lauantai 11. helmikuuta 2017

Onecoin IPO is a trap

(Scroll down for English version)

Norjalainen Aftenposten teki sen, mihin yksikään suomalainen media ei ole pystynyt: kunnon tutkivan raportin Onecoin-huijauksesta (juttu maksumuurin takana). Median saamattomuus on sääli, sillä suomalaisia on verkostossa monin verroin enemmän kuin norjalaisia ja eräät avainhenkilöt ovat suomalaisia (kuten ambassador Kari Wahlroos ja ex-maajohtaja Tommi Vuorinen).

Aftenpostenin jutussa ei ole juurikaan uutta sellaiselle, joka on seurannut asiaa aiemmin, mutta muutama uusi tiedonjyvä siitä löytyy. Esimerkiksi se, että Nigel Allan sai potkut, kun ei suostunut osallistumaan huijaukseen.

Itse olen seurannut Onecoinia alusta lähtien ja kun nyt luen uudelleen ensimmäistä, kaksi vuotta vanhaa postaustani OneCoin - verkostohuijaus kryptovaluutalla voin vain todeta, että kaikki oleellinen oli tiedossa jo alusta lähtien.

Sen jälkeen mm. koulutusmateriaali on osoittautunut kopioiduksi, rajalliseksi tarkoitettu rahamäärä on moninkertaistettu, jäsenten vauraus kaksinkertaistettu napin painalluksella ym., mutta nämä ovat vain ylimääräisiä mausteita tässä sopassa.

Ylen tv-toimitus on tehnyt muutaman jutun, samoin maakuntalehdet, mutta esimerkiksi Hesari, Kauppalehti, Talouselämä tai Aamulehti eivät ole vinkeistäni huolimatta kiinnostuneet huijauksesta, jossa yhtiön mukaan on jo 29 000 suomalaista.

Yhtä saamattomia ovat olleet poliisi, joka syksyllä 2015 päätti lykätä tutkimuksia kunnes raha vapautuu, ja Finanssivalvonta, jonka luulisi havahtuneen viimeistään nyt, kun jäsenille tarjotaan mahdollisuutta vaihtaa virtuaalivaluuttansa tulevan pörssiyhtiön osakkeisiin.

Onecoin-yhtiön listautumisessa pörssiin ei ole mitään järkeä. Yhtiön ainoa tuote on luoda virtuaalista rahaa, jonka arvo nousee koko ajan. Yhtiöllä on toisin sanoen kone, joka painaa rahaa. Mihin tällainen yhtiö tarvitsisi listautumista?

Vielä erikoisempaa on se, että listautumisen yhteydessä kesällä 2018 yhtiö on luvannut avata rahan kaikille, jolloin sen lähdekoodi julkaistaan ja arvo määräytyy markkinaehtoisesti. Ilmeisesti myös lohkoketju avataan tässä yhteydessä julkiseksi -- viis siitä, että se on teorettisestikin mahdotonta.

Mikä on Onecoin-yhtiön liiketoiminta listautumisen ja rahan "vapauttamisen" jälkeen? Yhtiöllä ei ole muita tuotteita eikä bisnesmallia. Jos listautuminen jostain ihmeen syystä tapahtuisi (vahvasti epäilen), yhtiön kurssi romahtaisi välittömästi.

Ja ilmeisesti juuri tämän varaan päätekijät laskevatkin. He houkuttelevat ihmiset vaihtamaan rahansa arvottomaksi osoittautuviin osakkeisiin -- mutta hei, niin voi aina käydä osakemarkkinoilla.

Briefly in English:

Norwegian Aftenposten did what no Finnish media has been able to do: through analysis of Onecoin pyramid scam (story behind paywall). Too bad Finnish media has been sleeping, because some of the key figures in this pyramid are Finnish (e.g. ambassador Kari Wahlroos and ex-country manager in Finland Tommi Vuorinen).

If you've been following Onecoin before, there is not much new in Aftenposten's story, but it's still an excellent representation how this scam works. There were some new tidbits for me, especially Nigel Allan's role -- he was fired after he denied taking part in this scam.

I've been following Onecoin from day one (almost). My first post was dated almost exactly two years ago February 9, 2015. Onecoin - cryptocurrency based mlm-scam is still valid today (English translation available upon request). All the evidence was right there.

After that we found that "educational material" is illegally copied from various sources and books, maximum number of coins increased magically from 2.1 mrd to 120 mrd (billions), member's virtual wealth was doubled merely by snapping fingers in Bangkok 1st October 2016... the list goes on and on.

Now Onecoin as a company is planning IPO and going public somewhere in Asia. Coin exchange has been closed for members and you're encouraged to buy company's shares instead. All this is complete bullshit.

There is no need for company like Onecoin to go public. It doesn't need investors nor credibility. Company claims to own money making machine (=mining new coins). Why an earth would they like to go public? IPO means lots of paper work, it costs money and you have to report your financials every quarter.

Company has promised IPO to take place summer 2018. At the same time coins will be opened for public trading, so everybody can sell and buy this cryptocurrency of the future. Also, source code behind currency will be released and (if I understand correctly) its blockchain, so far private, will be made public. Never mind that it's both technically and theoretically impossible to open blockchain in mid-operation. Database can be a blockchain only if it has been open and public from the very beginning.

Let's assume that IPO really takes place (which I seriously doubt). What will be Onecoin Ltd's business model after cryptocurrency has been "released" and everybody can mine rest of the coins à la Bitcoin? Onecoin has only one product: mining coins. After coins has been released to markets, there will be only a company shell left. It has no value, so the share price will collapse accordingly.

And that's exactly what Ruja Ignatova and her scammer friends are counting on. IPO will be their exit plan. They will lure network members to change their virtual coins to worthless shares - after all, stock markets are a risky place! And they will have all the real money in their possession.

128 kommenttia:

petrip kirjoitti...

eiks tää IPO kuvio ole jossain toisessakin pyramidissa käytetty lopetusmekanismi? Siihen saa sellaista muka laillisuutta ku ihmiset on saanut rajoillensa vastineen ja minkä sille voi että markkinat arvottaa firman nollaan.

Se on jännä,että näin pian wincapitan jälkeen löytyy noin isomäärä tunkkeja. Sitä ei vaan ymmärrä

Ruja-the ugly gipsy kirjoitti...

Unlocked version of the article:

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:http://www.aftenposten.no/okonomi/Hun-lokker-nordmenn-til-a-satse-store-penger-pa-omstridt-nettvaluta-611625b.html

Anonyymi kirjoitti...

Ei nyt liity varsinaisesti aiheeseen, mutta varmaan aika monia kiinnostaa Edward Snowdenin haastattelu, aiheena Trump.

https://www.youtube.com/watch?v=mmZpMqMxo2Q

Anonyymi kirjoitti...

Luonnehtisin, että onecoinissa on tehty ihme. Erästä poliitikkoa mukaellen. (Tämä on sarkasmia)

Anonyymi kirjoitti...

Nigel Allan on vanha toimija verkostoveivauksissa, ollut mukana ainakin Brilliant Carbonissa ja BigCoinissa.

http://behindmlm.com/companies/brilliant-carbon-review-ausante-without-mistakes/
http://behindmlm.com/companies/onecoin/bigcoin-bna-the-original-onecoin-ponzi-points/
https://www.youtube.com/watch?v=qmBhrTXHMlw

Onecoinissa on mahdollisesti tullut muiden kanssa riitaa voitonjaosta tai muusta syystä, ja siksi Allan on lempattu pihalle ja esittää nyt viatonta.

Anonyymi kirjoitti...

Allan vaikuttaa alan ammattilaiselta, OneCoinin jälkeen taas heti uusissa veivauksissa mukana:

http://behindmlm.com/mlm-reviews/power-on-network-review-crypto888-club-scammers-launch-xecoin/

Anonyymi kirjoitti...

Huomioita Petterin mielipiteistä:

"Esimerkiksi se, että Nigel Allan sai potkut, kun ei suostunut osallistumaan huijaukseen."

> Ensinnäkin voisiko olla mahdollista se että Allan sai potkut sen vuoksi että rakensi toista verkostomarkkinointiyritystä samaan aikaan?

> Toiseksi Petteri kovasti uskoo että OneCoin/Onelife on huijaus - no mielipiteitä jokainen saa ilmaista vapaasti. Itse henkilökohtaisesti uskon enemmän viiden eri maan ja viiden eri lakitoimiston laillisuuslausuntoihin (Ruotsi, Norja, Saksa, Italia ja Bulgaria) Onelifen laillisuudesta kuin yhden ihmisen eli Petterin omaan subjektiiviseen näkemykseen asiasta. Laillisuuslausunnot löytyvät Onelifen backoffisesta.

"Yhtä saamattomia ovat olleet poliisi, joka syksyllä 2015 päätti lykätä tutkimuksia kunnes raha vapautuu, ja Finanssivalvonta, jonka luulisi havahtuneen viimeistään nyt, kun jäsenille tarjotaan mahdollisuutta vaihtaa virtuaalivaluuttansa tulevan pörssiyhtiön osakkeisiin."

> Jäsenille tarjotaan mahdollisuutta vaihtaa onecoinit ilmaisiin sertifikaatteihin koskien osakkeita. Sertifikaatit antavat mahdollisuuden omistaa OneCoinin osakkeita vuonna 2018.

"Onecoin-yhtiön listautumisessa pörssiin ei ole mitään järkeä. Yhtiön ainoa tuote on luoda virtuaalista rahaa, jonka arvo nousee koko ajan. Yhtiöllä on toisin sanoen kone, joka painaa rahaa. Mihin tällainen yhtiö tarvitsisi listautumista?"

> OneLife-yhtiön tuote tällä hetkellä on talouskoulutus. Talouskouluksen kautta saa ilmaisia optioita kryptovaluuttaan. Jotkut liittyvät Onelifeen pelkästään talouskoulutusta saadakseen - ei niinkään kryptovaluutan vuoksi. Tosin Suomessa saa talouskoulutusta ihan ilmaiseksikin, mutta joissakin maissa talouskoulutuksen ilmaisuus ei ole itsestään selvyys. Onelifen antama talouskoulutus on laadukasta ja sitä saa seitsemällä eri kielellä. Koulutusta on saatavilla myös videomuotoisena 30 tunnin verran (http://www.oneacademy.eu/en/about), joissa Onelifen värväämät tohtorit ja professorit opettavat finanssimaailman lainalaisuuksia. Kyseessä on siis yliopistotason koulutusmateriaalia josta esimerkiksi jenkeissä monet maksavat tuhansia-kymmeniätuhansia dollareita. Eli Petterin näkemys siitä että Onelifen tarjoama koulutus on arvotonta on suhteellisen erikoinen mielipide, joka perustuu lähinnä tietämättömyyteen.

"Mikä on Onecoin-yhtiön liiketoiminta listautumisen ja rahan "vapauttamisen" jälkeen? Yhtiöllä ei ole muita tuotteita eikä bisnesmallia. Jos listautuminen jostain ihmeen syystä tapahtuisi (vahvasti epäilen), yhtiön kurssi romahtaisi välittömästi."

> Liiketoiminta voi olla edelleen talouskoulutuksen myynti ja 16.2 alkaen myös Grouponin kaltaisen kauppa-alustan pyörittäminen jossa hyväksytään onecoinit maksuvälineenä: https://dealshaker.com/en/. Ja niinkuin varmaan moni tietää että Grouponin liiketoimintamalli on varsin menestyksekäs (https://en.wikipedia.org/wiki/Groupon)

Muistaakseni Petteri on joskus maininnut että se on vahva osoitus lohkoketjun olemassaolosta kun onecoineilla voi jotain ostaa ja niille tulee käytettävyyttä - 16.2.2017 alkaen onecoineja voi käyttää maksuvälineenä (dealshaker.com).

Itsekin olen toki sitä mieltä että OneCoin-kryptovaluutan todellinen arvo määräytyy vasta vuonna 2018 kun OneCoin listautuu pörssiin ja OneCoineja saa vapaasti myydä ja ostaa niin paljon kuin haluaa. OneCoinin arvoon vuonna 2018 vaikuttavat etenkin kuinka paljon on pystytty kehittämään OneCoinin käytettävyyttä - dealshaker.com sivuston menestyksellä on siinä merkittävä vaikutus. Lisäksi OneCoinin arvoon vuonna 2018 vaikuttaa yhtiön luoma brändi eli yrityksen tunnettavuusaste.

Kiistaton tosiasia kuitenkin on se, että OneCoin/Onelife on ollut todella menestyksekäs yritys talouskoulutuksen myynnin suhteen. OneCoin-kryptovaluutan arvoa on tässä vaiheessa todella hankalaa vielä arvoida - totuus nähtäneen 2018 keväällä pörssilistautumisen yhteydessä.Anonyymi kirjoitti...

Ruja Ignatovahan ilmoitti ihan itse sen mustaa valkoisella. että hän on erottuanut Nigel Allanin eikä voi suositella häntä mahdollisiin seuraaviin työtehtäviin johonkin toiseen yritykseen (jos hänen taustoja kysellään perään). Tuo kyseinen Ignatovan ilmoitus löytyy kyllä arkistosta. Nigel Allanhan polkaisi käyntiin Crypto88 kryptovaluutan ja kosiskeli jo alusta saakka siihen järjestelmään OneCoin konseptin jäseniä. Sellainen vekkuli on Nigel Allan. Ja Petteri, valitettavasti näytät kuuluvan tuohon samaan kategoriaan, toistat kuin papukaija osaamatta selvittää itse asioiden oikeellisuutta lainkaan. No sehän ei ole mitään uutta sinun kohdallasi. OneLifesta ja OneCoinista on tullut sinulle ylitsepääsemätön pakkomielle. Mutta, sinustakin tulee Petteri lopulta vääjäämättömästi narri tai sankari. Suomen viranomaisille kuuluu tässä vaiheessa todella iso hatunnosto ja kiitos, että heillä on sentään järkeä ja uskallusta selvittää ja katsoa asioita toivottavasti puolueettomasti ja rehellisesti loppuun saakka. Siltä ainakin näyttää vahvasti tällä hetkellä ja sellaista toimintaa järkevästi toimiva yhteiskunta tarvitsee ehdottomasti.

Markus Panomies Persson kirjoitti...

Hom.. eiku siis Tommiko se täällä suoltaa potaskaa?

"Jäsenille tarjotaan mahdollisuutta vaihtaa onecoinit ilmaisiin sertifikaatteihin koskien osakkeita. Sertifikaatit antavat mahdollisuuden omistaa OneCoinin osakkeita vuonna 2018."

Katsotaampa mitä OFCn FAQ sanoo sertifikaateista:

"They do not grant any ownership, voting or similar rights and do not guarantee any financial return in themselves."
"As explained above, the OFCs are not a financial instrument and have no monetary value."
"the conversion rate of OFCs will be decided. Until then it is impossible to determine."

Toisin sanoen, sertifikaateilla ei välttämättä saa yhtään osakkeita. Vaihtosuhdetta ei ole määritelty, eli nyt Onecoininsa OFC:ksi vaihtavat eivät voi tietää yhtään montako osaketta mahdollisesti saavat, vai saavatko yhtään.

Ja tässä oleellisimmat kohdat OFC:stä Onecoin Terms of Service:ssä

9.1.3. Are NOT a financial instrument or an equivalent;
9.1.7. Hold NO monetary value;
9.1.8. Are NOT an asset;
9.1.11. Are NOT a guarantee of income;

Petteri Järvinen kirjoitti...

Vihdoin asiallinen Onecoin-puolustus, kiitos siitä - mutta miksi jälleen anonyyminä? Mistähän syystä Tommi Vuorinen ja Kari Wahlroos ovat ainoita, jotka uskaltavat esiintyä Onecoinissa omalla nimellään? Rikastumisen tuoma kateusko pelottaa, vai verottaja?

>Jäsenille tarjotaan mahdollisuutta vaihtaa onecoinit ilmaisiin
>sertifikaatteihin koskien osakkeita. Sertifikaatit antavat
>mahdollisuuden omistaa OneCoinin osakkeita vuonna 2018.

Yhtiö on todellinen hyväntekijä, kun lahjoittaa osakkeitaan ilmaiseksi jäsenille.

>Jotkut liittyvät Onelifeen pelkästään talouskoulutusta saadakseen -
>ei niinkään kryptovaluutan vuoksi.

Kiinnostavaa. Kuinkahan moni suomalainen on edes lukenut saamaansa, kirjoista ja web-sivuilta kopioitua englanninkielistä tekstiä kultavarannoista, johdannaisista ja muusta hölynpölystä, joka ei liity millään tavalla kryptovaluuttaan? Ja tämä on pörssiin listautuvan yhtiön tuote?

Osaatko vielä selittää, miksi pankit ovat sulkeneet Onecoinin rahaliikenteen, miksi Xcoinx-pörssi suljettiin, miksi mikään maailman talousmedia ei ole huomannut tätä "maailman nopeimmin kasvavaa yritystä" ja miksi yhtiö listautumisen ja rahan avaamisen kynnyksellä sulkeutuu kuoreensa - edes pääkonttori ei enää vastaa toimittajille? Yleensä yhtiöt pyrkivät listautumisen alla levittämään itsestään mahdollisimman paljon tietoa ja saamaan julkisuutta, palkkaavat jopa viestintätoimistoja auttamaan tässä tehtävässä.

Nigel Allanin suhteen olen lehtitietojen varassa, ilmeisesti Aftenpostenin toimittajat eivät tutkineet taustoja riittävän tarkasti. Yhtiö itse ilmoitti vain Allanin saaneen potkut luottamuspulan vuoksi, ei kertonut sen tarkemmin.

Kiintoisaa kyllä, Ruja Ignatova teki ihan samoin: vähän ennen Onecoinia hän oli perustamassa BigCoinia, jota markkinoitiin ihan samoilla lupauksilla.

Anonyymi kirjoitti...

"Vihdoin asiallinen Onecoin-puolustus, kiitos siitä - mutta miksi jälleen anonyyminä? Mistähän syystä Tommi Vuorinen ja Kari Wahlroos ovat ainoita, jotka uskaltavat esiintyä Onecoinissa omalla nimellään? Rikastumisen tuoma kateusko pelottaa, vai verottaja?"

> Anonyymius on jokaisen henkilön oma valinta. Itse en kaipaa julkisuutta somessa vaan haluan oikaista tietämättömyyttä mitä tässä blogissa ilmenee.

"Kiinnostavaa. Kuinkahan moni suomalainen on edes lukenut saamaansa, kirjoista ja web-sivuilta kopioitua englanninkielistä tekstiä kultavarannoista, johdannaisista ja muusta hölynpölystä, joka ei liity millään tavalla kryptovaluuttaan? Ja tämä on pörssiin listautuvan yhtiön tuote?"

> Ensinnäkin Suomi edustaa vain noin yhtä prosenttia Onelifen jäsenien kokonaismäärästä. Se mitä Suomessa tehdään tai kirjoitetaan ei pahemmin liikuta yritystä, koska Suomi on niin pieni markkina-alue. En ole yhtiön edustaja, joten toki en tiedä tarjoaako Onelife enää talouskoulutusta pörssilistautumisen jälkeen vai ei. Vaikkakin kirjallinen talouskoulutus-materiaali saattaa olla lainattua puolin tai toisin, niin 30 tunnin talouskoulutus-videomateriaali on OneCoinin itsensä tuottamaa koulutusmateriaalia. Kirjallinen ja videomuotoinen talouskoulutusmateriaali auttavat ymmärtämään kryptovaluuttaa ja taloutta paremmin, mistä on hyötyä varsinkin jos omistaa kryptovaluuttaa.

"Osaatko vielä selittää, miksi pankit ovat sulkeneet Onecoinin rahaliikenteen, miksi Xcoinx-pörssi suljettiin"

> Oman kokemukseni mukaan rahaliikenne toimii myös pankin kautta molemmin puolin tällä hetkellä. Eli saan halutessani kotiutettua rahaa pankkitililleni ja voin myös ostaa talouskoulutuspaketteja käyttäen pankkisiirtoa. Xcoinx- pörssi suljettiin koska sivustoa valmistellaan vuoden 2018 kevään pörssilistautumista ajatellen ja pörssi avautuu seuraavan kerran vasta listautumisen yhteydessä. Pörssi oli muutenkin vain ns. "harjoittelu" pörssi jossa jäsenet saivat rajoitetusti tehdä kauppaa.

deckfromacard kirjoitti...

@petrip
Joo, IPO on kokeiltu ja hyväksi havaittu jekku. Sebastian Greenwood joka häärää aktiivisesti OneCoinissa ajoi aikoinaan aktiivisesti Unaico/Sitetalk-huijausta. Sitetalk sai uuden elämän ensin nimellä "Opportunity Network" tai tuttavallisemmin OPN.

OPN oli myynyt virtuaaliosakkeita joilla ei ollut arvoa. OPN yritti listautua GXG-pörssiin käyttämällä peitefirmaa nimeltä "ST Communities". Kuten odotettavissa oli, OPN ei läpäissyt GXG:n tarkistuksia ja listautumisen peruuntui. Tämän seurauksena OPN yritti uudestaan Kyproksen pörssissä, tällä kertaa peitefirmalla "Global Digital Services PLC". OPN:n OFC:t muutettiin Global Digital Servicesin osakkeiksi. Yllätyksettömästi osake romahti heti listautumisen jälkeen. Global Digital Services on yhäkin listattuna Kyproksen pörssissä, osakkeen hinta oli 2,6 eurosenttiä joulukuussa 2016.

Kuinka tämä liittyy OneCoiniin? OneCoin osti OPN:n jäänteet tammikuussa 2016. OneCoinin riveihin siirtyi IPO-kuvion junaillut Frank Ricketts, joka on OPN-kaupoista asti esiintynyt lavalla OneCoin-tapahtumissa.


Lisäksi MuroBBS palstalla oli tällaista tarinaa:

Muistatteko vuosikymmen sitten pyörineen WGI-pyramidihuijauksen?

Homma toimi siten, että kun jäsen värväsi vähintään kaksi uutta henkilöä pyramidiin, sai hän ns. komissiopalkkion uusista jäsenistä, sekä heidän alapuolelleen tulevista jäsenistä useassa tasossa. Lisäksi WGI:ssä pyöritettiin virtuaaliosakepeliä, jossa osalla palkkioista piti ostaa leikkiosaketta, eikä kyseistä osaketta saanut heti myydä. Osaketta pystyi ostamaan myös ylimääräisellä rahalla, ei pelkästään komissioilla. Pyramidin kasvuvaiheessa osake raketoi kun uusien jäsenien myötä tuli paljon rahaa sisään, lisäksi osake splitattiin useaan otteeseen, ja tätä splittiä mainostettiin etukäteen kuten OneCoinissa.

Lopulta kävi kuten pyramidihuijauksille käy - jäsenten rahojen kotiutukset alkoivat tökkimään ja osakkeen splittauksen jälkeen osake jäi jumiin pohjahintatasolle, jossa oli vain myyjiä mutta ostajat loppuivat, kaikki halusivat vain päästä kotiuttamaan rahansa. Tässä vaiheessa rahaa sai ulos vain lahjakorteilla, eli löytämällä uusi hölmö joka laittaa rahansa pyramidiin.

Miten tämä liittyy OneCoiniin? Siten, että kun WGI oli jumissa eikä rahaa tullut, ilmestyi ulkopuolinen firma Aspiritus joka osti WGI:n. Pyramidin sisällä jumissa olevat rahat konvertoitiin Aspirituksen osakkeiksi, ja WGI-jäsenten oli pakko suostua tähän - muussa tapauksessa jäsen ei pystynyt kirjautumaan Aspirituksen sivustolle. Aspiritus jatkoi siitä mihin WGI jäi - uusia virtuaaliosakkeita (ei sama asia kuin Aspiritus-firman"osakkeet") oli 4 kappaletta ja niissä oli keinotekoinen pohjahintataso. Kun jäsenet toivat rahaa sisään, piti osa rahoista jälleen laittaa näihin leikkiosakkeisiin. Lopulta kaikkien virtuaaliosakkeiden hinnat olivat jälleen pohjatasolla eikä enää nousseet, kukaan ei saanut osakkeitansa kaupaksi.

Pyramidi oli jälleen jumissa. Aspirituksen CEO lähetti jäsentiedotteita jossa yritti saada vietyä Aspiritusta pörssiin kauppaamalla kyseisen firman jollekin pörssifirmalle, ja kehotti jäseniä käyttämään rahaa pyramidipelin tuotteisiin jotta taloudelliset luvut näyttivät paremmilta. Homma ei tietenkään onnistunut ja eräänä päivänä Aspiritus yksinkertaisesti lopetti toimintansa, eivätkä pyramidin johtohenkilöt joutuneet oikeudelliseen vastuuseen.

Ylläolevan tarinan perusteella ennustan, että pian joku ulkopuolinen, ei-pörssilistattu pöytälaatikkofirma ostaa OneCoinin ja jäsenten nykyiset saatavat konvertoidaan uusiksi osakkeiksi, joista ei tietenkään ole mitään hyötyä kun ostajat puuttuvat. Firman johto yrittää tietenkin pitää yllä lupauksia tulevaisuuden pörssilistauksesta.

Anonyymi kirjoitti...

>Itse henkilökohtaisesti uskon enemmän viiden eri maan ja viiden eri lakitoimiston laillisuuslausuntoihin (Ruotsi, Norja, Saksa, Italia ja Bulgaria) Onelifen laillisuudesta kuin yhden ihmisen eli Petterin omaan subjektiiviseen näkemykseen asiasta.

Mites tuon Italian kanssa, kun olen kuullut, että siellä olisivat viranomaiset kieltäneet OneCoinin tai OneLifen toiminnan?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Itse en kaipaa julkisuutta somessa vaan haluan oikaista tietämättömyyttä mitä tässä blogissa ilmenee.

Kumma, kun kukaan Onecoinissa ei tunnu kaipaavan julkisuutta, vaikka yritys on maailman menestynein ja listautuu ensi vuonna pörssiin.

Osaatko sanoa, miksi kryptovaluuttaa luova yritys listautuu pörssiin, mitä hyötyä siitä on? Ja miksi listautuminen on samanaikaisesti valuutan "vapauttamisen" kanssa, mikä riskeeraa molempien arvojen romahtamisen?

Anonyymi kirjoitti...

"Mites tuon Italian kanssa, kun olen kuullut, että siellä olisivat viranomaiset kieltäneet OneCoinin tai OneLifen toiminnan?"

> Kyllä, markkinointi on tutkinnan ajan toistaiseksi kiellettyä Italiassa. OneLifen itsenäiset edustajat olivat käyttäneet virheellistä ja laitonta markkinointia Italiassa ja aiheuttaneet tämän sanktion josta kärsii nyt myös itse yritys. Joten itse OneLife yrityksen laillisuuden kanssa tällä ei ole mitään tekemistä.

Petteri Järvinen kirjoitti...

OneLifen itsenäiset edustajat olivat käyttäneet virheellistä ja laitonta markkinointia

Miten se poikkesi esim. Suomen markkinoinnista? Mikä oli laitonta?

Käsittääkseni Italian kilpailuviranomainen (Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato) kielsi toiminnan, joka ei mitenkään eronnut Suomesta tai muistakaan maista. Siellä vain viranomainen sattui olemaan hereillä.

Tässä vielä alkukielellä.

Anonyymi kirjoitti...

"Miten se poikkesi esim. Suomen markkinoinnista? Mikä oli laitonta?"

> OneCoinia/Onelifea ei saa markkinoida sijoituksena koska se ei sitä ole ja tällaista markkinointia oli ilmeisesti Italiassa käytetty ja se on kiellettyä.

Suomessa taas on painotettu suhteellisen alusta lähtien, laillisesti ja oikein että OneCoin/Onelife on digitaalisen talouskoulutuksen myyntiä jota harjoitetaan laillisella verkostomarkkinointijärjestelmällä. Talouskoulutuksen myynti ja laillinen verkostomarkkinointijärjestelmä ei ole laitonta.

Anonyymi kirjoitti...

Itse henkilökohtaisesti uskon enemmän viiden eri maan ja viiden eri lakitoimiston laillisuuslausuntoihin (Ruotsi, Norja, Saksa, Italia ja Bulgaria) Onelifen laillisuudesta kuin yhden ihmisen eli Petterin omaan subjektiiviseen näkemykseen asiasta.

Oletko edes lukenut noita "laillisuuslausuntoja"? Nehän ovat lakifirmoilta ostettuja ns. muistioita joissa ei edes käsitellä juurikaan kryptovaluuttaa vaan lähinnä tuota verkostobonus-mallia.

Lisäksi *kaikki* lausunnot ovat ajalta ennen kolikoiden tuplausta ja uuteen "lohkoketjuun" siirtymistä 1. lokakuuta 2016, paitsi viimeisin ruotsalaisesta firmasta ostettu lausunto, jossa lausutaan Onecoin tasan kerran:
Linkki kuvaan BackOfficessa missä näkyy näiden lasuntojen päiväykset: http://i.imgur.com/4MXj8cE.png

Ja tästä ruotsalaisesta muistioista minkä päiväys ainoana on "uuden lohkoketjun" ja kolikoiden tuplauksen jälkeinen, ainoa lause jossa OneCoin edes lausutaan:

"Tokens can be used when mining the cryptocurrency OneCoin. We have not
obtained any information regarding the value of the tokens and have been instructed
to evaluate the legality of cryptocurrency or compensation in the form of tokens for
mining of cryptocurrency"

Nämä lausunnot on ostettu lähinnä sitä varten, että huijarit pystyvät ilmoittamaan että katsokaa nyt, meillä on tällaiset lakitoimistojen "lausunnot". Kukaan niitä ei sen tarkemmin kuitenkaan oikeasti tarkastele, jolloin totuus niiden arvottomuudesta selviäisi. Naurettavaa touhua, mutta juuri sellaista mitä huijareilta voi odottaakin.

Petteri Järvinen kirjoitti...

OneCoinia/Onelifea ei saa markkinoida sijoituksena koska se ei sitä ole ja tällaista markkinointia oli ilmeisesti Italiassa käytetty ja se on kiellettyä.

Ihan takuulla Onecoinia on Suomessa markkinoitu sijoituksena, sehän sanotaan jokaisella web-sivulla ihan selvästi. Maajohtaja Vuorinen sanoo videollakin, että vuoden päästä olette taloudellisesti riippumattomia - eikä hän puhu koulutuksen tuomasta viisaudesta.

Ei siellä Tampereenkaan herätyskokouksessa koulutuksesta oltu kiinnostuneita vaan rikastumisesta. Tänne lavalle kaikki, jotka haluavat olla miljonäärejä, kehuu Wahlroos toisella videolla.

Onecoinien vaihto OFC:hen ja sitä kautta osakkeiksi on mitä suurimmassa määrin sijoitustoimintaa, jolla ei ole mitään tekemistä koulutuksen kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi kaikki odottavat kauppapaikkaa OneCoin-valuutalla ostamiselle ja ko. valuutan vapauttamista vapaille markkinoille jos kerran he ovat ostaneet vain koulutusta?
Miksi puhutaan siitä että paljonko on rahaa sijoitettu ja siitä tulevasta euromääräisesti voitosta ja sen voiton korkeasta riskistä?
Kai nyt kaikki sillä koulutuksella ovat jo oppineet sellaisiksi finanssineroiksi että ovat taloudellisesti riippumattomia? Miten talouskoulutukselle lasketaan rahallinen voitto? Miten talouskoulutukselle arvioidaan riski?
Ja mitä jokin verkossa oleva kauppapaikka talouskoulutuksella tehtäviin ansioihin liittyy?

Anonyymi kirjoitti...

"Onecoinien vaihto OFC:hen ja sitä kautta osakkeiksi on mitä suurimmassa määrin sijoitustoimintaa, jolla ei ole mitään tekemistä koulutuksen kanssa."

> Erona koulutukseen on se että OFC:ta ei markkinoida, eikä saakaan markkinoida millään tavalla. OFC on jo olemassa olevien jäsenten mahdollisuus vaihtaa onecoineja niihin halutessaan. Koulutusta markkinoidaan ja myydään - OFC:ta ei markkinoida, eikä myydä.

Anonyymi kirjoitti...

Liiketoiminta voi olla edelleen talouskoulutuksen myynti ja 16.2 alkaen myös Grouponin kaltaisen kauppa-alustan pyörittäminen jossa hyväksytään onecoinit maksuvälineenä: https://dealshaker.com/en/. Ja niinkuin varmaan moni tietää että Grouponin liiketoimintamalli on varsin menestyksekäs (https://en.wikipedia.org/wiki/Groupon)


DealShakeria on naurettavaa edes verrata Grouponiin. DealShakerissa vain OneLife jäsenet voivat toimia ostajina. Hyvin todennäköisesti suurimmassa osassa "diilejä" pitää maksaa euromääräinen osa, josta firma vetää 50% palkkion(!) itselleen (25% 2 viikon promon ajan).

Eurot pitää kuitenkin olla OneLifen tilillä, ja sinne niitä ei saa nyt mitenkään muuten kuin tunkituspalkkioina, tai että joku omasta verkostolinjasta niitä käyttäjälle siirtää lainaksi. Euroja ei saa OneLifen tilille edes kolikoita myymällä, koska se on mahdotonta XcoinX:n ollessa kiinni. Todella kätevää!

Tämän lisäksi DealShaker ei ota minkäänlaista vastuuta myyntitapahtuman onnistumiesesta, ja maksujen välitys ostajalta myyjälle kestää FAQin mukaan viikon ja ToSin mukaan 2 viikkoa, eli joka tapauksessa kauan. Naurettavaa että tällaista viritystä jota mitä ilmeisimmin hoitaa muutama henkilö, joka ei ole vielä edes auennut, verrataan Grouponiin. Mutta ei mitenkään yllättävää tietäen Onecoinilaisten hypetyksen kaikesta mahdollisesta.


Muistaakseni Petteri on joskus maininnut että se on vahva osoitus lohkoketjun olemassaolosta kun onecoineilla voi jotain ostaa ja niille tulee käytettävyyttä - 16.2.2017 alkaen onecoineja voi käyttää maksuvälineenä (dealshaker.com).

En usko että Petteri on tuollaista sanonut. Numerot ruudulla eivät millään tavalla osoita lohkoketjun olemassaoloa, tai se että näitä numeroita on joku torvelo valmis hyväksymään vaihdon välineenä. Sen sijaan on paljon todisteita joiden mukaan OneCoin "lohkoketju" ei ole oikea lohkoketju:
http://onecoinonelifefacts.blogspot.fi/

Murossa ja Twitterissä postattiin kuvia kuinka OneLifen tilille ilmeystyi louhinnan tuloksena kolikoita, vaikka lohkoketjun (simulaation) timestampit näyttivät koko "louhinnan" olevan yli 26 tuntia pysähdyksissä. Tästä huolimatta kolikoita saatiin louhittua ja ilmestymään tilille, mikä ei mitenkään pitäisi olla mahdollista, ennen kuin tällaiset transaktiot ovat lohkoketjussa varmistettuja. Josta voidaan todeta koko Onecoinin lohkoketjun olevan huijausta.
https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718181535/
https://twitter.com/CryptoTechNews/status/826666077669224450

Toki myöskään kukaan jäsen ei pysty edes yli 2 vuoden jälkeen tarkastamaan tästä ns. lohkoketjusta edes omia transaktioitaan. Tämä "lohkoketju" ei toimi kuten oikean lohkoketjun pitäisi toimia.Anonyymi kirjoitti...


"Ihan takuulla Onecoinia on Suomessa markkinoitu sijoituksena, sehän sanotaan jokaisella web-sivulla ihan selvästi. Maajohtaja Vuorinen sanoo videollakin, että vuoden päästä olette taloudellisesti riippumattomia - eikä hän puhu koulutuksen tuomasta viisaudesta.

Ei siellä Tampereenkaan herätyskokouksessa koulutuksesta oltu kiinnostuneita vaan rikastumisesta. Tänne lavalle kaikki, jotka haluavat olla miljonäärejä, kehuu Wahlroos toisella videolla."

> Verkostomarkkinoinnin siunaus ja kirous samanaikaisesti on se että mukaan pääsee kuka tahansa taustoista riippumatta. Tosin ei siinä mitään pahaa ole minun mielestäni jos joku rikastuu talouskoulutusta myymällä.

Anonyymi kirjoitti...

Verkostomarkkinoinnin siunaus ja kirous samanaikaisesti on se että mukaan pääsee kuka tahansa taustoista riippumatta. Tosin ei siinä mitään pahaa ole minun mielestäni jos joku rikastuu talouskoulutusta myymällä.

Ei Marjatta 55v Vaasata ja Pera 60v Seinäjoelta, jotka eivät edes englannin kielistä kopioitua koulutusta pysty lukemaan, rahaa mihinkään koulutukseen laittaneet, vaan tähän hehkutettuun "uskomaatoomaan mahdollisuuteen" , kun Bitcoinkin nousi kymmenestä sentistä yli 1200 taalaan niin "nyt on samankaltainen mahdollisuus Onecoinilla!!!1".

Anonyymi kirjoitti...

OneLifen top leader Tom McMurrainhan sen jo myönsi että tokeneita Onecoin oikeasti myy, ja se on syy siihen miksi USAn markkinoille ei päästy, siihen kun olisi tarvittu luvat. Eikä jenkkien talousvalvonta ole niin hömelöä kuin muualla että jenkkiviranomaiset olisivat uskoneet tähän "myymme vain koulutusta" naurettavuuteen.

https://www.youtube.com/watch?v=WvajEG3YnsA

Anonyymi kirjoitti...

Jäitä hattuun. Vaivaiset 75 tuntia (3vrk, 3h) ja on 16. Päivä, DealShitter aukeaa ja kaikki pääsevät näkemään millainen mene(s)tystarina siitä tulee!
Ostin 9 pakettia popcornia valmiiksi. Euroilla.

Anonyymi kirjoitti...

"DealShakeria on naurettavaa edes verrata Grouponiin. DealShakerissa vain OneLife jäsenet voivat toimia ostajina. Hyvin todennäköisesti suurimmassa osassa "diilejä" pitää maksaa euromääräinen osa, josta firma vetää 50% palkkion(!) itselleen (25% 2 viikon promon ajan). "

> Onelifen ja Dealshakerin jäseneksi voi rekisteröityä veloituksetta samoin kuin Grouponinkin eli kynnys kokeilla ostamista on pieni. Toiseksi euromääräisestä osuudesta (max. 50% hyödykkeen hinnasta) palkkio on 25%. Eli esim. jos tuote maksaa 10€, niin kulu on 1,25€. Tuotteen kokonaisarvosta kulu on vain 12,5% ja euromääräisestä osuudesta 25%. Vähintään siis 5€ pitää maksaa onecoineina ja onecoinien osuudesta ei mene kuluja. Kuluja vertaamalla Dealshaker pärjää hyvin Grouponille. Kolmanneksi kulu on jatkossakin 25% euromääräisestä arvosta ainakin backoffisesta löytyvien materiaalien perusteella. 50%:iin kulu euromääräisestä osuudesta nousee samojen materiaalien perusteella silloin jos haluaa nostaa diilinsä näkyvyyttä listojen kärjessä ja haluaa päästä Onelifen sähköpostituslistalle jossa diili mainitaan.

Anonyymi kirjoitti...

Onelifen ja Dealshakerin jäseneksi voi rekisteröityä veloituksetta samoin kuin Grouponinkin eli kynnys kokeilla ostamista on pieni.

Miten ostat, jos rekisteröidyt ilmaiseksi eikä sinulla siis ole coineja tai Euroja tilillä? Pitää joko 1) Ostaa paketti ja lisäksi vielä tunkittaa että saa euroja tilille 2) Pyytää joltain verkostolinjalta että siirtää sinulle coineja tai euroja OneLife tilille. Lisäksi jos et osta koulutuspakettia 14 päivän kuluessa, tilisi jäädytetään. Varsin kätevää ostamista!

Kolmanneksi kulu on jatkossakin 25% euromääräisestä arvosta ainakin backoffisesta löytyvien materiaalien perusteella. 50%:iin kulu euromääräisestä osuudesta nousee samojen materiaalien perusteella silloin jos haluaa nostaa diilinsä näkyvyyttä listojen kärjessä ja haluaa päästä Onelifen sähköpostituslistalle jossa diili mainitaan.

DealShakerin FAQissa ADVERTISING FEES -kohdassa sanotaan "All Cash/EUR sales will be charged 50% advertising fee for the administrative services that DealShaker provides. For the lauch of the software DealShaker will be running a special promotion of 25% advertising fee for every Deal Merchants run before March 1, 2017."

Eli suomeksi: 50% veloitetaan palkkioina kaikista euro-myynneistä. Maaliskuun 1. päivään asti promona vain 25%.

Myöskin ToS:issa sanotaan että 25% on vain maaliskuun 1. päivään asti:
"Regular Advertising Fee is calculated based on the Cash Value of the Promotional Deal Offering Price. Until March 1, 2017 the adv. Fee will equal 25% of the cash value."

Featured diileissä cash/EUR osuus tulee olla vähintään 20%
"Featured Deals Advertising Fee will require that the Cash Value of Promotional Deal Offering Coupon Price constitutes at least 20% of the Deal Coupon Price."

Referenssilinkit:
DealShaker FAQ: https://dealshaker.com/en/help-center/faq/general-questions
ja sieltä "ADVERTISING FEES"

DealShaker ToS: https://dealshaker.com/en/info/terms-and-conditions

Petteri Järvinen kirjoitti...

Verkostomarkkinoinnin siunaus ja kirous samanaikaisesti on se että mukaan pääsee kuka tahansa taustoista riippumatta. Tosin ei siinä mitään pahaa ole minun mielestäni jos joku rikastuu talouskoulutusta myymällä.

Kuka tahansa? Wahlroos nyt sattuu olemaan Ruja-jumalattaresta seuraava, kiertää maailmalla yhtiön virallisena edustajana. Samoin tekee ex-maajohtaja Vuorinen.

Vai miljonääriksi talouskoulutusta myymällä - siinä on hauska ristiita! Eikös niistä ostajista pitäisi tulla miljonäärejä myyjien sijaan?

Onecoin-kauppojen aukeaminen kertoo valuutan toimivuudesta. Lohkoketjusta se ei kerro mitään, eikä tarvitsekaan, koska jo määritelmän mukaan

a) yhden yhtiön hallussa oleva tietokanta ei voi olla mikään lohkoketju (blockchain)
b) lohkoketju on muuttumaton, sen korvaaminen uudella (1.10.2016) rikkoi kaiken
c) lohkoketjua ei voi edes teoriassa avata jälkikäteen, kuten Ruja on luvannut tehdä - se on käsitteellinen mahdottomuus, jonka ymmärtää jokainen, joka vähänkin viitsii perehtyä aiheeseen

Miten Dealshakeriin voi rekisteröityä kuka tahansa, jos max 50 % hyödykkeen hinnasta voi olla euroina, eikä loppuihin vaadittavia Onecoineja saa muuten kuin "koulutuspaketteja" ostamalla?

Anonyymi kirjoitti...

Miten Dealshakeriin voi rekisteröityä kuka tahansa, jos max 50 % hyödykkeen hinnasta voi olla euroina, eikä loppuihin vaadittavia Onecoineja saa muuten kuin "koulutuspaketteja" ostamalla?

Niin ja siis hulluinta on että ethän pysty itse siirtämään edes euroja omalle OneLife tilillesi! Ainoat vaihtoehdot tällä hetkellä ovat 1) tunkituspalkkio 2) joku muu siirtää tunkituslinjastasi sinulle euroja. Ja tätä hökötystä hehkutetaan Grouponin kilpailijana.. Hohhoijjaa.

Netti on täynnä paljon parempia ja halvempia kauppapaikkoja. Jos haluaa kryptovaluuttaa käyttää, hyvä kauppapaikka on OpenBazaar, joka ei ota mitään palkkiota ja kaikki kauppa tapahtuu bitcoineissa. OpenBazaarissa käytetään multi-signature bitcoin tiliä varmistamaan kaupan ja maksun onnistuminen. Eli kaupantekotilillä on kolme private-avainta, ja bitcoinien siirto onnistuu kahdella avaimella kolmesta. Myyjällä, ostajalla ja moderaattorilla on kullakin yksi avain.

Jos myyntitapahtumasta ei tule kiistaa johon tarvittaisiin moderaattoria, myyjä ja ostaja voivat välittömästi hyväksyä bitcoin siirron eikä tarvi odotella rahojaan viikkoja kuten DealShakerissa. Eikä OneLifen kyseessä ollessa ole varmaa että saa edes niitä eurojakaan kotiutettua, edes sen 30€ kotiutusmaksun jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

"Miten ostat, jos rekisteröidyt ilmaiseksi eikä sinulla siis ole coineja tai Euroja tilillä? Pitää joko 1) Ostaa paketti ja lisäksi vielä tunkittaa että saa euroja tilille 2) Pyytää joltain verkostolinjalta että siirtää sinulle coineja tai euroja OneLife tilille. Lisäksi jos et osta koulutuspakettia 14 päivän kuluessa, tilisi jäädytetään. Varsin kätevää ostamista!"

> Nopein tapa lienee vaihtoehto kaksi eli rekisteröityä veloituksetta jäseneksi henkilön kautta jolla on sekä onecoineja että euroja backoffisessa. OneCoineja ja euroja voi siirtää kätevästi ja nopeasti verkostolinjassa. Jäädytys ei kuulemma koske veloituksettomia Onelife/Dealshaker-tilejä joissa on aktiviteettiä dealshakerin suuntaan.

"Referenssilinkit:
DealShaker FAQ: https://dealshaker.com/en/help-center/faq/general-questions
ja sieltä "ADVERTISING FEES"

DealShaker ToS: https://dealshaker.com/en/info/terms-and-conditions"

> Jostain syystä johtuen ehdoissa on vielä poikkeavuuksia jos vertaa tietoa mikä löytyy dealshakerin sivuilta ja tietoa joka löytyy Onelifen backoffisesta.

"Onecoin-kauppojen aukeaminen kertoo valuutan toimivuudesta. Lohkoketjusta se ei kerro mitään, eikä tarvitsekaan, koska jo määritelmän mukaan

a) yhden yhtiön hallussa oleva tietokanta ei voi olla mikään lohkoketju (blockchain)"

> En ole asiantuntija lohkoketjun suhteen, joten voisitko kertoa miten esim. pankki voisi kehittää oman lohkoketjun, jos yhden yhtiön hallussa oleva tietokanta ei voi olla mitenkään lohkoketju? Miksi siis esim. pankeilla voisi olla oma lohkoketju ja OneCoinilla ei sellaista voisi olla? Käsittääkseni monet pankit tutkivat mahdollisuutta hyödyntää lohkoketjuteknologiaa. Lisäksi uskoakseni pankit käyttäisivät OneCoinin tapaan mahdollisesti suljettua lähdekoodia, vai olenko väärässä?Anonyymi kirjoitti...

En ole asiantuntija lohkoketjun suhteen, joten voisitko kertoa miten esim. pankki voisi kehittää oman lohkoketjun, jos yhden yhtiön hallussa oleva tietokanta ei voi olla mitenkään lohkoketju? Miksi siis esim. pankeilla voisi olla oma lohkoketju ja OneCoinilla ei sellaista voisi olla? Käsittääkseni monet pankit tutkivat mahdollisuutta hyödyntää lohkoketjuteknologiaa. Lisäksi uskoakseni pankit käyttäisivät OneCoinin tapaan mahdollisesti suljettua lähdekoodia, vai olenko väärässä?

Käsittääkseni privaatissakin lohkoketjussa pitäisi olla vähintään 2 eri toimijaa jotta privaatissa lohkoketjussa olisi edes teoriassa järkeä tavallisen tietokannan sijaan. Yhden osapuolen privaatissa lohkoketjussa ei ole juuri järkeä. Petteri voi valaista asiaa tarkemmin.

Anonyymi kirjoitti...

Jos koulutus on se juttu jonka takia OneCoiniin mennään mukaan, niin miksi Ruja hehkuttaa näitä turhanpäiväisiä splittejä ja tuplauksia sen sijaan että sanoisi "nyt samalla rahalla tuplasti KOULUTUSTA!?"

Ja miksi kalleimmissa paketeissa koulutussisältö on sama, ainoastaan saatuja tokeneita ja splittejä on eri määrä? Eivätkö ne tokenit olekaan vain ilmaisia harjoitusvälineitä vailla mitään arvoa?

Anonyymi kirjoitti...

Kerrotko Petteri nyt että miksi Rujaa ja kaikkia yhtiössä palvelevia ihmisiä sekä professoreita jotka ovat mukana mm. OneAcademyn arvottomia koulutuspaketteja olleet luomassa ei ole pidätetty ja viety oikeuteen ja tuomittu kun kerta tämä on niin selvä huijaus sinun mielestä. Sillon olisin ehkä huolissani jos kukaan ei tietäisi kuka on yhtiön omistaja mutta kun kaikki on täysin avointa ja ollut alusta lähtien. Ja vielä avoimemmaksi muuttuu listautumisen johdosta.

Anonyymi kirjoitti...

"Miksi siis esim. pankeilla voisi olla oma lohkoketju ja OneCoinilla ei sellaista voisi olla? Kä sittääkseni monet pankit tutkivat mahdollisuutta hyödyntää lohkoketjuteknologiaa."

Pankkien tutkimukset ovat normaalia yritysten tuotekehitys- ja tutkimustoimintaa, josta ei välttämättä synny mitään käyttökelpoista. Sitäpaitsi monet asiat viittaavat siihen, että Onecoinilla ei mitään lohkoketjua edes ole, vaan sekin on huijausta.

Vaikka Onecoin ei olisikaan huijaus, niin systeemi olisi susi myös siinä mielessä, että käyttäjien avaimet eivät ole heidän omassa hallussaan, kuten Bitcoinissa.

Bitcoinin kaltaisessa maksujärjestelmässä on kaksi ratkaistavaa ongelmaa:

- Ainoastaan tilin haltija voi allekirjoittaa maksumääräyksen. Tämä oli ratkaistu jo ennen Bitcoinia digitaalisella allekirjoituksella. Se vaatii tilin omistajan hallinnassa olevan avaimen, mistä onecoinistit eivät varmaan koskaan ole kuulleetkaan huolimatta kattavasta alan "koulutuksesta".
- Tilin haltija ei saa käyttää samoja rahoja kahteen kertaan. Tätä varten on louhinta. Onecoinin kaltaisessa järjestelmässä tilin haltija ei voisi käyttää rahoja useaan kertaan, koska Onecoin kontrolloi kaikkia tapahtumia. Louhinta ei tuo mitään lisäetua, vaan syö ainoastaan turhaan sähköä.

Anonyymi kirjoitti...

"Kerrotko Petteri nyt että miksi Rujaa ja kaikkia yhtiössä palvelevia ihmisiä sekä professoreita jotka ovat mukana mm. OneAcademyn arvottomia koulutuspaketteja olleet luomassa ei ole pidätetty ja viety oikeuteen ja tuomittu kun kerta tämä on niin selvä huijaus sinun mielestä. Sillon olisin ehkä huolissani jos kukaan ei tietäisi kuka on yhtiön omistaja mutta kun kaikki on täysin avointa ja ollut alusta lähtien. Ja vielä avoimemmaksi muuttuu listautumisen johdosta."

En ole Petteri, mutta tähän voinen silti vastata. Ensinnäkin, "professorit" jotka tuota koulutusta ovat tuottaneet eivät välttämättä tiedä että heidän tekstejään edes käytetään. Niillekin joille materiaalista on maksettu, on yleensä jätetty kertomatta että kyse on verkostomarkkinointihuijauksesta. Yksi paljastunut esimerkki tällaisesta huijauksesta on Tri. Numan Ulku (University of South Australia) jolle maksettiin parista koulutusvideosta, ja jolla ei ollut aavistustakaan kenen kanssa on oikeasti tekemisissä.

Toisekseen, jos yhtiö on niin avoin niin kerropa sitten kuka/ketkä sen omistaa, ketä on yhtiön hallituksessa, mikä on sen osakepääoma ja liikevaihto, ja mihin maahan se on rekisteröity.

Anonyymi kirjoitti...

Kerrotko Petteri nyt että miksi Rujaa ja kaikkia yhtiössä palvelevia ihmisiä sekä professoreita jotka ovat mukana mm. OneAcademyn arvottomia koulutuspaketteja olleet luomassa ei ole pidätetty ja viety oikeuteen ja tuomittu kun kerta tämä on niin selvä huijaus sinun mielestä. Sillon olisin ehkä huolissani jos kukaan ei tietäisi kuka on yhtiön omistaja mutta kun kaikki on täysin avointa ja ollut alusta lähtien. Ja vielä avoimemmaksi muuttuu listautumisen johdosta.

Ei hyvää päivää. Yhtään mikään Onecoinissa ei ole avointa. Ei tilinpäätökset, omistusjärjestelyt, ei kerrota mitään teknisestä toteutuksesta, ei kerrota teknisestä henkilökunnasta tai onko yhtiöllä edes Chied Technology Officeria, ei kerrota yhtään mikään. 20 pankkitiliä on avattu ja suljettu *peiteyhtiöden* nimillä, mutta silti Onecoin on menettänyt ne. Todella avointa toimintaa kun rahoja on pitänyt lähettää milloin minkäkin peiteyhtiön tilille johonkin Afrikkaan ja Aasiaan.

"Kryptovaluuttaa" oman väitteensä mukaan louhiva OneCoin ei ilmoita edes miten paljon kolikoita on "louhittu", vaan laskuri onecoin.eu/tech näyttää nollaa ja on ollut jo 5 kuukautta jumissa. Syy tähän on ilmeinen. Ei haluta näyttää että Onecoinin laskennallinen puutaheinää markkina-arvo on nyt jo noin 90 miljardia euroa, ja lisääntyy miljardilla eurolla joka toinen päivä, vaikka kolikoita ei voi edes myydä, ei siirtää vapaasti toisille.

Onecoin ja Ruja väittävät että heillä on lohkoketju josta voi nähdä kaikki käyttäjien transaktiot: https://www.youtube.com/watch?v=LjukfnKK6G4&t=108
No ei voi jäsenet edes omia transaktioitaan nähdä vieläkään yli kahden vuoden jälkeen. Todella avointa toimintaa juu.

Tämän syyn voi päätellä myös siitä että ei julkinen kolikkolaskufunktio https://www.onecoin.eu/tech/other/getCoinsMined/ näytti pelkästään lukuna kolikoiden louhintamäärän jonkin aikaa, mutta tätä lukua ei syyskuun 1. päivän jälkeen (kun kolikoita aloitettiin luomaan 50000 kpl minuutissa) ole koskaan päivitetty julkiseen laskuriin onecoin.eu/tech puolelle, ja nyt pääsy myös tuohon getCoinsMined -sivuun on estetty.

Aivan käsittämätöntä että kryptovaluutta -yhtiö ei näytä luomiensa kolikoiden määrää, vaikka laskuri olisi äärimmäisen helppo toteuttaa, aivan helvetin avointa toimintaa juu.

Tuonne Academyynhan oli joku Australialainen professori jotain materiaalia tehnyt. Häneltä kysyttäessä tyypillä ei ollut mitään aavistustakaan mistään Onecoinista. Luullut kyseessä olleen ihan vain yleisestä talouskoulutusmateriaalin myymisestä ja ostamisesta. Todella avointa toimintaa..

Voisin jatkaa tätä listaa vielä pitkään. Onecoinin toiminta on itseasiassa täydellinen vastakohta avoimuudelle.

Syy miksi nämä tyypit ovat vielä vapaana on yksinkertaisesti se, että isojen kansainvälisten huijausten tutkinta on käsittämättömän paljon aikaa vievää puuhaa. Mutta kansainvälistä yhteistyötä käsittävää tutkintaa on käynnissä. Tosin KRP tuskin on siinä mukana.

Anonyymi kirjoitti...

Bulgarialaisen talouslehti Capitalin mukaan, joka on näitä OneCoinin epäselvyyksiä tutkinut, viiden OneCoiniin liittyvän yhtiön johtoon on tullut viime marraskuussa 25 vuotias Bozhidar Zahariev, jolla on on historiaa bulvaanina toimimisesta ennenkin.

Ei ole hirveän avoimesti tällaisestakaan julkisesti yhtiön puolelta ilmoiteltu.. :D

http://www.capital.bg/biznes/finansi/2016/12/09/2879358_doktor_ruja_i_menidjurut_ot_moderno_predgradie/

Anonyymi kirjoitti...

Tuo on niin tyypillistä huijaritoimintaa, että valehdellaan kaiken olevan avointa, kun sitten asioita tarkasteltaessa yhtään mikään ei ole avointa.

Mutta tunkeille riittää se että joku rikollinen kylmästi väittää kaiken olevan avointa. Tunkki uskoo ja levittää sanaa avoimuudesta eteenpäin.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Miksi siis esim. pankeilla voisi olla oma lohkoketju ja OneCoinilla ei sellaista voisi olla? Käsittääkseni monet pankit tutkivat mahdollisuutta hyödyntää lohkoketjuteknologiaa. Lisäksi uskoakseni pankit käyttäisivät OneCoinin tapaan mahdollisesti suljettua lähdekoodia, vai olenko väärässä?

Pankilla ei voi olla omaa lohkoketjua, mutta pankeilla voi olla yhteinen lohkoketju. Mitä useampi pankki on mukana, sitä parempi. Lohkoketju varmistaa, että kaikilla pankeilla on yhdenmukainen käsitys tehdyistä rahansiirroista pankkien välillä, ja ettei mikään pankki pysty huijaamaan (pankki tuskin huijaisi, mutta yksittäinen työntekijä tai pankin verkkoon tunkeutunut rikollisryhmä voisi sen tehdä). Lohkoketjun ansiosta raha voisi liikkua pankkien välillä lähes välittömästi ja ilmaiseksi, nythän tilisiirrot pankeista toiseen kestävät ja maksavat ihan liikaa.

Samasta syystä pankit eivät luota suljettuun lähdekoodiin. Lohkoketjutekniikan pitää joko olla avointa tai ainakin lähdekoodin pitää olla pankkien it-osastojen itsensä tarkistettavissa. (Sivumennen sanoen Microsoftin koodi on suljettua, mutta Brysselissä on suojattu tila, jossa isojen yritysten edustajat voivat käydä tutkimassa esim. Windowsin lähdekoodia, joten tällainen käytäntö on yleinen)

Pankkien avoimen lähdekoodin lohkoketjutekniikasta esim. https://www.reddheads.com/en/why-are-banks-falling-over-themselves-to-open-source-their-blockchains/

Tässä OP:n tiedote asiasta: https://www.op.fi/op/op-ryhma?cid=-73775&srcpl=4

SB kirjoitti...

Yhtiö, joka on ilmoittanut louhittujen varojen olevan lohkoketjussa jota ei sitten olekaan (http://onecoinonelifefacts.blogspot.fi/2017/02/analysis-of-onecoin-blockchain-part-7.html) on huijari. Mitään muita todisteita ei tarvita. Lohkoketjun puuttuminen vesittää kaikki yrityksen antamat väitteet ja lupaukset ja pörssiin listautuminen, Dealshaker, yms on vain lisäajan ostoa. Ja lisäaikaahan tässä on on pari vuotta ostettu.

Anonyymi kirjoitti...

Onecoinissa on niin paljon epäkohtia, ettei yksikään -kukaan-, joka siihen perehtyy usko sen tulevaisuuteen, ei edes ne henkilöt, joita tiedän, että on mennyt tyhmyyksissään ostamaan "koulutuspaketin"

Tämän perustelu kouluttamattomille on aivan yhtä vaikeaa, kuin:
-" Miksi yrityksessäni on YT -neuvottelut" - "Vaikka se ahne ja paska suuryrityksen pomo sai siltikin 100.000€ palkkaa"
-"kaikki poliitikot on pasmoja, koska niiden mielestä pitää leikata etuuksia"
-"Miksi sossu ei maksa mulle isompaa kämppää"
Ä... ja ne miljoonat muut asiat, joita ei elämämkoulussa ole opetettu.

Onecoinin puolustajat, onko näihin yksinkertaisiin kysymyksiin teillä mitään vastausta, ilman ympäripyöreitä selityksiä:
1: miksi yksikään merkittävä talousalan lehti ei ole kirjoittanut tästä?
2: miksi ei kukaan akateemisesti koulutettu, talousalan tunteva henkilö puolusta tätä omalla nimellään?
3: miksi akateemisesti koulutetut ihmiset eivät lähde tähän mukaan?
4: miksi maailman suurimman kryptovaluutan, jonka marketcap on lähes 100M€ tarvitsee listautua?
5: miksi markkinapaikalla edelleen tarvitaan euroja?

...ja miljardi muuta kysymystä OneCoinista itsestään, johon en edes jaksa mennä.

Oletko muuten pohtinut, miksi yrityksen kaikki avainhenkilöt on "Verkostomarkkinointi -taustaisia"?
-kaikissa muissa, siis KAIKISSA MUISSA Suuryrityksissä on tässä vaiheessa ammattilaisista koottu johtoryhmä ja hallitus, jotka rakentavat yrityksen strategiaa omalla nimellään, sekä rekryävät yritykseen ammattilaisia- sekä ammattijohtajia, onecoin ei yhtään?

Kyseessä teknologiayritys, joka ei kerro edes oman CTO:n nimeä? - ainiin, tämäkin on teille tuntematon käsite, joten tarkoitan teknologiajohtajaa: KUKA vastaa onecoinin ratkaisukehityksestä?
-äläkä vertaa tässä Bitcoiniin, se on ainut poikkeus 10.000 yrityksen joukossa.

Ihan anonyyminä kyselen, kun en jaksa Elämänkoululaisten paskamyrskyjä.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Edes tuota analyysiä ei tarvita, koska "yhtiön sisäinen lohkoketju" on looginen mahdottomuus. Lohkoketjulla ei ole mitään merkitystä, jos siinä on vain yksi jäsen, joka voi manipuloida tietoja miten tahtoo. Yhtä lailla mahdotonta on luvata "avata" lohkoketju myöhemmin. Jos ketju ei ole avoin alusta lähtien, sen myöhemmällä avaamisella ei ole mitään merkitystä.

Ja jos yhtiöllä ei ole lohkoketjua, sillä ei voi myöskään olla kryptovaluuttaa sanan nykyisessä merkityksessä. Joko yhtiöllä on pelkkää leikkirahaa (merkintöjä Excelissä) tai sitten sillä on jokin ihan uudenlainen maailmanluokan kryptovaluutan innovaatio. Kumma, etteivät kerro tekniikasta tai edes teknisistä henkilöistä mitään.

deckfromacard kirjoitti...

"4: miksi maailman suurimman kryptovaluutan, jonka marketcap on lähes 100M€ tarvitsee listautua?
5: miksi markkinapaikalla edelleen tarvitaan euroja?
"
Helpotetaan vielä kahdella kysymyksellä:
6: miten kryptovaluutta jota ei voi vaihtaa vapaasti voi olla markkina-arvoltaan yli kaksi kertaa kaikkien muiden kyrptovaluuttojen yhdistetty markkina-arvo?
tai kääntäen:
7: miksi missään muussa kuin onecoinin omassa pörssissä ei voi vaihtaa kryptovaluuttaa jonka markkina-arvo ylittää bitcoinin markkina-arvon moninkertaisesti?
Luulisi että kaikkien etu olisi saattaa noin hyvä ja haluttu kryptovaluutta avoimeen vaihdantaan.

Anonyymi kirjoitti...

Siis Onecoinin markkina-arvo on nyt lähes 90 miljardia Euroa, miljardin lyhenne suomenkielessä on mrd, ei M.

OneCoinin markkina-arvon manuaalinen laskenta: https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718162306/

Tarkalleen ottaen markkina-arvo on nyt:
(187660 * 50000) + 1986580000 * 7.85€
11369580000 kolikkoa * 7.85€ = 89.2 miljardia euroa, ja se kasvaa noin miljardin joka toinen päivä.

Kaikkien muiden kryptovaluuttojen markkina-arvo coinmarketcapin mukaan on nyt 17.45 miljardia.
Eli OneCoinin markkina-arvo olisi siten yli 5 kertainen kaikkien kryptovaluuttojen markkina-arvoon, ja noin 6 kertainen Bitcoinin markkina-arvoon.

Ei ihme ettei onecoin.eu/tech ilmoita laskurissaan tuota kolikoiden määrää, josta tuon markkina-arvon saisi tunkkikin aika helposti laskettua. Eihän tuossa ole mitään järkeä, ja markkina-arvon kasvu senkun vain kohta kiihtyy, kun "difficulty barometer" menee 100%:iin ja kolikon arvo taas nousee.

Eikö tunkit tosiaan tajua miten epärealistisella tasolla kolikon hinta on jo nyt, ja mitä merkitsisi jos kolikko tulisi noteerattavaksi julkisesti? Tajuaako tunkit kuinka paljon noita kolikoita on markkinoilla joista kukaan ei maksa edes kymmenesosaa Rujan ilmoittamasta hinnasta julkisessa pörssissä, tuskin edes sadasosaa kun lopulta tyhmimmillekin selviää ettei OneCoin toimi oikeana kryptovaluuttana. Ei taida tunkit tajuta kuinka epärealistinen yhtälö tässä on kyseessä ja joka päivä se tulee markkinahinnan puolestakin entistä epärealistisemmaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Tuohon Grouponiin kun tunkit yrittävät epätoivoisesti DealShakeria verrata..

Aika hauska että Grouponin markkina-arvo on noin 2 miljardia taalaa.
Onecoin tuottaa kolikoita joiden Ruja-arvo on 2 miljardia taalaa - vajaassa neljässä päivässä. :D

Eikä tunkit ihmettele että missään olisi mitään outoa. :D

Anonyymi kirjoitti...

No johan alkoi tapahtumaan, VAUUU! OneLife luo ympäristöön vaikutusta kuin metrinen halko. Eli eipä näytä olevan mitään merkitystä kenellekään, eipä. Täysin merkityksetön asia näyttää olevan koko konsepti tunkkeineen:). Petterikin höyryää kuin järkensä menettänyt höyrypää, savu nousee nupista niin ettei eteensä näe:).

Anonyymi kirjoitti...

Huijarien tarkoitus on tehdä tästä täydellinen rikos ja hyvin ovat siinä onnistuneet toistaiseksi. Kiitos EU:n joko korruptuneiden tai tietämättömien velttojen lainvalvojien ja viranomaisten.

Anonyymi kirjoitti...

On se niin perseestä, että Petteri ja muropojat eivät saa kiukuttelullaan viranomaisia heittämään onecoinisteja putkaan, on se niin perseestä. KIITOS Suomen lainvalvojien ja viranomaisten, ettäivät he lähde kyseisten höyrypäiden juoksuteltavaksi ja taluteltavaksi. Nythän viranomaiset nimenomaan näyttävät pitävän selkärankansa ja se on todella tärkeä asia.

Anonyymi kirjoitti...

Jenkeissäkin viranomaiset pitävät selkärankansa, eikä sinnä coinisteilla ole enää asiaa virallisesti, kiitos suurempien valvontaresurssien ja huijausten tuntemuksen.

Kaippa se KRPkin herää joskus parin vuoden päästä kun muualla maailmassa on jo huijareiden jahti täydessä käynnissä. Italiassahan huijaustoiminta jo loppuikin.

Mutta joo, coinistit saavat kyllä Suomessa kiittää todellakin KRPtä täydellisestä kyvyttömyydestä ja asiantuntemattomuudesta tämän huijauksen suhteen.

Anonyymi kirjoitti...

Todiste siitä että KRP on täysin kyvytön ja asiantuntematon OneCoinin suhteen on myös siinä, että viimeisestä lausunnosta on jo yli vuosi aikaa. Nyt coinistit kuten Ken Labine suoraan valehtelee isoissa kansainvälisissä eventeissä omissa esityksissään että KRP tutki Onecoinia läpikotaisin 5 kuukautta ja totesi sen lailliseksi.

Näin KRP:tä suorastaan käytetään huijauksen markkinoinnissa valheellisesti hyväksi, eikä KRP silti tee asialle yhtään mitään. -> Täydellistä asiantuntemuksen puutetta KRP:ssä. Suorastaan nolottaa Suomen poliisin puolesta.

Anonyymi kirjoitti...

Ei kyllä ole täysin mahdotonta että KRP:n tutkija on saanut huijausjärjestöltä avustusta, jotta ei jakele sen enempää varoituksia. Nykyäänhän tuota KRP:n yli vuoden takaista lausuntoa ja siitä väännettyä valheellista tulkintaa käytetään yhtenä pääargumenttina Onecoinin laillisuudesta eventeissä ja netissä.

Jo pelkästään uuden varoituksen antaminen olisi ehkäissyt tätä ensimmäisen lausunnon hyväksikäyttöä, mutta ei. KRP:n hiljaisuuden ansiosta huijarit ovat todennäköisesti netonneet kymmenien miljoonien lisätulot tunkeilta, eli voisi jopa sanoa että KRP on epäsuorasti avustanut rikollista toimintaa. Todellakin kelpaa coinistien KRP:tä kiitellä.

Anonyymi kirjoitti...

Ookkona nää Oulusta pelkääkkö nää polliisia:)

Anonyymi kirjoitti...

Ookko nä Oulusta pelkääkkö nä polliisia:)

Anonyymi kirjoitti...

"c) lohkoketjua ei voi edes teoriassa avata jälkikäteen, kuten Ruja on luvannut tehdä - se on käsitteellinen mahdottomuus, jonka ymmärtää jokainen, joka vähänkin viitsii perehtyä aiheeseen"

> Voisitko kertoa mahdollisimman yksinkertaisesti henkilölle joka ei lohkoketjua ymmärrä ennestään, että miksi lohkoketjua ei voi avata jälkikäteen? Tai sitten antaa jonkun tutustumisen arvoisen linkin aihepiiriin.

Anonyymi kirjoitti...

"Yhtiö, joka on ilmoittanut louhittujen varojen olevan lohkoketjussa jota ei sitten olekaan (http://onecoinonelifefacts.blogspot.fi/2017/02/analysis-of-onecoin-blockchain-part-7.html) on huijari. Mitään muita todisteita ei tarvita. Lohkoketjun puuttuminen vesittää kaikki yrityksen antamat väitteet ja lupaukset ja pörssiin listautuminen, Dealshaker, yms on vain lisäajan ostoa. Ja lisäaikaahan tässä on on pari vuotta ostettu."

> Onko käynyt mielessä että OneCoinilla ei kenties ole mitään intressejäkään ilmoittaa totuudenmukaisia tietoja lohkoketjustaan backoffisen screeneillä? Kyseessä on tällä hetkellä suljettu lähdekoodi ja sitä kenties halutaan suojella. Totuus lohkoketjusta ilmennee vasta pörssilistautumisen yhteydessä keväällä 2018 tai sitten kun alkaa tulemaan auditointi-raportteja uudesta lohkoketjusta 10/2016 alkaen samalla tavalla kuin vanhasta lohkoketjusta syyskuuhun 2016 asti. Auditointi-raportit OneCoinin vanhasta lohkoketjusta 9/2016 asti löytyvät OneLifen backoffisesta.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Voisitko kertoa mahdollisimman yksinkertaisesti henkilölle joka ei lohkoketjua ymmärrä ennestään, että miksi lohkoketjua ei voi avata jälkikäteen?

Jos pistää rahojaan kryptovaluuttaan, kannattaisi ottaa selvää mikä on lohkoketju ja onko Onecoinilla sellaista.

Luulisi, että tämä asia selvitetään koulutuksessa ensimmäisenä. Oletko tutustunut lainkaan koulutusmateriaaleihin? (ei silti, että niistä välttämättä olisi apua - näkemissäni pdf-tiedostoissa mainittiin kryptovaluutoista vain Bitcoin ja sekin ainoastaan pari kertaa, ilmeisesti Onecoinista ei löytynyt mitään kopioitavaa?).

Aloita vaikka tästä suomenkielisestä Wikipedia-artikkelista: https://fi.wikipedia.org/wiki/Lohkoketju

Sen jälkeen lisää kotitehtäviä ennen kuin tulet tänne kehumaan Onecoinin luotettavuutta.

Anonyymi kirjoitti...

"Jos pistää rahojaan kryptovaluuttaan, kannattaisi ottaa selvää mikä on lohkoketju ja onko Onecoinilla sellaista."

> Ensinnäkin olen ostanut rahoillani talouskoulutusta - en kryptovaluuttaa.

Toiseksi et ilmeisesti kykene tai halua vastata kysymykseeni yksinkertaisesti. On taitoa kertoa monimutkainen asia yksinkertaisesti. Antamasi linkki on kaukana yksinkertaisesta.

"Sen jälkeen lisää kotitehtäviä ennen kuin tulet tänne kehumaan Onecoinin luotettavuutta."

> En kehu OneCoinin luotettavuutta - kerron vain faktat ja oman mielipiteeni faktojen perusteella asiaa kohtaan. Ihan samalla tavalla kuin sinäkin kerrot omat mielipiteesi - tosin sillä erotuksella että sinä et aina viitsi tarkastaa faktoja asioita kohtaan ennen kuin laukaiset omat mielipiteesi OneCoinia/Onelifea kohtaan.


Anonyymi kirjoitti...

Totuus lohkoketjusta ilmennee vasta pörssilistautumisen yhteydessä keväällä 2018 tai sitten kun alkaa tulemaan auditointi-raportteja uudesta lohkoketjusta 10/2016 alkaen samalla tavalla kuin vanhasta lohkoketjusta syyskuuhun 2016 asti. Auditointi-raportit OneCoinin vanhasta lohkoketjusta 9/2016 asti löytyvät OneLifen backoffisesta.

Eli coinistien mielestä jonkun yhden työntekijän kerrostaloasunnossa toimiva S-Systems:in raportti, jossa joku Atanas kertoo aina samoin että "meidän mielestämme kolikoita ei ole louhittu lohkokehtjun ulkopuolella", on joku todistus lohkoketjun oikeellisuudesta?

Ei helevata, tässä alkaa itsekin miettiä pitäisikön lähteä huijausuralle, kun ihmisiä on noin käsittämättömän helppo huijata. Senkun vain kirjoittaa jotain paskaa että joo näin on, niin tietämättömät idiootit ovat aivan tohkeissaan että "niinhän se täytyy olla kun tuossa noin lukee". Ei vit**, ei helvetti.

Anonyymi kirjoitti...

Oikeasti coinistit, perehtykää tähän, jota voitte jopa itse kokeilla:
http://onecoinonelifefacts.blogspot.fi

Ja verratkaa tuon Atanasin jostain bulgarialaisesta kerrostalolähiöstä lähtöisin olevaan raporttiin.

Kumpi vaikuttaa perusteellisemmalta analyysiltä? Kummassa on materiaalia jolla voitte jopa itse testata tätä ns. lohkoketjua..

deckfromacard kirjoitti...

Itseasiassa yksityisen lohkoketjun (retardi idea alunperinkin) voisi jälkikäteen avata olettaen että seuraavat ehdot täyttyvät:
1) Lohkoketju on täydellinen
2) Lohkoketju on virheetön
3) Alkuperäinen hallinnoija kykenee ylläpitämään >50% hajautetun laskennan kapasiteetista siihen asti kunnes toimijoita on niin monta että yksikään yksittäinen toimija ei voi enää saavuttaa >50% kapasiteettia.

Nämä ehdot eivät OneCoinilla täyty. Jos nyt hetken virheellisesti oletamme että OneCoinin lohkoketju on olemassa, se ei ole täydellinen (Ruja on sanonut että KYC leivotaan lohkoketjuun ja jokainen kolikko korvamerkitään KYC-omistuksella mutta KYC dokumentit pysyvät OneCoinin omistuksessa ja vain OneCoin voi purkaa niiden salauksen. Toisin sanoen vaikka lohkoketju hajautettaisiin, se olisi tarvitsisi silti OneCoinin yksinomistuksessa olevan lisäkkeen toimiakseen. Samoin Genesis-lohkon datassa näkyy vain yksi transaktio jossa ovat kaikki vanhan lohkoketjun kolikot. Kolikoiden omistajuuden tietäminen vaatii ulkopuolista lisädataa joka on OneCoinin yksinomistuksessa.
Lohkoketju (jos yhä elämme illuusiossa että se olisi olemassa) ei myöskään olisi virheetön. Jo yksistään lohkoketjun louhinnan pysähdyksissä ollessa "louhitut" kolikot kertovat että lohkoketjun data ei ole validia.
Ja pahantahtoisen kaappauksen estämiseen tarvittavaa konetehoa voimme vain arvailla. Luultavasti Kiinan bitcoin-louhijat voisivat konetehollaan helposti dominoida OneCoinin lohkoketjua siirtäen kaikki varat omaan kassiinsa, olettaen että he lähtisivät heti alusta mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ensinnäkin olen ostanut rahoillani talouskoulutusta - en kryptovaluuttaa.

Juu aivan varmasti olisit ostanut talouskoulutusta, vaikka et olisi saanut OC:n tokeneita, eikö niin? Pelkkä talouskoulutushan se pelkästään oli ostoksesi syy, kuten kaikilla sioittajilla.
Se on hyvä sioittaa omaan koulutukseen!

Anonyymi kirjoitti...

Vielä coinistit jaksaa täällä nimettömänä yrittää tuota "ostin vain koulutusta".
Miksi? Kaikki, siis aivan kaikki tietää, että coinien saanti tuossa on se minkä takia sioitetaan rahaa. Väsyttävää että joku viitsii anonyymisti väittää että juu pelkästään koulutuksesta maksoin, vaikka Tom McMurrainkin sen jo päästi suustaan että Onecoin todellinen myyntiartikkeli on tokenit, ja siksi USAn markkinoille ei ollut lopulta asiaa.

SB kirjoitti...

Anonyymi:
Onko käynyt mielessä että OneCoinilla ei kenties ole mitään intressejäkään ilmoittaa totuudenmukaisia tietoja lohkoketjustaan backoffisen screeneillä? Kyseessä on tällä hetkellä suljettu lähdekoodi ja sitä kenties halutaan suojella. Totuus lohkoketjusta ilmennee vasta pörssilistautumisen yhteydessä keväällä 2018 tai sitten kun alkaa tulemaan auditointi-raportteja uudesta lohkoketjusta 10/2016 alkaen samalla tavalla kuin vanhasta lohkoketjusta syyskuuhun 2016 asti. Auditointi-raportit OneCoinin vanhasta lohkoketjusta 9/2016 asti löytyvät OneLifen backoffisesta.


Heh heh heeh :) Sen lisäksi, että tunkit ovat maksaneet maltaita olemattomasta "talouskoulutuksesta" he saavat eteensä satunnaislukugeneraattorin luomia lukusarjoja. Tuo voisi olla jopa tottakin, ainakin mitä tulee noihin http://onecoinonelifefacts.blogspot.fi sivulla esitettyihin faktoihin.

Auditointiraportteja ei enää tule, kysy vaikka OC-supportista.

Anonyymi kirjoitti...

"Ja pahantahtoisen kaappauksen estämiseen tarvittavaa konetehoa voimme vain arvailla. Luultavasti Kiinan bitcoin-louhijat voisivat konetehollaan helposti dominoida OneCoinin lohkoketjua siirtäen kaikki varat omaan kassiinsa, olettaen että he lähtisivät heti alusta mukaan."

Konetehoa dominoiva taho voi sensuroida transaktioita, ei siirtää rahoja omaan pussiinsa (poislukien lohkopalkkiot). Olettaen siis että käyttäjät kontrolloivat omia avaimiaan.

Onecoin voi siirtää rahoja omaan pussiinsa, koska se kontrolloi louhinnan lisäksi kaikkia avaimia (olettaen että heillä oikeasti on olemassa yksityinen lohkoketjunsa).

Kiinan Bitcoin-louhijat eivät vaivaudu sabotoimaan arvotonta lohkoketjua. Siihen koko lohkoketjun idea osittain perustuukin. Bitcoin-verkossa on paljon laskentatehoa, mutta vain sen takia että Bitcoin-tokenit ovat arvokkaita. Vähemmän arvokkaissa lohkoketjuissa on vähemmän laskentatehoa.

Anonyymi kirjoitti...

No mutta Kari sano jo Tampereella että on jo tuhansia kauppapaikkoja missä voi käyttää OC jo nyt! Ja Kari ei valehdellut, vai mitä tunkit?

DS nyt tuli sen jälkeen, ai että kohta saa nauraa.

Anonyymi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

(Sorry, English) Article/report on the much-praised (by OneCoin/OneLife represenatives that is, but worthless audit reports is in the making and will be published on OneCoinOneLifeFacts.blogspot.bg tomorrow.

The auditors took the FAKE Block and Transaction simulation data for granted. For instance, they explicitly ignored Token transactions, i.e. in fact they ignored the complete "mining" process.

In other words, the auditors ASSUMED that the Block and Transaction data, produced by the Blockchain Simulation software, represented real, meaningful transactions, which is not the case.

Considered on its own (i.e. ignoring the context and meaning) these OneCoin Blockchain Simulation data are consistent. Based on this WRONG assumption the auditors did not lie when they wrote their worthless conclusions.

Another point worth mentioning is that all audit reports which currently are available in the onelife.eu backoffice relate to "Blockchain Version 1". On 1 October 2016 the "new and improved" Version 2 started. The only connection between Versions 1 and 2 is the starting balance in the OneCoin accounts.
So even IF the audit reports would have had any value, they refer to Block and Transaction data which are not available anymore.

Anonyymi kirjoitti...

Onecoin on kieltämättä kyllä erittäin viihdyttävää sivusta seurattavaa. Vihdoinkin kun tunkit huomasivat, että kolikoilla ei tee yhtään mitään, niin päätuote siirtyi jostain kumman syystä pelkästään koulutuksen myyntiin. Edelleen kyllä ihmettelen, että saako monta kymmentä tonnia kiinni laittamalla sitten parempia videoita ja lukemista? Luulisi ainakin olevan jo tuohon hintaan laadukasta koulutusta.

Anonyymi kirjoitti...

Jos olen oikein ymmärtänyt, OneCoin myy talouskoulutusta. Kun maksaa, saa pari kansiota papereita sekä voi katsoa joitain videoita, asioista jotka voi opiskella itse muualtakin. Lisäksi koulutuspaketin kylkiäisenä saa monipolirahaa, tai siihen verrattavissa olevaa paperia, joka ei kelpaa missään vaihdonvälineeksi. Ei tuossa varmaankaan mitään laitonta ole.

Tuon tiedon valossa kannattaa käyttää omat rahat vaikka limonaadiin, saa virkistävää juotavaa, hyvän mielen ja palauttaessa tölkin, vielä pantinkin itselleen. Tarpeeksi kun juo limonaadia, panteista muodostuu jo sievoinen summa.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Miksi Ruja Ignatova puhuu kaikkialla kryptovaluutasta ja Onecoinista, jos yhtiön tuote onkin talouskoulutus? En ole ikinä kuullut Rujan puhuvan koulutuksesta. Ruja ei ole "education-queen" vaan "crypto-queen" - actually she should be called scam-queen.

Anonyymi kirjoitti...

Petteri, väitätkö kuitenkin että on queen? :D Teksissäsi nimittäin lukee:

"And that's exactly what Ruja Ignatova and his scammer fellows are counting on."

10onecoinsand10eurosforfree@gmail.com kirjoitti...

"Onecoin on kieltämättä kyllä erittäin viihdyttävää sivusta seurattavaa. Vihdoinkin kun tunkit huomasivat, että kolikoilla ei tee yhtään mitään, niin päätuote siirtyi jostain kumman syystä pelkästään koulutuksen myyntiin."
"Lisäksi koulutuspaketin kylkiäisenä saa monipolirahaa, tai siihen verrattavissa olevaa paperia, joka ei kelpaa missään vaihdonvälineeksi."

> Tänään, 16.2 avautuu dealshaker.com kauppa-alusta jossa onecoineilla ja euroilla voi shoppailla. Eli nyt kolikoilla todellakin tekee jotain ja kolikot käyvät vaihdonvälineenä. Talouden opiskelua ja shoppailua - elämä on kivaa!

Anonyymi kirjoitti...

^Olet oikeassa. Elämä on kivaa. Näin hauskaa ei ole ollutkaan sen jälkeen, kun anopin tissit jäivät mankelin väliin XD Tunkkien hölmöydelle nauraminen alkaa olla jo ikiliikkujan luokkaa. Ei nauru lopu, ei sitten millään.

Petteri Järvinen kirjoitti...

"Ruja Ignatova and his scammer..."

Thanks for noticing this, now fixed.

OTH, I guess Ruja is not the mastermind here. The real scammers are hiding behind her skirt... cherchez l'homme!

Anonyymi kirjoitti...

Olet sinä Petteri säälittävä ihminen, ei voi muuta sanoa.

Anonyymi kirjoitti...

DealShaker.com has now been updated. It no longer shows the annoying "Will be opened on February 16th" banner but instead the very familiar "Coming soon" which you can also see in xcoinx.com

Anonyymi kirjoitti...

"Olet sinä Petteri säälittävä ihminen, ei voi muuta sanoa"

Onecoinisti on ehtinyt tännekin. Eikö tällaisena päivänä pitäisi olla ostoksilla Dealshakerissa? Tulee parempi mieli, kun pääsee käyttämään niitä kolikoita.

Petteri Järvinen kirjoitti...

DealShaker on avautunut.

Tarjolla mm. suomalaisia klapeja sekä (nimestään huolimatta) virolaisia emäskapseleita.

Lupauksen DealShakerin avautumisesta Onecoin on pitänyt.

Anonyymi kirjoitti...

Olen nyt kuukauden verran seurannut vierestä tätä YksKolikko touhua, sen jälkeen kun minulle tätä loistavaa mahdollisuutta rikastua tarjottiin. Käytin vapaa-ajastani samaisena päivänä 15 minuuttia asiaa tutkiakseni. Ymmärrän, että vituttaa olla köyhä pimeässä ja kylmässä maassa. Koittakaa silti ihmiset tajuta, että jos joku on liian hyvää ollakseen totta, niin se todellakin on sitä. Laittakaa rahanne ennemmin vaikka lottoon. Sekin on varmempi tapa rikastua.

Kiitos Petteri hyvistä artikkeleista ja kaikille muillekin asiasta bloggaaville. Tästä on tullut hyvä illanviettotapa, seurailla minkälaisilla kiertoilmaisuilla ja tekosyillä nämä veijarit puolustelevat valheitaan.

deckfromacard kirjoitti...

22. päivä pääsevät OneCoin-sijoittajat ostamaan iPadeja hintaan 0€ + 54,29 ONE.
KYLLÄ - iPad viralliseen kurssihintaan ja PELKILLÄ OneCoineilla ilman käteisosaa!!!

(Pitää noutaa myymälästä.)

deckfromacard kirjoitti...

Ai niin, unohdinko mainita että myymälä on Panamassa? :D

Anonyymi kirjoitti...

Olet Petteri nyt kaksi vuotta väittänyt että Onecoin ei tule koskaan käymään maksuvälineenä, olet nyt väärässä ja koko ajan kasvavassa määrin. Joka päivä tulee lisää diilejä ympäri maailman, toiset varmasti parempia ja toiset huonompia tarjouksia. Ostajahan sen lopulta päättää mitä sieltä haluaa tai tarvii etkä sinä vai mitä olet mieltä? Mikä mahtaa olla sinun seuraava selitys? Kova olet niitä keksimään ainakin, se on huomattu. Mutta jatka vaan samaa rataa, narrin leima alkaa olla jo syvällä otsassasi joka tapauksessa.

SB kirjoitti...

Anonyymi sanoi...
Olet Petteri nyt kaksi vuotta väittänyt että Onecoin ei tule koskaan käymään maksuvälineenä...


Unohditkohan jotain. Onecoinin piti olla parempi kryptovaluutta kuin Bitcoin, koska heillä on parempi ja tehokkaampi lohkoketju. Missä kohdassa se lohkoketju on pudonnut pois pelistä ja pitikö niin käydä? Ehkä lohkoketju haudataan vähin äänin nyt kun on osoitettu sen olevan täysi bluffi. Vuosi menee taas rapiasti kun kukaan ei enää muistakaan koko lohkoketjun olemassaoloa. Eikä reissatessa paljon ehdikään ajatuksia uhraamaan mokomalle sivuseikalle, kun käy ostelemassa Panamasta halpoja (?) tabletteja. Momondon mukaan Panamaan pääsee halvimmillaan alle kolmella tonnilla. On se erinomainen kauppa-alusta. Giganttikin kohta sulkee ovensa kun tekniikkaa saa dealshi... shakerista halvemmalla.

Anonyymi kirjoitti...

"Anonyymi Anonyymi sanoi...
Olet Petteri nyt kaksi vuotta väittänyt että...
"

Vau. Netistä voi ostaa halkoja. Melkein kaikki "diilit" vaativat euroja. Lomakämpän viikkovuokra oli siitä samasta mökistä halvempi suoraan netin välityspalvelusta kuin mitä pelkkä euro-osuus DealShakerissa. Ja sitten vielä OneCoinit päälle.
Kerropas Anonyymi suoraan: tätäkö ovat odottaneet ne ihmiset jotka ovat laittaneet tuhansia euroja - jos ei jopa kymmeniä tuhansia - "tulevaisuuden maksuvaluuttaan"? Ovatko he todellakin maksaneet tuhansia euroja siitä että voivat kaksi vuotta myöhemmin maksaa euroilla ylihintaa nettikaupassa? Sitäkö heille luvattiin?

Anonyymi kirjoitti...

Ei tuolla aivan kaikki ylihintaista ole. Saattaa siellä jotain varastettua tavaraa saada kohtuu edullisestikin, jos siis toimitus ikinä saapuu perille. :D

https://dealshaker.com/en/deal/apple-iphone-6s-plus5-5-128gb-accept-50-onecoin-as-payment/xrOWxh3CWbA0uDJTMSD5390nEW7ROkUz1ylAWsrMnXs~

Toki jäätävän ylihintaista löytyy esim. AliExpressiin verrattuna:
http://i.imgur.com/eWvVZOt.jpg

Anonyymi kirjoitti...Niin Petteri, oliko klapitarjous hyvä vai?

Anonyymi kirjoitti...

https://bitminer.io/1327848 Ennemmin louhin tuolla oikeita bitcoineja,Millä on jopa arvoa ja voi maksaa.

Anonyymi kirjoitti...

Jaha, joko joku Onecoin tunkki tunkittaa jo seuraavaa scämmiä.
Bitminer.io ei kovin mairittelevia kommentteja saa: https://bitcointalk.org/index.php?topic=1571743.0

deckfromacard kirjoitti...

Puhutaan hetki vielä siitä miten OneCoin-sijoittajille on "myyty vain koulutusta":
Maajohtaja Rujan luvalla Tommi Vuorinen:
https://www.youtube.com/watch?t=21m36s&v=Uk1g2KwECJo
Kohdasta 21 minuuttia 35 sekuntia:
"Meillä aukeaa nyt jo 2.3.[2016] ensimmäiset kaupat - meille tulee ulkopuoliset kauppapaikat. Tarkoittaa sitä että meille tulee oma kauppapaikka-alusta. Sieltä te voitte ostaa suoraan OneCoineilla mitä tahansa tuotteita ja palveluita. Sinne tule 50 000 kauppapaikkaa nytten ihan ensimmäisten joukossa."​
Ja kohdasta 22 minuuttia 33 sekuntia:
"...meidän OneCoin-MasterCard..."​
(ottaa massen lompakosta)
"...tää on vähän käytetty mut se on tän näköinen."​
(selittää hetken verkostoista)
"...voi käyttää missä tahansa päin maailmaa - 36 miljoonaa kauppapaikkaa missä MasterCard käy. Ja tähän tulee konvertaatio[sic] varmaan jo tän vuoden aikana."​

Niin kumpaa tässä ihmisille myytiin? Koulutusta vai valuuttaa?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Niinpä:

"Kaikki jotka ovat tässä huoneessa: kun te otatte tämän asian tosissanne, te olette vuoden päästä taloudellisesti riippumattomia. Ymmärrättekö te?"

Ei koulutuksella pääse taloudellisesti riippumattomaksi.

Ei tosin ole päässyt Onecoin-sijoituksillakaan.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Olet Petteri nyt kaksi vuotta väittänyt että Onecoin ei tule koskaan käymään maksuvälineenä, olet nyt väärässä ja koko ajan kasvavassa määrin.

Onecoin ei ole vielä maksuväline vaan jäsenten välinen leikkiraha, eräänlainen kuponki.

Palataan maksuvälineeseen sitten, kun Onecoineja voi hankkia kuka tahansa ja niillä voi maksaa kuten Bitcoineilla nyt.

Jaakko kirjoitti...

Dealshaker. Varmaan rumin ja epäilyttävin kauppapaikka ikinä mitä olen nähnyt. ;D

Anonyymi kirjoitti...

Todella hyvää talouskoulutusta. Hinta määräytyy kysynnän ja tarjonnan perusteella aina. Puhun nyt oikeasta hinnasta enkä DcRujan käsilaukusta vedetystä hinnasta. Talousrikollinen Doctor on tainnut ostaa sitä paitsi oman tohtorin koulutuksensa postimyynnistä. Pätevä taustatiimi tässä
Onecoinissa, 5 tuntematonta Intialaista ja keulahahmona talousrikollinen. Väitän että 99% jäsenistä ei ole lukenut tai tutustunut "koulutusmateriaaliin", mutta Sörkässä siihen on aikaa tutustua, sitten kun KRP vihdoin viheltää pelin poikki. Itse olen kyllä sitä mieltä, ettei Oneconnia tarvitsi tuomita kuin holhoukseen tai mielentilatutkimukseen.

Anonyymi kirjoitti...

Onecoin ei ole vielä maksuväline vaan jäsenten välinen leikkiraha, eräänlainen kuponki.

Palataan maksuvälineeseen sitten, kun Onecoineja voi hankkia kuka tahansa ja niillä voi maksaa kuten Bitcoineilla nyt.


Selitykset ei tuolta Petteriltä lopu, sinähän olet kovasti pitänyt ääntä että sillä ei kukaan tule koskaan mitään maksamaan. Miten se on vain jäsenten välinen leikkiraha kun DealShakerissa olevat yritykset sen hyväksyvät maksuvälineenä ja tämä on vasta edelleen aivan alussa?

Anonyymi kirjoitti...

Ottaako hieman koville, ota jotain rauhoittavaa.

Anonyymi kirjoitti...

"Anonyymi Anonyymi sanoi...
Ottaako hieman koville, ota jotain rauhoittavaa."


Vähän veikkaan, että Onecoinisteja alkaa ottamaan koville kun vihdoinkin tajuavat mihin ovat mukaan lähteneet. Miksi meitä muita ottaisi koville, kun ei tähän mitään olla sijoitetukaan, eli ts. hävitty?

Aikamoinen Ebay nimittäin tuo Dealshakerikin, kun diilitkin vaan hupenee kokoajan: http://i.imgur.com/JlvkvqD.png

Ja suurin osa vaatii vielä lisäksi euroja maksettavaksi. Eikö sen Onecoinin pitänyt olla se tulevaisuuden maksuvaluutta? Koomisinta tässä on, että Onecoineja ei voi vaihtaa missään euroiksi ja ainoa tapa tuhlata niitä on ostaa Dealshakerista käärm... Köh... partaöljyjä tai joitain muutamista muista tuotteista, jotka saa suomeen kuljetettuna. Osa tuotteista kun pitää lunastaa paikan päältä kupongilla ja osassa tapauksissa sekin on vain pelkkä alennus. Vai joko coinistit on ryminällä menneet tuhlaamaan kolikkonsa Dealshakeriin? Tosin miksi noita Onecoineja kannattaisi maksuvälineenä käyttääkään, kun kolikoille luvataan kokoajan arvon nousua. Sitä en tosin edelleenkään ymmärrä mistä se arvo syntyy. Voiko tosiaan Ruja määritellä tämän yksipuolisesti.

Eli kaikinpuolin kolikko on maksuvälineenä kannattamaton, kun arvo nousee kokoajan ja sijoituksena vieläkin kannattamattomampi, kun sijoitustaan ei saa vaihdettua takaisin euroiksi. Ihmettelen suuresti, että ketkä tähän koijaukseen oikeasti mukaan lähtee.

Anonyymi kirjoitti...

Buahahaahahahaaaaaaaaaaasa

SB kirjoitti...

Dealshaker, varsinainen tehosekoitin.
Tänään olisi ollut mahdollista ostaa huippuhalpa IPad panamalaisesta atk-liikkeestä mutta nyt diiliä enää löydy (404 virhe).
Dealshaerin toiminta ei siis poikkea yhtiän muusta linjasta mitenkään. Luvataan asioita ja totuus paljastuu kun luvattu määräaika tulee vastaan. Taitaa olla, että kauppa on käynyt Rujan mielestä liian kuumana ja peli piti puhaltaa poikki.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä on todelliset Bitcoinin tarvitsijat eli ei siis mikään ihme, että FBI ratsasi itselleen Silk Road kauppapaikan Bitcoinit: https://dnipress.com/fi/posts/cia-maailman-johtava-huumekauppias/

Anonyymi kirjoitti...

Bitcoiniahan tarvitsevat nimenomaan FBI:n ja CIA:n kaltaiset maailmaa hallitsevat ja pyörittävät tahot. Bitcoin on mahdollistanut heidän törkytouhunsa täydellisesti eli Bitcoin on kuin suunniteltu sekä rakennettu siihen tarkoitukseen. Rahaa noiden kyseisten tahojen takana on pilvin pimein joten Bitcoinejakin nuo voivat vaikka ostaa niin paljon kuin vain haluavat. Ja Bitcoiniinko ei voisi vaikuttaa mikään taho millään tavalla eikä ohjailla sitä, pelkkää urbaani legendaa nuokin höpötykset.

Anonyymi kirjoitti...

Mutta kuka tarvitsee onecoinia, muut kuin kansalaisia koijaavat tunkittajat.
Eiköhän tääkin kusetus ole aika päätepisteessään? Korjatkaa jos olen väärässä. Sinne meni "sioitukset" jäljelle jäi vaan harmi omasta tyhmyydestä?

Anonyymi kirjoitti...

Tarkennan nyt vain näitä kohtia enkä puutuu muuhun. Koulutuspaketteja siis on 7 eri sisältöistä. Paketit on uusittu 2016 kesäkuussa. Petteri, tietosi koulutuspakettien sisällöistä on siis vanhentunutta, eli toistat vanhaa tutkimatta faktoja, sekä väärää. Miksi haluat jakaa niistä väärää tietoa?

Laillisuuslausunnot ovat ulkopuolisen tahon valitsemien lakitoimistojen tekemiä, ei Rujan eikä yhtiön valitsemien, vaan myöhemmin yhteistyöhön alkaneen yrityksen teetättämiä. Näin tämä yritys tarkisti OneCoinin laillisuuden ja sen jälkeen päätti alkaa yhteistyöhön. Täysin OneCoinista riippumattomia lakifirmoja.

JOS KRP:n mielestä tässä systeemissä olisi joltain osin ollut jotakin laitonta, kyllä OneCoin olisi silloin edennyt edes esitutkintaan. JOS he olisivat jotakin laitonta havainneet, ei OneCoinia enää olisi Suomessa.

Avoimen lähdekoodin kryptovaluutat - miten niille käy uuden rahanpesulain muutoksen myötä? Mielenkiinnolla seuraan, koska niitäkin minulta löytyy. OneCoin on jo tämän tulevan lain mukainen. Tässä rahanpesulaissa määrätään mm., että avoimen lähdekoodin kryptovaluuttaa maksuksi hyväksyvien pitää kerätä maksajien henkilötiedot. Valtaosa avoimen lähdekoodin kryptovaluuttamäärästä käytetään maksuna mustassa pörssissä. Kuulin, että jopa 80 %, mutta en ole tätä tarkistanut mistään mustaa valkoisella.

Tämä samainen rahanpesulaki tullee estämään sen, että ei OneCoinin lähdekoodia ehkä voi julkaista, se ei ehkä ole silloin enää laillista julkaista. Ja kuten joku aiemmin mainitsi, kun pankit tai valtiot tekevät oman kryptovaluutan, he eivät tule tekemään sitä julkisella lähdekoodilla. Varsinkaan tuon uuden lain jälkeen, koska sen jälkeen maksaminen on kyllä mahdollista, mutta todella paljon haastavampaa. "Ostan tuolta kaupasta, mutta ensin lähetän passista kopion ym. dokumentit, odotan hyväksyntää, kauppa hyväksytään, maksu lähtee, saan tuotteet. Sitten ostan tuolta toisesta kaupasta ja taas laitan passin kopion ja muut, odotan hyväksyntää jne..." Eli varmaankin keskityn avoimen lähdekoodin valuutoissa itse valuutan ostoon ja myyntiin. Jokapäiväiseen käyttöön ne olisivat liian työläitä minun makuun.

Linkit direktiiviin, mikä on kyseisen lain ohjeistus.
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/HTML/?uri=CELEX%3A52016PC0450&qid=1473022176874&from=FI
https://ec.europa.eu/transparency/regdoc/rep/1/2016/FI/1-2016-450-FI-F1-1.PDF

Anonyymi kirjoitti...

Bloggeri-kirjoittajat saavat muuten aika huomattavia summia kuukaudessa kaikista klikkauksista. Kumppanini piti bloggeria, aloitti n. 5 vuotta sitten ja ei ole kohta kahteen vuoteen kirjoittanut sinne sanan sana - kahteen vuoteen!!! Ja silti hän sai joulukuultakin jopa 64 € täältä bloggerista rahaa - tyhjästä. Juttujen negatiivisuus puri kuulemma paremmin kuin positiivisuus, draamahakuisuus ennen tosiasioita ja mitä kaikkea hän luetteli.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Tarkennan nyt vain näitä kohtia enkä puutuu muuhun. Koulutuspaketteja siis on 7 eri sisältöistä. Paketit on uusittu 2016 kesäkuussa. Petteri, tietosi koulutuspakettien sisällöistä on siis vanhentunutta, eli toistat vanhaa tutkimatta faktoja, sekä väärää. Miksi haluat jakaa niistä väärää tietoa?

Voitko kuvata koulutuspakettien nykyisen sisällön? Oliko mielestäsi OK myydä kirjoista kopioitua englanninkielistä pdf:ää tuhansien eurojen hinnalla kesäkuuhun 2016 asti?

Laillisuuslausunnot ovat ulkopuolisen tahon valitsemien lakitoimistojen tekemiä

Näkemäni laillisuuslausunnot liittyvät vain kryptovaluuttaan yleensä. Missään lausunnossa ei ole otettu kantaa Onecoinin todelliseen liiketoimintaan tai toiminnan laillisuuteen. Jokainen ymmärtää, ettei oikean yhtiön tarvitse piilotella avainhenkilöitään eikä talouslukujaan saati vältellä julkisuutta.

Avoimen lähdekoodin kryptovaluutat - miten niille käy uuden rahanpesulain muutoksen myötä? ... Tässä rahanpesulaissa määrätään mm., että avoimen lähdekoodin kryptovaluuttaa maksuksi hyväksyvien pitää kerätä maksajien henkilötiedot.

Et taida ymmärtää, mitä avoin lähdekoodi tarkoittaa? Se ei liity mitenkään rahanpesulakien muuttumiseen eikä käyttäjien anonymiteettiin.

Tämä samainen rahanpesulaki tullee estämään sen, että ei OneCoinin lähdekoodia ehkä voi julkaista, se ei ehkä ole silloin enää laillista julkaista.

Ihan höpö-höpöä.

Ja kuten joku aiemmin mainitsi, kun pankit tai valtiot tekevät oman kryptovaluutan, he eivät tule tekemään sitä julkisella lähdekoodilla.

Varmasti alkavat. Kukaan ei luottaisi suljetun lähdekoodin kryptovaluuttaan oikeassa rahaliikenteessä.

SB kirjoitti...

Anonyymi sanoi...

Mukakryptovaluutan edustaja luulee olevansa viisaskin jaellessaan linkkejä EU:n direktiiveihin ymmärtämättä silti tuon taivaallista koko asiasta. Windowsinkin lähdekoodi lienee julkista, kun sitä voi käydä tarkistamassa valvotussa tilassa.

Ihan tarpeetonta pyristellä enää, kun totuus on paljastunut petettyjen lupausten myötä. Pyramidin kaatuminen alkoi, kun pankkitilit menivät kiinni ja "koutuspaketteja" alettiin myydä bulvaanien kautta, seuraava niitti oli xcoinx:n sulkeutuminen, DS:n valemyyntikohteet, jne. Toivon mukaan Ruotsin päätös rajoittaa OC:lle meneviä maksuja johtaa huijauksen mastermindien kiinniottoon ja tuomitsemiseen. Tässä vaiheessa "koulutuspakettien" uudistamiseen vetoaminen on jo myöhäistä. Kaikki yhtiön antamat lupaukset on petetty tavalla tai toisella.

Laillisuuslausunnot on täysin sumutusta, ja kuten todettu eivät todista todellisen toiminnan laillisuutta mitenkään. Ja selväähän se on, eihän kukaan laitonta bisnestä voi lailliseksi määritellä yhdellä paperilapulla. Samoin on kolikkojen auditoinnin laita. Sumutetaan kansaa luulemaan, että joku arvoton paperinpala todistaisi jotain lohkoketjun olemassaolosta. Tämäkin myytti on itse asiassa murrettu mutta tosiuskovat eivät todisteisiin silti halua uskoa.

SB kirjoitti...

Stop the press!

Julkaisu väittää Rujan myyneen OC-päämajan.

https://translate.google.fi/translate?sl=auto&tl=en&js=y&prev=_t&hl=fi&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.capital.bg%2Fbiznes%2Fkompanii%2F2017%2F02%2F24%2F2923516_doktor_ruja_i_mistur_hursev%2F&edit-text=

Mites nyt suu pannaan. Rahavirrat on ilmeisesti tyrehtyneet ja jostain piti saada äkkiä massia lisää.

Anonyymi kirjoitti...

"Avoimen lähdekoodin kryptovaluutat - miten niille käy uuden rahanpesulain muutoksen myötä? ... Tässä rahanpesulaissa määrätään mm., että avoimen lähdekoodin kryptovaluuttaa maksuksi hyväksyvien pitää kerätä maksajien henkilötiedot.

Et taida ymmärtää, mitä avoin lähdekoodi tarkoittaa? Se ei liity mitenkään rahanpesulakien muuttumiseen eikä käyttäjien anonymiteettiin."

Kirjoittajan ymmärryksessä ei ole vikaa , haluat vain , Järvinen , ymmärtää sen tahallisesti väärin. Avoimen lähdekoodin valuutoissa on ongelmana nimenomaan anonyymius , koska kuka vain voi avoimen lähdekoodin louhintaohjelmalla aloittaa louhinnan , anonyymisti. Miten näiden louhijoiden/ avoimen lähdekoodin kolikoiden omistajien henkilöllisyys kerätään yhteiseen rekisteriin? Tästä puhutaan siinä laissa - keskitetty rekisteri , josta viranomaiset tarvittaessa voivat pyytää tietoja. Ja SE anonyymius on se mitä laki mm. tulee rajoittamaan. Hänhän kirjoittaa erikseen nimenomaan siitä , että käytettäessä tarvitaan henkilöllisyyden todentaminen.

Miksi muuten vääntelette erittäin usein toisten sanomisia , irroitatte asiayhteyksistä ja / tai tahallanne ymmärrätte väärin?

Ja Sebastian: kirjoittaja kirjoittaa artikkelissa vain omia arvailujaan , että mitä on tapahtumassa ja tapahtunut , ei todellakaan mitään faktaa. Aivan kuten sinä ja Petteri kirjoitatte omia mielipiteitä ja arvailuja.

Anonyymi kirjoitti...

"Windowsinkin lähdekoodi lienee julkista, kun sitä voi käydä tarkistamassa valvotussa tilassa."

Mikä takaa sen että juuri sinun käyttämäsi Windows ja sen lähdekoodi on on tarkastelun alla? Saako sen tarkistamasi Windows lähdekoodin kääntää itse omalla koneella ja omalla kääntäjällä jotta voi varmistua että käyttää juuri sitä itse tarkistettua Windowsia?

Anonyymi kirjoitti...

"Ja SE anonyymius on se mitä laki mm. tulee rajoittamaan."

Tämä ei liity mitenkään avoimen lähdekoodin käyttöön. Tietäisit jos vähänkään ajattelisit mitä avoin lähdekoodi tarkoittaa.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Saako sen tarkistamasi Windows lähdekoodin kääntää itse omalla koneella ja omalla kääntäjällä jotta voi varmistua että käyttää juuri sitä itse tarkistettua Windowsia?

Tällainen tarkastuspiste on Microsoftin Brysselin konttorissa, olen käynyt siellä. Koodia voi tarkastella suljetussa huoneessa ja sen voi kääntää itse, jonka jälkeen lopputulosta voi verrata tiivistefunktiolla myytäviin versioihin. Huoneeseen saa tuoda omia työkaluja (kuten tarkistussumman laskevan ohjelman), mutta mitään dataa ei saa viedä ulos.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Kirjoittajan ymmärryksessä ei ole vikaa , haluat vain , Järvinen , ymmärtää sen tahallisesti väärin. Avoimen lähdekoodin valuutoissa on ongelmana nimenomaan anonyymius , koska kuka vain voi avoimen lähdekoodin louhintaohjelmalla aloittaa louhinnan , anonyymisti. Miten näiden louhijoiden/ avoimen lähdekoodin kolikoiden omistajien henkilöllisyys kerätään yhteiseen rekisteriin?

Et edelleenkään ymmärrä, mistä on kyse. Avoimella lähdekoodilla ei ole mitään tekemistä louhijoiden anonymiteetin kanssa.

Onecoin käyttää mielikuvituksellisena myyntivalttina sitä, että jokaisen kolikon omistaja tiedetään. Kuinka moni haluaa käyttää rahaa, jonka koko historia olisi luettavissa lohkoketjusta? Haluaisitko, että naapurisi tai verottaja voisi tarkistaa, miten paljon OC-kolikoita olet käyttänyt ja miten paljon maksoit vaikka siitä Panamasta hakemastasi iPadistä? Muista, että lohkoketju on ikuinen, eli sen tiedot eivät koskaan vanhene, ja Ruja on luvannut avata lohkoketjun Bitcoinin tapaan (olkoonkin, että se on teoreettisesti mahdotonta).

Toinen juttu: miten ostajan ja myyjän henkilöllisyys tarkistetaan ja tallennetaan järjestelmään, kun joku ostaa vaikka 1,38 onecoinia maksavan tuotteen? Hän antaa kaksi kolikkoa myyjälle, joka palauttaa 0,62 kolikkoa takaisin. Miten niihin kirjataan uuden omistajan tiedot? Miten jonkun afrikkalaisen tai aasialaisen käyttäjän henkilöllisyys on ylipäätään tarkistettu? Entä kun niillä maksetaan yritykselle?

Jokaisen kolikon omistajan tallentaminen lohkoketjuun on teknisesti mahdotonta eikä edes käyttäjien oman edun mukaista. Sen ymmärtää jokainen, joka ajattelee omilla aivoillaan eikä usko kaikkea satu-setien höpö-juttuja.

Anonyymi kirjoitti...

miks te täällä puhutte aina pahaa onecoinista? miks te vainoatte niitä? onks he teille jotenki uhkaks vai mitä? mitä hyötyä teille on siitä pahan puhumisest? joka myyntikoulutuksessa on mulleki aina opetettu, että naapurista eikä sen tuotteista puhuta ikää pahaa, että siinä vaa menettää omat kasvosa ja uskottavuutesa. ...tai onks täällä ny kukaan muu omalla nimellä pahanpuhujista muutaku ite järvinen...

SB kirjoitti...

Anonyymi sanoi...
miks te täällä puhutte aina pahaa onecoinista?


Kertaapa parin vuoden takaa ne Onecoinista annetut suuret lupaukset ja tarkista tämän päivän tilanne (faktat) niin tiedät ettei kyse ole mistään mustamaalauksesta tai pahoista puheista. Onecoin on huijaus piste. Jos jollakulla on eriävä mielipide niin esittäköön todistetut faktat joilla osoittaa Onecoinin olevan jotain muuta kuin huijaus. Hiljaista tuntuu olevan ja syystäkin.

Anonyymi kirjoitti...

"Ja SE anonyymius on se mitä laki mm. tulee rajoittamaan.

Tämä ei liity mitenkään avoimen lähdekoodin käyttöön. Tietäisit jos vähänkään ajattelisit mitä avoin lähdekoodi tarkoittaa."

Kerro minulle mistä vaikka poliisi saa kaikkien avoimen lähdekoodin valuuttojen omistajien tiedot? Eikö he ole anonyymeja? Eikö nimen omaan avoimen lähdekoodin kryptovaluuttojen perustamisen syy ollut mm. , että on valuutta jota voidaan käyttää anonyymisti , irti valtioista ja pankeista? Ystävällisesti pyydän: kerro minulle yksi avoimen lähdekoodin kryptovaluutta , jonka kaikki omistajat ja käyttäjät tiedetään tarpeen vaatiessa?

Anonyymi kirjoitti...

"Huoneeseen saa tuoda omia työkaluja"

Esim. läppärin jolla voi tarkastelun kohteena olevan lähdekoodin kääntää omilla työkaluilla? Seriously?


"lopputulosta voi verrata tiivistefunktiolla myytäviin versioihin"

Mitäs funktiota käytetään? CRC? MD5?

Anonyymi kirjoitti...

hymm, miks niide pitäs teille todistella? ku eikös tää on vaan keskustelupalsta. ja teitäki on aika vähän kuitenki. eiks niillä oo omat kanavat missä keskittyvät siellä siihen sun perään kuuluttamaan todistettuihin faktoihi. ite ainakaan en tulis tänne sen takia kirjottelemaa.

mut hei otetaas yks bisse.

Anonyymi kirjoitti...

"Kerro minulle mistä vaikka poliisi saa kaikkien avoimen lähdekoodin valuuttojen omistajien tiedot? "

Eli toisin sanoen, väität että jos onecoin julkistaa suljetun lähdekoodinsa avoimeksi niin silloin se mystisesti hukkaa kaikki omistajien tiedot jotka sillä oli suljettuna?
(siis jos onecoinilla on edes lohkoketju jossa on valuutan omaistajien tiedot valuutan historian ajalta).

Mistä näitä sikiää?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Kerro minulle mistä vaikka poliisi saa kaikkien avoimen lähdekoodin valuuttojen omistajien tiedot? Eikö he ole anonyymeja?

Kerro minulle miten poliisi saa kaikkien Onecoin-omistajien tiedot? Ei mitenkään. Poliisi ei edes tiedä, onko koko valuuttaa olemassakaan. Eivät tosin tiedä hekään, jotka luulevat omistavansa rahoja.

Miten poliisi saa tietää kaikkien setelien käyttäjien henkilöllisyydet? Ei mitenkään, koska käteinen on anonyymiä.

avoimen lähdekoodin kryptovaluuttojen perustamisen syy ollut mm. , että on valuutta jota voidaan käyttää anonyymisti , irti valtioista ja pankeista?

Euroja voidaan käyttää nytkin anonyymisti. Ei kukaan tiedä, mitä teen pankkiautomaatista nostamillani seteleillä.

Avoin lähdekoodi liittyy rahan tekniikkaan. Vain avoimella lähdekoodilla voidaan varmistaa, että koodi toimii oikein ja on luotettavaa. Ei tällä ole mitään tekemistä itse valuutan tai sen louhimisen kanssa.

Kaikki luotettavat salausohjelmat ovat avointa lähdekoodia. Ei siksi, että niitä voisi käyttää anonyymisti (niinhän suljettujakin voi), vaan siksi, että koodista voi tarkistaa, toimivatko ne oikein eikä niihin ole piilotettu takaovia tms.

Onecoin on täysin salainen ja suljettu järjestelmä. Sen luotettavuus on kansainvälisten huijarien ja ambassadorien varassa. Niin, ja sitten on jokin narikka, joka tekee muka "auditointeja" ja vakuuttaa, että kaikki on ihan OK.

Jossain voi olla suljetun lähdekoodin kryptovaluuttoja, mutta eihän niillä ole mitään arvoa, koska kukaan ei voi tietää, miten rahat oikeasti luodaan ja millainen "palapeli" siellä on takana. Jos koodista löytyy hakkerin mentävä reikä, koko raha romahtaa.

Omistajatietojen tallentaminen lohkoketjuun on päätön idea, minkä jokainen ymmärtää kun alkaa pohtia, miten se käytännössä toimisi.

Ei ihme, että satumarkkinoijien puheet uppoavat ihmisiin, jotka eivät vaivaudu perehtymään edes perusasioihin ja ottavat hienot termit täydestä.

Anonyymi kirjoitti...

"Ostan tuolta kaupasta, mutta ensin lähetän passista kopion ym. dokumentit, odotan hyväksyntää, kauppa hyväksytään, maksu lähtee, saan tuotteet. Sitten ostan tuolta toisesta kaupasta ja taas laitan passin kopion ja muut, odotan hyväksyntää jne..."

Mistä onecoinistit ovat saaneet päähänsä että passin kopioita on turvallista lähettää ties mille huijareille? Moni voi vielä joutua kaiken muun lisäksi identiteettivarkauden uhriksi.

Anonyymi kirjoitti...


Eihän tavaroiden ostajan tarvitse mitään passin kopioita lähetellä.Sillähän on kuponki, jolla se saa tavaran tai palvelun. Todennäköisestu dealshaker jollain tavalla 'jäädyttää' ostajan tililtä tarvittavan katteen.

Anonyymi kirjoitti...

"Eihän tavaroiden ostajan tarvitse mitään passin kopioita lähetellä.Sillähän on kuponki, jolla se saa tavaran tai palvelun. Todennäköisestu dealshaker jollain tavalla 'jäädyttää' ostajan tililtä tarvittavan katteen."

Onecoinisti väitti, että EU suunnittelee lainsäädäntöä, joka vaatii passin lähettämistä ties minne. Ei edes EU ole niin tyhmä. Ei passi ole mikään käyntikortti, joka näytetään kaikille uusille tuttaville.

Anonyymi kirjoitti...


Ilmeisesti Suomessakin vaaditaan tai saatetaan vaatia tunnistautumista yli 1.000 euron käteissuorituksista tai pankit saattavat kysellä yli tonnin käteistalletusten perään. Tällöinkään ei passikopioita lähetetä mihinkään, varmaan korkeintaan vertaillaan pankkien kesken.

niin toivottavasti OneCoinilla on tietosuojaus kunnossa, ekana viedään koulutuksella rahan ja sitten luottokorttihuijauksilla rahat toiseen kertaan.

deckfromacard kirjoitti...

"OneLife-yhtiön tuote tällä hetkellä on talouskoulutus. Talouskouluksen kautta saa ilmaisia optioita kryptovaluuttaan. Jotkut liittyvät Onelifeen pelkästään talouskoulutusta saadakseen - ei niinkään kryptovaluutan vuoksi."

Nyt mainostetaan OneLifen puolelta "Power Pack"ia (eli yhtäaikaisesti ostetut Tycoon+, Premium ja Infinity paketit). Tämä hieno "koulutusmyynti" kuulemma antaa pääsyn kaikkiin seitsemään academyn tasoon.
Jos tässä kerran myydään vain koulutusta, miksi ihmeessä kukaan maksaa niistä Tycoon+ ja Premium - paketeista (academyn tasot 1-5 ja 1-6) kun Infinity paketti yksinään ostettuna antaa pääsyn niihin samoihin koulutusmateriaaleihin ja lisäksi siihen tasoon 7 jota korkeampaa ei tässä "power pack"issa kuitenkaan tule?

Vai voisiko olla että oikeana myynnin kohteena onkin OneCoinit joita saa moninkertaisen määrän pelkkään Infinity-"koulutukseen" verrattuna?

Niin Power Packille tulee hintaa noin 200 000€. Se on varmaan sitä hintansa väärtiä "laadukasta koulutusta" jota Anonyymi aiemmin kehui?

Anonyymi kirjoitti...

Wahlroos on vanha tekijä "alallaan". Kävi muuten kääntymässä myös aikoinaan Suomen Gladiaattoreissakin, kun tutustui porukkaan. Eli lähinnä Petteri Jussilaan ja muihin alan kavereihin.

Anonyymi kirjoitti...

IPO on nyt peruttu ja vaihdettu ICO:on.
https://www.youtube.com/watch?v=SL_tj3qN8L4&t=5m19s

Petteri Järvinen kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
SB kirjoitti...

IPOt ja pipot. Voisko joku selventää mitä niillä tarkoitetaan?