keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Ryppyjä iPad-rakkaudessa

Olen käyttänyt Applen iPad-konetta kohta puolen vuoden ajan. Se on osoittautunut erittäin näppäräksi. Sähköposti, twiittaus, Facebookin päivitys, surffaus, tiedonhaku ja niin edelleen sujuvat sillä helposti ja mukavasti. Olen ollut tyytyväisempi iPadiin kuin samoihin aikoihin ostamaani iPhoneen.

Olen kuljettanut iPadiä tietokonelaukun sivutaskussa. Kokouksissa ja seminaareissa läppärin ylös nostettu kansi herättää huomiota; iPad on mukavan huomaamaton. Harvoin tulee enää otettua tietokonetta laukusta, sillä sen käynnistyminen kestää aikansa, akku kuluu nopeasti ja tuuletin hurisee. Reissukäytössä lähes kaiken voi hoitaa iPadillä.

Ostin iPadiin myös Applen langattoman näppäimistön. Vaikka se nakertaakin ideaa helposti mukana kulkevalta laitteelta, siitä on omat hyötynsä. Näppäimistö on erittäin ohut ja vie vähän tilaa. Valitettavasti näppäimistössä ei ole virtakytkintä. Vahinkokosketus näppäimistöön herättää lähellä olevan iPadin ja laukussa ollessaan akku saattaa tyhjentyä.

Näppäimistön voi parittaa myös iPhonen kanssa. Sen jälkeen tekstiviestien kirjoittaminen on nopeaa ja virheetöntä (samaa ei voi sanoa iPhonen omasta virtuaalinäppäimistöstä). Onneksi tekstiviestejä joutuu lähettämään harvoin.

iPadejä näkee runsaasti lentokoneissa. Moni katselee sillä videoita lennon aikana tai antaa lasten pelata. Angry Birdsin pelikoneena iPad onkin ylittämätön. On ällistyttävää, miten lapset ottavat omakseen laitteen, jota todellakin saa sormeilla ja kosketella!

Moni vähättelee edelleen iPadiä ja katsoo, että se on pelkkä Applen suljettu lelu. Totta, iPad ei sovi kaikille eikä korvaa varsinaista tietokonetta, mutta tietoyhteiskunnan yleiskäyttöisenä päätelaitteena, viihdekoneena ja lasten pelikonsolina se on ehdoton.

Valitettavasti myös iPad on pohjimmiltaan tietokone. Sen sovellukset kaatuilevat, jopa Applen oma selain. Kun niin käy, ruudulle ei ilmesty sinistä taustaa eikä mystisiä numeroita, vaan ohjelma sulkee itsensä mitään sanomatta. Myös muita pieniä ongelmia on tullut vastaan. Esimerkiksi 3g-verkko on joskus kadonnut ja löytynyt vasta buuttauksen jälkeen. App Storen päivitykset aina toimi, ja niin edelleen.

Odotan innokkaasti iPad 2:iä. Siinä on korjattu joitakin alkuperäisen laitteen puutteita, joskin kaivattu muistikorttipaikka jää edelleen puuttumaan.

4 kommenttia:

JarMom kirjoitti...

Itselläni on iPadin käyttö alkuinnostuksen jälkeen siirtynyt loma- ja matkatarvikkeeksi. Ihan mukava ladata 40 elokuvaa ja 60 kirjaa ja katsella niitä busseissa, junissa, lentäessä ja odotushalleissa. Skype on hyödyllinen ulkomailla. Tietenkin suomalaiset tv-lähetykset suorina ja/tai tallennettuina.

Pakkohan se on ostaa uusi iPad ja myydä vanha pois. Helposti jäin nalkkiin. Olen jo oppinut kirjoittamaan ruudulle nelisormisesti.

Kesällä tuli iPadin takia tehtyä tärkeä päätös. Poistin puhelimesta kaikki toiminnot jättäen vain puhelut ja tekstiviestit käyttöön. iPadin sähköpostin annoin vain muutamille tiedoksi.
Aluksi oli vaikeaa, mutta nyt vapaa-aika matkustaessa on lisääntynyt runsaasti.

Anonyymi kirjoitti...

"Valitettavasti näppäimistössä ei ole virtakytkintä."

Kurkkaas sitä oikeaa päätyä (paristoluukulle vastakkainen puoli), minulla ainakin on siellä toimiva virtakytkin.

Petteri Järvinen kirjoitti...

On siinä virtakytkin, mutta siitä ei koskaan tiedä, onko se ON vai OFF.

Anonyymi kirjoitti...

iPad näyttää hienolta, mutta on itselleni aivan liian painava. Yhdellä kädellä sitä ei jaksa kauan ilmassa pidellä, eikä pohjan pyöreä muoto sovi pöydällekään, keikkuu vaan. Kai tuo sylissä ja sykkyrässä istuessa on omimmillaan, mutta kyllä läppäri on silloin kätevämpi.