sunnuntai 19. joulukuuta 2021

Korona on epäluottamuksen epidemia - minulla on oikeus sairastua koronaan!

Omikron-muunnos on kääntänyt koronaennusteet jälleen synkiksi ja se näkyy nettikeskusteluissa. Valtaosa vastustajista näyttää olevan äskettäin perustettuja nimimerkkejä, joilla on vain muutama kymmenen seuraajaa. Helsingin Sanomien juttu kertoi, miten sanavalinnat ja argumentit ovat tuontitavaraa Saksasta, ja sinne niitä uitetaan Venäjältä. Rokotevastaisuus ja vapausretoriikka tulevat ulkomailta. Ei ihme, että rokotepassin yhteydessä vedotaan natseihin ja Nürnbergin oikeudenkäyntiin.

On hyvä, että aiheesta keskustellaan, kunhan keskustelu perustuu joko faktoihin tai aitoihin tunteisiin. Ikävä kyllä moni levittää joko tarkoituksella tai tahattomasti valheita ja disinformaatiota. Sitten on niitäkin, jotka muuttavat mielipiteitään niin, että saavat tykkäyksiä ja näkyvyyttä, joskus jopa nostetta omalle bisnekselle tai poliittiselle uralle. 

Osa laukoo mitä tahansa mielipiteitä ajatustensa ja kannattajiensa tueksi miettimättä niitä lainkaan. Tehohoidon lisääminen rokotusten sijaan on kaikkien pöhköimmästä päästä. 

Aivan kuin nämä ihmiset huutaisivat "Lisää tehohoitopaikkoja! Minulla on oikeus sairastua koronaan ja joutua teholle!"

Pitääkö suomalaisella olla oikeus sairastua koronaan ja valtiolla velvollisuus parantaa hänet siitä? Unohtaen sen inhmillisen kärsimyksen, jota sairaalaan tai teho-osastolle joutumisesta seuraa, on järkevää panostaa kaikki mahdollinen ennaltaehkäisyyn. Kukaan ei halua sairastua oman vakaumuksensa vuoksi, vaikka ei siihen kuolisikaan.

Internetin rajattomien tietovarastojen piti tehdä ihmisistä fiksumpia. Jostain syystä se on tehnyt meistä entistä helpommin johdateltavia ja manipuloitavia. Kriittinen ajattelu on aina hyväksi, mutta "do your own research" ei toteutu katsomalla lisää harrastelijoiden tekemiä Youtube-videoita.

Koronasta näyttää tulleen yhteiskunnallinen epäluottamuksen epidemia. Koulutetut ihmiset ottavat rokotteita ja noudattavat ohjeita paremmin kuin vähän koulutetut. Lääkärit ovat rokottaneet itsensä, perushoitajissa kattavuus on huomattavasti matalampi.

Ajatusleikkinä mietin, millainen Suomi jäisi jäljelle, jos rokotetut kuolisivat viiden vuoden päästä vakaviin komplikaatioihin. Mitenkähän jäljelle jääneet pyörittäisivät maata keskenään?

Olen yrittänyt keskustella koronaepäilijöiden kanssa selvittääkseni heidän ajatteluaan. Olen saanut lähinnä lapsellisia väitteitä siitä, miten lääketehtaat lahjovat poliitikkoja ja maksimoivat voittojaan. Eri mieltä olevia löytyy aina, mutta miksi uskoa 1 % epäilijöitä jos 99 % lääkäreistä ja asiantuntijoista on rokotteen kannalla ja ottaa sen itsekin?

Mietitäänpä hetki, mikä voisi kaikkien rokotteita valmistavien lääketehtaiden salaliiton motiivina. Tehtaat hyötyvät siitä, että ihmiset elävät vanhoiksi, jolloin heille ehtii myydä enemmän lääkkeitä. Pandemian pitkittäminen haittaa maailmataloutta ja epävarmuus laskee niin pörssikursseja kuin voittojakin. Pitkittäminen tai maapallon ihmisten vähentäminen ei voi olla yhdenkään yrityksen tavoite, koska se olisi yksinkertaisesti huonoa bisnestä.

Koskaan ei silti kannata hirttäytyä yhteen totuuteen, ei edes korona-asiassa. Tässä koettelemuksessa on nähty jo niin monta käännettä, että mitä vain voi vielä tapahtua.

108 kommenttia:

MadMax kirjoitti...

En ole rokotevastainen ja olen ottanut molemmat rokoteannokset, mutta haluaisin nostaa esille pari asiaa. Nyt on yleiseen rokote/lääkekehityksen aikaskaalaan nähden hyvin nopeassa ajassa kehitetty useita rokotteita. Voi olla, että ovat enimmäkseen tehokkaita ja turvallisia, ja parempi vaihtoehto kuin ei rokotetta, mutta mietityttää, että voiko samaan ongelmaan näin lyhyessä ajassa löytyä näin monta yhtä tehokasta ja turvallista ratkaisua? Toivottavasti joskus myöhemmin tutkitaan vielä tarkemmin, mikä oli hyvä ja mikä vähän vähemmän hyvä. Eri rokotteiden sekoittaminen keskenään kuulostaa myös vähän arveluttavalta, eli kun joillekin on annettu toinen annos eri rokotetta kuin ensimmäinen. Ehkä tieteellisesti perusteltua, tai ehkä käytännön sanelemaa asian väkisin läpi runnomista? Eräs yksityiskohta, mikä itselle jäi mieleen, oli että rokote vaan tuikattiin käteen ilman, että rokotuskohtaa mitenkään desinfioitiin niin kuin yleensä kun laitetaan piikkejä ihoon. Kysyin tätä toisella rokotuskerralla että miksi näin menetellään, ja hoitaja vastasi, että näin on käsketty kun desinfiointiaine voi haitata rokotetta jotenkin, ja jos desinfioidaan niin sitten pitäisi odottaa vartti että aine haihtuu iholta. Ehkä niin, mutta olisin mieluusti kuullut tuonkin selityksen etukäteen, ja hiukan oikomiselta tuntuu minusta. En ole mikään asiantuntija, mutta kun yleensä desinfioidaan ennen mitään piikkejä, niin tuntui pahalta kun nyt ei niin tehty. Ja sitten vielä annettiin ohjeeksi että "Rokotuksen jälkeen voi elää normaalia elämää". En ole tähänkään asti elänyt ns. normaalia elämää, enkä ajatellut nyt tämän rokotuksen jälkeen aloittaa.

sekoiliat hyllylle kirjoitti...

Kaikki ovat huomanneet, miten sekaisin valtion johto ja terveysvirkamiehet ovat. Kuin käkikello tai lumiukko. Alkaen maskisekoilusta ja päätyen tänän omikron-siekailuun. Ei tunnu kovin ammattimaiselta koko tämä parin vuoden sekoilu, jolle vetää vertoja vain tsunamitiedotus Yrjö Länsipuron johdolla tai dopingskandaalin englanninkielinen törppöily. Kun veronmaksajat maksavat sekoilijoiden palkan, niin luulisi pitävän hieman soukenpana suuta ja antaa esimerkiksi viikottaisia tiedotteita paperilla julkisuuteen. Ei puhuviä päitä kaipaa kukaan.

Petteri Järvinen kirjoitti...

mRNA-tekniikkaa on kuitenkin kehitetty jo 1990-luvulta lähtien ja 2000-luvun lintuinfluenssat ovat olleet läheistä sukua COVID-19:lle, joten ei rokotetta sentään yhdessä yössä ole kehitetty. Täytyy luottaa siihen, että EU:n ja USA:n viranomaiset osaavat asiansa.

Nyt USA:ssa on hyväksytty ensimmäinen "vanhan tekniikan" koronarokote, EU:ssakin ollaan lähellä. Jos haluaa mieluummin kemiallisesti inaktivoitua virusta kehoonsa, tämä on vaihtoehto.

Jokainen on huomannut, miten sekaisin Suomen ja muidenkin maiden viranomaiset ovat koronapyörityksessä olleet. Viranomaisen pitäisi viestiä johdonmukaisesti ja virheettömästi, mutta alati muuttuva koronatilanne ja tutkijoiden lisääntyvä tieto tekevät viranomaistiedottamisesta poukkoilevaa. Ei mikään ihme, että se lisää kansalaisten epäluottamusta. Sama ongelma on kaikissa maissa.

Kevään 2020 maskisekoilu oli omaa luokkaansa, toivottavasti asiat joskus perataan juurta jaksaen. Itseäni ihmetytti erityisesti se, miten poikkeusoloihin varautumista on pidetty Suomen kansallisena ylpeydenaiheena. Monissa Keski-Euroopan maissa ei ole huoltovarmuuskeskusta lainkaan. Meillä PITI olla maskeja ym. välineistöä kriisin varalta, mutta eipä ollutkaan.

Kun pandemia päättyy, viranomaiset ja lainsäätäjät saavat oppia paljon.

Timo kirjoitti...

Voi olla, että ovat enimmäkseen tehokkaita ja turvallisia, ja parempi vaihtoehto kuin ei rokotetta, mutta mietityttää, että voiko samaan ongelmaan näin lyhyessä ajassa löytyä näin monta yhtä tehokasta ja turvallista ratkaisua? Toivottavasti joskus myöhemmin tutkitaan vielä tarkemmin, mikä oli hyvä ja mikä vähän vähemmän hyvä.

Ei nyt mitään lähdettä ole antaa, mutta eikös pelkästään erilaisia rokotteita ole kehitteillä yli 100, vai oliko jo yli 200 kappaletta. Sitten muita lääkkeitä lisäksi, muistan lukeneeni jostain että 600 erilaista koronanhoitoon tarkoitettua valmistetta olisi jo kehitteillä. Näistä myyntiin on sitten päätynyt kourallinen eri rokotteita ja muita valmistetia ilmeisesti vielä vähemmän. Että ei se nyt kokonaisuutena kovin iso määrä ole mitä testeistä on lopulta käyttöön päätynyt. Ja varsin suuri osa valmisteiden tuotekehityksistä on keskeytetty kun ne eivät ole toimineet toivottavalla tavalla.

Sen sijaan tutkimusta tehdään todellakin isolla mittakaavalla ja tutkimustuloksiakin tulee koko ajan valtavasti. Siitähän osin johtuu mediassa jatkuva sekoilu ja muuttuvat kohuotsikot joista voi milloin vetää mitäkin johtopäätöksiä. Tilannekuva muuttuu ja erityisesti tarkentuu jatkuvasti.

Eräs yksityiskohta, mikä itselle jäi mieleen, oli että rokote vaan tuikattiin käteen ilman, että rokotuskohtaa mitenkään desinfioitiin niin kuin yleensä kun laitetaan piikkejä ihoon. Kysyin tätä toisella rokotuskerralla että miksi näin menetellään, ja hoitaja vastasi, että näin on käsketty kun desinfiointiaine voi haitata rokotetta jotenkin, ja jos desinfioidaan niin sitten pitäisi odottaa vartti että aine haihtuu iholta.

Eipä tullu itse kiinnitettyä huomiota pyhkäistiinkö pistoskohtaa ennen pistosta vai ei. Jos pyhkäistiin, niin kyllä ne sen piikin siihen heti laittoivat ilman odotteluja. Mutta toisaalta, olen toistakymmentä vuotta sairastanut diabetestä ja pistänyt itselleni insuliinia keskimäärin viisi kertaa päivässä. Ei ole koskaan tullut mieleen desinfioida pistoskohtaa etukäteen, eikä pesemättömälle iholle pistämisestä ole vielä tähän mennessä koitunut mitään poikkeavaa. Korkeintaan hyvin hentoa punoitusta pistoskohdassa. Ei se ehkä niin oleellista ole tässä että onko ihoa desinfioitu vai ei. Toki ymmärrän että tuo asia voi mietityttää, harvallehan nämä on arkipäiväisiä asioita.

Anonyymi kirjoitti...

Jos tämä olisi jonkun finanssieliitin lanseeraama juttu niin peliin pääsee mukaan kuka tahansa.

Tässä on ollut erittäin hyvää aikaa tehdä tiliä VIX (eli volatiliteettiin) sidotuilla indekseillä.

https://www.boerse-frankfurt.de/en/etf/lyxor-s-p-500-vix-futures-enhanced-roll-ucits-etf-acc

Ostin tuota torstaina hintaan 3,04 ja myin tänään 3,35. 10% voitto viikonlopussa. Euroissa oikein mukavasti.

Saman olen toistanut jo muutamaan kertaan tässä. Harmittaa lähinnä että ei tajunnut maaliskuussa 2020 pistää ostohousuja jalkaan.

Ja tämä ei vaadi mitään ihmeellistä.

Aiemmin on myös nähty Pfizerin ja Modernan osakkeissa jopa 100% kurssinousuja. Kenellä tahansa on ollut mahdollista ostaa näitä (joo, ihan Suomestakin käsin) ja tehdä pikavoittoa.

Anonyymi kirjoitti...

Harva tietää edes Google Scholar:sta

Anonyymi kirjoitti...

Asiantuntijat ovat myös sanoneet että kaikilla on "oikeus" sairastua koronaan, tai siis sen välttäminen on käytännössä mahdotonta.

En henkilökohtaisesti vastusta rokotteita. Sille miksi niitä vastustetaan on ehkä joku psykologinen nimi. Englannin kielessä on esim. käsite "trolley problem" joka ehkä sivuaa tätä. Ihmiset eivät halua tehdä päätöstä rokotteen ottamisesta, koska siitä voi tulla sivuvaikutuksia. On psykologisesti helpompaa odottaa satunnaisesti tapahtuvaa "luonnollista" tartuntaa. Luolamiehen ajatteluprosessit eivät toimi optimaalisesti nykyaikaisessa yhteiskunnassa. Tähän vielä lisätään Suomessakin toimivat puoliammattimaiset disinformaation levittäjät, joista osa vielä taitaa uskoa omiin salaliittoteorioihinsa. En usko että Suomessa liikkuu disinformaation levittämisessä kovin suuria rahoja. Osa heistä on pitkäaikaistyöttömiä jotka ovat kehittäneet itselleen vaihtoehtoisen "uran".

Rokotteita olisi ehkä kannattanut tuoda markkinoille ilman mitään testejä jos sillä olisi ollut mahdollista pysäyttää taudin eteneminen.

Tukholmassa ei muuten taida vieläkään olla laajaa maskien käyttöä. Yhteiskunnan normalisointi on mielestäni oikea ratkaisu. Rokotteiden myötä on tehty se mitä voidaan. En ymmärrä miten poikkeusolot voisivat vielä jatkua useita vuosia.

Jari kirjoitti...

Hämmästyneenä huomaan itsestäni, etten ole hakenut tietoa Wikipediasta jota tavallisesti käytän luotettavana lähteenä. Toisaalta, kun selaa vuoden takaisia artikkeleita, huomaa miten vähän aiheesta silloin sinne kirjoitettiin.

Tämä todistaa sitä, että nykyaikainen rationaalisuutemme on pohjimmiltaan myytti. On mielenkiintoista miten epätieteellisesti koronaan usein suhtaudutaan. Länsimaissa ymmärretään ilmastonmuutoksesta, koska siitä on kymmenien vuosien traditio. Koronan kaltaisista epidemioista ei ole perinteitä, kuten Kiinassa on. Tilanteeseen vaikuttaa myös kielimuuri. Se ei riitä kovin pitkälle, jos tieteellistä aineistoa löytyy ehkä englanniksi. Tarvitaan paljon muutakin.

Kaikki argumentit eivät ole tuontitavaraa Saksasta, koska Ruotsissa ilmeni voimakkaita näkökantoja jo korona-ajan alussa. Luulenpa että mielipiteet pääsivät juurtumaan jo varhaisessa vaiheessa ja niiden muodostuminen on ollut satunnaista (kts. perhosvaikutus). "Korona-ajan" alkua leimasi hiljentyminen. Perussuomalaiset yrittivät silloinkin näkyä kentällä, mutta kaikki äänenpainot olivat vaisuja. Pikku hiljaa alkoi syntymään liikehdintää, mutta tilanne edistyi satunnaisesti. Tarkkailtiin miten toiset toimii.

Tukholmassa ei todellakaan ole laajaa maskien käyttöä, eikä ajatus luonnollisesta laumasuojan hankkimisesta häviä minnekään, ellei tiede kumoa sitä. Sellaista tiedettä tuskin on olemassa.

Anonyymi kirjoitti...

"Täytyy luottaa siihen, että EU:n ja USA:n viranomaiset osaavat asiansa."

Siinäpä se tiivistettynä yhteen lauseeseen. Miten sinä Petteri reagoisit jos viranomaiset käytännössä pakottaisivat sinut ostamaan Onecoineja koko omaisuudellasi.
Tiedät ja ymmärrät vaarat mutta sinua painostetaan. Huono esimerkki, mutta ymmärrät varmaan pointin.
Näitä "luottakaa meihin" puheita on niin paljon, miksei piikityksissäkin, että ihmisille pitäisi antaa vaihtoehto, muukin kuin käytännönpakko.
Yli 80% jo rokotekattavuus ja vielä vaan rummutetaan, ota ota ota.

Anonyymi kirjoitti...

Kaikkia viruksen aiheuttamia vastaan ei voi tulla laumasuojaa. Esimerkkinä tavallinen influenssa, johon normaalisti kuolee paljon ihmisiä ympäri maailmaa. Syynä on se, että influenssavirus muuntuu vuosittain eikä laumasuojaa voi siksi muodostua. Tämän vuoksi joka vuosi tehdään uusi rokote, jossa otetaan huomioon silloiset yleisimmät viruksen variantit. Suomessa influenssarokotus on ilmainen yli 65 vuotiaille ja se tulisi siis ottaa joka vuosi.

On esitetty arvioita, että tästä koronaviruksesta tulee influenssan kaltainen ja että siihenkin tulee vuosittainen otettava rokote.

Timo kirjoitti...

Yli 80% jo rokotekattavuus ja vielä vaan rummutetaan, ota ota ota.

Kyllä, se on edelleen se pieni rokottamaton vähemmistö joka tuottaa valtaosan sairaalakuormituksesta. Tämä on hyvin yksinkertainen tilasto ymmärrettäväksi, jos vain ottaa tilaston käteen ja lähtee sitä ajatuksella tutkimaan. Kukaan ei ole vielä tullut tuota tilastoa haastamaan etteikö se pitäisi paikkansa.

Ja ainut seuraus tästä on se, että hyvin pienen väestön osan rokottamisella olisi valtava vaikutus sairaalakuormitukseen.

Ei tässä ole kyse siitä että pitäisi sokeasti luottaa viranomaisiin. Perustelut on ihan helposti ymmärrettävissä, kun tekisi edes sen pienen työn sen eteen että yrittäisi ymmärtää asian. Asian kuuluukin olla niin että viranomaisten päätköset on läpinäkyviä ja perustelut ymmärrettävissä. Niin on tässäkin tapauksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Natsi ja ryssä kortit heti pöytään. Sillä lailla. Petterin pelikirjassa on sivut loppu kuten lähes aina missä tahansa yhteydessä kun joutuu turvautumaan näihin.

Anonyymi kirjoitti...

On esitetty arvioita, että tästä koronaviruksesta tulee influenssan kaltainen ja että siihenkin tulee vuosittainen otettava rokote.

Tämä on jo tapahtunut paitsi vuoteen otetaan useampi rokote. Ja toki korona on myös perusinfluenssaa kovempi tauti mutta ei niin paljon pahempi että kaikki nähdyt torjuntatoimet olisivat perusteltuja. Tämä vain oma henk koht mielipide. Älkää keskittäkö leirille kerettiläistä pliis.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Tiedät ja ymmärrät vaarat mutta sinua painostetaan. Huono esimerkki, mutta ymmärrät varmaan pointin.

Tiedätkö ja ymmärrätkö vaarat? Miten rivikansalainen voi ymmärtää ne lääkäreitä paremmin? Uskallatko astua lentokoneeseen, vaikka netistä löytyy paljonkin tietoa lento-onnettomuuksista?

Ihmisen kyky arvioida abstrakteja riskejä on pahasti puutteellinen. Pelkäämme lentämistä mutta emme autoilua, vaikka jälkimmäisessä kuolee 200+ ihmistä vuodessa ja lentämisessä ei Suomessa ole vuosiin kuollut ketään.

Kun puhut vaaroista, etkö ota lainkaan huomioon koronan tuomaa riskiä? Vaikka siihen ei kuolisi, monen viikon hoito teholla tai kuukausien kuntoutuminen on riski sekin. Tai se riski, että itse sairastat oireettomana, mutta tartutat tietämättäsi puolison tai vanhempasi?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Natsi ja ryssä kortit heti pöytään. Sillä lailla. Petterin pelikirjassa on sivut loppu kuten lähes aina missä tahansa yhteydessä kun joutuu turvautumaan näihin.

Natsikortteja heiluttelevat rokotevastustajat, joiden mielestä koronapassi on natsimeininkiä ja päättäjät joutaisivat Nürnbergiin tuomiolle.

Ja toki korona on myös perusinfluenssaa kovempi tauti mutta ei niin paljon pahempi että kaikki nähdyt torjuntatoimet olisivat perusteltuja.

Tähänkin on vaikea sanoa mitään, koska missään yhteiskunnassa ei ole kokeiltu torjuntatoimista luopumista. Näemme vain sen, mitä on tapahtunut torjunnasta huolimatta - emme sitä, mitä olisi tapahtunut jos virus olisi saanut levitä vapaasti. New Yorkissa, Intiassa ja Perussa ja muualla on ollut alueita ja hetkiä, jolloin virus on saanut temmeltää melko vapaasti. Jälki on ollut rumaa.

Mutta emme tiedä lopullista totuutta. Voi olla, että virus tulee useina variantteina ja käy läpi kaikki ihmiset torjuntatoimista huolimatta. Silloin torjuntatoimet ovat olleet turhia. Joka tapauksessa rokotuksilla on ostettu aikaa, mikä on käytetty mm. lääkkeiden ja hoitojen kehittämiseen. Tilanne nyt on paljon parempi kuin keväällä 2020.

Anonyymi kirjoitti...

"Täytyy luottaa siihen, että EU:n ja USA:n viranomaiset osaavat asiansa."

Siinäpä se tiivistettynä yhteen lauseeseen. Miten sinä Petteri reagoisit jos viranomaiset käytännössä pakottaisivat sinut ostamaan Onecoineja koko omaisuudellasi.
Tiedät ja ymmärrät vaarat mutta sinua painostetaan. Huono esimerkki, mutta ymmärrät varmaan pointin.
Näitä "luottakaa meihin" puheita on niin paljon, miksei piikityksissäkin, että ihmisille pitäisi antaa vaihtoehto, muukin kuin käytännönpakko.
Yli 80% jo rokotekattavuus ja vielä vaan rummutetaan, ota ota ota.


Tätä "luottamista" teet sinäkin joka päivä.
Meillä kaikilla, sinullakin, on luonnollisesti koko ajan edessämme kysymyksiä, joissa oma ekspertiisimme loppuu.
Tämän jälkeen ainoa vaihtoehtomme on alkaa "luottaa" johonkin.
Ja kun kerran asiantuntemuksemme juuri loppui, niin tämä auktoriteetin valinta ei perustu faktoihin vaan intuitiiviseen arvioomme toisten esittämistä väittämistä.

Valitovalta siis alkaisi tuputtamaan (ei siis pakottamaan, kuten rokotteitakaan ei vielä) Onecoinia.
Tämän kommenttiketjun osallistujilla lähes kaikilla riittää asiantuntemus asian täydelliseenkin perkaamiseen. Heillä valinta perustuisi täysin faktoihin, eikä olisi tarvetta "luottaa".

Kaikessa lääketieteeseen liittyvassä itse kyllä käytännössä joudun vain "luottamaan".
Halusinpa tai en.

Anonyymi kirjoitti...

Natsikortteja heiluttelevat rokotevastustajat, joiden mielestä koronapassi on natsimeininkiä ja päättäjät joutaisivat Nürnbergiin tuomiolle.

Mikä ihmeen perustelu tuo on omalle natsikortin heiluttelullesi, ollaanko me jossain lastentarhassa?

Totalitarismi ja mielivalta päivän fiiliksen mukaan kuvastaa nykytilannetta paremmin kuin nurnbergit ja vastaavat. Ainakin Suomessa, toistaiseksi. Ausseissa onkin sitten jo ihan rehellinen natsimeininki päällä. Luulisi poskia kuumottavan jos häpeävät väittää maataan länsimaiseksi demokratiaksi.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Suomessa ja Itävallassa toimitaan niin kuin demokratiassa yleensäkin: enemmistö päättää ja pyrkii maksimoimaan yhteisen hyvän. Vähemmistö ja äärilaidat voivat sitten järjestää mielenosoituksia ja purkaa tunteitaan somessa. Kunhan kunnioittavat demokratiaa.

Anonyymi kirjoitti...


"Ihmisen kyky arvioida abstrakteja riskejä on pahasti puutteellinen."

"Esimerkiksi 11.–15. elokuuta israelilaisissa sairaaloissa 514 potilasta sai hoitoa VAKAVAN tai kriittisen koronataudin vuoksi. Heistä 59 prosenttia, eli lähes kaksi kolmasosaa oli saanut kaksi rokoteannosta, kertoo Science."

Tietysti rokotekattavuuden noustessa rokotettujen osuus sairaaloissa on entisestään kasvanut noissa elokuun luvuista. Mutta pitäisi olla nyt jo hitaimmallekin selvää, etteivät nykygeenipiikit toimi niinkuin pitäisi jos niitä pitää pumpata ihmisiin monta kertaa vuodessa.

Anonyymi kirjoitti...

Itävallassa "Rokotteesta kieltäytymisestä rangaistaan sakolla tai vankeusrangaistuksella."

Sen vaan sanon, että hulluksi on maailma mennyt. Ensin muutetaan pandemiasäännöksiä niin, että korona mahtuu niihin ja sitten laitetaan terveitä ihmisiä vankilaan.

Anonyymi kirjoitti...

Edelleenkin. Rokote turvaa kuolemilta ja tehohoitoon joutumiselta noin 97 prosentissa tapauksista.

Jos Suomessa rokotekattavuus olisi 100 prosenttia, kuolisivat kaikki rokotteen saaneet jonain päivänä ja kaikki teholla ja sairaalahoidossa olisivat rokotettuja.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Mutta pitäisi olla nyt jo hitaimmallekin selvää, etteivät nykygeenipiikit toimi niinkuin pitäisi jos niitä pitää pumpata ihmisiin monta kertaa vuodessa.

Totta, rokote ei estä kaikkia tartuntoja ja uudet mutaatiot vaarantavat rokotteiden antamaa suojaa entisestään. Oleellinen kysymys on, kuinka moni olisi sairaaloissa ilman rokotusta. Rokottamisella ostetaan aikaa ja vähennetään vakavia sairastumisia. Nyt on hyväksytty käyttöön perinteinen rokote, joka perustuu deaktivoituun virukseen, aika näyttää antaako se paremman suojan.

Ensin muutetaan pandemiasäännöksiä niin, että korona mahtuu niihin ja sitten laitetaan terveitä ihmisiä vankilaan.

Monella tuntuu olevan ajatuksena, ettei korona ole "oikea" pandemia kun siihen on kuollut kovista estotoimista ja moderneista hoidoista huolimatta "vain" 5 miljoonaa ihmistä. Jos tämä ei täytä pandemian kriteereitä niin mikä sitten täyttäisi?

Anonyymi kirjoitti...

Jatkan vielä että itse odottelen vielä pahempaa virusmuunnosta tulevaksi ensi vuoden keväällä. Mutaatiot kehittyvät juuri rokottamattomissa.

Anonyymi kirjoitti...

Niin ei olisi hyvää bisnestä tappaa lypsävää lehmää...... Mutta hyvää bisnestä sen sijaan on myydä "pakkorokottee" kaikille useamman kerran.

Hehkulamppu huijaus tulee mieleen. Ei kannata kehittää pitkäkestoista rokotetta kun voidaan rahastaa jatkuvasti tarvittavilla uusilla piikeillä.....ainakin tuottojen kannalta.

Mitä ajatuksia herättää?

Mikko kirjoitti...

Herättää sellaisia ajatuksia, että kun rokotteita kehittäviä firmoja on kymmeniä (ellei satoja), miten ne kaikki saavat organisoitua tämän salaliiton niin, että kaikki ovat siinä mukana? Eikö silloin yhden näistä firmoista kannattaisi irtautua salaliitosta ja kehittää se pitkäkestoinen rokote? Kun tilastot lopulta osoittaisivat pitkäkestoisuuden, ko. firma saisi valtavan boostin tunnettuudessa ja luotettavuudessa, ja sen muiden tuotteiden myynti kasvaisi räjähdysmäisesti. Plus kaikki muita koronarokotteita ottaneet ihmiset haluaisivat tämän pitkäkestoisen rokotteen, joten senkin myynti kasvaisi.

Anonyymi kirjoitti...

Mutaatiot kehittyvät piikitetyissä. Logiikka, rokottomattomaan tauti tarttuu kuten ennenkin, piikitettyyn tarvitaan muunnos.

Tämä tauti on nyt nähty, virukset muuttuvat 48h välein. Siksi niihin ei ole kunnollisia rokotteita olemassa. Influenssarokoteessa on ainakin kolmea eri viruskantaa, siksi se on jotenkin toimiva.

Uusi muunnos on jo tulossa Covidiin. Ja "rokote"teollisuus hieroo miljaldivoittoja.

Follow the money.

Minun vanhemman pojan perhe sai tämän kauhean taudin, poika 10v, kurkku vähän kipeä, tyttö 5v. nyt on korva kipeä, isä vähän väsy, äiti, ei todettu tautia. Vanhemmat tuplapiikitettyjä.

Itse olen taudin kärsinyt heinäkuussa tänä vuonna. Ei sairaalaa (67v.)

Anonyymi kirjoitti...

Uusi muunnos on jo tulossa Covidiin. Ja "rokote"teollisuus hieroo miljaldivoittoja.

Jos tämä sinua häiritsee, miksi et hyppää peliin mukaan?

https://www.bloomberg.com/quote/PFE:GR - joulukuun alussa ostamalla sai jälleen 10% tuotot muutamassa päivässä jos oikea ajoitus oli, ja vähän huonommallakin ajoituksella muutamassa viikossa.

Kenellä tahansa on mahdollisuus päästä eroon näistä voitoista.

Jokke kirjoitti...

Joitain asioita. OLen ottanut rokotukset, mutta minusta poliitikkojen ei pitäisi johtaa koronan hoitoa (ei ainakaan näin). Pandemian hinta on aika iso, etenkin nuorisolle, opiskelijoille, jotka jäävät sitä kaikkea opiskeluelämää, mikä aiemmilla ikäpolvilla oli.
Minusta julkisuudessa ei ole analysoitu, mitkä ovat mahdollisuuksia, ja mitä niistä seuraa.
Lisäksi olen sitä mieltä, että vain pandemian vuoksi nykyhallitus on enää pystyssä, ja edelleen pääministeriä myöten suosittu, ja siksi asia pysyy poliittisena. Koska edeuskunnanssa päätetään valmiuslain käyttöön otosta ja taruntalain muutoksista, ja hoitajien rokotuksista, niin tämä on kaikkien puolueiden asia

Petteri Järvinen kirjoitti...

Vain poliitikot voivat päättää laeista ja rajoituksista, jotka vaikuttavat kaikkien kansalaisten elämään. He tietenkin kuuntelevat asiantuntijoiden ohjeita.

Ei käy kateeksi poliitikkojen asema, joutuvat tasapainoilemaan talouden ja nuorten edun sekä toisaalta tautitilanteen välissä. Heti, kun syyskuussa rajoituksia lähdettiin poistamaan, epidemia alkoi uudelleen pahentua. Silloin mediakin vaati rajoituksien purkamista, nyt se syyttää samoja päättäjiä siitä, että rajoitukset purettiin liian nopeasti.

Kriittinen tekijä on sairaaloiden kantokyky. Länsimaissa ei voida hyväksyä tilannetta, jossa sairastuneita jäisi ovien ulkopuolelle tai koronapotilaat veisivät kaikki hoitopaikat niin, että muut jäisivät ilman hoitoa. Tässä ollaan puun ja kuoren välissä. Voidaan lähinnä ostaa aikaa, jotta rokotukset tehoavat ja ehditään kehittää uusia koronan lääkehoitoja.

Nyt kun tarjolle tulee perinteisiä rokotteita ei kieltäytyjillä pitäisi olla enää mitään syytä olla ottamatta rokotusta.

Anonyymi kirjoitti...

Onko Petteri muuten ottanut isorokkorokotteen? Puhutaan että siitä olisi näytteet sekä jenkkilässä että ryssälässä siis on mahdollisuus taudin leviämiseen ja mikä olisi sen kaliiperin niittäjä että nykyiset koronan torjuntatoimet olisivat siinä kohtaa jopa paikallaan. Koronarokotteen perusteluna on käytetty mm. sitä ettei voi etukäteen tietää jos saa tartunnan saako lievän vai vakavan version eli rokote on syytä ottaa varmuuden vuoksi. Sama perustelu sopii myös isorokkoon tai sen puoleen mihin tahansa muuhunkin tautiin eli onko se silloin perustelu ensinkään?

Anonyymi kirjoitti...

Kanta.fi-sivustolle voi tehdä hoitotahdon. Jos et usko koronan olemassaoloon niin voit ainakin edesauttaa että joku muu saa sijastasi hoitopaikan. Hoitotahto täytyy kirjoittaa vapaamuotoisesti, mutta eiköhän seuraava riitä: "Kieltäydyn kaikista koronaan liittyvistä hoitotoimenpiteistä".

Itse tein kantaan elvytyskiellon kun korona oli vasta tulossa. Olen ottanut myös rokotteet.

Anonyymi kirjoitti...

"Olen saanut lähinnä lapsellisia väitteitä siitä, miten lääketehtaat lahjovat poliitikkoja ja maksimoivat voittojaan"

Ei nämä ole lapsellisia väitteitä Petteri, vilkaise nämä linkit!


Pfizer sai miljardisakon juuri tästä asiasta ennen koronaa...

https://yle.fi/uutiset/3-5873777

https://yle.fi/uutiset/3-6246825Petteri Järvinen kirjoitti...

Linkittämäsi uutiset olivat 9 ja 12 vuotta vanhoja. "...sakot lääkäreiden ja terveydenhuollon ammattilaisten lahjonnasta Itä- ja Etelä-Euroopassa sekä Kiinassa"

Lääketehtaat haluavat tehdä voittoja jatkossakin. Koronarokotteella huijaaminen vaarantaisi yhtiöiden ja osakkeenomistajien tulevaisuuden. Jenkkiviranomaiset määräsivät jälkimmäisessä tapauksessa sakot, nytkö heidät ostettaisiin hyväksymään vaarallinen rokote jokaiselta lääketehtaalta?

Anonyymi kirjoitti...

Varmasti ostettaisiin, koronarokote on ollut riskitön nopea kultakaivos vailla vertaa pfizerille,

Nopean tähtäimen voittoja pursuaa ovista ja ikkunoista,

ja jos sakot tulee joskus myöhemmin, pfizerin budjetissa 50 miljoonaa tai jopa muutama miljardin sakko ei merkitse yhtään mitään.

En hetkeäkään epäile etteikö Pfizer käyttäisi täysin samoja lahjontakeinoja nykyään kun 9 vuotta sitten.

Tarkoitan että Vaikka luottaisit rokotteeseen,niin tuskin voisit luottaa tälläiseen lääkeyhtiöön joka on kerta toisensa jälkeen jäänyt kiinni tälläisestä toiminnasta.

Onkohan mikään lääkeyhtiö saanut yhtä paljon huomautuksia ja sakkoja laittomuuksista kun pfizer?

Ja näiltäkö pitäisi iloisesti ottaa rokote olkapäähän, ei kiitos?

Anonyymi kirjoitti...

Itse olen seurannut Russia Todayn uutisvirtaa,

ja siellä löytyi tänään tälläinen artikkeli jossa kerrotaan että etelä-koreassa on puhjennut protesteja liittyen rokotyksen jälkeisiin kuolemantapauksiin

Ohessa linkki

https://www.rt.com/news/544464-south-korea-vaccine-death-protests/

Voisiko tämä olla totta sittenkin, vaikka se ei Hesarissa lue?

Mikä on Petteri sinun mielestä kaikkein luotettavin uutislähde, onko esimerkiksi RT pelkkä venäjän valtion uutistrolli?

Anonyymi kirjoitti...

Niin, onko RT:n kaltaiset mediat kuin uutismedioiden Kari Wahlrooseja, joka tahallaan levittävät törkeitä valheita hyödyntääkseen epäkuuloja rokotteita kohtaan ja hyötyäkseen itse?

Onko se kelvoton Putin kaiken takana sittenkin?

Vai voisiko olla niin että ihmisiä oikeasti vammautuu ja kuolee rokotteeseen?

Timo kirjoitti...

Itse olen seurannut Russia Todayn uutisvirtaa,

ja siellä löytyi tänään tälläinen artikkeli jossa kerrotaan että etelä-koreassa on puhjennut protesteja liittyen rokotyksen jälkeisiin kuolemantapauksiin


Artikkelissa puhutaan tuhannesta kuolemasta. Etelä-Koreassa on annettu noin 100 miljoonaa rokoteannosta. Tuhat kuolemaa siitä tekee noin 10 kuolemaa per miljoona annettua annosta. Tuohan on noin neljännes siitä mitä Valviran haittavaikutusraporteissa on kuolemien osuus Suomessa.

Kannattaisiko tarkistaa kohun suuruus jostain Venäjästä riippumattomasta lähteestä? Venäjällähän on ihan oma agenda rokotteissa ja tarve mustamaalata länsimaisia rokotteita jotta saisivat oman rokotteensa näyttämään paremmalta.

Kukaanhan ei ole kiistäny sitä etteikö rokottamiseen liittyisi haittoja. Kyse on ainoastaan siitä, että kumpi on kansalle parempi, laaja rokotekattavauus haittoineen vaiko vapaasti jylläävä korona omine haittoineen. Tämän hetken tilastojen valossa näyttää että koko kansan rokottaminen on pelastanut valtavasti ihmishenkiä, suurin sairaalakuormitus tulee edelleen rokottamattomien keskuudesta. Rokottaminen itsessään ei ole näkynyt sairaalan vastaanotoilla.

Omikron voi muuttaa tilannekuvaa vielä kovastikin, mutta kukaan ei vaan vielä tiedä riittävällä varmuudella että miten. Siksi rokottamisesta ei kannata vielä luopua koska se on ainut toimivaksi osoittanut keino koronaa, ja myös omikron muunnosta vastaan.

Voitko osoittaa olemassa olevalla datalla että asia olisi mitenkään muuten?

Anonyymi kirjoitti...

Varmasti ostettaisiin, koronarokote on ollut riskitön nopea kultakaivos vailla vertaa pfizerille,

Nopean tähtäimen voittoja pursuaa ovista ja ikkunoista,


Minua kiinnostaisi suuresti kuulla sinun analyysisi siitä, miksi puolestaan AstraZeneca haluaa myydä rokotetta omakustannushintaan ja, osin sen takia, tekee tuntuvaa tappiota.

Ja se, että rokote oli noin epäonnistunut, on kyllä vastaansanomaton osoitus siitä, että homma on kaikkea muuta kuin riskitöntä.


https://yle.fi/uutiset/3-12185448

Anonyymi kirjoitti...

>> Vai voisiko olla niin että ihmisiä oikeasti vammautuu ja kuolee rokotteeseen?

Kyllä, muutkin rokotteet kuin koronarokote voivat aiheuttaa haittavaikutuksia KUTEN LÄÄKKEETKIN

https://www.terveyskirjasto.fi/dlk01301

Se että pitäisikö lääkevalmistajien antaa ilmaiseksi tai omakustannehintaan koronarokotteita niin minun mielipide on EI. Toki voivat antaa niitä ilmaiseksi köyhiin maihin yms mutta en toivoisi että yksikään lääkevalmistaja joka tosi mielessä on kehittämässä lääkkeitä sairauksiin menisi konkurssiin.

Lääkkeiden kehitys ei ole halpaa hommaa ja todellakin toivon että lääkevalmistajat kehittelevät lääkkeitä esim. syöpään ja muistisairauksiin yms.

Näille 5G-siru salaliittolaisille on pakko mainita että jos se 5G siru voi olla rokotteessa niin voi se olla myös särkylääkepillerissäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Näille 5G-siru salaliittolaisille on pakko mainita että jos se 5G siru voi olla rokotteessa niin voi se olla myös särkylääkepillerissäkin.

Onko jotain näyttöä tällaisista salaliittolaisista? Linkkiä, kiitos.
Ryssä, natsi, Qanon salaliittoja heitellään jatkuvasti virallisen totuuden nimissä ja nekin ovat järjestään täyttä paskaa mutta tästä olisi kiva tietää enemmän.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Niin, onko RT:n kaltaiset mediat kuin uutismedioiden Kari Wahlrooseja, joka tahallaan levittävät törkeitä valheita hyödyntääkseen epäkuuloja rokotteita kohtaan ja hyötyäkseen itse?

RT on Venäjän valtion ohjauksessa. Ei ole sattumaa, että aiemmin se julkaisi toistuvasti perättömiä uutisia 5G-säteilyn vaaroista. Uutiset eivät ole varsinaisesti valheita, mutta niiden näkökulma on tarkoitushakuinen ja vääristelevä.

Esim. Etelä-Korean virusmielenosoituksista ei kerrota osallistujien määrää. Täytyy muistaa, että maassa on Suomeen verrattuna lähes 10-kertainen väestömäärä. Muutama rokotehaitta on täysin odotettua, kuolleitakin maassa on yli 5000 (suhteessa kyllä vähemmän kuin Suomessa).

Anonyymi kirjoitti...

Mikä on Petteri sinun mielestä kaikkein luotettavin uutislähde, onko esimerkiksi RT pelkkä venäjän valtion uutistrolli?

Pitäisi ajatella asia niinpäin että aina kun trolliargumenttia käytetään vastapuoli on heikoilla koska ei löydy mitään uskottavaa vastaansanomista. Tästä huolimatta venäläinen uutisointi ei kanna sitäkään vähää uskottavuutta mitä sivistyneen maailman propagandatuutit. Venakoissa on se omituinen piirre että he eivät välitä tippaakaan vaikka kaikki tietävät heidän suoltavan apulantaa.

Anonyymi kirjoitti...

Miksihän RT-kanava näkyy ilmaiseksi Telian kaapeli-tv verkossa? Kanava on näkynyt ilmaiseksi jo Soneran ajoista lähtien. Luulisi, että Suomessa olevat venäläiset kaipaavat jotain muuta kuin Putinin propagandaa.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta RT tasapainottaa hyvin esimerkiksi Hesarin JA YLEn uutisia, tutkinkin kaikkia mahdollisia uutiskanavia, RT, Al Jazeera ja BBC.

Ei kai se väärin ole, jos saa vähän erilaisia uutisia ja näkökulmia maailmalta, kun mitä kotimaiset Ylemme tai Iltikset kirjoittaa.

Kyllä RT on mielestäni ihan yhtä seuraamisen arvoinen uutislähde kuin Yle.

Petteri Järvinen kirjoitti...

RT on kuin Fox News - kiinnostava seurata, millaisia aiheita se poimii esiin ja mitä jättää poimimatta. Se antaa mukavasti perspektiiviä meidän uutisiimme. Tarkistan kuitenkin aina RT:n ja Foxin faktat jostain muualta, ja usein ne ovat tahallisen valikoivia. Ehkä myös Ylen ja HS:n uutiset ovat sitä, mutta ainakaan ne eivät levitä suoranaista rahoittajien tahtoa kuten RT ja Fox.

MadMax kirjoitti...

Tuo Timon kommentti että eivät diabeetikotkaan desinfioi pistoskohtaa oli uusi tieto minulle. No, ehkä se sitten on niin että ei se ole välttämätöntä. Mutta yleensä rokotuksissa ja verikokeissa jne. kyllä ne jotain siihen iholle vähän sutaisevat ennen pistosta. Auttaisikohan Petterin PYYHI.BAT? (Missäs se oli, Kiintolevyn käyttäjän oppaassa?) Mutta saisi tämä sekoilu jo kohta loppua. Itse käytin jo tämän "luonnon tarjoaman" mahdollisuuden rauhoittua, miettiä asioita ja tehdä elämänmuutos, ja jätin aina vain mahdottomammaksi menneen työpaikkani ja aloin opiskella kokopäiväisesti toista korkeakoulututkintoa. Ja hyvä niin. (Tosin ei ole takeita, että muutokseen tarvittiin pandemia, ehkä se olisi käynyt muutenkin...)

Petteri Järvinen kirjoitti...

Asiasta en mitään tiedä, mutta tällaisen kommentin löysin:

"Itse asiassa rokotettaessa pistokohtaa ei desinfioida, koska se voi vaikuttaa haitallisesti rokoteaineeseen. Kädet toki desinfioidaan. Tämä on Thl: n ohje ja opetetaan rokoteopinnoissa.

Ulkomailla nähtävästi pistokohta pyyhitään ja sekin näytetään tehtävän väärin, eli samalla lapulla hinkataan monta kertaa, vaikka pitäisi pyyhkiä kerta per lappu. Ainakin mitä nyt uutisissa nähnyt.

Injektioita annettaessa ja kanyloidessa pistokohta desinfioidaan."

Jep, taisi olla Kiintolevyn käyttäjän oppaassa (heh, silloin oli erikseen kirja kiintolevyistä).

Saako olla utelias: miltä alalta uusi tutkinto tulee?

Zarr kirjoitti...

Jep, taisi olla Kiintolevyn käyttäjän oppaassa (heh, silloin oli erikseen kirja kiintolevyistä).

@Petteri, Jos tuon saat joskus pulautettua PDF:ksi kuten noita muita vanhoja kirjojasi niin lueskelen nostalgioiden ja mielenkiinnolla. Joskus kauan sitten tuo oli kirjastosta lainassa :)

Petteri Järvinen kirjoitti...

Kiintolevyn käyttäjän käsikirjaa en saa PDF:ksi, koska se taitettiin WSOY:llä. Myöhemmät kirjat taitoin itse, joten niistä pystyy tekemään PDF-tiedostoja kunhan saa alkuperäisen Windows 3-ympäristön pystyyn.

Anonyymi kirjoitti...

En ole kovinkaan varma näistä koronapandemian harvoista auktoriteeteistä

(Salminen, Nohynek, Rämet, Kiuru). He eivät tunnu lainkaan luotettavilta, ne ajatukset joita he papukaijan lailla toistavat.

He ovat joskus typeriä, idioottimaisia, ja usein he ovat korruptoituneita. He ovat vain ihmisiä, ja heillä on omat motiivinsa ja halunsa, eivätkä he ole sen tekemisen yli, mitä he haluavat tehdä – rahasta tai suosiakseen tuttavia. He eivät ole tällaisten asioiden yli. He eivät ole erityisiä. He eivät ole pyhiä.

Uskonnolliset auktoriteetit eivät ole parempia. Yritysjohtajat käyttäytyvät usein psykopaattisesti siinä, miten he kohtelevat planeettaa ja ihmisiä.

En vain luota tähän parrakaaseen tiedemieheen, noihin Salmisen kasvoihin televisiossa. Katson itse tiedettä. Katson, osaanko lukea sitä ja voinko ymmärtää sitä. Katson dataa, Passiargumentteja, ja näen, onko siinä tolkkua.

Siispä en luota noihin ihmisiin. Löydän sisältäni oman auktoriteettini, oman täysivaltaisuuteni. Katson maailmaa, ja teen parhaat päätökset, joihin pystyn.

Siispä, en voi yksinkertaisesti tukea tai oottaa tätä piikkiä, tai natsimaista laajentuvaa koronapassia.

Pyydän anteeksi Petteri, en vain voi...

Jari kirjoitti...

Myös OS/2-kirja kiinnostaisi PDF-muodossa, koska olisi hauska tietää kadonneesta käyttöjärjestelmästä. Joskus näin kirjan roskalavalla Digian toimistolla muuton yhdeydessä. Pitkän harkinnan jälkeen jätin sen sinne, mutta nyt kirjaa on vaikea löytää.

No, onhan tuolla jo Windows 3.1 -kirja. Voi miten helppoa käyttöjärjestemää oli silloin hallita ja tehdä siihen radikaaleja muutoksia!

MadMax kirjoitti...

Petterille: Vanha tutkintoni on sähkötekniikan DI (sieltä TyöKoneen Kuljettaja -koulusta), ja nyt opiskelen tähtitiedettä. Eli otetaan "iso kuva haltuun". Ehkä "engineering" tuli nyt jo riittävästi nähtyä, koitetaan "science" seuraavaksi.

Asiaa tuntemattomille tiedoksi, että PYYHI.BAT:ssa oli kyse kiintolevyn vapaan tilan ("poistettujen" tiedostojen) ylikirjoittamisesta toistamalla komentoa "copy tiedosto + tiedosto tiedosto" niin että "tiedosto" kasvaa koko ajan eksponentiaalisesti, kunnes ei enää mahdu kiintolevylle.

Timo kirjoitti...

En vain luota tähän parrakaaseen tiedemieheen, noihin Salmisen kasvoihin televisiossa. Katson itse tiedettä. Katson, osaanko lukea sitä ja voinko ymmärtää sitä. Katson dataa, Passiargumentteja, ja näen, onko siinä tolkkua.

Siispä en luota noihin ihmisiin. Löydän sisältäni oman auktoriteettini, oman täysivaltaisuuteni. Katson maailmaa, ja teen parhaat päätökset, joihin pystyn.

Siispä, en voi yksinkertaisesti tukea tai oottaa tätä piikkiä, tai natsimaista laajentuvaa koronapassia.


Jos kerta katsot asiaa tieteen valossa, niin millä logiikalla päädyt siihen tulokseen että et voi rokotetta ottaa? Koska nimen omaan lääketieteen valossa tämän pitäisi olla ihan selvä tapaus. Toki yksittäisillä ihmisillä on haittoja tullut, mutta jos yhteiskunta olisi avattu samassa laajuudessaan ilman rokotteita, koko terveydenhuoltojärjestelmä olisi romahtanut koronapotilaitten alle. Tämä on ihan suoraan luettavissa tilastoista.

Jos osaat ajatella asioita tieteellisen periaatteen mukaisesti, niin osaat tehdä tuon johtopäätöksen myös itsekin.

Todennäköisesti olet kuitenkin eksynyt johonkin epätieteellisten huuhaasivustojen suohon ja kamppailet sieltä löytyvän epäloogisen datan kanssa, jota tuetaan tarkoin valituilla tieteellisen tiedon jyväsillä jotta kokonaisuus näyttäisi loogiselta. Sieltä on helppo löytää omien ennakko-odotusten mukainen näkemys asioihin ilman että on edes puoliksi oikeaan suuntaan menossa. Jos sen sijaan aloitat asioiden perustelemisen yksinkertaisilla totuuksilla jotka on helppo ymmärtää ja todeta oikeaksi, niin kokonaiskuvan todellinen laita on helpommin hahmotettavissa.

Anonyymi kirjoitti...

Löydän sisältäni oman auktoriteettini, oman täysivaltaisuuteni. Katson maailmaa, ja teen parhaat päätökset, joihin pystyn.

Minua kiinnostaisi tietää lisää tästä näkemyksestäsi.

Tuo on nimittäin hyvin lähellä sitä, mihin ajattelen omien valintojenikin perustuvan.
Ja itse asiassa uskoisin, että hyvin monien muidenkin ihmisten.

Se vaan, että minun "parhaat päätökset" eivät ole muodostuneet rokotekielteisiksi.

Siispä en luota noihin ihmisiin.

Tämä on erityisen kiinnostavaa.

Keihin ihmisiin siis luotat?

En voi arvostaa vastausta "luotan itseeni", sillä kaikkien meidän on luotettava jonkun toisen näkemyksiin. Tietoa on yksinkertaisesti liikaa yhden ihmisen analysoida puhki.

Oma auktoriteettimme ei mahdollista meille olla luottamatta kenenkään toisen ihmisen ajatuksiin.
Se vain mahdollistaa valita, mihin näkemyksiin me luotamme.

Petteri Järvinen kirjoitti...

MadMax: "Ehkä "engineering" tuli nyt jo riittävästi nähtyä, koitetaan "science" seuraavaksi."

Hieno homma, uraa kannattaa vaihtaa jos siihen vain on mahdollisuuksia. Tähtitieteessä linjat ja ajatukset ovat vähän pidempiä kuin insinööritieteissä. Pisti hauskasti silmään, kun muuan tähtikuvaaja kommentoi harrastustaan lehdessä: jos en tänä talvena ehdi kuvata sitä tähtisumua niin ensi vuonna tai seuraavana sitten. Se on ollut paikallaan jo miljardeja vuosia ja odottaa kyllä jatkossakin. Nopeita ovat vain ihmisten kiireet.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Siispä en luota noihin ihmisiin.
Tämä on erityisen kiinnostavaa.
Keihin ihmisiin siis luotat?


Tässäpä se dilemma onkin. Moni rokotevastainen tuntee epäluottamusta eri maiden viranomaisiin, mutta luottaa sitten netistä tai Youtubesta löytyviin tietoihin, joiden oikeellisuutta ei itse pysty varmistamaan ja joiden esittäjät eivät ota mitään vastuuta sanoistaan. Mikä on se perustelu, joka saisi luottamaan mieluummin nettiin kuin virkavastuulla, omalla nimellään ja todistettavasti pitkän virkauran kokemuksella esitettyihin tietoihin?

Asiat ovat yhä enemmän abstrakteja, joita emme voi itse kokeilla ja testata. On pakko valita, kenen antamiin tietoihin luottaa. Jos mitään muuta keinoa ei ole, luottamuksen kohde valitaan tunteella, joka mitätöi koko luottamuksen idean.

Muutos 2011.fi kirjoitti...

Kysyisin petteri järviseltä että kumpaan kannattaa luottaa. lääketeollisuuden maksamiin koronalääkäreihin, vaiko korona asiantuntija Bodin tutkimustyön tuloksiin. Bodi on kuukausia päätoimisesti tutkinut koronarokotteita. Jos kiinnostaa enemmän niin juutuupissa lisää. Ja jos ei ymmärrä niin sitten JLuurin kanavalle. siellä Bodin tutkimustyö on perattu kansantajuisemmin ymmärrettäväksi.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Lähtökohtaisesti en luota Youtube-videoihin pätkääkään, mutta harkitsen tapauskohtaisesti.
Kuka on tämä Bodi? Pelkällä nimellä en Youtubesta löytänyt.

Muutos 2011.fi kirjoitti...

Bodi on yksi maan parhaita korona-asiantuntijoita nimenomaan bodi tai jluuri bodi
nimillä löytyy juutuupista.

https://www.youtube.com/watch?v=p07878iwIhE

Anonyymi kirjoitti...

>>Bodi on yksi maan parhaita korona-asiantuntijoita

Kanavan https://www.youtube.com/user/mikko2704/about kuvaus kertoo kaiken.
"Tämä kanava voi sisältää mitä vain, faktaa, fiktiota ja teatteria"

Millä ansioilla kyseinen mikko tutkimuksia tekee? Edelleen uskon sitä lääkäriä ennen kuin joitakin videoita jotka voivat olla faktaa, fiktiota ja teatteria.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Tällaiset "Bodi" Youtube-videot eivät ole edes kommentin arvoisia.

Muutos 2011.fi kirjoitti...

Jluuri perkaa erinomaisesti kansantajuisesti sen mitä bodi on saanut oman kuukausia kestäneen tutkimustyönsä aikana selville.

Anonyymi kirjoitti...

En nyt pitäisi herran (luuri) mitään sanomista erinomaisina.

Muutos 2011.fi kirjoitti...

Minä pitäisin. Osaa perata erinomaisesti bodin koronatietoutta tavalliselle kansalle ymmärrettävään muotoon.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo luuri on pelkkä tekopyhä kiusaaja joten en ottaisi sen puheita ollenkaan vakavasti.

Markus kirjoitti...

https://www.ts.fi/uutiset/5535956

Ainakin tuossa asiassa ne Markuksen povailut piti kuin pitikin ihan paikkansa. Ihan turhaa rahantuhlausta.

Anonyymi kirjoitti...

Katsokaa Amazing Polly -kanavaa YouTubessa.

Anonyymi kirjoitti...


Ja tässä roketteen kehittäjän pitkä video:

https://rumble.com/vs1zdk-joe-rogan-experience-robert-malone-suom.tekstitys.html

Anonyymi kirjoitti...

Petteri,

joko olet huomannut että valtamediassa tapahtuu tällä hetkellä jotain aivan kummallista korona-narratiiviin ja rokotteisiin liittyen?

Tässä esim. Yksi

https://tekniikanmaailma.fi/toistuvat-tehosterokotteet-voivat-heikentaa-ihmisen-immuunijarjestemaa-euroopan-laakeviranomainen-varoittaa/?shared=1210102-f8ef3232-500

Parin päivän sisällä on alkanut tulemaan hyvin erilaista otsikkoa ja artikkelia kun mitä tässä kahden viime vuoden aikana ollaan totuttu näkemään.

Huomasit varmaan Iltisten otsikot jossa vaadittiin lääkäreiden suulla, että koronaan on suhtauduttava kuin mihin tahansa flunssaan.

Koronatoimia, viranomaisia ja Rokotteita kyseenalaistetaan nyt voimakkaasti, ja joka päivä tulee jotain uutta, itse uskon että tämä on vasta alkua.

Ehkä me olimmekin oikeassa, jotka emme ottaneet piikkiä?

Mitä mieltä olet, varmasti huomaat että Koronalaiva on tuntuu kääntyneen ja valtamedian narratiivi on muuttunut?

Kunnioituksella:

Blogiasi seuraava rokottamaton koronapassia vastustava tavallinen ihminen

Timo kirjoitti...

Tämä koronakriittisten ja salaliittoteoreetikoiden kanssa keskustelu on aina yhtä turhauttavaa, kun jokaisen kohdalla pitää keskustelu aloittaa aina alusta ja käydä samat perusasiat läpi. Mutta kokeillaan nyt taas. Tässä kolme yksinkertaista totuutta jotka on hyvin helppo todeta todeksi:

1. Koronaviruspandemia on sataan vuoteen tappavin pandemia johon on kuollut enemmän ihmisiä kuin mihinkään muuhun pandemiaan. Erityisesti kun ottaa huomioon miten suuren lisäyksen kuolleisuuteen se on saanut aikaan länsimaissa, niin on helppo todeta asian todenpitävyys.

2. Rokotteista on valtavan suuri apu koronan hoidossa ja erityisesti vakavan tautimuodon ennaltaehkäisyssä. Erityisen selvästi tämä on havaittavissa kun seurataan miten pieni rokottamattomien ihmisten vähemmistö saa valtavan kuormituksen sairaanhoidolle.

3. Ilman kattavaa kansalaisten rokottamista nykyisenlainen yhteiskunnan avaaminen olisi johtanut terveudenhuollon romahtamiseen Suomessa. Tämä on helppo todeta todeksi kun lasketaan kuinka paljon sairaanhoitoa vaativia potilaita olisi tullut jos rokotteita ei olisi annettu kenellekään. Rokotettujen ja rokottamattomien sairaanhoidon tarve on hyvin tiedossa ja kiistattomasti luettavissa tilastoista.

Nyt kun nuo hyvin yksinkertaiset ja kiistattomat totuudet on taas tuotu esille ja todettu että kyllä ne rokotukset ihan oikeasti auttaa vakavaan koronavirustautiin ja on pelastanut meidän yhteiskunnan romahdukselta, voidaan sitten käydä läpi myös sitä toista puolta. Kyllä, koronarokotteella on myös haittavaikutuksia. Mutta väestötasolla haitat jäävät valtavan hyödyn varjoon. Toki on havaittavissa monenlaisia harvinaisia haittoja jotka voidaan osoittaa olevan rokotteista johtuvia, mutta sairaalapaikat ei ole rokotetuista täyttyneet. On myös monia epämääräisempiä haittoja joita helposti yhdistetään rokotteisiin, vaikka pelkkä ajallinen yhteys ei yksinään kerro johtuuko oire rokotteesta vai olisiko se ilmaantunut myös rokotteesta riippumatta. Mutta edelleen on selvä että väestötasolla rokotuksilla saatava hyöty on ollut valtavasti suurempi kuin mitä laajamittainen koronaviruksen sairastaminen olisi tuonut. Myös koronaviruksen sairastamisen haitoista selviää koko ajan lisää uutta, ja long covid on näistä yksi vakavimmista yhteiskunnallisista haitoista. Tästä jää yhteiskuntaan isot jäljet ihan varmasti.

Salaliittoteoriat on sitten aivan eri asia tähän lisäksi. Mutta sama logiikka pätee täälläkin. Yksinkertaisin totuus on se paras totuus. Jos koronaviruksen takana todella olisi valtavat tutkijajoukot jotka kaikki on lahjottu piilottamaan totuus, niin miksi tästä ei löydy mitään todisteita? Miksi kukaan ei osaa tehdä analyysiä missä osoitetaan että todistusaineistoa on manipuloitu? Miksi kukaan salaliittoon osallistuva ei koe oman tunnon tuskia ja tunnusta maailmalle totuutta? Jotta salaliitto todella olisi olemassa, sen täytyisi olla valtava.

Ja ei, en hyväksi salaliiton tueksi epämääräisiä foliohattujen perusteluja. Niissä jokaisen teoriat menevät keskenään ristiin toistensa kanssa ja ihan yksinkertaiset perusasiat jätetään huomiotta. Kuten nuo kolme yksinkertaista totuutta jotka listasin heti alkuun. Kovat väitteet vaativat tuekseen kovia todisteita.

Olen käynyt tätä keskustelua useamman "kriitikon" kanssa, ja aina lopputulos on sama. Keskustelu loppuu siihen että isosta kuvasta ollaan samaa mieltä, myös rokotteiden väestötason vaikutuksen osalta. Harvinaisista haittavaikutuksista ollaan myös samaa mieltä sillä ei niiden olemassa oloa kukaan ole kiistänyt. Erilaisten toimenpiteiden osalta ja politiikasta yleensä mielipide-eroja saa toki ollakin, sen ei silti tarvi olla merkki siitä etteikö me oltaisi samaa mieltä lääketieteellisistä faktoista. Meillä on vapaus omiin mielipiteisiin. Mutta faktoille me ei voida mitään, ne tulevat meille annettuina ja me voimme vain yrittää ymmärtää niitä paremmin maailmaa tutkimalla.

Timo kirjoitti...


https://tekniikanmaailma.fi/toistuvat-tehosterokotteet-voivat-heikentaa-ihmisen-immuunijarjestemaa-euroopan-laakeviranomainen-varoittaa/?shared=1210102-f8ef3232-500


Kommentoinpa vielä tätäkin, Tekniikanmaailman alkuperäiseen artikkeliin on siis otsikkokin vaihdettu tähän muotoon:

Toistuvat tehosterokotteet voivat heikentää ihmisen immuunivastetta, Euroopan lääkeviranomainen varoittaa

Eli immuunivaste on siis eri asia kuin immuunipuolustus, eli alkuperäisessä artikkelissa oli asia ymmärretty väärin ja artikkelia on nyt korjattu. Oleellinen tieto artikkelissa on tämä:

Euroopan lääkeviraston EMA:n mukaan tehosteannosten ottaminen toistuvasti neljän kuukauden välein voi lopulta heikentää immuunivastetta eli elimistöön tapaa reagoida antigeeneihin ja väsyttää ihmisiä, uutistoimisto Bloomberg kirjoittaa. Sen sijaan maiden tulisi viraston arvion mukaan jättää enemmän aikaa tehosterokotusohjelmien väliin ja sitoa ne kylmän vuodenajan alkamiseen influenssarokotusstrategioiden suunnitelman mukaisesti.

Eli toisin sanoen, rokotteen antaminen johtaa elimistön immuunivasteeseen rokotteen tuomaa antigeenia vastaan. Jos antigeenia tuodaan elimistöön toistuvasti, myös immuunivaste vaimenee. Siinä mielessä tämä on odotettu lopputulos, ei elimistön kannata reagoida voimakkaasti johonkin antigeeniin jota elimistöön tulee toistuvasti. Ei luonnollisetkaan virustartunnat johda jatkuvasti uusiutuviin infektioihin samalle ihmiselle, vaan immuunipuolustus kykenee ne torjumaan.

Mutta tämä on hyvä esimerkki siitä miten toimittajan virhe (immuunipuolustus vs. immuunivaste) johtaa täysin virheelliseen tulkintaan alkuperäisestä tietolähteestä. Mitään väitettä rokotteen aiheuttamasta immuunipuolustuksen heikentymisestä ei siis ole ikinä annettu.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Huomasit varmaan Iltisten otsikot jossa vaadittiin lääkäreiden suulla, että koronaan on suhtauduttava kuin mihin tahansa flunssaan.

Kyllä, koska niin moni on jo saanut rokotukset ja koska omikron-variantti näyttää aiheuttavan lievempiä oireita. Rokotteet saanut kansalainen on paremmassa turvassa nyt.

Koronatoimia, viranomaisia ja Rokotteita kyseenalaistetaan nyt voimakkaasti, ja joka päivä tulee jotain uutta, itse uskon että tämä on vasta alkua. Ehkä me olimmekin oikeassa, jotka emme ottaneet piikkiä?

Enpä usko että olitte.

Mitä ylipäätään tarkoittaa, että "olitte oikeassa"? Rokotusten haittavaikutukset on edelleen todettu paljon pienemmiksi kuin koronatartunnan haitat.

Petteri Järvinen kirjoitti...

"Mihin tahansa flunssaan" oli näköjään väärinkäsitys.

Lääkäri tarkoitti influenssaa, joka on eri tauti ja jota vastaan rokotetaan.

Tämä IL:n etusivu on johtanut suureen vyöryyn meilejä ja someviestejä, joiden sisältönä on mm ”ei kannata ottaa rokotetta”. Tätäkö tavoiteltiin? ”Flunssa” tarkoittaa tavallista nuhakuumetta, sitä vastaan ei rokoteta eikä sairaalat täyty potilaista. Influenssa on eri tauti.

Anonyymi kirjoitti...

Siis minusta on ERITTÄIN HYVÄ että lääkefirmat tekee HYVÄÄ TULOSTA sillä silloin niillä on rahaa panostaa tutkimukseen ja kehittää lääkkeitä muistisairauksiin, syöpään jne.

Anonyymi kirjoitti...

Oma havainto digimaailmasta on se miten samankaltaista argumentointia rokotemyönteisillä ja bitcoinuskovaisilla onkaan. Ja vastaavasti rokotevastaisilla ja onecoinuskovaisilla. Hauskaa on että yhdelläkään neljästä ryhmästä ei ole hajuakaan mikä on oikea tapa toimia vaikka mielestään oikeassa ovatkin :)

Anonyymi kirjoitti...

Tiedän Petteri että et usko juuri mitään väitteitä, jos ne eivät ole luettavissa Hesarissa tai muussa valtamedian julkaisussa,

Mutta pyytäisin mitä nöyrimmin ja kunnioittavammin että katsoisit edes tämän videon:

https://www.bitchute.com/video/WjVaGW81i7be/?fbclid=IwAR0q3hsf38C6poBSDvnEKoLWIAS_72KdAjFfIF1sjoXsmcliHhIVswhFfFk

On kovan luokan asiantuntijoita, joita ei voi tai saa millään muotoa vain yksinkertaisesti sivuuttaa,

Heitä on monia, lääkäreitä, tutkijoita , tiedemiehiä..

Jostain syystä heitä sensuroidaan ja heitä ei päästetä kertomaan viestiään koronarokotteiden mahdollisista riskeistä.

Jos tämän herran sanomiset pitää paikkansa, olen hyvin onnellinen etten taipunut valtavan piikkipainostuksen edessä.

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa videossa tohtori Perronne väittää olevansa WHO entinen vice president jota hän ei kuitenkaan WHO tiedottajan mukaan koskaan ole ollut. Häneltä löytyy kyllä muita meriittejä mutta jos tarvii tuollaisesta jo vääntää muunneltua totuutta niin kuinka uskoa hänen muuta sanomaansa?

https://www.reuters.com/article/factcheck-coronavirus-who/fact-check-french-doctor-making-false-vaccine-claims-is-not-former-who-vp-idUSL1N2U61ZD

Anonyymi kirjoitti...

https://thenationalpulse.com/2022/01/24/oppressive-covid-measures-for-the-unvaccinated-were-based-on-software-error-claims-german-minister/

Saksan uusi terveysministeri Lauterbach myönsi että puheet "Rokottamattomien pandemiasta" perustuivat tietokonevirheeseen.

Anonyymi kirjoitti...

Korona on ollut länsimaissa äärimmäisen vaarallinen ja tappava. kahdessa vuodessa on kuollut ainakin:

Suhteellisuudentaju
Yhdenvertaisuus
Perusoikeudet
Arkijärki
Luottamus tieteeseen
Luottamus viranomaisiin
Luottamus lääketieteeseen
Luottamus valtamediaan

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni on hyvä lähestyä tätä rokoteasiaa kaikessa rauhassa, tuumailla asiaa sieltä ja täältä, ennen kuin muodostaa oman käsityksensä. Mutta se oma käsitys on valtavan tärkeä.

valtava Kiire, hätä, sekä aggressiivinen painostus ovat huono hyvin myyntipuhe piikille, Mitä ikinä auktoriteetit sanovat, niin mieti silti aina itse. muista että oma keho sekä terveys on päätöksesi panttina.

Ja jos et saa asiaa heti mietityksi kohdalleen, siirrä se hetkeksi syrjään. On hyvä olla runsaasti kärsivällisyyttä odottaa asioiden selkiintymistä,

oma harkinta on tärkeää jos yhtään haluaa ymmärtää, mitä täällä on tapahtumassa.

Ja mitä se merkitsee.

Sinä päätät!

Anonyymi kirjoitti...

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008574640.html

THL ei enää kannata korona­passia eikä myöskään sen muuttamista rokote­passiksi: ”Vakava haitta­vaikutus”

Luojalle kiitos iso laiva on kääntymässä, ja vihdoin meidän rokottamattomien yhtäläiset perusoikeudet tunnustetaan.

Ihmisiä ei vain yksinkertaisesti voi pakottaa ottamaan kehoon uutta tuntematonta teknologiaa ehtona yhteiskuntaan osallistumiselle, vaikka tämä teknologia olisikin tilastojen mukaan kuinka vaaratonta tai vaarallista.

Tilastot eivät voi olla perusteena,ja yksikin haittavaikutus tai kuolema on liikaa,jos yksilöllä on oma keho panttina!

ja ei myöskään voi uhkailla vievänsä hyvinvointivaltioon ja demokratiaan keskeisesti kuuluvia perusoikeuksia ja esimerkiksi työpaikkaa, tälläisiäkin puheita ja uhkailuja oli monien päättäjien suusta kuultavissa.

Mutta nyt alkaa järki voittamaan pikkuhiljaa ja jälkipyykin pesu on alkamassa.

Se ei tule olemaan kaunista!

Anonyymi kirjoitti...

https://www.israelnationalnews.com/news/321238

Israelilainen tutkimus: 133-kertainen riski myokardiittiin covid-rokotuksen jälkeen.

A recent study published on January 25, 2022, on JAMA Network, has shown that the risk of myocarditis following mRNA COVID vaccination is around 133 times greater than the background risk in the population.

The study, conducted by researchers from the U.S. Centers for Disease Control (CDC) as well as from several U.S. universities and hospitals, examined the effects of vaccination with products manufactured by Pfizer-BioNTech and Moderna. The study’s authors used data obtained from the CDC’s VAERS reporting system which were cross-checked to ensure they complied with CDC’s definition of myocarditis; they also noted that given the passive nature of the VAERS system, the number of reported incidents is likely to be an underestimate of the extent of the phenomenon

Anonyymi kirjoitti...

Korona on ollut länsimaissa äärimmäisen vaarallinen ja tappava. kahdessa vuodessa on kuollut ainakin:

Suhteellisuudentaju
Yhdenvertaisuus
Perusoikeudet
Arkijärki
Luottamus tieteeseen
Luottamus viranomaisiin
Luottamus lääketieteeseen
Luottamus valtamediaan
---

Tämä pitäisi kaikkien lukea ja mielellään niin useasti että menee tajuntaan.

Anonyymi kirjoitti...

Listasta puuttuu jymypaukku eli armeija. Suunnitelmissa oli armeijan jalkauttaminen kansan joukkoon etsimään tautisia ja mitä lie muuta. Näin ei käynyt lopulta mutta osaa sanoa kuinka lähellä sekin oli. Olisi ollut paletti koossa todellisiin ongelmiin, kun on muodikasta syytellä viidettä kolonnaa kaikesta niin olisi tutkivan journalismin paikka selvittää vaikuttajat jotka olivat eniten jalkauttamisen kannalla.

Anonyymi kirjoitti...

Lisäisin kommentin johon en saa vastausta, tai en osaa asiaa etsiä. Mrna rokote herättää vastustuskyvyn itse taudille.? Niinhän se menee. Ja jottei sitä monistumista siinä rokotusvaiheessa tapahdu,immuunipuollustus hoitaa asian, siis estää sen monistumisen. Immuunipuollustuksen ollessa heikko esim riskipotilailla, vanhuksilla, immuunivajauksesta kärsivillä, mikä sen monistamisen estää. Ok? Tähän mennessä niinhän.. Ja sitten otetaan mukaan läpäisyifektio. Niinhän? Ja viimeiseksi eun lääkeviraston varoitus, monirokottaminen heikentää immuunipuollustusta. Ei voi olla vaikeaa tajuta mikä mättää.

Anonyymi kirjoitti...

Ja luettuani sitten tämänkin sivun.. Eli se ettei rokote mene verisuonen, aspirrointi tai jotenkin silleen, niinhän ,, ei saa mennä verisuoneen, eikä rasvakerroksen vaan,, ja toi maski mitä käytetty,, onko kukaan muistanu mitä sen Michael Jacksonin yhihygieniasta joskus puhuttiin, tai miksi kirurgit sitä maskia käyttävät vain puoli tuntia korkeintaan. Verrattuna alakoululaisten tuplatuntikäyttöön. Niinhän.. Kaikki ok.. Oireeton maskin käyttäjä.. Omikron vain ylähengitysteissä.. MASKI PAIKALLAAN EDESTAKAISIN HENGITYS.. NIINHÄN.. Timokin voisi faktoja välillä tarkistaa.. Niinhän..

Anonyymi kirjoitti...

Mut tapahtuu nyt sit mitä vain, kukaan, siis ei kukaan tule sanomaan, olin väärässä tai olin oikeassa. Niinhän.. Siis kukaan ei sano ollessaan väärässä, olin väärässä ja kukaan ollessaan oikeassa ei tule sanomaan, olin oikeassa.. Niinhän.. Ja miten jatketaan johonkin kuitenkin pitäisi voida luottaa.. Muutama kommentti ylempänä ja luotto puheet.. Miten jatketaan.. Yhteiskuntana...

Anonyymi kirjoitti...

Ja Petterille,, suo siellä vetelä täällä.. Niinhän.

Anonyymi kirjoitti...

Niinhän juttuun.. Vielä jatkoksi, ko vituttaa toi politikointikin kaupan päälle ja raskaasti. Tekee ne ny ihan mitä vaan ni, aina köyhät kärsii.. Ja ku niitä vitun veroja eiku niitä ny ei vaan voi alentaa, kaikki turhat verot ns kikkailu verot pois ja niitäkin on niin paljon. Mitä hölmömmän niminen vero ni hyöty ja kenelle se hyöty loppupelissä menee. Konkurssi tulee ja lujaa, eusta ero ja nopeesti. Ja Nato vois suksia sinne toisaalle, Nato sitä ja Nato tätä. Ja kuitenkaan uskalla edes omiaan evakuoida sieltä ukrainasta. Mites Afganistan, vai oliko siinäkään nyt mitään järkeä, vai oliko rohkeus huipussaan silloin. Tää on aivan perseestä tää nykyinen maailma. Vois noi rikkaat lähteä sen muskin kanssa sinne marssiin. Ja voisivat noi kryptot viedä mukanaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ja jottei ihan mene yksinpuheluksi, totean vain etten ole turkkilainen.. Niinhän.. Petteri onko mietteitä.. Mul toi ip osoite edelleen sama..

Anonyymi kirjoitti...

Ja jatkoa, niinhän.. Ko ei jaksa odotella jotta jotain vastaisit.. Eli jos luotetaan ihmisen immuunipuollustuksen, ja vaikka todennettaisiin, sinulla toi immuunipuollustus on ihan huippuluokkaa, voit ottaa mrna rokotteen ainoat haitat siitä ovat korkeintaan olkapää kipeä pientä kuumeilua.. Niinhän,, pitkänajan haittavaikutukset, voidaan vaan arvailla. Ok mut monirokottaminen, 4 boosteria. Ja jääkö se siihen. Vai olisiko se pitäny siihen 2 jo jäädä. Joka tapauksessa siis monirokottaminen heikentää immuunivastetta,, Timo.. Immuunipuollustusta ja ainut mikä mrna teknologiassa piti olla se mihin piti luottaa. Immuunipuollustus hoitaa, ettei monistumista tapahdu,, mun mielestä toi selittää kaiken, mitä rokotuksissa on tapahtunut.sen ettei rokotuskattavuuden nosto siihen sataankaan olisi auttanut, eikä olisi tullut tuota läpäisyifektiota. Ei yleensä mitään, mitä selitystä jouduttu muuttamaan ko huomattu ei tää vielä lopukkaan..timo voisi asiaa jotenkin selittää.. Olisi vain kiva todeta olleensa väärässä, tämän asian johdosta, ja todeta helpottuneena,, ei tää mitään salaliittoa ollut. Ja eihän se ollutkaan,, mut nää mistä huolissaan olleet, malone, sutinen, Elina hytönen ym vähemmistö foliohatut joita väheksytty, ei voi pitää huolet paikkaansa, niinhän.. Joo mäkin ajattelen ei voi olla noin yksinkertainen asia mihin liikaa luotettu.. Mut jos joltain yrittää asiaa kysellä. Ni vastausta vain ei saa..

Anonyymi kirjoitti...

Ja sinun,, Petteri,, mietitäänpä hetki lauseesi,, kuinka oikeassa oletkaan,, oikeesti niinhän..

Petteri Järvinen kirjoitti...

Jos 99 % asiantuntijoista sanoo yhtä ja 1 % toista, ensinmainitut ovat 99 % todennäköisyydellä oikeassa. Nettikommentoijat voivat olla mitä mieltä tahansa, heidän ei tarvitse vastata sanoistaan eikä edes esiintyä omalla nimellään.

Immuunipuolustukseen luottaminen on arpapeliä, kunnes lääketiede pystyy selvittämään, miksi virus on joillekin kohtalokas ja toisille ei.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Vielä lääkäreistä: vaikka lääkärin koulutus on pitkä ja vaativa, hekin ovat vain ihmisiä ja toiminnan taustalla saattaa olla kummallisia motiiveja. Helsingin Sanomat kertoi jokin aika sitten varakkaasta nelikymppisestä lääkärinaisesta, joka oli erikoistunut asuntomurtoihin ja varastamaan niistä Artek-huonekaluja. Nyt juttu on saanut jatkoa, kun varkaan uhreja on ilmaantunut lisää. Hesarin juttu https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008607285.html on maksumuurin takana, mutta jo alku kertoo kaiken oleellisen.

Yleensä kannattaa luottaa 99 % enemmistöön, koska siellä 1 % vähemmistössä voi olla vaikka minkälaisia lääkäreitä/tutkijoita.

Anonyymi kirjoitti...

Immuunipuollustuksen luottaminen on arpapeliä.. Niinhän sanoit itsekin,, ja mrna luottaa että immuunipuollustus hoitaa sen monistumisen pois siinä rokotusvaiheessa.. Niinhän

Anonyymi kirjoitti...

Joko sä et ymmärrä edes mitä kirjoitat, vai mitä oikein ajat takaa.. Niinhän, toi niinhän, on vain sen takia jottei sinun sitä ip osoitetta tarvitse katsoa.. Niiko joka kerta..

Anonyymi kirjoitti...

Siis kun lukee ton sun blogi aiheesi, siinä on aika paljon totuuttakin mukana.. Alkaen lauseesta mietitäänpä hetki..

Anonyymi kirjoitti...

Ja vastaatko sinä sanoistasi.. Näistä mrna rokotetta puoltavilla lausunnoillasi.. En oikein usko,, niinhän..

Anonyymi kirjoitti...

Ja mihin toi lääkäri kommentti liittyi.. Niinhän.. Noita uutisia osataan muutkin lukea.. Niinhän..

Anonyymi kirjoitti...

Siis alkaen.. Ja loppuun saakka.. Blogitekstin loppuun saakka.. Niinhän..

Anonyymi kirjoitti...

Toi lääkäri kommentti sinänsä, hyvä, uhreja on ilmaantunut lisää,, ei siinä missä sinä ensin luulit ni hyvä.. Ei en tarkoita etteikö lääkäreihin voisi luottaa.. Vaan onko oikeesti kaikki uhreja vai onko joukossa näitä gold diggereitä. Joko tahallaan tai vahingossa... Eikös meilläkin ollu tollanen artekin jakkara joskus,, heititkö sä sen pois silloin,, vai veiköhän se sen.. Ko meillä kävi..

Anonyymi kirjoitti...

Odotan vasta kommenttia joko sinulta Petteri tai Timolta.. Niinhän

Anonyymi kirjoitti...

Kommenttisi, jos haluaa ennemmin kemiallisesti inaktivoitua rokotetta.. Mietitäänpä hetki.. Ensinnäkin rokotus jonka pitäisi kehittää.. Pitäisi olla tapaus nolla tai ainakin sitä ensimmäistä varianttia,, ok.. Kenelle se rokotus olisi hyvä.. Jo rokotettuihin,, veikkaan että ei,, rokotetut koe eläimet kuolivat kun sitten kohtasivat aidon viruksen.. Mrna rokote,, heikennetty virus rokote.. Liian paljon, mikä voisi mennä vikaan.. Ilman rokotusta olevat sairastuneet,, ehkä, mutta miksi heillä jo vastustuskyky,, nämä jotka eivät koko aikana ole tartuntaa saaneet..tarkistettavissa ehkä jotenkin.. Vai onko vaan niin hyvä immuunipuollustus jottei tarvitse..Ja Timo jos nyt jostain syystä vastaa.. Esim. Immuunivaste asiassa, ok Immuunivaste jo väsyttää ihmistä siis liian suuret boosterit.. Väsynyt ihminen immuunipuollustus heikompi.. Mut Eman varoitus, varoitus oli immune system, eli immuunijärjestelmä.. Ei Immuunivaste.. Niinhän. .

Petteri Järvinen kirjoitti...

En voi kommentoida, kun en ymmärrä mitä ajat takaa.

Anonyymi kirjoitti...

Ok.. Jos Timo sitten.. Sori vaan..

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy myöntää virheeni sekä bloomberg ja ema puhuu immuunivasteesta, jostain mä kaivoin ton immune system,, ja ema warning,, toinen sori

Timo kirjoitti...

Onko muuten Petteri pohtinut tätä että miten kaikkein voimakkaammin koronarokotteita kritisoivat tahot ovat nyt sodan myötä kääntyneet kyseenalaistamaan koko sotaa ja puolustamaan Venäjän toimia? Kyllähän se toki oli tiedossa jo ennen sotaa että Venäjän trollitehtaat vahvistivat koronarokotteiden kritiikkiä olivat monen täysin väärän väitten alkuperäinen lähde. Itse olen yllättynyt että miten paljon suomalaisistakin koronarokotekriitikoista on kääntynyt suoraan Venäjän puolustajiksi. Ja kansainvälisellä rintamalla tilanne on ihan sama. Jotenkin vaan tuntuu kummalta kuulla entisen koronakriitikon suusta miten Nato on itsenäisen Suomen tuhoksi ja miten hyvät Venäjäsuhteet olisi parempi vaihtoehto. Logiikka on yhtä pahasti hukassa, tai ainakin yhtä kieroutuneilla argumenteilla perusteltu kuin ennenkin. Ainoastaan argumentoinnin kohteena oleva aihe on muuttunut.

Anonyymi kirjoitti...

Timonkin kommentoinnille löytyi viimein järkiperuste miksi kommentoi kuten kommentoi koronan aikana. Kaalisopparyysyläinenhän siinä.