lauantai 20. tammikuuta 2018

Onecoin - se oli siinä

Onecoin-huijauksen loppu näyttää koittaneen. Saksan aloitteesta Bulgarian viranomaiset ryhtyivät vihdoin toimiin ja takavarikoivat Onecoinin Bulgarian-toimiston tietokoneet poliisitutkintaa varten. Asiasta kertoo Bulgarian sisäministeriön tiedote. Sivuista ei ole englanninkielistä versiota, joten täytyy turvautua Googlen kääntäjään. Oleellinen kohta on tämä (lihavoinnit omiani):

GDOC's officers, along with Investigators from the Investigation Division and under the guidance of Prosecutor Prosecutors, participated in an international operation to neutralize a large-scale pyramid structure for commercial fraud, progressive customer recruitment and money laundering by creating and distributing the virtual currency OneCoin. 

Bulgarian toimistolla tuskin oli paikalla enää muita kuin mitään tietämättömiä toimistohenkilöitä. Päätekijät ovat paenneet ulkomaille jo viime vuoden puolella.

Suomalaisista ambassadorina ja myyntimiehenä maailmaa kiertänyt Kari Wahlroos kertoi saaneensa potkut joulukuussa. Todennäköisempi selitys on, että hän irtaantui viime hetkellä oma-aloitteisesti, ja pyörittää nyt jo uutta DagCoin-kolikkoa. Facebookissa hän on kertonut ratkaisevan eron Onecoinin ja DagCoinin välillä: "This one is real".

Ex-maajohtaja ja medialle lausuntoja antanut Tommi Vuorinen katosi ulkomaille jo vuonna 2016, luvattuaan ennen sitä osallistujien saavuttavan vuodessa taloudellisen riippumattomuuden.

Onecoinin jäsenmäärälaskuri pyörii yhä ja näyttää alati kasvavaa lukemaa (nyt 3 346 846).
Laskuri kasvaa yhä.
Laskurin toiminta kertoo siitä, että lukema tuotetaan keinotekoisesti, eikä kyse ole todellisista jäsenistä. Todellisia jäseniä arvatenkin harmittaa, että jäsensivulla ei enää näy tietoja, vaan kaikkialla pelkkä teksti "Under maintenance". Virtuaalinen varakkuus on osoittautunut todellakin virtuaaliseksi.

Todennäköisesti myös Suomen KRP joutuu vihdoin hommiin. Petetyt jäsenet tekevät rikosilmoituksia ja poliisi saa Saksasta virka-apupyyntöjä.

Liki kolme vuotta olen voimattomana seurannut, miten suomalaiset pyörittävät kansainvälistä suuren luokan huijausta. Asia ei ole kiinnostanut poliisia eikä valtamediaa (muutamia yksittäisiä juttuja lukuunottamatta), vaikka Wincapitan jälkeen pyramidihuijausten selvittäminen ja niistä varoittamisen olisi luullut olevan medialle melkeinpä velvollisuus.

On hyvä, jos huijaus alkaa vihdoin purkautua ja edes päätekijät saadaan tuomiolle. Kolmivuotisen historiansa aikana Onecoin on kuitenkin osoittautunut sitkeäksi ja kekseliääksi. Uusinkaan käänne ei välttämättä ole lopullinen luku Onecoinin historiaan.

Yhtä vahvaksi on osoittautunut ihmisten halu rikastua helposti ja nopeasti. Mikään fakta ei horjuta hyväuskoisen mieltä. "Totuus tulee yhtiöltä, älä lue netistä" ja "koirat haukkuu ja karavaani kulkee". Nyt karavaani on pudonnut rotkoon ja haukkumista tekevät muutkin kuin koirat.

Sotkun selvittelyissä monet suomalaiset menettävät rahansa, osa maineensa ja terveytensä. Juuri nyt en osaa tuntea edes myötätuntoa heitä kohtaan -- varoittavia merkkejä on ollut ilmassa vaikka kuinka paljon ja oikeaa tietoa saatavilla netistä.

Jos media ja viranomaiset olisivat hoitaneet tehtävänsä, ainakin osa uhreista olisi välttynyt huijaukselta. Viime kädessä ahneella on kuitenkin onecoinilainen loppu, eikä siitä voi syyttää muita kuin itseä.

Europolin takavarikon jälkeen heillä on luultavasti hallussaan Onecoinin jäsenrekisteri. KRP aloittanee Suomen-haaran kuulustelut ennen pitkää. Seurataan siis tilannetta. 

95 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sillälailla. Siinä on monella verkostojantterilla peiliin katsomisen paikka. Tunnistat kyllä itsesti. Ole armollinen itsellesi. Mitä enemmän maksoit koulutuksesta, sitä paremmin oppi meni perille. Koulutustahan siinä vain myytiin.

deckfromacard kirjoitti...

OneCoinin backofficessa on ”blockchain Explorer”, joka on näyttänyt jatkuvasti kuinka monta sekuntia sitten edellinen ”lohko” luotiin (ja uusimmat ”lohkot”). Sekuntien laskeminen on vaihtunut päiviin, kun uusia ”lohkoja” ei ole tullut sitten ratsian.
Lohkoketju on tämän perusteella pysähtynyt kun ”louhinta” loppui. Hämmästyisin suuresti jos tästä huolimatta kolikkoja ei voisi siirtää tililtä toiselle ja maksaa niillä DealShakerissa.

Anonyymi kirjoitti...

Mites Petteri sitten edetään kun toteavat ettei ole mitään rahanpesua tapahtunut? Monet tutkimukse, pidätykset ja aina todetaan ettei huijausta ole tapahtunut. Siltä kyse on aina kusetuksesta..

Anonyymi kirjoitti...

Vieläkö väität ettei yxkolikko ole pelkkä kusetus? Esim. Rujaa ei ole näkyny puoleen vuoteen.

Anonyymi kirjoitti...

Ei mennä "perinnölle" ennen kuin "omainen" kuolee.. Loppuun asti katson ennen kun voin sanoa oliko kusetusta vai eikö!

deckfromacard kirjoitti...

Kari Wahlroos suitsuttaa julkisen Facebook-tilinsä puolella Bangkokin tapahtumaa ja eritoten mukana olevaa Juha Parhialaa.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Monet tutkimukse, pidätykset ja aina todetaan ettei huijausta ole tapahtunut. Siltä kyse on aina kusetuksesta..

Ei Onecoinia ole vielä tutkittu missään virallisesti. Nyt ilmeisesti Europol on ensi kertaa päässyt Onecoinin tiedostoihin, katsotaan mitä tästä seuraa.

Onecoin on pettänyt oikeastaan kaikki lupauksensa (Mastercard, pörssilistautuminen, kauppapaikat, koodin vapauttaminen, ICO ym.). Todistustaakka on Onecoinilla: sen täytyy todistaa, että kryptovaluutta toimii ja että lohkoketju on olemassa. Ulkopuolisten ei tarvitse todistaa, etteikö näin olisi.

Onecoin ei ole pystynyt todistamaan mitään, ainoastaan siirtämään aikatauluaan tuonnemmaksi ja keksimään uusia lupauksia.

Sanopa sinä Anonyymi, joka et uskalla edes nimimerkillä esiintyä, vieläkö uskot rikastuvasi tällä? Paljonko sinulla on rahaa kiinni? Uskotko oikeasti Onecoinin toimivan vai esitätkö vain oman verkostosi, sukulaistesi tai rahojesi vuoksi?

Petteri Järvinen kirjoitti...

On erikoista, ettei Ruja Ignatova ole julkisuudessa puolustamassa yhtiötään tai antamassa lausuntoja. Luulisi, että perustaja ja kryptokuningatar haluaisi nauttia julkisuudesta ja menestyksestään juuri nyt, kun Onecoin on vihdoin vapautumassa kaikkien käyttöön ja sen maailmanvalloitus sekä verkoston jäsenten rikastuminen alkaa.

Ruja hävisi julkisuudesta joskus viime kesän korvilla eikä puhunut edes lokakuun 2017 Lissabonin tilaisuudessa. Asialle pantiin hänen veljensä, joka vahvasti tatuoituna näytti oikein itärikollisen (sorry vaan) perikuvalta.

Ruja ja Tommi, tulkaa esiin ja puolustakaa yhtiötä! Verkoston jäsenet odottavat sitä teiltä, kun kerran otitte heiltä rahatkin.

deckfromacard kirjoitti...

"Monet tutkimukse, pidätykset ja aina todetaan ettei huijausta ole tapahtunut."

Mitähän uutisia olet lukenut vai "tulleko totuus yhtiöltä"?

Italian finanssivalvonta: OneLife/OneCoin on pyramidimyyntiä (Vendita piramidale), toimintakielto ja sakkoja
Saksan finanssivalvonta: OneLife/OneCoin on laitonta rahansiirtoa (unauthorized money remittance business), toimintakielto ja sakkoja
Jopa Belizen veroparatiisi on antanut toimintakiellon OneLife/OneCoin:ille koska sillä ei ole lupa harjoittaa kaupankäyntiä (not authorized to conduct any kind of trading business).
Bulgarian viranomaiset yhdessä Europolin kanssa sanovat että kyseessä oli pyramidihuijaus ja rahanpesua.
Ja lista sen kuin jatkuu ja jatkuu.

Anonyymi kirjoitti...

"Sanopa sinä Anonyymi, joka et uskalla edes nimimerkillä esiintyä, vieläkö uskot rikastuvasi tällä? Paljonko sinulla on rahaa kiinni? Uskotko oikeasti Onecoinin toimivan vai esitätkö vain oman verkostosi, sukulaistesi tai rahojesi vuoksi?"

Anonyymi tai nimimerkillä, onko kummallakaan mitään väliä?
Ei ole yhtään rahaa kiinni, en ole verkostoa rakentanut, sukaulaisia tai tuttavia mukaan pyytänyt. Olen ainostaan aikoinaan mukaan lähtenyt ja aikoinaan omat saanut pois. Mutta niin kauan kuin henki pihisee niin en ala vielä hauta kuoppaa kaivaa..

SB kirjoitti...

Anonyymi sanoi...
Olen ainostaan aikoinaan mukaan lähtenyt ja aikoinaan omat saanut pois.

Eli sinusta siis toiminta on täysin laillista kun olet "saanut omasi pois"? Riittääkö käsityskykyä ymmärtämään, mistä ne sinun "omat pois" rahasi ovat tulleet?

Anonyymi kirjoitti...

Toiminta on täysin laillista jos ei sitä toiseksi todisteta.

"
Italian finanssivalvonta: OneLife/OneCoin on pyramidimyyntiä (Vendita piramidale), toimintakielto ja sakkoja
Saksan finanssivalvonta: OneLife/OneCoin on laitonta rahansiirtoa (unauthorized money remittance business), toimintakielto ja sakkoja
Jopa Belizen veroparatiisi on antanut toimintakiellon OneLife/OneCoin:ille koska sillä ei ole lupa harjoittaa kaupankäyntiä (not authorized to conduct any kind of trading business).
Bulgarian viranomaiset yhdessä Europolin kanssa sanovat että kyseessä oli pyramidihuijaus ja rahanpesua.
Ja lista sen kuin jatkuu ja jatkuu."

Eiköhön tällä olis pitänyt jo saada yhtiö kaatumaan? Vai oliko kenties uutisissa yksittäisiä henkilöitä jotka pelas omaan pussiin, ei siis yhtiöllä osuutta asiaan?

deckfromacard kirjoitti...

Toki jos pyydät ”totuuden” yhtiön puolelta niin sieltä kerrotaan että ne oli vain yksittäisten sooloilijoiden juttuja eikä yrityksellä ollut mitään osaa eikä arpaa asiaan.

Mutta se ei ole se, mitä itse viranomaislausunnot sanoivat, niistä jokainen on nimennyt OneCoin Ltd:n ja OneLife Ltd:n nimeltä ja nimenomaisesti kieltänyt itse yrityksiä toimimasta valtionsa alueella (sakot on myös suunnattu itse firmalle, ei yksilöille).

deckfromacard kirjoitti...

Niin joo tämä:
”Eiköhön tällä olis pitänyt jo saada yhtiö kaatumaan?”
Joo olisi! Ja ylläripylläri toiminta on loppunut kyseisissä valtioissa kuin seinään tuossa kohdin. OneCoin-Sijoittajille on tällöin jäänyt luu käteen. Tommi Vuorinen (Suomen maajohtaja joka katosi julkisuudesta, muistatko miehen?) sanoi tuolloin että Italiassa toiminta on kielletty, ohjeita siihen että mitä kuuluu sanoa pettyneille sijoittajille ei annettu.

Anonyymi kirjoitti...

"Mutta niin kauan kuin henki pihisee niin en ala vielä hauta kuoppaa kaivaa"

Onko todellisuudentaju täysin kadoksissa? Eikö vieläkään tule mieleen että kyseessä oli raskaan sarjan kusetus ja että päätekijät ovat häipyneet kassan kanssa?

"omat saatu pois" ja "en ole tunkittanut ketään" ?!? Ristiriitaisia väitteitä. Miten muka omat on voitu saada pois ilman tunkittamista?!

deckfromacard kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
deckfromacard kirjoitti...

Myymällä kolikoita sisäisessä pörssissä ennen kuin se suljettiin. Jokaisesta sisään laitetusta 1 000 eurosta meni 120 euroa siihen tarkoitukseen.
Onnittelut, sait ”omasi takaisin” koska sinun jälkeesi liittyi 9 uutta jäsentä joiden ”koulutuksella” maksettiin sinulle ”omat takaisin”. Luuletko että jokainen niistä yhdeksästä ehti ottaa ”omat takaisin” (81 uutta jäsentä) ennen kuin pörssi suljettiin? Ehtivätkö seuraavat odottaa 729 jäsentä lisää?
Ja tämä kaikki on vain sinun - yhden ihmisen - rahojen takaisin maksamista (ja takaisinmaksajien takaisin maksamista). Suomessa piti olla 30 000 jäsentä?

William Gallop kirjoitti...

25. toukokuuta 2017 klo 8.38 Anonyymi sanoi...
"Toivottavasti joku haastaa sinut Petteri oikeuteen paskan puhumisesta, eritusesti yhtiön liiketoiminnan vaikeuttamisesta tässä maassa sekä lukuisista kunnianloukkauksista...
Ei ei käy onecoin missään maksuvälineenä, koko ajan enemmän ja enemmän etkä sille sinä reppana mitään voi. www.dealshaker.com"

Mitä mieltä Anonyymi on nyt?

Pieniapina kirjoitti...

William Gallop, höhö.. hyvä trolli.. :D

Anonyymi kirjoitti...

"Onko todellisuudentaju täysin kadoksissa? Eikö vieläkään tule mieleen että kyseessä oli raskaan sarjan kusetus ja että päätekijät ovat häipyneet kassan kanssa? " Kusetuksesta on toitotettu jo KOLME vuotta... Elikkä niin kauan ku henki pihisee..

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä joku voi sitten olla harhojen vallassa. Suosittelen ammattiauttajaa.

Anonyymi kirjoitti...

Okei myönnetään ettei kukaan VIRANOMAISTAHO SUOMESSA ole vielä kusetukseksi tätä tuominnut. Päähenkilöt kadonneet tai vaihtaneet dagcoiniin, jopa Ken Labine.... Onhan niitäkin ihmisiä vielä olemassa jotka uskovat edelleen WinCapitaan.....

Anonyymi kirjoitti...

Aivan yhtä tasokasta kommentointia kun maaahanmuuttajista ja pakolaisista. On äänekkäitä vastustajia ja umpisokeita puolustajia. Tässäkin asiassa olisi kaikkien edun mukaista ensiksi seurata mitä oikeasti tapahtuu ja alkaa vasta sitten metelöimään. Tämä ei ole kannaotto puolesta eikä vastaan, vaan tämä on toteamus ja huoli siitä millainen myllytys voi lähteä osittain tai kokonaan vääristä googlen kääntäjällä ja vilkkaalla mielikuvituksella tehdyistä tulkinnoista.

SB kirjoitti...

Anonyymi sanoi...
Tämä ei ole kannaotto puolesta eikä vastaan, vaan tämä on toteamus ja huoli siitä millainen myllytys voi lähteä osittain tai kokonaan vääristä googlen kääntäjällä ja vilkkaalla mielikuvituksella tehdyistä tulkinnoista


Tosiaan, aikamoinen myllytys käynnistyi jo kun oc rikkoi ensimmäisen lupauksensa. Tai voiko rikollisjärjestön pyörittämä pyramidi koskaan rehellinen ollakaan. Jos joknun mielestä asiassa on jotain epäselvyyttä niin lukekoon faktat internetistä.

deckfromacard kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
deckfromacard kirjoitti...

Kaksi eri lähteestä olevaa uutista, molemmat Bulgariasta, molemmat ihan uutistoimiston puolesta englanniksi käännetty ja molemmat kertovat samaa asiaa:
http://www.bta.bg/en/c/DF/id/1729005
https://sofiaglobe.com/2018/01/19/bulgarian-special-prosecutors-join-in-anti-money-laundering-operation-against-onecoin/

<SARKASMI>
Joo parempi kun ei tehdä mitään ennen kuin ainakin englannin kielen professori käy kertomassa että onko ”money laundering” sittenkin jotain muuta kuin rahanpesua. Onhan tuo ”a large-scale pyramid structure involving commercial fraud, multi-level marking and money laundering” aika pitkä lause ja ehkä taloushuijauksen, verkostomarkkinoinnin ja pyramidihuijauksen sijaan sillä tarkoitetaan että OneCoin oli rakentamassa uutta pyramidia Egyptin Gizaan ja Europol pyysi vain että ystävälliset poliisimiehet käyvät Sofiassa vain apuna muuraamassa peruskiven?
</SARKASMI>

jeejee kirjoitti...

Itse haksahdin 90-luvulla Golden Circle (tms) pyramidikuvioon. Onneksi opin kerrasta ja selvisin aika pienillä oppirahoilla. Suurinpiirtein 150 Markkaa katosi huijareille.

Olen joskus leimmimielellä pohtinut että pitäisikö pyramidi-huijaukset ottaa valtion monopoliksi kuten rahapelien kanssa on tehty. Tietty määrä ihmisiä niihin näyttää kerta toisensa jälkeen lankeavan, joten jos ne olisivat Veikkauksen monopolia niin:
- Rahat ohjautuisivat yhteiskunnalle eikä huijareille
- Viranomaisilla olisi vahva motiivi puuttua vedätyksiin

Ja hyvänä sivu bonuksena kasvaisi ehkä tietoisuus että virallisetkin rahapelit ovat oikeastaan ihan yhtä hömppää kuin pyramidit.

SB kirjoitti...

jeejee sanoi...
...pitäisikö pyramidi-huijaukset ottaa valtion monopoliksi kuten rahapelien kanssa on tehty. ... Ja hyvänä sivu bonuksena kasvaisi ehkä tietoisuus että virallisetkin rahapelit ovat oikeastaan ihan yhtä hömppää kuin pyramidit.


Mikäs pyramidi sitten enää olisi ja oikeissa rahapeleissä on kuitenkin voittomahdollisuus mitä pyramidissa ei ole. Pyramidin tarkoitushan nimenomaan on se ettei rahaa valuteta yhtään ylimääräistä ulos.

Anonyymi kirjoitti...

Kauanko uskot kestävän, että mainitsemasi Dagcoin alkaa levitä Suomessa?
Täysin sama idea, sama toimintamalli ja perustajana entinen OneCoin tekijä:
http://behindmlm.com/mlm-reviews/dagcoin-review-onecoin-affiliate-launches-ponzi-points-clone/

Markus kirjoitti...

https://yle.fi/uutiset/3-10034746

Nyt juuri YLE:n uutisissa on aiheesta lisää. Ovat tosiaan tehneet iskun Bulgarian toimistolle ja nyt näkyy jo vähän numeroitakin, kuinka paljon suomalaisia on ollut mukana - sekä rahasummia, että kyseessä on miljoonia.

Myöskin vahvistuu poliisiviranomaisten kädettömyys, eikö Suomen KRP parempaan pysty? Asiaa olisi voitu alkaa tutkia intensiivisemmin jo silloin vuosikausia sitten...

No nyt joutuvat touhuihin mukaan kuitenkin, ja samalla näyttävät ulkomaalaiselle poliisille todella typeriltä!

jeejee kirjoitti...

Sebastian Tankkeri sanoi...
Mikäs pyramidi sitten enää olisi ja oikeissa rahapeleissä on kuitenkin voittomahdollisuus mitä pyramidissa ei ole. Pyramidin tarkoitushan nimenomaan on se ettei rahaa valuteta yhtään ylimääräistä ulos.


Juu, en minä tosissani Lottoa ja Onecoinia suoraan toisiinsa vertaa.

Isoin ero lienee siinä että rahapelissä tietoisesti luotetaan sattumaan, mutta pyramidihuijauksissa luotetaan katteettomiin lupauksiin.

Mutta perimmiltään "Lotto on lisävero tyhmille", eli kun päävoiton todennäköisyys on n 1/18miljoonaa niin pienelläkin todennäköisyyslaskennalla pitäisi ymmärtää että minä en pelissä jää voitolle.

Leikkimielisesti voisi verrata että sekä rahapeleissä että pyramidihuijauksissa suuri massa rahoittaa pienen porukan voitot, mutta parhaan tilin tekee pelin järjestäjä.

Vakavammin asiasta pohtien yksi iso kipupiste on ollut että viranomaiset ovat vuosia katselleet sivusta tumput suorina selkeää huijausta. Nähty on että ovat paljon hanakampia puolustamaan valtion monopolipelejä kuin yksittäisiä kuluttajia. Jos markkinoilla olisi ollut esim Veikkauksen "RaviCoin" tai "LottoCoin", niin tämä OneCoin olisi torpattu Suomessa heti alkuunsa.

Anonyymi kirjoitti...

Onecoinin antamien tietojen perusteella sen blockchain on Excel-taulukko.

Vaihtoehtoisesti he eivät ymmärrä mitään kryptovaluutoista.

Anonyymi kirjoitti...

"Mutta perimmiltään "Lotto on lisävero tyhmille", eli kun päävoiton todennäköisyys on n 1/18miljoonaa niin pienelläkin todennäköisyyslaskennalla pitäisi ymmärtää että minä en pelissä jää voitolle."

Hyvä provo toi että lotto on lisävero tyhmille, mutta pakko laittaa kommenttia sen verran, että harva loton pelaaja varmaan edes kuvittelee voittavansa. Itse en ainakaan kuvittele.

Jussi Makela kirjoitti...

Jos paikalliset viranomaiset ovat yhtä surkeita kuin KRP niin voi hyvinkin käydä niin että mitään tuomiota ei tule ja Onecoin saa uutta vauhtia kun voi sepittää kuinka pankit halusivat kaataa Onecoinin koska se mullistaa finanssialan mutta on aika epätodennäköistä että mitään tuomittavaa ei löytyisi. Mutta kaikki on mahdollista kun kyse on Onecoinista.

deckfromacard kirjoitti...

”Totuus tulee yhtiöltä”

https://www.onelife.eu/en/news/corporate-announcement

Anonyymi kirjoitti...

Missä Tommi of Onecoin nyt on kun häntä tarvitaan selittämään. Nyt Petteri voisi päästä varmaan jo Sofiaan katsomaan servereitä....eiku...

Anonyymi kirjoitti...

"– Emme ole tutkineet asiaa tarkemmin, sillä kukaan yksityishenkilö ei ole tehnyt ilmoitusta, KRP:n rikoskomisario Paavo Tuominen muun muassa sanoi Yle Svenskalle."

Näinkö se menee? Eikö KRP voi tutkia mitään ilman yksityishenkilön ilmoitusta?

Anonyymi kirjoitti...

Voi voi kun ei tullut ostettua niitä Bitkoineita. Tilaisuudet luisuvat käsistä.
Olemme me katellista kansaa, kun joku vaurastuu...P

Petteri Järvinen kirjoitti...

”Totuus tulee yhtiöltä”

https://www.onelife.eu/en/news/corporate-announcement


Huomatkaa, ettei kukaan Onecoinista esiinny nimellään. Tätäkään tiedotetta ei ole annettu kenenkään nimissä: siinä ei ole allekirjoittajaa eikä puhelinnumeroa tai lehdistökontaktia lisätietoja varten, kuten oikean yrityksen tiedotteessa olisi. Koko "firmassa" tuntuu olevan vain yksi nimellään esiintyvä henkilö: Ruja Ignatova. Liioin ei ole mitään tietoa Onecoinin toimitusjohtajasta, talousjohtajasta, teknisestä johtajasta, hallituksesta tai omistajista.

Tällainen tiedote ei ole edes niiden bittien arvoinen, jotka sen koodaamiseen on käytetty.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Poliisin ja kuluttajaviranomisten lisäksi kryptovaluuttalla rikastumista lupaava (ja sen koulutusmyynniksi naamioiva) verkostomarkkinointi luulisi herättävän kiinnostusta myös Finanssivalvonnassa, etenkin kun se on viime aikoina ottanut seurantaansa sijoitusaiheisia blogejakin. Vaikka Onecoinista on jätetty ilmoitus Fivalle, mihinkään toimenpiteisiin se ei ole ryhtynyt.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi Tommi Vuorisen osuutta Wincapitan toimintaan ei ole tuotu isommin julkisuuteen kun puhutaan hänen historiasta ennen Onecoin kusetusta?

Anonyymi kirjoitti...

Näinkö se menee? Eikö KRP voi tutkia mitään ilman yksityishenkilön ilmoitusta?

Poliisi voi suorittaa esitutkintaa vain niissä tapauksissa kun laissa on määrätty, että kyseessä on virallisen syytteen alainen rikos tai sen epäily. Muuten asian katsotaan olevan asianomistajarikoksen alainen ja edellyttää jonkun henkilön, luonnollisen tai juridisen, vaativan asian tutkimista rikosilmoituksella.

https://www.poliisi.fi/rikokset/virallisen_syytteen_alaiset_rikokset_ja_asianomistajarikokset

Anonyymi kirjoitti...

Ihmetyttää miksi vielä yhtiö yrittää rahoitella jos heillä ei ole puhtaita jauhoja pussissa, luulis jo tämän ratsian jälkeen yhtiön sivut näyttävän erroria ja omaiset kadonneet maan alle.. Mutta ei, miksi?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Poliisi voi suorittaa esitutkintaa vain niissä tapauksissa kun laissa on määrätty, että kyseessä on virallisen syytteen alainen rikos tai sen epäily

Toki näin, mutta poliisi tutki Onecoinia syksyllä 2015 ja antoi vain lausunnon, jonka mukaan ylisuuret tuotto-odotukset eivät ole realistisia ja että toiminnan laillisuutta voidaan arvioida vasta "lähdekoodin julkistamisen jälkeen" (mikä ilmeisesti tarkoittaa lohkoketjua, ei lähdekoodia). Sen jälkeen asia sai jäädä.

Kun KRP ei voinut osoittaa rikosta tapahtuneen, suomalainen verkosto tulkitsi tämän merkiksi touhun laillisuudesta ja käytti sitä melkeinpä markkinointiargumenttina.

Poliisin lisäksi Suomessa on lukuisia viranomaisia, jotka puuttuvat virheelliseen markkinointiin (etenkin sijoitustuotteissa), tekevät tarkastuksia työmaille ja ravintoloihin ym. ym.

Verkostomarkkinointi on pirullista, koska se pystyy toimimaan viranomaisten ulottumattomissa, tutkahorisontin alapuolella, säännöistä piittaamatta.

Anonyymi kirjoitti...
Jaa KRP:tä nyt taidetaan vetää turhaan lokaan. Ostajat on saaneet verkostosta ilmeisesti sitä mitä on luvattu ainakin jonkinlaista koulutusta. onko joku paketti 500 euron tai 25.000 euron no ostaja päättää onko saanut mitä on tilannut, ai niin ne coinit. No mitä siellä sopparissa luki pienellä präntillä.

Onko väitettyä lohkoketjua vai ei? Tietenkin jos on väitetty, että koodi on yksityinen ja avataan joskus tulevaisuudessa (80%) ja opiskelevat tietävät tämän.

Ehkä FIVA olisi voinut puuttua siihen olnko OC:n coinit sijoitusta vai ei? Varsinkin pörssiin menon jälkeen. Muuten tehdäänkö IPOt ja ICOt ennen pörssiin menoa vai sen jälkeen?

Kauppapaikkoja, kyllä, autojakin voisi ostaa saisi tehtaasta ehkä joskus kesäkuus jos nyt tilaisi, niin ja Suomessakin voi käydä vuoropäivin syömässä kahdessa paikassa ja lämmittä saunan OC- saunaklapeilla.

p.s. niin miksi leaderit lähteneet? No nehän saavat tulonsa verkostojen rakentamisesta. Nyt OC:ssa ne olisivat kiinni ns ns, niin ja nyt kun ne ovat lähteneet vapaaehtoisesti, kun ovat huomanneet, ettei OC:ssä ole välttämättä puhtaita jauhoja pussissa. Niin ja hehän eivät tiedä mitään siitä ettei olekaan ketjua.

Niin ja muistakaa nyt sitten vaikka ne vira-nomai-srik-kolliset ovat taas lopettaneet OC toiminnan ja firma menee siksi konkurssiin? Siis täh, mihin on kadonnut 3 miljoonan jäsenen rahat? Verkostopalkkioistakaan vain osa palautuu rahana mahdolliseen palautukseen.Petteri Järvinen kirjoitti...

Vuorinen myöntää videolla avoimesti, että "koulutusta" myydään finanssipalveluista säädettyjen lakien kiertämiseksi. Kauppahinta ei ole pelkkä sopimuskysymys, jos sen ilmeisenä tarkoituksena on kiertää muita lakeja. Jos myyn vaikka kirjan 10 000 eurolla, verottaja tulkitsee sen lahjaksi eikä kaupaksi.

Verottajasta puheenollen: OC-sijoituksia on siirretty ohi pankkien, maksettu pimeästi käteisellä ja jätetty ilmoittamatta verotuksessa ym. Siinä olisi ihan oman tutkinnan paikka.

Harhaanjohtavat lupaukset markkinoinnissa ("vuoden päästä olette taloudellisesti riippumattomia", Mastercard, ennakoitu arvonnousu) lähestyvät mielestäni petosta, koska ne on tehty tahallisesti ja kyse on merkittävän taloudellisen hyödyn tavoittelusta.

Olisihan tässä savottaa. Jutun kansainvälisyys tietenkin hankaloittaa asiaa ja se, että KRP ehti jo kerran lopettaa tutkimukset.

Anonyymi kirjoitti...Joo onhan siinä savottaa.

Harhaanjohtavuus, niin onko tupailtojen puhujat puhuneet omiaan, vai mikä oli OCn virallinen kanta? Ennakoitu arvonnousu, sitähän on tapahtunut, ainakin jossain taulukossa. Kenelle sitten kuuluu harhaanjohtavuus markkinoinnissa? Markkinaoikeudelle ja tai kuluttajavirastolle? Niin ja pitääkö olla valittaja joka kokee markkinoinnin valheeelliseksi. Pankki/ mastercard peruuntuivat koska...

Verottaja on valittanut asianosaisena. eli toimii.

Missäköhän on verkkokaupan, sitähän tämä on mahdollinen oikeudenkäyntipaikka? Ilman kansainvälityyttä tässähän edelleen odoteltaisiin. Miksiköhän Saksassa oli jemmassa 29 miljoonaa, vai olivatko johdon rahoja? Tai peiteyritysten rahoja.

Anonyymi kirjoitti...

Tuonne yhteen toiseenkin viestiketjuun jo kirjoitin, mutta näin tosiaan maajohtaja Vuorisen Tampereella viime viikon lopulla. Meinasin käydä kysymässä, että kuinka businekset oikein luistaa, mutta en kehdannut kun en miestä tunne kuin ulkonäöltä. Moni rahansa Onecoiniin menettänyt olisi saattanut käydä hieman kovistelemassa :) mutta homma ei itseäni koske sinällään kun en ole ollut mukana enkä ketään tunnekaan joka olisi ollut...sivusta vain seurannut tätä farssia.

Connubium Iam Asev kirjoitti...

Järvinen taas kerran asioita edellä. :D "Juu se oli siinä" juupajuu Petteri.. juupa juu.

Petteri se ei vaan jaksa koskaan odottaa loppuun asti vaan lampaana huutelee jotain ihan omiaan, ties mistä. Aina ollut aikaansa edellä ja hänen mielestäänhän DealShakeria ei koskaan avattu ja OneCoinia ei voinut käyttää... hän tiesi sen jo etukäteen ja ilmoitti, että näin ei tule tapahtumaan. Valitettavasti tässäkin oli Petsku väärässä, nimittäin OneCoinilla voi jo nyt myydä ja ostaa tuotteita DealShaker sivustolla. Vaikkakin Petteri näkee tämän vieläkin jonkinlaisena kusetuksena, koska mitenköhän hänelle voisi mitään tässä asiassa todistaa, hän on tunkenut päänsä jo niin syvälle tässä lammastelussa jossa huudetaan scämmiä ihan vaan sen takia koska muutkin ja koska epäilevä epäilee.

Oletko Petteri valmis pyytämään anteeksi jos tutkinnassa ei selviä mitään laitonta? Oletko valmis olemaan niin mies? Ja mitäs Petteri teet tämän vuoden lopussa jos ja kun OC kirjautuu pörssiin?

Anonyymi kirjoitti...

"Onecoin on pettänyt oikeastaan kaikki lupauksensa (Mastercard, pörssilistautuminen, kauppapaikat, koodin vapauttaminen, ICO ym.)."

Voi Petteri petteri... Mastercard tuli (voi käyttää bonuksia), pörssilistautuminen on tulossa tämän vuoden lopussa kuten aikaisemmin on ilmoitettu (vaikkakin tällaiset tutkinnat saattavat sitä nyt hidastaa), luvattu DealShaker kauppapaikka löytyy - siellä voi myydä tai ostaa tuotteita OC:lla tai halutessaan OC + EUR -yhdistelmällä, koodi vapautetaan aikataulussa, ICO:sta ei ole nyt tietoa.

Petteri miksi tapanasi on huudella asioista etukäteen? Vai etkö vieläkään tiedä, että mitä aikatauluja yhtiö on antanut? Luulisi sinun tietävän tarkat päivämäärät, mutta huutelet asioista aina etuajassa ja sitten sinut todistetaan vääräksi. Kauppapaikka löytyy, pörssi on tulossa. Ota jo ne feikkilasit päästä ja odota nyt vähän aikaa, ei maailmaa muuteta hetkessä.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Oletko Petteri valmis pyytämään anteeksi jos tutkinnassa ei selviä mitään laitonta? Oletko valmis olemaan niin mies? Ja mitäs Petteri teet tämän vuoden lopussa jos ja kun OC kirjautuu pörssiin?

Tietenkin olen. Ilmoitin sen jo kolme vuotta sitten. Minulla on panoksena vain maineeni, teillä muilla rahanne.

Oletko itse valmis kertomaan nimesi ja seisomaan sanojesi takana, kuten minä olen tehnyt?

On vaikea uskoa, että vielä löytyy Vesa ja kumppaneita, jotka uskovat näitä yhtiön lupauksia. "Odota hetki, ei maailmaa muuteta hetkessä" yhtiö tyynnytteli epäilijöitä jo kaksi vuotta sitten.

Surkeinta on, että laittamalla samat rahat Bitcoiniin nämä onnettomat ihmiset olisivat nyt oikeasti varakkaita, koska sen arvo on 20-kertaistunut. Ja voisivat ostaa/myydä vaikka heti.

deckfromacard kirjoitti...

Mastercard tuli (voi käyttää bonuksia)
Tuli ja meni. Niitä ei saa mistään eivätkä olemassa olevat toimi. Maajohtaja itse sanoi viime vuoden alkupuolella että ”Aurum ja Master ovat tauolla, älkää puhuko niistä”. Niin että ÄLÄ PUHU NIISTÄ!!!
http://i.imgur.com/EI3yX62.png

pörssilistautuminen on tulossa tämän vuoden lopussa kuten aikaisemmin on ilmoitettu
Firma ilmoittiko että ei tule IPOa vaan tulee ICO. Ihan virallinen ilmoitus Euroopan Ämbässädööriltä.

ICO:sta ei ole nyt tietoa.
No tuon sait oikein.

koodi vapautetaan aikataulussa
Oletan että Ruja rakentaa aikakoneen ennen sitä? Se piti vapauttaa jo viime vuonna. Niin että aikataulussapa hyvinkin.

luvattu DealShaker kauppapaikka löytyy - siellä voi myydä tai ostaa tuotteita OC:lla tai halutessaan OC + EUR -yhdistelmällä
Joo! Maajohtaja lupasi 50 000 kauppapaikkaa vuonna 2016 - nyt on kauppapaikka jossa on myynnissä 8 000 tarjousta - sanoisin että 8 000 eri tuotetta, mutta kun ei siellä ole. Samaa tavaraa saattaa olla komeimmillaan 12 identtistä tarjousta myynnissä. Eli nyt OneCoineilla voi yrittää ostaa pari vuotta vanhoja kännyköitä 10 000€ hintaan (jos uskomme kolikon arvoon 20€) ja autoja jotka toimitetaan lokakuussa. Sekä kaikkea mahdollista mitä ihmiset ovat kaapeistaan myyntiin löytäneet.
Onko Anonyymilla paljonkin DealShakerista ostettua tavaraa kotona? Vai onko jääneet toimitukset matkalle? Ja miten sitä käteistä saa sinne DealShakeriin kun OneCoin/OneLifella ei ole edes pankkitiliä? Pitääkö ne maksaa Bitcoineina kuten koulutuspaketitkin?

Anonyymi kirjoitti...

Voitko Petteri lopettaa valehtelut esimerkiksi käytettävyydestä jossa edelleen ilkeät kirjoittaa että onecoinilla ei voi mitään maksaa. Kyllä voi ja yli 120 miljoonaa ONE on käytetty Dealshakerin kautta. Tässäkin vain yksi esimerkki diilistä ja ota ihmeessä lento ensi kuussa Croatiaan ja mene paikan päälle katsomaa Dealshaker Expoon miten todellisuudessa käytettävyys toimii. Sen jälkeen voit lopettaa valehtelut tällä kaikkitietävällä palstallasi.

https://dealshaker.com/en/deal/one-night-accommodation-with-breakfast-single-room-hotel-laguna-zagreb-croatia/NgrAYQof9W2lvGRb*rhPFN4VB9ugqA1YDk9qSPGTLQY~

SB kirjoitti...

Anonyymi sanoi...
Kyllä voi ja yli 120 miljoonaa ONE on käytetty Dealshakerin kautta.


DS on täynnä suoraan sanottuna pelkkää *askaa ja useimmat tuplana, että lukumäärä näyttäisi paremmalta. Miksi tuosta hotelliyöstäkin pitää maksaa vielä 52€+verot coinien lisäksi?

Käytettävyyteen kuuluu myös se, että valuutalla saa arkipäivän käyttötavaroita. Kuka ostaa jotain budha-patsaita tuhansilla coineilla.

Anonyymi kirjoitti...

Igor yrittää puhua itsensä tietämättömäksi samalla myöntäen että kusetustahan koko homma oli:
https://www.youtube.com/watch?v=pwuXKYOmKpc

deckfromacard kirjoitti...

Dealshakerista yksi lisähuomio:
Pienin yksikkö on 0,01 ONE (OneCent?) Eli esimerkiksi 100 ONE hintaisen tuotteen voisi myydä houkuttelevalla alennuksella 99,99 ONE.
Mutta eiväthän ne hinnat olekaan ONEina, vaan euroina. Jos tuote on myynnissä hintaan 4,00 ONE + 0,00 EUR, ja kolikon "hinta" nousee 100%, niin tuotteen ONE-määräinen hinta automaattisesti alentuu 50%, jotta euromääräinen hinta (siis se mitä ONE-hinta olisi euroiksi muutettuna ollut) pysyy samana. Näin se vain toimii. On aina toiminut alusta asti, joka kerran kun ONE:n kurssi on noussut.
Outoa? Joo toki, mutta tässä se ongelma saapuu: Sanotaan että ostan sisään karkkipusseja tukusta hintaan 2,70 EUR / kpl ja myyn niitä hintaan 3 EUR / kpl.
Jos haluan myydä Dealshakerissa, tämän hetken kolikon hinnalla (20,65 EUR) hinnoittelen ne 0,15 ONE / kpl, mistä seuraa että asiakas maksaa 3,10 EUR "hintaiset" OneCoinit jokaisesta pussista. Tahtoo sanoa että tuohon tulee 10 eurosentin "idioottivero", jota ei voi välttää: jos hinnoittelen karkkipussit 0,14 ONE / kpl, saan asiakkaalta OneCoineja joiden "hinnaksi" tulee 2,89 EUR ja tienaan vain 19 senttiä 30 sentin sijaan per pussi.

Mutta maajohtaja (ja kaikki muutkin mukaanlukien OneCoinin virallinen tiedoitus) ovat lupailleet että tämän vuoden lopussa OneCoinin "hinta" on 50 EUR perusskenaariossa ja 100 EUR "optimistisessa skenaariossa".
Mietitäänpä mitä tapahtuu esimerkilleni jos kolikon arvo on vaikkapa siitä puolivälistä eli 67€?
Järjestelmä päivittää hinnan automaattisesti, 3 EUR -> 0,044776 ONE -> 0,04 ONE.
Nyt karkkipussista saa 0,04 ONE eli OneCoinit joiden "arvo" on 0,04 * 67 EUR = 2,68 EUR. Se on kaksi senttiä alle hinnan jolla ostan pussit itselleni!
Vaihtoehtoisesti Dealshaker on reilu ja pyöristää ylöspäin. Silloin karkkipussista saa 0,05 ONE eli OneCoinit joiden "arvo" on 0,05 * 67 EUR = 3,35 EUR. Asiakas tuskin tykkää kun karkkipussin hinta on noussut 12% mutta eiköhän se ole pieni hinta maksettavaksi kun saa olla osa tulevaisuuden maksu_valuuttaa?

Anonyymi kirjoitti...onpahan savottaa.

Niin zagrebiin Expoon laguna hotelliin. oneina ja euroina maksat 104 euroa huoneesta jonka saat paikallisina hintana 60-65 euron hintaan. Vähän kuin tarjoaisin puhelimia myyntiin, kaupassa hinta 60 euroa -> Onehintaan 2 OC ja kaupassa maksat vielä 42 euroa.

Onko meillä lopulta vain yksi kauppapaikka? Niin siellä on tavaraa myynnissä ja sieltä saa kuponkeja, jotka antavat ylihintaisiin tavaroihin tai palveluihin alennuksia.

Anonyymi kirjoitti...Niin ehkäpä luottokorteilla tai Union baylla on tämä KYC ongelma. Pitäisi perustaa pari miljoonaa tiliä/ pankkikorttia. Ei varmaan ongelmaa jos 2 milj OneCoinistia lähettää omat tietonsa luottokorttiyhtiölle. Ei taida kelvata, että OC itse lähettää/ perustaa verkostolaisilleen omat Mastercardinsa. Niin ja rahan lähettäinenkään ei taida olla tulevaisuuden kryptolle edullista, vai miksiköhän peritään lähetyksistä useita kymppejä palvelumaksuja.

Niin ja jos on totta, että verkostolaiset maksavat iloisssaan ylihintaa saadessaan käyttää coineja; niin olen hankkinut 35000 eurolla coineja ja omaisuus on nyt coini euroina 500.000, mutta saan niillä ostaessani ostosparatiisissa DealShakerissä tavaroita ehkä n. 10.%:n alella alkuperäiseen -> no silti voittoa jää 500.000 saatu 50.000 euroa käyttörahaa, 15.000 voittoa, ai niin verot, 500.000 -> 150.000 verot ja valuutan noustessa, sieltäkin vielä verot.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Petteri on ollut oikeassa alusta asti, ja niin on kaikki muutkin joiden älykkyysosamäärä huitelee satasen paremmalla puolella.
Itsekin haaveilen rikastumisesta, tai edes hyvästä elannosta, mutta ymmärrän että tällainen tunteellinen suhtautuminen saa huijauksetkin näyttämään vain ainutlaatuiselta tilaisuudelta.
En ikinä ostanut Onecoinia. Bitcoinia ostin, ja pidän sitäkin itseasiassa surkeana. Se ei ole huijaus, mutta mitään tulevaisuuden huippuvaluuttaa siitä ei koskaan tule. Kyllä ne kauppaostot tehdään euroilla tulevaisuudessakin.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä pohjoisessa onecoinin myyjät kiersivät talosta taloon kertomassa tästä ilosanomasta ja houkuttelemassa mökin mummoja mukaan. Kertoivat etteivät itsekkään oikein ymmärrä miten tämä toimii mutta tällä tienaa isot rahat. Tuli sellainen olo että tämä reppana oli itse niin naivi ja sijoittanut kuulemma jo tosi paljon tähän ja ei vain suostunut näkemään riskiä. Kertoi poliisin tutkineen tätä mutta tutkinta lopetettiin koska tämä on täysin laillista. Lisäksi mainitsi että kateelliset yrittävät mustamaalata tätä mahtavaa keksintöä. Näytti jopa kuukauden vanhan tulosteen onecoinin arvosta ja kurssinoususta. Ei suostunut uskomaan ettei reaali kurssia voi esittää vanhalla tulosteella.

Minua tämä ei saanut vakuutettua, mutta sääliksi käy jos joku tähän halpaan meni. Ja sääliksi käy häntä itseäänkin jos uskoi todella tähän kaikkeen. No oppirahat pitää kaikkien maksaa

Valte M Suova kirjoitti...

Olin vaimoni kanssa sukulaispariskunnan luona kylässä n. vuosi sitten. He esittelivät innoissaan OC:tä ja olivat vakuuttuneita siitä, että tulevat vaurastumaan tämän järjestelmän avulla. He jopa puhuivat vanhuudenturvasta, mikä minun korvissani kullosti samalta kuin jos yhden ruudun köyhä lottoaja sanoisi hommaavansa näin muutaman miljoonan vanhuuden turvaksi. Tuntuu niin oudolta, että koulutetut, normaaliälyiset ihmiset voivat täysin sokeutua rikastumisen toivosta. Juuri tämän huijarit ovat tajunneet ja käyttävät ilmiötä säälimättömästi hyväkseen.

Valte M Suova kirjoitti...

Ai niin, kiitos Petteri Järvinen, että olet jaksanut valistaa meitä näistä digitaaliasioista vuosikymmenien aja!

Anonyymi kirjoitti...

https://areena.yle.fi/1-3351212 2016 -> 2018. Olisin halunnut tuon vuositapaamisen!

Petteri Järvinen kirjoitti...

Täällä pohjoisessa onecoinin myyjät kiersivät talosta taloon kertomassa tästä ilosanomasta ja houkuttelemassa mökin mummoja mukaan.

Olin vaimoni kanssa sukulaispariskunnan luona kylässä n. vuosi sitten. He esittelivät innoissaan OC:tä ja olivat vakuuttuneita siitä, että tulevat vaurastumaan tämän järjestelmän avulla.

Oletteko selvittäneet, mitä heille ja sijoituksille nyt kuuluu? Vieläkö uskovat asiaan? Ovatko tehneet rikosilmoituksen vai pelkäävätkö, että sen myötä joutuvat itse vaikeuksiin?

Osan laitan kotimaisen median piikkiin. Jos journalismi olisi hoitanut tehtävänsä, monen rahat olisivat säästyneet.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Olisin halunnut tuon vuositapaamisen!

Minäkin olisin - ja Matti Toivonen myös, mutta Vuorinen lopetti kaiken julkisen kommentoinnin syksyllä 2016.

Kuvittelisi, että jo tämän maaliskuussa 2016 tehdyn haastattelun perusteella KRP voisi ottaa Vuorisen uudelleen kuultavaksi.

Anonyymi kirjoitti...


"Onecoin - se oli siinä" 6 viikkoa myöhemmin ja edelleen mennään.. =)

Petteri Järvinen kirjoitti...

Ei taida Onecoin mennä mihinkään. Ruja on painunut maan alle eikä mitään tapahdu, vain sitkeimmät jäsenet jaksavat yhä odottaa 8.10.2018 ja rikastumistaan.

Anonyymi kirjoitti...

Suuria uutisia maailmalta =)

Anonyymi kirjoitti...


Company Announcement: The Italian market is open again
Mar 7, 2018 | Press Releases
facebook twitter

The OneLife Network is proud to announce that the market in Italy is opened again. On February 19, 2018 the Italian Administrative Supreme Court (Consiglio di Stato) has officially published its decision regarding the case.

In 2016 the Italian financial regulator (CONSOB) and the Italian Antitrust Authority have initiated an investigation of the activity of the OneLife Network. This was provoked by websites of IMAs who were performing their activity in violation of the Terms and Conditions of OneLife.

The Italian Administrative Supreme Court has decided that the results of the investigation of OneLife Network Ltd.’s activity, initiated by the Italian Antitrust Authority, are not clear and do not prove that the commercial practice of OneLife Network is unfair. Therefore the measures taken are suspended and conclusions must be reviewed.

With regards to the above, the Italian Antitrust Authority’s decision was suspended as a precautionary measure, which means that the commercial activity of the OneLife Network Ltd. on the Italian market can now be resumed. The decision of the Court is available on the official webpage of the Consiglio di Stato.

Dedicated teams are currently working to ensure the smooth flow of all technical operations. Additional information will be published and disseminated via the OneLife corporate channels. We will announce as soon as possible when all is set and ready for the Big start.

Contact information:

OneLife Press Department

press@onelife.eu

Anonyymi kirjoitti...

Miksi ei kriminalisoida myöskin pyramidipeliin osallistujat, sensijaan että aletaan maksamaan heille takaisin osallistumismaksuja takavarikosta saaduista varoista?
Wincapita esimerkkinä. Jos olisi edes epäily laittomuudesta, luulisi sen vähentävän sijoitusintoa huijauksiin.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Etenkään heille, jotka ovat rakentaneet omaa verkostoa ja huijanneet muita, ei pitäisi maksaa euroakaan. Jokaiselta tällaiseen lähtevältä pitäisi edellyttää edes alkeellista selonottovelvollisuutta. Pienikin googlaus olisi tuonut ilmi Onecoinin poskettomat lupaukset ja pyramidiluonteen. Tietämättömyyteen on turha vedota internet-aikakaudella. Ei kai kukaan laita tuhansia euroja likoon selvittämättä asiaa ensin netistä? Pienempiäkin hankintoja vertaillaan verkkokaupoissa moneen kertaan ennen lopullista ostopäätöstä.

Anonyymi kirjoitti...

" Ei kai kukaan laita tuhansia euroja likoon selvittämättä asiaa ensin netistä? " Ei varmaan laita mutta kun lukee Petterin otsikoita ja kirjoituksia 3 vuoden ajan niin epäluulo on todellinen. Milloin pyrämiidi alkaa kaatuu heti nyt. Milloin mitäkin mutta kun ei ole kuitenkaan mitään kirjoituksien "faktojen" pohjalta tapahtunut (en tarkoita mitä OneCoin on luvannut, vaan mitä Petteri on kirjoittanut). Nyt tämä "Onecoin - se oli siinä" ja ei mitään taaskaan tapahdu, kaikki jatkuu normaalina.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Ai normaalina? Ruja piileskelee, entiset verkostojohtajat lähteneet juuri listautumisen (tai mitä se "go public" nyt sitten tarkoittakaan) alla kun kaikkien pitäisi rikastua, louhintalaskuri pysähtynyt...

Uusinkaan käänne ei välttämättä ole lopullinen luku Onecoinin historiaan. Kansainväliset verkostot ovat sitkeitä ja poliisitutkinta hidasta.

Sovitaanko, että jos 8.10.2018 ei Onecoinilla olekaan Rujan ilmoittamaa arvoa, sinäkin kerrot omalla nimelläsi kommentit ja myönnät tulleesi huijatuksi?

Anonyymi kirjoitti...

Mites Petteri kun kolmeen maan yhteisratsiassa OC pääkonttoriin viranomaisten päätelmä;

-Lohkoketju toimii
-Dealshaker toimii
-Ei rikollista toimintaa
-Ei rahanpesua
-Ei pyramidia

Eli täysin puhtaat paperit. Bussines jatkuu normaalisti.

Voi poijjaaaaat taaaaaaaseeeeeeen...............

SB kirjoitti...

Anonyymi sanoi...
Mites Petteri kun kolmeen maan yhteisratsiassa OC pääkonttoriin viranomaisten päätelmä;.....


Lähde?
Ei kai siinä mitään outoa olem rikolliset osaavat toki huijata viranomaisiakin.

SB kirjoitti...

Rehellinen bisnes luo "lohkoketjun" transaktioita jälkikäteen. Normaalin yrityksen kohdalla tuo lienee kirjanpitorikos mutta eihän netissä päde samat säännöt kuin oikeassa elämässä.

Anonyymi kirjoitti...

The OneCoin investigation flooded the media, but it actually lead to nowhere

At the beginning of year 2018 Bulgarian media was flooded with news about a peculiar case. The big fuss was about an investigation, conducted by the Bulgarian authorities with the participation of the German public prosecutors, during which the headquarters of OneCoin and its partners’ offices (One Network Services, etc.) were searched. Employees were interrogated, press conferences were given - a standard “procedure” when media catch a hot topic and, in the blink of an eye, it is replicated so many times in so many different websites. Problem is that the information in various media almost always comes in various versions.

As it turned out in the end - nobody was arrested, no charges were pressed and no proof of any illegal activity was found, whatsoever, neither in the Republic of Bulgaria nor in the other countries, in which the company operates. The whole raid seemed to be showy, as some cryptoexperts have rated it after the media storm has passed away. Legal advisors and lawyers who are working on the case state that the proceedings have resulted in more that 6 000 pages of files plus numerous documents, but up to the present moment there are no valid evidences, but only suspicions, of any criminal laws being violated.

The investigation was triggered after an anonymous signal. One of the main accusations against the OneCoin cryptocurrency is that it does not have a real blockchain. This, however, was contradicted by a specialized report, conducted by IT specialists and commissioned by the public prosecutor’s office. The report says that the total number of deals is accurate and there are no violations of the main principals of the blockchain technology, which is more than a solid proof of the existence of a blockchain.

OneCoin representatives have shared that the online platform DealShaker (the place where merchants offer a variety of goods and services) was also under investigation by the authorities. Many service providers were contacted and they have expressed their satisfaction of the platform and their work together with the company.

Ultimately, the conclusion after the investigation of the authorities is the following: the anonymous signals against OneCoin and its partnering companies by random ill-wishers aim solely at damaging the reputation of the companies and to deliberately bring them to closure of business.

Representatives of the company shared: “Thanks to the raid, we once again had the chance to proof our transparency as a company and the clean face, which we are not afraid to show to the authorities, our members and the whole world. In the name of truth we have provided representatives of the authorities with all the documentation they needed to be able to proof the total lack of argumentation of the anonymous signals against us. We have stated multiple times before that OneCoin is the only crypto company on the market with a centralized blockchain system. It is safe to say that the company has set a new industry standard by storing KYC information and setting user’s security as its highest priority.”

The companies are sure that the truth will come out soon enough and they do not plan to let the groundless accusations against them ruin the name and business of the company.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä vielä linkki edelliseen uutiseen:

http://front.bg/en/one-coin/the-onecoin-investigation-flooded-the-media-but-it-actually-lead-to-nowhere

Anonyymi kirjoitti...

Petteri, eikö maailmalla ole ihan paskoja tutkioita jotaka eivät löydä mitään ihan selvästä asiasta. Ei tarvi kuin tätä blogia ja muropakettia lukea niin olis aika helppo laitaa lapun luukulle, faktoja meinaa löytyy..

Petteri Järvinen kirjoitti...

Verkostomarkkinointi ja kansainvälisyys ovat hankala yhdistelmä, vaikka kyse onkin EU:n sisämarkkinoista. Verkostosta on vaikea saada todistajia tai rikosilmoituksen tekijöitä, koska syyllistävät samalla itsensä. Bulgaria on EU:n korruptointuneimpia maita ja Ruja jättänyt fiksusti oman maan kansalaiset kryptovaluutalla "rikastumisen" ulkopuolelle. Lisäksi aihe on poliiseillekin vaikea (mikä ihme on kryptovaluutta ja miten sen olemassaolo voidaan kiistää/todistaa).

Tämä vie aikansa, mutta uskon oikeuden voittavan lopuksi.

Valte M Suova kirjoitti...

Haluaisin, Petteri, kyllä tiedustella asiaa, mutta en toisaalta halua nolata heitä, jos vaikka ovat huomanneet tulleensa huijatuksi ja houkutelleensa meitäkin samaan soppaan.

Valte M Suova kirjoitti...

Ai että oikein uutiseen. Haluaisin tietoa tutkinnan tehneiltä viranomaisilta, en joltain venäläiseltä trollilta.

Anonyymi kirjoitti...

3kk mennyt, mitä ratsiasta jäänyt käteen?

William Gallop kirjoitti...

Kolme vuotta kulunut, kauppapaikat aukeaa "kohta", pankki on ostettu, siitä ilmoitetaan "kohta", konvertoiva maksukortti tulee "kohta", jne jne...

Anonyymi kirjoitti...

"Kolme vuotta kulunut, kauppapaikat aukeaa "kohta", pankki on ostettu, siitä ilmoitetaan "kohta", konvertoiva maksukortti tulee "kohta", jne jne..." Aika vähän näistä on tullut itse yhtiöltä tietoa, ovat kovat markkina miehet näitä kertoneet. 8.10 on nyt selkeesti se mitä yhtiö on kertonut.

Mutta oieesti, 3kk ratsiasta mitä on tapahtunut. Ei siis mitään, paitsi että Italia on taas mukana.

William Gallop kirjoitti...

Kaikki odottaa lokakuuta 2018, PAITSI että Igor Krnic kirjoittaa href="http://onecoin-debate.com/viewtopic.php?f=2&t=965&start=1410"> onecoin-debate.com että
"UPDATE: There is no promise that public era will start on October. That is only a plan but if ecosystem is not 100% ready there might be a delay".

Anonyymi kirjoitti...

Voisit Petteri seuraavaksi penkaista Cameleoncoin viritystä.
Sitä kaupattiin mulle, myyjä oli entinen onecoin tunkki.
Kehui kovasti saavansa useita tuhansia kuussa rekrytessään sijoittajia.

Anonyymi kirjoitti...

"Kolme vuotta kulunut, kauppapaikat aukeaa "kohta", pankki on ostettu, siitä ilmoitetaan "kohta", konvertoiva maksukortti tulee "kohta", jne jne..."

Hahahaha :D Kauppapaikat on ollu jo kauan auki, Dealshakerista on saanut jo vuoden päivät hankittua ja myytyä tavaraa OC:lla.

Mitä muuta? Tutkinta ei johtanut mihinkään lopputulokseen, toiminta on laillista, serverit palautettiin ja OC on jatkanut kehittymistään ja myyntejä ja ostoja OC:lla on toteutettu jo vuoden päivät... Konvertoivat maksukortti käsittääkseni skipattiin (ainakin toistaiseksi), mutta eurobonukset saa toki kortille.

Mitä muuta? OC listautuu pörssiin ensi vuonna, tähän asti kaikki mitä on luvattu on tapahtunut aikataulussa... joskus kuukauden myöhässä, mutta kuitenkin on menty siihen tahtiin mitä on luvattu. Inisijät ovat silti inisseet ja tulevat inisemään, niin kauan kuin mahdollista on.

Petteri Järvinen kirjoitti...

OC listautuu pörssiin ensi vuonna,

Miksi yhtiö, joka voi itse painaa rahaa, listautuisi pörssiin?

OC-kolikoiden vaihtopörssin on sen sijaan luvattu aukeavan "ensi vuonna" jo muutaman vuoden ajan. Kryptokuningatar Ruja on oudosti kadonnut, vaikka hänestä piti tulla koko maailman tuntema bisnesnero, Bulgarian lahja ihmiskunnalle, joka tekee kryptovaluutan käytöstä riittävän helppoa koko maailmalle.

Anonyymi kirjoitti...

https://ihodl.com/analytics/2018-08-30/biggest-ico-scam-ever/

Anonyymi kirjoitti...

Tässä hiljattain satuin törmäämään Petteri Järvisen kirjaan, NSA- Näin meitä seurataan. Mielestäni teksti olikin oikein vakuuttavaa. Toisin kuin tämä blogikirjoitus Petteri Järviseltä. Sitä alkaa miettimään, onko tämä olenkaan saman henkilön kirjoittama teksti? Onko minua huijattu? Kirjoittaako Järvisen kirjat sittenkin joku muu? Blogikirjoitus ei muutenkaan perustu faktoihin. Nyt on vuosi vaihtunut ja One Coin juna kulkee eteenpäin! On ollut hienoa nähdä miten rahoitusjärjestelmä tulee muuttumaan pala palalta. Vanha murenee tehden tilaa uudelle!

Petteri Järvinen kirjoitti...

Onecoin täyttää viisi vuotta, eikä oikeastaan mikään lupauksista ole toteutunut. Edes kurssia ei ole nostettu niin nopeasti kuin mainoksissa aluksi luvattiin.

Vähiin ovat käyneet hehkuttajat. Jostain niitä vielä löytyy. Kukaan ei edelleenkään halua esiintyä omilla nimillään. Siitä voi päätellä jotain.

Nyt luvataan, että kolikkoja pääsisi myymään tammikuun loppupuolella. Jäädään siis odottamaan, mitä tapahtuu.

SB kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
SB kirjoitti...


Vieläkö joku uskoo tähän?

https://murobbs.muropaketti.com/threads/onecoin-uusi-pyramidihuijaus-krp-rikosta-voidaan-arvioida-luotettavasti-vasta-myoehemmin.1197240/page-776#post-1718634213

Petteri Järvinen kirjoitti...

"Minulla on henkilökohtaisesti 100% luottamus ja pian olemme siellä missä me kaikki haluamme olla.
Info tulee koko ajan, joten pidä Teidät ajan tasalla.
Tee 2019 parhaaksi vuodeksi koskaan."


"Pian olemme siellä missä haluamme olla" - tästä voisi naljailla jotain.

2019 olisi tosiaan paras vuosi koskaan Onecoin-historiassa, jos tämä pelleily loppuisi ja huijarit joutuisivat vastaamaan tekemisistään - myös täällä Suomessa. Katsotaan ollaanko 2020 yhtään viisaampia.