lauantai 18. elokuuta 2018

Onecoin-ilta Espoossa

Onecoin-rintamalla on ollut pitkään hiljaista, koska yli vuoden ajan jäsenet ovat odottaneet valuuttansa "vapautumista" 8.10.2018. Itselleni ei tullut yllätyksenä, että uusien tietojen mukaan kaupankäynnin alkaminen siirtyy todennäköisesti ensi vuoteen. Perusteluina ovat "ei mennä keskeneräisellä kolikolla markkinoille" ja "kolikon arvo pitää ensin vakiinnuttaa". Syyskuun alussa alkaa ns. kolikkoanti (ICO), jossa kolikkoja myydään pankeille ja suursijoittajille. Sen piti tapahtua jo alkuvuodesta, mutta Saksan poliisitutkimukset lykkäsivät aloitusta. Tässä kaikessa ei ole mitään järkeä, mutta sehän on sivuseikka.

Myös ex-maajohtaja Tommi Vuorinen on palannut kehiin. Hän puhui Tampereen ja Turun tilaisuuksissa, ei kuitenkaan Espoossa. Vuorinen on myös palannut tiedottajan rooliin lähettämällä medioille tiedotteen poliisitutkinnan päättymisestä. Ehkä hän vastaisi taas toimittajien kysymyksiin?

Koska Onecoinilla ei ole organisaatiota Suomessa, Innopoli 1:n Leonardo-auditorio oli varattu toisen yrityksen nimissä:

Tunneklinikka - mikäs tämä on?.
Tunneklinikan omistaa Mika Peltola, joka on ollut alusta lähtien Onecoin-toiminnassa mukana. Sivulla http://ritvajankala.wixsite.com/henkinensydan/teachers Peltolan kerrotaan olevan tunneterapeutti, parantaja ja yrittäjä, joka on "auttanut satoja ihmisiä vapautumaan erinäisistä henkisistä ja tunnetasoilla olevista ongelmista". Peltola kertoo saaneensa "syntymälahjana erityisen herkkyyden tuntea ja aistia energiavärähtelyitä ja olla yhteydessä henkimaailmaan Kryon-nimisen olennon kautta". Näille kyvyille lienee käyttöä myös Onecoinissa.

Onecoinin aloittaessa Peltola ylläpiti sivustoa www.tulevaisuudenmaksuvaluutta.com (ei enää olemassa), jossa kehuttiin valuttaa ylenpalttisesti:

"Tulevaisuuden maksuvaluutta"
Yhteystietona oli silloin henkimaailmaan sopivasti voitto4you@hotmail.com. Ironista on, että sivulla Onecoinia verrataan Bitcoiniin, jonka arvo oli jo tuolloin (2015) moninkertaistunut. Todelliset nousut olivat silti vasta edessä. Jos ihminen olisi laittanut rahansa Onecoinin sijasta Bitcoiniin ja myynyt oikeaan aikaan, hän olisi 20-kertaistanut rahansa.

Koska tilaisuus pidettiin aivan kotinurkilla, halusin mennä kuulemaan tuoreimmat uutiset. Tällä kertaa järjestäjät olivat saaneet ohjeet, ettei minua saa päästää sisään. Aiempiin yleisötilaisuuksiin olen päässyt ongelmitta. Menetys ei ollut suuri, olen kuullut asioista jälkeenpäin mukana olleilta eikä mitään varsinaista uutta tullut ilmi.

Yksityistilaisuus - ethän avaa ovea! (kolmeen kertaan)
Otaniemen tilaisuudessa oli yllättävän paljon osallistujia, arvioisin 70-80. Verkostoon uskovia löytyy siis pääkaupunkiseudultakin, ei yksin maakunnista. Juttelin muutaman kanssa heidän poistuessaan tilaisuudesta klo 20 aikaan ja usko näytti vahvalta. Tähän liittyviä monia näkökulmia käsittelen tulevassa kirjoituksessa.

Yhtiön mukaan Onecoin-käyttäjiä on noin 3,5 miljoonaa. Kolikkoja on ymmärtääkseni "louhittu" noin puolet maksimäärästä eli noin 60 miljardia. Yhden kolikon arvoksi yhtiö on ilmoittanut runsaat 20 euroa. Muiden kryptovaluuttojen arvo on tämän vuoden aikana vähintään puolittunut, mutta markkinaheilunta ei tietenkään koske Onecoinia, koska sillä ei ole markkinoitakaan. Yhtiön oma ilmoitus arvosta riittää.

Jokainen Onecoin-omistaja haluaa myydä kolikkojaan heti kun mahdollista. Nyt se iso kysymys, johon kukaan ei vielä ole osannut vastata: kuka verkoston ulkopuolinen haluaisi ostaa OC-kolikkoja 20 eurolla kappale? Jotta arvo säilyisi yhtiön ilmoittamalla tasolla, jonkun pitäisi ostaa 60 miljardia kolikkoa a 20 euroa eli yhteensä 1200 miljardilla eurolla. Suomen valtion budjetti on noin 55 miljardia, eli jo nykyisillä OC-kolikoilla saisi koko Suomen menot 22-kertaisesti.

Tässä ei tietenkään ole mitään järkeä. Vaikka kolikkoja joskus oikeasti pääsisi myymään, niiden hinta määräytyy kysynnän eikä yhtiön ilmoituksen mukaan. Ja kysyntä on nollan luokkaa.

Yhtiö tietysti toivoo, että mahdollisimman moni pitäisi kolikkonsa ja odottaisi tulevaa arvonnousua, mutta mistä se voisi tulla? Jos myyntimahdollisuus joskus toteutuu, kurssi romahtaa, joten kannattaa myydä ensimmäisten joukossa.

Seuraa lisäkysymys niille onecoinisteille, jotka uskovat pystyvänsä vastaamaan edelliseen kysymykseen.

Roadtourin illoissa puhuttiin paljon KYC-dokumenteista, koska niiden avulla muka torjutaan laittomuuksia ja varkauksia (ettei käy kuten Bitcoinissa). Yhtiö haluaa jokaiselta verkoston jäseneltä passikopion ja tuoreen laskun, jolla todistaa kotiosoitteensa. Jos dokumentit vanhenevat (esim. passi), tilillä olevat kolikot näyttävät katoavan ja ilmestyvät takaisin vasta, kun jäsen on lähettänyt kopiot ajantasaisista todistuksesta.

Unohdetaan se, että tällainen toiminta on täysin GDPR-tietosuojalakien vastaista eli laitonta. Unohdetaan sekin, että em. dokumenttien lähettäminen Bulgarian huijareille on äärimmäisen suuri henkilökohtainen riski.

Vaihdannan alettua Onecoin haluaa tietää, kenellä kolikot sen jälkeen ovat. Joskus kerrottiin, että omistajan nimi kryptattaisiin jokaiseen kolikkoon, jolloin se pitäisi vaihtaa aina, kun raha siirtyy ostotapahtuman yhteydessä (mitähän mahtavat tehdä vaihtorahoille? Kryptovaluutat eivät oikeasti ole mitään kolikoita).

Kuka myyjä hyväksyisi kolikkoja, joihin pitää aina kauppatapahtuman yhteydessä vaihtaa oma tai asiakkaan nimi? Asiakkaiden pitäisi todistaa henkilöllisyytensä, vaikka sitten ostaisi pelkkää jäätelöä kioskilta. Lisäksi hämäräperäinen bulgarialainen yhtiö voisi seurata täydellisesti rahaliikennettä, tietää mihin olet maksanut ja paljonko saanut.

Mikä olisi tällaisen rahan käytettävyys? Tasan nolla, ilman sen arvoakin.

Mutta uskollisia verkoston jäseniä tällaiset kysymykset eivät horjuta. Totuus tulee edelleen yhtiöltä ja he odottavat ilmoitusta, milloin vapaa vaihdanta lopulta alkaa.

26 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Vuorinen on myös palannut tiedottajan rooliin lähettämällä medioille tiedotteen poliisitutkinnan päättymisestä."

Tiedätkö mitä Vuorinen on medialle lähettänyt? Kukaan muu kun ei ole tiedottanut Saksan tutkinnasta yhtään mitään paitsi OneCoin itse. XD

Johtopäätöksetkin vedettiin jostain yksittäisen IMAn tapauksen tutkinnasta. Independent Marketin Associateilla ei ole yhtiön mukaan mitään virallista tekemistä yhtiön kanssa. Näköjään kuitenkin positiivista hypeä revitään sieltä mistä sitä vaan saadaan.

Kokonaisuudessaan tutkinta tulee varmasti kestämään vielä kauan.
Saako yhtiö vieläkään myydä edes pakettejaan Sakassa? Käsittääkseni BAFinin kielto on edelleen voimassa?

deckfromacard kirjoitti...

Yhtiö ilmoitti pian BaFinin päätöksen jälkeen että toiminta Saksassa jatkuu mutta vastedes koulutuspaketin kylkiäisinä ei saa kolikoita.
No huonostihan se koulutus on kaupaksi käynyt sen jälkeen.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Tiedätkö mitä Vuorinen on medialle lähettänyt?

En ole nähnyt hänen lähettämäänsä tiedotetta. Mennyt ilmeisesti suurimpiin medioihin. Ehkä joku toimittaja voisi kaivaa tiedotteen esille?

Jussi Makela kirjoitti...

Nelosen pesäpallo ottelussa Kiteen pelinjohdolla on Onelife lippikset päässä ja Onelife saa mainostusta keskellä päivää isolta mediayhtiöltä. On kyllä aika outoa että Kiteenpalloa ei ilmeisesti haittaa että Onelife on sponsorina... Laitan vielä linkin yhteen kuvaan missä Onelife lippikset "pääosassa":
https://kipa90.kuvat.fi/kuvat/2018_Miesten_Superpesis/2018-08-09-KiPa-Tahko/146_Vesa_Varonen-Raimo_Bragge.jpg

deckfromacard kirjoitti...

Yhtiö tietysti toivoo, että mahdollisimman moni pitäisi kolikkonsa ja odottaisi tulevaa arvonnousua, mutta mistä se voisi tulla? Jos myyntimahdollisuus joskus toteutuu, kurssi romahtaa, joten kannattaa myydä ensimmäisten joukossa.

Coinistit ovst tietysti sitä mieltä että kolikon arvo ei romahda vaan päinvastoin nousee kysynnän seurauksena. Coinistien mielestä kysyntää on, Petterin mielestä ei ole. Jotta tämä ei jäisi ”sinun sana minun sanaa vastaan”-asteelle niin tässä perustelu sille miksi arvo tulee vain ja ainoastaan laskemaan täysin riippumatta siitä onko kysyntää vai ei:

”Sioittajat” odottavat pörssin avautumista jotta he pääsevät myymään kolikoitaan, haaveissa on myydä ”yhtiön virallisella kurssilla 20,65€ / kolikko.
Kuvitellaan hetki että me pahat epäilijät olemme väärässä ja maailmalla on miljardi ihmistä jotka kaikki haluavat ostaa OneCoineja.
”Sioittajat” myyvät kolikoita hintaan 20,65€ / ONE.
Ostamalla parhaan ”koulutuspaketin” parhaimmilla ”spliteillä” ja automaattisella ”louhinnalla” OneCoin/OneLife-yhtiöltä saa OneCoineja hintaan 0,027€ / ONE. Kyllä vain - hinnalla joka on 1/1000 ”virallisesta” hinnasta.

Vapaan vaihdannan alkaessa kukaan ei osta olemassa olevien ”sioittajien” rahoja niin kauan kuin OneLife niitä myy kylkiäisinä, eikä OneLife ole tähän mennessä kertaakaan ilmoittanut että koulutusta ei voitaisi myydä koska kolikot loppuisivat kesken.
Ergo - arvo tulee laskemaan ainakin hintaan 0,027€ / ONE.

Jaakko kirjoitti...

Miten sellaista kuponkipelleilyä voidaan edes mainostaa tulevaisuuden maksuvaluuttana? Rotat (eli pyramidipelin huipulla olevat) ovat jo jättäneet uppoavan laivan ja alalinjalaiset yrittävät saada edes "omansa" pois huijaamalla lisää ihmisiä. Lopettakaa jo vihdoin maineenne tahraaminen, tulkaa järkiinne ja menkää rehellisiin töihin ja maksakaa veronne.

Jussi Makela kirjoitti...

Tommi Vuorinen maksoi tunkitusbonuksista verot Suomeen 2016 vuonna ja tulot oli jotain yli 100k kun näkyi veropäivänä. Ei siinä ole mikään terävin kynä kun maksaa huijatuista rahoista vapaaehtoisesti pois sen yli 40% koska tulot oli ansiotuloja...

No vielä jotkut näemmä vielä jaksavat uskoa Onecoiniin vaikka kaikki alkuperäiset "top leaderit" ovat lähteneet pois...

Anonyymi kirjoitti...

Olipa kyllä todella fiksu veto olla päästämättä satusetää paikalle..

Anonyymi kirjoitti...

Petteri Järvinen hiippailee pari tuntia tilaisuus paikan ulkopuolella kun ei päässyt sisään... kuullostaa sairaalloiselta.

deckfromacard kirjoitti...

Kyllä minä vaan niin maar pal kauhiast pelkäsin että me ei saadakaan tähän kommenttiletjuun yhtään Anonyymiä kommentoijaa. Jännästi kaikki omalla nimellä kirjoittavat tuntuvat olevan samaa mieltä keskenään.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Petteri Järvinen hiippailee pari tuntia tilaisuus paikan ulkopuolella

Oma toimistoni on samassa rakennuksessa.

Anonyymi kirjoitti...


Unelmat äkkirikastumisesta ja vauraudesta huojentavat arkielämän paineita, ja tuovat hyvänolontunnetta, se on itsessäån arvokasta.

Olet Petteri tunnelman pilaaja, haaveiden kaataja ja piikki lihassa, joten pysy pois.

Jussi Makela kirjoitti...

Jos haluaa unelmoida äkkirikastumisesta niin kannattaa mieluummin laittaa muutama euro Eurojackpottiin mieluummin kuin sioittaa Onecoiniin tuhansia euroja. Molemmissa on yhtä hyvä mahdollisuus tienata rahaa. No unelmissa on hyvä elää jonkun aikaa mutta lopulta todellisuus iskee ja tulos voi olla rumaa, Wincapita on hyvä esimerkki...

deckfromacard kirjoitti...

Korjaanpas nyt Jussi sinua hieman:
Lauseessasi ei ole mitään järkeä. Onecoin ei ole arpajaiset, OneCoinissa ja Eurojackpotissa ei ole millään tapaa "yhtä hyvä mahdollisuus tienata rahaa".

Eurojackpotissa voit voittaa päävoiton todennäköisyydellä 1 : 95 344 200.
Jos joku tulee mukaan ja veikkaa sinun jälkeesi, niin hänellä on aivan samat todennäköisyydet voittaa.
Jos joku tulee mukaan vuoden kuluttua, niin todennäköisyys on yhä sama.
"Viimeinen mukaan tulija" voi voittaa aivan samoilla todennäköisyyksillä kuin "ensimmäinen mukaan tulija".

OneCoinissa näin ei ole. Itseasiassa ei edes ole "päävoittoa" (paitsi ehkä Rujalla joka pistää taskuunsa 70% kaikista "sijoituksista", se on melkoinen jättipotti).
"Sijoittaja" voi yrittää saada "omat takaisin" tai kenties "jäädä voitolle". Onnistuuko näistä kumpikaan? Se riippuu kahdesta asiasta:

1) Tuliko "sijoittaja" mukaan ajoissa? Jos ei, niin hänen jälkeensä liittyy mukaan niin vähän uusia uhreja että heiltä huijatut rahat eivät riitä maksamaan "sijoittajan" omaa "sijoitusta" takaisin. Jos liittyi ajoissa, niin vielä voi tienata. Onecoin on pyörinyt yli kolme vuotta, joten ei kannata asettaa toiveita korkealle tässä asiassa.

2) Saako "sijoittaja" huijattua tarpeeksi porukkaa mukaan? Jos hän saa 10 uutta ihmistä liittymään mukaan, niin hän saa 10% jokaisen tekemästä "sijoituksesta" ja tienaa "omat takaisin" samalla kun hänen huijaamansa uudet liittyjät taistelevat entistä pienempiä mahdollisuuksia vastaan saada tienattua edes sen verran kuin "sijoittaja" tienasi.

Uusilla liittyjillä mahdollisuudet huononevat jatkuvasti. He tulevat mukaan entistä myöhemmin (kohta 1 ei ole heidän puolellaan) ja yhä useampi heidän tuntemansa ihminen on jo liittynyt mukaan (kohta 2 ei ole heidän puolellaan). He saavat yhä vähemmän voittoa, luultavasti eivät edes "omiaan takaisin", kunnes mukaan liittyy se hännänhuippu joka ei voi saada houkuteltua mukaan yhtään ihmistä jälkeensä (ei ole uusia liittyjiä jäljellä) ja hän menettää siksi kaiken.
Viimeinen mukaan tulija saa rahat takaisin todennäköisyydellä 0, ensimmäinen mukaan tulija saa rahat takaisin jollakin nollaa suuremmalla todennäköisyydellä, riippuen millaisen "verkoston" hän ehtii kasata alleen.

Anonyymi kirjoitti...

”Sioittajat” myyvät kolikoita hintaan 20,65€ / ONE.
Ostamalla parhaan ”koulutuspaketin” parhaimmilla ”spliteillä” ja automaattisella ”louhinnalla” OneCoin/OneLife-yhtiöltä saa OneCoineja hintaan 0,027€ / ONE. Kyllä vain - hinnalla joka on 1/1000 ”virallisesta” hinnasta."

Paketit tulee muuttumaan ja aika harvalla on kuitenkaan varaa lähteä sijoittaa suurempiin paketteihin vaikka sen olisikin järkevää..

Jaakko kirjoitti...

"Virallisella" hinnalla ei vain ole mitään tekemistä reaalimaailman kanssa. Todistaahan sen humpuuki dealshaker, jossa Onecoin hinnat olisi ihan älyttömän kalliita jos uunokolikon arvo olisi mainostettu 20,65€ vaan eivät ole. Todella tyhmä saa olla jos vielä lähtee mukaan tähän aivopesuun. Mitä siellä tunkitustilaisuuksissa mahdetaan puhua? Varoitetetaan uskomasta oikeita asiantuntijoita ja keskustelupalstoja jotka on vuosia sisältäneet kommentointia toistuvista petetyistä lupauksista yms.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Mitä siellä tunkitustilaisuuksissa mahdetaan puhua?

Puhuttiin yleistä höpinää kryptovaluuttojen lupaavista tulevaisuudennäkymistä ("Bill Gateskin uskoo niihin"), muistutettiin KYC-dokumenttien tärkeydestä, korostettiin että verottajan antamat ohjeet verokohtelusta eivät ole laki vaan ne voi riitauttaa, ja kerrottiin ettei vapaan kaupankäynnin alkamisesta ole mitään varmuutta, mutta pankeille ja suursijoittajille suunnattu ICO alkaa syyskuussa ja viimeinen kierros ensi vuoden tammikuussa.

Tilaisuuksiin saapuvat ovat uskossa, joten tapaamisella on heille sosiaalista merkitystä. Ja kun Onecoin-tilin saldo näyttää vähintään 100 000 euron lukemia, on helppo uskoa yhtiön lupauksia tulevasta. Ihminen uskoo mielellään sen, minkä toivoisi olevan totta.

Siinä se.

Ihme vain, että näitä uskovia riittää yhä tuhatmäärin, vaikka kaikki aiemmat lupaukset on petetty eikä kukaan tiedä mihin Ruja Ignatova hävisi 9.10.2017. Myöskään Kari Wahlroosin häviäminen kuvioista ei soita kenelläkään kelloja.

Anonyymi kirjoitti...

Herää kysyms, ketä suomalaisia viranomaisia ja poliitikkoja on mukana tässä touhussa?

Anonyymi kirjoitti...

Pankeille ja suursijoittajille suunnattu ICO pitäisi tämän mukaan startata 36 tunnin päästä.

https://onecoinico.io

Tästä tulee hupaisaa seurattavaa.

jeejee kirjoitti...

Joskus esitin leikkimielellä että pyramidihuijaukset pitäisi ottaa valtion monopoliksi, mutta kun tätä touhua katselee niin tuntuu että se olisi ainoa tapa millä viranomaiset saataisiin reagoimaan päivänselviin huijauksiin.

Jos Veikkaus pyörittäisi vaikkapa OneVeikkaus -pyramidipeliä, niin viranomaiset olisivat torpanneet OneCoinin heti ja välittömästi. Nyt kun kärsijänä ovat vain kansalaiset eikä valtionyhtiön monopoli niin viranomaisia ei voi vähempää kiinnostaa.

Anonyymi kirjoitti...

Eikö olisi ollut helpompaa niitata Petteri rehellisellä Onecoin faktalla, kuin jättää ulos?

deckfromacard kirjoitti...

onecoinico.io on päivittynyt!

Eli nyt saamme tietää että kolikoita jaetaan ICO:ssa ensi vuonna.
(Siis mitä häh, mitä sitten tähän asti on jaettu jos ei kolikoita? Keksejä?)

Ja sitten on tämä helmi josta saamme tietää että lokakuun 8. on ollut ihan oikea päivä kaiken aikaa, vuosi vain on ollut väärä - LOL!

October, 2019
STAGE 4 of the MDP (October 8, 2019)
All coins acquired by participants will be available to them lately, on October 8, 2019, at the output of the project at full capacity.

Jussi Makela kirjoitti...

Eikö jo Ruja sanonut heti alkuaikoina että vapaa vaihdanta alkaa kun on 80% coineista "luotu" eli tuon aikataulun mukaan menee vielä vuosi että vaihdanta alkaa. No vuosi sinnä tänne ei tunnu juurikaan miltään Onecoiniin sioittaneilta...

Anonyymi kirjoitti...

Koirat haukkuu ja karavaani kulkee!

Jussi Makela kirjoitti...

Karavaani kulkee mutta määränpää on koko ajan vain kauempana, ensin Onecoinin piti vapautua vapaille markkinoille 2016 sitten 2017 sitten 2018 ja nyt viimeisin tieto on että mitään ei tapahdu ennen 2019 lokakuuta. Ja miten meni pörssien kanssa? Sivuilla oli osio missä oli isoimmat kryptopörssit ja luki että keskustelemme näiden pörssien kanssa.... ja totuus iski maanantaina kun kaikki pörssit oli poistettu sivuilta... Ja nyt kaytetään erc-20 pohjaista ratkaisua OFC myyntiin, miksi Onecoin haluaa käyttää Ethereumin tekniikkaa kun on oma paljon parempi lohkoketju?

William Gallop kirjoitti...

8.10.2019 ei tapahtunut edelleenkään yhtään mitään.