuin toimi, koska sijoittajat syytivät olemattomiin arvopapereihin enemmän mitä kotiuttivat. Kun sitten myynnit menivät reippaasti yli sisään tulevien rahojen, homma romahti.

OneCoin/OneEcosystem on jo romahtanut, pörssi suljettiin jo 2017. Täytyy olla todella harvinaisen idiootti että syytää One:n väitettyyn 3.8 biljoonan euron "markkina-arvoon" lisää rahaa vaikka mitään vaihtoarvoa ei ole mihinkään valuuttaan, virtuaaliseen tai Fiatiin.

Näköjään One Ecosystem on pistänyt Helsingin evntistä ulkomainoksenkin pystyyn.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=149205877865370&set=a.130851666367458

Anonyymi kirjoitti...

Hmm tuo kuva vaikuttaa tekaistulta. Joku PK-seudulla asuva voisi osata sanoa paremmin.

Juha L kirjoitti...

Joo on feikki. Yllätys taas että huijaus julkaisee feikkikuvia virallisella FB tilillään...

https://bbs.io-tech.fi/threads/onecoin-ponzi-pyramidin-lopunajan-seuranta-jatkoa-legendaariselle-murobbs-onecoin-ketjulle.386158/page-3#post-11839037

Anonyymi kirjoitti...

Miksi Julla ei ollut Paasitornissa lauantaina esittämässä kysymyksiään ? Nythän monen vuoden nettiin kirjoittelun sijaan olisi saanut vastaukset livenä, face to face.

Anonyymi kirjoitti...

Juha Lampi ?

Anonyymi kirjoitti...

Tosiaan niin kuin tuolla aikaisemmin mainitsin että kaikki nämä vuodet olette jaksaneet nettiin kirjoitella lähes päivittäin, Juha Murossa ja Petteri pitänyt näitä omia blokejaan, niin ihan turhaa ja hukkaan heitettyä aikaa. Ja Petteri vielä kirjoittanut kirjan aiheesta, niin kyllä täytyy olla tosi kiinnostunut. Vai mistä tällainen maalittaminen kertoo, mistä ihmisestä kumpuaa tällainen tahto asiaan josta kuitenkin spekuloidaan täällä pienen porukan kesken joka ei johda mihinkään kun ei edes tiedetä asioiden oikeata laitaa. Juha esimerkiksi tiesi tulevasta tapahtumasta ja olisi rehellisenä miehenä tullut keskustelemaan toimarin kanssa ja esittänyt nämä kaikki väittämät mitä jaksaa täällä vuosien ajan kirjoitella. Materiaalia on ainakin runsaasti.
Itse kävin aina noin kahden kuukauden välein vilkaisemassa Muro poikia ja heidän kirjoitteluaan, joskus meni puoli tai kokonainen vuosi etten käynyt sivustolla ja sitten se loppuikin vähäisen käytön takia. Tämä on mennyt minulla jo huumorin puolelle nämä teidän kirjoittelut ja pienellä porukalla mekin näille nauramme ja toiset on niin tosissaan…
Minä nukun yöni silti hyvin ja karavaani menee eteenpäin koko ajan, halusitte tai ette. 👌

Anonyymi kirjoitti...

https://bird.bg/ruja-ignatova-taki/
https://www.financemagnates.com/cryptocurrency/document-says-onecoin-founder-ruja-ignatova-killed-in-2018-in-greece/?utm_source=FMnewsletter&utm_medium=email&utm_campaign=21.02.23%2F

Bulgariassa murhatun poliisin kotoa löytyneet dokumentit paljastavat, että Ruja oltaisiin mahdollisesti murhattu vuonna 2018 katoamisensa jälkeen.

Juha L kirjoitti...

kuitenkin spekuloidaan täällä pienen porukan kesken joka ei johda mihinkään kun ei edes tiedetä asioiden oikeata laitaa.

Sinä voisitkin sitten esittää edes yhden asian joka on ollut virheellinen teksteissäni perusteluineen. Luulisi olevan helppoa, edes yksi asia..?

Juha esimerkiksi tiesi tulevasta tapahtumasta ja olisi rehellisenä miehenä tullut keskustelemaan toimarin kanssa ja esittänyt nämä kaikki väittämät mitä jaksaa täällä vuosien ajan kirjoitella.

Petterihän siellä Paasitornilla tapasi näitä huijareita. Eihän se mihinkään johda kun mitään hyviä vastauksia ei mihinkään kertakaikkiaan ole. Vai miten luulet että bulgarialaiset huijarit pystyvät mitenkään selittämään esimerkiksi sen, että esittävät oman arvonsa kolikolle webbisivullaan, ja "markkina-arvon" ONE:lle joka on täysin päätön 3800 miljardia euroa, suurempi kuin Iso-Britannian GDP ja lähes 4 kertaa suurempi kuin koko todellisen kryptomarkkinoiden kaikkien yli 22500 kryptovaluutan markkina-arvo yhteensä, samaan aikaan kun kolikolla ei ole mitään vaihtoarvoa mihinkään oikeaan valuuttaan, kryptoon tai Fiatiin.

Ei tällaisia pysty millään kukaan selittämään parhain päin kun se on täysin päätöntä. Ei tällaisessa biljoonien eurojen kysyntä-tarjonta epätasapainossa ole mitään toivoa, ja sekin vielä että koko paske on kansainvälisesti sekä pankkien että regulaatiivisten tahojen mustalla listalla. Mitään lisenssejä yhtään mihinkään tämä huijaus ei ole ikinä saanut, eikä tietenkään tule koskaan saamaan.

Pitää olla täysin ymmärtämätön lähes kaikesta talouteen ja kryptoihin liittyen ja äärimmäisen hyväuskoinen jos ei tässä nää mitään outoa. Sitä en epäile ollenkaan etteivät vielä uskovat pienellä porukalla naureskelisi, mutta hieman isommalla porukalla naureskellaan teille.

Suomalaiset ovat saaneet paljonkin aikaan, esim Widelin Arin kanssa ollaan saatu suljetuksi kymmeniä huijauksen julkisia pankkitilejä, joka johtikin sitten siihen ettei huijauksella ole enää julkista pankkitiliä jäsenten maksuille vaan yhtiö muutti rahansiirrot oikeiden kryptojen avulla tehtäväksi. Koko tämä huijaustoiminta on jo hyvin paljon pienempää kuin se vuoteen 2019 asti oli.

Anonyymi kirjoitti...

Oikein suomalaista toimintaa että suljetaan pankkitilejä ja jarrutetaan toisten bisneksiä, mistä syystä sinä näin teet ? Onko se kateutta,pelkoa vai muuten vaan suomalaista kusipäisyyttä ? Mitä sinulla on tässä hommassa kiinni. Loukattu ?
Missään ei ole mustaa valkoisella että One olisi huijaus, päin vastoin valuuttaa on louhittu kaikki nämä vuodet ja homma jatkuu koko ajan vaikka vastustus olisi kuinka suurta tahansa. Laillisuus lausunto Suomesta ja kohta tulee vielä kattavampi Sveitsistä. Sieltä kautta tulee myös digipankki jolloin homma alkaa pelittämään pankkikortilla. Jullan kapulat nyt vaan ei auta rattaissa, olisi se pitänyt kyllä tässä kahdeksassa ja puolessa vuodessa itsekkin ymmärtää ? Lohkoketju on Polygonin ja Etherin kanssa kimpassa eli siinä yksi väittämä sinulle lohkoketju epäilyyn. Krp:een tutkimukset tyssäsi siihen aikoinaan kun ne eivät todenneet asiassa mitään väärää mistä olisi voinut mitään syytteitä tai tutkimisia aloittaa. Kaikki on ollut aina firmalla kunnossa ja asiat ovat tästä eteenpäin vielä paremmin, nyt kun kaikki on julkista, niin kuin joskus luvattiin.
Mutta tuo kirjoittamasi loppu tuossa edellisessä oli kyllä riman alitus ja kehtaat sen vielä paljastaa tänne. Mikä tällaiseen on hyöty näkökulma itsellesi ?

Anonyymi kirjoitti...

Ja kertoiko Petteri muuten että hänelle pidettiin lähes pari tuntinen palaveri ennen Paasilinnan tapahtumaa ja hän pääsi privana kuulemaan One-Ecosysteemin johtoa. Jolloin hänelle kerrottiin varmasti erittäin tarkasti firman suunnitelma. Oikeus uhalla, jos kakan jauhaminen jatkuu ?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Juttelin tosiaan kaksi tuntia Tommi Vuorisen ja Teodora Andreevan. Silloin ei vielä ollut lohkoketjua ja Lexian tekemä selvitys luvattiin julkistaa tammikuussa Vietnamin eventissä. Lohkoketju tuli, selvitystä ei.

Mikään ei muuta sitä faktaa, ettei Onecoinilla edelleenkään ole vaihtokurssia eikä siten aitoa arvoa. Yritys tehdä siitä "sisäinen valuutta", jolla ihmiset voivat ostaa tavaroita ja palveluita omista kaupoista, ei vaikuta realistiselta ja on jotain ihan muuta kuin mitä jäsenille aikanaan luvattiin.

Anonyymi kirjoitti...

Vaihtopörssi on tulossa kyllä ja laillisuus lausunto on erittäin kattava, olen sen itse lukenut, eli nyt ei ole enää kahta sanaa että tämä One olisi huijaus. Laillisuus lausunto on lähetetty myös YLE: lle ja nyt ne varmaan miettivät että mitä sen kanssa tehdään kun ovat vuosia mollanneet ja nyt pitäisikin kirjoittaa faktaa. Tämän vuoden aikana tapahtuu paljon lisää hyvää ja eihän tässä mihinkään kiire ole ?

Juha L kirjoitti...

Uskomatonta täyttä potaskaa täällä taas "Anonyymi" kirjoittaa.
Ensinnäkin siitä on hyvinkin paljon mustaa valkoisella että ONE on huijaus:

- Ruja Ignatovan veljen Konstantin Ignatovin tunnustus ja oikeudessa todistus että kyseessä on huijaus ja ONE on arvonton (tuomionlukupäivä todennäköisesti tänä vuonna)
https://pbs.twimg.com/media/FUQ-bLRWIAA9V9k?format=jpg&name=large
https://www.courtlistener.com/docket/7829201/187/united-states-v-scott/

- Toisen perustajan Sebastian Greenwoodin tunnustus (tuomionluku näillä näkymin huhtikuun 5.)
https://www.justice.gov/usao-sdny/pr/co-founder-multi-billion-dollar-cryptocurrency-pyramid-scheme-onecoin-pleads-guilty

- Mark Scottin tuomio huijauksen rahanpesusta
https://www.justice.gov/usao-sdny/pr/former-partner-locke-lord-llp-convicted-manhattan-federal-court-conspiracy-commit-money

- Gilbert Armentan tuomio huijauksen rahanpesusta
https://www.law360.com/articles/1577248/cryptoqueen-s-ex-beau-gets-5-years-for-onecoin-laundering

- David Piken tuomio huijauksen rahanpesusta
https://www.courtlistener.com/docket/16817637/462/united-states-v-scott/

Ja huijauksen perustaja Ruja Ignatova itse on FBI:n maailman TOP 10 etsityinpien ihmisten listalla sekä Interpolin Red Notice listalla:
https://www.interpol.int/en/How-we-work/Notices/View-Red-Notices#2020-9611
https://www.youtube.com/watch?v=112u3psTuJQ&t=82s

Se että väitetään webbisivulla kolikolla olevan 42.5€ arvo ja 3800 miljardin "markkina-arvo", ei muutu todeksi sillä että luodaan yksityinen tai julkinen lohkoketju. Lohkoketju on vain pääkirja joka ei sinänsä tee mistään kolikosta joko todellista tai huijausta. Kuka tahansa voi luoda lohkoketjun viidessä minuutissa Youtubesta löytyvien ohjeiden avulla.

Se mikä tekee kryptovaluutoissa lohkoketjusta erityisen, mutta mikä ei edes ONEssa toteudu, on se että kryptograafinen yksityisavain mahdollistaa oman kolikkolompakon omistuksen ja täydellisen hallinnan niin ettei kukaan, ei edes valtiot pääse kolikoihin käsiksi. Mikäli siis hallintaa ei siirrä kolmannelle osapuolelle kuten kryptopörssille. Ilman yksityisavaimen mahdollistamaa hallintaa kryptoissa ei ole juurikaan mitään erityistä verrattuna vaikka nettilompakoihin. ONE huijaus nimenomaan ei anna yksityisavaimia jäsenistölle vaan pitää itsellään täyden kontrollin kolikoihin, tileihin ja väitettyyn feikki-arvoon. Saman tien kun yhtiö lopettaa toimintansa, kaikki kolikot haihtuvat savuna ilmaan yhtiöllä olevien yksityisavainten myötä.

Ja on turha väittää että One Ecosystem olisi joku uusi projekti, kun vain brändinimi vaihdettiin. Projekti itse vietti juuri 8 vuotispäiviään, samoja paketteja myydään mitä 2014 OneCoinissa, samat jäsenet, samoja huijareita myy paketteja, ja sama bulgarialainen One Network Services yhtiö pyörittää Sofian toimistoa saman kaupparekisteriin kirjatun managerin alaisuudessa mitä OneCoinissakin.
https://portal.registryagency.bg/CR/en/Reports/ActiveConditionTabResult?uic=201531600

Mitään jäsenistön harjoittamaa "kryptolouhintaa" ei ole koskaan ollut. ONEssa "louhinta" on jakolasku (promootiotokenien määrä jaettuna kokonaisluvulla). Tämä ei ole mitään kryptolouhintaa vaan vain tapa jakaa kolikoita jäsenille.

Jälleen hyvä esimerkki miksi ONE on huijaus on tämä juuri julkaistu promootio jossa 27500 euron paketilla saa kohta lähes 50 kertaisen määrän tokeneita (ja kolikoita) ja "arvoa" tileillä. Jokainen aivot omaava ymmärtää että ei tuossa ole mitään todellista.
https://us9.campaign-archive.com/?u=cf9659fd672fe664d487e7e1b&id=e0ca496a2f

Yhtenä päivänä tuolla rahalla saa Infinity paketin joka luo 970 ONEia ja noin 41000 euroa markkina-arvotonta "ONE arvoa" tilille.
Toisena päivänä samalla rahalla promootiolla saa Infinity+ paketista noin 48000 ONEia ja yli 2 miljoonaa euroa markkina-arvotonta "ONE arvoa".

Jos tässä ei näe mitään erikoista niin harvinaisen taulapää pitää olla. Tuosta noin vaan lähes 50 kertaistetaan paketista saatavat kolikot kun "meillä on nyt tällainen hieno promootio".

Juha L kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Juha L kirjoitti...

Sinänsä siinä että ONE loi myös julkisen lohkoketjun, on se hyöty että julkisesta ketjusta näkee ONEin todellisen arvon mihinkään muuhun oikeaan valuuttaan, kryptoon tai FIAT:iin suhteutettuna. Siellähän se lukee mustaa valkoisella Polygonscanin sivulla:
Price $0.00 @ 0.000000 MATIC :
https://polygonscan.com/token/0xb85cfa8fe6801dd77a2004836727eb58c8e883a7

Mitään pankkeja tai vaihtopörssejä ei ole tulossa. Huijaus ei pysty pitämään edes peiteyhtiöllä julkista pankkitiliä jäsenistölle tarjolla koska on koko pankkimaailman mustalla listalla, eikä mistään lisensseistä tai finannssivalvontojen hyväksymisistä ole mitään toivoa. "Laillisuuslausunnot" ovat aivan yhtä tyhjän kanssa. Ruja noita "laillisuuslausuntoja" tehtaili 9 kappaletta aikoinaan jotka ovat edelleen nähtävissä One Ecosystemin portaalissa. Ei näillä ostetuilla lausunnoilla ole mitään laillista painoarvoa eikä ne edes tarkastele kolikon legitiimiyttä ja sitä että yhtiö väittää webbisivullaan oman hatusta vedetyn kolikon arvon ja täysin järjettömän 3.8 biljoonan euron "markkina-arvon", samaan aikaan kun todellinen markkina-arvo on 0.

Vaihtopörssiä ei ole tulossa koska koko homma loppuisi siihen kolikkotarjonnan ollessa jäsenistön tileillä aivan päätön, samaan aikaan kun todellista kysyntää ei ole. Ainoa "kysyntä" luodaan verkostomarkkinoimalla huijausta vanhemmille ihmisille ja täysin kryptovaluutoista mistään mitään tietämättömille. Pakettien verkostomyyntikin itseasiassa vain todellisuudessa lisää kolikoiden tarjontaa ponzissa, koska arvottoman kolikot vain lisääntyvät käyttäjien ONE tileillä.

Ei tällaiselle huijauskolikolle oikeassa kryptomaailmassa ole mitään kysyntää. Kuka oikeassa kryptomaailmassa ja kryptoista mitään tietävä haluaisi edes teoriassa sellaista kolikkoa jolla on jo tällä hetkellä itse ilmoitettu täysin päätön huijaus "markkina-arvo", noin neljä kertaa suurempi kuin koko maailman kaikkin lähes 23000 krypton yhteinen markkina-arvo, ja jossa edes yksityisavainta ei saa itselle, vaan yhtiöllä on kaikki hallinta kolikoihin. Oma lukunsa on vielä että käytännösä kaikki kryptomaailmassa tietävät ONEnin olevan huijaus.
Kolikot vieläpä sijaitsevat nyt kahdessa eri lohkoketjussa, toinen yksityinen ja toinen julkinen joka tekee hommasta vieläkin naurettavamman jos mahdollista.

Aivan naurettavaa ja epätoivoista väittää että kyseessä ei olisi huijaus.

Juha L kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti:Oikein suomalaista toimintaa että suljetaan pankkitilejä ja jarrutetaan toisten bisneksiä, mistä syystä sinä näin teet ? Onko se kateutta,pelkoa vai muuten vaan suomalaista kusipäisyyttä ? Mitä sinulla on tässä hommassa kiinni. Loukattu ?

Mutta tuo kirjoittamasi loppu tuossa edellisessä oli kyllä riman alitus ja kehtaat sen vielä paljastaa tänne. Mikä tällaiseen on hyöty näkökulma itsellesi ?


Ei tuo mikään "paljastus" ollut. Widellillä on täysin avoin artikkeli joka on luotu jo vuonna 2016, jossa on pitkä sivullinen listattuna noita OneCoinin/OneEcosystemin suljettuja pankkitilejä. Mutta kun te ONE-uskovaiset ette tiedä mistään mitään, kun seuraatte vain lahkonne uutisointia ettekä sitä mitä tapahtuu tosielämässä.
http://kusetukset.blogspot.com/2016/10/onecoins-frozen-bank-accounts-listed.html

Nuo sulkemiset tapahtuivat tietenkin pankkien toimesta koska koko huijaus on pankkimaailman mustalla listalla. Siitä syystähän aikoinaan huijaus ilmoitti että pankkisiirron viestikohtaan ei saa kirjoittaa "OneCoin" tms, koska siirrot jäävät jumiin. Tilien sulkeminen meni yksinkertaisuudessaan niin että pankille ilmoitettiin ja lähettettiin todisteet tilin yhteydestä ONE -huijaukseen, ja pankit joka kerta vähemmän yllättäen tutkittuaan asiaa sulkivat tilit. Näinhän ei tapahtuisi jos kyseessä olisi legitiimi bisnes.

Jokaisella huijauksella on vastavoimansa. Motiiveja toimia huijauksia vastaan on monenlaisia. Suomessa ja ulkomailla on kymmeniä ihmisiä jotka toimivat estääkseen tätä huijausta huijaamasta hyväuskoisilta ihmisiltä rahaa. Ja on siinä aika hyvin onnistuttukin koska päätekijät ovat nyt joko vangittuna tai etsintäkuulutettuna ja huijauksen toiminta nykyisellään on vain murto-osa siitä mitä se oli 2015-2019. Kohta saadaan Sebastian Greenwoodin tuomio ja sen jälkeen Konstantin Ignatovin tuomio. Kummatkin ovat tunnustaneet kyseessä olleen huijaus, Konstantin Ignatov vieläpä todistanut OneCoinia ja Rujaa vastaan hyvinkin yksityiskohtaisesti kolmena oikeusistuntopäivänä jo vuonna 2019, todeten yksiselitteisesti kolikon olevan arvoton.

Konstantin Ignatovin todistajanlausunnot OneCoin rahanpesijä Mark Scottin oikeudenkäynnissä voi lukea täältä:
https://www.courtlistener.com/docket/7829201/187/united-states-v-scott/
(alkaen sivulta 95)
https://www.courtlistener.com/docket/7829201/189/united-states-v-scott/
(alkaen sivulta 14)
https://www.courtlistener.com/docket/7829201/191/united-states-v-scott/
(alkaen sivulta 23)

Kolikon arvottomuuden nyt pystyy kuka tahansa muutenkin päättelemään. Esimerkiksi nyt tämä viimeisin tapaus; Ei mitään oikeaa kolikkoa jolla on todellista arvoa anneta yht'äkkiä lähes 50 kertaisesti samaan hintaan jonkun promootion takia.

Valitettavasti Bulgaria ei ole saanut toimintaa suljetuksi ainakaan vielä, mutta sekin prosessi on kyllä ihan Bulgarian oikeusministeriötä myöten käynnissä. Edelleen virassa oleva Bulgarian pääsyyttäjä Ivan Geshev, joka suojeli jo Rujan aikana huijausta on vieläkin tässä se suurin ongelma koska hänellä on Bulgariassa tässä asiassa se päätösvalta Bulgarian systeemistä johtuen. OneCoinin lonkerot ulottuivat Bulgariassa aivan politiikan huipulle. Bulgarialaisten ONE -huijareiden pahin painajainen onkin se, kun Geshev jossain vaiheessa jättää tehtävänsä.