keskiviikko 21. lokakuuta 2020

OneCoin goes to Hollywood

Skotlannin Glasgowista kotoisin oleva Jen McAdam kuuli Onecoinista ja sijoitti siihen 9000 puntaa (euroissa vähän enemmän). Ei se vielä mitään, mutta hän kehui uutta kryptovaluuttaa lähipiirilleen ja sai nämä sijoittamaan peräti 220 000 puntaa tähän huijaukseen. Rahat menivät eikä Britannian poliisi voinut auttaa (kuulostaa kovin tutulta). 

McAdam alkoi itse kampanjoida Onecoinia vastaan (kuulostaa kovin tutulta, tämäkin) ja sai julkisuutta asialleen. Julkisuuden myötä tulivat myös uhkailut ja kunnianloukkaukset toisilta onecoinisteilta, jotka yhä jaksoivat uskoa verkoston lupauksia.

McAdam kirjoitti kirjan Fake!, jossa hän kuvasi kokemuksiaan Britannian Onecoin-piireissä (kuulostaa edelleen kovin tutulta) ja poliisin voimattomuutta. Hollywood nappasi kirjan oikeudet itselleen ja elokuvaa ryhtyy tuottamaan MGM-studioille Kate Winslett, joka ilmeisesti esittää myös Jen McAdamia. Käsikirjoittajaksi ja ohjaajaksi on valittu Scott Z Burns, joka tunnetaan mm. Bourne Ultimatum -elokuvasta.

McAdamin tarina on juuri tähän aikaan sopiva. Nainen huijauskoneiston uhrina, taistelemassa oikeudenmukaisuuden puolesta, kun viranomaiset ovat voimattomia. Hollywoodin koneisto varoittaa tulevia uhreja verkostomarkkinoinnin ja valheellisten kryptovaluuttojen vaaroista virkavaltaa tehokkaammin.

Kävin tammikuun alussa Los Angelesin keskustassa katsomassa vankilaa, jossa Konstantin Ignatovia pidettiin pidätyksen jälkeen. Aulassa ollut vahti tuli kysymään, millä asioilla liikuin, kun otin kuvia rumasta vankilarakennuksesta (ei ihan tavallinen turistikohde!) ja jäi juttelemaan. Hän muisti Konstantinin ("se tatuoitu mies") hyvin, tiesi Onecoinin tarinan ja kateissa olevan siskon. Aika hyvin, koska Onecoinia ei koskaan markkinoitu USA:ssa.

Sanoinkin vartijalle, että tapahtuneesta pitäisi tehdä elokuva. Nyt se on tekeillä. Huvittava yksityiskohta on, että vankilasta on linnuntietä vain 15 kilometriä MGM-studioille (autolla 17,8 kilometriä). Los Angelesin mittakaavassa ne ovat liki naapureita.

Kiinnostavaa nähdä, kenet valitaan esittämään Kari Wahlroosia. Hän on varmasti mukana, sillä hän kävi pitämässä useita värväystilaisuuksia Englannissa ("Miksi minulla on mustat lasit? Koska tulevaisuus näyttää niin valoisalta!").

Toivottavasti myös Tommi Vuorinen pääsee vilahtamaan elokuvaan, vaikkapa pienessä cameo-roolissa.

PS. Onecoinin OneAcademy-koulutusmateriaalit ovat taas vuotaneet verkkoon. Nyt kyse ei ole enää kopioiduista pdf-tiedostoista vaan hyvälaatuisista videokoulutuksista (tiedostot yhteensä vähän yli 10 gigatavua). Luennoijat tuskin ymmärsivät, mihin käyttöön osaamisensa myivät. Ja se, ettei yhtiö pysty pitämään huolta sen paremmin käyttäjätiedoista kuin videoistaan (se arvokkain substanssi, josta jäsenet väitetysti maksoivat), osoittaa ettei tällä jengillä ole alkeellistakaan osaamista -- saati sitten kykyä pyörittää satojen miljardien eurojen kryptovaluuttaa. 

22 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

:) Milloin Wincapitasta elokuva? SuomiElokuvaTeollisuus herätkää.. tähän saisi varmaan koronatuenkin..

Anonyymi kirjoitti...

Petteri olet varmaan lukenut kirjan, niin voisitko avata hiukan mitä tämä kyseinen henkilö avautuu siellä?
Tämä saaga on kyllä niin mielenkiintoinen, että menee katselulistalle kunhan julkaistaan.

En jaksa uskoa, että tämän jälkeen näillä verkostokusetuksilla tulee enää näin isoa höynäytystä.

Juha L kirjoitti...

Jen McAdamin kirja ei ole vielä valmis, enkä ole ihan varma onko kirjan julkaisijastakaan vielä varmuutta. Mutta OneCoin on sen verran mielenkiintoinen huijaus (josta tosin elokuva ja kirja voi esittää vain osan) että MGM halusi varmistaa elokuvaoikeudet kirjaan jo hyvissä ajoin. Kirjan toinen kirjoittaja on Douglas Thompson joka osaltaan selittää elokuvayhtiöiden kiinnostukseen kirjaan jo ennen kuin se on edes julkaistu: https://www.dougiethompson.com/bio

Petteri Järvinen kirjoitti...

Kirjan oikeudet olivat myynnissä Frankfurtin kirjamessuilla, ehkä joku suomalainen kustantajakin kiinnostuisi? Kirja on tosiaan vasta tekeillä. Ensi vuonna ilmestyy myös Rujan etsinnästä kertovan podcastin tehneen toimittajan Bartlettin Onecoin-kirja.

Oma Onecoin-kirjani oli silti maailman ensimmäinen : -)

Anonyymi kirjoitti...

Koskahan rujasta tehdään elokuva tms? Paljonko hänen sanottiinkaan keränneen veskaan ennen kuin poistui takavasemmalle? Satoja miljoonia? Paljonkos se Bernie Madoff kusetti?

Mutta ruja kusetti niin ettei USA:ta lukuunottamatta minkään maan lainsäädäntö ole saanut aikaiseksi puuttua hänen edesottamuksiinsa. Siinäpä elää hiljaiseloa kymmenisen vuotta niin rikos lienee vanhentunut USA:ssakin. Ja siihen asti hieman katsoo minne matkustaa ettei käy konstat.

Mahtuu varmaan maailman huippurikollisten top-ten luokkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on hyvä varpotus video Kari Wahlroosin touhuista! Ugandasta asti. Toivottavasti kukaan ei enää usko tätä palturin puhujaa....

https://www.youtube.com/watch?v=K0N5foNqoXE

Juha L kirjoitti...


Tommi sanoi:
"Block explorer on käynnistetty ja se löytyy jokaisen omilta sivuilta."


Kun OneCoin huijarit jäivät vähän aikaa sitten kiinni väärentämisestä (BTC datan esittämisestä One datana josta Petterikin kirjoitti), poistettiin "Transaction Details"- näyttö kokonaan.
Nyt tässä "block explorerissa" esitetään vain epämääräisiä hasheja joita ei pysty edes klikkaamaan.

Otin pari uutta kuvaa tästä OneLife:n "block explorerista":
https://i.imgur.com/ai9fNYK.png
https://i.imgur.com/FoGRt4x.png
https://i.imgur.com/GxRvTXR.png

Pari havaintoa:

- Uusia blokkeja näkyy luotavan useita kappaleita samaan (kuvassa esim. 14:11:84) aikaan, jossa jokaisessa blokissa vain yksi transaktio. Timestamp on ilmeisesti vahingossa pistetty näyttämään minuutteja, sekunteja ja sadasosia... Tunteja ei näy ollenkaan.

- Yhtäkään hashia/blokkia ei voi klikata.

- "Block Explorer" jossa ei ole etsintä-kenttää.. Eli ei voi etsiä yhtään mitään "lohkoketjusta", joka on koko Block Explorerin pointti. Eli mikään ei ole muuttunut vanhasta.

- Latest Mined Transactions lehti näyttää satojen ja tuhansien ONEien transaktioita yli kuukauden takaa. Time Stamp näyttää jälleen vain minuutit, sekunnin ja sadasosat, ei tunteja.

- Tarpeetonta sanoakaan että mitään jäsenten omia transaktioita tästä pelleilystä on turha yrittää löytää.

- OneCoinin Market Cap esitetään olevan 10625 Miljardia euroa eli 10.6 Biljoonaa (englanniksi Trillion) euroa. Eli Bulgarialaiset huijarit väittävät luoneesa sellaisen kymmenen Apple yhtiön verran arvoa laittamalla numeroita MLM sivulleen ja antamalle numeroille itse keksityn euro-arvon. Hyvin menee uskoville läpi. Yhtiö ei kuitenkaan hyväksy omaa (leikki)rahaansa maksuihin joita veloitetaan jäseniltä, vaan tietysti vain eurot tai bitcoin hyväksytään.

- 24h Volume tässä kuvassa 972827824 One, joka olisi euroina 41.3 Miljardia euroa päivässä, vaikka pörssiä ei ole, ja Dealshaker on mikä on, täysi pelleily jota suuri osa jäsenistä ei vielä edes pysty käyttämään koska OneLife tilit ovat vieläkin sekaisin.

- Täysin absurdia ja huonosti toteutettua pelleilyä, ei mitään järkeä, mutta vielä menee jäljellä oleville OneCoin uskovaisille läpi. Soraääniäkin kuuluu entistä enemmän mutta niskuroivat jäsenet yritetään jälleen vaientaa uhkailemalla. https://i.imgur.com/cSw4ZCA.png

Petteri Järvinen kirjoitti...

Kunpa joku kysyisi näistä "pikku yksityiskohdista" Tommilta. Näkeehän sen jo otsaluulla, ettei lohkoketjun merkinnöillä ole mitään yhteyttä reaalimaailmaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset Petterille Onecoin-kirjasta. Sain kyseisen opuksen luettua muutaja päivä sitten. Olen seurannut Onecoin-tilanteen kehittymistä säännöllisen epäsäännöllisesti MuroBBS:n kautta ja tuo kirja kokosi kaiken yhteen todella hienosti.

Lisäksi tykkäsin todella paljon Wincapitaa käsittelevästä osiosta. Nämä huijaukset ihmisiä kohtaan ovat todella harmillisia, mutta onneksi on sinun kaltaisiasi ihmisiä, joilla on rohkeutta omalla nimellään paljastaa näitä. En myöskään ota mitään pois niiltä sankareilta, jotka myös foorumeilla paljastavat näitä huijauksia.

Toivottavasti saadaa jatkossa vastaavanlaisia blogi-kirjoituksia sekä kirjoja.

Terveisin,
Lukijasi NSA-kirjasta alkaen

Juha L kirjoitti...

Dealshaker Global Director Raul Pazos Medina hehkuttaa että OneCoin huijauksella on enemmän markkina-arvoa kuin Applella, Amazonilla, Alibaballa, Facebookilla, Walmartilla.. se 10.6 Biljoonaa (trillion englanniksi) euroa.
"Katsokaa BackOfficesta jos pääsette kirjautumaan!"
Juu siellähän se lukee OneLife MLM sivustolla, niin näinhän se on sitten oltava..

Onko tässä ideana että yhtäkään aivot omaavaa henkilöä ei edes haluta jäseneksi, vai mitä ihmettä?

https://youtu.be/1dtZ3BoIHGM

Anonyymi kirjoitti...

https://youtu.be/-MeLgrAMQcY

Jännitys tiivistyy, Karin perässä ollaan....

Anonyymi kirjoitti...

Onko tosiaan niin, että suomen poliisi ei tee tälle asialle mitään?
Kukaan ei ole tehnyt rikosilmoitusta tästä himmelistä tai Vuorisesta?

K

Anonyymi kirjoitti...

Onko OneCoin jo kuopattu? "Rikos" löydetty ja tutkinta aloitettu sekä tuomiot julistettu?

Juha L kirjoitti...

Tommilla taas vähän selittämistä uskonlahkolleen.

Kuten aiemmin on todettu, Saksan Bielefeldin syyttäjällä on ollut jo usean vuoden ajan OneCoin tutkinta päällä OneCoinia ja sitä pyörittäviä henkilöitä vastaan, mukaan lukien Ruja Ignatova. Valitettavasti eteneminen on ollut hyvin hidasta.

Tommihan on toistuvasti valehdellut lahkolleen, että tutkinta Saksassa on päättynyt. Samaa ovat valehdelleet kaikki muutkin kansainväliset OneLife promoottorit.

Eilen uutisoitiin, että viidestä tutkinnan alaisesta henkilöstä kolmea vastaan on Saksassa nostettu rahanpesusyyte. Toivottavasti nämä, sekä ensi vuonna tulevat tuomiot mm. Konstantin Ignatoville (Ignatov tunnustanut neljän syytekohdan rikokset mm. petossyytteet) ja Sebastian Greenwoodille alkavat pikku hiljaa tuottaa tulosta.

https://www.wiwo.de/finanzen/geldanlage/kryptowaehrung-onecoin-skandal-staatsanwaltschaft-klagt-drei-beschuldigte-an/26664874.html

https://behindmlm.com/companies/onecoin/three-onecoin-money-launderers-indicted-in-germany/

Juha L kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Juha L kirjoitti...

Uutinen syytteistä leviää Saksassa:

https://heise.de/news/Onecoin-Anklage-wegen-milliardenschweren-Anlagebetrugs-eingereicht-4973505.html

https://finanzen.net/nachricht/devisen/erfundene-kryptowaehrung-milliardenschwerer-onecoin-anlagebetrug-anklage-eingereicht-9559712

https://manager-magazin.de/finanzen/milliardenbetrug-mit-erfundener-kryptowaehrung-anklage-gegen-onecoin-eingereicht-a-7502cabd-671d-4cbc-a8b0-091336830c5c-amp

https://t3n.de/news/onecoin-strafprozess-krypto-1341461/

https://handelsblatt.com/finanzen/maerkte/devisen-rohstoffe/kryptowaehrung-anklage-gegen-drei-beschuldigte-im-onecoin-anlagebetrug/26667276.html

https://nw.de/nachrichten/wirtschaft/22907584_Onecoin-Skandal-Staatsanwaltschaft-Bielefeld-reicht-Anklage-ein.html

deckfromacard kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
deckfromacard kirjoitti...

Mainitsemisen arvoista: OneCoinin block explorer (joka tällä hetkellä on epäkunnossa eikä näytä mitään) näytti marraskuussa että olimme lohkossa numero 4 631 185 (juokseva numerointi, alkaen 1:stä) (kuva).

- Joka lohkossa "louhitaan" 50 000 OneCoinia.
- Lohkoketjun maksimi on 120 miljardia OneCoinia (lohkoketju 3.0 ei ole vielä ilmoitettu otetuksi käyttöön).
- Uudessa lohkoketju 3.0:ssa max coin cappia nostetaan 250 miljardiin kolikkoon.

Kun osaamme laskea että 50 000 * 4 631 185 = 231 559 250 000, niin marraskuussa OneCoin oli "louhinut" melkein 2 kertaa niin paljon OneCoineja kuin koko lohkoketjuun edes mahtuisi!

Tällä hetkellä emme näe lohkoketjusimulaattoria, mutta kannattaa tarkkailla jos se tulee takaisin: lohkossa 5 000 000 on nimittäin "louhittu" kahdessadasviideskymmenesmiljardis kolikko ja enempää ei enää voi louhia edes uuteen lohkoketju 3.0:aan.

Juha L kirjoitti...

Argentiinassa pidätetty liuta OneCoin/OneLife promoottoreita.

https://www.cba24n.com.ar/sucesos/varios-detenidos-en-cordoba-por-estafas-con-one-coin_a5fd38737d174e947501f1f76
https://www.lavoz.com.ar/sucesos/ocho-detenidos-por-cuento-de-criptomonedas-0

Muun muossa Argentiinan Dealshaker Country Manager Gustavo Amuchastegui pidätettiin, ja oli täten estynyt osallistumaan suunniteltuun webinaariin perjantaina.
https://i.imgur.com/12QYFr2.jpg

Myös BehindMLM:lla on uusi artikkeli Argentiinan pidätyksistä. Pidätettyjä henkilöitä: Gustavo Adolfo Amuchástegui (Dealshaker Country Manager), Andrés Matías López, Mariana Noel López, Edgar Nicolás Moreno, Manuel Vicente Peralta Guevara, Mónica Gabriela Blasco, Daniel Cornaglia, Ricardo Beretta.

Lisäksi syytetteet on nostettu ainakin Jose Gordoa ja Alejandro Tayloria, sekä jopa itse Ruja Ignatovaa ja Konstantinia vastaan, tosin Konstantin on jo tietenkin kiinni otettuna USAssa.

https://behindmlm.com/companies/onecoin/8-onecoin-ponzi-scammers-arrested-in-cordoba-argentina/

Juha L kirjoitti...

OneCoin/OneLife huijausverkoston kapteeni KingJayms antoi tänään lausunnon Argentiinan pidätyksistä Latam webinaarissa, jossa hän vertaa pidätettyjä huijareita mm. vapaustaistelijoihin, kuten MalcomX, Martin Luther King, Gandhi, Mandela ym. jotka jotuvat välillä vankilaan taistellessaan asiansa puolesta. Joten ihan normaalia että välillä OneCoin promoottorit joutuvat pidätetyiksi ja vankilaan.
Mitään hätää ei kuulemma ole.

KingJayms myös muistuttaa jäseniä jälleen kerran, että kriitikoiden kirjoituksia ja blogeja ei pidä missään nimessä lukea, koska ne ovat tietenkin roskaa ja tuovat kriitikoille rahaa.

https://www.facebook.com/watch/live/?v=3469497336420458&t=3015

Juha L kirjoitti...

Tässä linkki eiliseen Sebastian Greenwoodin pre-trial status konferenssin äänitallenteeseen. DOJ on saanut taas 2 kovalevyllistä, 150 000 sivua emaileja plus muuta materiaalia lisää, ja Greenwoodin asianajaja ei pysy perässä.. Sebastian kuulostaa kyrsiintyneeltä istuttuaan jo yli 2 vuotta MCC:ssä tutkintavankeudessa.

Seuraava Greenwoodin status konferenssi pidetään 26 maaliskuuta 2021.

https://youtu.be/qlWXhEUPKHA

Anonyymi kirjoitti...

Jokos Petterin kirjan saa dealshitteristä uunokolikoilla?