sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Onecoin järjesti taas lisäaikaa itselleen

Onecoin-väen hehkuttama "Lontoo mega-event" järjestettiin eilen. Vähät siitä, että paikka ilmoitettiin vasta viime tipassa ja silloinkin sen nimi oli kirjoitettu väärin. Satoja kannattajia oli kuitenkin löytänyt tilaisuuteen ja maksanut 100-300 euroa lipuistaan.

Jos he odottivat kuulevansa vihdoin kauppapaikoista, joissa rahojaan pääsisi käyttämään, he saivat pettyä. Ei mitään puhetta niistä, vaikka kauppojen piti alunperin avautua jo huhtikuussa. Nyt Ruja antoi rivien välistä ymmärtää, että "kolikkoja aletaan tuoda julkisuuteen vuoden loppuun mennessä". Se tarkoittaa myös kauppapaikkojen avautumista.

Kun katsoo Rujan esitystä videolta voisi luulla, että kyseessä on uskonnollinen herätyskokous. Kansa hurraa ja taputtaa Rujan puheille sisällöstä välittämättä tai sitä ymmärtämättä.

Ruja puhuu, kansa hurraa -- oli sisältö mitä tahansa.
Keskeinen uutinen oli se, että Onecoin luo uuden lohkoketjun, jossa kolikkojen määrä kasvaa nykyisestä 2,1 miljardista 120 miljardiin. Samalla louhinnan kestoon tuli kolmen vuoden lisäys.

Kaiken järjen mukaan tämän olisi pitänyt olla huono uutinen. Rahan määrän kasvattaminen noin 60-kertaiseksi pitäisi dilutoida jokaisen jo louhitun kolikon arvoa samassa suhteessa, mutta silti kansa hurrasi uutiselle.

Huippujuttu oli Rujan lupaus, että omistajien kolikkomäärät tuplataan ennen uuden lohkoketjun käyttöönottoa 1.10.2016. Valtavat suosionosoitukset, tietenkin -- minusta tuli miljonääri kaksi kertaa odotettua nopeammin!

Kukaan ei kysy, miten varallisuus voi kaksinkertaistua pelkällä kryptokuningattaren päätöksellä. Minä kysyn.

Kannattaako edes pohtia, miten vanha lohkoketju voidaan konvertoida uudeksi, johon mahtuu 120 miljardia kolikkoa? Sehän tarkoittaisi uutta algoritmia. Muutos pitäisi tehdä kaikkiin jo louhittuihin kolikkoihin -- eli lohkoketjua pitäisi muokata jälkikäteen, mikä on looginen mahdottomuus. Lohkoketjun idea on juuri siinä, ettei kukaan pysty muokkaamaan sitä jälkeenpäin. Jos tietokantaa pystyy muokkaamaan, se ei ole lohkoketju.

Entä miten on mahdollista, että kolikkoja syntyy nyt 1 440 000 vuorokaudessa, mutta uusi järjestelmä tuottaa 120 miljardia kolikkoa kolmessa vuodessa eli louhintateho kasvaa maagisesti monikymmenkertaiseksi?

Rujan perustelut kolikkojen määrän kasvattamiselle ovat naurettavat. Ei voi olla niin, että kolikot pitäisi käyttää kokonaisina. Sehän tarkoittaisi, että pieninkin niillä maksettava ostos maksaisi tällä hetkellä 6,3 euroa (tai sen monikerran). Jatkossa kolikon arvo nousee, jolloin ostokset tulevat yhä kalliimmiksi.

Bitcoinissa voi maksaa rahan murto-osilla, aivan kuten euro jakaantuu 100 senttiin. Rujan perusteluiden mukaan Onecoin olisi pienin rahayksikkö eli sentti, jonka arvo on kuitenkin kymmeniä euroja. Tässä ei ole mitään järkeä, tietenkään.

Toinen kiinnostava tieto oli se, että Onecoin tallentaa KYC-dokumentteja lohkoketjuun. Miten siis käy, kun lohkoketju avataan kaikille? Voivatko kaikki lukea aiempien asiakkaiden passi- ja luottokorttitietoja?

"OneCoin can be mined at least 3 more years"
Mutta turha näitä on pohtia. Mitä ilmeisimmin eilisen julkistuksilla haluttiin vain hämätä asiakkaita ja pidentää huijauksen toiminta-aikaa. Nyt luvataan, että Onecoin olisi "completely public in two years". Rujan puhe päättyy vielä rohkeampaan väitteeseen: "In two years nobody will speak about Bitcoins any more".

Onecoin - The Bitcoin killer (sure!)
Onecoin-Finland kertoo edelleen alkuperäistä tarinaa kolikoiden määrästä:

"Kun kaikki [2,1 mrd] on löydetty, ei uusia kolikoita enää synny"
Sivun lopussa luvataan edelleen kauppapaikkoja keväälle 2016 ja kesään mennessä 50 000 kauppapaikkaa. Yhtään ei ole näkynyt. Rahojaan sijoittaneet voivat vain istua kolikkojensa päällä ja suunnitella, mitä kaikkea sitten ostavatkaan, kun...

***

Viikon päästä "Itsenäiset Onecoin-jäsenet" järjestävät Tampereella rekrytointitilaisuuden, jossa on luvattu käsitellä mm. Lontoon-tilaisuuden antia.
OneCoin Tampere Event 18.6.2016
Pääsymaksu on 10 euroa. Harmi, ettei tilaisuus ole avoinna yleisölle -- mukaan pääsevät vain jäsenten kutsumat vieraat:

"Tämäkin sijoitus voi tuoda monta nollaa perään".
Tilaisuus pidetään Tampereen yliopiston suuressa salissa, mikä herättää joissakin luottamusta. Sopii ihmetellä, eikö yliopisto tarkista lainkaan tilansa vuokraajia? Olisiko suuri sali vuokrattavissa vaikka Helvetin enkelien vuosikokousta varten?

Yhdestä kohdasta olen sentään samaa mieltä: Älä anna naapurin tai jonkun muun tietämättömän hämätä sinua.

Toivottavasti joku tilaisuudessa kysyy yllä esittämiäni asioita Tommi Vuoriselta ja Kari Wahlroosilta. Jos niihin tulee uskottavat vastaukset, kirjoittakaa ne blogin kommentteihin, jotta me muutkin viisastumme. Mikäli vastaukset ovat luokkaa "mennään käymään Sofiassa, siellä asia selviää", puhuja on itsekin pihalla, eikä tähän huijaukseen kannattaa käyttää enempää aikaa -- saati sitten rahojaan.

Vielä parempi, jos joku videoisi tilaisuuden ja laittaisi vastaukset kaikkien nähtäville Youtubeen. Kun tarkoitus on levittää kryptovaluuttaa mahdollisimman laajalle, ei tilaisuudessa luulisi olevan mitään salattavaa.

***

Spiegelin uutisen mukaan Saksan finanssivalvonta BaFin on alkanut tutkia Onecoinin toiminnan lainmukaisuutta. Kuluttajien suojaamiseksi sijoituspalveluiden tarjoamista säädellään Suomessakin tiukasti, joten verkosto kiertää finanssipalvelulain pykäliä naamioimalla sijoitukset koulutuspakettien myynniksi. Sijoituspalvelulain valvonta kuuluu Suomessa Finanssivalvonnalle. Kahden kuukauden miettimisen jälkeen se vastasi Onecoinista kysyttäessä näin:

"Ilmoitukset finanssimarkkinoilla havaituista mahdollisista epäkohdista ja väärinkäytösepäilyistä ovat Finanssivalvonnalle tärkeä tietolähde. Finanssivalvonta ottaa tarveharkintansa perusteella ilmoituksessa esiin tuodut asiat huomioon valvontatoiminnassaan. Finanssivalvonta julkaisee tietoa toiminnastaan ja valvontatoimenpiteistään nettisivuillan (www.finanssivalvonta.fi)."

Eli "Hyvää päivää, kaunis ilma tänään". Voi olla, että Finanssivalvonta tutkii asiaa parhaillaan, eikä siksi halua kertoa mitään. Yhtä hyvin voi olla, ettei asia kiinnosta sitä. Siinä tapauksessa Saksan kollegojen esimerkki saattaa panna vauhtia rattaisiin meilläkin. Tähän asti sen paremmin verottaja, KRP kuin Finanssivalvontakaan ei ole pystynyt puuttumaan ilmiselvään pyramidihuijaukseen.

Kuuntelin vielä uudelleen Rujan esitystä, enkä voi kuin hämmästellä -- on tämä uskomaton seikkailu. Ruja voi puhua täyttä roskaa ja kansa hurraa päälle. Ihan oikeasti hei: uudessa lohkoketjussa ja 120 miljardissa kolikossa ei ole mitään järkeä. Sen tajuaa jokainen, joka vähänkin jaksaa perehtyä asiaan.

Mitään järkeä ei ole myöskään Onelifen ensimmäisessä tuotteessa. Tabletin tekniset ominaisuudet ovat viiden vuoden takaa. Siitä pyydetty 550 euron hinta on -- uskallan sanoa sen suoraan -- puhdasta kusetusta (toisaalta se on hyvin linjassa ylihintaisen, vieraskielisen ja muualta kopioidun koulutuksen kanssa). Ja mistä ihmeen syystä Onelifen omaa tabletia ei voi maksaa Onecoineilla, vain eurot kelpaavat? Jos haluat tällaisen tabletin vaikka lapsille leluksi, käypä hinta on noin 50 euron paikkeilla. Korkeintaan.

***

Nostan tämän kommenteissa mainitun Youtube-videon itse blogipostaukseen. Ruja on sama, lupaukset ovat samoja... vain kryptovaluutan nimi on toinen: BigCoin.

BigCoin oli Rujan & kumpp. edellinen kryptovaluuttaviritys.
Tekstiä täydennetty 13.6.2016

56 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos coinien määrä lisääntyy kymmenenkertaisesti niin eikös tunkkien coinitkin pitäisi kymmenkertaistua eikä tuplaantua? Ymmärsinkö oikein, voiko nuin räikeetä virhettä tehdä edes ruja?

Anonyymi kirjoitti...

Niin siis kolikkojen lopullinen määrä kasvoi noin 57-kertaiseksi. (2,1 miljardista 120 miljardiin.) Tällä hetkellä jo "louhittuina" olevat "kolikot" pysyvät ihan nykyisessä määrässään. Paitsi että ne tuplataan ilman että niiden nimellisarvo muuttuu. Eli tällä hetkellä louhittuna olevat 709 160 000 kolikkoa jotenkin maagisesti muuttuvat 1 418 320 000 kolikoksi yhdessä yössä vaikka OneCoin on alusta asti vakuuttanut ettei kolikoita voi luoda louhinnan ulkopuolella.

Itse ihastelen tässä tuota laskentatehon kasvua. Tämänhetkinen "louhintavauhti" (eli se tahti jolla kolikoita napsuu OneCoinin nettisivun laskuriin) on tasan 60 000 kolikkoa/tunti eikä vauhti osoita minkäänlaisia hidastumisen merkkejä. Siinä tapauksessa loppujen kolikoiden (noin 1 400 000 000 jäljellä) "louhimisen" pitäisi kestää vielä 2 vuotta ja 8 kuukautta.

Nyt kolikoiden määrä poksahti 57-kertaiseksi. Niitä on siis luomatta vielä 119 290 840 000 kappaletta. Nykyisellä "laskentateholla" se kestää kokolailla tarkalleen 226 vuotta ja 9 kuukautta. Mutta Lontoon tapahtumassa kerrottiin että louhinta kestää vain 3 vuotta nykyistä enemmän, toisin sanoen 5 vuotta ja 8 kuukautta. Tästä voimme laskea että jollain tapaa OneCoinin serverien laskentateho kasvaa 88-kertaiseksi hyvin pian.

Ehkäpä palvelinsaliin ostetaan 87 tietokonetta lisää? Tähän astihan yksikin kone on riittänyt vallan hyvin kun koko "lohkoketjua" on "louhimassa" vain yksi osallistuja eikä minkäänlaiselle laskentatehokilpailulle ole tarvetta.

SB kirjoitti...

Anonyymi sanoi...
Jos coinien määrä lisääntyy kymmenenkertaisesti niin eikös tunkkien coinitkin pitäisi kymmenkertaistua eikä tuplaantua? Ymmärsinkö oikein, voiko nuin räikeetä virhettä tehdä edes ruja?


Kymmenkertaistua? Jos määrä kasvaa 2,1 miljardista 120 miljardiin? Rujahan sen päättää miten hänen kehittelemä kryptocoini toimii ja nyt päätti, että louhitut kolikot tuplaantuu. Ehkä hän ajatteli, että jos louhitut kolikot kymmenkertaistetaan niin jäljelle ei jää siltikään tarpeeksi kolikoita kauppiaille.

Missäs muuten karavaanarit on kun ei ole vielä kommenttia tullut? No eipä sen väliä, nuolkoot haavojaan ja miettikööt sijoitustensa sulamista.

Åke kirjoitti...

Ihmisillä on ilmeisesti joku sisäänrakennettu tarve olla jossain tuollaisissa hurmoksissa mukana(?)

Eikös Jenkeissä ole juurikin noita uskonlahkoja kylät ja kaupungit täynnä. Siellä kerätään myös rahat pois jäsenkunnalta.

Olin itse aikoinaan mukanakin kun ACN toi markkinoille puhelinliittymän. Se vaikutti ihan järkevältä ja sen verran siinä touhusin aikani että sain jopa vähän tuottoakin. Mutta kun kävin yhdessä isommassa hurmoskokouksessa niin se riitti. Meininki oli juuri tuota mitä näkyy Lontoon tapahtumavideoissa.

Anonyymi kirjoitti...

Siinä kun on passinkopiot lähetetty ammattirikollisille niin pakkokin laulaa samoja lauluja.Toivottavasti nyt alkaisi tulla niitä sisäisiä rikosilmoituksia niin muutama piruparka säästäisi vielä rahansa.Suorastaan iljettävää tämän Maajohtajanki touhu kiertää afrikan maita kusettamassa köyhien rahoja. Tampereella olisi kohta höpöhöpöeventti missä ois kaikki Suomen koijarit kerralla,siinä olisi tilaisuus napata kaikki ennen kuin karkaavat kusettamineen rahoineen ulkomaille.

Anonyymi kirjoitti...

Bulgariassa on pelit ja rensselit parempia kuin täällä muualla ;)
Sain tietovuodon suoraan Bulgariasta tällä salaisella koodilla ne kolikot tehdään:

private void CreateRujaCoins(int count) //Huom PRIVATE ;)
{
int coins = 99999999999;
coins+=count;
saveCoinsToCyberServerDatabase();
}

Anonyymi kirjoitti...

Tuohon Tampereen tilaisuuteen liittyen opiksi tunkeille!
Kuten Shark Tankin Kevin o'leary opetti: kaikki esittelytilaisuudet mistä peritään maksu on huijausta ;)

Anonyymi kirjoitti...

tilojenvuokraukset at uta.fi voi kysellä Tampereen Yliopiston tilojen vuokrausta.

Tosiaanko pitävät rekry tilaisuuden Yliopistolla? epäilen

Anonyymi kirjoitti...

Tampereen Yliopiston sivuilta voi tarkistaa tilojen vuorahinnat, hinta on 310e /h

http://www.tay-palvelut.fi/Tilojen_vuokraus/Opetus%20ja%20kokoustilojen%20ulkopuoliset%20veloitukset_2015_p%C3%A4%C3%A4talo.pdf

Lippuja tilaisuuteen myydään 620*10 =6200e
Jos tilaisuus kestää 2 tuntia, tilojen kulut ovat 620e
3h tilaisuus 930e

6200-930e=5270

Paljonko puhujille maksetaan? tilaisuudessa viisi puhujaa, eli jokaiselle jää 1000e palkkioksi?

Millä edes perustellaan maksu? Tavoitteena kuitenkin rekrytoida lisää hyvää uskoisia.

Lethe kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Lethe kirjoitti...

Tämän (https://onelife.eu/en/news/onecoin-to-accept-bitcoins) mukaan OneLife tabletin voisi myös ostaa Bitcoineilla. En tosin testannut.

Ruja tietysti tekee palveluksen uskollisille OneCoin-faneille sillä että tablettia ei voi ostaa OneCoineilla, nehän ovat liian arvokkaita kulutettavaksi. /s

Anonyymi kirjoitti...

Mainittiinko Lontoon mega-eventissä sanallakaan yrityksen päätuotetta eli koulutuspaketteja? Villi veikkaukseni on, että ei. :D Onko nuo kusettajat oikeasti niin tampioita, että uskovat pääsevänsä tästä kuin koira veräjästä, kun ponzi hajoaa? Riittää, että sanoo kuulusteluissa: "Siis mehän myytiin vain koulutuspaketteja".

Petteri Järvinen kirjoitti...

Luultavasti kaikki paikalla olleet olivat käyneet läpi kaikki koulutuspaketit, joten mitäpä niistä enää jauhamaan. Täysinoppineita koko yleisö, näkihän sen jo huudoista ja taputuksista.

Sitä mietin, että jos Ruja olisi sanonut "I admit that Onecoin is just a scam", olisiko yleisö hurrannut silloinkin...

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Petteri tästä blogista, on mukava lukea selkokielistä tekstiä tästä maailman parhaasta Roope Ankkka rahasta.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Ilmeisesti onecoinistit eivät oikeasti ymmärrä, miten vaarallisen asian Ruja juuri ilmoitti aplodien kera. Jos hän pystyy ilmoitusluonteisena asiana kasvattamaan kolikkojen määrän 60-kertaiseksi ja luomaan uuden lohkoketjun (johon vanhan sisältö jotenkin "konvertoidaan"), sehän tarkoittaa, että Rujalla on täysi valta päättää OC-rahojen tulevaisuudesta.

Vanhat faktat kolikkojen määrästä, louhinnan (muka) palapelistä, lohkoketjusta ym. menivät viemäriin. Ruja voi muuttaa pelisääntöjä milloin tahansa, miten itse tahtoo. Hän voi nollata koko lohkoketjun, jolloin kaikki menettävät rahansa... tai tässä vaiheessa on turha puhua enää mistään lohkoketjusta. Tietokanta, jota voi muokata miten tahtoo, ei ole lohkoketju.

Vaikka OC-kolikot menettäisivät arvonsa, jäsenten lähettämät todelliset eurot jäävät Rujan hallitsemille tileille (ilmeisesti yhtiö siirrettiin juuri Gibraltarista Dubaihin). Ruja ja hänen taustapirunsa ansaitsevat omaisuuden hyväuskoisten kustannuksella, jotka vielä taputtavat omalle huijaukselleen.

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä onko kyseinen video täällä ollut, mutta pitäisi saada jokaisen coinistin nähtäville!! Ei voi olla noin sokeita ihmisiä. Ilmeisesti myös useat jäsenet tietävät totuuden, mutta tuotto verkostosta on sen verran hyvää, ettei välitä asiasta.

https://www.youtube.com/watch?v=T7L6AdMQEcM

SB kirjoitti...

Joku kyseli, että mistä yhtäkkiä tuli paljon uusia jäseniä. Tässä selitys.

http://behindmlm.com/companies/onecoin/onecoin-acquires-collapsed-bng-international-pyramid-scheme/

Anonyymi kirjoitti...

Yleisön pyynnöstä (Tumppi Varonen), räkyttäjäkoirat haukkuu ja karavaani kulkee:)

SB kirjoitti...

Anonyymi sanoi...
Yleisön pyynnöstä (Tumppi Varonen), räkyttäjäkoirat haukkuu ja karavaani kulkee:)


Karavaani tosiaan kulkee eteenpäin. Kortit on katsottu ja niiden perusteella vankkurit matkaavat vääjäämättä lopulliseen tuhoon. :)

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kun kolikoiden määrä muutetaan 120 miljardiin, niiden luvattujen kauppapaikkojen (30%), markkinoille vapauttamisen (50%) ja lähdekoodin avaamisen (80%) toteutuminen siirtyy hamasn tulevaisuuteen vuosien päähän. Tai todennäköisimmin ei koskaan. Joko nyt kannattaisi "sijoittajien" tehdä rikosilmoitus?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä, saisikohan joku minut sisällä Tampereen eventtiin, mielellään jonkun isomman tekijän remmiin.

Anonyymi kirjoitti...

Muistelisin, että noiden halvin koulutuspaketti ollut joku ilmainen (josta tokikaan ei saanut niitä louhittuja kolikoita), mutta riittäisköhän se sen verran jäsenyyteen, että päästäisivät sut ovesta sisälle.

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa varmaan liittyä onecoinin ilmaisjäseneksi, niin joku ottaa varmasti pian yhteyttä. Ehkäpä sitä kautta pääsee vielä Tampereen eventtiin :)

Anonyymi kirjoitti...

Nythän täällä on sitten kaksi matkapuhelin operaattoreiden kanssa toiminutta Åke ACN ja Petteri Jippiin. Mitä tähän asian jauhantaan tulee niin ei voi kuin nauraa. Täällä ihmiset nostattaa omaa itsetutoaan IT asiantuntijan blogissa. Voi hyvänen aika. Sanoppa Petteri nyt ihan rehellisesti onko sulla omakoira ojassa tuon Onecoinin mustamaalaamisessa. Ajatellaan nyt näin että jos todella onecoin toimiikin niin mitäs sitten tapahtuu?? Kuinka syvälle maan sisään sun täytyy painua sen häpeäsi kanssa. Toinen asia. Etko ollutkin silloin alussa myös Bitcoinia vastaan? Mihin se vastustus katosi? Niin nyt taidat omistaa itsekkin Bitcoineja ja siitä johtuu tämä onecoin vastaisuus.

Anonyymi kirjoitti...

Ei voi ymmärtää kuinka tyhmiä ihmiset voivat olla.. En vaan käsitä, huh. Ja vielä löytyi joku joka oikeasti uskoo tekevänsä miljoonia tällä kusetuksella ja yrittää selittää jotain Petterin motiiveista. Yleensä uskoisin trolliksi, vaan tässä tapauksessa taitaa valitettavasti olla vielä täysin tosissaan.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Sanoppa Petteri nyt ihan rehellisesti onko sulla omakoira ojassa tuon Onecoinin mustamaalaamisessa.

Minulla ei ole mitään tekemistä Onecoinin kanssa, eikä mitään muuta syytä mustamaalata sitä kuin näkemäni faktat.

Ajatellaan nyt näin että jos todella onecoin toimiikin niin mitäs sitten tapahtuu?? Kuinka syvälle maan sisään sun täytyy painua sen häpeäsi kanssa.

Tosi syvälle, mutta ainakin myöntäisin virheeni julkisesti. Erehtyminen tällä alalla on väistämätöntä, joten kannattaa aina pysyä nöyränä ja muuttaa mieltään tarvittaessa.

Tähän asti Onecoinin tapahtumat - kuten vanhan lohkoketjun unohtaminen ("retire", eläköityminen) - vahvistavat koko ajan alkuperäistä käsitystäni 1,5 vuoden takaa siitä, että kyse on huijauksesta.

Etko ollutkin silloin alussa myös Bitcoinia vastaan? Mihin se vastustus katosi?

En ole ollut Bitcoinia vastaan, mistä tällainen käsitys? Olen kirjoittanut, että joidenkin mielestä Bitcoin muistuttaa pyramidihuijausta, mutta se ei ole ollut oma kantani.

Ylipäätään vastustus ja epäily katoavat, kun näkee jonkin toimivan oikeasti. Onecoinissa tätä ei ole nähty, sen sijaan koko ajan kerrotaan verukkeita, joilla lupausten toteutumista saadaan siirrettyä eteenpäin. Tämän luulisi herättävän uskossaan vahvatkin.

Anonyymi kirjoitti...

Kysymys anonyymille klo 1.26

Jos joku omistaa Bitcoineja, niin hän vastustaa automaattisesti Onecoineja?
Omistat euroja niin vastustat jenejä (YEN)?

Kerro vielä kuinka paljon "koulutus" on auttanut sinua?
Onko se tunnustettu jossain?
Voitko lisätä sen CV luetteloosi?

Muista, että onecoin oli VAIN sivutuote ja "koulutus" oli se pääasia.

Anonyymi kirjoitti...

Valitettavasti se on yleinen käytäntö Bitcoin piireissä että vastustetaan Onecoinia sekä monia muita vastaavia. Ihan julkisesti omalla nimellä fb sivuilla bitcoin porukka mustamaalaa Onecoinia. Toisaalta ymmärrän sen mutta jos on silmää tekevä Bitcoin piireissä pitäisi käyttäytyä sen mukaisesti. Tulee sellainen tunne että ei luoteta omaansa kun haukutaan toisen omaa.
Myönnän sen että itsellä on Bitcoineja ja mua ei sitten pätkääkään vaivaa vaikka Onecoin onkin tuossa. Antaa onecoinin kasvaa ihan rauhassa en menetä unia sen takia kuten jotkut menettävät.

Koulutuksista en tiedä yhtään mitään. En ole edes koskaan nähnyt niitä. Olisi joskus toisaalta kiva nähdä ne.

Anonyymi kirjoitti...

Petteri en tarkoittanutkaan että sinulla olisi mitään tekemistä Onecoinin kanssa se on tullut selväksi vaan sitä että onko sinulla pelko siitä että JOS se onkin totta.

Itse en ole paljonkaan perehtynyt koko Onecoin asiaan koska kyllähän tähän maailamaan näitä valuuttoja mahtuu.

Koko ajan tulee uusia ja käsittääkseni ihan samalla peiaatteella toimivia kuin Onecoin. Miksi niiden päälle ei käydä yhtä vahvasti kuin Onecoinin. Niitä markkinoidaan suomessa jo täysillä ja niiden on hyvä kasvaa täällä kun kaikki energia on vain Onecoiniin keskitetty.

Viikottain tulee sähköpostia ja fb:ssä tarjouksia näistä uusista.

Tuo sinun Bitcoin vastustus juttu ei nyt mennyt ihan noin kuin sanoit että joidenkin mielestä se on huijaus. Jossain oli kirjoitus että It asiantuntija Petteri Järvisen mielestä Bitcoin on pyramidihuijaus.

No ilmeisesti se olikin taas kerran jotain väärää tietoa. Harmi kun en löytänyt sitä kirjoitusta enää mistään.

SB kirjoitti...

Anonyymi sanoi...
Petteri en tarkoittanutkaan että sinulla olisi mitään tekemistä Onecoinin kanssa se on tullut selväksi vaan sitä että onko sinulla pelko siitä että JOS se onkin totta.


Eiköhän se ole tullut jo aikoja sitten selväksi tai viimeistään viime lauantain megatapahtumassa, että onecoin ei voi olla muuta kuin huijaus.


Itse en ole paljonkaan perehtynyt koko Onecoin asiaan koska kyllähän tähän maailamaan näitä valuuttoja mahtuu.

Olisiko sitten aika tutustua aiheeseen kunnolla ja päivittää tietämys tästäkin asiasta.

Koko ajan tulee uusia ja käsittääkseni ihan samalla peiaatteella toimivia kuin Onecoin. Miksi niiden päälle ei käydä yhtä vahvasti kuin Onecoinin. Niitä markkinoidaan suomessa jo täysillä ja niiden on hyvä kasvaa täällä kun kaikki energia on vain Onecoiniin keskitetty.

Kyllä ne varmaan aikanaan tutkitaan myös. Onecoin sattuu nyt olemaan liikkeellä hieman agressiivisemmin ja osittain täällä todellisessa maailmassa joten siihen on helpompi puuttua ja arvioida sen toimintaa.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Petteri en tarkoittanutkaan että sinulla olisi mitään tekemistä Onecoinin kanssa se on tullut selväksi vaan sitä että onko sinulla pelko siitä että JOS se onkin totta.

Onecoin on totta sinä päivänä, kun sen arvo muodostuu vapaasti markkinoilla ja sillä voi ostaa tuotteita. Tarinan muuttuminen erilaisten tekosyiden varjolla sekä selkeät mahdottomuudet osoittavat, ettei tämä voi olla totta.

Koko ajan tulee uusia ja käsittääkseni ihan samalla peiaatteella toimivia kuin Onecoin. Miksi niiden päälle ei käydä yhtä vahvasti kuin Onecoinin. Niitä markkinoidaan suomessa jo täysillä ja niiden on hyvä kasvaa täällä kun kaikki energia on vain Onecoiniin keskitetty.

Mitä kryptovaluuttoja markkinoidaan Suomessa? Onko niissä suomalaisia avainhenkilöitä ja värväystilaisuuksia?

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi kello 23.59

Et siis ole tutustunut yrityksen PÄÄtuotteeseen vaan SIVUtuotteeseen?

Suomen maajohtaja on monessa haastattelussa sanonut painon olevan nimenomaan koulutusten myynnissä. Radio Rockin haastattelussa hän antoi ymmärtää koulutuksen olevan vain sumua, sillä jos yhtiö kävisi oikeaa valuuttakauppaa täällä niin he joutuisivat palkkaamaan henkilöitä joilla on oikea koulutus ja hyväksytty todistus siitä (+luvat). Eikö olekin mielenkiintoista kun "miljoonayhtiö" ei palkkaa oman alansa ammattilaisia jotka hoitavat nopeasti tarvittavat hommat kuntoon..?

"Koulutus" on lähinnä tekstimuodossa (PDF?) olevia juttuja jotka on "lainattu" huhujen mukaan netin syövereistä. Minkä takia 90% - 95% esitystsen ajasta käytetään SIVUtuotteen hehkuttamiseen?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Otsaluullakin näkee, että "koulutusmyynti" on keksitty vain lakien kiertämiseksi. Siksi onkin outoa, ettei FiVa tai kukaan muukaan ole puuttunut asiaan. Kyse ei ole edes viranomaisen hitaudesta nettiaikakaudella, faktat ovat olleet kaikkien nähtävissä jo toista vuotta.

Anonyymi kirjoitti...

Petteri Petteri tosissasiko väität että et tiedä mitä kryptovaluuttoja markkinoidaan Suomessa? Oletko ihan tosissasi?

Niin Onecoin on vienyt kaiken energian ja huomion.
Tottakai niissä on suomalaisia avainhenkilöitä mukana.Mitenkäs muuten niitä täällä markkinoitaisiin.
Esittely tilaisuuksista en ole kuullut et järjestettäis mut aivan mahdollista.

Nyt vai salapoliisin työ käyntiin. Murot ja Suomi24 apupoika anterot asialle :)

Minä tiedän jo mutta itse saat ottaa selvää.

Sen verran voin sanoa että kolmea on minulle tarjottu.

Anonyymi kirjoitti...

Hoidetaan tämä rikollisen Ruja Ignatovan omistama ja johtama huijarifirma pois markkinoilta.Katsellaan sitten muita virityksiä joita tulee varmasti kuin sieniä sateella!

Anonyymi kirjoitti...No siinä näyttää olevan savottaa ihan riittämiin todella pitkäksi aikaa. Siinähän on hyvä sauma näillä muilla kasvaa ja kasvaa ja kasvaa.

No täytyy nyt kysyä että millä keinoilla ja lihaksilla te meinaatte saada tämän rujan omistaman ja johtaman yrityksen pois markkinoilta.

Mielenkiinnolla seuraan :)

Suomi on kuitenkin niin pieni maa että teidän vastustaminen ei kyllä tule koskaan kaatamaan tätä yritystä.

Uskon että vaikka täältä meidän pienestä maasta ei liittyisi enää kukaan mukaan niin se ei paljoakaa vaikuta yhtiön toimintaan.

Anonyymi kirjoitti...

Saat seurata ihan rauhassa ei sitä täällä suomessa heivata vaan maailmalla.Riittävä kielitaito ja sopivat kontaktit niin avot!

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi sanoi...klo 8.05

Suomen maajohtaja on monessa haastattelussa sanonut painon olevan nimenomaan koulutusten myynnissä. Radio Rockin haastattelussa hän antoi ymmärtää koulutuksen olevan vain sumua, sillä jos yhtiö kävisi oikeaa valuuttakauppaa täällä niin he joutuisivat palkkaamaan henkilöitä joilla on oikea koulutus ja hyväksytty todistus siitä (+luvat).


Miten on esim Bitcoinin laita. Käsittääkseni jokainen joka käy luomillaan kolikoilla kauppaa Bitcoin pörsseiissä niin hänellä tulee olla vastaavat luvat ja koulutukset. Onko näin?

Käsittääkseni se on ihan sama asia myös muilla "Kryptovaluutoilla"?

Verottaja on ainakin pirun hyvin selvillä Bitcoinin kohdalla asioista tai sitten joku kateellinen on tehnyt ilmoituksen. Itse jouduin tekemään selvityksen verottajalle.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi Anonyymi sanoi...klo 14.42

Saat seurata ihan rauhassa ei sitä täällä suomessa heivata vaan maailmalla.Riittävä kielitaito ja sopivat kontaktit niin avot!

Vaikka en olekkaan Onecoinin kannattaja niin nyt täytyy sanoa että eiköhän nyt ole liian suuret luulot sinulla.

Oikeinko riittävä kielitaito ja kontaktit riittää.

Älä nyt suutu mutta nyt mua vähän hymyilyttää tämä.

Kuinka monen muun vielä toimivan verkostomarkkinointi yrityksen kohdalla olen kuullut vastaavan kommentit. Oliko peräti tämä öljy firma Zinzino jossa oli vastaavia kommentteja.
Mut se siitä.


Anonyymi kirjoitti...

Petteri olisitko sinä kiinnostunut olemaan keulakuva kansalaisaloitteelle joka kieltäisi MLM:t ? Aina kun yksi näistä kaatuu niin tulee seuraava, näitä ei oikein nykylailla saa pysäytettyä. Nämä on sellainen yhteiskunnan syöpä. Luulen kyllä että se 50k nimiä saisi somen kautta kasaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tehdäänköhän tässä nyt kärpäsestä härkästä? Meinaan ei kait tässä ole kuin joitakin satoja suomalaisia mukana? On kait Finanssivalvonnalla ja KRP:llä parempaakin tekemistä. Nuo OneCoinin ilmoittamat jäsenmäärät ovat ihan huijausta. Lieneekö maailmanlaajuisesti joitakin kymmeniä tuhansia sioittaneita.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Petteri olisitko sinä kiinnostunut olemaan keulakuva kansalaisaloitteelle joka kieltäisi MLM:t ?

En pidä kaikkien MLM-viritysten kieltämistä realistisena. Ne ovat yleensä kansainvälisiä eikä Suomella ole mahdollisuuksia lähteä niitä yksin kieltämään. Eri asia, jos saataisiin asia vireille EU-tasolla. Silloinkin MLM:n tunnusmerkkien määrittely voisi osoittautua kovin vaikeaksi.

Nykyinen laki kieltää pyramidihuijaukset. Tarvitaan vain keinoja, joilla niihin voidaan puuttua tehokkaammin.

Anonyymi kirjoitti...

Onko Petteri amway, herbalife ja Tupperware jäsenet pyramiidihuijareita? Jos ei niin miksi? Miten ZinZinon laita kun se on pörssiyhtiö, eikös sekin ole pyramiidihuijaus? Ja sen jäsenet huijareita.

Anonyymi kirjoitti...

Kerropa Petteri nyt kaikille pyramidihuijauksen määritelmä kun olet tuollainen kaikkitietäväinen tietokirjailija !

SB kirjoitti...

Anonyymi sanoi...
..amway, herbalife ja Tupperware jäsenet pyramiidihuijareita? Jos ei niin miksi?


Kvg

Anonyymi kirjoitti...

https://fi.wikipedia.org/wiki/Pyramidihuijaus Tässä sinulle ja muille laiskoille!

Anonyymi kirjoitti...

Ihan yleisönä varoituksena suosittelen välttämään Helsingissä Social Network Clubia. OneCoinin koijarit käyttävät sitä nyt värväysalustana ja näyttäisi siltä että SNC:n monet avainhenkilöt ovat myös sotkeentuneet kyseiseen pyramidiin.

William Gallop kirjoitti...

Opencoin-tabletin hinnaksi sanotaan "PRICE: 550 EURO (SHIPPING AVAILABLE*) 550 BV GENERATED!" Mitä tuo loppuosan 550 BV GENERATED! oikein tarkoittaa?

Anonyymi kirjoitti...

Että se synnyttää samalla 550 yksikkö Business Volumea (BV) ostajalleen. Tai myyjälle. Tai siihen verkostoon.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä, kun minua ja lastani pyydettiin mukaan tähän huijaukseen, ei puhuttu vielä mitään koulutuksesta. Koulutus piti keksiä myöhemmin, jotta homma vaikuttaisi uskottavammalta.

Mietin vaan, ettäiten kauan vielä voi kestää, että tämä juttu selviää? Miten moni hyväuskoinen laittaa rahojansa tuohon saamatta mitään takaisin?

Anonyymi kirjoitti...

Tuttavani on hmm. Onecoin "sijoittaja".
Hänen mukaansa jotain onecoin varallisuutta on siirretty Singaporeen, Deutze- pankin ongelmien takia.

En päässyt perille, siitä, että mitä varallisuutta siirrettiin.

Anonyymi kirjoitti...

Erityishuomio tulee kohdentaa KOODIEN MYYNTIIN. Se on LAITON OC katukaupan muoto, jossa ei myydä koulutusta todellakaan vaan tuloutetaan pyramidipelin laittomia voittoja ohi kirjanpidon. Kukaanhan ei ole saanut OC-järjestelmästä rahaa takaisin merkittäviä määriä muulla tavalla.

OSTAMALLA KOODIN SYYLLISTYT MONIIN RIKOKSIIN. Älä tue ylälinjan rikollisuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Onecoin-huijaukseen "sioittamaan" erehtyneet ovat viimein vaienneet, kun huijauksen nettisivut ovat sulkeutuneet ja vastuuhenkilöt paenneet maasta. Suomi24:ssä tosin joku arvottomia koulutuspaketteja ostanut yrittää edelleen puolustella hukkaan heitettyjä rahojaan mutta yleinen hirnunta vie siitäkin voiton 10-0.

Blogger kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Blogger kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Blogger kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.