tiistai 21. elokuuta 2018

LEOCoin, vähän parempi kuin Onecoin?

Jatketaan kryptovaluutta- ja huijausteemaa toisella kirjoituksella. Suomessa levitetään myös toista verkostomarkkinointiin kytkettyä kryptovaluuttaa, LEOCoinia. Sain siitä 11-sivuisen suomenkielisen esitteen. Teksti muistuttaa kovasti Onecoinia: on verkostopalkkiota, ylä- ja alalinjaa, sponsoreita, tasoja, bonuksia (matching, network, direct selling ym.), louhintaa ja koulutuspaketteja.

Aloituspakkauksen (pronssi) hinta on 180 puntaa, hopea-paketin 720 puntaa ja kulta-paketin 1800 puntaa. Kalleimman koulutuksen hinta on hirvittänyt suomalaista kirjoittajaakin, sillä hän varoittaa "Erikoiskoulutusmateriaalien arvoksi yhtiö on määritellyt peräti 20 000 punnan hinnan" ja suosittelee ostajaa "todellakin tutustumaan ja toteamaan itse ovatko ne hintansa arvoisia".

Voisi kuvitella, että LEOCoin on kloonannut hyvän huijauksen Onecoinilta, mutta asia ei ole ihan niin yksinkertainen. LEO-yhtiö (Learning Enterprises Organisation Ltd) on perustettu 2012 ja LEOCoinin louhinta alkoi jo vuonna 2014. Kolikolla on todellinen lohkoketju, koska valuutta on ilmeisesti rakennettu toisen lohkoketjutekniikan päälle.

LEOCoin on parempi kuin Onecoin, sillä sen pääkonttori on Englannissa ja yhtiön avainhenkilöt ovat todellisia. Suurin ero on kuitenkin siinä, että LEOCoinilla on julkisesti noteerattu arvo ja sitä voi oikeasti vaihtaa muutamassa pörssissä. Kurssikehitys ei tosin ole ollut kovin mairitteleva. Juuri nyt arvo on 0,21 dollarin luokkaa. LEO osoittaa, ettei kryptovaluutan tarvitse odottaa vuosia vapaan vaihdannan alkamista.

LEOCoin kurssikehitys vuoden ajalta
LEOCoiniin on luvattu tämän vuoden aikana mullistava uutuus: MasterCard debit-kortti, joka antaa "euron tasoisen käytettävyyden näille kryptovaluutoille". Siinä ei ole mitään erityistä, sillä Bitcoineja on jo pitkään voinut käyttää samalla tavalla. Louhintaa tehdään esitteen mukaan "ainakin Englannissa, Sloveniassa ja Islannissa" - sekin parempaa kuin Onecoinissa, joka ei koskaan kertonut louhintakeskusten sijainteja.

Valuutan lisäksi LEOCoinista rakennetaan laajempaa ekosysteemiä, jossa jäsenet voivat osallistua mm. kiinteistö- ja startup-sijoittamiseen.

Markkinointimateriaali venyttää totuutta ja ylistää kryptovaluuttojen nousupotentiaalia Onecoinista tuttuun tapaan vertaamalla omaa valuuttaa Bitcoiniin ja hehkuttamalla sen arvon miljoonakertaistumista. Esite väittää että "muidenkin kryptovaluuttojen kärki nousee voimakkaasti" ja "Lähes kaikki digivaluutat ovat tähän mennessä nostaneet arvoaan pelkän yleisen kiinnostuksen johdosta". No ei ihan. "LEOcoin on palkittu ja jopa vallankumouksellinen digivaluutta". Niinhän ne aina.

Esitteessä on monia varoituksia, kuten vastuuvapauslauseke, jonka mukaan jokaisella on vastuu omasta liiketoiminnastaan: "sinulle asian esitellyt henkilö kertoi sinulle toiminnasta sen mitä hän sillä hetkellä muisti ja tiesi".

En suosittele ketään lähtemään tällaiseen verkostoon. Säännöt ja bonusjärjestelmät ovat niin monimutkaisia, että niistä on vaikea saada selkoa. Epäselväksi jää, mistä todellisesta liiketoiminnasta jäsenet saavat tuottoja. Äkkiseltään tuloja näyttäisi syntyvän vain uusien jäsenten ostamista paketeista, jolloin toiminta täyttää pyramidin tunnusmerkistön. Ei ole mitään syytä, miksi valuutan arvo jatkossa nousisi.

Miksi laittaa rahoja Onecoiniin, kun samanlainen verkosto pyörii jo LEOCoinilla ja valuutta on vapaasti vaihdettavissa? Lisätietoja saa varmaankin yhteyshenkilöksi ilmoitetusta osoitteesta lohkoketjutiimi@gmail.com.

Muita vaihtoehtoja ovat Coinspace, Virosta johdettu Dagcoin (www.dagcoin.org), johon Kari Wahlroos lähti, sekä lukijapalautteessa mainittu ja Belizeen rekisteröity Chameleon Coin, jolla on toimintaa myös Suomessa. "Cameleoncoin on uusi älykäs innovaatio, jonka sisältö muuttuu jatkuvasti ja arvo nousee. Ensimmäisen vuoden minimi euromääräinen tuottotavoite onkin asetettu +100%." - jep, kuulostaa lupaavalta! Kurssikäyrä keskusteluikkunan kera löytyy suomeksi:

Chameleon Coinin meno hyytynyt kevään 2017 jälkeen. Luultavasti tuttuja nimiä chat-ikkunassa.
Tyypillistä on, että samat huijarit ja uhrit siirtyvät kolikosta toiseen, eivätkä opi kokemuksistaan.

Lisäys 8.5.2019: LEOCoinin arvo on jatkanut alamäkeä. Nyt yhdeksän kuukautta myöhemmin kolikon arvo on 0,07 dollaria.

LEOCoin hintakehitys vuoden ajalta.
Lisäys 18.11.2019: LEOCoinin arvo Coinmarketcap-palvelussa näyttää olevan 0,006028 dollaria.

21 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

MasterCard debit-kortti, joka antaa "euron tasoisen käytettävyyden näille kryptovaluutoille". Siinä ei ole mitään erityistä, sillä Bitcoineja on jo pitkään voinut käyttää samalla tavalla.

Eikös esim. Xapon kanssa toimiva korttitaho iskenyt sopimuksen poikki koskien Bitcoinien käyttöä Xapon tarjoaman kortin kautta? Taiai olla laajempikin ilmiö tuo Bitcoiniin liittyvien korttien häipyminen markkinoilta. Onkos niitä insinööri Petteri kuinka monta tahoa tällä hetkellä joilla on tuo Bitcoinin käyttömahdollisuus, kerrotko kiitos.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä kai tämän hetkinen tilanne. https://coinvigilance.com/bitcoin-debit-cards-prepaid-visa-and-mastercard-comparison/

Anonyymi kirjoitti...

""Lähes kaikki digivaluutat ovat tähän mennessä nostaneet arvoaan pelkän yleisen kiinnostuksen johdosta". No ei ihan. ""

Kyllä se noin vaan on ollut. Lähes kaikki digivaluutat ovat tähän mennessä nostaneet arvoaan (nollasta joksikin puhdasta nollaa suuremmaksi) pelkän yleisen kiinnostuksen johdosta. Toki voisi lisätä, että moni niistä on myös myöhemmin menettänyt arvoaan yleisen kiinnostuksen puutteen johdosta. Mutta kyllä se teknisesti periaatteessa on totta, että lähes kaikki digivaluutat, joilla kauppaa on käyty, ovat ainakin jossain kohtaa saavuttaneet nollaa isomman arvon. Toinen puoli asiasta vaan puuttuu. Eli se, että arvon nousu on useimmiten kohdistunut vain valuutan perustajien kohdalle, ja että moni perustajien jälkeen mukaan tullut on sitten saanut lähinnä niin sanottua turskaa, eli tappioita.

Anonyymi kirjoitti...


Oisko periaatteessa kannatavaa ostoo muutamalla euro sentillä/ kappale. Tuhat kolikkoa maksaa muutaman kympin ja sitten odotellaan. Toki varovaisuuden kannalta kannattaa miettiä sijoittaako koulutuskolikoihin vai millaisiin kolikoihin.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Voihan sitä muutaman kympin laittaa vaikka lottoon, mutta siinä sentään joku voittaa varmasti. Näissä kryptoissa voitot on jo jaettu kehittäjien kesken. Mikä olisi se tekijä, joka saisi LEOcoinin tapaisen valuutan nousemaan? Miksi ihmiset äkkiä haluaisivat LEOcoinia tuhannen muun kryptovaluutan sijaan? Jos pystyt vastaamaan tähän, kannattaa ostaa. Muutoin pistä rahat vaikka lottoon.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän lotossa ole luvattu yhtään mitään voittoa kenellekään, numerot pitää osua ensin kohdalleen, etkö tiennyt sitä Petteri? Tottakai bisneksen liikkeella laittajat hakevat tuotteelleen tuottoa, mitä ihmeellistä siinä sitten on? Normaalia liiketoimintaa, jos et sitä tiennyt. Kryptovaluuttojen kaupankäynnissä joko voittaa tai häviää (pitkällä tai lyhyemmällä aikavälillä), ei siinäkään mitään sen kummallisempaa ole. Sinun kanssasi on Petteri ihan turha keskustella jostain syistä ja tekijöistä, olet jo tehnyt omat lopulliset päätöksesi LEOcoininkin suhteen, näkeehän sen sokea Reetakin. Siinä tilassa kuin sinä olet ja töllötät asioita joista et pidä, et ihan oikeasti pysty havainnoimaan ja näkemään niissä mitään potentiaalia mihinkään. On siis sula mahdottomuus havainnoida ja ajatella selkeästi (tehdä oikeita johtopäätöksiä), jos jonkin asian suhteen on tehnyt jo etukäteen päätöksen siitä mitä se asia on.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Siinä tilassa kuin sinä olet ja töllötät asioita joista et pidä, et ihan oikeasti pysty havainnoimaan ja näkemään niissä mitään potentiaalia mihinkään.

Sinä ilmeisesti pystyt näkemään ilman ennakkoluuloja, joten kerro mistä se potentiaali voisi tulla? Kuten sanoin, en tiedä mikä saisi käyttäjät haluamaan LEOcoineja, kun vastaavia valuuttoja on tuhat muutakin, eikä yhdelläkään niistä mene hyvin.

Kryptovaluutoissa voittavat liikkeellelaskijat ja ne, jotka myyvät koulutuspaketteja tms. oikeilla euroilla. Tietoisesti tehtynä se on huijausta.

Lotossa jokaisella on samansuuruinen, tilastollinen todennäköisyys rikastua. Se on ihan eri asia.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös LEOcoin ole perustamassa pankkia, joten onhan sillä luotettavuutta hieman enemmän.

deckfromacard kirjoitti...

"on perustamassa pankkia" - ainakin yhtiön mukaan. Täysin arvoton asia.

Minä "olen perustamassa" kultakaivosta - jos luotatte sanaani. Yhtä paljon arvoa.

Toisaalta, OneCoin osti pankin. Jos siis taas luotamme yhtiön sanaan. Tästä on ihan mustaa valkoisella:
"Viime vuoden lopulla Vuorinen itse kertoi OneCoinin suomenkielisessä tiedotteessa, että OneCoin olisi ostanut Saint Lucian saarella pääkonttoriansa pitävän Hermes Bankin. Kyseinen pankki kuitenkin kiisti olleensa missään neuvotteluissa OneCoinin kanssa tai tulleensa ostetuksi. Pankin nimi hävisi sittemmin tiedotteista, mutta Vuorisen mukaan jokin pankki ostettiin silti.

- Pankki on ostettuna ja yhtiö tiedottaa virallisesti asiasta, kun se on ajankohtaista, sanoo Vuorinen.
"
https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/2016031121246461_dx.shtml

Tuolla logiikalla OneCoinilla on luotettavuutta enemmän kuin LEOcoinilla, ainakin siihen asti kunnes LEOcoin myös kertoo omistavansa pankin.

Anonyymi kirjoitti...

Leocoinin pankkipuoli toimii tällä hetkellä Credit Union osuuskunta pohjaisena. Suomessahan osuuskuntana toimii Osuuspankki.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Millä tavalla Leocoinin pankkipuoli toimii?

Anonyymi kirjoitti...

No, tietenkin niin kuin apteekki toimii.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Apteekista saa tuotteita rahaa vastaan. Mitä Leocoinin pankista saa?

Onko sen saldo Leocoineina? Voiko sieltä maksaa suoraan laskuja? Mikä on pankin nimi?

Anonyymi kirjoitti...

Ei mitään, sinun mieliksesi:).

Anonyymi kirjoitti...

Taas kerran ne joita yritetään kädestä pitäen auttaa, vittuilevat vain auttajille.
Vähän kuin syöttäisi puuroa dementikolle joka vain huutaa sulle.

Anonyymi kirjoitti...

taitaa olla niin, että ne jotka tietää LEOsta eivät viitsi edes kommentoida tätä paskaa, jota te täällä sivustoilla yritätte mustamaalata. LEO on Englannissa jo kova sana. Onhan se opettamassa parlamentissa sitä, miten gryptovaluutasta tehdään laillinen valuutta. On KYC ja kaikkea sitä, mitä tulevaisuudessa tarvitaan. Selvitä edes perusasiat ennenkuin alat mesoa asiasta. Tuo koulutus on vaan yksi pieni osa tämän Leon toimintaa. On louhinnat, kiinteistöt ja se sidotaan kultaan ... Paskanjauhantaa osataan täällä . Taidat olla jonkin suomalaisen bulivaanin palveluksessa. FAKTAT esiin. Selvitä yhtiön sivustolta asiat ja ota jopa suoraan tähän avoimeen yhtiöön suora kontakti. PAskaa osataan syytää nettiin ja jotkut älypäät eivät osaa olla kriittisiä mitenkään tähän tietoon.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Väitteitä ja bullshittiä voi heittää kuka tahansa, kuten sinäkin tuossa yllä. Heitä faktoja peliin: paljonko LEO on tuottanut voittoa? MIten kurssi on kehittynyt? Missä sitä voi käyttää?

Tulevaisuuden suuret lupaukset eivät maksa mitään, niitä voi esittää kuka tahansa. OneCoinin arvon pitäisi olla nykyisellään 50 euroa ja maksuliikenteen mennä suoraan MasterCard-kortilla. Vaan eipä mene.

deckfromacard kirjoitti...

Onkohan tässä sama LEO vai eri LEO?

https://www.learnearnown.com/Shop/Products/984/LEO-Live-Seminar-Finland

Petteri Järvinen kirjoitti...

Ihan sama LEO.

Sivun https://leocoinfoundation.org lopussa on linkki About LEO, joka vie tuolle https://www.learnearnown.com sivulle.

Kiinnostavasti näilläkään ei näytä olevan toimintaa USA:ssa, vai katsoinko huonosti?

Anonyymi kirjoitti...

Isommat toimipisteet löytyy yhtiön sivulta www.learnearnown.com. UK on pääpaikka ja onhan noita ympäri maailmaa. Tuolta sivulta löytyy kaikki tieto vas. Yläkulman kolme vaakaviivaa alta. On myös yhtiön kaupparekisterinumero. Joten eiku tutkimaan. Myös lehdistön ja TVn liitteet, jotka muuten ei ole mitenkään LEO n maksamia. Ota selvää sieltä.

deckfromacard kirjoitti...

"Juuri nyt arvo on 0,21 dollarin luokkaa"

LeoCoin noteerataan tällä hetkellä 0,023 dollarissa.
Massikeisarien valuutan vuorokauden volyymi on päätähuimaavat $1 868 USD.

Jotakin tekemistä voi olla sillä että "President & CEO" on pidätettynä Pakistanissa.

Juuri paremmin ei mene Kari Wahlroosin DagCoinilla, sen vuorkauden vaihdanta on heilunut siellä 5 000 euron paikkeilla jo kohta vuoden. Eli periaatteessa noin yksi "sioittaja" päivässä voisi "saada omansa takaisin".
Ei siis päästä voitolle, vaan saada omansa takaisin.
Mutta onko tuo kumman kun DagCoinia ei voi missään julkisessa pörssissä vaihtaa, ainoastaan sisäisessä pörssissä. Ja jostain kumman syystä DAGin ketjussa ei rekisteröidä ollenkaan niitä kolikoita jotka liikkuvat sisäisessä pörssissä.