tiistai 21. syyskuuta 2010

Netin salarakas olikin oma puoliso

Viime viikolla uutisoitiin tapaus, jossa naimisissa olleen pariskunnan molemmat osapuolet luulivat löytäneensä netistä itselleen uuden rakkauden. Pettymys oli suuri kun paljastui, että bosnialaiset Sana ja Adnan Klaric olivatkin löytäneet toisensa.

Hahaa, nauroi tapahtuneelle Voicen uutisotsikko. Mutta ei tässä ole mitään nauramista. Uutinen kertoo jostain syvällisestä.

Sana rakastui netissä Prince of Joy -nimimerkkiin, Adnan puolestaan Sweetie-nimiseen naiseen. "Huomasin rakastuneeni. Se oli uskomatonta", kuvaili Sana tunteitaan. "Minun on edelleen vaikea uskoa, että nimimerkki Sweetie, joka kirjoitti kaikki nuo kauniit asiat, onkin todellisuudessa aviovaimoni, joka ei ole sanonut minulle yhtäkään kaunista sanaa vuosiin", sanoi Adnan.

Jostain syystä ihmisen on helppo olla avoin ja kirjoittaa tunteistaan, kun vastassa on tietokoneen ruutu eikä toinen ihminen. Netti on kuin nuoli, joka läpäisee ihmisen henkisen suojakilven.

Ei siis ihme, että ihmiset vuotavat sosiaaliseen mediaan henkilökohtaisia asioita, joita saavat myöhemmin katua. Ei ihme, että moni purkaa nettikeskusteluissa ahdistustaan ja katkeruuttaan kirjoittaen asioita, joita ei ikinä sanoisi omalla nimellään eikä henkilökohtaisesti toiselle.

Kanssaihmiset näkevät sen kulissin, jonka ylläpitoon uhraamme niin paljon aikaa ja vaivaa. Nettimaailmaan astuttaessa estot katoavat. Niin hyvässä kuin pahassakin.

Ei kommentteja:

Website Security Test