maanantai 15. heinäkuuta 2013

Miksi? Google vastaa

Yleensä Google tietää ajatuksemmekin. Elämän vaikein kysymys, miksi, on kuitenkin liikaa jopa Googlen tietokoneille, koska ehdotukset ovat mitä sattuvat:

Googlekaan ei tiedä, miksi.
Twitter-kyselyn perusteella melkein kaikki saavat erilaisen listauksen -- aivan kuin Google arpoisi kysymyksiä sattumalta. Tai sitten miksi-kysymyksiä on niin paljon, ettei edes Google osaa arvata, mitä käyttäjä niistä tarkoittaa.

Jopa saman koneen kaksi selainta antavat erilaisen listan. Ylläoleva lista on Chromesta, IE:n listassa ehdotettiin mm. whyred ja why my son is crying.

Hmmm... on melkeinpä lohdullista havaita, ettei edes Google arvaa kaikkia ajatuksiamme.

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

NSA-kohun jälkeen olen siirtynyt käyttämään DuckDuckGota.

Nimetön kirjoitti...

Laitetaan vaan se foliohattu päähän, kyllä se google ihan oikeasti tietää yllättävän paljon. Itse käytän säännöllisesti useampaa tietokonetta ja selainta ja olen huomannut selkeän logiikan hakutuloksissa.

Työkoneella google selkeästi ehdottelee ensisisjaisesti työhön liittyviä asioita koska niitä tulee sillä koneella enimmäkseen haettua. Samoin viihdekoneella samantyyliset hakusanat tuottavat enemän kyseisen koneen käyttöön liittyviä vastauksia. Kone, jolla hoidan pankkiasiat ja muut vastaavat eli tyhjentelen historiat, keksit sun muut taas tuottaa aikalailla random-vastauksia.

Google siis tuntuu oppivan käyttäjän hauista jotain trendejä ja ehdottelee sen mukaan vastaavantyylisiä tuloksia. Varsinkin jos on kirjautuneena esim gmailiin toisessa välilehdessä tämä käytös korostuu.