lauantai 15. heinäkuuta 2017

Visit Finland - Finland is cool!

Palasin ulkomailta, missä oli ulkona 30-35 astetta ja ilmankosteus yli 50 prosenttia. Oli ihanaa päästä välillä sisätiloihin, joissa ilmastointi viilensi ilman 20 asteeseen.

Mutta hei, juuri sellaistahan meillä Suomessa on ulkonakin. Emme vain osaa arvostaa sitä tarpeeksi, koska pimeän ja kylmän talven jälkeen kaipaamme helteitä (tai ainakin lapsiperheet kaipaavat, jotta pääsisivät uimarannalle).

Sellaiselle, joka elää helteen keskellä, Suomen viileä ilma tuntuu täydellisen sopivalta.

Aamulla klo 8.41 jo 28 C ja ilmankosteus 71 % -- tulee tukala päivä.
Pari viikkoa sitten olin Helsingin kauppatorilla syömässä teltassa paistettua lohta muiden turistien kera. Vastapäätä istui italialainen perhe, jonka mies osasi hieman englantia. Hän kertoi olevansa Etelä-Italiasta ja valitti, että siellä on liian kuuma, siksi olivat tulleet Suomeen pienen tyttönsä kanssa.

Eikö Suomen viileydestä voisi tehdä matkailuvalttia? Etelä-Eurooppaa piinaavat tällä hetkellä ennätyshelteet, pahimmillaan yli 40 astetta. Moni paikallinen asukas luultavasti kaipaisi lomalle raikkaan viileän ja puhtaan ilman Suomeen.

Tule Suomeen, meillä on ulkonakin ilmastointi! eli englanniksi jotain sellaista kuin Come to Finland, we have air conditioned outdoors, too!

Lisäys 6.8.2017: Viileä sää matkailuvalttina onkin jo huomattu

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kieltämättä Petteri Järvinen on osunut asian ytimeen. Kenties viileydestä voisi tehdä matkailuvaltin. Toisaalta useimmat lämpimissä maissa asuvat ihmiset ovat tottuneet lämpimään ja pitävät noin 30 asteen lämpötilaa ihan normaalina mukavana lämpötilana. Heille voi olla vähän liiankin eksoottista 10 astetta ja vesisade :)

Unknown kirjoitti...

Hyvä huomio.

Miksi Visit Finland ei lähde asiakaslähtöisesti.

Tai voi kysyä eläkeläisiltä etelässä. Kuinka moni jää kesäksi ja miksi ei jää.
Liian kuuma on selvä vastaus.
Ei sinne juuri ketään jää.

Asian kertoo selvästi kun katsoo seurojen sivuja.

http://benalmadenansuomalaiset.com

http://www.suomela.info

Ulkomailla asuvat Suomalaiset ovat voimavara jota soisi hyödynnettävän.

Anonyymi kirjoitti...

Toisaalta Suomessa kaikissa hotellihuoneissa ei ole jäähdyttävää ilmastointia. Kesähelteellä voi olla tosi hikistä majoituksessa tai kulkuneuvoissa. Edes propelituulettimia ei ole useinkaan tarjota. Bussimatka voi olla sekin tuskaa.

Tom Kärnä kirjoitti...

Tunnen seitsemänkymppisen intialaisperäisen kaverin, joka kovasti kehuu Suomen viileyttä. Hän on itse syntynyt vuoristossa.

Anonyymi kirjoitti...

mahdollisuuksia kun maapallomme lämpenee vielä lisää, nyt voi jo aloittaa: http://www.keski-uusimaa.fi/artikkeli/539131-anna-liisa-ja-juha-karvonen-kasvattavat-rusutjarvella-viinikoynnoksia-jos-ikaa#.WWvN8r2aokM.facebook

Anonyymi kirjoitti...Eikös viinirypäleitä ole kasvatettu suomessa jo jonkun aikaa?

Anonyymi kirjoitti...

On kasvatettu, mutta Suomessa niistä ei tule viiniä vaan rypälejuomaa. Poliitikot päättivät, että Suomi ei kuulu viinintuotantoalueeseen.

Ruotsi kuuluu, joten 15 vuoden päästä haukutaan taas EUta kun Suomessa ei saa tehdä viiniä vaikka se on parempaa kuin ruotsalainen.

Anonyymi kirjoitti...Niin eu säännösten perusteella suomalaista viiniä ei saa myydä rypäleviininä. Myydään se sitten rypälejuomana. Vähän sama, ettei suomalaista fetakuutiota voi myydä fetana vaan ne pitää myydä salaattikuutioina

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole. Feta suojataan alkuperäismääräyksen avulla. Tuo tarkoittaa, että ainoastaan Kreikassa tietyllä tavalla valmistettua juustoa saa kutsua fetaksi.

Mikäli poliitikkomme olisivat päättäneet, että kuulumme viinintuotantoalueeseen niin silloin voisimme tehdä ja myydä viiniä, mutta kun sitä monopolia piti suojella.

Anonyymi kirjoitti...

Suomi on ihan paska maa ja suomalaiset ovat ihan persläpi porukkaa. Siinäpä sitä myyntivalttia maailmalle.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Ei tämä kovin huono maa ole, kun tänne on niin paljon pyrkijöitä.

Kannattaa liikkua vähän maailmalla niin ymmärtää, mikä kaikki Suomessa on suorastaan erinomaisen hyvin. Sen sijaan oman pesän likaamista, itseruoskintaa ja yleistä kielteisyyttä meillä on liikaa.

hdmi kirjoitti...

"Mikäli poliitikkomme olisivat päättäneet, että kuulumme viinintuotantoalueeseen niin silloin voisimme tehdä ja myydä viiniä, mutta kun sitä monopolia piti suojella."

Kyllä Suomessa viiniä tehdään, vaikka ei sillä nimellä saa myydä:

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/maailman-pohjoisinta-kuohuviini%C3%A4-ahvenanmaalta-1.47235

Ei Alko viinintuotantoalueseen liity, Ruotsissakin on monopoli.