maanantai 6. joulukuuta 2021

Vuorinen: Cryptocurrency ONE is doing better than ever - Now totally new era is starting!!!

Itsenäisyyspäivän kunniaksi muistamme, että suomalaiset ovat sisukkaita. Joskus olisi kuitenkin viisaampaa luovuttaa ja lopettaa pään hakkaaminen seinään. Paraskaan sisu ei pysty muuttamaan faktoja.

Tommi Vuorinen on taas aktivoinut ja kiertää eri puolilla Suomea järjestämässä Onecoin-markkinointitilaisuuksia. Tuoreella englanninkielisellä videolla Vuorinen sanoo tekevänsä "restart" Onecoinille Suomessa. Olen saanut kuvia ja kommentteja mm. Jyväskylästä, Seinäjoelta, Turusta ja Helsingistä. Uskomatonta kyllä, ABC-asemilla järjestettäviin tilaisuuksiin riittää vieläkin osallistujia. Maailmaa mullistava finanssivallankumous on palannut huoltoasemille!

Voiko Suomessa olla vielä ihmisiä, jotka uskovat Vuorisen lupauksia tulevaisuuden kryptovaluutasta? Vuorinen on kansainvälisistä Onecoin-promoottoreista ainoa, joka soittaa edelleen samaa levyä. Muut alusta lähtien mukana olleet ovat nostaneet kytkintä, osa miljoonien kera. Tommi Vuorinen on ainoa, joka jatkaa sisukkaasti kuolleen verkostomarkkinointihuijauksen tekohengitystä.

"Today we have Ethereum based blockchain..."

En tarkalleen tiedä, mitä Vuorinen nykyään lupailee. Ytimessä on edelleen mielikuvitusvaluutta Onecoin, jolla on 42,43 euron mielikuvitusarvo. Painopistettä on kuitenkin siirretty OneEcosystemiin, jonka pitäisi toimia mielikuvitusvaluuttaa käyttävänä globaalina kauppapaikkana. 

Jos tunnet jonkun, joka on käynyt Vuorisen uusissa tilaisuuksissa, kysypä mitä siellä on lupailtu ja miten lupaukset on otettu vastaan. Värväystilaisuuksia ei mainosteta avoimesti, joten niihin on vaikea päästä mukaan.

Mitä ikinä Onecoiniin liittyen luvataankin, siihen ei kannata luottaa. Vaikka Onecoinilla vihdoin olisi oikea, Ethereumin sisällä toimiva lohkoketju, se ei anna valuutalle minkäänlaista arvoa. Laskujeni mukaan kyseessä olisi jo neljäs lohkoketju, kolme ensimmäistä ovat osoittautuneet valheiksi. Lohkoketjun vaihtaminen uuteen romuttaa koko kryptovaluutan idean, joka perustuu juuri lohkoketjun luotettavuuteen ja muuttumattomuuteen.

Miksi neljäs lohkoketju olisi aiempia todellisempi? Vaikka neljäs kerta sanoisi toden, mistä Onecoineille syntyisi minkäänlaista arvoa, kun vaihtopörssiä ei ole? Leikkirahan käyttö sisäisellä kauppapaikalla on puhdasta pelleilyä. Jo aiemmissa ketjuissa on ollut kymmeniä miljardeja kolikkoja ja lisää luodaan koko ajan. 

Vuorinen Turun ABC-asemalla.

Kymmeniä miljardeja kolikkoja ja jokainen niistä 42,43 euron arvoisia? Ihan varmasti. Onecoinin markkinahinta on nolla euroa ja laskee edelleen lisääntyvien kolikkojen myötä. Bitcoinin arvo on Vuorisen aikana seitsemässä vuodessa noussut noin 220-kertaiseksi, vaikka Vuorinen kehui Onecoinin olevan parempi kuin Bitcoin. Onecoiniin sijoittaneet ovat menettäneet rahansa. 

Netissä osui silmiini Vuorisen englanninkielinen videokeskustelu brittiläisen Tabita Omamogho -nimisen henkilön kanssa ("Tabita HolisticFit"). Vuorinen kertasi Onecoinin syntyhistorian, että oli mukana alusta (elokuusta 2014) lähtien, tapasi Veskan ja Konstantinin, osallistui Rujan 35-vuotispäiville 31.5.2015 ja on jatkanut siitä lähtien ainoana Onecoin-sanoman levittämistä.

Tommi Vuorinen lupaa ensi vuodeksi Onecoin-tsunamin, kun toiminta käynnistyy uudelleen.

Vuorisen mukaan ensi vuodesta tulee oikea tsunami, kun kaikki palaset asettuvat paikoilleen. On uusi Ethereum-pohjainen lohkoketju ja kaikki. On jopa tekeillä "legal opinion" suuren suomalaisen asianajotoimiston kanssa - sen haluan nähdä! Saksalainen alkuperäisen legal opinion laatija Breidenbach on itse vastaamassa oikeudessa.

"Nyt on paras hetki tulla mukaan, yhtiö on ratkaissut kaikki ongelmansa!" hän hehkuttaa videon lopuksi Tabitalle, joka on jo valmiiksi uskossa ja intoa täynnä. "En ole lähdössä mihinkään, pysyn täällä kuin kallio (rock)", hän lupaa Tabitalle.

Tabita on vaikuttunut Tommin puheista, koska tämä on ollut mukana alusta lähtien.

On vaikea ymmärtää, miksi Suomen viranomaiset katsovat edelleen poispäin ja antavat Vuorisen touhuta vapaasti. Jo yksin vanhat valheet ja petetyt lupaukset riittäisivät rikossyytteiden nostamiseen.

Voit katsoa Vuorisen ja Omamoghon keskustelun Youtubesta, johon joku on sen siirtänyt.

51 kommenttia:

Juha L kirjoitti...

Niin, OneCoin huijaus toimii aivan samoin riippumatta onko OneCoinilla lohkoketjua, vai onko kolikot SQL-tietokannassa tai Rujan läppärin Excelissä..

OneCoin myy paketteja joista kolikoita saadaan esimerkiksi 0.1 euron hintaan (NewLife plus paketti), kun webbisivuillaan ilmoittavat arvoksi vähntään 425 kertaisesti suuremman arvon (42.5 Euroa).

Koko OneCoin huijauksen ydin perustuu itse julistettuun leikkiarvoon, paketeista saatavien "promootio tokenien" moninkertaistamiseen spliteillä ja wonder wheeleillä, sekä Onecoinin louhimiseksi kutsumaan vaiheeseen jossa tokenit vaihdetaan Onecoineihin jakamalla tietyllä suhdeluvulla mitä Onecoin kutsuu "difficulty rate":ksi.

OneCoin valehtelee yhä edelleen jäsenillleen että kolikoita luotaisiin tällä jakolaskulla mitä yhtiö kutsuu louhinnaksi, mikä ei pidä tietenkään paikkaansa, ja jonka on todennut valheeksi myös Saksan syyttäjän IT-asiantuntijat Saksassa menossa olevassa oikeudenkäynnissä entistä OneLife kapteenia Frank Rickettsia & vaimoa, sekä Rujan entistä asianajajaa kohtaan.

Tämä huijauksen ydin on ollut aivan sama siitä asti kuin Ruja Ignatova ja Sebastian Greenwood sen kehittivät 2014 kesällä, eikä riipu lohkoketjun olemassaolosta.

Lohkoketjulla on OneCoinissa käytännössä vain mainosarvoa.

Ja vaikka Onecoinilla vihdoin ja viimein olisikin lohkoketju käytössä, eivät jäsenet siitä hyödy millään tavalla;
- Kolikot ovat edelleen täysin Sofian toimiston bulgarialaisten täydellisessä hallinnassa, ja voidaan ottaa jäseniltä koska tahansa pois.
- Jäsenet eivät voi edelleenkään tarkistaa ovatko omat kolikot ja transaktiot lohkoketjussa, koska oikeaa lohkoselainta etsintä-toiminnalla ei OneCoinilla ole.
- OneCoin ei ole peer 2 peer -järjestelmä kuten bitcoin, vaan keskitetty vanhan ajan master-slave järjestelmä joka lakkaa toimimasta kun yhtiön serverit suljetaan.

Kolikoita on jäsenillä niin paljon, että yhtiö ilmoittaa sivuillaan Onecoinin market-capiksi 3.8 Biljoonaa Euroa eli noin nelinkertaisesti bitcoiniin verrattuna.
OneCoinea ei kuitenkaan voi virallisesti myydä, eikä kukaan maksa kolikoista juuri mitään, koska kolikoita voi saada yhtiöltä alle 0.1 Euron hintaan. Eli oikeasti OneCoinilla ei markkina-arvoa ole, vain täysin järjetön ponzi-arvo. Tästä syystä OneCoin ei tule koskaan julkiseen vaihdantaan, vaan samaa huijaussysteemiä jatketaan niin kauan kuin tyhmiä ihmisiä riittää tai Bulgaria painostetaan laittamaan huijaukselle stoppi. Saattaa olla myös että tulevat Konstantin Ignatovin ja Sebastian Greenwoodin vankeustuomiot ensi vuonna aiheuttavat myös niin suuren kriisin että huijaus hyytyy siihen.

OneCoin on siis käytännössä romahtanut ponzi, jossa leikitään ja valehdellaan että kolikolla olisi yhtiön verkostoportaalissa väittämä arvo. Jäsenillä on siis kolikoita Biljoonien eurojen valheellisen ponzi-arvon edestä, mutta kysyntää kolikolle ei käytännössä ole. Kuten Konstantin Ignatovkin oikeudessa todisti - OneCoin on arvoton.

Moni Dealshaker myyjä on arvottomuuden karvaasti kokenut, eikä käytännössä arvota OneCoinia ollenkaan, vaikka diilissä väitettäisiinkiin esim. 50% OneCoin. Tuotteen arvo katetaan Euro-osuudella. Kuvaavaa on myös ettei yhtiö tietenkään hyväksi omaa luomaansa rahaa esimerkiksi palvelumaksujen maksamiseen.

Tämän lisäksi OneCoinilla ei ole mitään toivoa tulevaisuudesta, koska se on sekä USAn että Saksan osalta bannattu. Saksan liittovaltion rahoitusvalvontavirasto BaFin on asettanut OneCoinin kieltolistalle jo huhtikuussa 2017, joten mitään mahdollisuutta minkäänlaisiin laillisiin lisensseihin tai regulatooriseen hyväksyntään OneCoinilla ei missään päin maailmaa ole.
https://www.bafin.de/SharedDocs/Veroeffentlichungen/EN/Verbrauchermitteilung/unerlaubte/2017/vm_170427_Onecoin_Ltd_en.html

Mielellään näkisin täällä kerrankin Tommin vasta-argumentteja, mutta eihän niitä tule näkymään. Paljon helpompaa Tommille jatkaa valehtelua omalle hyväuskoiselle yleisölleen..

Juha L kirjoitti...

Lainaus blogista: "Huvittavaa kyllä, Tabitha hehkuttaa videon lopussa yksityistä lohkoketjua, vaikka Tommi on juuri kehunut Ethereum-ketjua sen avoimuuden vuoksi. Nämä Onecoin-promoottorit eivät ole kaikkein välkyintä porukkaa, on siinä Tommin kärsivällisyyttä koeteltu.

Tabita on kyllä tuossa enemmän sillä linjalla mitä yhtiö tästä taas vaihteeksi uudesta väitetystä lohkoketjusta on viime aikoina väittänyt, toisin kuin Tommi joka on tyypilliseen tapaan aivan pihalla.

Yhtiöhän ei väitä että OneCoinin uusi lohkoketju toimisi Ethereumin julkisessa lohkoketjussa (mainnet). Se mitä yhtiö nyt väittää on että he ovat ottaneet Ethereumin lähdekoodin, muokanneet sitä, ja ajavat Ethereum koodin pohjaista modifioitua lohkoketjua yksityisessä verkossa käyttäen Proof of Authority konsensus-algoritmia 5 sekunnin blocktimella. Tosin he väittävät voivansa siirtyä Ethereumin varsinaiseen julkiseen (mainnet) lohkoketjuun, jos OneCoin haluttaisiin joskus tehdä julkiseksi valuutaksi mitä ei koskaan tapahdu koska oikeaa arvoa ei ole.

https://youtu.be/WBbPeZcdnFk?t=317

Eli mitään Tommin hehkuttamaa transparenttia ei ole eikä varmasti koskaan tule. Mitään OneCoin transaktioita ei virallisesta julkisesta Ethereum lohkoketjusta löydy. Myöskin tuo Proof of Authority konsensus-algoritmin käyttäminen on hupaisaa, koska se vaatisi että olisi useita kolmansia hyvämaineisia osapuolia (yrityksiä/säätiöitä tms.) lohkoketjun validoijina. Tälläisiahan OneCoinilla ei tietenkään ole, vaan huijaus toimii itse itsensä validoijana...

Ilmiselvästi huijarit koittavat taas lähteä ajamaan sitä linjaa että OneCoin ei olisi huijaus, koska kohta julkistetaan White Paper!!!1

Ei tule onnistumaan, koska OneCoinin huijauskonsepti ei ole koskaan riippunut siitä onko lohkoketjua olemassa vai ei, tai yleensäkään minkä tyyppinen "pääkirja" on, kuten ylemmässä viestissä selitettiin..

Muutenkin Tommilla tulee taas paljon selitettävää keväällä kun Frank Rickettsin ja kumppaneiden vankeustuomiot julistetaan. Vaikeaa uskoa ettei Tommi olisi tietoinen tästä meneillään olevasta massiivisesta OneCoin oikeudenkäynnistä Saksassa jolle on varattu 50 istuntopäivää keväälle 2022 saakka:
https://youtu.be/smIpp9fOcdU

Petteri Järvinen kirjoitti...

Poistin ko. kohdan tekstistä. Kolikkokirjanpito ei muutu luotettavaksi sillä, että tiedot siirretään Rujan läppärin Excel-taulukosta yhtiön itsensä pyörittämään Ethereum-klooniin, jossa he itse ovat ainoita tapahtumien varmentajia.

Tällä kertaa jäsenyyteni Telegram-ryhmässä kesti lähes 12 tuntia, ennen kuin heittivät ulos. Joku Onecoin-uskovainen näköjään seuraa Twitteriäni ja blogiani.

KohtoKohto kirjoitti...

Kaikille järkeville ihmisille lienee selvää, että tässä on kyseessä pyramidihuijauksen kaltainen vedätys. Poliisille ja oikeuslaitokselle vain tutkinta voi olla erittäin haastavaa. Tyypillisesti viranomaiset eivät ole mukavuusalueellaan puhuttaessa monimutkaisesta tekniikkaan liittyvästä tutkinnasta, eikä taida kansainvälinen talousrikostutkintakaan onnistua useimmilta poliiseilta.

Oma ongelmansa on vielä kysymys syyllisyydestä. Miten pystyy täysin aukottomasti todistamaan, että Tommi Vuorinen esimerkiksi tietoisesti huijaa. Ehkä hän ei vain ymmärrä ja uskoo sokeasti siihen mitä puhuu? Kai huonoa bisnestä saa tehdä, jos siihen vilpittömästi uskoo. No tämä on tietenkin oikeuden tehtävä arvioida. Monimutkaiseksi kuitenkin homma menee.

Ehkäpä Björn Wahlroosin toteamus: "80% ihmisistä on raha-asioissa aaseja." pitää tietyllä tavalla paikkansa.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Näin juuri. Jokainen järkevä ihminen näkee, että tässä on kyse huijauksesta. Sen todistaminen oikeudessa on kuitenkin vaikeaa, koska päätekijät ovat Suomen ulkopuolella ja juttu vaatisi kansainvälistä yhteistyötä. Jos syyte nostetaan puutteellisilla perusteilla ja se kaatuu, vastaajaa ei voida myöhemmin enää syyttää uudelleen. KRP on jo kerran mokannut asiassa, kun se kehotti varovaisuuteen ja jäi odottamaan lähdekoodin julkistamista.

Siitä huolimatta Vuorisen aiemmat esitykset, joita löytyy runsaasti mm. Youtubesta, riittäisivät mielestäni jo sellaisenaan petostuomioon. Omien sanojensa mukaan hän on ollut tietoinen sisäpiirin asioista alusta lähtien ja siitä huolimatta levittänyt valheellisia väitteitä lohkoketjusta, louhinnasta ja sijoituksen arvonnoususta.

Rikollinen toiminta voitaisiin keskeyttää myös niin, että KRP ylipäätään ilmoittaisi tutkivansa asiaa ja ottaisi Vuorisen kuultavaksi.

Juha L kirjoitti...

Lainaus: " Kolikkokirjanpito ei muutu luotettavaksi sillä, että tiedot siirretään Rujan läppärin Excel-taulukosta yhtiön itsensä pyörittämään Ethereum-klooniin, jossa he itse ovat ainoita tapahtumien varmentajia."

Kirjanpidon teoreettisella luotettavuudella ei ole OneCoinissa enää mitään merkitystä, kun kolikon arvo vedetään itse hatusta, kolikoita saa yhtiöltä paketeista parhaimmillaan luokkaa tuhannesosa-hinnalla siitä mitä väitetään verkostoportaalissa kolikon arvoksi, ja kolikon markkina-arvon jota ei ole edes olemassa väitetään olevan biljoonien eurojen arvoinen, eli täysin räjähtänyt ponzi-arvo mille ei ole minkäänlaista katetta.

Ja tosiaan, teoreettinen kirjanpidon luotettavuus ja lohkoketju menettää täysin merkityksensä, koska OneCoin Sofialla on täysi kontrolli jäsenten kolikoihin. Bulgarialaiset huijarit voivat ottaa kolikot ja eurot pois jäseneltä, lisätä kolikoita, tai jäädyttää tilin aivan mielensä mukaan. Eikä kukaan valvo näitä bulgarialaisia rikollisia. Eli tässä ei muutu mikään vaikka "lähdekoodi" White Paperin muodossa tammikuussa julkaistaisiin.

Eivätkä jäsenet edelleenkään pysty tekemään edes yksinkertaisinta hakua omista kolikoistaan ja transakstioistaan yksityisestä lohkoketjusta. Eli mahdollisesta oikeasta lohkoketjusta ei tule edelleenkään olemaan kerrassaan mitään hyötyä jäsenille.

Sanomattakin on selvää ettei tällainen järjestelmä mene läpi kuin tyhmimmälle osalle ihmisistä jotka joku Tommin kaltainen verkostomarkkinoija huijari puhuu ympäri.

Mielenkiintoista tulee olemaan keväällä kun Münsterin oikeudenkäynti tuomitsee Rickettsin & vaimon ja Rujan asianajajan, onko Saksan tuomiolla sitten vaikutusta KRP:n toimintaan. Toivottavasti.

Tässähän on lisäksi niin, että OneCoinin entinen johtohahmo Konstantin Ignatov on jo tunnustanut huijauksen sekä oikeudenistunnossa että allekirjoittanut tunnustuksen. Ja Rujaa vastaan on pelkästään USAssa 85 vuoden julkiset syytteet myös olemassa.
Siltikin tällaisen huijauksen julkinen promoaminen tuntuu olevan viranomaisten puolelta OK, tai ainakaan siihen ei puututa.

Anonyymi kirjoitti...

Linkki blogipostauksessa viitattuun Tommin ja Tabitan videokeskusteluun löytyy tästä:
https://youtu.be/6H9APYPATG4

Anonyymi kirjoitti...

"On jopa tekeillä "legal opinion" suuren suomalaisen asianajotoimiston kanssa - sen haluan nähdä!"

Joku yhden miehen asianajotoimisto tuollaisen saattaa maksusta vielä tässä vaiheessa väsätä, mutta tuskin mikään suurempi asianajotoimisto lähtee enää OneCoinin kanssa mainettaan pilaamaan edes maksusta. Paitsi ehkä tekijänoikeus kiristyskirje-bisneksellä maineensa menettänyt Hedman Partners ehkä, eikä sitäkään voi isoksi sanoa. Toki varmaan Tommi yrittää hämätä "One Ecosystemillä".

Kyseessä on nyt kuitenkin US Department of Justicen mukaankin massiivinen kansainvälinen petosjärjestelmä. Ja sama tullaan Saksan Münsterissäkin toteamaan keväällä. Vankilan ovet vaan paukkuvat 2022.

Anonyymi kirjoitti...

Sellainen uusinta avausspektaakkeli kolikolle että pakko laittaa all in vaikka Kari Wahlroos ei tuolla enää vaikuta:
https://www.youtube.com/watch?v=9Fbdk0AALKA

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy vaan ihmetellä, miten tämäkin viritys on vielä pystyssä. Johtohenkilö karkuteillä ja apurit syytteessä.

Joulupukkiin ei uskota, mutta satojen prosenttien tuottoihin uskotaan. Joku on keksinyt rahasammon, josta jaetaan kaikille halukkaille rahaa. Kunhan vaan ensin sijoittaa oikeaa rahaa. Uskomatonta typeryyttä.

Anonyymi kirjoitti...

OneCoin Rap:
Facebook - pilalla, YouTube - pilalla, Internet on pilalla
Pelkkää paskaa tilalla
Bitcoin - pilalla, kryptot - pilalla, lohkoketju on pilalla
Pelkkää ponzia tilalla
Dubai - pilalla, Burj Khalifa - pilalla, emiirikunta on pilalla
Pelkkää kusetusta tilalla
Laki - pilalla, KRP - pihalla, finanssivalvonta on pilalla
Pelkkää rahanpesua tilalla
Politiikka - pilalla, kansantalous - pilalla, hyvinvointi on pilalla
Pelkkää paskaa tilalla

Anonyymi kirjoitti...

Mitä Petteri ja muut asiaa seuraavat ovat mieltä?
Uskooko Vuorinen oikeesti omiin juttuihinsa ja toimii vilpittömästi (eli on täys idiootti)?
vai Onko noin kylmän viileä huijari, että jatkaa huijausta poliisia pelkäämättä ja tosiasioista välittämättä?

Eli tyhmä vai huijari? Itse en osaa päättää kumpaan menee.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Aluksi uskoin, että Vuorinen olisi itsekin huijattu. Mutta kun hän ei osannut vastata kysymyksiin eikä halunnut edes etsiä niihin vastausta, piti tiukasti kiinni valheiksi osoittautuneista asioista ja jatkaa edelleen Onecoinin levittämistä, vaikka päätekijät ovat joko kadonneet tai vangittu, ei jäljelle jää kuin yksi vaihtoehto: Vuorinen huijaa ihmisiä tahallaan. Kukaan kaiken sisäpiiristä nähnyt ei voi uskoa, että ongelmat johtuivat vain kilpailijoiden valheista ja pankkien vastustuksesta.

Jokin aika sitten luin jutun Wacon tragediasta Teksasissa. Mieleen jäi vanhan miehen kommentti haastattelijalle, joka meni suunnilleen näin: jos en uskoisi tähän edelleen, koko elämäni olisi mennyt hukkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo lainaus kiteyttää asiaa hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

"On vaikea ymmärtää, miksi Suomen viranomaiset katsovat edelleen poispäin ja antavat Vuorisen touhuta vapaasti."

Humpuukipalveluita ja -tuotteita saa markkinoida ja myydä Suomessa aika vapaasti, onhan niihin yritystukiakin annettu (esim. korvavalo ja kuivaverianalyysi). Viranomaisten reagointikynnys ylittynee varmaan jossain hengenvaarallisten tai luvanvaraisten tuotteiden kohdalla. Viranomaiset ovat yhtä vähän kiinnostuneita Vuorisesta kuin astrologeista tai selvännäkijöistä. Näin valitettavasti.

Juha L kirjoitti...

Astrologi tai selvännäkijä voi lupailla rikkauksia näin ylipäätänsä ja minun mielestäni se on ihan ok jos ei myydä mitään millä niitä rikkauksia pitäisi saada, vaan selkeästi maksetaan siitä "ennustuksesta" tai sitten jostain korvavalosta. Uskoo ken tahtoo. Kaikkea ei voi vapaassa yhteiskunnasa kieltää, kunhan se on suhteellisen harmitonta.

Mutta OneCoin promoottorit kuten Tommi lupailee hurjaa vaurastumista nimenomaan OneCoinilla, kuten tässä Tommin uusimmassakin videossa kohdassa 39:50
https://youtu.be/6H9APYPATG4?t=2383

Kaikki jäsenet sen tietää että se minkä takia paketista maksetaan on ne generoidut (en sano louhitut koska jäsenet eivät mitään oikeasti louhi) kolikot, eikä mikään koulutusmateriaali jota 95% Suomen OneCoin jäsenistä ei edes osaa lukea vieraan kielen takia.

Mitenkähän menisi esim. sellainen läpi, että toisi Virosta viinaa jatkuvasti Suomeen, ja sitten myisi täällä digitaalisia koulutuspaketteja ja paketin hinnasta riippuen ostaja saisi kaupanpäälle tietyn määrän viinapulloja... Ei taitaisi mennä oikeudesssa läpi että koulutusta siinä vain myydään ja viinat tulevat kaupanpäälle hyvän miehen lisänä. Siinä kyllä olisi Suomen poliisi heti kimpussa ettei tässä mistään koulutuksen myynnistä ole kyse.

Jenkeissähän tämä koulutusmyyntiharhautus ei ole koskaan ainakaan OneCoinin aikana toiminut. Siellä katsotaan heti, että mikä on se minkä takia jostain oikeasti maksetaan.

Anonyymi kirjoitti...

Poliisihan on ulkoistanut petosrikosten ehkäisyn niiden uhreille. PonziPyramidin kaaduttua aletaan sitten tutkia kuka huijas ketä ja itketään lisää resursseja. Lopulta sitten pullistellaan kuinka vaikeatkin talousrikokset saadaan ratkaistua (ala Wincapita).

Petteri Järvinen kirjoitti...

Vuorisen osalta asiaa voi ajatella myös näin: jos ihminen kiertää ympäri maata ja esiintyy mediassa, markkinoi palvelua ja antaa ymmärtää sille tulevan arvonnousua, ottaa vastaan käteistä rahaa luultavasti satojentuhansien eurojen edestä ja siirtää niitä ulkomaille, samalla kun muut kyseenalaistavat järjestelmän mahdottomuuden, kyseiselle ihmiselle syntyy vahva selonottovelvollisuus markkinoimastaan palvelusta. Hän ei voi vetäytyä jälkeenpäin vastuusta vetoamalla siihen, että toimi vain hyvässä uskossa.

Itse olen verrannut tätä "koulutusmyyntiä" siihen, että alan myydä iltaisin ja viikonloppuisin omia kirjojani hintaan 100 euroa, ja pakettiin kuuluu aina pari kossu- tai konjakkipulloa. Sokea Reettakin näkee, ettei ostaja ole kiinnostunut kirjoistani vaan ostaa paketin laittomasti myymäni viinan vuoksi. Tällaiseen toimintaan puututtaisiin heti, mutta kryptovaluutassa myyntiä katsotaan läpi viranomaisten sormien.

KohtoKohto kirjoitti...

Vuorisen osalta asiaa voi ajatella myös näin: jos ihminen kiertää ympäri maata ja esiintyy mediassa, markkinoi palvelua ja antaa ymmärtää sille tulevan arvonnousua, ottaa vastaan käteistä rahaa luultavasti satojentuhansien eurojen edestä ja siirtää niitä ulkomaille, samalla kun muut kyseenalaistavat järjestelmän mahdottomuuden, kyseiselle ihmiselle syntyy vahva selonottovelvollisuus markkinoimastaan palvelusta. Hän ei voi vetäytyä jälkeenpäin vastuusta vetoamalla siihen, että toimi vain hyvässä uskossa.

Olen hyvin pitkälti samaa mieltä tästä. Todistaminen ei kuitenkaan ole simppeliä, vaan vaatii paljon työtä ja viime kädessä sen kovan näytön hankkiminen on aina todella hankalaa. Poliisilla varmastin on huutava pula niistä kielitaitoisista ja näppäristä tutkijoista, jotka pystyisivät hankkimaan näyttöä myös ulkomailta tai seuraamaan rahavirtoja ulkomaille. Käsittääkseni myös Bulgaria valtiona, josta petoksen päätekijät ovat kotoisin, ei ole ollut mitenkään hirveän innokas selvittämään asiaa.


Itse olen verrannut tätä "koulutusmyyntiä" siihen, että alan myydä iltaisin ja viikonloppuisin omia kirjojani hintaan 100 euroa, ja pakettiin kuuluu aina pari kossu- tai konjakkipulloa. Sokea Reettakin näkee, ettei ostaja ole kiinnostunut kirjoistani vaan ostaa paketin laittomasti myymäni viinan vuoksi.

Tämä esimerkki ei mielestäni nyt ihan ole verrattavissa kryptovaluutta huijaukseen. Suomessa alkoholin myynti näin on kylkiäisenä on selkeästi kiellettyä. Tässä ei olisi mitään näyttöongelmaa.

Anonyymi kirjoitti...

Poliisi tutkii asioita rikosilmoitusten perusteella. Onko Vuorisesta tehty rikosilmoitus?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Finanssisijoituksen myynti muka koulutuksena on Suomessa selvästi kiellettyä. Todisteet siitä, että Vuorinen on tätä tehnyt, löytyvät hänen omilta Youtube-videoiltaan. Ei olisi vaikea nostaa niistä syytettä. Monet muut lupaukset voisivat menestyä petoksina.

Bulgariasta on turha odottaa tutkinta-apua. Kuten Veselina Valkova, itsekin Onecoinin työntekijä, kirjoitti: "muissa valtioissa on mafia, mutta Bulgariassa mafia on valtio". Toivottavasti oikeuslaitos odottaa New Yorkin ja Munchenin oikeudenkäyntien tuloksia, sen jälkeen sen ei itse tarvitse tutkia ulkomaan yhteyksiä.

Uhrit ovat tehneet paikallispoliiseille rikosilmoituksia Onecoinista, niissä on suora kytky Vuoriseen. Poliisi voi selvittää asioita myös ominpäin, ilman rikosilmoitusta. Niinhän se teki 2015, kun KRP päätti jäädä odottamaan lähdekoodin vapauttamista. Siitä on yli kuusi vuotta, KRP odottaa ilmeisesti edelleen.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan vain vihjeenä muutaman poliisipomon omat isot Onecoin-sijoitukset ja jäsenhankinnat.

Markus kirjoitti...

Olen samaa mieltä KohtoKohton kanssa. Tottakai meistä maalikoista asia tuntuu itsestäänselvältä rikokselta, johon poliisin pitäisi napakasti puuttua. Mutta ongelma on sama kuin vaikkapa kaiken maailman sähkönmyyjien, vitamiininmyyjien tai jopa on suomessa ollut laiton perintätoimisto, joka oikeasti ei ole olemassa, mutta lähettelee tänä päivänäkin edelleen laskuja. Näitäkään mitään ei ole poliisi tutkinut. Ovat siviiliasioita, joihin puuttuu lähinnä jokin täysin hampaaton kuluttaja-asiamies.

Että missä menee se oikea raja, mikä on täysin varman rikollista toimintaa ja mikä on taasen ennemminkin siviilipuolen "raha-riita-asia"? Onko viranomaisten tulkinta tästä vähän sama kuin vaikkapa tekijänoikeusrikkomuksissa, että poliisin voimia ei asiaan käytetä, hoitakoot asiat markkinaoikeuden kautta siviilikorvaus-asiana.

Tässäkin myydään sitä koulutusta. Se on "oikea tuote". Yhtäläisesti ne vitamiinin myyjätkin myyvät määräaikaisella vuosien sopimuksella vitamiineja, joita saisi prismasta muutamalla eurolla tuubi ilman mitään sopimuksia. Tai vaikkapa se kolmen vuoden kuntosalijäsenyys, jota käytät kolme kertaa. Niissä kaikissa on jokin "tuote" ihan niin kuin on onecoinissakin. Ylittääkö se sitten sitä rajaa että tuote on itsessään höpöhöpöä. Eihän se kuntosalikaan siten ole rakennettu, että jokaikinen jäsen ihan oikeasti sielä lihaksiaan pumppaisi 24/7 käyttäen täyden absoluuttisen hyödyn ostamastaan tuottesta. Eikä samalla idealla ole rakennettu puhelindatalinjojakaan. Nehän kaatuisi heti jos asiakkaat oikeasti alkaisi pakettejaan hyödyntämään. Puhelinlaitos/operaattori tietää asian. Ettei sillä ole mitään mahdollisuuttakaan toteuttaa niitä numeroita, joita asiakkaille rahasta myy. Jos siis kaikki asiakkaat oikeasti "numeroita" käyttäisi.

Suomi ja maailma on täynnä kaiken maailman käärmeöljyn-myyjiä ja se oikea kysymys tosiaan on, missä menee se rima, että poliisilla oikeasti olisi syytä puuttua asiaan. Kuitenkin onecoinissa "tuote" toimitetaan. Ihan yhtäläisesti kuin se 5G operaattorikin saattaa jotain kuuluvuuksia ehkä toimittaa ja iOS-laitteisiin hyödyttömän virusturvan ja vielä mummolle formulapaketti viihteenä viisikymppiä kuussa, vaikka mummo katsoo vain emmerdalea. Missä on se raja? Kun tuota asiaa tekee nuo isotkin.

Kuitenkaan mikään noista esimerkeistä ei suoranaisesti aseta asiakasta vaaraan (paitsi ehkä ne vitamiinit jos ovat ihan sontaa).

Tämä on se ongelma. Yhtäläisesti poliisin pitäisi se elisan alihankkija ratsata kun myy hyödyttömiä formulapaketteja edes mummoilta kyselemättä asiasta. Se vain on ilmestynyt laskuun jotenkin. Vaikka mummo olisi viiteentoista kertaan sanonu ettei formulat kiinnosta.

Juha L kirjoitti...

Markus kirjoitti: "Tässäkin myydään sitä koulutusta. Se on "oikea tuote". "

Eikä myydä mitään koulutusta. Kyseessä on ns. "pseudo-compliancy" joka ei mene esim. Usassa läpi. Koulutusta "tuotteena" tarjoaa nykyään lukemattomat eri petokset.

OneCoinissa samalla "koulutusmateriaalilla" on ollut vaikka kuinka monta eri hintaa, ja pakettien ainoa erottava tekijä on tokenien ja splittien määrä. Ja se mitä Tommikin sanoo johtaa siihen "huge huge wealth":iin on väitetysti ne kolikot. Koulutusmyynti on pelkkä harahautus jolla yritetään välttää lisenssit ja luvat. Eikä alussa koulutusmateriaalia juuri edes ollut ja se oli täysin kopioitua.

Paketteja mainostetaan splittien, Wonder Wheelien ja erilaisten promootioiden avulla jotka kohdistuvat pelkästään tokeneihin, joista saa enemmän kolikoita. Kukaan ei ole tippaakaan kiinnostunut mistään OneCoinin koulutuksesta. Silloin kuin OneAcademy oli vielä omassa osoitteessaan jonka liikenteen määrän pystyi tarkistamaan, siellä kävi päivittäin siitä yli kolmesta miljoonasta jäsenestä muutama tusina ihmistä katsomassa..

Markus kirjoitti...

Juha L. Älä hetkeäkään kuvittele, että minä mitenkään puolustelisin onecoinia. Otin vain kantaa siihen, mikä saattaisi olla jotain sellaista mikä saa poliisin vainun heräämään.

Kyllä siinä myydään koulutusta. Siinä ihan oikeasti varaan jonkinlainen tila, sinne kutsutaan ihmisiä ja sielä pidetään puheita. Tämä voisi poliisin näkökulmasta olla se "rimanalitus" vielä ettei olla menty sen riman yli, että tutkintakynnys ylittyisi. Siitä huolimatta, vaikka itse tilaisuudessa puhutaan täysin kakkelia. Se on taas sitten ihan eri todistelu, miten sielä puhutaan. On vaikea todistaa sielä puhuttuja asioita kakkeliksi, jos ketään ei ole edes kertomassa tarkalleen ottaen mitä sielä on puhuttu. Siitä pitäisi olla esimerkiksi nauhoitetta todisteena. En ole koskaan moisessa tilanteessa käynyt, mutta jotenkin sivuvainulla voisin ajatella, että se videointi siitä tilaisuudesta on jyrkkä ei. Sieltä on klippejä. Mutta se ei kelpaa todisteeksi, koska klipit eivät todista sitä kaikkea mitä on kerrottu kun kamera ei ole ollut päällä. Ihmisten muisti taasen on huono. Ja sitten vielä se tosiasia, että se koulutus voi kuulostaakin hyvinkin aidon realistiselta. Hei! ne osallistujathan osallistuvat tähän. Ei ne voi kovin älyn jättiläisiä olla mutta jos he eivät ole niin miten heidän muistikuviinsa ja lausuntoonsa voisi todisteena uskoa?

Tämä on se hankaluus mikä poliisilla on. Poliisi melkeimpä tarvitisi jonkin jenkkisarjatyylisen soluttautujan tutkimaan ja dokumentoimaan touhua. Mutta minkä vuoksi? Aasien vai? Eihän ne aasit ole edes pyytäneet apua... ei ole edes asianomistajaa. Tyhmät ihmiset jakelevat rahojaan saippuakauppiaalle. Nou harm.

Juha L kirjoitti...

^ Harvemmin jos koskaan ne koulutustilaisuudet/myyntitilaisuudet ovat maksullisia. Paketeista sitten maksetaan. Käyätöönssä kukaan ei kuitenkaan ostaisi pakettia itselleen jollei se sisältäisi tokeneita.

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni oli todella hyvää ja realistista pohdintaa Markukselta. Tuo kysymys siitä missä "riman" pitäisi sijaita on erittäin vaikea.
Varmaksi voitaneen sanoa, että missä tahansa se sitten olisikin, niin Onecoinin olisi pitänyt ylittää se kirkkaasti ajat sitten.
Ymmärrän vielä jotenkin, että hommasta ei saatu savuverhon takaa otetta 2015, mutta sille ei löydy ymmärrystä, että miten päähuijarit jatkavat tänä päivänä toimintaa.

Ari Widell kirjoitti...

Mainittakoon vielä, että OneCoinin myymien "koulutuspakettien" hintalapuille ei ole koskaan ollut mitään perustetta näkyvillä. Ei ole siis mitään, mistä tähän kusetukseen lankeava voisi edes tutustua kunnolla koulutuspaketin sisältöön ja saada jonkinmoisen käsityksen tuhansien tai jopa kymmenien tuhansien eurojen koulutuspakettien sisällöstä.

Niin kuin tästä linkin kuvasta esimerkiksi näkyy, ei yhteen koulutuspakettiin oltu vaivauduttu edes keksimään minkäänlaista bullshittia – koska eihän niitä kukaan kuitenkaan lue:
https://tinyurl.com/2p9a46zk

Muutos 2011.fi kirjoitti...

Laki pyramidikusetuksesta sanoo että jos saatu vastine ei vastaa siitä maksettua hintaa ja todellisuudessa on rahankeräys niin se on rikos. Ei ola milläänlailla epäselvää että kyseessä ei olisi rikos.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Aluksi "koulutuspaketit" olivat kirjoista kopioituja englanninkielisiä tekstejä, jotka käsittelivät osakekurssien teknistä analyysiä ja muita vaikeita aiheita. Niissä mainittiin Bitcoin, mutta ei Onecoinia.

Sittemmin koulutuksista on tehty englanninkielisiä videoita, mutta edelleenkään niillä ei ole mitään relevanssia suomalaisille. Tältä osin huijaus olisi siis helppo todistaa.

Ongelmalliseksi asian tekee tuo verkostomarkkinointi. Jos asialla olisi jokin firma, toiminta olisi jo aikoja sitten pantu poikki.

Anonyymi kirjoitti...

Onko myyriä vielä jäljellä jotka voisivat raportoida menosta Tommi Vuorisen suljetusta Facebook lahkorymästä? Ei voi olla niin että kaikki jäljellä olevat ovat harhaanjohtaja Vuorisen pauloissa olevia tunkkeja?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Sitä minäkin ihmettelen - ja missä niitä tilaisuuksia mainostetaan? Joku tilaisuudessa ollut voisi kertoa, mitä Vuorinen tällä kertaa lupaa. Eihän niissä mitään salattavaa pitäisi olla, jos kerran Onelife-ekosysteemi on niin mainio.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan meitä jäljellä, mutta Pohjois-Korea vaikuttaa siihen ryhmään verrattuna sananvapauden pioneeriltä.

Kaikista höpöhöpö (esim. maksamalla 30€ saa tilin auki) päivityksistä on kommentointi poistettu.

Tilaisuudet mainostetaan tällä kaavalla.

Tommi Vuorinen
Ylläpitäjä
· 23. marraskuuta kello 11.05 ·
TURUN OneEcosystem-TILAISUUS.
Järjestän OneEcosystem-tilaisuuden Turussa lauantaina 4.12.2021 klo 14-17. Tilaa on 40 hengelle. Ilmoittautuminen yksityisviestillä minulle. Paikka ilmoitetaan osallistujille yksityisviestillä lähempänä ajankohtaa.
Tervetuloa!

Petteri Järvinen kirjoitti...

"Paikka ilmoitetaan yksityisviestillä..." - tämän luulisi herättävän epäilyjä niissäkin, jotka vielä uskovat Vuorisen satuja.

Miksi moinen salailu? Vuorinen itse kertoo, että sanaa pitää levittää ja ekosysteemiin saada mahdollisimman paljon käyttäjiä.

Juha L kirjoitti...

Jotain pelkoa on Tommilla perssiissä kun noin salamyhkäiseksi ovat tilaisuudet menneet.

Nythän on jo Euroopassakin aloitettu oikeusprosesseja, kun tänä vuonna Italiassa 14 promoottoria saaneet syytteet ja Saksassa iso OneCoin oikeudenkäynti alkanut. Voi olla että Tommia alkaa pikkuhiljaa kuumottaa, muutenhan tuollaisessa salamyhkäisessä toiminnassa ei ole tosiaan järkeä jos kerran käyttäjiä pitäisi saada mahdollisimman paljon kasaan.

Ensi vuonna saattaa olla kova paikka OneCoinilla edessä, kun OneCoin johtohahmoja kuten Konstantin Ignatov, Sebastian Greenwood ja Frank Ricketts tuomitaan vankilaan.

Ja Bulgarian uusi maanantaina virkaan astunut hallituskin vannoo pistävänsä korruption kuriin, eli jos hyvin käy niin OneCoin ei kohta enää Bulgariassa toimi. Boyko Borisovin aikakausi Bulgariassa on ainakin nyt ohi eli sikäli toivoa on.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos myyrälle tiedoista. Hyvä että teitä vielä löytyy! Olisi mielenkiintoista saada tänne myös tulevaisuudessa tietoa Tommin ilmoittamista tulevista tapahtumista vaikka täsmällistä paikkaa ei olisikaan mainittu.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos päivityksestä. Vuorinen on paatunut huijari, joka veisi vaikka lesken viimeisen rovon. Ihmettelen kyllä, miten Vuorinen kerää hankkimansa sijoitukset? Käteisellä ruskeissa kirjekuorissa? Näin korona-aikoina käteisen käyttö ei ole suositeltavaa. Luulisi pankkienkin olevan herkkänä ihan rahanpesudirektiivinkin takia. Muitakin OneCoinin suomalaistunkittajia on palannut hiljaiselon jälkeen samoihin puuhiin uusilla nimikkeellä. Muumimukikauppias, vintagetaksityrittäjä, HuaHin-mies ja mitä kaikkea on koonnut oman teamin johonkin uuteen virityksen. Liekö ihan omaa keksintöä... Mormoni-Sirpalla on samaten joku uusi viritys. Mighty Eagle näyttää olevan entistä enemmän sekaisin tuohivirtansa kanssa. Republic of Freedom.... Onkohan tuo sama, kuin foliohattuisten koronarokotusvastustajien xxx for Freedom-"yhdistykset" vapaudenmarsseineen. Hauskin on tuo "Police for Freedom-", jolla ei ole mitään tekemistä poliisien kanssa. Parents for Freedom-... Hörhöjä piisaa, olipa kyse kryptoketjuista tai koronarokotuksista...

Anonyymi kirjoitti...

Mitä olette mieltä uudesta Zeniq Crypto verkostomarkkinointisysteemistä? Kai Tanninen kertoo videolla, että tässä puuhastellaan yhden maailman rikkaimman valtion kanssa, taustalla on Arabiemiraatit valtiona, kuningasperheen jäseniä, merkittävä uudistus koko pankkimaailmassa.

https://us02web.zoom.us/rec/play/ug_mRp3gXU55rJTm3-1TPb8_FeU3FJfdCLAcNgu5TUYG29MpaoR36xb5Vw1Qb5l2t28hevV1JeeC3fi9.DEUIZbvFiPsNaxFW

Petteri Järvinen kirjoitti...

Taustatiedot näyttävät olevan ylimalkaisia, mikä on aina selvä varoitusmerkki. Näitä uusia kryptoja on tuhansia ja hyvällä onnella joukossa saattaa olla jokin, joka ei ole huijaus ja jonka arvo joskus vielä nousee edes vähän. "Merkittävä uudistus pankkimaailmassa" - samaa väitti myös Onecoin. Ei näillä ylisanoilla ole mitään painoarvoa, ellei tukena ole vahvaa faktaa.

Juha L kirjoitti...

Lainaus "Mitä olette mieltä uudesta Zeniq Crypto verkostomarkkinointisysteemistä? Kai Tanninen kertoo videolla, että tässä puuhastellaan yhden maailman rikkaimman valtion kanssa, taustalla on Arabiemiraatit valtiona, kuningasperheen jäseniä, merkittävä uudistus koko pankkimaailmassa.

Ensinnäkin Emiraattien Kuninhasperhe on valtavan kokoinen, eikä ole mitenkään ihmeellistä että sen jäseniä on mukana erinäköisissä koijauksissa.

Useampia Emiraattien Kuningasperheen jäseniä on sekaantunut myös mm. OneCoiniin, ja itse asiassa Rujahan myi UAE:n Ras Al Khaimassa rekisteröidyn OneCoin Ltd:n Kuninkaallisen perheen Sheikki Saoud bin Faisal Al Qassimille lokakuussa 2017, 230,000 bitcoinilla, koska Rujan OneCoin Ltd. rahat olivat jääneet Dubain tileille kiinni. Sheikki sitten pääsi rahoihin käsiksi.

BehindMLM:aa 5 minuttia selaamalla löytyy myös tieto että Dubain finanssivalvonta (DFSA - The Dubai Financial Services Authority) varoittaa Zeniqin valheellisista väitteistä, eli se siitä että kyseisen virityksen takana olisi Emiraattien valtio. Jos olisi niin asiat olisivat kunnossa eikä tarvitsisi valehdella.
https://www.dfsa.ae/alerts/clarification-regarding-regulatory-status-zeniq-technologies

Ihan tyypillinen MLM ponzi koijaus näyttäisi olevan kyseessä, jossa käytetään jotain Kuninkaallisen perheen jäsenen mahdollista mukanaoloa "todisteena" että olisi mukamas legit. DFSA ei todellakaan varottaisi Zeniqistä jos väitteiden mukaan takana olisi Emiraattien valtio/hallinto.

Ei ole sellaista MLM+krypto viritystä vielä tullut vastaan joka ei olisi käytännössä huijaus.

Anonyymi kirjoitti...

Wallu Wahlroosin lokakuun kokousta odotellaan edelleen... Tällä välillä Tuohivirta Ltd on päivitetty "Global Mining Token of Freedom Republic of Libertyksi. Mining Token näyttää saavan uusia ulottuvuuksia ;-) Mitenkähän tyhminä Wallu ihmisiä oikein pitää? Kun joku piruuttaan kyselee ikäviä, vastaus on "Paljollako olikaan mukana". Ilmeisesti OneCoinin kaltaista momenttumia on vaikea saada aikaan. Nettisivut tosin ovat edelleen Tuohivirran nimellä, joten FB-tili on vain vaihtanut nimeä. Wallin jutut alkavat olla entistä sekavampia. Liekö rahat lopussa vai huijatut tai mafia perässä. Wahlroos touhuili myös Venäjällä, vaikka siellä onkin ollut aika hiljaista. Onhan Wallulla ollut kovasti erilaisia virityksiä OC:n jälkeen, mutta kaikki näyttävät lässähtäneen sen jälkeen ja vain Tuohivirta/GMTFRL sanahirviö on jäljellä

Anonyymi kirjoitti...KOLUMBIAN EVENTTI 28.-30.1.2022.
Yhtiön historian tärkein eventti lähestyy. Siellä julkaistaan Valkoinen Paperi (White Paper), joka lopettaa kaiken spekulaation lohkoketjusta. Kyseinen dokumentti kertoo ONE:n lohkoketjun toimintasuunnitelman ja teknisen ratkaisun. Se tukkii kaikkien puuhapettereiden suut lopullisesti.

Ari Widell kirjoitti...

"KOLUMBIAN EVENTTI 28.-30.1.2022.
Yhtiön historian tärkein eventti lähestyy. Siellä julkaistaan Valkoinen Paperi (White Paper), joka lopettaa kaiken spekulaation lohkoketjusta. Kyseinen dokumentti kertoo ONE:n lohkoketjun toimintasuunnitelman ja teknisen ratkaisun. Se tukkii kaikkien puuhapettereiden suut lopullisesti."

Samaan tapaan uhosivat huijarit ja hyväuskoiset hölmöt, kun aikaisempi OneCoinin vessapaperi julkaistiin. Tai oikeastaan sitä ei koskaan edes julkaistu. Pidettiin vain nolo mukamas-julkaisutilaisuus, jossa Wahlroos ja Pierre Arens näyttivät katkelmia jostain paperista.

Pian paljastui, että OneCoin oli ostanut lisenssin jonkin ulkopuolisen firman kehittämän lohkoketjun käyttöön. Omaa lohkoketjua kun ei OneCoinilla ollut olemassakaan, ei sille valkoista paperiakaan voinut tyhjästä nyhjäistä.

Juha L kirjoitti...

"Yhtiön historian tärkein eventti lähestyy. Siellä julkaistaan Valkoinen Paperi (White Paper), joka lopettaa kaiken spekulaation lohkoketjusta. Kyseinen dokumentti kertoo ONE:n lohkoketjun toimintasuunnitelman ja teknisen ratkaisun. Se tukkii kaikkien puuhapettereiden suut lopullisesti. Se tukkii kaikkien puuhapettereiden suut lopullisesti."

Mitäs sitten jos OneCoinilla olisikin vihdoin ja viimein teknisesti toimiva lohkoketju? Ei se muuta yhtään mitään huijauksessa, kuten tämän ketjun alussa on jo erittäin yksityiskohtaisesti selitetty. Ihan samoin huijaus toimii oli kolikkokirjanpitona käytössä sitten Rujan läppärin Excel tai Ethereumin koodiin perustuva lohkoketju.

Ja edelleen Bulgarian rikollisilla täysi kontrolli kaikkiin kolikoihin, jonka "arvon" he itse kirjoittavat MLM sivuillaan, promoavat paketteja joista saa kolikoita 10 sentillä ja väittävät kolikon arvoksi €42,5. Tai ottavat käyttäjiltä kolikot ja sivustolla olevat eurot pois jos niin päättävät. Aivan sama meno jatkuu kuin ennenkin. Ei mikään White Paper muuta asiaa yhtikäs mihinkään.

Aivan naurettavaa edes yrittää väittää että joku huijareiden itsensä laatima tekninen paperi yht'äkkiä tekisi Onecoinista todellisen, jolla 6x markkina-arvo bitcoiniin verrattuna, ja 2.5 kertainen markkina-arvo koko Coinmarketcapin 17000 kryptoon verrattuna.. Haloo.

Ei se homma nyt ihan niin toimi, huijarit..

Petteri Järvinen kirjoitti...

Lohkoketjulla ei ole mitään merkitystä, kun kaikki on perustunut huijaukseen, eikä kukaan halua käyttää Onecoineja. Miksi haluaisi, kun oikeitakin kryptovaluuttoja on yli 10 000 kappaletta?

Kiinnostuksella odotamme Kolumbian eventtiä. Maa on ainakin Onecoinille ihan sopiva. Olisihan se kohtuutonta vaatia, että näin merkittävä kryptovaluutta pitäisi julkistustilaisuuden jossain Länsi-Euroopan maassa.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan huuhaa tämä Bogotan eventti oli "yllätäen". Ehkä naurettavin "corporate event" ikinä. Pääsi käyntiin sellaiset 2 tuntia myöhässä ja muutenkin kaikki tuntui olevan huotaisten tehtyä, myös esitykset. Youtube striimiä katseli väitetystä 3.8 miljoonasta jäsenestä.. noin 200 kappaletta, joista monet ilmaisivat tyytymättömyytensä OneCoiniin striimin chatissa.

Mitään White Paperia ei esitelty, pelkästään 2 roadmap puhetta uuden CEO:n ja Dealshaker kehittäjän toimesta. Eli taas vaan puheita. Sentään eivät enää lupaile pörssiä tulevaksi muuten kuin että joskus on mukamas tulossa.

Jos joku IMA-huijari kaipasi esitystä väitetystä uudesta lohkoketjusta, sitäkään ei tullut.

Ei taida Petterin suu menee tukkoon tästä, muutakuin hehkeksi korkeintaan hämmennyksestä kuinka alas tämä huijaus on voinut huippuvuosistaan vajota.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Nyt vain odotellaan Tommi Vuorisen hehkutuksia kannattajilleen Onecoinin uudesta tulemisesta. Laittakaapa linkkejä tai tietoja, kun Tommi tuntuu muuttuneen niin ujoksi, ettei halua mainostaa eventtejään ulkopuolisille eikä kertoa viestiään julkisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Tommi Vuorinen
Ylläpitäjä

· 20 t ·
WHITE PAPER.
OneEcosystemin White paper on 18-sivuinen dokumentti, jonka julkaisu viivästyy hetken, sillä siihen tehdään vielä joitakin muutoksia.
Mikä on White paper?
White paper on vakuuttava essee, joka auttaa liike-elämän yleisöä ymmärtämään tiettyä aihetta tai ongelmaa todisteiden, faktojen ja perustelujen avulla. Sen pituus on tyypillisesti 3000–5000 sanaa. White paper -julkaisut rohkaisevat potentiaalisten asiakkaiden tai kumppanien kohdehenkilöitä (yritysten palveluksessa olevia teknisiä asiantuntijoita) ratkaisemaan ongelman tietyllä tavalla tai tulemaan tiettyyn johtopäätökseen.
Kyseessä on tiedottava asiakirja, jonka yleensä antaa yritys tai voittoa tavoittelematon organisaatio mainostaakseen tai korostaakseen sen tarjoaman ratkaisun, tuotteen tai palvelun ominaisuuksia.
Termi on lähtöisin brittihallituksesta. Ensimmäinen tätä nimeä käyttänyt dokumentti on Churchill White Paper vuodelta 1922, joka käsitteli poliittista konfliktia Palestiinassa.
Myöhemmin termi on omaksuttu myös markkinoinnin käyttöön. Tässä mielessä White paper on dokumentti, joka esittelee faktoja ja käyttää logiikkaa jonkun tuotteen tai palvelun hankkimisen perusteluun.

Anonyymi kirjoitti...

Tommi Vuorinen jakoi linkin.
Ylläpitäjä

· 19 t ·
Sain juuri tiedon, että ennakkotiedosta poiketen White paper tullaan esittelemään tänään. Kannattaa siis katsoa päivän koulutus. Lähetys alkaa klo 17.30-18 välillä.

Juha L kirjoitti...

OneCoin huijareiden pidätykset jatkuvat ympäri maailmaa. Nyt pidätettiin Ugandan "top leader" ja Dealshaker maajohtaja John Mwambusya syytettynä lähes 800k euron huijaamisesta ugandalaisilta OneLifen avulla.

https://www.observer.ug/news/headlines/72611-cryptocurrency-director-arrested-over-defrauding-ugandans-of-shs-3bn

Petteri Järvinen kirjoitti...

Luultavasti Vuorisen ja muutaman muun suomalaisen värväämä. Mahtaako Tommia jo huolestuttaa?