perjantai 11. syyskuuta 2015

OneCoin vapautuu vasta ensi vuonna -- jos silloinkaan

Radio Rock haastatteli eilen 10.9.2015 puhelimitse OneCoinin Suomen maajohtajaa virtuaalirahan tuoreista kuulumisista. Annoin puhelimitse myös omat kommenttini.

OneCoin on tarjonnut minulle mahdollisuutta vierailla Sofian pääkonttorissa, jotta epäilykseni toiminnasta hälvenisivät -- ikään kuin päätekijöiden henkilökohtainen tapaaminen olisi vastaus kysymyksiin, joita olen esittänyt jo viime keväästä lähtien. Kysymyksiin voisi vastata sähköpostilla, tapaamiset ovat vain psykologista vaikuttamista.

Olen tiedustellut mahdollisuutta vierailla valuutan louhintaan käytetyssä palvelinkeskuksessa, mutta ne eivät kuulemma ole mitään turistikohteita. Puhetta ja lupauksia voi antaa kuka tahansa. Fyysiset laitteet olisivat jotain konkreettista ja osoittaisivat, että rahaa ylipäätään louhitaan.

Ainoa varma todistus OneCoinin aitoudesta saadaan silloin, kun raha tulee yleiseen käyttöön ja sen arvo alkaa määräytyä vapaasti. Tällä hetkellä avoinna on vain OneCoiniin kuuluvien sisäinen pörssi, jossa myyntihinta on 1,85 euroa ja ostohinta 1,95 euroa.

Keväällä maajohtaja Vuorinen sanoi OneCoinin avautuvan suurelle yleisölle vuoden 2015 aikana. Nyt avausta on siirretty kunnes 50 % valuutasta on louhittu. Se tarkoittanee vuoden 2016 loppua tai seuraavan vuoden alkua. Näin keskeisen asian lykkääminen tulevaisuuteen on hyvin epäilyttävää. Ilman vapaata markkinaa OneCoinin arvonnousu on ilman puhaltamista kuplaan. Pullistuminen ei tarkoita, että arvo oikeasti kasvaisi.

Vuorinen kertoi radiossa muutakin. Hän oli käynyt KRP:ssä yhtiön lakijohtajan kanssa ja käyttänyt viisi tuntia kuvion selvittämiseen. Lisäksi hän sanoi lähettävänsä ensi viikolla keskusverolautakunnalle pyynnön ohjeista, joiden mukaan OneCoinista tuottoja saaneiden pitää ilmoittaa tulonsa verotuksessa.

Mahtoiko lakijohtaja olla sama nainen, joka helmikuussa lähetti oikeustoimilla uhkaavan sähköpostin? Hän osoittautui myöhemmin freelanceriksi, joka myy palveluitaan tuntihinnalla.

Verolautakunnan ohje kannattaa lukea tarkkaan. Kesällä Radio Ravun haastattelussa maajohtaja Vuorinen kertoi, että toisin kuin epäilyttävä BitCoin, kaikki OneCoin-asiakkaat tunnetaan ja transaktiot tallennetaan. Tämä tarkoittaa sitä, että kun OneCoinin lohkoketju joskus avataan, kaikki valuutalla koskaan tehdyt ostot ja rahansiirrot ovat kenen tahansa tutkittavissa. Siis myös uteliaiden naapurien ja viranomaisten. Olisi noloa (ja kallista) jäädä myöhemmin kiinni siitä, että on unohtanut ilmoittaa OneCoin-voittoja verotuksessa. Tai ei muistanut mainita niistä puolisolleen.

Lohkoketjun idea on juuri siinä, että transaktiot tallentuvat pysyvästi, eikä niitä voida poistaa tai peukaloida jälkikäteen. Epäselvää tosin on, mihin lohkoketjua OneCoinissa tarvitaan, kun kaikki tapahtumat ovat yhtiön omalla tietokoneella.

Aiemmin viikolla minua lähestyi henkilö, jota tuttu oli yrittänyt houkutella mukaan OneCoiniin. Hänelle oli kerrottu, että Petteri Järvinen on aiemmin suhtautunut valuuttaan kielteisesti, mutta tullut sittemmin toisiin ajatuksiin.

Se ei tietenkään ole totta. Muutan mieltäni vasta, kun valuutalla alkaa olla oikeaa arvoa tai saan konkreettisia todisteita sen toimivuudesta. Toistaiseksi kumpaakaan ei ole tapahtunut.

68 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Lisäksi hän sanoi lähettävänsä ensi viikolla keskusverolautakunnalle pyynnön ohjeista, joiden mukaan OneCoinista tuottoja saaneiden pitää ilmoittaa tulonsa verotuksessa.

Louhimisesta syntyy ansiotulo heti louhimishetkellä. Ei sillä ole väliä saako tuottoja vai ei. Jos Onecoinin hinta romahtaa, pitäisi onecoinistien silti maksaa ansiotulovero nykyisen korkean hinnan mukaan.

petrip kirjoitti...

Louhimishetkellä syntyy tulo jos oletat, että sillä louhitulla tavaralla on nollasta poikkeava arvo. Mikä ei ole todennäköistä

Nimetön kirjoitti...

Louhimishetkellä syntyy tulo jos oletat, että sillä louhitulla tavaralla on nollasta poikkeava arvo. Mikä ei ole todennäköistä

Verotusarvo tuskin voi olla mikään muu kuin Onecoinin itse ilmoittama hinta, joka on ilmeisesti tällä hetkellä 2 dollaria. Se, että Onecoinin hinta todennäköisesti romahtaisi, jos niillä voisi vapaasti käydä kauppaa, ei liity siihen millä hinnalla tällä hetkellä louhittuja kolikkoja verotetaan.

Unknown kirjoitti...

Kuuntele Radio Rockin osa Onecoinista:
https://www.youtube.com/watch?v=Fnn1O26UJVM

Nimetön kirjoitti...

Sinuna Petteri lupautuisin lähtemään Sofiaan siinä vaiheessa, kun Ruja on käynyt Yhdysvalloissa markkoinoimassa OneCoinia. Sitä hetkeä ei koskaan tule. Ruja suojelee pyrstöään, eikä Amerikkaan mene.

OneCoinin Amerikan avaus suoritettiin telekonferenssina eikä Ruja ole uskaltautunut Amerikan mantereelle sikäläisen kovan lainsäädännön pelossa. Amerikan avaus oli enimmäkseen lumetta. Ruja ei aio markkinoida OneCoin-pyramidihuijausta USA:n tuomioistuimen toimivallan alaisella alueella. Hän pelkää joutuvansa vastuuseen teoistaan sikäläisen lain mukaan.

OneCoin ei ole mikään kryptovaluutta. Se ei ole valuutta, koska se ei kelpaa missään muualla kuin oma leikkipörssissään. Se ei ole myöskään krypto, sillä järjestelmä voi yksilöidä transaktiot henkilöön. Se ei ole koulutusohjelma, koska kuten osoitit, kaikki heidän koulutusmateriaalinsa on muualta varastettuja, eivätkä ne ole käytössä kuin toiminnan peitteenä.

Teet hyvää työtä pitäessäsi tuota pyramidia omalta osaltasi julkisuuden valokeilassa. OneCoin ei tule sinua haastamaan oikeuteen, koska viimeinen asia mitä huijari haluaa on virka- ja tuomiovallan huomiota.

Nimetön kirjoitti...

En olisi uskonut ikinä, että voit olla Petteri noin typerä. Leikit jotain tietokirjailijaa etkä tajua hevonpaskaa digimaailman innovaatioista ja markkinoille tulemisesta. Pidähän Petteri pipostasi kiinni, pyörremyrsky lähestyy...

Nimetön kirjoitti...

Alkaa kliimaksi lähestyä.

Uusin taso on näköjään "Premium Trader", hintaa vain 12500€.

petrip kirjoitti...

" Pidähän Petteri pipostasi kiinni, pyörremyrsky lähestyy..."

Se pyörremyrsky kyllä rajoittuu mukaan menneiden lompakoiden seutuville ja Petteri ja moni muu saa nauraa vierestä. Höynäytetyn hädälle nauraminen on tietty epäkorrektia, mutta tää on vaan niin selvä vedätys, että nauruksi se menee.

Vähän niin kuin laittaisi rahaa nigerialaisele kabinettisihteerille, jonka vastuulla on öljymyynnin ylijäämävarojen sijoittaminen

Nimetön kirjoitti...

Ruja on täällä puhujana...

http://www.economist.com/events-conferences/emea/sofia-2015/agenda

Petteri Järvinen kirjoitti...

Oho, mielenkiintoista. The Economist järjestää seminaarin Sofiassa ja Ruja on yksi puhujista.

she developed the One concept and decided to create a company that offers more opportunities to investors than just cryptocurrency. With her unique perspective on the future of transactions, Dr Ignatova has set up the goal of changing the way people think of investments and transactions. When she founded OneCoin, she made the first step in creating the top one cryptocurrency worldwide.

Näyttää hyvin vakuuttavalta -- kunnes kaivaa vähän taustoja. Seminaari on Sofiassa ja Onecoin on sen suurin sponsori. Käytännössä kyse on siis ostetusta asiantuntijapuheenvuorosta, samanlainen PR-juttu kuin keväinen Forbesin "kansikuvajuttu".

Nimetön kirjoitti...

Samassa sarjassa kun mm. Visa joka myös on tilaisuuden sponsori... Tuosta linkinstä löytyy muutama muukin iso sponsoroiva toimija.

http://www.economist.com/events-conferences/emea/sofia-2015

Miten ihmeesä ne on tällaisen huijarin päästäneet tuollaiseen seuraan, eli voisitko Petteri hieman analysoida?

Nimetön kirjoitti...

Oot sinä Petteri täysi puupää.. Kaikki muutkin puhujat on varmaan ostaneet puheenvuoronsa kuten Bulgarian presidentti. Voiko enää tyhmempää tietokirjailijaa tämä sääntösuomi päällään kantaa. Mene nyt ihmeessä viisastelemaan vaikka tuohon seminaariin. Maksajia sulle ilmeisesti löytyy jos vaan otat tarjouksen vastaan.

Nimetön kirjoitti...

Jos ei usko Petterin puheita, niin ei muuta kuin liittymään tästä:OneCoin
Pääsee ihan itse tutkimaan sivustoa.

Nimetön kirjoitti...

"http://www.economist.com/events-conferences/emea/sofia-2015"

Luotettavaa tiedonvälitystä jos vuodesta 1843

Minua ainakin hävettäisi lehden omistajana tuollainen käsittämätön moka että päästää lehden tilaisuuden pääsponsoriksi pyramidipetoksen.

Tekisi ihan mieli kysyä Economistin pääkallonpaikalta Lontoosta ovatko he ihan sekaisin, no toivottavasti tilaisuus pidetään sillä tästä saa mahtavat naurut kun muut tajuavat että ovat samassa tilaisuudessa huijarin kanssa...

Nimetön kirjoitti...

Nämä suomiasiantuntijat eivät kelpaisi tilaisuuteen edes narikkaan duuniin :-)

Nyt vaan näyttää siltä, että OneCoin on siirtymässä kokonaan uudelle tasolle kryptovaluuttapelurina. Vaikka Bitcoin on edelleen selkeä ykkönen, niin valta vaihtuu 2016 :-)

Petteri Järvinen kirjoitti...

Heh, sieltä Thaimaasta onkin mukava seurata miten Onecoinin maailmanvalloitus etenee. Toivossa on hyvä elää.

Nimetön kirjoitti...

Nyt alkaa Petterin paskanjauhannan pohja pettämään, on se aika ilkeää olla Petteri väärässä eikö olekin? Missä se yksi mulkvisti Ben Zyzkowitsi luuraa?

Nimetön kirjoitti...

Taitaa Ben olla mömmöissään pöpilässä:)

Petteri Järvinen kirjoitti...

Onecoinin sivulla www.onecoin.eu näkyvissä välillä vain pelkät myytävät paketit (uusi Premium Trader 12 500 eurolla kirjoista kopioitua "opetusmateriaalia", heh).

Antaisitko virtuaalivaluuttasi sellaisen yhtiön haltuun, jonka web-sivut eivät toimi luotettavasti?

Ei ihme, että Economistin sponsorisivulla muiden linkit osoittavat heidän omille sivuilleen, mutta pääsponsori Onecoinin linkki takaisin Economistin sivulle.

Nimetön kirjoitti...

Petteri The King (PTK) osaa vittuillakin:), hyvää meininkiä mamis PTK! PS. vai onko "Mömmö" Ben suunnittelemassa suljetulta osastolta sitä kuuluisaa "viimeistä iskuaan", buahahahahahaahahaaaaaaaaaaaaa:)

Petteri Järvinen kirjoitti...

Auttaisi, jos osaisi kirjoittaa nimen oikein: kyseessä on ilmeisesti Juha Parhiala eikä Juha Parviala kuten sivulla makebigone.com/mist%C3%A4onkysymys.html lukee.

"Tampereen Mega Event 30.08", hmmmmm.

Nimetön kirjoitti...

Tekisi ihan mieli kysyä Economistin pääkallonpaikalta Lontoosta ovatko he ihan sekaisin

Todella outoa. Itseänikin kiinnostaa.

Nimetön kirjoitti...

Rujan tutkintojen aitoutta on jo kyselty satoja kertoja :-)

Nimetön kirjoitti...

Onecoinin sivulla oleva laskuri on edelleen aika pahasti fake. Ei tarvitse hirveästi tarkastella sivun / laskurin toimivuutta, niin voi päätellä yhtä ja toista tuosta "louhinnasta".

Nimetön kirjoitti...

27.9.2015 Macaossa on iso OneCoin tapahtuma

http://marklamando.net/wp-content/uploads/2015/09/x_9867_onecoin_macao_event3_1.jpg

Nimetön kirjoitti...


On tämä pyramidi mielenkiintoinen termi, koska vain osa termiä käyttävistä ymmärtää millän tavalla mikä on oikeasti pyramidi sen negatiivisessa merkityksessä kuvattaessa liiketoimintaa.

OneCoin:ia syyllistetään keskustelupalstoilla pyramidihuijakseksi vain siksi, että myynnin ja markkinoinnin menetelmäksi on valittu erittäin tehokkaaksi osoittautunut verkostomarkkinointi.
http://www.businessforhome.org/2015/09/forbes-the-mlm-industry-is-poised-for-explosive-growth/

Melkoista pyramidia on ollut Bitcoin toiminnassa :-)
http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/bitcoin-pyramidi-sortui-suurhuijari-tunnusti-3486889

Nimetön kirjoitti...

Petteriltä löytyy takataskusta hyvä selitys tähänkin bitcoin skandaaliin, bitcoinin hyväksi varsinkin!

Petteri Järvinen kirjoitti...

Heh, kuinka sattuikin: Bitcoin-tapauksessa kyse oli kaverista, joka otti vastaan Bitcoineja luvaten sijoittaa ne tuottavasti. Käytännössä rahat menivät henkilön omaan elämään ja pyramidina takaisin muille osallistujille. Virtuaalivaluutan piti poikia suuria tuottoja, vaikka todellisuudessa mitään sijoitustoimintaa ei edes ollut.

Miten tämä kuulostaakin niin tutulta?

Nimetön kirjoitti...

Hänkin oli varmaan mm Oxfordista valmistunut tohtori, pankkimaailmassa tunnettu henkilö ja yhtenä puhujana merkittävässä talousalan tapahtumassa jossa mukana lukuisia merkkihenkilöitä,mm. Carl Bildt Former prime minister of Swede, Tomislav Donchev, Deputy prime minister for EU funds and economic policies, Bulgaria.

Samana päivänä Rujan kanssa puhujana mm Antony Thompson

Country manager for Bulgaria, the Czech Republic, Slovakia, Europe and central Asia, World Bank

Illallisella Rosen Plevneliev President of Bulgaria.

Oletko edelleen sitä mieltä että Ruja on näistä huijari ja muut on sitten oikealla asialla vain onko ehkä kaikki huijareita!!

Oletko sinä Petteri oikeasti noin järjettömän tyhmä tietokirjailija vai eikö vaan sinun pokka anna periksi myöntää virheesi tässä asiassa!!

Voit hyvin olla mies ja myöntää virhearviointisi, jokainen kun tekee kuitenkin virheitä elämässään.

Muussa tapauksessa kuulut Jouni Laihon konklaaviin!

Nimetön kirjoitti...

joo kyllähän se koville ottaa petterillä myöntää virheensä, täytyy olla kyllä aika pimeä jääräpää ku aina vaan jaksaa jankuttaa samaa skeidaa. ja mikä eniten huvittaa niin jotkut vielä uskoo ja puolustelee tuota papukaijaa.

Petteri Järvinen kirjoitti...

yhtenä puhujana merkittävässä talousalan tapahtumassa jossa mukana lukuisia merkkihenkilöitä,mm. Carl Bildt Former prime minister of Swede

Economistin järjestämät seminaarit ovat bisnestä. Puhujiksi kutsutaan alan tunnettuja nimiä, mutta lisää tuloja saadaan sponsoreilta. Maksua vastaan sponsorit saavat firmalleen näkyvyyttä ja pääsevät itse pitämään lyhyen puheenvuoron yleisölle. Tämä on yleinen käytäntö.

Ja mikäs onkaan Sofian seminaarin suurin sponsori? Jep, Onecoin.

Oletko sinä Petteri oikeasti noin järjettömän tyhmä tietokirjailija vai eikö vaan sinun pokka anna periksi myöntää virheesi tässä asiassa!!

Onko Onecoin huijaus vai ei -- se ei ratkea mainospuheilla eikä ole muutenkaan uskon asia. Totuus Onecoinista paljastuu sinä päivänä kun virtuaalirahalla voi oikeasti ostaa jotain ja sen arvo saa määräytyä vapaasti.

Mikään tähän mennessä kerrottu ei tue olettamusta, että Onecoinilla olisi sisäisen kaupankäynnin ulkopuolella oikeasti arvoa, saati että tuo arvo nousisi. Onecoin tulevaisuuden johtavana virtuaalivaluuttana on yksinkertaisesti looginen mahdottomuus nykyiseltä pohjalta.

Nimetön kirjoitti...

Hohhoijaa.

Nimetön kirjoitti...

Tuo kommenttini ei kohdistunut edelliseen P.Järvisen kommenttiin vaan tähän 'keskusteluun'.

Nimetön kirjoitti...


Vaikka nuo seminaareilla bisnetä tekevät lehdet kumartavatkin myös sponsorin suuntaan, niin se ei muuten tarkoita sitä että isollakaan rahalla kyseiselle foorumille pääsisi puhumaan kuka tahansa. Aivan sama asia kun kuviteltas, että isolla rahalla tuonne formula ykkösiin ostetaan kuljettajapaikka lähes millaiselle kuskille tahansa. Vaikka kyseessä on myös sposorointi, niin väärillä valinnoilla kyseinen lehti menettäisi mainetta ja uskottavuutta ja sellaine toiminta voisi olla jopa kohtalokasta.

Ruja on epäilemättä merkittävä sponsori, mutta älkää pitäkö kyseistä lehteä julkaisevaa tahoa niin tyhmänä että ottaisivat puhujaksi pyramidihuijarin joka on väärentänyt tutkintojaan :-)

Nimetön kirjoitti...


Petteri aikaisemmin kommentoi, että onko OneCoin huijaus vai ei niin se asia paljastuu vasta kun sillä voi ostaa jotain ja arvo määräytyy vapaasti.

Hieman kevyttä kommenttia henkilöltä, joka syystä tai toisesta on ainakin tunnettu tietokirjailija ja ehkä joillekkin myös arvostettu.

Jaa että miksi kevyttä kommenttia? No siitä yksinkertaisesta syystä, että tulevaisuuteen vaikuttaa ainakin kaksi erillistä asiaa. Onko OneCoin huijaus vai ei, niin se on ihan oma lukunsa. Tähän huijaukseen en enää itse usko, koska homma on kasvanut niin isoksi ja näitä epäileviä tahoja on erittäin paljon, eli taustoja on kaivettu todella paljon. Lisäksi huijaaja ei olisi enää missään turvassa, ja tätä asiaa ei helpota edes se että on paljon rahaa.

Kokonaan toinen asia onkin se, että tuleeko liiketoiminta toimimaan. Tätä voidaan arvailla ja spekuloida, eli aika sen sitten näyttää. Iso etu OneCoin:lla on puolellaan, eli taloudelliset resurssit vaikka sitten oman pankin ostamiseen jne...

Mitä suomen KRP tutkintaan tulee, niin siinäkin heillä on kaksi erillistä asiaa. Onko OneCoin verkostorakenteineen Suomen lakien mukainen, ja kokonaan tästä erikseen että onko suomalaiset toimineet lakien mukaan ja oikein esitellessään ja suositellessaan OneCoin:ia

Petteri Järvinen kirjoitti...

Vaihteeksi asiallista vasta-argumentointia, kiitos siitä.

Tähän huijaukseen en enää itse usko, koska homma on kasvanut niin isoksi

Siihen asti kunnes valuutan käyttö oikeasti alkaa, kyse on todellakin uskon asiasta. Koko ei sinällään ole mikään tae homman aitoudesta, esim. Madoffin pyramidihuijauksen tapauksessa "Prosecutors estimated the size of the fraud to be $64.8 billion". Siellä, missä raha liikkuu ja sitä kerätään muiden taskuista, on aina suuri riski tulla huijatuksi. Ja Madoff oli sentään Wall Streetin pankkiiri, uskottavuudeltaan ihan toista luokkaa kuin bulgarialainen liikenainen.

Onecoin-uskovaiset voisivat kertoa, paljonko ovat kotiuttaneet järjestelmästä voittoja itselleen. Ei siis mitään leikkirahaa, joka luvataan euroina takaisin sitten, kun "raha" joskus avataan yleiseen käyttöön. Käsitykseni on edelleen, että Onecoin-virtuaalivaluutalla voi tehdä vain virtuaalisia voittoja, samalla kun omat eurot katoavat oikeasti.

Nimetön kirjoitti...

OneCoinin Facebook sivustolta löytyy muutamia jäseniä jotka valittavat, että rahaa ei tule tilille, asiakaspalvelu ei vastaa viesteihin, tai vastaa törkeästi. Lisäksi siellä on muutama jäsen, jotka haluaisivat myydä kolikkonsa 1$ hintaan, mutta kukaan ei osta. Miksi?

Nimetön kirjoitti...

Economistin järjestämät seminaarit ovat bisnestä.

Economistin bisnes on tarjota luotettavaa informaatiota. Etkö yhtään ihmettelisi jos Helsingin Sanomat järjestäisi Onecoin-tilaisuuksia? Tämä osoittaa kuinka taitava huijari Ignatova on.

Nimetön kirjoitti...


Myös moni sijoittaminen on uskoa asia, ja erityisesti silloin kun sijoitetaan startup:iin. On myös uskon asia sijoittaa esim. joukkorahoitusten kautta (www.kamsalaisrahoitus.fi).

Itse olen seuraamassa muutamaakin mukana olevien sisäpiiriläisten omia keskustelualueita. Siellä yksittäisistä aiheista eneiten käsitelty asia ollee rahan siirron toimiminen, siirron kustannuksen ja siirron kestäminen. On luonnollista, että summista ei puhuta ja osalla siirrot ovat olleet vain kokeiluja, mutta uskon että joukossa on enemmänkin rahaa kotiuttaneita.
Siirrot toimivat, vaikka siirtojen vaatima aika onkin useita päiviä ja pahimmillaan jopa yli 10 arkipäivää. Firma on tarkka KYC dokumenttien kanssa, eli tilille ei siirretä yksittäisenä siirtona tai kumulatiivisesti isompia summia ennen kun KYC dokumentit on toimitettu ja ne on myös hyväksytty.

Petteri käyttää termiä OneCoin uskovainen. Itse olen OneCoin neutraali ja pyrin hyvin analyyttisen kiihkottomasti seuraamaan tapahtumia ja miettimään riskien ohella myös parhaan onnistumisen potentiaalia. Määrällisesti suurin osa mukana olevista on ihan perustaviksia, eli se on tässä iso ero moneen muuhun arvon nousua odottavalle ja tavoittelevalle systeemille. Onkin melko ymmärrettävää että moni perustavis elättelee toiveita mahdollisimman suuresta onnistumisesta, vaikka kaikki tuntemani mukana olevat tietävät ettei KUKAAN ole luvannut mitään tuottoja saati suuria tuottoja. Eikä mukana olevien myönteinen ja OneCoin:ia edistävä toiminta ole ollenkaan huono asia, koska tämä verkosto kasvaa juuri joukkovoimalla.

Nimetön kirjoitti...

Tässä on aika monta asiaa mitä minä en ymmärrä, mutta voisiko joku valaista vähän tätä kysymystä. Jos nyt kestää vaikka 10päivää, että saa rahaa tilille myydessään kolikoita, niin miten ihmeessä se mastercard voi toimia kaupan kassalla välittömästi? Eikös sen pitänyt toimia niin, että yhtiö ostaa määrän x onekolikoita multa pois ja kauppa saa rahansa? Sama prosessi kuin nyt ja pari liikkuvaa osaa lisää, mutta se toimisi välittömästi?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Onecoin-Mastercard kuulostaa ajatuksenakin oudolta. Virtuaalirahan tarkoituksena on päästä eroon luottokortista ja siirtää rahaliikenne tapahtuvaksi suoraan ostajan ja myyjän välillä, ilman pankin apua. Tällöin voidaan puhua nopeus- ja kulusäästöistä.

No, se ei ole ainoa outo asia tässä rakennelmassa. Ehkä joku Onecoin-uskovainen osaa selittää asian?

Käytän termiä "uskovainen" siksi, että kaikki on toistaiseksi uskon varassa. Kukaan ei ole nähnyt yhtään Onecoinia, niillä ei ole varsinaista arvoa eikä niillä voi ostaa mitään. Kyllä se uskoa vaatii.

Niin vaatii tietenkin myös start-upit, mutta niillä on konkreettinen tuote ja oikeat ihmiset. Menestys voi olla uskon asia (ja tiedetään, että 90 % *ei* menesty), mutta Onecoinissa kukaan ei ole nähnyt edes itse tuotetta.

Nimetön kirjoitti...

Onecoin-Mastercard kuulostaa ajatuksenakin oudolta. Virtuaalirahan tarkoituksena on päästä eroon luottokortista ja siirtää rahaliikenne tapahtuvaksi suoraan ostajan ja myyjän välillä, ilman pankin apua.

Bitcoinille kortteja on useita. Käyttäjä voi säilyttää varallisuuttaan normaalin pankkijärjestelmän ulkopuolella, ja silti tehdä normaaleja ostoksia.

Onecoinin kortilla, jos se on olemassa, on luultavasti alhainen limitti. Muuten käyttäjät voisivat kotiuttaa rahansa välittömästi, ja pyramidi romahtaisi.

Nimetön kirjoitti...

The Economistilla pettänyt harkintakyky täydellisesti sponsoreita seuloessaan. Eivät salettiin tiedä kolhoosin kovimman lypsäjän putiikin todellista toimialaa. Rutjake on laittanut kaiken kusettajan ammattitaitonsa peliin satuillessaan "koulutusorganisaationsa" peitetarinaa: "Hups, vahingossa unohtui laittaa kotisivulinkkikin mukaan mailiin". Siksipä sitä ei tuolla tilaisuuden sponssisivulla muiden sponsien tapaan myöskään ole. Olisihan se ollut vähän noloa jos joku olisi linkkiä vaikka sattunut klikkaamaan ja mätisäkin liiketoiminnan todellinen luonne olisi paljatunut ennen seminaaria.

Samaan aikaan nämä Suomen organisaation älyn jättiläiset riemuitsevat kuinka vakuuttavaa, että saatiin Rutjake ihan samaan tilaan Puolan presidenttien ja mitä näitä nyt oli kanssa. Eivät pösilöt tajua että siellä ne heidän rahansa valuvat punkkulasi toisensa jälkeen Rutjakkeen kurkusta alas. Nämä ovat juuri niitä samoja uunoja jotka Ferrarin parkkipaikalla nähdessään vetävät Palokan ABC:ltä ostamansa kahden euron aurinkolasit päähän ja menevät omistajan elkein posettelemaan selfieitä feseen.

Nimetön kirjoitti...


Petterille:

Vai kuulostaa OneCoin-Mastercard sinusta oudolta. Ensinnäkin maailmassa on ollut ja tullee olemaankin useampia yleisesti käytössä olevia valuuttoja myös tulevaisuudessa, eli tämä todennäköisyys/selvyys vaatii sen että meillä on käytössämme joustava maksuväline joka mahdolistaa eri valuutoilla maksamisen ilman käyttäjän ennakoituja henkilökohtaisia toimenpiteitä(vaihtoa). Meillä on myös olemassa oleva ja globaali eri valuutoilla(€/$/£/¥ jne) toimiva ja käytettävä korttimaksujärjestelmä, eli miksi siis OneCoin ei tulisi tähän mukaan yhtenä valuuttana käytettäväksi samaan tapaan kun nyt € käyttäjänä operoidaan esim. $ markkinoilla jne.... Tämän toteuttaminen toteuttaminen vaatii isot resurssit, mutta toteutuessaan kyseessä olisi vallakumouksellinen järjestelmä jossa yksittäisen henkilön käytössä oleva OneCoin kortti toimisi ilman ennakkovaihtamista suoraan kaikissa luottokorttipäätteissä globaalisti. Tämä on kaiketi tavoite, mutta tullessaa OneCoin Mastercard on € perusteineen ja vaatinee omalle tililleen euroja joita on tullut joko palkkioina tai OneCoin pörssissä tehdyistä myynneistä.


Pankkejakin on ollut jo pitkään ja tulee olemaan jatkossakin. Ei jonkun keskuspankeista riippumattoman vahvan valuutan(esim. kryptovaluutta, esim OneCoin) yleistyminen pankkien olemassaoloa ja tarvetta mihinkään poista, mutta sitä emme tiedä millainen se tulevaisuuden pankki tulee olemaan. OneCoin on siis valtiollisista keskuspalkeita riippumaton valuutta.

Sitten loppukevenys.
Oikeudessa todistajana oli mies ja häneltä tuomari kysy, että näittekö tapahtuneen. Mies vastasi, "en herra tuomari, mutta kuulin". Tuomari otti hieman nokkiinsa ja moitti todistajaa sanoen, että "vai pelkän kuulemisen varassa.. se kuuleminen ei ole näkemisen arvoinen asia". Nyt puolestaan todistaja suutahti ja mielenosoituksellisesti nosti takamustaan ja päästi kovaäänisen pierun poistuessaan todistajan paikalta. Tuomari puolestaan suuttui ja komensi todistaja takaisin toruen "kuinka tel julkeatte halventaa oikeutta noin?" Todistaja palasi nöyrästi todistajan paikalle ja vastasi tuomarin kysymykseen kysymyksellä "näkikö herra tuomari". Tähän tuomari vastasi punaisena kiukusta samalla tuhisten "en, mutta kuulin" ... Näin se elämä joskus etenee....

Nimetön kirjoitti...

Kysyin Economistin toimitukselta tuosta Rujan seminaariesiintymisestä. Jos saan vastauksen, laitan sen tänne.

Nimetön kirjoitti...

Asia jolla ei pitäisi olla mitään merkitystä kenellekään ja on täysi kusetus nostaa kuitenkin näinkin suuren keskustelun, mielenkiintoista. Entäs jos kysymyksessä ei olekaan kusetus, sekin on todella mielenkiintoista. Petteri, istuta sinä mikrosiru kehoosi ja näytä sinä esimerkkiä, että mitä on se, että ollaan rohkeita sekä innovatiivisia ja mennään kertaheitolla "uuden teknologian" aikakauteen. Tervemenoa sinne Petteri, siihen tulee katoamaan se aika, että meitä ei seurattaisi ja valvottaisi 24h. Pitää olla kyllä aika pönttö, jos ei tajua sitä mitä esim. globaalilla mikrosiruttamisella loppukädessä haetaan. Mutta onhan täällä lupa olla unessa ja tietämätönkin, jos henkilö haluaa sitä oikeasti elämältään.

Nimetön kirjoitti...

Mitä sä muuten veivaat edestakas viestien suodattamisen kanssa, olet kyllä hyvin ailahteleva ja epävarma persoona.

Nimetön kirjoitti...

Petterii!!! Oleks sä enää hengissä?

Nimetön kirjoitti...

SEC:in äskettäin julkaisema tiedote kuulostaa jotenkin tutulta, etenkin seuraavan katkelman loppuosa. Tämä selittää, miksi Rujan Amerikan valloitus on edennyt hieman nihkeästi. Siellä SEC puuttuu tällaiseen toimintaan ripeästi:

"According to the SEC’s complaint, Chen falsely promoted USFIA as a legitimate multi-level marketing company that owns several large and valuable amber mines in Argentina and the Dominican Republic. Investors were told that they could profit by investing in amounts ranging from $1,000 to $30,000, and earn larger returns based on the number of investors they brought into the program. The SEC further alleges that beginning in September 2014, the defendants claimed to have converted existing investors’ holdings into “Gemcoins,” which they said was a virtual currency secured by the company’s amber holdings. In reality, the SEC complaint alleges that Gemcoins are worthless."

Koko tiedote:
http://www.sec.gov/news/pressrelease/2015-227.html

Lisätietoja googlaamalla "USFIA" ja "Gemcoin".

Nimetön kirjoitti...

OneCoin on siis valtiollisista keskuspalkeita riippumaton valuutta.

Oskotko näitä satuja oikeasti? Onecoin on täysin riippuvainen valtiollisista viranomaisista, jotka voivat kävellä Ignatovan toimistoon ja viedä Onecoinit mukanaan.

Mikäköhän idea USA:n avauksessa oli? Uskaltaako Ignatova edes astua USA:n maaperälle? Siellä toinen kryptohuijari nimeltä Garza oli hiljattain SEC:n kuultavana, mutta sanoi olevansa liian peloissaan vastatakseen kysymyksiin. Suomessa Onecoinisti käy vain leppoisasti juttelemassa poliisin kanssa, mutta USA:ssa Paycoinisti ei uskalla vastata yhteenkään asiaan liittyvään kysymykseen.

Nimetön kirjoitti...

Onecoinin loppu on lähellä, josta kertoo maksujen jäädytykset, yht.äkkinen pankin vaihto, Bulgarian Fivan varoitus ja muutenkin jäsenien panikointi.

Tuskin enää maksavat kellekkään ja nyt on meneillään loppurahastus

Nimetön kirjoitti...


OneCoin on kovemmassa kasvussa kun koskaan historiansa aikana. On muuten tyypillinen ilmiö, että kovista vastusta ja parjausta pitävät nimenomaan ne jotka eivät tiedä asioista eivätkä edes halua tietää. Kai se on sama ilmiö kun mersuja haukuu eniten ne joilla ei ole eikä ole koskaan olutkaan mersua :-)
Paljon liikkuu huhuja, mutta katsotaanpas mitä sitten kirjoitellaan kun selviää mitkä huhuista on totta ja mitä sellaista tapahtuu joista ei ole liikkunut edes huhuja.Petteri Järvinen kirjoitti...

Kovin tyypillinen ilmiö on sekin, ettei YKSIKÄÄN ONECOIN-hehkuttaja USKALLA ESIINTYÄ omalla nimellään.

Puskista on helppo huudella ja pullistaa kuplaa. Kokeilkaapa nostaa "voittojanne" OneCoinista ja tulkaa sitten tänne kertomaan, miten voittojen kotiutus onnistuu.

Nimetön kirjoitti...


Se jonkun yksittäisen henkilön omalla nimellään esillä oleminen ei muuta mitään. Varmaan seuraavaksi kysytään, että näytä kuvankaappauksia tuotoista ja sitten halutaan nähdä tiliote ja seuraavana keksitään lisää vaatimuksia.

Tuo voittojen tai yleensä rahan(palkkioiden) kotiuttaminen on jokaisen oma henkilökohtainen asia ja varmaan suurin osa on niitä jotka antavat sen pienen kolikkomäärän olla kaikessa rauhassa ja toki toivotaan sitä arvon nousua, eli annetaan ekosysteemille aikaa kehittyä, kasvaa ja avautua. Ei arvalla voittaneet tai sijoituksilla hyviä jossain tehneet yleensä asialla retostele, eli ei ne tälläkään jo nyt tuottoa tehneet onnistumisiaan esittele.

Itse odotan mielenkiinnolla Economist tilaisuutta ja varsinkin kommentteja siitä miten OneCoin ja Ruja Ignatova on tilaisuudessa onnistunut.

Nimetön kirjoitti...

Economist tapahtumaa odotellessa...

http://www.hazliseconomist.com/en/event/Fourth_EU_Southeast_Europe_Summit/speaker/Ruja_Ignatova

Nimetön kirjoitti...

"Itse odotan mielenkiinnolla Economist tilaisuutta ja varsinkin kommentteja siitä miten OneCoin ja Ruja Ignatova on tilaisuudessa onnistunut"

Kerrankin olen onecoinistin kanssa samaa mieltä. Tämän tilaisuuden osalta nimittäin voidaan olettaa, että yleisön joukossa on myös järkeviä ihmisiä pelkkien onecoin-uskovaisten sijaan. Odotan todella suurella mielenkiinnolla, minkälaisia kysymyksiä Rujalle yleisön joukosta esitetään. Ottaen kuitenkin huomioon missä kunnossa onecoin jo alkaa olla, niin pitäisin myös mahdollisena, että Ruja sairastuu yllättäen ja joutuu perumaan osallistumisensa. No, ehkä Parhiala voi siinä tapauksessa tuurata.

Nimetön kirjoitti...

Hyvin onnistuu kolikoiden myynti ja nosto myös suomen pankkiin tai mihin muuallekin.Miten sinä Petteri jaksat jatkaa tätä paskan jauhantaa täällä ettei rahaa pysty siirtämään mihinkään. Itsekkin olet nostoista nähnyt todisteet silti jauhat täällä paskaa ettei mikään pelaa.

Nimetön kirjoitti...


Tällä viikolla siis nähdään, että onko Economist tilaisuus niskalaukaus vai lähteekö OneCoin rakettimaiseen nousukiitoon :-)

Nimetön kirjoitti...

Sehän on petterin pää työ tuo paskan jauhaminen.
Ihan sama näyttää olevan noissa muissa jutuissa mitä täällä kirjoittaa. Luulee aina olevansa oikeassa eikä usko mihinkään vaikka näyttää kuinka paljon faktaa asioista.

Nimetön kirjoitti...

Vai omia nimiä tänne palstalle kaivattaisiin. Johon nuo (oletkohan sinäkin Petteri yksi heistä, ainakin todella pahasti haisee siltä) Bitcoin hörhöt ovat soitelleet ihan tarpeeksi "hiljaisia" soittojaan sen jälkeen kun kävivät riehumassa keväällä suomelaisten OneCoin jäsenten Facebook palstalla. Tuollainen idioottimainen mulkvisti käytös kertoo Bitcoin porukasta kyllä tarvittavat asiat.

Nimetön kirjoitti...

On tää Petteri idiootti.. samoja kysymyksiä kyselee päivästä toiseen... eikä kukaan vastaa omalla nimellä... voi vittu kyynel... kysy siltä clusolta se vois vastata omalla nimellä ... vai tietääkö se enää oma nimeään..ja mitä sitte ?? Ja hyvin tulee rahat ihan omalle pankki tilille ..

Nimetön kirjoitti...

http://mvlehti.net/2015/07/25/lukija-ikaros-group-staffan-liback-onecoin-kusetukset-ja-muuta/

Nimetön kirjoitti...

Hhmm.. Eikös siellä ole se KYC (know your customer) menossa ja jossain oli maininta että olis myynnit jäädytetty? En ota kantaa, mutta ihmettelen vain miksi vasta nyt KYC kun tiedossa ollut kokoajan että niitä tullaan myymään ja raha liikkuu? Ja onko siihen myymiseen muutenkin laitettu rajoitteita?
Eli kysymys Onecoinilaisille: jos nyt haluaisitte ottaa koko omaisuutenne sieltä ulos, myydä siis kaikki coinit, niin onnistuuko? Ja jos ei niin miksi ei?

Petteri: missä se Helsingin Onecoinin konttori on, mikä piti tulla oliko nyt huhtikuussa?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Onecoin perustuu niin houkutteleville lupauksille, ettei kenellekään tule edes mieleen haluta myydä koko omaisuutta. "The next Bitcoin?", remember?

Koulutuskeskuksen avaamista lykättiin keväällä poliisitutkinnan vuoksi. Nyt kun tutkinta on päättynyt, odotan keskuksen avaamista. Tosin jos koulutusmateriaali on härskisti kopioitu, tulee syyte tekijänoikeusrikoksesta.

Nimetön kirjoitti...

Niinjoo! Lieneekö se sitten syynä sille että kun on kuulemma Onecoinin sisällä jotain huutokauppoja menossa, niin Onecoin yritys ei itsekkään hyväksy kuin euroja? Mietin vain miksi niitä ei voi maksaa suoraan jäsenet omilla Onecoineilla? Saatikka jos on jo jäsen ja haluaa vaikka päivittää "jäsenpakettinsa", niin tottahan toki sen pitäisi onnistua Onecoineilla...

Kun Onecoin hehkuttaa tätä kolikkoaan Bitcoinin "tappajana" (parempi, luotettavampi jne.), niin miksi ihmeessä yritys ei itse hyväksy omissa sisäisissä kaupoissaan Onecoineja jäseniltä maksuksi nyt esim. päivitettäessä jäsenpakettia järeämmäksi tai tässä sisäisessä huutokaupassa? Vai olenko väärässä?

Nimetön kirjoitti...

onecoinilla huijatuksi tulleen ottakaa lakki kauniiseen käteen ja myöntäkää tappionne.
Enemmän olisi tuottanut jos olisitte sijoittaneet Suomeen ja suomalaisiin tuotteisiin.

Nimetön kirjoitti...

Kiitos Petteri! :) Näitä "onecoin-uskovaisten" epäasiallisia kommentteja lukiessani meni sitten viimeinenkin usko onecoiniin. Omissa piireissäni joudun jatkuvasti onecoin-käännytysyritysten uhriksi. Yhtään järkevästi argumentoitua onecoinia puoltavaa asiantuntijalausuntoa en silti ole vielä kuullut, pelkkää markkinointipuhetta, josta paljastuu ettei mukaan lähteneillä hirveästi ole hajua tietotekniikka-asioista. Tuntuu kuin kyseessä olisi ennemminkin pelkkä uskonto, jonka jäsenet hokevat "Mä uskon siihen niin kovaa!" ja luulevat kaikkien asiaan skeptisesti suhtautuvien olevan jostain kilpailevasta "bitcoin-uskonnosta". Ei näissä asioissa päästä uskomalla eteenpäin vaan skeptisyydellä. Bitcoinin menestys pohjautuu juuri siihen, että kaikki sen käyttäjät ovat saaneet olla vapaasti epäileviä ja olla eri mieltä. Koko systeemi pohjautuu avoimuuteen ja vapauteen; lähdekoodi on vapaata riistaa, kuka tahansa saa kehittää omaa parempaa versiota tai koittaa murtaa sitä. Tähän mennessä Bitcoin on selvinnyt kaikista näistä testeistä. Onecoin:ia sen sijaan jos epäilee, uhkaillaan oikeustoimilla, tulee haukutuksi ja muuta perinteistä lynkkausmeininkiä. (Missä se usko nyt on?) Aika fasistista mun mielestäni. Katsoimpa muuten tossa onecoinia puolustelevan kryptovaluutta.org:in whois-tietoja ja sieltä selvisi, että domainin omistajatiedot on piilotettu WhoisGuard-palvelun taakse, ei hirveän luottamusta herättävää...

Blogger kirjoitti...
Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.