keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Facebook ja IE 8 eivät sovi yhteen

Pidätkö Facebookia jatkuvasti auki Internet Explorer 8 -selaimessa? Tuntuuko Windows välillä jumittavan?

Havaintojeni mukaan Facebook aiheuttaa Internet Exploreriin muistivuodon, joka saa selaimen vaatimaan koko ajan lisää muistia. Vuorokauden jälkeen selain saattaa haukata lähes gigatavun keskusmuistia, joten Windows tuntuu olevan ihan jumissa. Chromella tai Firefoxilla vastaavaa hallitsematonta muistimäärän kasvua ei näytä tapahtuvan.

Toisaalta esim. juuri nyt Chrome vie 155 megatavua keskusmuistia, vaikkei siinä ole käytetty muuta kuin Facebookia ja auki on vain yksi ikkuna. Ilmeisesti myös Facebookin omassa koodissa on jotain vikaa.

Kunnes Facebook tai Microsoft korjaavat virheensä neuvo on yksinkertainen: jos käytät Facebookia IE8-selaimella, sulje sivu aina käytön jälkeen äläkä jätä sitä auki ikkunaan. Näin muisti vapautuu ajoissa parempaan käyttöön.

1 kommentti:

Markus kirjoitti...

IE8 yhteensopivuusnäkymää käytettäessä muistinhotkinta pysähtyy IE8:ssa ja palautuu jopa takaisin pienempiin lukemiin "idle"-tilassa ja pysyy suht stabiilina...

Eli vika on naamakirjan koodissa.

Varmaankin jossain timerissa moinen vika kun ensin antaa odotuttaa ja sitten alkaa säännöllinen tikitys muutama kilotavu kerrallaan enemmän muistinsyöntiä...

Eli kannattaa laittaa yhteensopivuusnäkymä päälle naamakirjaa käytettäessä. Työkalut -> yhteensopivuusnäkymä (tai pikapainike refresh namiskan vasemmalta puolelta).

Website Security Test