torstai 10. helmikuuta 2022

Onecoin-huijaus seitsemän vuotta

Eilen tuli kuluneeksi seitsemän vuotta ensimmäisestä Onecoin-huijauskirjoituksestani. Seuraan edelleen huijauksen etenemistä ja on vuosipäivityksen aika.

Onecoin näytti välillä jo hiipuvan, mutta viime syksynä Tommi Vuorinen aktivoitui jälleen pitämään markkinointitilaisuuksia ABC-asemien kabineteissa. Tilaisuudet ovat salamyhkäisiä, eikä niistä kerrota ulkopuolisille. Jos joku on päässyt mukaan, olisi kiinnostavaa tietää, mitä Tommi tällä kertaa lupaa. Vanhat lupaukset tulivat kalliiksi mukaan lähteneille.

Kuulin kentältä, että Varsinais-Suomessa saarnamies julistaa pankkisektorin kriisiä ja kehottaa tarkkailemaan pedon lukua 666. Romahduksen tullessa vain Onecoin säilyttää arvonsa. Mainittiin myös aluevaaleissa ehdokkaana olleen miehen nimi, joka ei vastannut Twitterissä esittämääni kysymykseen osallisuudestaan, ja jonka tili on nyttemmin poistettu.

Tommi Vuorinen lupasi Onecoin-ekosysteemille hyviä uutisia tälle vuodelle. Valuutalla on vihdoin oikea lohkoketju (monen vuosien valehtelun jälkeen), joka käyttää Ethereumin koodia. Ketjulla ei kuitenkaan ole merkitystä, koska sitä ei edelleenkään ole hajautettu. Koko ketju on yhtiön omassa hallinnassa, joten se ei ole mikään lohkoketju.

Ketju mahdollistaa Onecoin-kolikkojen siirron käyttäjien välillä, mutta siirroista perittävä transaktiomaksu ("gas") on asetettu niin korkealle, ettei suurempien määrien siirrossa ole mitään järkeä. Kaiken lisäksi "löpöstä" pitää maksaa euroja, Onecoinit eivät kelpaa. Uusia koulutuspaketteja voi ostaa vain Bitcoineilla, ilmeisesti mikään oikea pankki ei enää siirrä rahaa Onelife-yhtiölle.

One-ekosysteemin "julkistus" Kolumbiassa 28-30.1.2022

Uhoa ja lupauksia Onecoinilta ei puutu. Kolumbian Bogotassa tammikuun lopussa järjestetyssä tilaisuudessa oli useita puhujia, jotka hehkuttivat lähinnä kryptovaluuttojen merkitystä ja Onelife-ekosysteemiä. Konkreettisia lupauksia ei saatu. Tyhjää täynnä olevia esityksiä voi katsoa Youtubesta. 

One-ekosysteemin White paper -julkistus.

Lauantaina 30.1.2022 ohjelma Youtubessa: https://www.youtube.com/watch?v=93R4hQdGeNo ja  sunnuntain ohjelma: https://www.youtube.com/watch?v=kyb0bpnSv-8

Oliko tämä se "uusi alku" ja re-launch, jota Tommi hehkutti koko syksyn? Siinä tapauksessa jäi suutariksi.

Esitysten aikana chat-ikkunassa uskovaiset jäsenet penäsivät turhaan vaihtopörssin perään. Sen piti aueta jo neljä vuotta sitten, jolloin jäsenet olisivat voineet muuttaa virtuaalisen rikkautensa oikeaksi valuutaksi. Sanomattakin on selvää, ettei tällainen pörssi voi koskaan avautua, koska Oneconeilla ei ole todellista arvoa. Kukaan ei luota niihin eikä halua ostaa niitä. Siksi kurssikehitys on vakaata ja pysyy nollassa.

"Missä se luvattu vaihtopörssi viipyy?", jäsenet haluavat tietää.

Oikeudenkäynnit USA:ssa Konstantinia ja Sebastiania vastaan ovat pitkittyneet koronan vuoksi. Saksan oikeudenkäynti on myös viivästynyt, istuntopäiviä riittää ilmeisesti kesään asti. Tuomiota saadaan odottaa vielä sen jälkeen kuukausien ajan.

Hyvin todennäköisesti huijauksessa riittää uusia käänteitä vielä helmikuun 2023 kirjoitukseen.

6 kommenttia:

Juha L kirjoitti...

Vaikka paketteja ei voisi ostaa suoraan yhtiöltä pankkisiirrolla, niin toki homma toimii vielä perinteisesti niin, että tunkki (hyväuskoinen idiootti) antaa MLM-huijarille kuten esim. Tommi Vuoriselle rahaa ja Vuorinen toimittaa sitten paketin gift-koodin hyväuskoiselle idiootille. Mikäli huijari ei siis ihan suoraan varasta rahoja, jota sitäkin on väitteiden mukaan tapahtunut myös Vuorisen tapauksessa.

Markus kirjoitti...

Outoa. Missä kaikki kommentoijat ovat :D?

Yleensä Onecoiniin liittyvissä postauksissa ollut satamäärin kaiken maailman räksytystä...

Kaipa pöly on laskeutunut.

Anonyymi kirjoitti...

Samaa itsekin ihmettelin. Ensimmäinen Onecoin avaus seitsemän vuotta sitten keräsi satamäärin kommentoijia. Petteriä uhkailtiin oikeustoimilla ja luvattiin näyttää närhen munat "pisneksen sapotoijalle".

Joko ne Onecoinmiljonäärit on A. vetäytyneet nauttimaan omaisuudestaan, tai B. sitten eivät ilkeä enää naamaansa näyttää. Itse kyllä veikkaan vaihtoehtoa B.

Juha L kirjoitti...

Hiljaista tai ei, nyt on kuitenkin muodostettu "Country Board Finland", johon kuuluvat seuraavat bulgarialaista rikollisjärjestöä promoavat suomalaiset huijarit:
Tommi Vuorinen,Tuukka Vuorinen,Reima Liukku, Tomi Lappalainen, Sanna Ketomäki.
https://mailchi.mp/oneecosystem/oneecosystem-news-702276

Jenkeissä muuten on kohta ensimmäinen OneCoin tuomio, Dadid Pike tuomitaan rahanpesusta bulgarialaisille OneCoin rikollisille.
Ehkä ylläolevien henkilöiden kannattaisi lukea David Piken tuomion esittely ja siitä erityisesti kohta "OneCoin Fraud Scheme", niin ymmärtäisivät edes alkeet minkälaisen rikollisuuden kanssa ovat tekemisissä.
https://www.courtlistener.com/docket/16817637/450/united-states-v-scott/

En tiedä tietävätkö kyseiset suomalaiset huijarit ehkä Tommia lukuunottamatta, että OneCoin rikollisjärjestöllä on suoria linkkejä sellaisiin kuuluisiin nimiin Bulgarian järjestäytyneessä rikollisuudessa kuten kokaiinikuningas Hristoforos "Taki" Amanatidis, ja Ventsislav Gerov "the Boss of thieves"..

Linkit organisoituun rikollisuuten on todettu FBIn ja DOJn tutkintaa myöten ja myös ihan suoraan peiteyhtiö linkeillä ja erinäisissä omaisuuden siirroissa. Mutta eipä nämä tällaiset tunnu MLM huijareita kauheasti haittaavan.
https://twitter.com/CryptoXpose/status/1405863561126162432

Suosittelisin kaikkia OneCoiniin rahojansa pistäneitä menemmään poliisille tekemään rikosilmoituksen näistä rikollista OneCoinia promoavista ja "koulutuspaketteja" myyvistä suomalaisista huijareista.

Anonyymi kirjoitti...

Eikö poliitikkojen olisi aiheellista EU-tasolla puuttua sijoitushuijauksiin yhtä tarmokkaasti kuin vihapuheeseen? Jos joku sanoo vähän ilkeästi maahanmuutosta niin se sensuroidaan heti mutta nämä kryptovaluuttahuijaussivustot saavat pysytellä hakukoneiden kärkipäässä vuodesta toiseen. Miksei näihin kusetuksiin suhtauduta yhtä tuomitsevasti kuin vihapuheeseen?

Hakukoneet ja sosiaalisen median palvelut pitäisi velvoittaa poistamaan alustoiltaan nämä sijoitushuijaukset.

Iltasanomissa juttu "sijoitusrahastot.org" palvelusta joka tulee Google-haussa vastaan ensimmäisenä: https://www.is.fi/digitoday/art-2000008612586.html

William Gallop kirjoitti...


Kansainvälinen etsintäkuulutus Rujasta.

https://www.is.fi/digitoday/art-2000008762262.html